Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Arhiva accidentelor implicand transportatori
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 21 Iun 2011 18:21:47    Titlul subiectului: 144784

Atitudine nu trebuie luata in sensul boicotarii, ATITUDINE trebuie sa luam pentru alternative. Din pacate in multe zone avem aceste "epave" pe patru roti ca singura alternativa la un transport civilizat.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 28 Iun 2011 08:12:05    Titlul subiectului: 145074

http://www.adevarul.ro/locale/arad/Un_sofer_beat_de_autobuz-a_provocat_un_accident-punand_in_pericol_viata_calatorilor_0_507549255.html

"Un șofer beat de autobuz, a provocat un accident, punând în pericol viața călătorilor

28 iunie 2011

Autor: Anca Barbură

Arad
Autobuzul a fost avariat ușor

Panică ieri după masă pentru pasagerii unui autobuz . Un șofer turmentat le-a pus viața în pericol după ce a intrat cu autobuzul într-un alt autoturism.

Accidental s-a produs ieri, pe șoseaua de centură a orașului. Șoferul unui autobus, ce tranporta călători din Aradul Nous pre central orașului, ajuns la intersecția cu strada Cezar, nu a păstrat distanța regulamentară față de microbuzul care circula în fața sa și s-a lovit de el. Din fericire, pasagerii au scăpat nevătămați, singurul care a avut nevoie de îngrijiri medicale fiind șoferul microbuzului care a fost rănit ușor.

Îndată ce au ajuns la fața locului, polițiștilor au început cercetările. Nu mică le-a fost mirarea când au constatat că șoferul autobuzului era băut.
„Pe fondul consumului de alcool, șoferul autobuzului a intrat în coliziune cu microbuzul care circula în fața sa. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul șoferului de autobuz, acesta a indicat valoarea de 1, 13 alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice”, a declarat inspector principal Răzvan Meszar, din cadrul Biroului Poliției Rutiere Arad.
Acum, șoferul autobuzului riscă să se aleagă cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate pe drumurile publice."


Stie cineva mai multe detalii? Era cumva un caz "clasic" in care microbuzul si autobuzul se "intrec" pentru a ajunge primul in statie, fireste cu "capusa" in fata?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Joi 27 Sep 2012 09:25:42    Titlul subiectului: 159261

Citat:
Accident deosebit de GRAV. Un microbuz a intrat FRONTAL într-un tir. Patru oameni sunt morți, 12 sunt grav răniți

27 Sep 2012

Patru persoane au murit și 12 au fost rănite, într-un accident rutier petrecut, joi dimineață, în localitatea ialomițeană Cotorca, pe DN 2 Buzău - Urziceni, după ce un microbuz a intrat într-un camion cu remorcă, staționat.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanță Județean Ialomița, Radu Păros, trei persoane au murit la locul accidentului, iar a patra în ambulanță, în drum spre Spitalul Județean de Urgență Buzău, o altă persoană rănită în accident, aflată în stare gravă, fiind trimisă cu ambulanța la Spitalul de Urgență Floreasca, din București.

"Din primele noastre date rezultă că microbuzul cu număr de înmatriculare de Galați, în care erau probabil 17 persoane, a intrat în coliziune cu un tir de Iași, staționat în afara carosabilului sau pe carosabil, nu știm exact unde, în acest moment, autotrenul fiind oprit deoarece avea o defecțiune tehnică, probabil o pană", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, Iulia Fecioru.

Inițial, polițiștii rutieri anunțaseră că în urma accidentului trei persoane au murit și 14 au fost rănite, unele dintre acestea fiind în stare gravă. Printre răniți este și șoferul tirului staționat.

Ulterior, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Ialomița, Radu Păros, a anunțat că încă o persoană și-a pierdut viața, aceasta murind în ambulanță, în drum spre Spitalul Județean de Urgență din Buzău. Potrivit sursei citate, la ora actuală, o altă persoană rănită în accidentul petrecut, joi dimineață, pe DN 2 Buzău - Urziceni, aflată în stare gravă, a fost trimisă cu ambulanța la Spitalul de Urgență Floreasca, din București.

