Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri / Articole din presa locala despre Tursib
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SIBIU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Dum 26 Feb 2012 11:44:16    Titlul subiectului: 153453

Tursib-ul și-a propus o creștere a numărului de călători cu 2 la sută

Societatea locală de transport în comun a avut o creștere de câteva procente și în 2011, iar pentru 2012 estimarea este una de continuare a acestei tendințe.
Societatea locală de transport local și-a propus creșterea numărului de pasageri cu 5 la sută față de 2011, conform planurilor prezentate de către directorul societății Adrian Popa, în fața AGA.
„Anul acesta estimăm o creștere cu 2 la sută a veniturilor și asta în condițiile în care în 2011 am avut o creștere cu 6 la sută din acest punct de vedere”, a mărturisit Popa.
Tursibul mizează pe un profit de aproximativ 2,4 milioane de lei în acest an.


Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/Tursib-ul_si-a_propus_o_crestere_a_numarului_de_calatori_cu_2_la_suta_0_652135035.html
_____________________________________________________________
Tursibul va începe în această primăvară lucrările la noua bază din Zona de Vest

Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Tursib SA a aprobat planul de investiții pentru acest an al societății locale de transport în comun. Noua autobază va costa aproape 6 milioane de euro.
Directorul General Adrian Popa a prezentat acționarilor, respectiv consilierilor locali planurile de investiții și cheltuieli precum și obiectivele principale ale Tursib-ului.Printre obiectivele stabilite se află și amenajarea bazei noi din Zona Industrială Vest. „Noi estimăm să începem prin aprilie – mai lucrările la această bază. Acum suntem în faza realizării studiului de proiectare pentru această investiție”, explicat Adrian Popa.
Costurile pentru amenajarea acestei autobaze sunt cifrate la aproximativ 5,5 milioane euro.


Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/Tursibul_va_incepe_in_aceasta_primavara_lucrarile_la_noua_baza_din_Zona_de_Vest_0_652135094.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AGT95Data înscrierii: 05/Aug/2010
Ultima vizita: 10/Oct/2021
Mesaje: 56
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 15 Mar 2013 20:57:33    Titlul subiectului: 163394

Incepand cu data de 04.03.2013 ora 8:00, s-a inchis circulatia pe Calea Cisnadiei, pe portiunea cuprinsa intre intersectiile cu str. N. Iorga si str. Ghe. Dima, pentru lucrari la carosabil.

Ca urmare, autobuzele de pe traseele 1, 14 , 11 si 111 vor circula deviat astfel:

Pe traseele 1 si 111: In sensul de mers spre capatul de linie "Cimitir" se va circula, astfel: ... Calea Dumbravii - B-dul M.Viteazu - str.Rahovei - Calea Cisnadiei - str.Siretului - .....-Cimitir.

Pe traseul 11: In sensul de mers spre capatul de linie "Cedonia" se va circula, astfel: ... - str. Rahovei - B-dul M. Viteazu - Calea Dumbravii - str. Ghe. Dima - str. Rahovei - B-dul M. Viteazu - str.N. Iorga - Cedonia.

Pe traseul 14: In sensul de mers spre capatul de linie "V.Aurie" se va circula, astfel: ... str.Rahovei - Calea Cisnadiei - str. Siretului - Calea Dumbravii - ... - V. Aurie.

Pe perioada lucrarilor, statia "N. Iorga" situata pe str.N.Iorga, inainte de intersectia cu Calea Cisnadiei va fi suspendata. Pe str. Rahovei aproximativ vis a vis de statia "Interex" se va infiinta o statie provizorie pentru autobuzele de pe traseele 1, 14, 111.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
AGT95Data înscrierii: 05/Aug/2010
Ultima vizita: 10/Oct/2021
Mesaje: 56
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 15 Mar 2013 20:58:27    Titlul subiectului: 163395

Incepând cu data de 18.03.2013 și până la terminarea lucrărilor de reabilitate a carosabilului de pe strada Calea Poplăcii autobuzele TURSIB de pe traseele 5, 15 si 16 vor avea capăt de linie pe strada Poiana, în statia "Valea Aurie" și vor circula deviat pe Calea Dumbrăvii, după cum urmează:
Autobuzele de pe traseul 5:

Gară ... - B-dul Victoriei - str. Argeșului - Calea Dumbrăvii - str. Ludoș - Valea Aurie și retur.

