Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Arhiva accidentelor implicand transportatori
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Iul 2013 13:28:20    Titlul subiectului: 165472

Catalin Ghita a scris:
Autoritatile se fac ca nu stiu cand se intampla cate ceva...

Eu am sesizat la ITM Buzau, de exemplu, faptul ca soferii de maxi-taxi din Buzau nu respecta timpii de condus, respectiv odihna, in sensul ca vad de dimineata pana seara aceiasi nenoroci ... aaaa, "soferi" de maxi-taxi care isi conduc dricurile ticsite de calatori pe strazile Buzaului, punandu-le in mod clar viata in pericol... s-a facut ceva? Ei, da, cine deranjeaza mafia maxi-taxi?!?
Am sesizat de nenumarate ori faptul ca aceste gioarse maxi-taxi prezinta grave si evidente probleme la sistemele de iluminare/semnalizare, de exemplu, sau ca tabla lor exterioara e facuta ciur, poti baga efectiv mana prin caroserie. In conditiile in care - cica ! - aceste dricuri rutiere maxi-taxi trec pe la ITP odata la 6 luni, ia ghicita voi cine primeste spaga grasa ca sa lase sa "treaca" aceste mormane de rugina?!? Si cine isi risca viata in ele? Prostii de "cetateni" si calatori! Da' daca-s prosti si accepta sa calatoreasca ca vitele, ce le poti face?!? Doar ca au mereu, zi de zi, sansa sa ajunga pe post de breaking-news, la rubrica decedati in "groaznicul accident" pe care il vor caina toate posturile de stiri unde "alesii" si "autoritatile" se vor lamenta ca daca ar fi stiut, ar fi facut si dres.

Situatia cu maxi-taxi este la fel si pe ruta Bucuresti-Fundulea. Soferii lucreaza o zi intreaga, de dimineata pana seara. Culmea, daca vine vreun control, ARR de exemplu, calatorii se supara pa cei care fac controalele nu pe patron. Toti din Fundulea stiu de neregulile care sunt, vad cu ochii lor starea deplorabila a microbuzelor (ruginite, etc), dar li se pare ceva normal si merg cu ele in lipsa de alternative. Multi lucreaza la Bucuresti si sunt nevoiti sa faca naveta.

Eu personal am inceput sa am retineri in a mai merge in excursii cu autocarele, dupa evenimentele din ultimele doua zile.

Eu ma intreb un lucru. Daca in cazul transportului cu avionul, reglementarile sunt foarte stricte, atat cele tehnice cat si cele privind starea de sanatate a pilotilor, de ce pe transport rutier de persoane, reglementarile nu sunt la fel de stricte ? Ar trebui sa fie ca la avioane, soferii de autocare sa fie verificati la sange, la fel si starea tehnica a vehicolelor.

Pun pariu pe ce vreti, ca daca se iau la "puricat" toate firmele de transport&tursim de la noi, o sa avem "surprize" mari !

Infrastructura rutiera romaneasca este proasta, dar...........din cauza dorintei de a face bani cu orice pret au murit oameni, care nu aveau nici o vina.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Iul 2013 15:05:54    Titlul subiectului: 165474

Question
Pe anumite trasee ( < 30 km ) precum si in interiorul oraselor NU ESTE NEVOIE DE TAHOGRAF.
Nu poti avea aceleasi reglemantari la avioane si la auto.
Culmea ca la auto reglementari sunt dar nu se respecta / se inchid ochii la nereguli.
Accidentul din Muntenegru nu are de-a face cu starea tehnica a autocarului, acolo a fost greseala de pilotaj.
Nici macar cu licentele / contractele de munca / fisa medicala / psihologica nu a avut de-a face. Pur si simplu greseala de pilotaj, pot spune si cauzele, dar inca nu e cazul.
Accidentul din Muntenegru nu are nici o legatura cu infrastructura rutiera romaneasca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Lun 01 Iul 2013 17:12:32    Titlul subiectului: 165484