Managerul Serviciului de Ambulanță Ialomița a precizat că în urma accidentului au rezultat patru morți și 12 răniți.


sursa: http://www.antena3.ro/romania/accident-deosebit-de-grav-un-microbuz-a-intrat-frontal-intr-un-tir-patru-oameni-sunt-morti-12-sunt-grav-raniti-185620.html

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 14 Oct 2012 11:15:46    Titlul subiectului: 159605

Din nou un accident in care a fost implicat un microbuz. Rezultat: 8 morti. Articolul se gaseste aici

Citat:
Accidentul petrecut, sâmbătă seară, la ora 18,25, la ieșirea din localitatea arădeană Lipova, pe DN 7, care leagă Deva de Arad și de frontiera cu Ungaria, s-a soldat cu moartea a opt persoane și rănirea gravă a altor două, toți muncitori aflați într-un microbuz ce se îndrepta spre Arad.
UPDATE: încă o perosonă rănită a decedat la spital, medicii neputând să-l resusciteze: avea toracele zdrobit. celălalt rănit este în stare stabilă.
Potrivit Șefului Poliției Rutiere Arad, Dorin Goilian, din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs după ce șoferul microbuzului în care se aflau cele opt persoane ar fi adormit la volan, iar mașina a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit de un tir care circula regulamentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În urma impactului puternic, toți pasagerii microbuzului au fost proiectați în afara autovehiculului, iar opt au decedat, în timp ce unul au fost rănit grav.
Aceeași sursă a precizat că microbuzul era înmatriculat în Italia, iar toți ocupanții erau muncitori din localitatea arădeană Chesind, aflată la 25 de kilometri de municipiul Arad. Potrivit șefului Poliției Rutiere, șoseaua va rămâne blocată, pentru efectuarea cercetărilor la fața locului, până în jurul orei 20.00, când va fi redeschisă traficului pe un singur fir, până la eliberarea completă a carosabilului. Trupurile neînsuflețite ale celor șapte persoane care și-au pierdut viața în accident urmează să fie preluate și duse la Serviciul de Medicină Legală Arad. Șoferul tirului a fost rănit ușor în urma accidentului, la ora actuală fiind audiat de către polițiști.Accidentul s-a petrecut, sâmbătă seară, în jurul orei 18,25, DN 7, la ieșirea din orașul arădean Lipova, după ce un microbuz a intrat într-un tir care circula regulamentar.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bbclaudiu



Data înscrierii: 19/Oct/2012
Ultima vizita: 22/Oct/2012
Mesaje: 2

MesajTrimis: Vin 19 Oct 2012 12:23:30    Titlul subiectului: 159719

Se intampla cand folosesc mai multe carduri.
____________
Admin edit: probabil colegul bbclaudiu se refera la mediile de stocare a datelor utilizate la tahografe. Poate revine cu mai multe detalii... Wink

_________________
Camere de supraveghere exterior
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 21 Oct 2012 21:59:35    Titlul subiectului: 159789

Din pacate accidentele in care sunt implicate vehiculele de transport persoane se inmultesc. Azi s-a rasturnat un autocar in judetul Cluj. Articolul se gaseste aici

Citat:
Autocar RĂSTURNAT la Cluj: Doi morți și 18 răniți

Două persoane au murit și alte 18 au fost rănite într-un grav accident petrecut în județul Cluj, informează Realitatea TV.
În accidentul produs în localitatea clujeană Cășeiu, la ieșirea spre Baia Mare, au mai fost implicate două mașini și un tractor. Două persoane au murit și alte 18 au fost rănite.
"Din primele cercetări ale accidentului din comuna Cășeiu a rezultat că un autoturism a intrat în coliziune cu un tractor nesemnalizat staționat pe o bandă de circulație, iar un autocar aflat în trafic a încercat să evite o coliziune și s-a răsturnat într-un șanț. În accident a mai fost implicat un autoturism. Numărul persoanelor decedate a ajuns la două", a spus Purdea, potrivit Mediafax.
Autocarul aparține unei firme care făcea cursa Satu-Mare - București și transporta 47 de pasageri.
La fața locului au ajuns patru echipaje SMURD și mai multe ambulanțe, dar și o mașină de descarcerare.
La ora transmiterii acestei știri, traficul rutier este blocat pe DN 1 C, în zona producerii acidentului.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bbclaudiu



Data înscrierii: 19/Oct/2012
Ultima vizita: 22/Oct/2012
Mesaje: 2

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2012 12:05:14    Titlul subiectului: 159801

bbclaudiu a scris:
Se intampla cand folosesc mai multe carduri.
____________
Admin edit: probabil colegul bbclaudiu se refera la mediile de stocare a datelor utilizate la tahografe. Poate revine cu mai multe detalii... Wink

Da...e o practica des intalnita..un sofer are de obicei 2-3 cartele suplimentare.

