Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri/Articole de presa despre transportul local - Brasov
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Mar 29 Oct 2013 11:33:05    Titlul subiectului: 168441

Sunt foarte curios ce rezultate va da acest proiect ambitios pentru o regiune din Romania.

http://www.bzb.ro/stire/transport-metropolitan-si-la-ghimbav-a65697

Citat:

Transport metropolitan și la Ghimbav

Autor: Ionuț DINCĂ

Cursele de microbuze ar putea fi extinse și spre zonele periferice ale orașului, după ce va fi implementat proiectul „RAT-ului metropolitan”
Transport metropolitan și la Ghimbav
Ghimbășenii sunt nemulțumiți de faptul că actuala firmă de transport care operează pe traseul Ghimbav – Brașov nu vrea să extindă traseul microbuzelor și spre alte zone ale orașului. Acum, oamenii își pun speranțele în proiectul Agenției Metropolitane Brașov (AMB) privind introducerea unui singur operator de transport în comun la nivelul zonei metropolitane, astfel ca și ei să beneficieze de condiții mai bune de transport, dar și de unele facilități, cum ar fi tichete de călătorie subvenționate pentru elevi, studenți sau pensionari. „În perioada în care am fost consilier local am susținut prelungirea traseului și spre alte zone din Ghimbav, cum ar fi Ștefan cel Mare sau zona de ieșire spre Codlea. Acum, microbuzele merg doar până în centrul Ghimbavului și sunt o serie de oameni învârstă sau de copii care au de parcurs mai bine de un kilometru până în centru. Vrem să le facilităm și acestora accesul la transportul în comun și voi face demersuri în acest sens. Vreau ca și ghimbășenii să beneficieze de un transport modern, pentru că merită”, a precizat consilierul județean al PPDD Ionel Fliundra.
Acesta este de părere că actualul operator este depășit din punct de vedere logistic, iar oamenii au început să se declare nemulțumiți de condițiile oferite, ținând cont că majoritatea microbuzelor sunt în trafic de ani buni. „Edilii din Ghimbav au refuzat, deocamdată, să semneze pentru introducerea operatorului metropolitan susținând că sunt mulțumiți de serviciile firmei care prestează acum acest serviciu. Prin existența unei regii de transport metropolitane de facilitățile de care beneficiază acum locuitorii din municipiul Brașov, ar beneficia și ghimbășenii, cum ar fi transportul redus cu 50% pentru elevi, studenți și pensionari, Voi face demersuri pentru a rezolva această situație, fiindcă nu vrem ca Ghimbavul să iasă din tiparul Agenției Metropolitane. Dacă ghimbășenii plătesc apa la preț «metropolitan» ca și brașovenii, atunci ar trebui să aibă parte și de transport la nivel metropolitan”, a subliniat consilierul județean.

15 localități au semnat deja
Municipiul Brașov, Consiliul Județean și alte 14 localități din zona metropolitană au semnat încă din primăvară un acord de asociere pentru constituirea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public. Aceasta se va ocupa de alegerea operatorului care va presta servicii de transport în zona metropolitană. Ținând cont că, la momentul actual RAT Brașov oferă cele mai bune servicii de transport public, una dintre variantele luate în discuție este aceea de extindere a traseelor Regiei și în localitățile din zona metropolitană.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 14 Noi 2013 13:23:40    Titlul subiectului: 168835

Unui sofer de pe linia 14 aseara, i s-a facut rau. Dupa cum am urmarit eu pe camerele video cred ca s-a intamplat inainte de ora 18.
Stiu cum e sa ti se faca rau la volan. Am patit-o in 2007 in vara cand de la un redbull si o cafea mi s-a urcat tensiunea la cer si mi s-a facut rau incercand sa ies din Bucuresti spre Brasov la ora 6 dimineata. Pe atunci aveam o Dacie 1310 alba. Am mers asa, sleit pana la obenzinarie unde m-am oprit si am stat intins vreo 2 ore pana mi-am revenit. Este foarte aiurea sa vezi cum incet-incet ti se scurge controlul pe care il ai la volan. In alta ordine de idei, a fost prima si ultima data cand mai baut vreo porcarie d-asta energizanta.

Treaba asta s-a petrecut cand masina intra in capatul de la Livada Postei, masina avea viteza foarte mica, iar nimeni nu a fost ranit. Totusi, datorita inertiei mari a masinii aceasta a avut cel mai mult de suferit.

http://brasovultau.ro/articol/stiri/-soferul-rat-implicat-in-accidentul-de-aseara-este-in-viata-video.html

