Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Noi sensuri unice in capitala
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Bucuresti: Infrastructura. lucrari, devieri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 10 Mai 2014 18:15:13    Titlul subiectului: Noi sensuri unice in capitala 172792

Deschid un topic separat pentru acest subiect. Se are in vedere intorducerea de noi sensuri unice pe arterele principale ale capitalei. Ce parere aveti ? Este viabil proiectul ?
Articolul se gaseste aici.

Citat:
Șantier pe Calea Dorobanților. Se repară strada pentru introducerea sensurilor unice

Administrația Străzilor realizează în aceste zile lucrări de reparații la carosabil și trotuare pe Calea Dorobanților. În același timp, în Piața Alexandru Lahovari se lucrează la reconfigurarea pastilelor din intersecție pentru a permite un acces mai facil pietonilor. Lucrările au fost demarate în contextul noului plan de circulație anunțat de Primăria Capitalei care prevede introducerea sensurilor unice pe mai multe străzi din București, inclusiv pe Calea Dorobanților și pe strada Polonă.

Calea Dorobanților s-a transformat în aceste zile într-un adevărat șantier. Administrația Străzilor a început să repare carosabilul și trotuarele de pe această arteră.

"Pe Calea Dorobanților, între Piața Alexandru Lahovari și Piața Dorobanți se execută lucrări de reparații la carosabil și la trotuare. Acest lucrări se fac ca un preambul la introducerea noilor sensuri unice din vară", a declarat pentru B365.ro, Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor.

Primăria Capitalei intenționează să introducă sens unic pe Calea Dorobanți și pe strada Polonă. "Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers", declara în decembrie, pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. VEZI LISTA cu toate arterele pe care se va introduce sens unic

De asemenea, în Piața Alexandru Lahovari, Administrația Străzilor execută lucrări pentru reconfigurarea pastilelor din intersecție. "Pentru că se parca excesiv în zonă, pietonii nu mai aveau pe unde trece. Astfel, se vor reconfigura pastilele, iar pentru pietoni se va amenaja un trotuar mic pentru un acces mai facil", a mai precizat Carmen Dincă.

Pe aceleași străzi, vor fi delimitate și benzi destinate exclusiv autobuzelor RATB.

Va fi introdus sens unic și pe Calea Floreasca pe direcția Stefan cel Mare - zona de Nord a Capitalei, până la intersecția cu strada Glinka. Pe porțiunea cuprinsă între strada Glinka și intersecția cu Șos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai că pe cealaltă direcție, adică Nord-Sud. Strada Glinka va deveni și ea arteră cu sens unic, pe direcția Calea Floreasca - Barbu Văcărescu. Pe Calea Floreasca va fi permisă circulația în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri și mașinile de intervenție 112.

Bulevardul Barbu Văcărescu va deveni și el unul cu sens unic. Astfel, de la intersecția cu Bd. Lacul Tei, circulația se va desfășura în sens unic pe direcția spre Nord, până la intersecția cu Șos. Pipera. Tot pe Bd. Văcărescu va fi modificată și linia de tramvai. "Vrem să mutăm linia de tramvai de pe mijlocul străzii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate lângă trotuar. Va fi realizat și un peron înverzit.", a explicat directorul Ion Dedu.

Tot pe sens unic se va circula și pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toată lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe direcția intersecția cu Doamna Ghica - Barbu Văcărescu. Schimbări se vor produce și în centrul orașulu

Și pe Bd. Pache Protopopescu și Șos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins între Piața Pache Protopopescu și intersecția cu Șoseaua Pantelimon. Pe această porțiune se va circula doar pe sensul dintre Piața Protopopescu către Șos. Pantelimon. Circulația va fi modificată și bd. Ferdinand. Astfel, de la intersecția cu Șos. Mihai Bravu până la Piața Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula și pe Șos Pantelimon (începând cu intersecția cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului și se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulație admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Sens unic va fi introdus și pe Strada Progresul de la Răzoare și până la intersecția cu strada C. Istrati. Mai exact, se va circula doar pe sensul dinspre Răzoare spre C. Istrati. Șoferii se vor putea întoarce pe Șos. Viilor, unde se va introduce sens unic pe segmentul intersecția cu Bd. George Coșbuc și str. Constantin Istrati. De asemenea, pe această porțiune mijloacele de trasport în comun vor avea bandă specială.

