Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri si articole privind transportul local din Bacau
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
pvd2010



Data înscrierii: 09/Iun/2009
Ultima vizita: 14/Mar/2024
Mesaje: 16
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 29 Apr 2010 06:48:23    Titlul subiectului: greva 126388

Greva ar trebui să fie a angajaților prin intermediul organizației de sindicat. Pe anunțul afișat este trecut președintele consiliului de administrație. În concluzie Sechelariu încearcă altă strategie după cea cu terenul și pensionarii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 27 Mai 2010 06:46:01    Titlul subiectului: 127575

S-a intocmit documentatia pentru scoaterea la licitatie a traseelor din oras
Desteptarea.ro a scris:
Transportul in comun, la mana „clientilor”?
Caietul de sarcini privind scoaterea la licitatie a traseelor de transport in comun din municipiul Bacau va fi dezbatut in sedinta de astazi a Consiliului Local (CL). Conducerea societatii Transport Public (TP), actualul operator al serviciului, afirma ca documentul pare a fi facut cu adresa precisa: indepartarea TP de pe trasee si incredintarea transportului in comun din oras unei alte societati. In studiul de oportunitate ce insoteste proiectul de hotarare se afirma ca actuala societate de transport de persoane detine un parc de autobuze „relativ imbatranit”, asta in conditiile in care TP a achizitionat la inceputul acestui an 10 autobuze de ultima generatie ce vin in completarea a aproximativ 60 de autobuze achizitionate intre 2005 si 2009.
Dupa mai multe sincope, municipalitatea a reusit sa incropeasca un caiet de sarcini privind scoaterea la licitatie a traseelor de transport in comun din municipiu. Acesta va fi dezbatut in sedinta de astazi a CL Bacau, urmand ca, in functie de votul alesilor locali, serviciul sa fie scos la mezat pana cel tarziu in 26 iunie, data la care – potrivit edililor – actualul contract de concesionare a traseelor se incheie de drept.

Gogoseriile, liber la oferte
Reprezentantii Transport Public sustin ca modul in care a fost elaborat caietul de sarcini demonstreaza ca municipalitatea a conceput documentul pentru propria clientela. Articolul 32 din Procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii transportului in comun stipuleaza ca societatile pot participa la licitatie fara a detine, fizic, un parc de autobuze. „In cazul in care la data publicarii anuntului licitatiei operatorul de transport nu detine in proprietate sau in folosinta autobuzele ecologice necesare prestarii serviciului de transport public local de persoane (...) aceasta va prezenta o factura proforma pentru achizitionare si o scrisoare de garantie bancara”, se arata in articolul citat.
Bogdan Ghervan, presedintele Consiliului de Administratie al Transport Public, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca forma caietului de sarcini este ambigua si nu ia in calcul experienta in domeniu a participantilor la licitatie. „Practic orice societate, care nu e obligata sa aiba autobuze, se poate prezenta la licitatie doar cu o factura proforma si o scrisoare bancara. Sa nu ne mire daca in urma licitatiei transportul de persoane din Bacau va fi efectuat de gogoserii sau aprozare care fac dovada, prin factura proforma, ca vor detine, candva, niste autobuze. Caietul de sarcini nu precizeaza nimic despre experienta in domeniu. Mai mult, se vorbeste de cifra de afaceri la nivelul lui decembrie 2009, fara a se corela aceasta cifra cu domeniul de activitate – transportul de persoane”, a explicat Ghervan.
Ar putea continua cu Transport Public
De cealalta parte, reprezentantii municipalitatii sustin ca societatile care se prezinta la licitatie trebuie sa faca dovada ca detin mijloacele materiale necesare. „Daca ai o firma de termopane nu inseamna ca poti veni la licitatie. Din criteriile de selectie reiese ca e vorba de transport in comun. Firmele care vin la licitatie trebuie sa faca dovada ca au ca obiect de activitate transportul de persoane”, a spus Dragos Luchian, viceprimar. El a mai precizat ca Primaria ar putea prelungi conventia privind acordarea de facilitati la transportul in comun pentru categoriile expres prevazute de lege. Aceasta devine scadenta pe 26 iunie, zi in care – afirma edilii - expira si contractul de concesiune a traseelor. „Daca va castiga actualul operator sau daca vor fi contestatii, vom prelungi actuala conventie”, a afirmat el.
Nu au fixat data licitatiei
Proiectul de hotarare nu precizeaza insa data la care va fi organizata o noua licitatie. Dupa 26 iunie, nu se stie ce transportator in comun vor avea bacauanii, in conditiile in care serviciul nu va mai beneficia de un suport legal. Practic, locuitorii municipiului s-ar putea trezi in postura de a nu avea un transportator in conditiile specificate de lege.

http://www.desteptarea.ro/caiet-de-sarcini-cu-dedicatie.html
Ziarul de Bacau a scris:
Transportul public in comun din municipiul Bacau se scoate la licitatie
Transportul public in comun din municipiul Bacau se scoate la licitatiePrimaria Bacau vrea sa faca ordine in transportul public local, iar beneficiarii de subventii si gratuitati la transportul cu autobuzele din oras sa nu mai fie la cheremul transportatorului. Dupa indelungi scandaluri intre municipalitate si firma care asigura transportul public din oras, patronata de familia fostului primar, Dumitru Sechelariu, Primaria Bacau a decis, in baza legii, sa scoata acest serviciu la licitatie. Perioada de concesionare va fi de sase ani, asa cum spune Lega 92/2007. Inca de anul trecut, pensionarii au fost principalele victime ale acestui scandal, in care fostul edil a revendicat sume tot mai mari de bani pentru subventiile la transport. Primaria a refuzat, a cerut un calcul judicios al acestor sume si a cerut sa se respecte termenii contractuali stabiliti. Satui de pretentiile tot mai mari, care au ajuns de la 4,9 miliarde de lei lunar, cit era in contract, la inca un miliard si jumatate de lei vechi pe luna, s-a decis sa se scoata la licitatie serviciul de transport public din oras. Aceasta dupa ce in prealabil a fost consultata Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSCUP), din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, care a spus clar ca desi contractul a fost incheiat pe 25 de ani, in urma cu sase ani, legea s-a schimbat si din sase in sase ani trebuie organizata o noua procedura de atribuire a licitatiei. In baza noilor reglementari, contractul a expirat pe 26 martie 2010.
S-a intocmit documentatia necesara licitatiei
Consilierii locali bacauani vor avea la mape, in sedinta ordinara de astazi, proiectul de hotarire prin care se aproba documentatia de licitatie in vederea atribuirii gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate cu autobuze, din municipiul Bacau. Documentatia include: studiul de oportunitate, hotarirea stabilirii modalitatii de gestiune a serviciului, proiectul contractului de delegare, caietul de sarcini, regulamentul, cerintele de eligibilitate si criteriile de selectie. Viitorul concesionar va trebui sa asigure transportul categoriilor defavorizate si sa se doteze cu mijloace de transport de ultima generatie, ce respecta normele de mediu si care au o vechime de cel mult doi ani.
Cum vor vota pedelistii?
Un aspect interesant al sedintei va fi votul consilierilor pedelisti, cunoscuti ca sustinatori frecventi ai fostului primar, de fiecare data cind au avut ocazia sau cind li s-a solicitat. Asa au facut cind a fost vorba de terenul de la transport public, de transport, de titlul de proprietate din Consiliul Judetean. In plus, acestia sint invitati aproape zilnic la trustul de presa al fostului primar, unde, in ultima perioada, mai ales, este prezent subprefectul Constantin Scripat.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/05/27/transportul-public-in-comun-din-municipiul-bacau-se-scoate-la-licitatie.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 27 Mai 2010 09:27:40    Titlul subiectului: 127579