Ionescu a scris:
Si daca sunt prea dese ce? Asta demonstreaza ce spun toate statisticile europene, ca suntem cei mai idioti soferi din Europa, fapt cunoscut. Nici o masura nu poate schimba asta, este mentalul manivelei din Romania, ca soferul e regele drumului. Fiecare am simtit asta la un moment dat. Ne este in sange.
Asa cum ai spus, e valabil pentru toti latinii.
Iata exemple:
Catastrofe rutiere in Spania:
1. Accidentul de la Soria (2000): coliziune intre un autocar si un camion; soferul camionului a adormit la volan; 27 elevi si soferul camionului si-au pierdut viata. Atat camionul cat si autocarul aveau viteza mare.
2. Accidentul de la Los Alfaques (1978): un camion supraincarcat cu propilen explodeaza langa un camping plin cu turisti, provocand moartea a 217 persoane (ca. 270 in total). Soferul nu fusese instruit pentru transportul de materiale periculoase, iar corpul cisternei era corodat din cauza substantelor transportate de-a lungul timpului. Nu se cunoaste cu certitudine daca o explozie sau o pana de cauciuc a provocat rasturnarea camionului, daca soferul a pierdut controlul volanului sau daca a oprit camionul inainte de explozia fatala.
3. Accidentul de la Castellón (1992): 45 victime. Cauza: oboseala si posibil alte probleme medicale ale soferului.

Citat din articolul in engleza despre accidentul de la Soria:
Citat:
Spanish roads are infamous for their high number of fatal traffic accidents. Last weekend 51 people died and 72 were injured in heavy traffic, as many left for their holiday at the end of the school year. Fatalities for 1998 number 151 dead per million inhabitants. By comparison, the average for the European Union as a whole is 114. Sweden and Britain are 60 and 61 respectively.

The highest numbers of casualties in Spain involve coaches and buses. Thousands of people have died and many more have been injured in accidents similar to the one that took place Thursday. The greatest loss of life has involved coaches carrying school children, pensioners and immigrants.

Thursday's accident was the second most serious of its kind in Spain in the last five years. Last September 19, 27 people died and 26 were wounded, and on February 28, 1996 in Bailen (Jaen) 29 people were killed in one accident.

Citat:
Unscrupulous firms or individuals often hire out old and inadequately maintained coaches. Such vehicles are often incapable of sustaining any collision and disintegrate at the slightest impact. The coach involved in yesterday's crash was reported to be new and it had only been registered last December. But after the crash nothing was left of the original structure except pieces of twisted iron.
Suna cunoscut? In cazul accidentului de la Castellón, s'a demonstrat ca soferul a avut o alta cursa lunga inainte si nu era odihnit suficient. Firma inca exista si opereaza sub alt nume si ii doare fix la basca.

Inca o lista de accidente grave in Spania:
http://www.youtube.com/watch?v=804e7GUggAw

Si asta in conditiile in care in Spania nu vezi carute si oi pe autostrada si nici nu te impiedici de gropi.

Daca belgienii au sarit in sus cand l-au vazut pe Tarzan prin tara lor si au facut in replica niste reclame de toata cocoa (janes to belgikanes praleo?), atunci sa nu uitam ca belgian era soferul camionului care a provocat incendiul din tunelul Mont Blanc.

Sa nu-i uitam pe rusi care se pozeaza pe youtube cum isi rup masina in gropile maicii Rusia sau merg cu girofarul pe banda 1 de pe sensul opus. Sau pe bulgari, care au reusit de doua ori sa arunce de pe acelasi pod cate un autocar, de fiecare data cu un camion cu frane defecte. Deci, avem concurenti seriosi la capitolul "cei mai idioti soferi din Europa". La capitolul "cei mai idioti conducatori din Europa" iesim deja din subiect.

Ionescu a scris:
Stii care ar fi singura masura care poate ar da roade? revocarea a 90% din permisele auto si angajarea de soferi straini, preferabil non-latini. suna rasist, dar asta e realitatea.
7000€ amenda, maestre, pentru discriminare. Chiar daca in conditiile a ceea ce spui, ar ramane cu permis doar jmecherii manelisti cu BMW.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 30 Aug 2013 17:50:14    Titlul subiectului: 166777

Din nou a avut loc un accident in care a fost implicat un microbuz, in Ungaria. Au murit 3 cetateni romani, alti 18 fiind raniti. Nu este vina soferului microbuzului, un tir a intrat in el, pe autostrada. Articolul se gaseste aici

Citat:
ACCIDENT GRAV în Ungaria: TREI români morți, mulți răniți grav

Mai mulți români se numără între persoanele rănite grav în urma unui accident rutier în Ungaria soldat cu 3 morți.