Citat:
Șoferul RAT implicat în accidentul de aseară este în viață

14 Noi 2013, 12:52:00Categ: EvenimentAutor: Andrei CONSTANTIN

Starea de sănătate a șoferului autobuzului Regiei Autonome de Transport Brașov, implicat, aseară într-un accident de circulația, în zona Casa Armatei, este stabilă. Acesta se află sub supravegherea medicilor și a trecut cu bine de această noapte. Între timp polițiștii cercetează cazul pentru a stabili exact cum s-a produs accidentul. În paralel și reprezentanții RAT Brașov efectuează o anchetă internă. Din câte se pare șoferului, în vârstă, de 52 de ani i s-a făcut rău la scurt timp după ce a plecat din capătul de linie RAT, iar autobuzul a continuat să se deplaseze cu viteză redusă până s-a oprit într-un copac din fața Casei Armatei.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 20 Noi 2013 13:56:49    Titlul subiectului: 169019

Asta chiar mi se pare o initiativa de-a dreptul laudabila si minunata, cred ca prima de acest gen din tara.
In plus, eu as fi facut calatoria cu acest autobuz gratuita SI PENTRU PARINTI (cu conditia ca acestia sa faca dovada, la cerere, ca sunt parintii copiilor insotiti, care trebuie sa fie si ei de fata), ca sa nu existe comentarii, dar as fi restrictionat drastic accesul in zona si as fi aplicat sanctiuni celor care parcheaza aiurea in zona.

http://adevarul.ro/locale/brasov/autobuz-special-elevi-centrul-istoric-1_528c8541c7b855ff5617cc7b/index.html

"Autobuz special pentru elevi în Centrul istoric

20 noiembrie 2013

Articol deSimona Suciu

Autobuzul va fi destinat exclusiv elevilor.

Măsura a fost luată deoarece părinții opreau mașinile pe unde apucau pentru a-și duce copiii la școală. Primăria a decis înființarea unui autobuz special pentru a ecita ambuteiajele în trafic care apar dimineața.

Un autobuz destinat exclusiv elevilor va circula pe traseul Livada Poștei - Poarta Șchei. Autobuzele ar urma sã circule în intervalul orar 7.30 - 8.30, respectiv când traficul este intens și evident când se creeazã blocaje, din cauza celor care opresc neregulamentar. În prezent, RAT Brașov realizeazã simulãri în vederea implementãrii proiectului. Viceprimarul Rãzvan Popa a precizat cã elevii nu vor trebui sã plãteascã bilet pe aceastã linie care va fi destinatã doar lor. "

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BogdyBBA



Data înscrierii: 31/Oct/2008
Ultima vizita: 25/Apr/2021
Mesaje: 5
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin 07 Mar 2014 17:22:49    Titlul subiectului: 171648

RAT Brasov si-a planificat investitii de peste 20 de milioane, anul acesta. Vezi pe ce se vor duce banii

Citat:
Pentru anul acesta, Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov si-a propus investitii in cuantum de 20.665.000 de lei, grosul banilor urmand sa fie directionati pentru achizitia de mijloace de transport in comun, in special troleibuze, tinand cont ca majoritatea sunt deja foarte vechi si creeaza probleme. [...]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Lun 31 Mar 2014 14:38:42    Titlul subiectului: 172093

Uite ce le trece prin bila tovarasilor, inca o nenorocita de pomana. D-abia isi revine RAT si se pregateste de investitii si buget de reparatii si altele si comunistii vin sa ii dea in cap. Nu mai zic nimic, ca era sa zic mai devreme si...

http://www.bzb.ro/stire/0-lei-biletul-rat-pentru-pensionar-a71642

Citat:
0 lei, biletul RAT pentru pensionar

Autor: Ionuț DINCĂ

O nouă propunere de acordare a gratuității totale pe RAT pentru vârstnici a venit din partea consilierilor locali PSD, care vor să urmeze exemplul Ploieștiului, unde de fapt toți localnicii care au venituri de până la 3.000 de lei merg gratuit cu mijloacele de transport în comun.
0 lei, biletul RAT pentru pensionar

Dacă la Ploiești s-a putut, și la Brașov se poate. Aceasta este părerea consilierilor locali brașoveni ai PSD, care au propus acordarea gratuității pe RAT pentru toți pensionarii din municipiul Brașov. În Ploiești, Consiliul Local a decis ca începând cu 1 aprilie toate persoanele care locuiesc în municipiu și au venituri de sub 3.000 de lei să beneficieze de gratuitate totală pe transportul în comun, cel puțin până la finele anului 2015.
Acordarea gratuității pe RAT pentru pensionari este o propunere a candidaților social-democrați încă din campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, dar nu s-a mai materializat. Cu ani în urmă, edilii au mai acordat o asemenea facilitate pentru vârstnici, însă au renunțat, fiindcă se cheltuia foarte mult de la bugetul local pentru subvenționarea RAT Brașov.
În prezent, la Brașov, doar pensionarii cu venituri de până la 800 de lei primesc 10 călătorii gratuite pe RAT, lunar, iar restul plătesc 50% din valoarea unei călătorii. „Cei șase consilieri ai PSD am venit cu această propunere care să fie dezbătută în ședința viitoare. O să vedem dacă avem susținerea și altor consilieri, pentru a se putea aproba acest proiect. Ploieștiul este un oraș de dimensiuni similare Brașovului, care are un buget similar cu al Brașovului și cred că s-ar putea acorda și la noi o asemenea facilitate cel puțin pentru pensionari”, a precizat consilierul local PSD Cătălin Leonte, șeful Comisiei de Buget – Finanțe din cadrul Consiliului Local Brașov.