Alte sensuri unice:

- strada Gheorghe Tei, între str. Județului și Teiul Doamnei, pe direcția Județului - Teiul Doamnei

- strada Sheiului de Sus, pe direcția către Bd. Lacul Tei

- Bd. Carol I, între intersecția cu Strada Mântuleasa până la Bursa de Valori București, pe sensul către Universitate

- strada Mântuleasa, pe sensul către Bd. Carol I

- strada Popa Soare, pe sensul dinspre strada Traian spre Universitate

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 10 Mai 2014 19:58:38    Titlul subiectului: 172798

Da, eu nu inteleg un lucru?
Ce o sa faca cu troleibuzele care trec pe portiunea respectiva de pe Bulevardul Carol I.
Traseul lui 311 poate fi modificat, nu trebuie sa mearga dea lungul firelor, dar la trolee este mai greu.

_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 11 Mai 2014 08:03:17    Titlul subiectului: 172813

E imposibil sa faci sens unic pe Barbu Vacarescu, poate doar dupa ce intra si calea de rulare in reabilitare - mutata eventual...
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 14 Mai 2014 08:41:19    Titlul subiectului: 172862

In aproximativ doua saptamani se introduc primele sensuri unice. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Se introduce sens unic pe Bd.Lacul Tei și pe C. Dorobanților. S-au montat deja indicatoarele rutiere

Primăria Capitalei introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei și Calea Dorobanți. Tot în sens unic se va circula și pe străzile Ramuri Tei și Polonă. Noile reguli de circulație vor intra în vigoare în aproximativ două săptămâni.

Primăria Capitalei va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei din Capitală. Șoferii vor putea circula pe acest bulevard doar pe direcția Facultatea de Construcții - Bd. Barbu Văcărescu. Circulația în sens invers va fi permisă doar autobuzelor RATB, care vor dispune astfel de o bandă specială.

"Se va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei, de la intersecția cu strada Maica Domnului până la Bd. Barbu Văcărescu. Porțiunea cu linie de tramvai, de la Doamna Ghica la Maica Domnului, nu va fi afectată, circulația rămânând aici pe ambele sensuri. Se va circula pe sens unic dinspre Facultatea de Construcție către Bd. Barbu Văcărescu. Concomitent, vom introduce sens unic, dar în direcția opusă pe strada Ramuri Tei, dinspre Barbu Văcărescu către Parcul Lacul Tei", a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Administrația Străzilor a început deja lucrările de amenajare pe Bd. Lacul Tei. Strada a fost decopertată, iar pe trotuar au fost instalate câteva zeci de indicatoare rutiere, acestea fiind deocamdată acoperite.

"Când Administrația Străzilor va termina lucrările vom realiza recepția împreună cu Poliția Rutieră. Probabil într-o săptămână sau două se va introduce sensul unic", a mai explicat Ion Dedu.

Sens unic și pe Calea Dorobanți

Tot în aproximativ două săptămâni va fi introdus sens unic și pe Calea Dorobanți. "Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe strada Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers", a precizat directorul de la Transporturi.

Administrația Străzilor a început lucrările de amenajare și pe calea Dorobanților. Se repară carosabilul și trotuarele de pe această arteră, iar în zona intersecției cu Bd. Dacia și strada Mihai Eminescu, pastilele au fost reconfigurate pentru a se asigura accesul pietonilor.

De asemenea, Primăria Capitalei intenționează să lege prin sens unic și Bd. Lascăr Catargiu și Calea Griviței. "Vom introduce sens unic pe străzile Gh. Manu - Occidentului - Gh. Polizu, dinspre Bd. Lascăr Catargiu către Calea Griviței. Dar aici e mai complicat pentru că trebuie să mutăm linia de troleibuz și va mai dura un pic, pentru că trebuie făctă procedură de achiziție", a mai declarat Ion Dedu.

Primăria Capitalei are în plan introducerea unor sensuri unice și a benzilor speciale pentru mijloacele de transport ale RATB pe aproximativ 30 de artere din Capitală. Noile măsuri vor fi aplicate treptat.



dorobanti_polna_82996200.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  110.95 kb
 Vizualizat:  de 19447 ori

dorobanti_polna_82996200.jpg



tei_15169900.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  135.39 kb
 Vizualizat:  de 19447 ori

tei_15169900.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 14 Mai 2014 17:17:58    Titlul subiectului: 172872

O sa fie nenorocire pe Bd. Dacia, pana la Polona. Plus ca autobuzele isi prelungesc timpul de parcurgere cam cu... 20 de minute, inclusiv automobilistii, care vor fi nevoiti sa revina pe Dorobanti suprasolicitand intersectiile de la spital si Perla...
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 14 Mai 2014 18:51:22    Titlul subiectului: 172876