_________________
Camere de supraveghere exterior
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2012 15:40:40    Titlul subiectului: 159817

Si cum face rost de 2 - 3 cartele suplimentare ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 16 Ian 2013 13:47:57    Titlul subiectului: 161680

Din pacate, azi a avut loc inca un accident in care a fost implicat un microbuz. Pe site nu scrie daca microbuzul rasturnat la intrarea pe Autostrada 1 (Bucuresti), inspre Ciorogarla este cumva o cursa locala Bucuresti-Bolintin Vale sau un microbuz care mergea inspre Pitesti. Articolul se gaseste aici

Citat:
MICROBUZ RĂSTURNAT la intrarea pe autostrada A1, lângă Ciorogârla: CINCI RĂNIȚI

Un microbuz s-a răsturnat, miercuri, la intrarea pe autostrada A1, în zona localității Ciorogârla. Cel puțin cinci persoane au fost rănite. Alte două persoane sunt încarcerate.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Ilfov, Simion Petruș, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în apelul primit a fost anunțat faptul că un microbuz s-a răsturnat la intrarea pe autostrada A1 spre localitatea Ciorogârla.
Simion Petruș a spus că la fața locului a fost trimis un echipaj de descarcerare.
Directorul medical al Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Cristian Grasu, a declarat pentru MEDIAFAX că în apelul la numărul 112 a fost anunțat faptul că ar fi vorba de "patru-șase victime".
Cristian Grasu a precizat că la fața locului au fost trimise șase echipaje, trei de la SABI, două de la SMURD și un echipaj de descarcerare.

Alta sursa a articolului: aici

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Vin 05 Apr 2013 00:00:22    Titlul subiectului: 163827

Duminica se implinesc 20 ani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria Bulgariei, in care si-au pierdut viata aproape 30 cetateni romani. Accidentul s'a produs in apropiere de localitatea bulgara Byala, pe podul Belensky Most pe raul Yantra, in provincia Ruse.

La 7 Aprilie 1993, un autocar turcesc inmatriculat in Istanbul, apartinand companiei Ali Baba Tours, in timp ce se deplasa dinspre Bucuresti spre Istanbul, a fost lovit din spate de un camion bulgar inmatriculat in provincia Gabrovo. Autocarul a fost aruncat de pe pod si a cazut 15m in apa. 29 persoane (alte surse mentioneaza 33 sau 34) si-au pierdut viata. In autocar se aflau 47 persoane, dintre care 40 romani, 3 moldoveni, 3 soferi turci si un pasager turc. Dintre victime, 2 au fost turci (2 soferi de rezerva) si restul romani. Soferii ambelor autovehicule au fost raniti.
Se pare ca ambele autovehicule circulau cu viteza, iar autocamionul bulgar
avea defectiuni la sistemul de franare. Accidentul s'a produs in conditii de ceata si vizibilitate redusa.
Dupa cateva ore, un camion turcesc care circula cu viteza a ignorat semnalele si a lovit macaraua care incerca sa scoata autocarul din apa, ranind mai multe persoane.

Cu toate ca in acel moment accidentul era considerat cel mai mare din Bulgaria, astazi este foarte putin mentionat, fiind mai cunoscut un accident produs in circumstante similare in acelasi loc, la 7 Decembrie 2006, cand si-au pierdut viata 19 persoane.

In urma accidentului si ca urmare a multor reclamatii privind starea tehnica a autocarelor turcesti si a modului in care conduc soferii turci, autoritatile romane doreau sa oblige firmele turcesti sa-si inmatriculeze autocarele in Romania, pentru a fi mai usor verificate. Au existat la un moment dat autocare inmatriculate temporar, insa masura a fost foarte redusa.