Autobuzele de pe traseul 15:

Gară - ... - Shopping City - ... - Calea Dumbravii - str. Ludos - Valea Aurie și retur.

Autobuzele de pe traseul 16:

Terezian - ... - str.Cristianului - str.Avrig - str. Argeșului - Calea Dumbrăvii - str. Ludoș - Valea Aurie și retur.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 02 Oct 2013 14:14:59    Titlul subiectului: 167641

Citat:
Cum va arăta noua autobază a Tursib?


4,8 milioane de euro, fără TVA, este valoarea aproximată a lucrărilor de construcții și montaj ale viitoarei autobaze Tursib, prevăzută a fi ridicată în Zona Industrială Vest.
”Dacă toate merg bine”, investiția ar urma să fie inaugurată peste doi ani.
”Venind dinspre zona centrală a orașului pe strada Barcelona, pe partea stângă a carosabilului, clădirea administrației va fi imaginea reprezentativă a societății de transport public a municipiului Sibiu. Din această stradă se realizează accesul pentru personalul administrativ și pentru vizitatori. Accesul va fi dotat cu un punct de control acces, monitorizat permanent, ce va înregistra intrările și ieșirile atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori. Aceștia dispun de o parcare deschisă, amenajată în lungul străzii Munchen, ce va fi tratată peisagistic în vederea obținerii unei imagini contemporane ce va releva integrarea obiectivelor arhitecturale în spațiul natural”. Acesta este unul din pasajele incluse de conducerea Tursib într-o informare prezentată în ultima ședință a Adunării generale a acționarilor. Ședință în cadrul căreia a fost aprobată și negocierea unui credit în valoare de 4,8 milioane de euro de la BERD, bani care să fie folosiți pentru construirea noii autobaze. Suma necesară acestei investiții (4,807 milioane euro plus TVA) este rezultatul proiectului tehnic realizat de SC Aduro Impex SRL.
Potrivit unor declarații mai vechi ale lui Adrian Popa, directorul general al Tursib, creditul de la BERD va fi returnat integral după ce terenul actualei autobaze, situată pe Calea Dumbrăvii, va fi vândut investitorilor imobiliari interesați.

Autobază cu ”bussport”

Viitoarea autobază a Tursib va fi amenajată pe un teren cu o suprafață totală de 33.400 de mp. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”. Printre celelalte construcții se numără un ”bussport”, stația de alimentare cu carburant și spălătoria. ”Clădirea bussport descrie un garaj deschis, dar acoperit, ce poate adăposti o capacitate de până la 96 de autobuze de diferite tipuri. Autobuzele respectă un sens de intrare-ieșire și vor fi parcate în linie, fără posibilitatea de a ieși independent”, se arată în memoriul general al investiției.
Spălătoria va fi astfel construită încât să poată fi curățate aici ”vehicule utilitare precum autobuze, autobuze cu burduf, camioane, camioane cu remorci, tractoare, autobuze sau pick-up-uri în toate tipurile lor de execuție”. Atelierele autobazei vor avea opt standuri de lucru, dintre care patru pentru autobuzele articulate, ce au o lungime de 18 metri.

Un milion de euro disponibili

Clădirea administrativă a Tursib va fi amenajată pe două niveluri, la etaj fiind amenajate birourile. ”La etaj, cu vedere către curtea ansamblului se regăsesc birourile de conducere ale directorului general, directorului tehnic dotate cu un grup sanitar propriu și o chicinetă, o sală de ședință și spațiu de primire, secretariat. În imediata vecinătate a zonei de conducere se află sala de consiliu cu terasă neacoperită”, se mai arată în memoriul general amintit.
Pentru noua investiție nu vor fi de ajuns cele 4,8 milioane de euro – credit de la BERD. ”Dotarea noului sediu cu utilaje și echipamente tehnologice noi se va efectua etapizat, în funcție de lista de investiții prevăzută anual și aprobată de către Consiliul Local. La momentul actual, societatea deține un disponibil financiar în valoare de un milion de euro pentru îndeplinirea acestui obiectiv de investiții”, se arată într-o informare a conducerii Tursib către Adunarea generală a acționarilor, formată din membrii Consiliului local Sibiu. ”Dacă obținem finanțarea, iar apoi construcția și celelalte lucrări merg bine, undeva la sfârșitul lui 2015 vom da în funcțiune autobaza”, spune Adrian Popa, directorul general al Tursib.


Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/22408/cum-va-arata-noua-autobaza-a-tursib.html

Presupun ca in urmatorii 4 ani nu vom vedea decat cateva autobuze second-hand, fiind obligati sa tina si toate Maz-urile inca atat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
raduData înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 07/Dec/2021
Mesaje: 1252
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 02 Oct 2013 14:49:32    Titlul subiectului: 167643

Am inteles ca in noua baza nu vor mai muta decat MANurile. La cum se misca eu sunt rezervat cu anul 2015.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 02 Oct 2013 15:28:35    Titlul subiectului: 167645

Imposibil sa nu pastreze si Maz-urile. Nu vor fi suficiente Man-uri pentru toate traseele actuale. Poate ca vor mai cumpara niste autobuze second-hand sau poate vor aranja un lease cu cei de la MAN pentru niste autobuze noi la preturi convenabile dar nu la o calitate prea buna.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AGT95Data înscrierii: 05/Aug/2010
Ultima vizita: 10/Oct/2021
Mesaje: 56
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 02 Oct 2013 22:04:33    Titlul subiectului: 167654

Mazurile o sa dispara cand se va muta in noua baza, atunci o sa se achizitioneze o noua flota de autobuze noi MAN

http://www.youtube.com/watch?v=SJTSHPlakzo

_________________
Respecta si vei fi Respectat Smile
Munceste si vei fi Rasplatit Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 02 Oct 2013 22:11:54    Titlul subiectului: 167656

Unele Mazuri mai au viata in ele inca 4-5 ani. Le pot folosi inteligent pe rutele spre Poplaca sau pot deschide o ruta spre Selimbar sau Cisnadie. Totul este sa profite de oportunitati.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AGT95Data înscrierii: 05/Aug/2010
Ultima vizita: 10/Oct/2021
Mesaje: 56
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2013 01:29:06    Titlul subiectului: 167664

Nu o sa se deschida nici o alta linie.
_________________
Respecta si vei fi Respectat Smile
Munceste si vei fi Rasplatit Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2013 01:59:44    Titlul subiectului: 167665

Intelegi gresit. Sunt unele Mazuri care mai pot fi tinute in viata 4-5 ani cu niste modificari in interior astfel incat sa circule decent pe anumite trasee ca si dublura. De ce sa nu profite de avantaje si sa deschisa o ruta catre Selimbar si una catre Poplaca? Managementul Tursib mereu a pierdut oportunitati si se va reflecta acest lucru pe termen lung. BMC-urile vor avea aceasi soarta ca si Maz-urile?
Apropo de dubluri, coordonarea autobuzelor in traseu nu este tocmai punctul forte la Tursib. Nu o data am vazut ca sa treaca un Man pe A1 sau A2 extrem de plin si dupa nici 1 minut sa urmeze un MAZ cu maxim 10 calatori!
Legat de autobaza, amplasarea ei in Zona Industriala nu este o miscare foarte inteligenta, intrucat de la autobaza si pana la incadrarea in traseu, autobuzele vor trebui sa strabata un drum considerabil, ridicand costul lunar cu motorina destul de mult si asta cu siguranta se va reflecta!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 12/Iun/2020
Mesaje: 9192
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2013 07:46:02    Titlul subiectului: 167668

Care este starea tehnica a MAZ-urilor sibiene ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AGT95Data înscrierii: 05/Aug/2010
Ultima vizita: 10/Oct/2021
Mesaje: 56
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2013 22:05:20    Titlul subiectului: 167705

A fost in iarna o SETRA la consum ca sa achizitioneze si nu a vrut, un inginer a spus daca am luat MAN-uri mergem pe alea sunt piese identice etc si cele care au fost achizitionate SH vor fi scoase. Iar BMC-urile raman sa faca o dublura etc
_________________
Respecta si vei fi Respectat Smile
Munceste si vei fi Rasplatit Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
raduData înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 07/Dec/2021
Mesaje: 1252
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2013 23:52:20    Titlul subiectului: 167706