Desteptarea.ro a scris:
Articolul 32 din Procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii transportului in comun stipuleaza ca societatile pot participa la licitatie fara a detine, fizic, un parc de autobuze. „In cazul in care la data publicarii anuntului licitatiei operatorul de transport nu detine in proprietate sau in folosinta autobuzele ecologice necesare prestarii serviciului de transport public local de persoane (...) aceasta va prezenta o factura proforma pentru achizitionare si o scrisoare de garantie bancara”, se arata in articolul citat.
Bogdan Ghervan, presedintele Consiliului de Administratie al Transport Public, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca forma caietului de sarcini este ambigua si nu ia in calcul experienta in domeniu a participantilor la licitatie. „Practic orice societate, care nu e obligata sa aiba autobuze, se poate prezenta la licitatie doar cu o factura proforma si o scrisoare bancara. Sa nu ne mire daca in urma licitatiei transportul de persoane din Bacau va fi efectuat de gogoserii sau aprozare care fac dovada, prin factura proforma, ca vor detine, candva, niste autobuze. Caietul de sarcini nu precizeaza nimic despre experienta in domeniu.
Desi suspectez si eu ca e vorba de o "rafuiala" intre politicieni si poate chiar de niste interese de a "re-aloca" afacerea in "curtea alor nostri", desi mi-as dori ca tot TP Bacau sa castige, nu pot fi de acord cu punctul de vedere exprimat in articol.
Bunaoara, mie unul mi se pare corect ca firmele care prezinta o factura proforma pentru achizitia TUTUROR vehiculelor solicitate sa poata participa si chiar castiga licitatia; evident ca nicio firma nu-si permite sa faca aiurea niste investitii colosale in mijloace de transport pentru ca apoi sa le tina aiurea in curte.
Mi se pare in regula ca achizitia efectiva a vehiculelor sa se faca dupa licitatie, insa e si reversul, ar trebui ca firma sa depuna o garantie bancara sau ceva similar, astfel incat daca nu-si onoreaza obligatia de a cumpara efectiv autobuzele in termenul prestabilit, acele sume de bani sa fie executate.

De asemenea, mi se pare o tampenie chestia cu "experienta similara" sau "vechimea operatorului". Sa presupunem ca eu sunt un operator de buna credinta, care chiar vreau sa cumpar zeci de autobuze si sa fac transport civilizat, pai din cauza "criteriilor" astea tampite fie nu voi putea participa niciodata la licitatii (unde sa-mi fac experienta similara daca sunt operator nou si nimeni nu ma primeste?!?), fie voi acumula punctaj mic din cauza "vechimii operatorului", criteriu care favorizeaza "clientii" vechi.

Din punctul de vedere al calatorului, ce-mi pasa mie daca e un operaror nou sau ala vechi ?!?
Din punctul de vedere al Primariilor, ce le pasa lor daca e un operaror nou sau tot ala vechi, in conditiile in care vehiculele indeplinesc conditiile, operatorul se angajeaza sa faca transport civilizat, ofera redeventa mare s.a.m.d. ?!?

Astea, cu "experienta similara" sau "vechimea operatorului" mi se par criterii DISCRIMINATORII, la fel cum la Buzau se mai inventase un criteriu "ciudat", forma de proprietate a vehiculelor, adica firmele care aveau vehicule in proprietate urmau sa primeasca punctaje mai mari decat cele care aveau vehicule in leasing. De ce?!? Ce-mi pasa mie, calator, cum a dobandit operatorul vehiculele?!? Ca Primarie, ce ma intereseaza pe mine de unde si cum are ala vehiculele ?!? Eu trebuie sa verific sa le aiba, sa fie in starea ceruta de caietul de sarcini, sa faca transport de calitate, sa plateasca redeventele la timp etc, ce interes obiectiv ar avea o Primarie ca o firma sa aiba vehiculele intr-o forma de proprietate sau alta?!?

Astea mi se par niste "gaselnite" numai bune pentru a "ajuta/indica" din start firmele participante care trebuie sa castige!

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 27 Mai 2010 17:55:55    Titlul subiectului: 127599

Catalin Ghita a scris:
Desi suspectez si eu ca e vorba de o "rafuiala" intre politicieni si poate chiar de niste interese de a "re-aloca" afacerea in "curtea alor nostri"
Asa si este. Primarul Stavarache este in conflict cu fostul edil al Bacaului, Dumitru Sechelariu - actionar majoritar la Transport Public. Stavarache va face tot ce este cu putinta ca SC Transport Public SA Bacau sa nu castige licitatia, si nu pentru ca societatea nu ar oferi servicii de calitate, ci pentru ca are ca patron pe fostul primar. Aici "razboiul" se da de fapt intre Stavarache si Sechelariu. Primarul spera ca daca TP Bacau nu castiga licitatia loveste in plin in Sechelariu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 25 Iun 2010 12:47:19    Titlul subiectului: 2010-06-25 128929

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Bacau-_Sechelariu_ramane_stapan_pe_transportul_public_0_286771592.html

"Bacău: Sechelariu rămâne stăpân pe transportul public

Claudiu Banea, Olimpia Filip

Vineri 25 iun 2010

Bacau

Sechelariu nu este bucuros că autobuzele sale ramân lidere în oraș

Atâta timp cât procesul este pe rol firma de transport a lui Sechelariu rămâne singurul operator din municipiu. Prefectura Bacău a depus astăzi contestație la decizia Primărie de a scoate la licitație trasele din oraș.

Traseele de transport public din Bacău nu vor mai fi scoase la licitație. Prefectura Bacău a depus astăzi plângere în instanță în care contestă decizia Primăriei Bacău de a schimba operatorul de transport în comun. Licitația ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 iulie.”S-au găsit elemente în hotărârea dată de Primărie care nu sunt conforme cu legile Uniunii Europene și nici cu cele românești. De aceea s-a admis contestația în instanță ”, a declarat Claudiu Bălan, prefectul județului.

Omul de afaceri Dumitru Sechelariu, proprietarul firmei SC Transport Public , nu este încântat de vestea primită. "Am pierderi până acum de peste 100 de mii de euro cu această firmă. Nu sunt deloc bucuros că eu rămân cu transportul în Bacău. Dacă nu câștig bani de ce să rămân cu afacerea pe cap? Vreau să o vând! Se va găsi un cumpărător", a declarat Sechelariu.

De cealaltă parte, Primăria Bacău se arată surprinsă de inițiativa Prefecturii și nu înțelege motivația prefectului de a contesta decizia. "Voi avea o discuție cu prefectul pentru a lămuri situația. Trebuie să fie un argument solid", a declarat Dragoș Luchian, viceprimarul Bacăului.
"


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mar 26 Iul 2011 14:33:51, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Dum 27 Iun 2010 07:15:12    Titlul subiectului: 129047

SC Transport Public a învins Primăria
Adevarul.ro a scris:
Reprezentantul Guvernului în județ a blocat procedura de atribuire a transportului public unei alte firme până la pronunțarea magistraților, invocând încălcarea legilor UE.
Traseele de transport public din oraș vor rămâne în continuare în administrarea omului de afaceri Dumitru Sechelariu. Deși consilierii locali au votat, pe data de 15 aprilie, încetarea contractului de concesiune semnat în martie 2004 între Primăria Bacău și Transport Public, hotărârea nu va mai fi pusă în practică.

Prefectura Bacău a depus ieri plângere în instanță prin care contestă decizia consilierilor pe motiv că aceasta nu a ținut cont de legile Uniunii Europene (UE). „Juriștii noștri au verificat directivele UE în amănunt. S-au găsit cinci elemente care, din punctul nostru de vedere, nu erau în concordanță cu legislația UE și nici cu cea românească. Rămâne ca instanța să ia decizia corectă“, a declarat Claudiu Bălan, prefectul județului.
Decizia luată de Prefectura Bacău nu este văzută cu ochi buni de cei de la Primărie. Aceștia au programat licitația pentru desemnarea unui nou operator pe traseele din oraș pe 17 iulie, iar acum se văd nevoiți să o anuleze.

Încă 19 ani de contract
„Trebuie să vedem ce justificări are Prefectura pentru că n-am primit nimic oficial. O să am o discuție cu domnul Claudiu Bălan pentru a vedea pe ce s-a bazat când a hotârât să meargă în instanță“, a fost replica dată de Dragoș Luchian, viceprimarul Bacăului.
Reprezentanții SC Transport Public sunt încântați de turnură și sunt hotărâți să nu renunțe la contractul încheiat în 2004. Pentru că la acea dată el a fost semnat pe 25 de ani, societatea este convinsă că cei 19 ani rămași până la încheierea lui nu vor mai fi puși sub semnul întrebării.
„Legile UE primează în fața legilor românești. Cât timp trăim într-un stat democratic, sunt convins că instanța ne va da dreptate“, a declarat Bogdan Ghervan, președintele Consiliului de Administrație al SC Transport Public.