In prezent traficul spre Turcia cu autocarele s'a mai redus, iar locul lor in topul accidentelor a fost luat de microbuzele autohtone.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 05 Apr 2013 06:56:40    Titlul subiectului: 163828

In acea perioada autocarele si camioanele nu aveau limitatoare de viteza ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Vin 05 Apr 2013 15:57:45    Titlul subiectului: 163837

Stiu ca existau tahografe la care se putea umbla foarte usor. Singurele limitatoare de viteza pentru turci erau Politia Bulgara Laughing si erau foarte eficiente. Scria 30 la ora, cu atat mergea turcul.
Din cate imi amintesc, camionul bulgar era ceva de genul asta si ma indoiesc ca avea limitator si tahograf, daca nu facea curse externe.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 10:30:15    Titlul subiectului: 165363

Continua ancheta privind tragedia din Muntenegru in care au murit 19 romani. Trebuie schimbat ceva, si asta radical, in Romania, ma refer la modul de acordare a permiselor de conducere a licentelor de transport calatori si multe altele. In caz contrar, din cand in cand vor fi tragedii cum a fost cea din Muntenegru sau de la Scanteia (jud. Iasi). Articolul se gaseste aici


Citat:
Procurorii români cer ca epava autocarului din Muntenegru să fie adusă în țară

Procurorii au cerut autoritatilor din Muntenegru sa trimita epava autocarului pentru a putea face o expertiza aici în țară. Cel mai probabil acesta va fi expertizat și în Muntenegru conform procedurii legale în acest domeniu.
În continuare polițiștii și procurorii audiază victime, în funcție de starea acestora. Martorii sunt audiați numai după ce se certifică faptul că aceștia se află într-o stare bună de sănătate. Patru răniți au fost deja audiați ieri în spitale pentru a lămuri împrejurările în care s-a desfășurat accidentul. Din declarațiile acestora reiese că la volan era polițstul și că la ieșirea din tunel un copil era pe carosabil, iar autocarul a derapat llși a căzut de pe pod.
Între timp autoritățile din România așteaptă documente importante din partea polițiștilor din Muntenegru: expertiza făcută de polițiști la fața locului și declarațiile martorilor.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 10:38:29    Titlul subiectului: 165364

Cateva date despre firma care opera autocarul care a cazut in prapastie in Muntenegru si despre flota de autocare a aceleiasi firme.
Articolul se gaseste aici

Citat:
Autocarul care s-a prăbușit, duminică seară, într-o râpă din apropierea mânăstirii Maraka (Podgorita) era un Neoplan Tourliner de trei stele prevăzut cu 49 de locuri plus alte două suplimentare.

Gregory Tour este deținută în acte de o brașoveancă pe nume Grigore Viorica-Ioana. Sediul firmei este amplasat în centrul Bucureștiului, pe strada Academiei nr.7. Conform datelor publicate pe Registrul Comerțului, firma SC.Gregory Tour Holiday .SRL există pe piață din luna noiembrie a anului 2011. Pe 24.11.2011 societatea a obținut licența de turism, scrie rnews.ro.

Deși Ștefan Grigore, unul din reprezentanții firmei, spune că nu au avut probleme de 8 ani, în anul 2011 Gregory Tour avea 0 angajați.

Potrivit datelor existente pe Registrul Comerțului, în anul 2011(anul în care au obținut numărul de înregistrare și licența), societatea Gregory Tour Holiday nu avea niciun angajat iar cifra de afaceri era de aproape 40.000 de lei. Un an mai târziu, pe 31.12.2012, reprezentanții Gregory Tour Holiday au raportat un număr de cinci angajați. Lucru foarte interesant însă, într-un singur an (cu doar cinci angajați) societatea a reușit să crească cifra de afaceri la aproape 8.000.000 de lei.

Pentru a putea explica această creștere dar și pentru a afla dacă Gregory Tour operează cu șoferi și autocare închiriate, am încercat să luăm legătură cu reprezentanții societății însă aceștia nu au dorit să ofere un răspuns.

Gregory Tour Holiday se folosește de șase tipuri de autocare

Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial, Gregory Tour Holiday pune la dispoziția clienților șase tipuri de autocare (la secțiunea Transport nu este menționat însă dacă mijloacele sunt închiriate ori aparțin societății).

