Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Sistemul Automat de Taxare - cardurile Activ si Multiplu
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 09 Dec 2011 12:33:56    Titlul subiectului: 150906

Legat de problema ridicata de stfp: dupa expirarea datei de valabilitate respective, daca te duci sa-ti inlocuiesti cardul, ti-l inlocuiesc gratuit sau esti pus sa platesti contravaloarea emiterii unui nou card, asa cum se procedeaza acum daca ti-l deteriorezi sau pierzi?
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 09 Dec 2011 20:16:36    Titlul subiectului: 150914

Unde vedeti voi ca scrie data valabilitatii cardului, ca eu nu o gasesc !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 02 Iul 2012 09:14:33    Titlul subiectului: 156928

RATB va achizitiona carduri de calatorie in valoare de 1 milion de euro. Articolul se gaseste aici

Citat:
Carduri de un milion de euro la RATB

Regia Autonomă de Tranport București a încheiat un acord-cadru în valoare de aproape un milion de euro pentru achiziția de carduri fără contact. Produsele vor putea fi utilizate în mijloacele de transport în comun RATB, Metrorex și ale altor șase operatori de transport.
RATB cumpără carduri de aproape un milion de euro. Mai exact regia de transport a încheiat un acord-cadru în valoare de 924.841 euro pentru furnizarea de carduri fără contact. În baza acestui acord vor fi achizționate minim 1.084.000 bucati carduri și maxim 1.971.000 bucati, se arată în documentația de atribuire din sistemul electronic de achiziții publice.
Durata de utilizare a cardurilor reîncărcabile va fi de minim 100.000 de cicluri de scriere și zece ani durata de retenție a datelor. Pentru cardurile de unică folosință durata normală de utilizare va fi de minim doi ani.
Cardurile fără contact vor fi rezistente la temperaturi cuprinse între -25 grade celsius și +50 grade. Produsele au o garanție de 24 de luni.
De asemenea, RATB va cheltui aproximativ 100.000 de euro pentru echipamente informare vizuală și auditivă a călătorilor în tramvai. Potrivit unui anunț de participare, regia de transport intenționează să încheie un acord-cadru pentru achiziționarea a până la 15 seturi de astfel de echipamente.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 08 Oct 2012 20:28:25    Titlul subiectului: 159494

Va deveni obligatorie si validarea abonamentelor. Articolul se gaseste aici

Citat:
Se schimbă modul de acces în mijloacele de transport RATB

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a inclus încă 16 linii de autobuze în sistemul de control și monitorizare a fluxurilor de călători pe liniile RATB, urmând să se introducă toate liniile în acest proiect. Astfel, toți călătorii vor fi obligați să-și valideze cardurile. Timpul de urcare în mijloacele de transport, în stație, va crește însă, cel mai probabil.
Prin noul sistem, accesul călătorilor în vehicule se face doar pe la prima ușă, iar coborârea numai pe la ușile 2 și 3, sub supravegherea agenților de control și a conducătorilor de vehicule, astfel încât numai persoanele care au un titlu de călătorie valabil să beneficieze de serviciul de transport, informează RATB. Persoanele care nu dețin un astfel de titlu sunt îndrumate către cel mai apropiat punct de comercializare carduri RATB.
După urcarea în mijlocul de transport, călătorii sunt informați de către agenții de control asupra modalității de validare a cardurilor de transport deținute.
De asemenea, prin stația radio de la bord, conducătorii de vehicule transmit mesajul „Vă rugăm validați cardurile!", pentru a nu prelungi durata de staționare a mijloacelor de transport în stații.
Proiectul a fost introdus ințial pe liniile Expres 780 și 783, fiind ulterior extins pe liniile de autobuze 254 și 422.
Treptat, în noul sistem au fost incluse zone cu fluxuri mari de călători, cum ar fi capetele de linii, marile intersecții, stațiile comune mai multor linii (spre exemplu, zonele Televiziune, Ghencea, Reșița, Piața Sudului, Big Berceni, Gara de Nord, ASE, CET SUD, Platforma Alexandria).
Începând din 29.09.2012, au fost incluse în sistemul de monitorizare încă 16 linii de autobuze, urmând ca acest proces să continue până la acoperirea integrală a rețelei de transport gestionată de RATB.
Proiectul are drept scop conștientizarea publicului călător asupra importanței achitării călătoriei și implicării în dezvoltarea unui serviciu de transport public de calitate. De asemenea, prin validarea cardurilor, Regia colectează informații importante, utile pentru adaptarea numărului de vehicule pe linii și utilizarea eficientă a resurselor materiale și umane necesare derulării activității de transport, informează RATB.
Proiectul privind controlul și monitorizarea fluxurilor de călători pe liniile RATB a fost inițiat de Regia Autonomă de Transport București în luna iulie 2012 și a vizat implementarea unei modalități noi de organizarea activității de control titluri de călătorie și de gestionare a fluxurilor de călători.
RATB nu a precizat dacă, în scopul implementării programului, va fi nevoie de angajarea de personal nou în domeniul de control, nici cum va fi evitată crearea de aglomerări în stații, prin creșterea timpului necesar urcării călătorilor în mijloacele de transport.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2012 15:06:19    Titlul subiectului: 159815