Si eu sunt de parere ca nu s-a facut cea mai inteleapta miscare cu mutarea depoului. Poate era mai bine constructia unei mici autobaze in centrul industrial vest, dar depoul actual mi s-a parut unul dintre cele mai frumoase din tara. E construit pe o suprafata rezonabila cu 3 intrari, cu posibilitatea accesului in oras pe diferite porti. Cred ca este mult mai bine amplasat actualul depou pentru intrg orasul. Tursib nu a reusit mai deloc in istoria lui un RC rezonabil pentru masini. Nici masinile noi nu s-au folosit mai atent: care mai de care mai sclipicios, iconite, abziehbilduri, stickere fosforescente etc. E bine ca se construieste ceva nou, dar multe chestii nou construite in Sibiu mi se par asa facute sa fie! Nu cred ca vom mai avea curand un transport in comun atractiv cu adevarat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2013 19:49:01    Titlul subiectului: 167716

Nu a fost, nu este si nici nu va fi prea curand cu managementul actual. La Tursib s-au facut doar schimbari de suprafata fara se se ajunga cu adevarat la problemele Tursib-ului! Autobuzele sunt un total dezastru, sunt execrabil de murdare (sunt soferi care isi pun maturile langa scaunele pasagerilor ... sa nu mai vorbesc de praful din autobuze), unele sunt extrem de cosmetizate si total neatractive pentru pasageri (aici este vina managementului care permite astfel de lucruri) si orarul de circulatie care este total ineficient!!!!!!!
Daca am fi sa ne uitam putin la resursa umana, sunt soferi total nepregatiti care par a transporta saci de cartofi! De exemplu, soferul/soferii de pe SB-44-TSB (cosmetizat in ultimul hal) folosesc claxonul pentru a saluta orice "domnisoara" sau care asteapta si de doua ori la semafor pentru ca sa poata sta de vorba cu domnisoara de la Simpla(magazinul Gara) in asteptarea mancarii.
Un alt aspect care trebuie controlat si analizat extrem de bine, reprezinta calatorii care incurca autobuzul cu taxiul. Exista sute de cazuri pe zi cu oameni care duc cu ei saci intregi de fiare, cartofi si alte alimente, tuburi lungi de fier samd.

Ar fi mult de lucrat pentru ca in final sa devina Tursib-ul atractiv. Ma intreb daca ei citesc aceste forumuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 12/Iun/2020
Mesaje: 9192
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2013 20:24:05    Titlul subiectului: 167717

bogdan17 a scris:
Autobuzele sunt un total dezastru, sunt execrabil de murdare

Este vorba despre MAZ-uri ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan17Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 05/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2013 20:36:52    Titlul subiectului: 167719

@Guest - ma refer la absolut toate autobuzele din Sibiu. Mazurile din ultimul lot par a se comporta mai bine in ceea ce priveste starea tehnica. Nu si interiorul, fiind trimise frecvent pe traseul 10 ... un traseu rau famat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AGT95Data înscrierii: 05/Aug/2010
Ultima vizita: 10/Oct/2021
Mesaje: 56
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Sâm 30 Aug 2014 20:35:03    Titlul subiectului: 174508

A ajuns si la Sibiu


20140829_161853.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.04 MB
 Vizualizat:  de 11116 ori

20140829_161853.jpg_________________
Respecta si vei fi Respectat Smile
Munceste si vei fi Rasplatit Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
raduData înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 07/Dec/2021
Mesaje: 1252
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 30 Dec 2016 01:58:58    Titlul subiectului: 187600

Conform informatiilor de pe site-ul Tursib aflam ca a inceput relocarea mijloacelor de transport in comun in noul sediu din Centrul Industrial Vest.