Cu cât ar crește subvenția
Pentru anul în curs, RAT Brașov primește o subvenție de 38 de milioane de lei, iar acordarea gratuității totale pentru pensionari ar însemna automat o creștere a fondurilor alocate de la bugetul local acestei regii. De exemplu, în Ploiești, Primăria va aloca companiei de transport local o subvenție de 62.970.000 lei, în 2014, și de 64.544.249 lei, în 2015, după ce aproape 95% din populație beneficiază de gratuitate pe transportul în comun. Gratuitatea a fost acordată la Ploiești pe perioada derulării lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai și a infrastructurii stradale aferente, iar prin această măsură, municipalitatea dorește să încurajeze utilizarea de către cetățeni a transportului public pentru a evita supraaglomerarea traficului rutier în zonele afectate de lucrări.


_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 31 Mar 2014 21:35:41    Titlul subiectului: 172101

Au nevoie de voturi pentru europarlamentare.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Vin 04 Apr 2014 13:15:07    Titlul subiectului: 172171

Cascadorii rasului. Noroc ca GS e mai cu pisioarele pe pamant si ma astept si ca directorul Radu sa aiba un cuvant de spus. Asstia sunt mai de dreapta nitelus asa si poate ineleg ca orice serviciu trebuie platit.

http://www.bzb.ro/stire/din-regie-in-serviciu-social-gratuitatile-rat-au-intrat-in-zodia-ridicolului-a71882

Citat:


Din regie, în serviciu social?! Gratuitățile RAT au intrat în zodia ridicolului

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Parcă pentru a demonstra că nu costă nimic să propui ceva, după ce PSD a cerut gratuitate pe RAT pentru toți pensionarii, consilieri din PDL și PNL cer acum gratuitate pentru toți brașovenii care au venituri mai mici de 1.500 de lei sau doar pentru cei care merg la muncă
Din regie, în serviciu social?! Gratuitățile RAT au intrat în zodia ridicolului
Consilierul PDL Adrian Oprică a anunțat, ieri, că democrat liberalii analizează de mai multe luni posibilitatea acordării unor facilități în ceea ce privește transportul în comun brașovenilor cu venituri reduse, tocmai din prisma efectelor supra-accizei pe combustibil asupra transportului de marfă și călători. „Noi, cei nouă consilieri locali ai PDL, vom propune acordarea de gratuitate tuturor cetățenilor din Brașov care au un venit de până la 1.500 de lei/membru de familie. Pentru că nu doar seniorii sunt afectați de creșterea accizei la combustibil, ci și cei care lucrează și au în «administrare» copii. Noi, ca partid de dreapta, trebuie să avem în vedere nu doar seniorii, ci și pe cei care muncesc și produc resursele necesare economiei românești. Pe de altă parte, printr-o astfel de măsură sperăm să reușim și descongestionarea traficului din oraș, încurajând transportul în comun de persoane”, a declarat sursa citată. Potrivit acestuia, de gratuitate ar urma să beneficieze 60% din locuitorii municipiului Brașov.

Ușor de cerut
Propunerea vine după ce reprezentanții PSD au anunțat că vor propune în viitoarea ședință de Consiliu Local acordarea de gratuitate totală pe mijloacele de transport în comun pensionarilor.
De asemenea, Oprică a mai spus, ieri, că pentru a mai reduce din cheltuielile cu administrarea regiei de transport, acest serviciu public ar putea să fie trecut în administrarea Direcției de Servicii Sociale a Primăriei Brașov.

Greu de aplicat
Luat prin surprindere, primarul George Scripcaru, prezent la conferința de presă unde Oprică a făcut propunerea, a declarat că „dacă sunt consilieri care gândesc așa, poate că ar fi mai bine să dăm gratuitate la toată lumea”. Întrebat până când, Scripcaru a spus „forever (pentru totdeauna – n. red.)”, după care a adăugat că „măcar până la alegerile prezidențiale din decembrie”. Efortul bugetar pentru a susține această propunere ar urma să „absoarbă” toate veniturile municipiului, în cazul în care va fi pusă în aplicare. Oricum, valoarea creșterii accizei la carburanți înseamnă „o cisternă de 20 de tone de combustibil în plus” în fiecare lună.

Plus un proiect real
Totuși, primarul a afirmat că în bugetul european care va fi pus alocat României în perioada 2014 – 2020 vor fi alocate fonduri pentru mobilitate urbană, pentru mediu și pentru componenta socială, ceea ce va permite RAT-ului să atragă fonduri structurale pentru a se extinde în zona metropolitană, pentru achiziția de autobuze cu un grad redus de poluare, dar și pentru a acoperi o parte din gratuitățile acordate celor cu venituri mici.