RATB incearca sa se "modernizeze" (adica sa intre in "normalitate") prin introducerea sistemului de plata prin POS a titlurilor de calatorie prin centrele de vanzare si automatele de vanzare RATB.

In acest sens este in derulare in prezent o procedura de achizitie.

In caietul de sarcini aferent procedurii sunt indicate un numar de 228 de unitati de vanzare care ar urma sa beneficieze de aceasta facilitate.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2012 17:01:57    Titlul subiectului: 159821

Acest lucru se poate in centrele de vanzare mai mari de vreo 2 ani, cel putin. Probabil acum se trece si la dotarea celor mai mici (cabinutelor rotunde care doar prelungesc titlurile existente si nu emit titluri noi).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 09 Apr 2013 20:39:46    Titlul subiectului: 163917

RATB-ul vrea sa introduca titluri noi de calatorie. Se are in vederea introducerea si in Bucuresti a tarifarii orare. Articolul se gaseste aici

Citat:
RATB vrea să introducă titluri noi de călătorie și abonamente pe trei luni pentru studenți

Regia Autonomă de Transport București (RATB) dorește schimbarea sistemului tarifar al mijloacelor de transport în comun prin introducerea unor titluri de călătorie noi, dar și prin modificarea abonamentele pentru studenți, astfel încât acestea să se facă pe trei luni.
În locul călătoriei unice de 1,3 lei, directorul RATB, Adrian Câmpurean, a declarat pentru Rtv.net că dorește introducerea unei cartele valabile timp de o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafață. Aceasta cartelă ar urma să coste 2,5 lei.
"Am putea înlocui tichetul de o călătorie care costă 1,3 lei cu un tichet valabil timp de o oră cu care poți să călătorești cu orice tip de mijloc de transport în comun de suprafață. Asta ar însemna o scădere pe călătorie și ar fi mai atractiv pentru călători și ar reduce în felul acesta călătoria clandestină", a explicat acesta.
RATB dorește introducerea abonamentelor pe trei luni pentru studenți și elevi, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să meargă lunar la centrul de emitere a titlurilor de călătorie. Pentru pensionari, Regia dorește introducerea unor carduri personalizate de călătorie.
"Avem în vedere și acordarea de carduri pensionarilor valabile mai multe luni, cu fotografie personalizată. Asta ne-ar permite să știm exact câți pensionari călătoresc cu mijloacele de transport în comun pentru că ei ar fi obligați să valideze cardul. În felul acesta subvenția pe care o plătește Primăria pentru ei ar fi corectă, nu din burtă", a declarat șeful RATB.
Directorul a adăugat că previziunea bugetară pe care RATB a făcut-o pentru anul 2013 nu este bazată pe o modificare de plan tarifar, care să crească prețul biletelor, ci pe această modificare de plan tarifar, care ar crește veniturile.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 10 Apr 2013 21:51:32    Titlul subiectului: 163947