Acolo este marea buba. Cu cei care vor sa faca stanga/dreapta in intersectie. Ar trebui reconfigurate toate intersectiile si toate semafoarele.
Pe bulevardul Dacia au facut sens unic de cativa ani, pe portiunea cuprinsa intre Piata Gemeni (intersectia cu str. Viitorului) si pana la intersectia cu Calea Mosilor. A mai ramas o banda rezervata pentru RATB pe celalalt sens (de la Mosilor la Piata Gemeni). Nu au rezolvat nimic, in orele de varf tot este trafic mare si coloana de masini de la Mosilor pana la Gemeni.
In poze sunt indicatoarele de pe Dacia si semnalarea benzilor speciale pentru RATB (poza 1, Dacia intre intersectia cu Calea Dorobanti si Piata Gemeni, unde avem numai trei benzi din care doua pe sensul spre Gemeni si una pe celalalt sens, rezervata pentru RATB; poza 2, Dacia intre Piata Gemeni si Mosilor, unde avem doua benzi pe sensul spre Mosilor+banda speciala RATB si banda speciala RATB pe celalalt sens).



tramclub, 29 martie 028.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  73.85 kb
 Vizualizat:  de 19410 ori

tramclub, 29 martie 028.jpg



tramclub, 29 martie 029.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  99.65 kb
 Vizualizat:  de 19410 ori

tramclub, 29 martie 029.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 15 Mai 2014 11:50:17    Titlul subiectului: 172887

folkfan a scris:
O sa fie nenorocire pe Bd. Dacia, pana la Polona.

Asa este. Dintr-un motiv simplu. Intersectia dintre Dacia/Eminescu si Calea Dorobantilor este special amenajata si pentru cei care vin pe Dacia, dinspre Romana si apoi fac stanga pe Calea Dorobantilor (directia Perla). Exista si faza separata a semaforului. Nu acelasi lucru se poate spune despre intersectia dintre Dacia si Polona, unde nu este nici o amenajare pentru cei care vor sa faca stanga pe Polona si nu au nici semafor special. In plus, o data facut stanga pe Polona mai au un semafor la intersectia cu str. Eminescu. Ar trebui resincronizate semafoarele, reamenajata intersectia dintre Dacia si Polona (pus un scuar pe mijloc, etc). De asemenea mai e o problema, cu cei parcati pe banda 1, pe Dacia, intre intersectia cu Calea Dorobanti si str. Polona, mai ales in zona liceului Madgearu.
Oare Dediu s-a plimbat prin zona sa vada cum sta treaba ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Aug 2014 19:14:31    Titlul subiectului: 174469

Calea Dorobanti s-a reasfaltat, intre Perla si intersectia cu B-dul Dacia/str. Eminescu (la ASE). Deocamdata nu sunt trasate benzile de circulatie (pozele 1-4)


Tramclub, 26 august 002.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  95.44 kb
 Vizualizat:  de 19066 ori

Tramclub, 26 august 002.jpg



Tramclub, 26 august 003.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  109.08 kb
 Vizualizat:  de 19066 ori

Tramclub, 26 august 003.jpg



Tramclub, 26 august 004.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  106.65 kb
 Vizualizat:  de 19066 ori

Tramclub, 26 august 004.jpg



Tramclub, 26 august 007.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  96.84 kb
 Vizualizat:  de 19066 ori

Tramclub, 26 august 007.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Aug 2014 19:16:22    Titlul subiectului: 174470

Pe ambele sensuri sunt amplasate indicatoare, pentru viitorul sens unic, deocamdata acoperite cu pungi (pozele 1-4). Acestea specifica ca pe un sens vor fi trei benzi de circulatie, spre ASE, din care una pentru RATB, iar pe celalalt sens va fi doar pentru RATB).


Tramclub, 26 august 012.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  119.59 kb
 Vizualizat:  de 19064 ori

Tramclub, 26 august 012.jpg



Tramclub, 26 august 013.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  118.88 kb
 Vizualizat:  de 19064 ori

Tramclub, 26 august 013.jpg



Tramclub, 26 august 008.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.75 kb
 Vizualizat:  de 19064 ori

Tramclub, 26 august 008.jpg



Tramclub, 26 august 014.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  103.21 kb
 Vizualizat:  de 19064 ori

Tramclub, 26 august 014.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Aug 2014 19:19:14    Titlul subiectului: 174471

Cum spuneam si in postarile anterioare, o mare problema pentru viitoarea banda unica RATB sunt cafenelele de fite de pe partea dreapta (cum mergi inspre Perla), unde "baietii de baieti" care au "masini de masini" parcheaza "bijuteriile" din dotare pe banda 1, iar cand nu este loc, parcheaza si pe banda 2.