Sechelariu, „dezamăgit“
Chiar dacă Dumitru Sechelariu este acționarul majoritar al firmei care deține monopolul pe traseele din oraș, vestea că societatea sa va rămâne pe aceeași poziție nu l-a bucurat foarte tare. Mai mult, acesta nu exclude ca în viitor să o scoată la vânzare. „Până acum am pierdut cu această firmă 100.000 de euro. Dacă nu voi scoate bani mă gândesc să o vând. Cu siguranță voi găsi“, a spus Sechelariu.

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Bacau-_SC_Transport_Public_a_invins_Primaria_0_287371607.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 09 Iul 2010 09:58:02    Titlul subiectului: 2010-07-09 129647

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Bacau-_Transportul_in_comun-paralizat_de_greva_soferilor_de_autobuz_0_295170657.html

"Bacău: Transportul în comun, paralizat de greva șoferilor de autobuz

Codrin Pop

Vineri 9 iul 2010

Bacău

Soții Tătaru au așteptat autobuzul fără să știe de greva șoferilor

Un protest spontan al șoferilor de la SC Transport Public SA Bacău i-a făcut pe băcăuani să aștepte în zadar autobuzele cu care ar fi trebuit să ajungă la lucru.

Soții Tătaru au așteptat mai bine de jumătate de oră sosirea unui autobuz în stație și au aflat de grevă de la reporterul Adevărului de Seară. "Normal ar fi fost să o anunțe cumva, să nu ne lase să așteptăm degeaba în stație atâta timp. De jumătate de oră așteptăm. O să luăm un maxi-taxi, dar sunt puține și foarte aglomerate. Cu taximetrul nu ne permitem să mergem, că și biletele de autobuz ne costau destul", spune Viorica Tătaru.

Și Filica Popa este nemulțumită. "Și cu abonamentul ce fac ? L-am plătit degeaba. Nu pot lua taximetrul, cred că voi merge pe jos, deja am întârziat unde aveam treabă", spune femeia. Șoferii greviști au refuzat în această dimineață să mai iasă pe trasee, nemulțumiți de salariile prea mici, de pierderea bonurilor de masă și de faptul că firma ar avea prea multe persoane cu funcții de conducere și salarii foarte mari, nejustificate de volumul de muncă.

"Facem grevă pe termen nelimitat. Avem salarii de 800 de lei și am fost obligați să luăm concediu fără plată zece zile. Conducerea ne-a suspendat fără să aibă acest drept. Ne-am săturat de dictatură", a spus Vasile Gîrbuleț, reprezentantul șoferilor.

Mai multe detalii despre greva șoferilor de la Transport Public găsiți în Adevărul de Seară.
"


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mar 26 Iul 2011 14:34:08, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 09 Iul 2010 11:18:49    Titlul subiectului: 129649

Un alt articol pe aceeasi tema
Ziarul de Bacau a scris:
toti soferii societatii de transport public bacauane au refuzat vineri dimineata sa mai iasa cu autobuzele din garaje – in oras nu a circulat nici un autobuz, traficul cu mijloacele de transport in comun fiind paralizat – soferii sint nemultumiti de faptul ca li s-a redus drastic salariile si ca nu sint lasati sa isi faca norma lunara de lucru
Peste o suta de soferi de la societatea Transport Public Bacau au protestat ieri in fata unitatii. Oamenii au declansat o greva spontana si au refuzat sa scoata autobuzele de trafic nemultumiti de salariile pe care le primesc. Transportul in comun in oras a fost astfel paralizat. Soferii s-au adunat in fata unitatii asteptind o decizie de la conducere.
“Nu mai putem. Lucram pe salarii foarte mici. Sintem nemultumiti ca luna aceasta trebuia sa luam avans si lichidare. Ne-au anuntat ca numai primi banii pe avans si ca ni se va da doar lichidarea. Adica de la un salariu de 13 milioane de lei pe luna ajungem undeva la opt milioane maxim. Sint sofer de autobuz de peste 30 de ani, dar eu stiam ca reducerile cu 25% se fac la bugetari, nu ca se aplica si la noi. In schimb, pe masinile mici ale lor sint cite doi soferi, care cred ca iau cite 15 miliaone pe luna fiecare. La ei nu se renunta”, a spus un sofer nemultumit. Ei mai sustin ca vor intra imediat in trafic ce problema lor se va rezolva.

Liderii de sindicat au dat bir cu fugitii
Soferii au ramas si fara sustinerea liderilor de sindicat. “Liderii de sindicat s-au dat cu conducerea si nu ne sustin. Noi sintem impartiti in doua coloane, la doi lideri. Unul este in garaj, iar celalalt, ca sa isi asigure spatele, le-a zis sefilor ca soferii lui nu vor protesta si a aplecat. Face taximetrie. Dar au venit aici toti baietii, inclusiv ai lui. A venit un director nou, unul Bucur, care sa ne organizeze cica. Ne-a facut program de lucram trei zile si una libera, ca sa nu ne putem face norma.
Inainte lucram toata saptamina, normal si aveam un salariu care ne ajungea sa supravietuim, de 13 milioane. Acum l-au redus la sapte milioane, sapte milioane si jumatate. Cel mai bun sofer a ajuns sa ia 11 milioane. Pe nevasta noului director au pus sa controleze in autobuz. Sta si numara calatorii care vin sa ne dea noua bani, daca nu au bilet.
Noi ii refuzam, dar ea ii bifeaza in carnetel. Cind ajungem la baza ne trezim cu penalizari. Pai atunci cum sa nu se incurajeze sa luam bani de la cetateni daca ei ne fac una ca asta. Pe un coleg care mai are o luna pina la pensie l-au obligat sa isi ia zece zile de concediu fara plata. La salariu i-au dat doua milioane, dar omul are rata de 6,5 milioane. Noi nu vrem nimic altceva decit sa muncim si sa fim platiti in raport cu munca noastra. Dimineata cind nu am iesit au chemar politia, dar le-am spus ca mai bine sa scoata taxiurile de pe locurile autobuzelor, sa putem parca in statie”, a spus si Richard Costea.

“Vor salarii de 2.000 Ron si bonuri de masa”
In replica, conducerea Transport Public SA spune ca cererile soferilor sint foarte mari sI cu neputinta de satisfacut. “Ei vor salarii de 2.000 de ron si bonuri de masa. Nu avem cum sa le dam in conditiile in care incasarile au scazut. Pe de o parte iI inteleg si pe ei cind spun ca maninca mamaliga de o saptamina, ca au un singur salariu in casa. Incercam sa rezolvam conflictul cit mai repede si sa intre cu autobuzele in oras, dar sint foarte incapatinati.
Nu au vrut sa intre nici macar in unitate, stau la poarta. In ceea ce il priveste pe domnul Bucur sint suparati ca acesta a organizat treaba si u mai pot ei sa ia bani de la calatori. S-au colizat si sint deranjatI ca a intrat in ei”, a declarat Bogdan Ghervan, presedintele societatii bacauane.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/07/09/greva-spontana-la-transport-public.html
Acum, in statii locul autobuzelor a fost luat de taxiuri



P1040707.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  194.88 kb
 Vizualizat:  de 23949 ori

P1040707.JPG



P1040708.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  213.01 kb
 Vizualizat:  de 23949 ori

P1040708.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 09 Iul 2010 22:17:26    Titlul subiectului: 129701

Iata si actualizarea evenimentelor, un feed-back la mesajul postat anterior de colegul nostru, Catalin Ghita. Aceeasi sursa: http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Bacau-_Transportul_in_comun-paralizat_de_greva_soferilor_de_autobuz_0_295170657.html

"Bacău: Transportul în comun, paralizat de greva șoferilor de autobuz (UPDATE)

Un protest spontan al șoferilor de la SC Transport Public SA Bacău i-a făcut pe băcăuani să aștepte în zadar autobuzele cu care ar fi trebuit să ajungă la lucru.
UPDATE ORA 14.30: Greva continuă. Băcăuanii sunt nevoiți fie să meargă pe jos, fie cu microbuzele extrem de aglomerate, fie să apeleze la soluția mai costisitoare a taximetrelor. La ora 14.25, reprezentanții protestatarilor și conducerea societății Transport Public încă negociau. "Nu pot să spun nimic deocamdată, situația a rămas neschimbată. Suntem în negocieri. Încerc să îi conving pe șoferi să reia lucrul, măcar la o treime din capacitatea obișnuită", a declarat directorul general Bogdan Ghervan.