Deocamdata, in toate mijloacele de transport RATB, suna "glorios" mesajul verbal: "Stimati calatori, validarea cardului de calatorie este obligatorie. Va multumim." Smile
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 17 Mar 2014 13:00:44    Titlul subiectului: 171768

Romania este contra curentului. In Romania, normalitatea este...........pe invers. In toate tarile civilizate, cu acelasi titlu de calatorie poti calatori si cu transportul de suprafata si cu metroul. In Praga de exemplu cu acelasi titlu de calatorie te poti plimba cu tramvai, autobuz, metrou, funicular, barca (care traverseaza Vltava-vezi [quote=http://tramclub.org/viewtopic.php?t=8118]aici[/quote] ). Ce se intampla la noi ? Exact pe invers. Cardurile comune RATB+Metrou vor fi retrase. Nu conteaza ca RATB-ul nu a platit datoriile catre Metrorex, conteaza ca nu se vrea normalitate in Bucuresti si in Romania. Articolul se gaseste aici, dar cred ca orice comentariu este de prisos.

Citat:
E oficial: Cardurile comune Metrorex-RATB au fost retrase din vânzare. De când nu mai sunt valabile

Metrorex a făcut pasul pe care B365.ro îl anunța încă din februarie: a decis să nu mai împartă cu RATB aceleași carduri de călătorie.

După cum vă anunțam în luna februarie, Metrorex a decis să renunțe la cardurile contactless comune cu RATB. Aceste carduri au fost deja retrase de la vânzare de la casele de bilete Metrorex, încă de pe 14 martie, iar din 14 aprilie, cele cumpărate anterior nu vor mai fi valabile.

Reprezentanții Metrorex vor să renunțe la cardurile contactless, din cauza unei datorii de aproape 20 milioane lei, pe care Regia Autonomă de Transport București (RATB) o are față de Metrorex. Suma provine din titlurile de călătorie încasate de RATB pe cardurile comune pentru RATB și metrou.

"Avem probleme cu RATB-ul pentru că au să ne dea niște bani. Este vorba de o datorie de aproximativ 20 milioane lei. Aceștia sunt banii încasați de ei, pe titlurile noastre de călătorie. Cert e că dânșii ne-au deturnat banii. Pe românește ne-au furat banii și i-au folosit în scopurile lor, deși nu aveau acest drept. Am mers în instanță, acum am înțeles că au și probleme. Am fost la negocieri cu dânșii, am avut câteva întâlniri, se pare că și rupem acest protocol cât de curând pentru că s-a luat decizia în consiliul administrativ", a declarat, pentru B365.ro, Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

În cazul în care protocolul încheiat de Metrorex cu RATB pentru cardurile comune contactless se va întrerupe, oamenii vor trebui să cumpere tichete de călătorie separate pentru călătoriile cu metroul. "Pe perioada întreruperii protocolului nu se vor mai elibera carduri comune pentru metrou și RATB", a explicat Marin Aldea, director Managementul Operațiunilor, în cadrul Metrorex.

"Este un disconfort pentru călători, nu este o veste bună, dar este evident că nu ne permitem să pierdem aproximativ 2 milioane de lei în fiecare lună, pentru că ei nu vor să ne dea banii noștri, pe care îi încasează pentru noi. Procedura e în felul următor: până la data de 25 a lunii următoare pentru luna de calcul noi trebuie să le dăm decontul, cât înseamnă ceea ce s-a taxat la metrou cu cardul comun de RATB, apoi au 30 de zile. Asta înseamnă o întârziere de 55 de zile pe care noi am acceptat-o prin contract. În această perioadă ei utilizează banii. Din păcate, de anul trecut, de prin februarie - martie, noi nu am mai primit niciun leu de la RATB pe aceste titluri comune", a spus Cosmin Dinescu, consilierul personal al șefului Metrorex.