Tramclub, 26 august 005.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  95.86 kb
 Vizualizat:  de 19061 ori

Tramclub, 26 august 005.jpg



Tramclub, 26 august 006.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  82.7 kb
 Vizualizat:  de 19061 ori

Tramclub, 26 august 006.jpg



Tramclub, 26 august 009.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  99.89 kb
 Vizualizat:  de 19061 ori

Tramclub, 26 august 009.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Aug 2014 19:21:35    Titlul subiectului: 174472

Si ca tacamul sa fie complet, o masina de curierat rapid, apartinand DHL-ului se oprise taman pe banda 2, asa ca autobuzul 331 care facea curba de pe Dacia, nu a putut sa treaca decat dupa ce autobzul in care eram a degajat intersectia. In concluzie, fara o actiune ferma a politiei rutiere, proiectul cu noile sensuri unice de pe Dorobanti/Polona vor fi un mare...........fassss !


Tramclub, 26 august 011.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  82.71 kb
 Vizualizat:  de 19060 ori

Tramclub, 26 august 011.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Aug 2014 21:53:58    Titlul subiectului: 174474

guest a scris:
Cum spuneam si in postarile anterioare, o mare problema pentru viitoarea banda unica RATB sunt cafenelele de fite .

E ultima grija pe care mi-o fac. Cand se va da drumul la noua configuratie n-o sa mai parcheze nimeni dupa o saptamana.
2 exemple
Pe Titulescu nu mai parcheaza nimeni pe prima banda.
Pe Grivitei dupa 3 zile nu mai vine nimeni pe contrasens. In cele 3 zile cred ca s-au dat vreo 200 de amenzi ( in total ).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 12 Sep 2014 06:59:47    Titlul subiectului: 174713

De astazi s-a dat drumul la sensurile unice pe Calea Dorobanti si str. Polona.
Am vazut ca au trasat noile marcaje pe Calea Dorobantilor.
Linia 135, pe sensul spre CET Sud, va fi modificata, de la intersectia dintre Calea Floreasca si Stefan cel Mare, va face dreapta pe Stefan cel Mare, apoi stnga pe Calea Dorobantilor, apoi pe Dacia si va face statie la Virgil Madgearu.

Iata si anuntul de pe site-ul RATB-ului: http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=393

Citat:
Începând din data de 12.09.2014, linia 135 va funcționa pe un traseu modificat,

Având în vedere instituirea sensurilor unice de circulație pe Str. Polonă, dinspre Str. Mihai Eminescu spre Șos. Ștefan cel Mare, respectiv pe Calea Dorobanților, dinspre Șos. Ștefan cel Mare spre Bd. Dacia, precum și crearea unei benzi proprii pentru transportul public pe Calea Dorobanților, dinspre Bd. Dacia spre Șos. Ștefan cel Mare, începând cu data de 12.09.2014, autobuzele liniei 135 vor circula pe un traseu modificat, pe sensul spre terminalul CET SUD VITAN, de la intersecția Calea Floreasca/Șos. Ștefan cel Mare, pe Șos. Ștefan cel Mare, Calea Dorobanților, Bd. Dacia, urmând apoi traseul de bază.
Suplimentar, pe traseul modificat autobuzele liniei 135 vor efectua opriri și în stația ”Liceul Ec. Virgil Madgearu” (linii 79, 86, 133), situată pe Bd. Dacia, sens Calea Moșilor.
Sensul de mers spre terminalul CFR Constanța nu se modifică.