Șoferii greviști au stabilit și o listă de revendicări. "Vrem salarii de 2.000 de lei, nu de 800 - 1000, cât avem acum. Vrem să primim sporul de vechime, bonuri de masă pe care să le putem folosi în orice magazin, nu să fie ștampilate. Totodată, cerem eliminarea din firmă a persoanelor fără atribuții concrete, care stau pe salarii de 25-30 de milioane. Și am decis schimbarea liderului de sindicat, care face taximetri în timp ce noi facem grevă", a spus Ion Pavel, șofer la Transport Public.

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Dum 11 Iul 2010 07:36:10    Titlul subiectului: 129797

Dumitru Sechelariu l-a demis pe presedintele de la Transport Public
Adevarul.ro a scris:
Greva organizată ieri de soferii de la societatea Transport Public SA s-a încheiat cu schimbarea presedintelui de către Dumitru Sechelariu, iar circulația autobuzelor a fost reluată.
Astăzi, autobuzele au revenit pe trasee si circulă normal. Omul de afaceri Dumitru Sechelariu, a cărui mamă este principalul acționar al firmei de transport, a decis să îl demită pe presedintele Consiliului de Adminsitrație, Bogdan Ghervan. "Astăzi l-am demis pe presedintele Consiliului. Am dat deja anunțuri că angajăm soferi, iar cei care au făcut această grevă ilegală vor răspunde. La orice grevă trebuie asigurată 30 % din capacitate, însă soferii care au organizat protestul i-au amenințat cu moartea pe ceilalți, care ar fi iesit pe traseu", a declarat, pentru Adevărul de Seară, Dumitru Sechelariu.
Pentru Transport Public SA urmează o perioadă de reorganizare, în care ei mai mulți dintre soferi vor fi disponibilizați. Conducerea societății va fi asigurată de directorii Liliana Boghițoiu si Carmen Cocuz. "Înțeleg ideea de grevă, toate bune si frumoase, chiar m-am solidarizat ei, eufemistic vorbind, însă nu asa ar fi trebuit să procedeze. Este totul cusut cu ață albă, o diversiune a primarului Romeo Stavarache. El are pregătiți indivizi cu asa-zise oferte pentru activitatea de transport public din oras, pentru licitația care ar urma să fie pe 19 iulie, dar care va fi, de fapt, peste vreo doi ani", a mai spus Dumitru Sechelariu.
Primarul Romeo Stavarache a criticat în numeroase rânduri acțiunile societății de transport, acuzând operatorul de ignorarea intereselor băcăuanilor.

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Bacau_-_Dumitru_Sechelariu_l-a_demis_pe_presedintele_de_la_Transport_Public_0_295770655.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 25 Noi 2010 07:55:17    Titlul subiectului: 136737

Creste pretul licentei de transport
Desteptarea.ro a scris:
Alesii judetului au stabilit in ultima sedinta ca tariful pentru eliberarea licentei de transport pentru cursele regulate speciale va creste direct proportional cu preturile de consum. Legea 92 din 2007, care reglementeaza serviciile de transport public, prevede ca responsabilitatea coordonarii si controlarii serviciilor de transport este in sarcina Consiliului Judetean (CJ). In primul an, programul de transport pentru intervalul 2008 – 2011, aprobat de CJ, a stabilit tarifele pentru eliberarea licentelor tinând cont de tarifele percepute de ARR si indexate cu rata inflatiei. Anul trecut, CJ Bacau a decis sa indexeze tarifele cu indicele de variatie al preturilor de consum, stabilit de Institutul National de Statistica la 108,43 lei. Astfel, eliberarea licentei de traseu pentru o cursa dubla (dus-intors) va fi de 144, iar eliberarea unui duplicat al licentei de traseu va creste la 127 de lei. Inlocuirea licentei ca urmare a schimbarii denumirii firmei sau adresei va costa, insa, la fel de mult ca eliberarea licentei de traseu.

http://www.desteptarea.ro/creste-pretul-licentei-de-transport.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Lun 29 Noi 2010 08:07:44    Titlul subiectului: 136915

O firmă de transport din Constanța ridică o autogară nouă în Bacău
Adevarul.ro a scris:
Construcția va fi amplasată vizavi de Vamă iar proiectul va avea o valoare de până într-un million de euro. Vechea autogară a municipiului va rămâne în picioare dar va deservi doar cursele efectuate pe traseele intrajudețene
Municipiul Bacău va avea o a doua autogară, pe lângă cea deja existentă. Proiectul aparține unei societăți de transport din Constanța care și-a propus să înceapă lucrările chiar din acest an.
Societatea are deja în Bacău un punct de lucru format din opt peroane situate chiar pe locul unde se va dezvolta noul proiect. Dan Georgescu, administratorul firmei constănțene, afirmă că valoarea investiției se poate ridica la câteva sute de mii de euro. Amplasarea noii construcții va fi în vecinătatea gării, pe un teren închiriat de firma transportatoare de la Sucursala Regională de Căi Ferate Iași.
Actuala autogară a Bacăului le află la o distanță de peste un kilometru de gară. "M-a atras în primul rând locația. În Europa toate autogările sunt situate lângă gări și acest lucru este comod pentru călători. Am luat în calcul și construirea noului pasaj subteran care va ridica traficul în zonă", a spus administratorul Dan Georgescu.
Conform proiectului investiția presupune realizarea a 20 de peroane care vor asigura un flux de 20 de plecări la fiecare sfert de oră.

Transportul rutier, împărțit în două
Noua autogară va avea o suprafață de 2.000 de metri pătrați și operatorii de transport vor efectua numai curse interjudețene. "Transportul de călători va fi împărțit practic în două. Actuala autogară va prelua doar cursele interne iar din noua locație vor pleca doar autobuze spre alte județe ale țării", a declarat Roxana Mironescu, viceprimarul municipiului Bacău.
Lucrările de construcție vor începe în acest an, prin amenajarea peroanelor și a căilor de acces, iar restul construcției va fi finalizat în decursul anului viitor. "Noi suntem dispuși să începem lucrările cât mai repede. Depindem însă foarte mult de condițiile meteo. Oricum, dacă toate avizele și aprobările vor veni în timp util, până la finalul anului viitor noua autogară va fi terminată", a mai spus Dan Georgescu.
Administratorul firmei din Constanța a mai precizat că, odată cu inaugurarea investiției, pe piața muncii din Bacău vor mai apărea câteva zeci de locuri de muncă.