http://www.tursib.ro/news/show/218

Am primit aceasta informatie ieri si de la o cunostiinta ce lucreaza ca sofer pe autobuz. Trecand ieri pe la amiaza prin fata portii 2 Tursib am observat cum 2 MAZuri se chinuiau sa se incadreze in traseu datorita faptului ca erau masini parcate pe carosabil. Nici nu m-am gandit sa ma uit in depou, dar pe seara cand am trecut dinou pe acolo am facut efortul de a arunca o privire in depou si am ramas masca sa-l vad gol. Astfel am aflat de la prietenul Iulian ca incepand cu saptamana trecuta au fost mutate toate autobuzele in noul depou. In depoul vechi mai sunt doar folosite pompele de motorina pana cand acestea se vor goli. Astfel un capitol de peste 50 de ani intra in istoria Sibiului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcmData înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 08/Dec/2021
Mesaje: 1405
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Sâm 04 Mar 2017 14:09:09    Titlul subiectului: 188699

Un sofer foarte pasionat de ceea ce face. Felicitari! Daca ar fi toti soferii sau vatmanii din Romania ca si dumnealui...
Sibiu100% a scris:
Iulian Șerb, povestea mică a unui OM MARE

De cele mai multe ori, în materialele de presă apar prezentați oameni care au realizat ceva. De data aceasta însă, am ales să scriu povestea unui om simplu. Nu este vorba despre un caz social, nici despre vreun talent anume, ci despre rara calitate de a fi OM. Numele lui este Iulian Șerb, s-a născut la Sibiu, în anul 1972. Din 2006 este șofer la Tursib. Un șofer de autobuz a cărui perioadă preferată din an este cea a Festivalului Internațional de Teatru. Un șofer care mi-a vorbit cu însuflețire despre „Faust”, „Lulu” și „Un tramvai numit dorință” și care l-a primit în cabina lui de autobuz pe Florin Piersic jr. și pe soția acestuia sau pe Octavian Strunilă. Un șofer care, într-o zi, printr-un simplu gest, a devenit eroul meu. Așa am decis să-i scriu povestea.

Era o zi obișnuită în ceea ce mă privește. Așteptam autubuzul 2, în stația de pe Ruscior, alături de căruciorul în care se afla micuța mea de doar câteva luni. Mergeam să-l luăm pe frățiorul ei de la școală. Făceam asta în fiecare zi, fără a avea de ales. Nici nu am realizat când s-a strâns atâta lume în jurul meu. De după colț apare autobuzul: SB 44 TSB, un număr pe care n-o să-l uit ușor. Oprește în stație și toți oamenii se împing buluc către ușile de la mijloc. Sunt prinsă între ei. Apuc căruciorul, așa cum făceam mai mereu, și încerc să urc, însă nu reușesc. Greutatea lui se lăsa pe spate și mă dezechilibrează. Nici unul din cei care erau în jurul meu, bărbați în puterea vârstei, tineri de liceu, nu par să-mi observe strădania. Intru oarecum în panică și când mă pregăteam să rog pe cineva să mă ajute, o mână îmi apucă căruciorul și urcă cu el cele trei trepte ale autobuzului. Îi face loc printre oameni și îl așază în locul special proiectat, din mijlocul autobuzului. Era chiar șoferul. Derutată fiind nici nu am apucat să-i mulțumesc. Tot drumul am mers cu gândul la gestul lui. Era prima oară când se întâmpla așa ceva. În general călătoresc cu autobuzul, dar nu am văzut până acum ca un șofer să-și părăsească scaunul pentru a ajuta, acolo unde foarte mulți dintre călători ar fi putut-o face. Inițial am crezut că a fost o întâmplare, însă nu. De câte ori ajungeam la ora la care Iulian Șerb, așa cum aveam mai târziu să aflu că îl cheamă, conducea autobuzul, acesta cobora și mă ajuta să urc. Am știut că asfel de gesturi nu sunt singulare la el și am vrut să-l cunosc.

Conduce autobuze, dar visează la troleibuze

Iulian Șerb a terminat cursurile Școlii Generale Nr. 17, în Vasile Aron, apoi Liceul CFR. A ajuns să lucreze ca infirmier la Spitalul Nr. 3, secția Dezalcolizare și Cronici. „A fost o experiență pentru mine să lucrez cu oamenii internați acolo. La cronici nici măcar nu-ți dădeai seama că sunt bolnavi, până făceau câte o criză. La dezalcolizare, ei bine acolo erai martorul unei adevărate lupte între viciu, medicamente și voință. Cu primele două mai era cum era, însă fără voință cei de acolo nu aveau nici o șansă”, își amintește Iulian.