Va dati seama cum o sa fie in orele de varf Laughing Laughing Laughing
Practic autobuzul de pe linia 135 a fost redirectionat spre una dintre cele mai aglomerate intersectii de la orele de varf, cea de la Perla, dintre Stefan cel Mare si Cal. Dorobanti Laughing

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fantt



Data înscrierii: 01/Noi/2005
Ultima vizita: 12/Ian/2024
Mesaje: 193
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 16 Sep 2014 21:54:05    Titlul subiectului: 174750

Se pare ca noul sens unic pe Dorobanti (care nu este respectat 100 %) are ca efect descongestionarea intersectiei de la Perla, prin faptul ca cei care vin dinspre Televiziune pot face mult mai usor stanga pe Stefan cel Mare....Daca politistii care stau in intersectie la Perla ar aplica si legea fata de cei care sfideaza interdictia si vin pe Dorobanti dinspre ASE, ar fi mult mai bine.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Oct 2014 12:43:55    Titlul subiectului: 175027

Dar la cealalta intersectie cum se prezinta situatia ? Ma refer la cea dintre Polona si Sos. Stefan Cel Mare.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Frequent Traveller



Data înscrierii: 02/Apr/2008
Ultima vizita: 12/Apr/2016
Mesaje: 7
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 10 Oct 2014 14:05:53    Titlul subiectului: 175075

La intersectia Polona/Stefan cel Mare s-a desfiintat o trecere de pietoni. E vorba de cea cu care se intersecteaza cei ce vin de pe Polona si fac stanga pe Stefan cel Mare. Modificari semnificative ale aglomeratiei in intersectie nu am remarcat.
_________________
aimant des chemins de fer...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Oct 2014 21:29:42    Titlul subiectului: 175375

Sa vedem cum arata culoarul unic RATB, pe calea Dorobantilor. In dreptul ASE-ului au montat separatoare, dar pe urma nu mai sunt (foto 1). De asemenea am vazut un nou tip de marcaj care indica culoarul pentru RATB, nu l-am mai vazut pana acum in capitala.


Tramclub, 31 octombrie 005.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  88.38 kb
 Vizualizat:  de 18512 ori

Tramclub, 31 octombrie 005.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Oct 2014 21:31:14    Titlul subiectului: 175376

Statia ASE pe sensul spre Perla este amplasata chiar in dreptul cafenelei de fite, cred ca au pus statia pentru ca soferii sa nu mai parcheze in fata cafenelei. De asemenea au montat stalpisori metalici in dreptul statiei.


Tramclub, 31 octombrie 003.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  95.65 kb
 Vizualizat:  de 18511 ori

Tramclub, 31 octombrie 003.jpg



Tramclub, 31 octombrie 004.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  91.52 kb
 Vizualizat:  de 18511 ori

Tramclub, 31 octombrie 004.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Oct 2014 21:37:07    Titlul subiectului: 175377

Acum, avantaje si dezavantaje.

Avantaje:
-scade timpul de asteptare la semafor pentru autobuzele de pe liniile 131, 301 si 331, care vor sa faca stanga de pe Dacia pe Dorobanti, deoarece, teoretic, numai ele circula pe culoarul unic. E drept ca si taximetristii folosesc culoarul unic RATB.
-nu mai este asa nebunie pentru cei care vor sa face stanga de pe Dorobanti pe Stefan cel Mare, nu mai trebuie sa astepte dupa masinile care veneau de pe Dorobanti dinspre Romana si mergeau inainte.

Dezavantaje:
-se creeaza blocaje la intersectia dintre Dacia si calea Dorobantilor, datorita coloanei de masini care se formeaza de la intersectia dintre Dacia si Polona. Daca mai avem si lucrari la reteaua de apa pe Dacia si se circula pe o banda in minus, ceea ce iese in orele de varf se vede in poze (foto 1-2).
-desi se circula pe trei benzi dinspre Perla inspre Romana, uneori avem coloana de masini pe toate cele trei benzi, nu s-a rezolvat decat partial problema traficului.



Tramclub, 31 octombrie 006.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.64 kb
 Vizualizat:  de 18510 ori

Tramclub, 31 octombrie 006.jpg



Tramclub, 31 octombrie 008.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  80.76 kb
 Vizualizat:  de 18510 ori

Tramclub, 31 octombrie 008.jpg



Tramclub, 31 octombrie 002.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  87.01 kb
 Vizualizat:  de 18510 ori

Tramclub, 31 octombrie 002.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Oct 2014 22:58:12    Titlul subiectului: 175389

Deocamdata numai fraierii respecta sensul interzis de pe Dorobanti. Incep sa fie din ce in ce mai putini. Cred ca o camera montata care sa trimita amenzile direct pe e mail - ul proprietarului masinii ar fi necesar. Plus schimbata legislatia, sa te urmareasca pana-n panzele albe sa platesti amenzile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
CLAXON



Data înscrierii: 09/Noi/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 160
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 01 Noi 2014 16:10:24    Titlul subiectului: 175405