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/O_firma_de_transport_din_Constanta_ridica_o_autogara_noua_in_Bacau_0_380362132.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Sâm 18 Dec 2010 08:31:48    Titlul subiectului: 137617

Autocarele fabricate la Moinesti, produse de top pe piata de automobile
Ziarul de Bacau a scris:
Fabrica de autocare si autobuze a firmei Dypety de la Moinesti a devenit cunoscuta în ultimii ani ca unul dintre putinii carosieri din Romania si din Europa, masinile produse aici regasindu-se în trei tipuri constructive: turistic, interurban si urban, fiecare dintre acestea fiind corelate cu cerintele de exploatare specifice. Autocarele si autobuzele Dyparro care ies pe poarta fabricii de la Moinesti au reusit sa satisfaca exigentele pietei de automobile transportatoare, prin siguranta oferita de autosasiul complet echipat de firma MAN din Germania, dar si prin caroseria ce se bazeaza pe conceptie, constructie tehnica si design propriu, ceea ce fac din Dyparro, un produs calitativ la un pret competitiv. “Dotarile pe care le detinem, experienta si calificarea personalului tehnic, si nu în ultimul rind dorinta noastra de a realiza autobuze, autocare si microbuze corespunzatoare cerintelor impuse de piat a de automobile, ne confera certitudinea ca în scurt timp, vom ajunge în topul producatorilor. Aceasta realitate este confirmata de catre toti transportatorii si calatorii care beneficiaza de confortul si calitatea produselor pe care le oferim. Autobuzele si autocarele noastre sint livrate in toata tara, ponderea fiind detinuta de judetele Bacau, Neamt, Iasi si Mures, printre beneficiarii nostri numarindu-se si reprezentantele unor marci renumite de automobile”, a declarat Petre Balan, proprietarul firmei Dypety. “Principala problema cu care ne confruntam, o constituie recrutarea fortei de munca, deoarece muncitorii calificati sunt rari, aceasta si din cauza faptului ca, nu mai avem scoli care sa-i pregateasca. Solutia pe care am gasit-o în final, a fost aceea de a-i pregati la locul de munca, pe forte proprii, cu dotare proprie”, a mai spus Petre Balan. Fabrica de la Moinesti, unde lucreaza citeva sute de muncitori, specialisti si personal administrativ, a lansat si vindut primul autocar Dyparro în anul 2006 (modelul turistic cu 31 plus doua locuri), fiind rezultatul unei investitii de peste doua milioane de euro facuta din surse proprii. Productia de serie s-a lansat în anii 2006-2007, cu autocarul 95 T si a continuat cu o noua varianta turistica, autocarul Dyparro 110T, care ofera conditii sporite de confort si siguranta. (Romulus Dan BUSNEA)

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/12/18/autocarele-fabricate-la-moinesti-produse-de-top-pe-piata-de-automobile.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Lun 24 Ian 2011 08:51:59    Titlul subiectului: 139106

Calatori inghesuiti ca sardelele
Desteptarea.ro a scris:
Navetistii din Balcescu se razvratesc
Conflictul dintre locuitorii comunei N. Balcescu si angajatii firmei Grup Atyc dureaza de doi ani. Clientii acuza ca merg inghesuiti, ca soferii injura si nu respecta orarul. Primarul are un maldar de reclamatii. Si CJ a primit sesizari. Pâna acum, firma a fost sanctionata doar cu somatii.
Navetistilor care circula pe traseul Nicolae Balcescu - Bacau si retur le-a ajuns cutitul la os. Un dosar plin de sesizari s-a strâns la primarie impotriva SC Grup Atyc SRL Târgoviste, care are licenta pentru acest traseu. Firma a mai avut probleme si anul trecut, locuitorii din N. Balcescu reclamând, atunci, ca merg inghesuiti, ca soferii nu respecta orarul, le vorbesc urât etc. Dupa interventia CJ si ARR, “au mai adus niste autobuze, dar asta nu a durat decât vreo trei saptamâni, dupa care le-au retras”, arata Anton Siler, edilul comunei. Cetatenii reclama, acum, ca “autobuzele care circula pe traseul Bacau - Nicolae Balcescu, linia 60, nu-si respecta programul”, soferii “aduc injurii calatorilor platitori de bilete si abonamente atunci când le reproseaza ceva”, apoi, “in orele de vârf ne inghesuie ca pe niste animale si ne pun viata in pericol.” Intr-adevar, traseul e unul aglomerat, numarul celor care invata sau lucreaza in Bacau fiind mare. La acestia se adauga pasagerii care vin in oras cu alte treburi. Cele mai mari probleme nu sunt, insa, in miezul zilei, ci dimineata si seara: “In intervalul 6,40 - 8,00 si dupa ora 18 e groaznic, oamenii stau ca sardelele, arata primarul. Sunt 30 de locuri, iar numarul calatorilor e dublu.”

“Noi vrem clienti multumiti”
Catalin Grigore, actionar al SC Grup Atyc SRL Târgoviste, afirma ca pe traseul Bacau - N. Balcescu masinile sunt supraincarcate doar uneori, mai exact atunci când Politia si ARR fac verificari, iar microbuzele altor firme dispar de pe traseu: “In mod obisnuit, inaintea noastra, opresc in statii masinile altor societati si din cauza asta nu e inghesuiala. Doar când sunt controale, acestea se retrag si autobuzele noastre se aglomereaza.” Ca nu e inghesuiala o arata si indicatorii economici, sustine administratorul firmei. Acestia evidentiaza, insa, incarcatura medie pe unitate de timp, nu ceea ce se intâmpla la orele de vârf, când numarul calatorilor se dubleaza. “Exista luni in care nu ne acoperim costurile pe traseul Bacau - N. Balcescu”, declara Catalin Grigore. Cu alte cuvinte, firma nu poate introduce mai multe masini, mai ales ca pe traseul acesta sunt si alti operatori, care au capat de linie la Sascut sau Galbeni. “Soferul nu are un plan, prin urmare nu are motive sa ia mai multi calatori, precizeaza administratorul. Eu nu pot sa spun ca nu exista nemultumiri si ca soferii nu gresesc. Avem un responsabil de zona, vom verifica cum stau lucrurile si vom remedia neajunsurile. Pe noi nu ne-a obligat nimeni sa desfasuram aceasta activitate, este interesul nostru sa fie multumiti calatorii. Din acest motiv, nu am marit pretul biletelor.”

Edilul va sesiza Ministerul Transporturilor
Anton Siler e decis sa puna capat acestei situatii: “Vom sesiza Prefectura, CJ, ARR si Ministerul Transporturilor, departamentul care se ocupa de licente. Chiar acum pregatim hârtiile.” In curând, la minister, vor avea loc licitatiile, iar edilul spera ca firma sa nu mai câstige traseul: “Data trecuta am sperat ca se vor indrepta si am oprit demersul, explica primarul. De data asta vom verge pâna la capat. Trei ani si-au batut joc de oameni, nu se mai poate.”
CJ Bacau intocmeste programul judetean de transport si monitorizeaza respectarea lui, prin urmare poate lua masuri fata de operator. Pâna acum, nu prea a avut spor. Grup Atyc nu s-a conformat nici macar solicitarii CJ Bacau de a depune, in 2010, lista cu tarife, spre avizare. “In sedinta CJ de acum doua luni, noi am aprobat ca amenda sa mearga pâna la 10.000 de lei, arata Silviu Bondor, vicepresedintele CJ. Le-am trimis, in decembrie, o ultima somatie privind intrarea in legalitate si daca nu se vor conforma pâna la sfârsitul lui ianuarie vom trece la sanctionarea firmei.” Conformarea se refera, fireste, la depunerea propunerilor de tarife, dar Silviu Bondor precizeaza ca orice nereguli in trafic se pot transforma in amenzi. “Iar daca nici asa situatia nu se va remedia, CJ Bacau va propune ARR ridicarea licentei”, arata Silviu Bondor.

http://www.desteptarea.ro/calatori-inghesuiti-ca-sardelele.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 25 Feb 2011 08:04:54    Titlul subiectului: 140411

De Dragobete, casatorii de o zi in „Autobuzul dragostei" A stat in fiecare statie aproximtativ 10 minute, l-am pozat in statia de la Piata Centrala
Desteptarea.ro a scris:
De “Dragobete”, un autobuz ce apartine SC "Transport Public" SA Bacau a imbracat haine de sarbatoare. Ornat cu balonase colorate si mesaje de dragoste, “Autobuzul dragostei” a transportat gratuit pe parcursul intregii zile perechile indragostite, care au avut si ocazia sa se casatoreasca pentru o zi. Actiunea a fost organizata de Liga Studentilor de la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau, intr-un proiect aflat deja la a sasea editie.
Cuplurile de indragostiti au avut ocazia de a se casatori, pentru o zi, in atmosfera calda si plina de iubire din “Autobuzul Dragostei”. 24 februarie, Ziua de Dragobete, va ramâne mult timp in amintirea zecilor de bacauani, care si-au spus un “Da” hotarât in fata primarului, nimeni altul decât pesedintele Ligii Studentilor din Univesitatea “Vasile Alecsandri” Bacau, cea care a avut aceasta initiativa, fiind ajutata indeaproape si de SC“Transport Public” SA Bacau. “Suntem deja la a sasea editie a acestui proiect. Am ales Ziua de Dragobete, pentru ca suntem români si vrem sa ne iubim româneste. Am efectuat, din pacate, mai putine casatorii decât anul trecut, pentru ca este foarte frig afara, e zapada, a inceput si facultatea. Am casatorit insa cupluri care aveau 40 de ani sau cupluri care au deja 23 de ani de casatorie. Important este ca pastram traditia si inca ne mai putem iubi. Multumim Societatii «Transport Public» si partenerilor nostri, care ne-au ajutat in derularea proiectului”, a declarat “primarul” Mihai Cosmin Belciu, presedinte Liga Studentilor Univ. “V. Alecasandri” Bacau.