Liberalii vor gratuitate pe RAT pentru cei care merg la muncă
Consilierul liberal Ciprian Bucur a spus că cei cinci aleși municipali PNL vor susține propunerea PSD de acordare de gratuitate pensionarilor, dar că își dorește ca și alte categorii sociale cu venituri reduse să beneficieze de această propunere. „În orele de vârf, când oamenii activi merg la serviciu și când să se întorc, vrem să existe gratuitate și pentru aceștia. De asemenea, pentru șomeri sau alte categorii sociale. Ne gândim foarte serios pentru a acorda gratuitate și pe tronsoane, cum ar fi zona centrului istoric, pentru a descuraja traficul pe străzile din centru, de la Piața Unirii la magazinul universal și de la Biblioteca Județeană, respectiv stația de pe Iuliu Maniu din zona parcului central pe strada Mureșenilor. Vrem să propunem să se acorde gratuitate și pe tronsoanele unde se lucrează, pentru decongestionarea traficului rutier în zonă”, a spus Bucur într-o conferință de presă.


_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Vin 04 Apr 2014 17:31:10    Titlul subiectului: 172173

Vor să copieze modelul de la Ploiești însă puțini știu că banii care acoperă gratuitatea ploieștenilor sunt bani din fonduri europene. Cine e în urmă cu realitatea o să credă că bani sunt de la CL sau Primarie, oricum și asta e o metodă de a-ți asigura încă un mandat la primărie, cum e cazul primarului USL de la Ploiești.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihaiatanasie



Data înscrierii: 02/Noi/2008
Ultima vizita: 10/Ian/2017
Mesaje: 373
Locație: Rosiorii de Vede

MesajTrimis: Vin 18 Apr 2014 17:42:26    Titlul subiectului: 172467

Regia Autonomã de Transport (RAT) Brasov aduce la cunostinta cãlãtorilor programul de circulatie a mijloacelor de transport în comun în perioada Sãrbãtorilor de Pasti. Astfel, în zilele de 19 si 20 aprilie, se va circula conform orarelor corespunzãtoare unor zile de sâmbãtã si, respectiv, duminicã. Luni, 21 aprilie 2014, circulatia autobuzelor si troleibuzelor se va desfãsura conform orarelor corespunzãtoare unei zile de duminicã, între orele 6.30 si 22.30.

http://brasovultau.ro/articol/stiri/cum-circula-autobuzele-rat-de-paste.html

Referitor la discutia de mai sus, iata de unde ar trebui sa vina banii:

Domnului Victor Ponta, Prim-Ministrul Guvernului României
Stimate Domnule Prim-Ministru,

Vă adresez respectuos un apel de solidaritate cu nevoile persoanelor vârstnice din județul Brașov pentru care dorim să asigurăm accesul gratuit la serviciul de transport în comun local și intrajudețean. În acest sens avem nevoie de sprijinul Guvernului, cunoscut fiind faptul că în programul electoral cu care USL a câștigat alegerile locale la nivelul județului Brașov am făcut o serie de promisiuni înscrise în principiul solidarității sociale, pe care dorim să le onorăm. Orice ajutor pe care autoritățile publice locale îl pot acorda pensionarilor reprezintă o măsură cu caracter social-democrat și este absolut necesar având în vedere că vorbim despre o categorie socială defavorizată, cu o situație materială precară, însă cu o pondere însemnată, care se apropie de 50% din totalul populației județului nostru. Totodată, vă învederez faptul că în egală măsură firmele care asigură transportul în comun la nivelul județului Brașov se confruntă cu o situație financiară dificilă, accentuată de creșterea accizei la carburanți. Acestea sunt motivele pentru care, Domnule Prim-Ministru, vă solicit cu tot respectul un sprijin financiar din partea Guvernului României, în valoare de 10 milioane de euro, pentru anul 2014, în vederea asigurării gratuității transportului în comun pentru toți pensionarii, la nivelul întregului județ Brașov. Vă precizez faptul că bugetul județean și cel al municipiului Brașov au fost aprobate de majoritatea formată din consilierii PSD, PNL și PC (USL), însă ca urmare a scăderii veniturilor colectate la nivelul județului Brașov, această sumă destinată subvenționării transportului pentru vârstnici nu a putut fi prevăzută. De asemenea, le solicit tuturor parlamentarilor de Brașov să susțină acest demers, ținând cont de faptul că și în campania electorală pentru alegerile parlamentare asigurarea necesităților persoanelor de vârsta a treia a fost o promisiune importantă pe agenda tuturor candidaților USL. În speranța că veți lua în considerare solicitarea județului Brașov, vă mulțumesc!

