Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Suspendarea trenurilor Regiotrans

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9870
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 22 Mar 2015 14:57:56    Titlul subiectului: 178127

HASTA LA VISTA REGIOTRANS.
Articolul se gaseste aici.

Citat:
Circulația trenurilor Regiotrans a fost suspendată

Circulația trenurilor Regiotrans a fost suspendată, a anunțat astăzi compania.
Regiotrans, cel mai mare operator feroviar privat, a rămas fără licență, astfel că trenurile acestei companii nu mai au voie să circule pe calea ferată din România.
Ca urmare a celor prezentate circulația trenurilor se modifica în data 16.03.15, astfel:

trenul 14094 anulat pe distanța Brașov (ora pl. 16:05) – Craiova (ora sos. 22:40)

trenul 14727 anulat pe distanța Brașov (ora pl. 23:10) – Zărnești (ora sos. 23:50)

trenul 14111 anulat pe distanța Caracal (ora pl. 21:12) – Corabia (ora 22:09)

trenul 14146 anulat pe distanța Alexandria - Roșiori Nord și circulă conform mers tren pe distanța Zimnicea (ora pl. 19:00) – Alexandria (ora sos. 20:0Cool”, a comunicat compania.

Autoritatea Feroviară a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile acestei companii. Regiotrans și-a pierdut certificatul de siguranță după ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive și vagoane.

Controalele au avut loc în ultimele două săptămâni. În aceste condiții, compania are două variante: să ceară un nou certificat de siguranță și să scoată automotoarele cu probleme din circulație sau să repare problemele și să ceară apoi un nou certificat de siguranță.

Numele companiei Regiotrans a apărut în scandalul de corupție de la Ministerul Transporturilor.

Despre Regiotrans

La ora actuală, grupul de firme Regiotrans Brașov are peste 3.000 de angajați și operează pe aproape 50 de linii feroviare, totalizând peste 2000 kilometri, luate în concesiune, în peste 20 de județe.

În proporție de 97%, cursele Regiotrans sunt curse locale, de 30 – 100 de kilometri, restul de 3% - circa 20 de curse pe zi – fiind curse pe rute lungi, precum Brașov – Iași, Brașov – Timișoara, Brașov – Craiova, Brașov – București – Constanța, sau Brașov – Pitești, efectuate pe liniile rămase în "parohia” CFR Călători, care are și ea propriile trenuri pe aceste rute

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9870
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 22 Mar 2015 22:40:33    Titlul subiectului: 178140

Cei mai afectati sunt navetistii. Un articol cu situatia din vestul tarii, gasim aici.

Citat:
Suspendarea circulației trenurilor Regiotrans a provocat haos în gările din vestul țării, marți dimineață. Zeci de oameni care voiau să plece spre localitățile de destinație s-au trezit că nu au cu ce să ajungă. Mulți nu au știu că, de la miezul nopții, garniturile operatorului privat nu mai circulă, deoarece Autoritatea Feroviară Română i-a retras certificatul de siguranță din cauza unor nereguli tehnice.

Cei mai afectați de suspendarea trenurilor au fost navetiștii – profesori, medici, elevi și studenți. Nici bătrânii, care au gratuitate pe trenuri, nu mai au, acum, cu ce să se deplaseze.

RegioTrans nu poate pune la dispoziția călătorilor alte mijloace de transport. Tot ce au anunțat reprezentanții societății este că banii pe abonamente vor fi returnați, pe bază de cerere.

Trenurile Regiorrans operează pe 50 de rute principale din toată țara. În vest, sunt 12 astfel de trasee, iar printre ele se numără Timișoara – Reșița, Brașov – Alba Iulia – Arad – Timișoara, Brad –Gurahonț – Ineu – Arad – Timișoara și Timișoara – Sânnicolau Mare – Cenad. La nivelul Regionalei RegioTransTimișoara circulau, zilnic, aproape 5.500 de călători, dintre care 1.600 de navetiști cu abonamente.

Toate trenurile de călători ale operatorului privat Regiotrans sunt suspendate de astăzi pe o perioadă nedeterminată. Autoritatea Feroviară Română a retras licența de transport a companiei din cauza unor deficiențe tehnice, care ar fi putut pune în pericol siguranța circulației.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9870
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 22 Mar 2015 22:45:40    Titlul subiectului: 178141

Partial, trenurile RegioTrans-ului au fost inlocuite cu trenuri ale CFR-ului. Articolul se gaseste aici.

Citat:
CFR preia partial navetistii de la RegioTrans, abonamentele raman valabile

CFR Călători a introdus de miercuri, 18 martie, mai multe trenuri care să suplinească problemele ivite din cauza suspendării certificatului de siguranță al operatorului RegioTrans. În Regionala Timișoara este vorba despre o singură garnitură.

Autoritatea Feroviară Română a retras operatorului RegioTrans certificatul de siguranță, astfel că, din 17 martie, circulația tuturor trenurilor acestei societăți a fost suspendată. În aceste condiții, mii de navetiști din țară au rămas fără mijloace de transport care să-i ducă la lucru. CFR a anunțat că, pentru a asigura serviciul public de transport feroviar de persoane, introduce de miercuri, 18 martie, mai multe trenuri Regio. În Regionala Timișoara este vorba despre o garnitură care va circula pe relația Timișoara Nord – Jimbolia – Timișoara Nord.