Emotii, saruturi si multa iubire
La usa din mijloc a fost pregatita "sala" unde s-au oficiat casatoriile. Au fost tiparite 100 de pseudo-certificate de casatorie, dovada palpabila a acestei curate si frumoase nebunii. Emotii, sentimente, un sarut furat, o imbratisare calda sau doar un simplu: “Te iubesc”. Acestea au fost atributele care au stat la baza acestei actiuni. “M-am decis azi sa ma casatoresc pentru ca e o zi importanta pentru noi toti, cei care ne iubim. Apreciez foarte mult aceasta zi si sunt foarte fericit, mai ales ca am lânga mine persoana iubita, care merita si bucuria acestei zile, acestei casatorii. O sa fie poate, imi doresc mult acest lucru, si o casatorie reala intre noi”, ne-a spus Cristian Grecu. Partenera lui, Ionela Ciubotaru, i-a impartatit sentimentele cu un sarut inocent, specific vârstei lor frumoase. “Tot ce ni se intâmpla e minunat. Apreciem foarte mult si initiativa Ligii Studentilor”, a adaugat.

O noua casatorie, dupa 20 de ani
Spre bucuria organizatorilor si a tuturor celor prezenti, au urcat in “Autobuzul dragostei” si cupluri trecute de prima tinerete care, in ciuda vârstei, continua sa se iubeasca la fel ca in prima zi. Si chiar au ales sa se casatoreasca din nou, retraind momentele fericite ale nuntii lor reale. “E placut sa fi din nou in fata unei astfel de emotii. Ne-am casatorit din nou, pentru sa suntem fericiti si ne iubim foarte mult. Am retrait acum din nou momentul casatoriei noastre care a fost in urma cu mai bine de 20 de ani”, ne-a declarat timid si Tatiana Mezat.
Alaturi de ea, sotul, Vasilica Mezat, a marturisit ca de atunci niciodata nu s-au mai despartit. Nici macar o zi. “Traim o bucurie profunda zi de zi. Si acum in aceasta zi când suntem in «Autobuzul Dragostei»”. Au fost insa si tineri care s-au asezat chiar in fata autobuzului pentru a-l face sa opreasca sa-i ia in drumul iubirii. Altii au avut si recuzita necesara, inele de logodna si chiar verighete. "Autobuzul Dragostei" a reusit intr-adevar sa surprinda, sa bucure, sa stârneasca râsete de fericire, sa transforme ziua de 24 februarie cu adevarat intr-o zi a dragostei. A dragostei lui Dragobete.

http://www.desteptarea.ro/de-dragobete-casatorii-de-o-zi-in-autobuzul-dragostei.html



Autobuzul dragostei.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  147.87 kb
 Vizualizat:  de 23181 ori

Autobuzul dragostei.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Lun 28 Feb 2011 08:09:35    Titlul subiectului: 140529

Transportul public, in prag de colaps din cauza lui Sechelariu
Ziarul de Bacau.ro a scris:
Primaria Bacau a primit o instiintare de la executorul judecatoresc prin care este anuntata ca firma de Transport Public din oras este executata silit din cauza banilor pe care Dumitru Sechlariu i-a luat in avans de la Kaufland – pentru recuperarea celor 10 milioane de lei noi, Kaufland a cerut banii de la municipalitatea bacauana pe care aceasta ii da pentru subventionarea transportului public din oras – primarul Romeo Stavarache spera ca bacauanii sa nu aiba de suferit si spune ca s-a ajuns aici din cauza prefectului, care a atacat hotarirea prin care se facea ordine in transportul public bacauan, prin organizarea unei noi licitatii – PDL a sustinut din rasputeri tentativa fostului primar de a vinde terenul fostei baze de transport public
Transportul public bacauan este in prag de colaps. In aceasta situatie s-a ajuns din cauza fostului edil, Dumitru Sechelariu, care a incheiat un antecontract cu cei de la Kaufland, pentru vinzarea unui teren. Pentru ca Sechelariu nu a mai avut puterea financiara sa dea inapoi banii luati in avans, Kaufland a apelat la instanta si la un executor judecatoresc, pentru a recupera banii de la societatea Transport Public. Pe adresa Primariei Bacau a fost remisa instiintarea prin care se pune poprire pe sumele pe care municipalitatea le achita pentru transportul public din oras, daca institutia nu vireaza banii in contul executorului judecatoresc.

Cu alte cuvinte, ar avea de suferit o categorie cit se poate de larga de oameni, de la pensionari, persoane cu handicap, elev si studenti sau alte categorii defavorizate. “Este vorba de o notificare prin care executorul judecatoresc, in baza unei sentinte de aprobare a executarii, ne pune in vedere ca sumele pe care le avem de achitat catre SC Transport Public SA sa le viram in conturile executorului judecatoresc, in caz contrar, acesta, in baza unor prevederi legale, putind sa puna poprire pe conturile institutiei noastre.
Respectiva suma, datorata de SC Transport Public, provine din antecontractul incheiat cu Kaufland pentru terenul fostei baze de transport”, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvint la Primaria Bacau. Suma ceruta prin executor se ridica la 10.006.151,93 de lei, ce reprezinta avans cumparare teren, in urma antecontractului de vinzare-cumparare, semnat intre cele doua parti. La aceasta se adauga cheltuieli de executare de aproape 250.000 de lei.

Primaria a vrut licitatie, Prefectura s-a opus
Primaria Bacau a vrut inca de anul trecut sa solutioneze problema transportului public din oras, prin organizarea unei noi licitatii, la care s-ar fi putut inscrie inclusiv Dumitru Sechelariu, cu firma lui. Prefectura Bacau s-a dovedit inca o data prietena cu fostul edil si a atacat Hotarirea de Consiliul Local in care se prevedeau datele despre organizarea licitatiei.
“Eu sper ca acest litigiu dintre cele doua societati sa nu afecteze transportul in comun din municipiul Bacau. Acest fapt demonstreaza inca odata ca atunci cind prefectul s-a opus sa mai facem licitatie corecta, prin Hotarire a Consiliului Local Bacau, a gresit foarte mult. Daca transportul in municipiul Bacau va fi afectat, prefectul va trebui sa raspunda, pentru ca el, impreuna cu Sechelariu sint artizanii haosului in transportul public din oras. Sper sa nu se ajunga acolo, pentru ca intr-un termen foarte scurt este greu sa gasesti un transportator dispus sa preia activitatea”, a declarat primarul Romeo Stavarache.