Cu stimă,
Aristotel Căncescu
Președintele Consiliului Județean Brașov

http://brasovultau.ro/articol/stiri/gratuitate-pe-rat-brasov-aristotel-cancescu-ia-scris-lui-victor-ponta.html

_________________
Mihai
http://constructorideavioane.blogspot.ro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 07 Mai 2014 13:06:40    Titlul subiectului: 172736

http://adevarul.ro/locale/brasov/internet-gratuit-autobuzele-brasov-1_5368e37e0d133766a86878ec/index.html

"Internet gratuit în autobuzele din Brașov

6 mai 2014

de Simona Suciu

Toate cele 250 de autobuze vor fi dotate cu echipamente speciale. Autobuzele RAT vor pune la dispoziția brașovenilor, dar și turiștilor, din luna iunie a acestui an, internet gratuit pentru toate dispozitivele mobile.

Internetul gratuit va putea fi accesat în 250 autobuze dotate cu echipamente WIFI. Orice utilizator de dispozitiv mobil (telefon inteligent, sau tabletă) se poate conecta gratuit la internet în autobuz. Este nevoie de doar un simplu click. Primăria va plăti pentru acest serviciu 3 euro pe lună pentru fiecare autobuz. „Cred că în acest fel vom crește atractivitatea transportului în comun în Municipiul Brașov, mai ales în rândul tinerilor. Vor beneficia de acest sistem atât brașovenii, cât și turiștii, care vor putea astfel ca pe durata unei călătorii să acceseze informații despre locuri pe care doresc să le viziteze, sau alte informații de care au nevoie. Vom face astfel încă un pas pentru a asigura un transport în comun civilizat, modern și pe măsura așteptărilor cetățenilor“, a declarat primarul George Scripcaru."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Vin 23 Mai 2014 15:39:55    Titlul subiectului: 173029

Orar special de ziua alegerilor
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=ultora_local&s_id=137039&Orar-special-al-autobuzelor-in-ziua-alegerilor

Citat:

Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov anunță că, duminică, în ziua alegerilor pentru Parlamentul European, autobuzele și troleibuzele de pe mai multe linii vor circula după un orar special.
Astfel, pe liniile 1, 4, 5, 6, 7, 8, 16, 17, 21, 22, 23, 23B, 28, 30, 31, 32, 34, 35, 36 și 50 va fi făcută cîte o cursă (tur-retur), cu plecare la ora 5.30, din fiecare capăt de linie. Pe linia 14 (cu plecare din capătul de linie Fabrica de var) și pe linia 41 (cu plecare din capătul de linie Stupini Izvorului) va fi efectuată cîte o semicursă (pînă la celălalt capăt de linie), cu plecare la ora 5.30.
Pe următoarele linii vor fi făcute doar cîte o cursă (dus-întors), cu plecare la ora 5.30, dintr-un singur capăt de linie:
- L 2 – din Rulmentul
- L 18 – din Bariera Bartolomeu
- L 25 – din Avantgarden
- L 29 – din Bartolomeu Nord
- L 34B – din Timiș Triaj
- L 37 – din Craiter
- L 40 – din Saturn
- L 50B – din Pietrele lui Solomon
- L 51 – din Tocile
- L 52 – din Tocile.
Liniile 17B și 20 nu vor executa curse suplimentare la ora 5.30.
Liniile care nu circulă în mod obișnuit în zilele de duminică (3, 5B, 10, 11, 12, 24, 33 și 45) nu vor circula nici în ziua de 25 mai.
În intervalul orar 6.30 – 22.30, toate mijloacele de transport în comun ale RAT Brașov vor circula potrivit orarelor obișnuite unei zile de duminică.


_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Vin 23 Mai 2014 15:40:47    Titlul subiectului: 173030

Despre lansarea portalului RAT Bv

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=ultora_local&s_id=136999&RAT-si-a-schimbat-site-ul

Citat:


Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov a lansat, astăzi, un nou concept de comunicare cu membrii comunității, prin darea în funcțiune a portalului web www.ratbv.ro. Acesta vine în sprijinul tuturor utilizatorilor, avînd o accesibilitate îmbunătățită, un design modern, adaptat noilor tendințe din domeniul online, o navigare mai ușoară, dar și noi funcționalități.
Proiectul se află încă în derulare, lansarea portalului în această formă fiind un prim pas dintr-un demers ce vizează îmbunătățirea capacității de comunicare a Regiei cu publicul călător, cu diverse instituții și partenerii de afaceri. În perioada următoare, în vederea optimizării acestui serviciu, Regia solicită reacții din partea tuturor utilizatorilor portalului, considerînd ca fiind foarte importantă părerea fiecărui vizitator, la adresa de email ratbv@ratbv.ro. Realizarea portalului a ținut cont de părerile, opiniile, sesizările colectate de Regie în ultimele aproximativ nouă luni.
Portalul www.ratbv.ro a fost proiectat și construit ținînd cont atît de perspectiva implementării viitoare a sistemului de monitorizare a flotei și ticketing, cît și de necesitatea corelării necesității de informații despre trafic necesare fiecărui călător cu viitoarea posibilitate de accesare a internetului în mijloacele de transport în comun prin rețelele wireless, potrivit unui comunciat al Regiei.
„Lansarea portalului reprezintă finalizarea unei alte etape a procesului de schimbare care se derulează în Regie, al cărei principal obiectiv este să-și armonizeze activitatea cu cerințele de mobilitate ale comunității locale. Forma portalului nu este una definitivă, ea urmînd a fi modificată astfel încît să obținem o gamă cît mai largă de posibilități de comunicare cu publicul nostru. Ne-am asumat acest proiecț prevăzul în Planul de Management, ridicînd astfel standardul comunicării noastre cu membrii comunității. Trebuie menționat că am schimbat viziunea asupra portalului, adoptînd un model interactiv, care ne va arăta rapid și eficient reacția publicului față de calitatea serviciilor noastre”, a declarat directorul general al RAT Brașov, ing. Cristian Radu.
Noua platformă online conține o secțiune de “breaking news”, un modul de planificare a călătoriei și o interfață pentru newsletter, la care se pot abona cei interesați de serviciile RAT Brașov. În viitor va fi dezvoltat și un modul de sondaje de opinie. Portalul eficientizează modul în care călătorii pot consulta orarele de circulație sau traseele deservite. De asemenea, portalul conține secțiuni specifice pentru întrebări frecvente, prezentarea anunțurilor de achiziții publice și pentru promovarea serviciilor secundare prestate de Regie.
Portalul reprezintă o soluție de informare online atît pentru călători, cît și pentru turiști, parteneri de afaceri ai Regiei, beneficiari ai serviciilor acesteia, RAT Brașov devenind un partener al întregii comunități. Pentru aceasta, pe portal sînt postate variantele de transport către atracțiile turistice și sediile principalelor instituții din oraș.


_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 02 Aug 2014 21:41:39    Titlul subiectului: 174128

Am vazut o poza pe facebook cu Autobuzul Conecto #600 pe care se monteaza suporti pentru biciclete. Stie cineva mai multe despre acest proiect ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
impuls



Data înscrierii: 03/Noi/2013
Ultima vizita: 24/Ian/2024
Mesaje: 41
Locație: Vutcani (jud. VS)

MesajTrimis: Joi 26 Mar 2015 16:01:11    Titlul subiectului: 178214

Modificări trasee determinate de "Raliul Brașovului"

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov aduce la cunoștința călătorilor faptul că în zilele de 27 și 28 martie a.c. vor fi operate schimbări temporare în traseele și orarele de circulație ale mai multor linii de autobuz, modificări determinate de desfășurarea în aceste zile a cursei automobilistice naționale „Raliul Brașovului“.

Astfel, vineri 27 martie 2015, între orele 14.00 și 18.00, R.A.T. Brașov va opri circulația autobuzelor de pe linia 20, între Livada Poștei și Poiana Brașov.

De asemenea, tot vineri, 27 martie a.c., între orele 18.45 și 23.00, va fi întreruptă circulația autobuzelor de pe liniile 1, 2, 4, 5, 6, 12, 16, 17, 31, 34, 34 barat, 36 și 37 pe Bulevardul Eroilor, pe tronsonul cuprins între capătul de linie „Livada Poștei“ și stația „Teatrul Dramatic“. În aceste condiții, autobuzele de pe liniile menționate, cu excepția liniei 5, vor urma un traseu deviat pe sensul spre centrul orașului: după stația „Sanitas“, de pe Bulevardul Iuliu Maniu, autovehiculele vor circula pe strada Vlad Țepeș și apoi pe Bulevardul 15 Noiembrie. RAT Brașov va înființa o stație provizorie, pe durata desfășurării raliului, în capătul străzii Vlad Țepeș, care să înlocuiască stația „Teatrul Dramatic“.

Autobuzele de pe linia 5 vor circula, pe sensul de deplasare dinspre Bartolomeu spre capătul de linie Roman, după următorul traseu: Stadionul Municipal – Calea Făgărașului – Strada Stadionului – Bulevardul Griviței – Bulevardul 13 Decembrie – Strada Castanilor – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Calea București – Strada Berzei – Strada Carpaților. Pe sensul de deplasare spre Bartolomeu, linia 5 își păstrează traseul obișnuit. Traseele și orarele de circulație ale autobuzelor de pe liniile 50, 51 și 52 nu vor fi afectate.

Sâmbătă, 28 martie 2015, între orele 15.45 și 19.00, circulația autobuzelor de pe linia 20, între capetele de linie „Livada Poștei“ și „Poiana Brașov“, va fi întreruptă.

Sursa : portal RATBV

_________________
Spune NU desfiintarii transportului electric ! Spune DA aerului curat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
impuls



Data înscrierii: 03/Noi/2013
Ultima vizita: 24/Ian/2024
Mesaje: 41
Locație: Vutcani (jud. VS)

MesajTrimis: Vin 10 Apr 2015 11:18:51    Titlul subiectului: 178495

Program Sărbători de Paști

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov aduce la cunoștința călătorilor programul de circulație a mijloacelor de transport în comun în perioada Sărbătorilor de Paști. Astfel, în zilele de 11 și 12 aprilie a.c., se va circula conform orarelor corespunzătoare unor zile de sâmbătă și, respectiv, duminică.