Premierul Victor Ponta a anunțat că de la București va pleca către Budapesta un avion militar, pregătit pentru a acorda asistență medicală răniților. Împreună cu avionul MAPN va pleca și o echipă medicală, condusă de Raed Arafat.
Ministerul Sănătății român, prin Raed Arafat, informează că cetățenii români răniți în gravul accident rutier de pe autostrada M5 sunt internați, pentru îngrijiri, la 5 spitale din Budapesta. Aceștia vor fi aduși în țară, dacă va fi posibil.
Raed Arafat a explicat, la Realitatea TV: "Plecarea are loc astăzi, deja se pregătește avionul. Suntem ca și de obicei în legătură cu toate ministerele. Vom fi 4 doctori, 7 asistente de la SMURD București și colegi de-ai noștri. Vom evalua situația.
Sunt 18 persoane rănite, o parte din ele în STARE GRAVĂ. Nu avem date exacte, de aceea facem deplasarea, pentru a a evalua situația vedea cine poate fi transportat și cine nu. "

ACCIDENT TERIBIL UNGARIA. Sorin Amariei, administratorul firmei de transport: "Am avut un GHINION CRUNT"

Administratorul firmei transportatoare a declarat, pentru Realitatea TV: "Am avut un ghinion crunt pentru că tirul respectiv ne-a găsit tocmai pe noi în fața sa. Astăzi, șoferul nostru rula pe banda 1, în coloană, cu avariile pornite, chiar a oprit mașina, era un ambuteiaj, șoferul a auzit în câteva secunde o lovitură puternică și impactul care a urmat.
E un microbuz cu 20 plus 1 locuri. Șoferii aveau toate atestatele, permis de cel puțin 10 ani fiecare. Repet, vina nu este a șoferilor români. Tirul a spulberat mai multe mașini, nu doar microbuzul nostru.
Victimele sunt din rândul pasagerilor. Veneau din vacanța din luna august în România, lucrau în Italia. Am văzut imagini cu mașina pe internet, impactul a fost foarte puternic, limita pe autostradă e de 100 km / oră.

Avem o listă de pasageri, suntem în ședință la firmă. Nu știu nimic despre persoanele decedate"

Un consul și atașatul de interne, prezenți la fata locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galați la Milano, avea 19 pasageri și 2 șoferi, toți cetățeni români. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbați și o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi șoferi sunt internați la spitalul din Cegled. Autoritățile competente din România au fost anunțate cu privire la datele celor decedați și răniți în vederea anunțării familiilor acestora.
Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porțiune). Din cele 9 mașini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.
Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autoritățile din țara de reședință referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistență și protecție consulară în limita competențelor legale.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 09 Sep 2013 06:49:34    Titlul subiectului: 166954

Din pacate, episodul "Scanteia" s-a repetat. O noua tragedie s-a intamplat ieri in judetul Iasi. Un microbuz a fost spulberat de tren, toti cei 11 pasageri au murit. Articolul se gaseste aici

Citat:
Microbuz spulberat de tren la Iași: Toate cele 11 persoane din mașină au murit

Unsprezece au murit, duminică după-amiază, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iași.
Cele două persoane - un băiat de 13 ani și un bărbat de 35 de ani - rănite în accidentul produs în apropiere de Iași la trecerea de cale ferată au decedat la spital, astfel numărul victimelor ajungând la 11, potrivit Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul serii cei doi răniți, care au reușit să supraviețuiască accidentului, după ce mașina în care se aflau alături de alte nouă persoane a fost lovită de un tren, au decedat la spital, din cauza traumatismelor suferite.
Astfel numărul persoanelor decedate a crescut de la nouă la 11.

Cati mai trebuie sa moara ca sa se face ceva in domeniul transportului de calatori ? Este strigator la cer ce se intampla. In timp ce mass-media aloca spatii importante problemei cainilor comunitari, oamenii mor pe capete in accidente de microbuz, de autocar. Chiar asa, a ajus o normalitate ca luna de luna sa auzim de asemenea accidente ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
26WRC



Data înscrierii: 01/Aug/2013
Ultima vizita: 03/Oct/2018
Mesaje: 7
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 09 Sep 2013 18:50:59    Titlul subiectului: 166969

guest a scris:

Cati mai trebuie sa moara ca sa se face ceva in domeniul transportului de calatori ? Este strigator la cer ce se intampla. In timp ce mass-media aloca spatii importante problemei cainilor comunitari, oamenii mor pe capete in accidente de microbuz, de autocar. Chiar asa, a ajus o normalitate ca luna de luna sa auzim de asemenea accidente ?