Iată lista autocarelor folosite de Gregory Tour Holiday:

Microbuz Iveco, an de fabricație 2006-2007, număr de locuri 17+2

Temsa Opalin, an de fabricație 2007-2008, număr de locuri 34+2

Iveco Irisbus, an de fabricație 2008, număr de locuri 49+2

MAN Lion’s Coach, an de fabricație 2006, număr de locuri 49+2

Neoplan Tourliner, an de fabricație 2005-2007, număr de locuri 49+2

City Liner (De Lux), an de fabricație 2008, număr de locuri 49+2


Alte informatii se gasesc in Evenimentul Zilei

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 16:23:48    Titlul subiectului: 165370

Un moment de lipsa de gandire sau de inspiratie, nu poaet fi vindecat cu nici un fel de procedura. Nici daca angajezi maicute sau calugari nupoti avea garantia ca lucrurile vor sta perfect.
Sa nu uitam de ce s-a intamplat accidentul. Tipul avea experienta, facuse ruta aia de cateva ori bune, era mancat, dormit, cu cafeaua in vene. De ce a facut ce a facut? O sa il intrebam pe Sf. Petru, ca el nu mai e printre cei vii.
Asta cu procedura de selectie si teste psihologice si alte astea, sunt niste simple baliverne, ca sa aiba media ce sa ne puna pe sticla, iar noi sa ne zgaim aiurea la ei...
Ma dau drept exemplu: am 11 ani de carnet si peste 300.000 km "la bord" pe diverse masini mici, incluzind si cateva dube. Si cu toate ca nu am avut decat o chestie absolut minora de curind, au fost situatii in care adrenalina mi-a depasit ratiunea si am facut chestii care puteau duce la concluzii neplacute. Viteza ridicata sau neadaptata la drum, sau manevre mai periculoase... Mintea nu functioneaza mereu asa cum ne-am dori.
Retineti ca doar daca soferii astia ar fi Mr. Data scosi la serie de la, sa zicem, Astra Vagoane Arad, poate atunci am fi siguri ca ratiunea doboara 100%... Desi daca si astia dezvolta o constiinta, atunci chiar avem o problema.
Concluzia e ca omul este om, iar dreptul la a fi imbecil este exercitat pe scara larga si nu este pedepsit decat cel mult de Dzeu. Vorba cuiva, pe soferul asta l-a scapat Dumnezeu, pentru ca altfel infunda puscaria si platea cat pentru 10 generatii.
nici un sistem de ocntrol al autoritatilor nu poate rectifica tarele naturii umane. Au incercat comunistii vreo 50 ani si uitati-va ce a iesit.
Din pacate, in acest acz, logica ne spune ca nu putem trata cauzele, doar efectele. D-aia firmele alea trebuie sa aiba asigurari tepene pentru a mai atenua din aefectele unei astfel de tragedii.
Si mai e ceva fratilor. E timpul sa incepem sa prindem curaj si sa luam atitudine impotriva autoritatii atunci cand ea greseste fundamental. Aici ma refer la sofer, pe care un autocar de 50-60 insi putea sa il induplece sa lase viteza mai jos, Am inteles ca doar o singura persoana a ridicat problema, restul stateau si citeau ziarul Scanteia sau ceva, ca la 90 la ora nu poti sa faci nici o poza. Frate, cand vedeti ca suntei in pericol, nu numai in pericol de a pierde 25% din salar sa va luati Iphone, iesiti si spuneti care e problema,nu numai contra unei sume platita de Varan. Iesiti din copnstiinta si opriti-i pe cei care va fac cu adevarat rau, pentru ca puteti. Repet, imaginati-va ca 60 insi sareau cu gura, aproape fizic pe nenorocitul ala de sofer. Credeti-ma ca la doua scatoalce dupe ceafa se calma. Corelati cei care sunteti soferi si insurati, cele ce va spun, cu situatiile proprii. Daca nevasta urla din dreapta, nu o lasati mai moale? Ba cred ca da.... Acelasi principiu se putea aplica si aici: sa fi sarit tot autocarul pe el, nu credeti ca nici nu am fi auzit de aceasta excursie azi, si ca toti ar fi fost acasa la treburile lor linistiti? Eu cred ca da.
Alt aspect pe care doresc sa il comentez: s-a spus ca cica masina ar mai fi avut un accident acu cativa ani. Intrebarea mea e simpla: asa si? Ce masinile care au mai avut accidente se arunca? De cand autocarele au devenit de unica folosinta? Uite, va mai aduceti aminte de accidentul de la Brasov de pe drumul Poienii? Un pusti de sofer al RAT, primise si el prima data cursa de Poiana. La 6 fara ceva de dimineata cu Connecto 601 (sau 611?) a dat in goarna la coborire. S-a rasturnat. Masina s-a sifonat serios. Iacata ca dupa reparatii, masina e bine-mersi si o gasiti circuland prin oras pe tot soiul de trasee. Unde vreau sa ajung? Nu cred ca are nici o relevanta istoricul masinii, atita timp cat se spune ca avea verificarile la zi. Daca sunt acte care sa dovedeasca contrarul reluam discutia. Chestiile cu autocarul era blestemat si alte d-astea sunt specifice popoarelor slabe de inger si fara creier ca al nostru.
Alt aspect: am auzit tot felul de voci critice, atit pe Facebook, cat si in alte variante media cum ca reactia autoritatilor a fost nu-stiu-cum, ca Ponta a flat mai tarziu, ca Obama a trimis condoleante in Ucraina in 20 minute si alte timpenii d-astea. Fratilor, cand o sa ne lasam macar cinci minute de politica si sa judecam liber? Nici eu nu tin cu astia, din contra nu i-am votat si daca as putea le-as lua gatul si i-as atarna in piata, stiti bine ce orientari am si asa. Dar acum nu se mai pune problema de asa ceva L-au trimis pe Arafat, cel mai competent in astfel de cazuri, au trimis avioane, medical supplies (ca nu mai stiu sa zic pe romaneste), i-au adus p-aia atit vii cat si morti inapoi pe gratis, au oferit asistenta familiilor indoliate. Romanii s-au dus la donat de sange si tot. Ce mai doriti? Iar suntem toti specialisti in absolut orice? Chiar si aici trebuie sa fie o miza politica? L-am vazut pe nemernicul ala de Blaga, un fel de Dragnea mai gras, care a dus dreapta romaneasca in cap de au ajuns alde Cacarau sus, cerand demisia ministrului de externe si asa. Pai ce sa faca ala ma? Ce e el medic legist, sau are vreo competenta in a ii vindeca/reinvia pe aia? Suntem chiar atit de defecti mai nene? Lasa domle oamenii sa isi faca treaba, caci oricum nu se mai schimba nimic. 18 morti = 18 morti in accident , ca doar nu e referendumul lui Dragnea ca 18 morti = 18 voturi. Overall, eu zic ca autoritatile romane s-au descurcat foarte foarte bine!!! Astfel efectele accidentului au mai fost diminuat, iar lucrurile nu au iesit de sub control.