Luni, 13 aprilie 2015, circulația autobuzelor și troleibuzelor se va desfășura conform orarelor corespunzătoare unei zile de duminică, între orele 6.30 și 22.30.

sursa : ratbv.ro

_________________
Spune NU desfiintarii transportului electric ! Spune DA aerului curat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 16 Iun 2015 12:54:06    Titlul subiectului: 179656

http://newsbv.ro/2015/05/13/exclusiv-brasov-vrea-innoiasca-parcul-auto-bani-berd/

"EXCLUSIV RAT Brașov vrea să-și înnoiască parcul auto cu bani de la BERD

După cum a anunțat primarul George Scripcaru în urmă cu două săptămâni, municipalitatea analizează posibilitatea și condițiile în care Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov poate accesa un credit de la BERD pentru achiziționare de noi autovehicule.

Managerul general al RAT, Cristian Radu, ne-a confirmat că discuțiile cu reprezentanții băncii sunt avansate și că mai trebuie puse la punct anumite detalii tehnice.

„Pentru că ne preocupă în permanență calitatea serviciilor oferite populației, în această perioadă sunt făcute demersuri în vederea obținerea unei finanțări de la BERD, pentru achiziția de mijloace de transport în comun. Avem în vedere cumpărarea a 85 de autobuze noi, cu motorizare EURO 6 și a 10 troleibuze noi”, a declarat pentru newsbv.ro Cristian Radu.

Managerul RAT Brașov ne-a prezentat, la solicitarea noastră, situația ultimelor achiziții de autobuze noi. Astfel, în 2004 au fost cumpărate 15 Mercedes și 15 MAZ, în 2005 – 30 MAZ, în 2006 – 28 BMC (de capacitate mică) și 81 MAN (25 articulate + 56 solo), iar în 2011 – 15 BMC.

Achiziția de noi autobuze se justifică, în contextul în care grosul parcului auto de la RAT Brașov are o vechime de zece ani, mașinile fiind la limita pragului de casare."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 16 Iun 2015 14:13:14    Titlul subiectului: 179661

Sunt la limita pragului de casare din cauza starii lor, nu din cauza vechimii.
85 de autobuze?Nu se vehiculau 50?Si in legatura cu troleibuzele noi, doresc sa o vad si pe asta. Ar fi o premiera pentru Brasov.

_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar 16 Iun 2015 18:15:45    Titlul subiectului: 179663

Se pare ca licitatia se va lansa destul de curand, inclusiv pentru troleibuze. Problema e ca nu sunt in stare sa repare FBW-urile astea, ca au prea multa tehnologie in ele, apoi cand o sa aduca noile troleibuze.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 17 Iun 2015 12:05:54    Titlul subiectului: 179676

Macar cat sunt in garantie sa circule cum trebuie.
_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 17 Iun 2015 17:23:55    Titlul subiectului: 179678

Nu vreau sa le iau apararea dar stiu ca aceste troleibuze SH vin deobicei fara scheme si piese, multe piese nu sunt de gasit si improvizatiile sunt la putere. De aceea sistemul sufera.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 17 Iun 2015 21:13:26    Titlul subiectului: 179679

Sa sti ca FBW-urile au venit cu o carte tehnica, cel putin pentru parte electrica. Asta din ce am vazut la electricieni cand se duc la cate un FBW ramas fara comanda.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
OAB



Data înscrierii: 25/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Mai/2022
Mesaje: 1621
Locație: Cluj

MesajTrimis: Lun 29 Iun 2015 23:49:52    Titlul subiectului: 179885

Indirect, are legătură cu transportul. Să fie vorba doar de un scandal de presă sau chiar e ceva?

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost REȚINUT de DNA

Primarul Brașovului, George Scripcaru, al cărui nume apare într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică, a fost reținut, luni seară, de procurorii DNA, după aproape două ore de audieri.

Procurorii DNA Brașov au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele primarului George Scripcaru.

Edilul va fi dus în arestul Poliției Județene Brașov.

Scripcaru a fost adus, luni la prânz, cu o dubă a Jandarmeriei, la sediul Primăriei Brașov, unde aveau loc percheziții ale procurorilor, după ce, în cursul dimineții, anchetatorii au percheziționat și locuința edilului, din cartierul brașovean Schei. Întrebat ce acuzații i se aduc de către procurori, George Scripcaru a răspuns: "O să aflați pe parcurs despre ce este vorba", refuzând să facă alte declarații.