Marti seara era o masina de politie in capatul dinspre Perla si impartea amenzi sau avertismente
_________________
611
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 02 Noi 2014 12:43:53    Titlul subiectului: 175413

Alta problema este cu str. Polona (sens spre Stefan cel Mare). Imediat dupa intersectia cu b-dul Dacia, banda 1 este ocupata cu masini. Ideea lui andrei11 cu camerele de luat veseri este buna, ar trebui sa o puna autroritatile in practica. Nu cred ca ar fi costuri exagerate.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 02 Noi 2014 19:09:46    Titlul subiectului: 175420

Iti dai seama ca pana s-ar prinde "baietii & fetele" ca e pe bune s-ar amortiza istant.
Pe Dorobanti e deajuns una bucata, la intersectia de la Perla.
Pe Elisabeta e de-ajuns tot una, la intersectia cu Victoriei.
Pe Dacia tot la fel, una bucata la intersectia cu Eminescu / Dorobanti.
Poate ar trebui si in alte locuri strategice, dar acum nu le am in minte.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 23 Ian 2015 14:29:00    Titlul subiectului: 176677

Un efect colateral al sensului unic de pe Calea Dorobantilor este aglomeratia bulevardului Dacia pe portiunea cuprinsa intre ASE si Piata Romana (sensul spre Romana). Chiar si la ore mai tarzii cum ar fi 20:00-20:30. Cum se intampla. Ei bine, pe Dorobanti avem sens unic, inspre ASE (de la Perla). Un efect al acestui lucru este cresterea fluxului de masini si implicit cresterea numarului celor care fac dreapta de pe Dorobantilor pe b-dul Dacia, inspre Romana. Portiunea de Dacia dintre ASE si Romana este scurta, semaforul de la Romana (pentru cei care vin de pe Dacia) este relativ scurt. Ca urmare, intre Romana si ASE, bulevardul Dacia se umple cu masini. Apoi, se face verde pentru cei care vin de pe Eminescu care ajung sa nu mai inainteze si blocheaza centrul intersectiei. Se face verde pentru banda speciala RATB (pe care mai circula si taximetristi) de pe Dacia, iar troleibuzele sau autobuzele ca sa nu piarda 2-3 semafoare se baga si ei in centrul intersectiei pe care il blocheaza, impreuna cu cateva automobile venite de pe Eminescu si care nu au mai putut inainta spre Romana. Apoi se face verde pentru autobuzele care vor sa faca stanga de pe Dacia pe sensul unic de pe Dorobanti, acestea, pierd semaforul deoarece centrul intersectiei este blocat. Apoi se face verde pentru Dorobanti, soferii sunt blocati din cauza blocarii centrului intersectiei. Pana se face verde la Romana pentru cei de pe Dacia, trec cam 10 secunde, dupa ce s-a facut verde pentru cei care vin de pe Dorobanti, pana se misca coaloana de masini si elibereaza si cei care au blocat centrul intersectiei zona, cei de pe Dorobanti pierd 20-30 de secunde din verde. Si uite asa avem un cerc vicios.

Solutii: fie mai scurteaza din verdele pentru cei care vin de pe Eminescu (sau vine un politist de la rutiera in zona) fie lungeste verdele de la Romana cu 10 secunde pentru cei care vin de pe Dacia. In ultimul caz, problema este ca daca lungesti verdele de la Romana pentru cei care vin de pe Dacia, "omori" si mai tare traficul pe Magheru si Lascar Catargiu.

Din pacate, sensul unic de pe Dorobantilor are efecte minime, daca nu se rezolva problema de la intersectiile dintre Dacia/Eminescu si Calea Dorobantilor si ceva mai sus dintre Dacia si Magheru/Lascar Catargiu.
Pur si simplu, la anumite valori (ridicate) de trafic, semafoarele nu mai fac fata.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 12 Iun 2015 15:10:44    Titlul subiectului: 179577

Noi sensuri si noi nesimtiti, ajutati de politie.Eram in drum spre casa si politia dirija traficul la Piata Romana si la intersectia cu Calea Dorobantilor politistul a facut semn unui taximetrist sa o ia pe banda speciala RATB.
Daca pana si politistii sunt de acord cu asta atunci nu ma mai mira de ca masinile stau parcate pe banda speciala de pe Dacia.Nu exista bun simt in tara asta?Suntem asa de inapoiati cand vine vorba de respectarea legilor si a restrictiilor?

_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Bucuresti: Infrastructura. lucrari, devieri Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community