În replică, reprezentanții RATB au declarat, pentru B365.ro, că: "în urma întâlnirilor avute în ultimele două săptămâni, între reprezentanții conducerilor executive ale celor două companii (n.r. - RATB și Metrorex), s-a convenit ca suma datorată, în cuantum de 17,3 milioane lei, să fie achitată în tranșe, în termen de 90 de zile".

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Lun 17 Mar 2014 15:46:03    Titlul subiectului: 171772

Bine si daca eu am card Activ? Il am demult nu il mai pot folosi la metrou?
Problema este ca cei doi operatori, in varianta romaneasca nu au nici o treba cred dpdv legal. Cineva sa confirme. Ei sunt ca doua firme care fac niste servicii si atit. In mod normal ei ar trebui sa fie doar operatorii carora li s-au concesionat servicii de transport de catre o autoritate a Primariei sau a Guivernului, care parca stiu ca exista. Asa, nefacandu-se nici o legatura intre ei, vor continua sa se razboiasca si sa faca dintr-astea.
Probabil ca cei de la Metrorex au dreptate, cu totii stim cum e manageriat RATB, dar nu e normal sa se intample asta. Sa se infiinteze, daca nu e deja, o companie de transport Bucuresti, care sa imparta serviciile catre operatori, pe care sa ii supravevgheze, sa le stabileasca preturi, drepturi si obligatii si sa ii tina la raspundere corespunzator. S-ar putea face asta in cativa ani, dar cine sa vrea?

Stai taticule, ca acu mi-a venit! Asta cu cartelele e a RATB-ului!! Pai normal ca se ajunge la asa ceva pentru ca s-a pornit anormal. Cardurile trebuia sa fie ale Primariei sua a unei autoritati asa cum am descris mai sus. Pai normal ca vor fi mereu animozitati, atit cat proprietarul titlurilor e un operator si nu o autoritate neutra. Va ramane in coada de peste.
M-am lamurit de pe alt site ca nu mai pot folosi cardul activ. Acum vin si intreb, si astia de la Metrorex cam ce alternative ne ofera la jegurile alea de cartele insuportabile? Parca se putea plati prin SMS la metrou, sau nu? Are cineva idee, caut idei inteligente pentru a compensa tampenia asta...

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 17 Mar 2014 19:24:39    Titlul subiectului: 171778

Daca ai card comun Metrou & RATB nu mai poate fi folosit decat o luna.
In rest sunt perfect de acord cu ce ai spus. Din pacate RATB-ul este pe butuci, de fapt s-a dorit sa se ajunga in situatia asta.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 18 Mar 2014 15:42:27    Titlul subiectului: 171807

Continua "saga" RATB&Metrorex. Intr-un comunicat oficial postat pe site-ul RATB-ului, s-a specificat ca au fost achitate obligatiile catre Metrorex si de asemenea se specifica faptul (cunoscut de toti) ca regia este intr-o situatia financiara dificila. Comunicatul RATB se gaseste aici.

Citat:
Comunicat, Luni, 17 Martie 2014

Ca urmare a deciziei Metrorex de a renunța la cardurile ACTIV utilizate în comun cu RATB, facem următoarele precizări:

Luând act de notificarea Metrorex, Regia Autonomă de Transport București a întreprins demersurile necesare pentru achitarea întegrală a debitului restant.

De la începutul anului curent, RATB a achitat către Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar în cursul zilei de astăzi, 18.03.2014, vom mai achita încă 1.993.523 lei.

Precizăm că la 31.12.2013, debitul către Metrorex era în valoare de 17,3 milioane lei.

Dorim să-i asigurăm atât pe partenerii noștri cât și pe călători, care sunt primii afectați de această situație, că RATB va depune toate eforturile de a-și onora obligațiile de plată.

Aceste obligații au rămas neachitate nu din rea-voință, ci într-un context economic dificil pe care l-am traversat în ultimul an.

Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluție benefică pentru publicul călător, care are la dispoziție avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport.

De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul călător să poată beneficia în continuare de facilitățile incluse în oferta comună RATB-Metrorex.