In rest, ce sa va zic? Drum bun prin vacante!!!

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 18:12:40    Titlul subiectului: 165374

Alt accident azi. Nu ti se par prea dese ?
Articolul se gaseste aici

Citat:
ACCIDENT cu 7 RĂNIȚI în Bacău. Un microbuz a intrat într-un cap de pod

Șapte persoane au fost rănite, joi, într-un accident produs în județul Bacău.
În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau șapte persoane. Toate au ajuns la spital cu răni.
Potrivit primelor informații, microbuzul ar fi intrat într-un cap de pod.
Vom reveni cu amănunte.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 18:42:42    Titlul subiectului: 165378

Si daca sunt prea dese ce? Asta demonstreaza ce spun toate statisticile europene, ca suntem cei mai idioti soferi din Europa, fapt cunoscut. Nici o masura nu poate schimba asta, este mentalul manivelei din Romania, ca soferul e regele drumului. Fiecare am simtit asta la un moment dat. Ne este in sange. Ma repet, doar cu robotii sau masinile automate sa mai faci ceva, ca altfel...
Stii care ar fi singura masura care poate ar da roade? revocarea a 90% din permisele auto si angajarea de soferi straini, preferabil non-latini. suna rasist, dar asta e realitatea.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 18:47:27    Titlul subiectului: 165380

Desi, stii care e culmea? Ca majoritatea soferilor romani sunt mielusei pe soselele straine. Ti-o zic din experienta. De fiecare data cand intalneam prin Ungaria, sau Austria, sau Italia, sau Franta o masian cu numar de Romania, ziceai ca e condusa de calugari/sfinti. Pe banda unu smeriti si cuminti, cu frica Dzeului soselelor si a camerelor. Cam cate accidente cu romani in europa de Vest sau de Nord ai auzit? Acolo le e frica la maxim de legea dura, care daca ii prinde cu manevre gresite, ii pedepseste drastic. Aaaa Munetnegru nu se pune, e tot pe tarlaua balcanica a stramosilor si totul se rezolva tot cu sfinta spaga.
_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 19:08:04    Titlul subiectului: 165382

Ionescu a scris:
Acolo le e frica la maxim de legea dura, care daca ii prinde cu manevre gresite, ii pedepseste drastic.