În anul 2005 ajunge să lucreze la Tursib, pe un post de spălător auto. Îi plăcea, însă, printre mașinile de acolo și mai ales, printre Troleibuze. Un an mai târziu ajunge să conducă unul dintre ele. „Era un vis de-al meu. De mic îmi plăceau troleibuzele. Mă plimbam cu ele și le-am învățat toate secretele. Când am ajuns să le conduc eram deja gata învățat însă am trecut prin toate etapele de inițiere”, povestește cu mândrie șoferul.

A ales mereu meseria

În 2009 Sibiul renunță la acest mijloc de transport în comun și Iulian Șerb a ajuns să conducă autobuze. „Am luat totul de la capăt. Am început pe cel cu schimbător și acum am ajuns acum pe mașină automată. M-am obișnuit cu ele și este foarte ușor să le conduci. Sper, însă, ca într-o zi să se întoarcă troleibuzele în Sibiu”, spune Iulian. Nu este căsătorit. Povestește că s-a dedicat încă de la început meseriei lui. Lucra oricând și la orice oră fără să se gândească la aspectul unei familii. O are însă pe nepoțica lui, care nu contenește să-l uimească, cum fac, de altfel, toți copiii din generația ei.

Așa simte, așa consideră că este corect

Iulian Șerb este mereu atent la oamenii din jurul lui. Acest „exercițiu” face parte din el. Ajută ori de câte ori este nevoie. „Dacă îmi place ceva în mod deosebit în meseria asta este să lucrez cu oamenii, deși, de cele mai multe ori, este poate cel mai greu lucru din lume. În primul rând nu-i poți mulțumi niciodată pe toți, iar apoi ești martor în fiecare zi la indiferența multora. Mare parte din autobuzele de la noi sunt dificile, nu au podeaua joasă și au și câte 3 scări. Am văzut de multe ori mămici în dificultatea de urca scările având cărucioare, iar atunci când este aglomerat nu prea te ajută nimeni și nici nu-ți fac loc să așezi căruțul. Nu pot sta să privesc. De multe ori le văd în stație și cobor de cum opresc autobuzul”, spune Iulian. Face asta pentru că așa simte și așa consideră că este corect. De multe ori nici nu-i este acceptat ajutorul, însă nu se descurajează. Dacă una din cinci persoane acceptă, pentru el este suficient.

„Nu plec din stație până doamna nu stă jos”

Iulian spune că toate mămicile și persoanele care au probleme cu mobilitatea la urcarea în autobuz ar trebui să știe că, la uși și chiar în interiorul autobuzului este un buton care atenționează șoferul că este nevoie de ajutorul lui. „Dacă butonul este apăsat, orice șofer ar trebui să coboare. Din păcate, mulți îl apasă doar pentru distracție și de aceea colegii mei pot fi reticenți în a coborî”, atrage atenția Iulian Șerb. De asemenea, unul dintre episoadele despre care Iulian își amintește cu emoție este acela când, fiind oprit într-o stație, cineva iese dintr-o farmacie și cade ca secerat. „Era un bărbat care făcuse o criză de epilepsie. Toți cei din jur au rămas nemișcați și se uitau la el. Eu cum făcusem cursurile de infirmier nu am stat pe gânduri. Am coborât de la volan și i-am acordat primul ajutor, până au venit cei de la salvare. În altă zi, îmi amintesc că am văzut în oglindă o doamnă cu un copil în brațe. Nimeni nu se ridica să-i ofere locul. Am oprit atunci motorul, m-am dus în autobuz și am spus că nu plec din stație până doamna nu stă jos”, povestește Iulian.

Dacă nu ar fi fost șofer de autobuz s-ar fi făcut mecanic de locomotivă, însă nu a fost să fie. De multe ori în viață lucrurile se așează mai bine decât credem noi și chiar dacă satisfacțiile nu sunt vizibile, Iulian este un om minunat, fără să fi făcut neapărat o minune!

http://sibiu100.ro/dezvoltare/92431-iulian-serb-povestea-mica-unui-om-mare/#.WLl1g1a3dcs.facebook

_________________
https://www.youtube.com/channel/UC9AoWh60Fu2TbFBxc3_lx_Q?view_as=subscriber
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SIBIU Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6
Pagina 6 din 6

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community