Nu fi ipocrit!! ce legatura are un [COLOR="Red"] autoturism [/COLOR] vw sharan cu transportul in comun de calatori?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 8706
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 09 Sep 2013 19:42:49    Titlul subiectului: 166974

Pe 21 martie 2012 a mai fost un accident la aceeasi trecere, cu 3 morti. Acea trecere, desi este dificila (dar, indiferent cum ar fi, iti iei toate masurile de prevedere daca tot alegi sa treci pe acolo, inclusiv dandu-te jos din masina si ascultand bataia vantului daca nu ai vizibilitate, in orice caz, daca esti zdravan la cap, nu te aventurezi sa treci la modul "fie ce-o fi"), este folosita de soferi de lene, pentru a nu merge putin mai incolo, unde exista un pasaj suprateran ce face parte din centura Iasului. Lenea se adauga prostiei si incapacitatii multor romani de a se supune traiului civilizat, care presupune respectarea unor reguli. Desi asta nu suplineste lipsa de judecata a celor care tin musai sa-si masoare fortele cu trenul, acea trecere trebuia desfiintata cu totul odata cu deschiderea soselei de centura, nemaiavandu-si sensul din acel moment.

La aceasta adresa gasiti o filmare facuta cu o camera de supraveghere din zona, care a surprins impactul.

Accidentul nu a avut legatura, insa, cu dificultatea trecerii (pe sensul de mers al masinii, inspre directia din care venea trenul, vizibilitatea era perfecta) ci tine numai si numai de inconstienta unui animal dintre cele multe asemenea lui care s-au trezit conducand masini desi neam de neamul lor nu visa sa aiba vreodata macar caruta. Asa cum vedeti, cei din prima masina din grupul de 3 care mergeau impreuna au avut un noroc chior, soferul acesteia fiind la fel de inconstient ca si ala care conducea masina izbita (si probabil ca si al treilea sofer se incadra in turma, pentru ca se observa usor ca a oprit doar cand a vazut ce turnura au luat lucrurile). Dumnezeule Mare!

Am marcat mai jos elementele care sa va ajute sa vedeti cata imbecilitate a fost in mintea acelui sofer (si nu doar a lui, doar ca altii au avut deocamdata noroc).



accidentab.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  126.76 kb
 Vizualizat:  de 209059 ori

accidentab.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 09 Sep 2013 21:54:33    Titlul subiectului: 166980

Parerea mea ca soferii astia ar trebui sa fie primii "eutanasiati". Poate asa s-ar salva vieti omenesti.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mie 18 Sep 2013 18:54:38    Titlul subiectului: 167242

radub a scris:
Pe 21 martie 2012 a mai fost un accident la aceeasi trecere, cu 3 morti. Acea trecere, desi este dificila (dar, indiferent cum ar fi, iti iei toate masurile de prevedere daca tot alegi sa treci pe acolo...
... acea trecere trebuia desfiintata cu totul odata cu deschiderea soselei de centura, nemaiavandu-si sensul din acel moment.
Si probabil ca si anul trecut si-au mai gasit unii moartea pe acolo si la fel si in anii precedenti. Care este motivul pentru care nu se monteaza o bariera la acea trecere, daca tot este inca folosita inclusiv de microbuze de pasageri?

radub a scris:
... inclusiv dandu-te jos din masina si ascultand bataia vantului daca nu ai vizibilitate...
Daca vorbim de metode de pe vremea si de pe pamanturile lui Winnetou, atunci poate vorbim si de cui revin obligatiile de a intretine aceste intersectii cu calea ferata. M-am saturat sa tot vad intersectii in care-ti rupi masina trecandu-le, pentru ca autoritatile paseaza raspunderea de la unul la altul.

Prima data am crezut ca a 3-a masina a fost lovita si mi s'a parut sinucigas modul in care soferul vroia sa treaca. Este cunoscut modul in care bizonii trec in coloana inclusiv la semafor, astfel incat cel putin unul trece in viteza pe rosu. Daca era bariera, bizonul trebuia sa treaca prin ea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 18 Oct 2013 22:27:29    Titlul subiectului: 168193

Din nou un accident in care a fost implicat un microbuz cu calatori. Nu a fost insa vina soferului microbuzului. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Accident teribil la Suceava. Două persoane au murit, după ce un autoturism a lovit un microbuz

Două persoane au murit, iar una fost grav rănită, vineri seară, în urma unui accident produs pe DN 17, în comuna suceveană Păltinoasa, după ce un autoturism a lovit un microbuz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată, două persoane dintr-un autoturism, un bărbat și o femeie, au murit, iar o a treia persoană din aceeași mașină, o femeie, a fost grav rănită, după ce autovehiculul a intrat într-un microbuz pe DN 17, în comuna suceveană Păltinoasa.
Femeia rănită grav a fost transportată cu o ambulanță la spital.