În prezent, aproximativ 25.000 de călători utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune.

Sa vedem care va fi pozitia Metrorex.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 14 Apr 2014 20:35:38    Titlul subiectului: 172376

Cei de la Metrorex vor prelungi pana pe data de 2 mai folosirea cardurilor comune (RATB+Metrorex). Articolul se gaseste aici.

Citat:
Metrorex a prelungit perioada de utilizare a cardurilor comune Metrorex-RATB

Metrorex prelungește perioada de utilizare a cardurilor Activ, emise și reîncarcate de RATB, precum și a biletelor unice RATB, până la data de 2 mai 2014 inclusiv.
Dupa aceasta dată, eventualele probleme legate de abonamentele încărcate pe aceste carduri vor fi supuse atenției companiei RATB, se precizează într-un anunț postat pe site-ul Metrorex.
Inițial, Metrorex anunțase că nu nu va mai accepta la plata calatoriei cu metroul cardurile ACTIV, emise si reincarcate de RATB, si nici biletele unice RATB – Metrorex, de la 14 aprilie.
Metrorex a făcut, luna trecută, pasul pe care B365.ro îl anunța încă din februarie: a decis să nu mai împartă cu RATB aceleași carduri de călătorie și le-a retras de la vânzare.
Metrorex anunta astfel că: "avand in vedere incetarea contractului comercial incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si S.C. Metrorex S.A., compania informeaza publicul calator despre faptul ca, incepand cu data de 14.03.2014 nu se vor mai comercializa prin punctele de vanzare din rețeaua de metrou, bilete unice RATB – Metrorex respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 calatorii 60 minute si Abonamentul de o zi".

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 08 Mai 2014 07:45:57    Titlul subiectului: 172746

Iata cum se poate anula o amenda. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Cum puteți anula o amendă la RATB

Dacă aveți un abonament valabil, dar ați uitat să îl luați la dumneavoastră în timpul unei călătorii cu RATB-ul și ați fost amendat de controlori, trebuie să știți că această amendă poate fi anulată. Însă trebuie să vă gândiți bine dacă sunteți dispuși să pierdeți ore bune și să plătiți o taxă de timbru, deoarece pentru a anula o amendă la RATB trebuie să acționați în instanță Regia.

În cazul în care ați fost amendat de controlori deoarece circulați fără bilet, dar aveți un abonament valabil acasă, trebuie să mergeți la judecătoria sectorului de pe raza căruia s-a petrecut incidentul pentru a acționa în instanță RATB-ul și a anula amenda.

Acolo, vi se va răspunde că trebuie să depuneți un dosar prin care faceți o plângere RATB-ului, deoarece ați fost amendat pe nedrept. În concluzie, trebuie să mergeți la registratură pentru a depune actele necesare. Însă dacă întrebați ce documente trebuie depuse și cum arată plângerea pe care trebuie să o redactați, foarte mici șansele să primiți vreun răspuns. Ori, dacă îl primiți, cu siguranță va fi incomplet și va trebui să faci și alte drumuri pentru a-ți rezolva problema.

Lista actelor ce trebuie depuse în dosar:

- O plângere contravențională motivată, în care să arătați că sancțiunea a fost aplicată greșit, pentru că aveai abonamentul valabil, doar că l-ați uitat acasă (Un model pentru această plângere contravențională aveți mai jos). După această plângere trebuie făcută o copie xerox, deoarece sunt două părți în dosar și plângerea trebuie depusă în dublu exemplare: una pentru judecătorie, una pentru RATB;

- La plângere atașati procesul verbal în original, plus două copii xerox;

- Două copii după carte de identitate;

- Două copii după abonamentul RATB;

- Două copii după bonul fiscal al cardului, în cazul în care l-ați păstrat. Dacă nu, trebuie să vă duceți la Departamentului Comercial RATB, la adresa Calea Șerban Vodă nr.164-168, sector 4, București (ATENȚIE! Pățiții spun că cei de la judecătorie, dar și controlorii, vă vor spune să vă duceți la sediul centrul, de pe B-dul Dinicu Golescu. Să nu-i ascultați, nu este decât un drum în plus pierdut!), unde cereți un desfășurător care să ateste că aveați abonament valabil în acea perioadă. Și acesta trebuie depus în dublu exemplar. Acest desfășurător sau bonul fiscal este dovada cu ajutorul căreia vă demonstrați nevinovația.