Si de ce nu se poate aplica si la noi legea la fel ? Cati mai trebuie sa maora ? Ti se pare normal sa moara 19 oameni pe sosea ?
Ceva trebuie schimbat nu se mai poate continua in acest mod. Nu putem schima totul MAINE, dar macar in cativa ani sa se vada inbunatatiri in trafic.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 19:18:36    Titlul subiectului: 165383

Autostrazi, camere si amenzi cat casa! Idea
_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2013 23:44:53    Titlul subiectului: 165400

La un pas de o alta tragedie. Articolul se gaseste aici

Citat:
Șoferul microbuzului cu copii care s-a răsturnat în Caraș-Severin avea permis doar de cinci luni

Șoferul microbuzului care transporta 12 copii copii între localitățile Păltiniș și Valea Denii, din județul Caraș-Severin, și care s-a răsturnat joi seară, are 18 ani și obținuse permisul de conducere pentru categoria B în urmă cu aproape cinci luni.
Potrivit unui comunicat de presă de joi seară al Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, șoferul microbuzului care transporta, între localitățile Păltiniș și Valea Denii, din județul Caraș-Severin, 12 copii cu vârste între cinci și 14 ani, obținuse permisul de conducere categoria B în luna februarie a acestui an.

"Echipa deplasată la fața locului a constatat, cu ocazia primelor cercetări, că în timp ce un tânăr în vârstă de 18 ani conducea un autoturism (8+1) din direcția Caransebeș spre Reșița nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Șoferul are permisul din luna februarie 2013 pentru categoria B", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, după primele verificări s-a stabilit că în autoturism se aflau 12 copii și șoferul, opt dintre aceștia fiind transportați la spital de ambulanță și de alți participanți la trafic.

"Din primele investigații medicale rezultă că niciunul dintre cei transportați la spital nu prezintă leziuni care să le pună în pericol viața. Copiii au vârste cuprinse între cinci și 14 ani și se deplasau pe traseul Păltiniș - Valea Denii (pe o distanță de zece kilometri). Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ 30 de minute", se mai arată în comunicat.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul, urmând a fi luate măsurile care se impun, în funcție de natura leziunilor suferite de către pasagerii din autoturism.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Dum 30 Iun 2013 12:58:16    Titlul subiectului: 165449

Este foarte usor sa stabiliesti rapid identitatea soferului si de cat timp avea permisul. Nu am vazut insa prea multe detalii despre starea drumului. Daca ar exista un NTSB si in Romania si o ancheta impartiala ar demonstra ca si un sofer cu experienta dar care sa zicem ca nu era familiar cu gropile din zona ar fi facut accident, ce s'ar intampla?
De curiozitate, daca o masina merge cu viteza legala si soferul vede in ultimul moment o groapa sau o gura de canal fara capac care nu era vizibila de la distanta si face accident, tot la "neadaptarea vitezei" sa incadreaza?
Atunci nu vad de ce poporul ar trebui sa suporte ca incompetenta autoritatilor si gropile din asfalt sa se acopere cu permise suspendate si taxe de drum denivelat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Dum 30 Iun 2013 16:58:05    Titlul subiectului: 165451

Corect! Foarte bine punctat! Starea drumurilor si incompetenta si impotenta "autoritatilor" sunt factori majori ai accidentelor, in special in RRomanistan.