El a precizat că trei pasageri din microbuz au suferit atacuri de panică, fără să fie nevoie să fie transportați la spital.
ISU Suceava a intervenit cu un echipaj SMURD de la Câmpulung Moldovenesc și cu o autospecială pentru descarcerare, precum și cu o ambulanță.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat că în urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit că autoturismul respectiv circula dinspre Suceava spre Gura Humorului, iar într-o curbă, din cauza carosabilului umed și a vitezei, șoferul a intrat pe contrasens, lovind microbuzul care efectua cursa regulată Gura Humorului-Suceava. El a precizat că în microbuz, care are 30 de locuri, se aflau 23 de pasageri.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 30 Ian 2014 10:43:21    Titlul subiectului: 170800

Un accident in care a fost implicat un autocar al firmei Alis. Articolul se gaseste aici.

Citat:
ACCIDENT CUMPLIT în județul Cluj. Un autocar a intrat într-o casă după ce a fost acroșat de un BMW

Un autocar care transporta muncitori din parcul industrial din Jucu a scăpat de sub control, a rupt un stâlp de electricitate și s-a oprit într-o casă din localitatea clujeană Iclod.

Autocarul a distrus peretele casei, lovind patul în care dormea un tânăr de 18 ani. Acesta a suferit răni ușoare în zona picioarelor, provocate de resturile din peretele distrus de impact, scrie dejeanul.ro.

Un autoturism BMW, de la care se presupune că a pornit accidentul, a ajuns în gardul unei alte case, aflate peste drum. Șoferul autocarului le-a declarat polițiștilor că în timp ce se deplasa de la Jucu spre Gherla, șoferul BMW-ului a încercat să îl depășească, dar a derapat și l-a lovit lateral, după care s-a oprit în poarta casei.

Din cauza carosabilului alunecos, autocarul a fost scăpat de sub control, lovind stâlpul de electricitate, după care s-a oprit în perete.

Stirea se gaseste si aici.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 05 Mar 2014 09:32:55    Titlul subiectului: 171590

Din pacate, iarasi un accident in care a fost implicat un microbuz cu calatori. Articolul se gaseste aici.

Citat:
ACCIDENT. Un microbuz cu pasageri a fost LOVIT de un TIR

Un microbuz cu pasageri a fost lovit în această dimineață de un TIR în județul Bacău. Cel puțin 9 persoane au fost rănite în urma accidentului, transmite Realitatea TV.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 06 Mar 2014 08:22:38    Titlul subiectului: 171617

guest a scris:
Din pacate, iarasi un accident in care a fost implicat un microbuz cu calatori. Articolul se gaseste aici.

Citat:
ACCIDENT. Un microbuz cu pasageri a fost LOVIT de un TIR

Un microbuz cu pasageri a fost lovit în această dimineață de un TIR în județul Bacău. Cel puțin 9 persoane au fost rănite în urma accidentului, transmite Realitatea TV.


Un autobuz al autogarii Bacau a fost implicat in accident, nu microbuz

Desteptarea.ro a scris:
VIDEO: Nicolae Balcescu: Un TIR a intrat intr-un autobuz – UPDATE
Evenimentul rutier s-a petrecut, marti dimineata, in jurul orei 6.15, pe DN-2, in comuna Nicolae Balcescu, fiind implicate un autobuz de transport persoane si un TIR.
In urma impactului dintre cele doua autovehicule, noua persoane, cu vârste cuprinse intre 30 si 56 de ani, care se aflau in autobuz, au fost ranite si transportate la spital pentru a primi ingrijiri medicale.
Politistii ajunsi la fata locului au constatat ca soferul ansamblului de vehicule, un barbat de 38 de ani, din judetul Suceava, pe fondul vitezei excesive, a intrat în coliziune cu autobuzul care se deplasa in aceeasi directie de mers.
Dintre cei noua raniti, unul, care se afla in stare grava, a fost internat imediat in unitatea medicala pentru a primi ingrijirile si tratamentul necesare.
Autobuzul efectua o cursa pe ruta Chetris – Bacau, iar printre pasageri erau si persoane care se duceau la serviciu. Astfel, accidentul va fi cercetat si de inspectorii de munca.
„Dintre raniti, cinci sunt salariati la trei societati comerciale. Este un accident colectiv de munca ce va fi investigat de Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau”
Dan Buftea – purtator de cuvânt la ITM Bacau.
„La Unitatea de Primiri Urgente au ajuns noua persoane ranite intr-un accident de circulatie. Un barbat de 56 de ani a ramas internat fiind sub supraveghere cu traumatism prin strivire de gamba, fractura de bazin si alte traumatisme. Ceilalti au primit ingrijiri medicale”
- asistent Geanina Pricopi – director ingrijiri la Spitalul Judetean Bacau
„Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative si le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa”
insp. pr. Narcisa Butnaru – purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau
UPDATE: Una dintre persoanele ranite in accident a decedat in cursul dupa-amiezii la Spitalul Judetean Bacau.

