Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Municipiul Lugoj - Transport public gratuit

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TIMIȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Sâm 15 Iun 2013 18:56:58    Titlul subiectului: Municipiul Lugoj - Transport public gratuit 165162

Cum nimeni nu a postat stirea si nu am vazut nicio discutie referitoare la acest subiect, am hotarat sa deschid un nou topic pentru a dezvolta putin mai mult ceea ce presa a relatat. Se pare ca va exista in sfarsit si in Romania un oras ce va avea transportul in comun subventionat in proportie de 100% de la bugetul local (Primarie). Postez si unul dintre articole:

Premieră în România: Municipiul Lugoj va avea transport public în comun gratuit

Consilierii locali din Lugoj, județul Timiș, au votat, în ședința de joi, introducerea transportului public în comun gratuit în municipiu, începând din 1 iulie, decizia fiind o premieră în România, a afirmat primarul Francisc Boldea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în ședința de joi a Consiliului Local a fost votat, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind subvenționarea cu sută la sută a transportului în comun de către municipalitate, astfel că cei care vor călători cu autobuzele societății Meridian, cea care asigură transportul în comun în oraș, nu vor mai trebui să cumpere și bilete de călătorie, având gratuitate.

”De 23 de ani, nimeni nu a făcut nimic pentru transportul în comun din Lugoj. Până acum a fost 60 de bani o călătorie, dar aproape nimeni nu folosea transportul în comun, pentru că nu existau orar sau stații, iar cei care foloseau, totuși, autobuzele de transport în comun, se înțelegeau cu șoferul și nu mai plăteau bilet. Acum am cumpărat și montat zece stații, vom mai cumpăra încă cinci, am stabilit un orar, traseele, iar autobuzele sunt inscripționate cu însemnele Primăriei Lugoj", a declarat Francisc Boldea.

Primarul din Lugoj a mai spus că până acum transportul în comun în Lugoj a fost subvenționat în proporție de 75 la sută, iar de la 1 iulie va fi subvenționat în proporție de sută la sută, de către Consiliul Local.

"Am avut dezbatere publică, așa cum prevede legea, oamenii sunt deschiși la această idee, iar acum am ajuns în faza în care am aprobat proiectul, care va intra în vigoare la 1 iulie. Este o premieră pentru România, ca o primărie să ofere transport public gratuit", a mai spus Boldea.

Primarul din Lugoj a mai precizat că subvenționarea în proporție de sută la sută a transportului în comun presupune un efort bugetar de 45.000 de lei pe lună, bani care sunt prevăzuți deja în buget. De asemenea, Boldea a mai spus că primăria își propune ca în perioada următoare să achiziționeze încă trei autobuze.

Lugoj este al doilea oraș ca mărime din județul Timiș și, potrivit ultimului recensământ, are peste 46.000 de locuitori.



Sursa: www.gandul.info
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TIMIȘ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community