Afacerile “marca” Sechelariu lovesc in bacauani
Primarul Bacaului mai spune ca si acum, ca si in ceilalti ani, cind a fost vorba de terenuri, de exemplu, afacerile in care a fost implicat fostul primar Dumitru Sechelariu nu fac decit sa loveasca in bacauani. “Acest lucru demonstreaza inca o data cum familia Sechelariu si acolitii lor au incercat sa pacaleasca si sa vinda, la fel cum au facut de fiecare data, bunuri din domeniul public fara sa le apartina. Si acum urmarea sa incaseze ilegal cele zece milioane.
Toate aceste lucruri demonstreaza ca nu se puteau face decit cu acordul unor oameni care lucreaza in puncte cheie din institutiile statului. Sper ca aceasta lupta pe care o ducem cu mafia lui Sechelariu si Hrebenciuc sa se sfirseasca odata”, a precizat Primarul Bacaului. Am vrut sa aflam un punct de vedere si la firma de transport, dar nimeni nu a fost de gasit.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/02/28/transportul-public-in-prag-de-colaps-din-cauza-lui-sechelariu.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 03 Mar 2011 08:07:22    Titlul subiectului: 140674

Transportul public functioneaza normal
Desteptarea.ro a scris:
Executare silita desfiintata de judecatori
Conducerea societatii Transport Public a dat asigurari ca transportul in comun din municipiul Bacau se va desfasura in conditii normale. Teodora Cocuz, directorul companiei, a declarat ca informatiile aparute in presa locala in ultima perioada, cu privire la situatia economica a societatii, sunt denaturate si ca Transport Public isi va rezolva problemele cu partenerii de afaceri fara ca serviciul prestat sa aiba de suferit.
Conducerea societatii Transport Public a anuntat ca transportul in comun din Bacau se desfasoara conform programului. In ultima perioada, societatea a devenit tinta unor intoxicari de presa, potrivit carora situatia financiara a Transport Public ar impiedica firma sa presteze, in conditii optime, serviciul de transport in comun.
Teodora Cocuz, directorul societatii, a dat asigurari ca transportul in comun se va desfasura in regim normal si ca situatia economica a Transport Public nu va afecta serviciul prestat de aceasta in municipiul Bacau. “S-au facut tot felul de speculatii in ultima saptamâna si s-a denaturat realitatea economica a societatii. Transportul in comun se desfasoara in parametri normali, in conformitate cu programul stabilit. Autobuzele societatii noastre circula in regim normal. Oamenii pot sa vada cu ochii lor acest lucru”, a declarat Cocuz.

Executare silita desfiintata de instanta
La inceputul acestei saptamâni, presa de casa a primarului Romeo Stavarache a vehiculat ideea ca societatea de transport ar fi in colaps din cauza unei actiuni de executare silita formulata in instanta de Kaufland. Actiunea a fost insa anulata pe 28 februarie de catre magistratii Judecatoriei Bacau care au decis, in Dosarul nr.539/180/2011, desfiintarea executarii silite. Mai mult, judecatorii au decis “intoarcerea executarii silite (…) in sensul restituirii bunurilor executate sau sumelor incasate”.
Tevatura iscata in jurul litigiului creat intre doua societati private – Transport Public si Kaufland – a fost, afirma Cocuz, instrumentata politic. “Problemele financiare cu care se confrunta Transport Public sunt specifice tuturor agentilor economici care traverseaza aceasta perioada de criza economica prin care trece si tara, de altfel. Un litigiu aparut intre doua firme private poate fi solutionat in multe moduri. Exista mai multe solutii economice. Nimeni nu doreste blocarea transportului in comun si nici nu se va intâmpla acest lucru, asa cum vad ca tot afirma unii sau altii”, a dat asigurari Cocuz.
Lucian Bogdanel

Au de incasat 3,5 miliarde de la Primarie
Reprezentantii Transport Public au mai precizat ca societatea are de incasat de la Primaria Bacau suma de 3,5 miliarde lei vechi, aferenta serviciilor prestate in luna ianuarie a acestui an. Teodora Cocuz a declarat ca firma asteapta banii de la municipalitate care trebuiau virati inca de la sfârsitul lunii februarie.
“Am prestat serviciul de transport si avem de incasat sumele pentru ianuarie si februarie. Scadenta este factura pe ianuarie. Pe 25 februarie trebuia sa primim banii, insa litigiul cu executarea silita a intârziat acest lucru. Pe 1 martie am trimis la Primarie certificatul de solutie in privinta anularii executarii, asa ca noi asteptam banii pentru serviciul prestat”, a afirmat Cocuz.

http://www.desteptarea.ro/transportul-public-functioneaza-normal.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 29 Mar 2011 07:07:20    Titlul subiectului: 141833

Ultimatum pentru transportatorul de la Nicolae Balcescu
Desteptarea.ro a scris:
Prefectura, Consiliul Judetean, primaria Nicolae Balcescu si reprezentantii firmei SC Grup Atyc SRL Targoviste au incercat ieri, in cadrul Comisiei de Dialog Social, sa gaseasca o solutie pentru cei o mie de abonati la transportul judetean care leaga comuna Nicolae Balcescu de oras. Nu doar ei calatoresc pe aceasta ruta zilnic, ci si alte cateva mii de bacauani care se deplaseaza inspre si dinspre partea de sud a orasului.
De doi ani de zile curge cu reclamatii din partea calatorilor din Nicolae Balcescu la adresa operatorului de transport judetean care a castigat licitatia pe aceasta ruta, respectiv SC Grup Atyc SRL Targoviste. Oamenii se plang de conditiile proaste, frecventa cu care circula masinile si preturile mult prea mari pentru ceea ce primesc in schimb. Ca sa puna punct nemultumirilor, prefectul Constantin Scripat a convocat ieri toate partile la masa discutiilor pentru a gasi o solutie rapida. “Exista memorii din anul 2008 cu privire la acest subiect. Nu s-a facut nimic pana acum, dincolo de amenzi. Acest transport are statut de transport rural, chiar daca geografic eu consider ca Nicolae Balcescu a devenit un cartier al Bacaului. Exista varfuri de trafic, dimineata intre 7 si 9 si dupa-amia­za de la 13 la 15 cand nu sunt suficiente masinile”, a explicat prefectul. Potrivit caietului de sarcini in baza caruia transportatorul a castigat licitatia, acesta are obligatia de a scoate pe traseu microbuze si autobuze cu o capacitate limitata de persoane, de pana la 50 de locuri, fara posibilitatea calatorilor de a circula in picioare. Or, aproximativ o mie de locuitori ai comunei au abonamente pe aceasta ruta si nu sunt singurii care folosesc aceste mijloace de transport. “Singura solutie pe care o intrevad este cresterea capacitatii mijloacelor de transport, ca sa poata prelua pasageri in picioare. De multe ori se intampla, mai ales pe traseul Bacau-Nicolae Balcescu sa urce calatorii din Bacau care merg la marile magazine si sa ramana in statie localnicii, care, culmea, au si abonamente. Totul, ca sa nu fie mai multi decat e permis prin constructie”, a aratat Anton Siler, primarul comunei. Iar pentru faptul ca au luat mai multi pasageri decat era permis, Autoritatea Rutiera Romana a amendat soferii si transportatorul in repetate randuri. “S-au facut numeroase controale, dar mare lucru nu am realizat, tocmai de aceea, propunerea mea ar fi ca sa se introduca pana la Balcescu transportul public de pe oras, fiind si o distanta mai mica de 15 kilometri”, a explicat Florin Toma, directorul ARR.

Se va suplimenta numarul de masini
O prima propunere a venit din partea coordonatorului compartimentului de transport public din cadrul Consiliului Judetean, Mihail Pulpea, respectiv ca elevii sa aiba la dispozitie propriile mijloace de transport in intervalul orar in care trebuie sa ajunga la scoala si sa revina. “Primaria sa ne dea o lista si in baza acesteia sa facem un orar si sa negociem un pret”, a fost argumentatia lui Pulpea, care a mai propus ca in viitor primaria sa fie cea care face licitatia pe acest traseu prin intermediul unui compartiment de autorizare locala. Solutia separarii elevilor de adulti a fost insa respinsa de cei prezenti si a fost agreata o alta propunere: aceea ca in orele de varf, in baza unui referat, transportatorul sa fie obligat sa suplimenteze numarul de autovehicule cu care deserveste populatia. “Microbuzele noastre au o capacitate limitata. Incercam sa ne achitam de obligatiile noastre, dar cred ca nu ni se poate reprosa pretul abonamentelor, mai ales ca este la nivelul din 2009, iar amenzile le-am platit, indiferent de valoarea lor”, a argumentat reprezentantul societatii Atyc, Cristian Danciu. Acesta nu a promis insa ca se va achita de aceasta noua intelegere. Pentru a se asigura ca intelege mesajul clar, prefectul Scripat i-a transmis in finalul intalnirii ca “daca situatia nu se rezolva si nu dati dovada ca sunteti responsabili, va promit ca veti avea un nou litigiu in instanta”.
Pe raza comunei Nicolae Balcescu opereaza opt transportatori care efectueaza 137 de curse duble. In intervalul orar 5.30-8.00, 39 de curse au ca statie un punct in comuna, dar chiar si asa numarul lor nu este suficient. Pentru un bilet, calatorii platesc 2 lei, iar pentru un abonament 100 de lei pe luna.

http://www.desteptarea.ro/ultimatum-pentru-transportatorul-de-la-nicolae-balcescu.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Sâm 25 Feb 2012 08:54:21    Titlul subiectului: 153429

Casatorii pentru o zi in Autobuzul Dragostei
Desteptarea.ro a scris:
Zeci de tineri s-au casatorit de Dragobete. Liga Studenteasca in colaborare cu Transport Public au organizat a opta editie a autobuzului dragostei care a plimbat prin oras cuplurile de indragostiti. Au primit un certificat de casatorie valabil pentru o singura zi, iar cei mai norocosi au primit premii in urma unei tombole.