http://www.desteptarea.ro/nicolae-balcescu-un-tir-a-intrat-intr-un-autobuz/



accident.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  134.41 kb
 Vizualizat:  de 208275 ori

accident.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 07 Apr 2014 13:59:41    Titlul subiectului: 172206

Un accident, din fericire fara urmari grave, in care a fost implicat un autobuz cu 24 de calatori, in judetul Prahova. Articolul se gaseste aici.

Citat:
ACCIDENT ÎN PRAHOVA cu un autobuz în care se aflau 24 de pasageri

Un autobuz în care se aflau 24 de pasageri a fost acroșat de un TIR care ieșea de pe un drum secundar în Drumul Național 72, în localitatea prahoveană Ariceștii Rahtivani, în urma accidentului o persoană fiind rănită ușor, iar traficul rutier desfășurându-se cu restricții.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Prahova, autobuzul, în care se aflau 24 de pasageri, circula pe DN 72, dinspre Târgoviște spre Ploiești, iar în localitatea prahoveană Ariceștii Rahtivani a fost acroșat de un TIR care ieșea de pe un drum secundar.

Autotrenul, care transporta bere, nu a oprit la timp la intrarea pe drumul național, arată primele date de la locul accidentului.

În urma impactului, unul dintre pasagerii aflați în autobuz a fost rănit ușor.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 16 Apr 2014 08:03:10    Titlul subiectului: 172425

Iarasi a avut loc un accident in care a fost implicat un microbuz cu calatori. Din pacate sunt cinci raniti in stare grava, printre ei un copil de 4 ani. Articolul se gaseste aici.

Citat:
ACCIDENT GRAV cu un MICROBUZ. 12 persoane au fost RĂNITE, între care și un COPIL de 4 ani

ACCIDENT GRAV în județul Mehedinți, la ieșirea din orașul Drobeta Turnu Severin spre Orșova. Au fost rănite 12 persoane, după ce un microbuz s-a ciocnit frontal cu o mașină de pâine, aflată în depășirea unui camion. Cinci persoane se află în stare gravă, iar un copil în vârstă de 4 ani a fost accidentat cu un traumatism cranian.

11 persoane adulte și un copil au fost răniți miercuri dimineață, după ce un microbuz de persoane s-a izbit de o mașină de pâine, în județul Mehedinți, a explicat inspectorul Ionuț Dumbravă pentru Realitatea TV. Acesta a precizat că circulația a fost deblocată pe ambele sensuri, în jurul orei 8.

"Două persoane au fost descarcerate, cei doi șoferi ai auto-utilitarelor. Bordul mașinilor se aflau peste cei doi șoferi, însă aceștia erau conștienți. În total 11 persoane adulte și un copil au ajuns la Unitatea de primi Urgențe", Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Mehedinți.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, începând cu ora 8:00, circulația rutieră a fost reluată în condiții normale, pe DN 6, în zona localității Taverna Sârbului din județul Mehedinți.

Traficul autovehiculelor rutiere a fost blocat pe ambele sensuri de deplasare ale DN 6, în zona kilometrului 344 al acestuia, pe raza localității Taverna Sârbului, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate o autoutilitară ce transporta pâine, un autocamion și un microbuz destinat transportului public de persoane.

Precizăm că, din primele cercetări a rezultat că șoferul autoutilitarei de transport pâine în timp ce depășea autocamionul, rulând pe contrasens, a intrat în coliziune frontală cu microbuzul de transport persoane care efectua o cursă regulată pe ruta Orșova – Drobeta Turnu Severin.

Tot din primele cercetări reiese că, în urma producerii acestui eveniment, douăsprezece persoane (conducătorii autoutilitarei și microbuzului, doi pasageri din autoutilitară și alți opt pasageri din microbuz) au fost rănite și transportate la spital în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Având în vedere mecanismul producerii accidentului, anterior descris, le atragem atenția tuturor conducătorilor auto să nu efectueze manevra de depășire în alte condiții decât cele prevăzute de lege.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Iul 2014 07:45:12    Titlul subiectului: 173875

Dupa cum stiti, duminica asta, pe A2, au autocar al companiei GSM Trans, una din cele patru companii, care are curse regulate intre Bucuresti si Constanta, s-a rasturnat. Bilantul total este de 26 de raniti (dintr-un total de 44 de pasageri), din care cativa inca in stare mai grava. Se putea intampla o adevarata tragedie Sad
Eu cred ca trebuie luate masuri, in caz contrar, tragedii, cum a fost cea din Muntenegru sau cea de la Scanteia se vor repeta, o data la cativa ani.