După aproape patru ore, primarul George Scripcaru (PNL) a fost scos din sediul Primăriei și dus la DNA Brașov pentru audieri. La ieșirea din Primărie, Scripcaru a spus că anchetatorii i-au cerut documente, pe care le-a pus la dispoziția acestora.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupție au mai făcut percheziții și în alte birouri din Primăria Brașov, la șeful Serviciului Investiții și la directorul executiv adjunct de la Direcția Tehnică, precum și la punctul de lucru al SC Delcar SRL Brașov - în biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Brașov, la sediul social al SC Tetkron SRL, tot din Brașov, precum și la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Brașov și în biroul lui Daniel Popescu.

Procurorii anticorupție au făcut percheziții și la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, în spațiie folosite de către Antonie Cristina-Iuliana și de primarul George Scripcaru.

Într-un comunicat de presă, Direcția Națională Anticorupție preciza că procurorii DNA fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, care ar fi fost comise în perioada 2010-2015, dosar în care sunt făcute 20 de percheziții în județul Brașov,

Perchezițiile au vizat acuzații de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare - cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Brașov sau SC Tetkron SRL, societăți deținute de UAT Municipiul Brașov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlată de Simina Costan și de Călin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum și de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăți și scoaterea acestora de pe piața energiei în favoarea Bepco.

Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/primarul-brasovului-george-scripcaru-a-fost-retinut-de-dna-14519137
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Mar 30 Iun 2015 06:48:48    Titlul subiectului: 179886

Sper sa nu-l gaseasca cu nimic, e printre cei mai buni primari din tara si am auzit numai cuvinte de lauda la adresa lui in ultimi ani. Nu stiu ce parere au pasionati din Brasov despre el pentru ca a scos tramvaiul dar in tara numai de bine se vorbeste de el si vorba ai nu oricine prinde 3 mandate, alti au ajuns in arest dupa numai 1 an de conducere.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
virgilius



Data înscrierii: 21/Noi/2006
Ultima vizita: 18/Iun/2023
Mesaje: 316
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar 30 Iun 2015 07:32:12    Titlul subiectului: 179887

Cred ca procentul celor ce nu-l iubesc este mult mai mare decat "simpatizantii" si aici ma refer nu numai la prietenii transportului electric ! Pacat ca pe Mazare al nostru l-au scos de la "beciul domnesc" si-l judeca sub control judiciar ,pentru ca eu I-as fi tinut pe amandoi in aceeasi celula si le-as fi dat un troleibuz mititel sa se joace toata ziua cu el ! ! !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 15 Oct 2015 22:07:52    Titlul subiectului: 182054

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov vrea să asigure sprijin cetățenilor din municipiul Brașov in ceea ce privește utilizarea noilor sisteme de plată a călătoriilor. Din luna noiembrie biletele din hartie vor fi inlocuite cu cartele din plastic, iar călătorii vor fi mereu in cunoștință de cauză in privința minutelor pe care le mai au de așteptat pană să vină mijlocul de transport in care vor să urce.

RAT va deschide in perioada imediat următoare un Birou de relații cu clienții, care va funcționa atat in sistem call-center, cat și ca un clasic birou de informare și reclamații, in terminalul ”Roman” de pe Strada Poienelor. ”Inființarea acestui serviciu gratuit va asigura o linie de suport direct intre noi, ca furnizori ai serviciului de transport și comunitatea locală. Suntem, și prin acest demers, mai aproape de călători, pentru ca impreună să beneficiem de avantajele survenite prin implementarea proiectului de management informatizat al transportului in comun”, a declarat directorul general al R.A.T. Brașov, Cristian Radu.

La acest birou vor lucra persoane formate și specializate atat in ceea ce privește aplicațiile introduse de noul sistem de ticketing, dar care au invățat și cum să asigure suportul relațiilor cu clienții. Ele vor avea de soluționat in timp real sau cat mai rapid sesizările, reclamațiile și sugestiile apărute după implementarea noului sistem de ticketing, și vor asigurarea suportul pentru utilizatori.

”Politica de management a R.A.T. Brașov se concentrează pe livrarea unui serviciu de transport comunitar complet, in mod responsabil, la standardele de calitate ale Uniunii Europene, avand la bază atat dimensiunea economică a acestuia, cat și pe cea socială, in condițiile promovării unei atitudini responsabile față de călători și membrii comunității”, a mai declarat directorul general Cristian Radu.

Prin proiectul ”Managementul informatizat al sistemului de transport in comun” se realizează implementarea integrată a unor structuri moderne de tarifare, de management al flotei de transport public și de informare a călătorilor. Sistemele implementate includ tehnologii performante aplicate in domeniul transportului public urban, cum ar fi: utilizarea cardurilor contact-less pentru plata călătoriilor, automate de vanzare/incărcare carduri de transport, informarea dinamică a călătorilor in stații etc.
http://www.bizbrasov.ro/2015/10/15/rat-brasov-deschide-un-call-center-in-asteptarea-implementarii-sistemului-de-e-ticketing/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Următoare
Pagina 13 din 21

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community