- Dovada achitării taxei judiciare de timbru pentru plângerile contravenționale, în valoare de 20 lei, în original în încă două copii xerox. Această taxă trebuie achitată la primărie, în localitatea unde aveți adresa de pe buletin. Așadar, dacă nu aveți adresa în București, încă un drum în plus de făcut.

Toate copiile trebuie certificate ca fiind conforme cu originalul. Așadar, pe fiecare copie trebuie să scrieți: "Conform cu originalul", iar apoi semnați.

Dosarul trebuie depus la judecătorie în maxim 15 zile de la data scrisă pe procesul verbal.

După ce ați depus aceste acte la judecătorie,trebuie să așteptați să vă vină acasă o comunicare. În cazul în care trebuie să depuneți și alte documente, trebuie să faceți acest lucru în maxim 5 zile de la primirea comunicării.

ATENȚIE! Când depuneți alte documente la dosar, trebuie să faceți o cerere în care anunțați că depuneți la dosarul respectiv (să întrebați care este numărul dosarul și să-l notezi undeva) alte acte.

Trebuie să precizăm că de fiecare dată când depuneți ceva la registratură, trebuie să așteptați, în cel mai bun caz, jumătate de oră la coadă. Așadar, dacă sunteți dispus să pierdeți timpul, să vă loviți de hibele sistemului și să plătiți 20 de lei pe taxa de timbru, anulați amenda la RATB. Dacă nu, plătiți cei 50 de lei.

Procesul se poate judeca în lipsa dumneavoastră și veți fi înștiințat prin poștă care este verdictul. Însă trebuie să precizați în plângere că doriți acest lucru și să depuneți toate actele de mai sus.

MODEL DE PLÂNGERE CONTRAVEȚIONALĂ

Domnule președinte,

Subsemnata/Subsemnatul (......), domiciliat/ă în (.....), CNP (......) , număr de telefon (.......), în contradictoriu cu RATB cu sediul în București, b-dul Dinicu Golescu nr.1, sector 1, formulez:

PLÂNGERE CONTRAVENȚIONALĂ

împotriva procesului verbal de contravenție, nr. (...), din data de (.....), a cărui anulare o cer.

Motivele plângerii:

Am fost sancționat/ă cu o amendă de 100 de lei pentru faptul că nu aveam bilet de călătorie. În realitate, nu sunt vinovată de săvârșirea faptei deoarece aveam abonamentul valabil, dar îl uitasem acasă în ziua respectivă, motiv pentru care solicit admiterea plângerii și anularea procesului verbal mai sus citat.

În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispozițiile art. 31 și art. 34 din Legea nr. 32/08.

Probe: înscrisuri.

Anexez copie după procesul verbal, copie după cardul de călătorii, copie după bonul fiscal și copie după CI.

Solicit judecarea cauzei în lipsa subsemnatei.

DATA SEMNĂTURA

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Vin 09 Mai 2014 12:01:43    Titlul subiectului: 172757

Intrebare: Marti ajung in Bucuresti. Pot folosi cardul activ si la Metrou, sau iar e cu probleme si cu nabadai chestia asta?
_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
claudiu_samy



Data înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Vin 09 Mai 2014 12:05:03    Titlul subiectului: 172758

Nu. Validatoarele inca sunt acolo dar sunt acoperite.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 02 Iul 2014 20:36:04    Titlul subiectului: 173694

De cateva luni bune nu se mai poate folosi cardul activ.
Functie de necesitati poti lua si o cartela de metrou valabila pentru o zi, costa 6 lei parca.
Ionescu a scris:
Acum vin si intreb, si astia de la Metrorex cam ce alternative ne ofera la jegurile alea de cartele insuportabile?