Articolul se gaseste aici.

Citat:
Un autocar s-a răsturnat, duminică, pe Autostrada Soarelui. În urma accidentului, 26 de persoane au fost transportate la spital, potrivit reprezentanților ISU București. La fața locului au intervenit 15 echipaje ale ISU, 1 spital mobil și un elicopter SMURD. Accidentul s-a produs pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 23. Accidentul a fost semnalat în jurul orei 12.20.

Potrivit bilanțului prezentat de ISU București, 21 de victime au fost preluate de SMURD, 5 au fost transportate cu ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București - Ilfov și alte 7 persoane au plecat cu mijloace proprii de la locul accidentului. Conform aceleiași surse, la locul accidentului au fost implicate următoarele resurse: 9 echipaje de prim ajutor, 2 unități de terapie intensivă mobilă, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 echipaje de descarcerări și un spital mobil.

Din primele informații, șoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului, iar vehiculul a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Iul 2014 08:11:20    Titlul subiectului: 173877

Adica ? Deabia astept sa vad ce masuri ai lua.
Accidentele sunt inevitabile, se circula, rezulta accidente, asta e, poti sta si in casa toata viata, dar atunci faci accident cerebral.
Parca aveti o satisfactie, hopa cum apare un accident, evident soferul firmei de transport este vinovat, sa interzicem transportul de persoane particular,mai ales pe rutele dublate de CFR.
Eu ca si prima masura as specifica ca blondele sa aiba interzis la masini, asta ar fi prima.
Nici nu stii cine a fost de vina, si gata, luat masuri fata de soferii transportului de persoane particular.
___________
Folosesc la greu transportul particular Bucuresti - Constanta si retur, sunt plecari la sub o ora din Constanta / Bucuresti la orice ora din zi.
Cand CFR - ul va asigura o asemenea frecventa si echivalenta la timp, mai vorbim.
Cat ai spus ca face CFR - ul intre Constanta si Mangalia sau Bucuresti - Pitesti ?
Din primele informații, șoferul autocarului ar fi pierdut controlul volanului, iar vehiculul a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat.
Asta e porcaria porcariei de articol, cine i-a permis domnului stirist sa traga o astfel de concluzie ? De ce nu se pomeneste nici o clipa de cealalta masina implicata in acident ? Si oricum accidentul a fost la km 26.
Acum vrei sa dau si eu o informatie dintr-un ziar obscur de unde rezulta ca totul e o inscenare pentru discreditarea transportului auto particular ?


Ultima modificare efectuată de către andrei11 la Mar 15 Iul 2014 08:24:21, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Iul 2014 08:22:50    Titlul subiectului: 173880

Eu am spus "Eu cred ca trebuie luate masuri, in caz contrar, tragedii, cum a fost cea din Muntenegru sau cea de la Scanteia se vor repeta, o data la cativa ani. "

Unde am spus ca trebuie luate masuri impotriva soferilor companiilor de transport particular ?

Accidente de autocar nu mi se par normale.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Iul 2014 10:45:46    Titlul subiectului: 173893

Problema se pune in felul urmator :
- In Muntenegru si la Scanteia a fost conducere defectuasa. - ca sa ma exprim asa.
In principiu, trebuie sa ne axam pe 3 directii, care pana la urma au la baza tot o eroare umana.
1) Conducere defectuasa.
2) Defectiune tehnica - majoritatea au la baza tot o eroare umana. Shocked
3) Examenul psihologic ( in fond tot eroare umana este ).
Pe A 2 a fost accident intre 2 autovehicule.
Conducatoarea Daciei a scapat masina de sub control ( trebuie analizate cauzele ) si ghinionul a fost ca dacia s-a ciocnit cu autocarul fix in roata stanga fata ( asta e presupunerea mea, altfel nu avea cum sa-l scoata de pe traseu )
Daca unui autocar îi ataci fix in roata si fix pe directia nefavorabila, il scoti de pe traseu ( la 100 km / h cat avea autocarul ).
Concluzia este clara, trebuie vazut cine cui i-a taiat calea ( autobuzul daciei sau viceversa ).
Ma intereseaza evident cine a fost de vina, apoi putem continua discutia. Very Happy
De aici trebuie pornit, sa vedem cine a fost de vina.
OK, spui ca ar trebui luate masuri, scrie una (oricare, in forma bruta) si discutam pe tema.
Parerea mea sincera - ca si conducator auto cu 70,000 - 80.000 km / an, este ca prea usor se obtine carnetul auto si de fapt multe teste psihologice sunt falsificate, in sensul nu ca omul e nebun, ci pur si simplu n-ar trebui sa sofeze. Revin cu exemple concrete din trafic.
Voi expune si "psihologia accidentului - secunda critica" la o interventie viitoare, si cum se clasifica soferii functie de un accident, adica diferenta intre un sofer profesionist si un sofer amator.( Numarul de kilometrii parcusi este total nesemificativ ).
Motto :
Un portar ( de fotbal ) bun este un portar care apara toate mingile parabile. ( evident ca zicala are legatura cu tema expusa ).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mie 16 Iul 2014 08:45:04    Titlul subiectului: 173921