De cate ori nu ati circulat pe drumuri cu "2 benzi" pe care cu greu incapeau 2 autoturisme?!? De cate ori n-ati evitat in ultimul moment un gropan imens sau un drum surpat dupa ultimele ploi? De cate ori nu v-ati trezit in intersectii cu masini parcate morman chiar acolo, in ciuda semnelor de oprire interzisa, si ati fost nevoiti sa riscati sa iesiti mai mult, chiar daca cu prudenta, pentru a vedea ceva in lateral? De cate ori nu ati avut de-a face de cretini, cu bani sau fara, care circula haotic pe frumuri, fara csa "polutia" romana sa le ia permisele definitiv? De cate ori nu v-ati trezit cu caini, vaci, oi sau carute in mijlocul drumului national? De cate ori nu ati fost indesati in dricuri maxi-taxi, peste numarul de locuri, acceptand cu inconstienta sa deveniti cadavre in caz de accident, doar pentru a umple buzunarele unor smenari, zisi "transportatori", cu complicitatea politiei, ARR sau alte smenuri care fac orice, numai datoria nu?!?

Cat timp nu vom lua atitudine, odata prin a circula noi insine corect si a doua oara prin a ne opune cu vehementa oricarei tentative de a fi incalcate regulile si legile, pana atunci circualtia va fi "pe riscul vostru"!

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Iul 2013 12:45:50    Titlul subiectului: 165470

Un alt autocar, de data asta cu turisti slovaci, s-a rasturnat azi in judetul Hunedoara. Cauza principala se pare ca a fost datorita oboselii soferului. Din fericire nu au fost victime, doar doua persoane au fost ranite. Articolul se gaseste aici

Citat:
AUTOCAR cu turiști, RĂSTURNAT în județul Hunedoara: doi răniți

Un autocar cu 24 de persoane, între care 21 de turiști, s-a răsturnat, luni dimineața, în județul Hunedoara. Accidentul s-a petrecut pe fondul oboselii șoferului. Două persoane au fost rănite.
Două persoane au fost rănite, luni dimineața, într-un accident produs pe DN7, pe raza localității Leșnic, în județul Hunedoara.

Accidentul s-ar fi petrecut pe fondul oboselii șoferului, un cetățean slovac, în vârstă de 69 de ani.
În autocar erau 24 de persoane, 21 de turiști slovaci și 3 șoferi.
Potrivit șefului Serviciului Poliției Rutiere Hunedoara, comisarul-șef Dan Micu, autocarul a derapat și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului.
"În autocar se aflau 24 de persoane, dintre care trei șoferi. Două persoane au fost transportate la spital, nu știm care este starea răniților și nici motivul care a dus la producerea accidentului", a spus Micu.
Pasagerii din autocar au fost transportați cu microbuze la o tabără școlară de lângă Deva.
Potrivit șefului Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, Valeria Filimon, starea răniților este stabilă, cei doi pasageri - un bărbat și o femeie - fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență din Deva de un echipaj al Ambulanței și de un echipaj SMURD, informează MEDIAFAX.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 01 Iul 2013 13:08:45    Titlul subiectului: 165471

Autoritatile se fac ca nu stiu cand se intampla cate ceva...

Eu am sesizat la ITM Buzau, de exemplu, faptul ca soferii de maxi-taxi din Buzau nu respecta timpii de condus, respectiv odihna, in sensul ca vad de dimineata pana seara aceiasi nenoroci ... aaaa, "soferi" de maxi-taxi care isi conduc dricurile ticsite de calatori pe strazile Buzaului, punandu-le in mod clar viata in pericol... s-a facut ceva? Ei, da, cine deranjeaza mafia maxi-taxi?!?
Am sesizat de nenumarate ori faptul ca aceste gioarse maxi-taxi prezinta grave si evidente probleme la sistemele de iluminare/semnalizare, de exemplu, sau ca tabla lor exterioara e facuta ciur, poti baga efectiv mana prin caroserie. In conditiile in care - cica ! - aceste dricuri rutiere maxi-taxi trec pe la ITP odata la 6 luni, ia ghiciti voi cine primeste spaga grasa ca sa lase sa "treaca" aceste mormane de rugina?!? Si cine isi risca viata in ele? Prostii de "cetateni" si calatori! Da' daca-s prosti si accepta sa calatoreasca ca vitele, ce le poti face?!? Doar ca au mereu, zi de zi, sansa sa ajunga pe post de breaking-news, la rubrica decedati in "groaznicul accident" pe care il vor caina toate posturile de stiri unde "alesii" si "autoritatile" se vor lamenta ca daca ar fi stiut, ar fi facut si dres.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Lun 01 Iul 2013 14:23:08, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
Pagina 2 din 8

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community