Da de ce te incurca, ce ai cu ele ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 07 Iul 2014 22:14:40    Titlul subiectului: 173738

O simpla incercare de civilizare a Bucurestilor s-a soldat cu un esec tipic romanesc. Cu cardul Activ ar fi trebuit sa se intre inclusiv la muzee. Cartela de metrou este un instrument incomod de acces, foarte usor perisabil, incomparabil cu cardul Activ. Este exact ca si cum ai compara banii nostri de plastic cu bancnotele Euro, mult mai "distructibile" decat ale noastre...
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 08 Iul 2014 07:37:43    Titlul subiectului: 173741

Solutia era ca metroul si transportul de suprafata sa fie sub aceeasi umbrela, asa cum se intampla in alte capitale civilizate. S-a discutat problema la topicul special creeat la subforumul metrou. Cum din pacate la noi cuvantul "normalitate" este o utopie, si cum la Primaria Capitalei este un nenorocit, un bandit si un betiv ordinar, cum in consiliul primariei capitalei sunt alti nenorociti de politruci, hoti, etc, samd, cum in fruntea RATB-ului sau a Metrorex-ului sunt bagati clientii politici, atunci aveam aceasta stare de fapt.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 03 Sep 2014 12:54:58    Titlul subiectului: 174569

Cam asa arata bonul pe care il primesti la inlocuirea contra-cost a cardului Activ,
Cardul era oricum cam deteriorat, insa am reusit sa-l si pierd.
Soldul existent pe vechiul card a fost "portat" pe noul card.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Fantasio



Data înscrierii: 21/Sep/2013
Ultima vizita: 13/Mar/2024
Mesaje: 4
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Sâm 01 Noi 2014 07:54:18    Titlul subiectului: 175398

Întrebare: pe un card activ nominal, sumele din portofel au valabilitate? Daca da, cat ? Întreb pentru ca, de acum 2 ani îmi rămăseseră vreo 8 lei in portofel dar când am verificat acum câteva zile nu mai exista nimic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 01 Noi 2014 11:47:51    Titlul subiectului: 175403

Calatoriile nu expira. Eu am cardul de la infiintare cu abonament general si ceva maruntis daca se lipeste cineva de mine - frate-miu, nepotul, etc - si nu mi-a expirat niciodata soldul. Acum am 17,5 lei ( in afara de abonament ), e pe card de la inceputul anului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
c4n1b4lul



Data înscrierii: 16/Aug/2012
Ultima vizita: 01/Mai/2020
Mesaje: 36
Locație: Oradea

MesajTrimis: Lun 26 Ian 2015 18:49:28    Titlul subiectului: 176729

Bună ziua !

Eu aș dori să achiziționez un Card Activ când mai merg la București, deși locuiesc în Târgu-Mureș .

S-ar putea să-mi accepte CNP-ul, dacă le prezint buletinul ?

Dacă da, cardul este gratis, doar că trebuie să încarci la 10 călătorii consumate ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CLAXON



Data înscrierii: 09/Noi/2006
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 160
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 27 Ian 2015 07:57:04    Titlul subiectului: 176742

Ai 2 variante:
http://www.ratb.ro/card_multiplu.php

sau

http://www.ratb.ro/card_activ.php

Depinde cat ai de gand sa stai sau cat de des o sa revii aici.

Daca vii cu trenul poti sa iti iei cardul chiar la iesirea din Gara de Nord de "la coloane" unde este statia de taxiuri "oficiala". Sunt 2 chioscuri, unul in dreapta si celalalt in stanga.

_________________
611
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
mihai565



Data înscrierii: 19/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Apr/2015
Mesaje: 61
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 31 Ian 2015 16:57:41    Titlul subiectului: 176932

De retinut!

Ultima modificare efectuată de către mihai565 la Sâm 31 Ian 2015 17:02:13, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Următoare
Pagina 18 din 21

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community