Au spus „Da” in fata unui sfatuitor local si au coborât fericiti in urmatoarea statie. Zeci de cupluri de indragostiti au urcat de Dragobete in autobozul Dragostei, acolo unde, printre baloane si inimioare rosii, studentii bacauani au oficiat casatorii cu valabilitate de o zi. „Suntem la o noua editie a proiectului Autobuzul Dragostei, initiat de catre Liga Studentilor. Spre surprinderea noastra studentii nu au iesit din casa, s-au casatorit in special cuplurile de peste 25 – 30 de ani. Este distractie, autobuzul este frumos, avem muzica, incercam sa ne distram studenteste si sa sarbatorim Dragobetele. Am preferat si anul acesta sa organizam acest eveniment pe 24 februarie si nu de Valentine’s Day ca sa fim traditionalisti”, a spus Mihai Belciu, presedintele Ligii Studentilor de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau. Autobuzul Dragostei a circulat pâna la ora 16.00 pe traseul 22 si a avut doar pasageri cu fluturi in stomac. Alexandra Dumitru s-a numarat printre tinerele care au testat statutul de sotie pentru o zi. „Eu am fost cu ideea. Mi s-a parut interesant si am vrut sa facem ceva mai special de aceasta zi. O casatorie adevarata vrem sa facem in vara acestui an, dar sa vedem ce va mai fi. Clar el este alesul meu”, a spus tânara. Autobuzul Dragostei a ajuns la a opta editie. Tinerii casatoriti in ziua de Dragobete au participat si la o tombola cu premii in urma careia cei mai norocosi au câstigat câte o cina romantica la doua restaurante din oras, invitatii la club, abonamente la sala de fitness sau prajituri. Studentii au pregatit cadouri si pentru cea mai frumoasa poza, selectata la sfârsitul zilei.

Prima poza: Desteptarea.ro



39d64d333adbdfa059d0db6fbbee8be6.pageCache.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  225.45 kb
 Vizualizat:  de 21437 ori

39d64d333adbdfa059d0db6fbbee8be6.pageCache.jpg



P1190148-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  160.19 kb
 Vizualizat:  de 21437 ori

P1190148-crop.JPG



P1190150-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  172.11 kb
 Vizualizat:  de 21437 ori

P1190150-crop.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Dum 03 Iun 2012 14:45:44    Titlul subiectului: 156183

De 1 Iunie, copiii de la Scoala "Miron Costin" au pictat un autobuz de la Transport Public. Rezultatul in pozele de mai jos


P1210594-crop-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  184.71 kb
 Vizualizat:  de 20854 ori

P1210594-crop-crop.JPG



P1210636-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  164.91 kb
 Vizualizat:  de 20854 ori

P1210636-crop.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 19 Feb 2013 16:12:20    Titlul subiectului: 162770

http://adevarul.ro/locale/bacau/autobuzele-firmei-sechelariu-circula-panglica-neagra-oglinzile-retrovizoare-1_5120d22400f5182b856f6abd/index.html#

"Autobuzele firmei lui Sechelariu circulă cu panglică neagră la oglinzile retrovizoare

17 februarie 2013
de Olimpia Filip

Toate mijloacele de transport în comun din Bacău, care aparțin firmei Transport Public, la care este acționar majoritar Agripina Sechelariu, mama fostului edil, poartă însemne de doliu.

Șoferii afirmă că această decizie a fost luată de către ei, în amintirea lui Dumitru Sechelariu.

Mașinile de transport călători vor rămâne cu doliu la oglinzi până marți, când fostul primar al Bacăului va fi înhumat."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 19 Feb 2013 19:31:38    Titlul subiectului: 162780

Astazi 5 autobuze apartinand Transport Public au insotit cortegiul funerar al lui Dumitru Sechelariu pana la cimitir.


P1270376-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  142.26 kb
 Vizualizat:  de 19800 ori

P1270376-crop.JPG



P1270378-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  162.7 kb
 Vizualizat:  de 19800 ori

P1270378-crop.JPG



P1270385-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  158.52 kb
 Vizualizat:  de 19800 ori

P1270385-crop.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 19 Feb 2013 21:26:52    Titlul subiectului: 162784

Cu bune, cu rele, omul asta a facut ceva pentru transportul local din Bacau... macar de-ar face la fel si alti primari pentru orasele pe care le-au acaparat, vezi Buzau... Rolling Eyes
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan



Data înscrierii: 14/Mai/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 681
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mar 19 Feb 2013 21:46:53    Titlul subiectului: 162787

Foarte frumos gestul soferilor..si Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Sad
_________________
37 de ani de tramvai in Ploiesti! 1987-2024! La mai mare!
Avatar:vagon KT4DM 102.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Lun 25 Feb 2013 08:54:35    Titlul subiectului: 162970

S-au casatorit pentru o zi in “Autobuzul Dragostei”
Desteptarea.ro a scris:
Duminica, de Dragobete, Liga Studenteasca din Universitatea “Vasile Alecsandri” le-a oferit, bacauanilor, o surpriza: “Autobuzul Dragostei”, pus la dispozitia tinerilor de SC Transport Public SA. Acesta a circulat pe traseul 22, mai exact de la Real pâna in cartierul Stefan cel Mare si retur, intre orele 11 si 16. Toti cei care au dorit sa-si marturiseasca iubirea sau sa-si innoiasca juramintele au primit un certificat de casatorie valabil o zi. Insurateilor le-au fost oferite si vaucere pentru cumparaturi sau servicii gratuite intr-un salon de infrumusetare. “Noi incercam sa fim un pic mai trationalisti si sa facem actiunile dedicate lunii iubirii de Dragobete, nu de Valentine’s Day”, a explicat Mihai Cosmin Belciu, presedintele Ligii Studentesti. El a fost cel care a oficiat casatoriile, dupa care le-a comunicat indragostitilor ce obligatii au: el, in calitate de sot, sa intârzie la o bere cu baietii, sa uite când e ziua sotiei, sa stea ore in sir la televizor, iar ea, sa-si petreaca timpul in fata oglinzii, sa flirteze cu prietenii sotului, sa-l lase singur pentru a-si vizita mama. Noroc ca toatea astea sunt obligatorii doar o zi. In autobuzul impodobit cu inimioare si baloane colorate nu au urcat doar tinerii. Bacauani aflati la virsta a II-a, care cred in puterea iubirii si care au in spate trei decenii de casatorie, si-au marturist sentimentele si s-au declarat bucurosi ca au sarbatorit Dragobetele alaturi de Liga Studenteasca. “Suntem casatoriti de 30 de ani, suntem fericiti ca am ajuns in «Autobuzul Dragostei» si dupa trei decenii avem aceleasi emotii. Speram sa ajungem si la 70 de ani de casatorie”, a marturisit Viorel Petrila. “E frumos in Autobuzul Dragostei, e frumos sa sarbatoresti astfel Dragobertele”, a spus emotionata Rodica Petrila. Toti cei care au urcat in “Autobuzul Dragostei” si au avut curajul sa se casatoreasca vor participa la o tombola cu surprize. Dupa o evaluare care va dura doua zile, Liga Studenteasca va stabili care a fost cel mai traznit cuplu si il va premia cu o cina romantica la un restaurant din Bacau.

http://www.desteptarea.ro/s-au-casatorit-pentru-o-zi-in-autobuzul-dragostei/



P1270474.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  146.94 kb
 Vizualizat:  de 19732 ori

P1270474.JPG



P1270476.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  150.01 kb
 Vizualizat:  de 19732 ori

P1270476.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 3 din 5

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community