Nu am folosit personal aceasta firma de autocare, insa mama a mers cu ea si a fost foarte multumita, in conditiile in care la tren nu stiai cand ajungi, era mai scump si nici aer conditionat nu avea, iar de siguranta nici nu mai vorbim, la cati boschetari si cersetori urca in trenuri.
Per ansamblu am fost multumit de calitatea serviciilor companiilor de transport cu autocarul, ca si de faptul ca nu au avut intarzieri. Cat am putut urmari acest lucru, nu am ce sa reprosez soferilor in privinta condusului.

Este deranjant ca in articol nici macar nu se mentioneaza faptul ca a mai fost implicata o masina si nici ca aceasta a acrosat autocarul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 16 Iul 2014 21:32:32    Titlul subiectului: 173937

In fiecare an se rastoarna cate un autocar de pe ruta Bucuresti-Mangalia, in diverse locuri. Nu dau nume de firme. Odata s-a blocat circulatia chiar pe podul de la Agigea, care nu face obiectul unei autostrazi - se circula pe cate o singura banda.
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 21 Iul 2014 18:00:17    Titlul subiectului: 173974

Inca un autocar rasturnat, de data asta pe DN1. Articolul se gaseste aici.
Citat:
ACCIDENT pe DN1: Cel puțin șase răniți după ce un autocar cu 20 de persoane s-a răsturnat, în Sibiu


Cel puțin șase persoane au fost rănite, luni după-amiază, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 1, în apropierea localității Mohu din județul Sibiu, din primele cercetări reieșind că accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei excesive.

Mai multe echipaje de Poliție, pompieri și ambulanțe s-au deplasat pe DN 1, unde un autocar în care se aflau 20 de persoane s-a răsturnat.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Elena Welter, a declarat că este vorba despre o cursă Atlassib care a preluat pasageri veniți din afara țării și care se deplasa de la Sibiu spre București și, ulterior, la Suceava.

Sursa citată a precizat că, din primele informații, cel puțin șase persoane au fost rănite, una dintre acestea fiind în stare gravă, la ora transmiterii acestei știri răniții fiind preluați de ambulanțe.

Conform sursei citate, din primele cercetări reiese că accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei excesive.

Traficul rutier în zonă se desfășoară normal, autocarul fiind în afara părții carosabile.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alexioanpopa



Data înscrierii: 08/Ian/2012
Ultima vizita: 06/Aug/2020
Mesaje: 188
Locație: Braila

MesajTrimis: Joi 24 Iul 2014 18:54:42    Titlul subiectului: 174020

Astăzi, 24-Iul-2014, a avut loc un accident de microbuz în Cluj. Detalii aici.
Citat:
Cinci femei au fost rănite, joi, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat, la ieșirea din localitatea clujeană Apahida, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, autovehiculul lovind apoi un stâlp de electricitate, pe care l-a dărâmat.

_________________
ALEX
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 24 Iul 2014 21:31:30    Titlul subiectului: 174023

Desi vestea nu este deloc una placuta, lumea continua sa foloseasca in continuare acest mijloc de "transport in comun".
_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 24 Iul 2014 23:50:29    Titlul subiectului: 174028

Nu te inteleg absolut deloc.
Am folosit intens acest tip de microbuz pe relatia Bucuresti - Piatra Neamt / Targu Neamt, era confortabil, si evident nu se dadeau mai multe bilete decat locuri ( parca 18 ). Ba mai cara si o remorcuta dupa el unde sa-ti pui bagajele.
Cred ca faci o mare confuzie intre microbuze care efectueaza curse interjudetene si microbuzele de oras.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
Pagina 3 din 8

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community