Trenurile destinate navetiștilor vor fi menținute la aceleași ore de plecare/sosire. Cei interesați pot primi informații actualizate despre circulația trenurilor CFR Călători la numărul de telefon 0256-493.806, al Gării de Nord Timișoara. „Abonamentele achiziționate la trenurile operatorului privat RegioTrans rămân valabile si pot fi utilizate fără nicio o taxă suplimentară pentru călătoria cu trenurile CFR Călători. La aceste trenuri sunt valabile toate facilitățile pentru elevi, studenți, pensionari și restul categoriilor stabilite prin acte normative, precum și toate ofertele comerciale ale companiei”, precizează reprezentanții CFR Călători.

Stie cineva mai multe informatii referiotare la acest subiect ? Avem pe cineva in randurile noastre, care facea naveta cu RegioTrans ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 8713
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 31 Mar 2015 15:24:26    Titlul subiectului: 178259

http://www.ziare.com/stiri/tren/se-reia-circulatia-trenurilor-regiotrans-preturile-cu-50-la-suta-mai-mici-ca-la-cfr-1355862

Citat:
Se reia circulatia trenurilor Regiotrans

Circulatia trenurilor Regiotrans se reia incepand de miercuri, 1 aprilie, dupa ce a fost suspendata in urma cu doua saptamani, in urma problemelor tehnice descoperite de Autoritatea Feroviara la garniturile acestei companii feroviare private.

Astfel, Regiotrans a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca va relua circulatia trenurilor pe urmatoarele rute:

Brasov - Bucuresti Nord
Timisoara Nord - Resita Nord
Brad - Ineu -Arad
Timisoara - Lovrin - Nerau
Arad - Valcani
Alba Iulia - Zlatna
Teius - Ludus - Bistrita
Arad - Nadlac
Iasi - Roman
Timisoara Nord - Cruceni
Timisoara Nord - Lovrin - Cenad
Iasi - Dorohoi
Brasov - Sf. Gheorghe - Bretcu
Praid - Blaj
Iasi - Harlau

Compania a mai precizat ca programul pentru aceste rute va fi publicat "in cel mai scurt timp".

Mai mult, in a doua jumatate a lunii aprilie urmeaza sa fie reluat traficul si pe alte rute, pe masura ce materialul rulant aflat in procedura de certificare se va introduce in certificatul de siguranta. Printre rutele respective se numara Caracal - Corabia si Ploiesti - Urziceni.

Activitate suspendata

Circulatia trenurilor RegioTrans a fost suspendata, pe 18 martie, dupa ce Autoritatea de Siguranta Feroviara a retras licenta companiei, constatand la acea vreme ca operatorul privat foloseste trenuri care nu corespund din punct de vedere tehnic prevederilor legislative sau instructiunilor de specialitate in vigoare. Au fost afectate in total 50 de rute.

CFR Calatori a introdus trenuri pentru a prelua calatorii pe aceste rute.

RegioTrans a anuntat atunci ca a inceput demersurile pentru obtinerea unui nou certificat de siguranta feroviara, pe care l-a primit, luni, 30 martie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 8713
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 17 Apr 2015 20:12:35    Titlul subiectului: 178664

http://www.regiotrans.ro/reluarea-circulatiei-trenurilor-regiotrans-incepand-cu-19-aprilie-2015

Citat:
RELUAREA CIRCULATIEI TRENURILOR REGIOTRANS incepand cu 19 aprilie 2015

Stimati calatori!

In data de 17.04.2015 Autoritatea pentru Siguranta Feroviara Romana a completat, in procedura de urgenta, certificatul de siguranta - partea B numarul de identificare UE RO 1220150017 pentru SC Regiotrans SRL cu un numar de 27 de automotoare.

Astfel incepand cu data de 19.04.2015 SC Regiotrans SRL va relua circulatia trenurilor pe urmatoarele rute de circulatie, dupa un mers de tren modificat, ce va fi adus la cunostiinta publicului calator in cursul zilei de 17.04.2015:

Brasov –Zarnesti
Brasov – Intorsura Buzaului
Ploiesti Vest – Urziceni

si va completa numarul de trase pe rutele:

Iasi-Dorohoi
Iasi-Harlau

Aceste rute se adauga la rutele pe care Regiotrans a inceput sa opereze la data de 1.04.2015:

Brasov – Bucuresti Nord
Timisoara Nord – Resita Nord
Brad – Ineu –Arad
Timisoara – Lovrin – Nerau
Arad – Valcani
Alba Iulia – Zlatna
Teius - Ludus – Bistrita
Arad – Nadlac
Iasi – Roman
Timisoara Nord - Cruceni
Timisoara Nord – Lovrin – Cenad
Iasi - Dorohoi
Brasov – Sf. Gheorghe – Bretcu
Praid – Blaj
Iasi – Harlau

Conducerea SC Regiotrans SRL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community