Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Petitie: Sa eliminam Maxi-taxi-urile din transportul public!
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Petitii, legislatie
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 11 Noi 2015 14:12:22    Titlul subiectului: 182449

Sunt 2 aspecte aici :
1) Evaziunea / neevaziunea fiscala :
Sustin in continuare ca aplicarea punctului b de mai sus e cel mai corect, va fi practic imposibil de monitorizat numarul de bilete. Practica dovedeste ca este un ideal ca toata lumea sa fie corecta si ca omul cand poate fenteaza statul. Au vrut comunistii sa dezvolte "omul nou" si nu le-a mers. Ar mai fi o solutie aici, dar o dezvolt altadata, dar ma tem ca e tot ideala.
2) Autovehiculele
Este cazul ca in anul de gratie 2015 - 2016 sa trecem la o noua abordare a problemei.
Autovehicule corelate cu capacitatea de transport.
Catalin, sunt absolut de acord cu ce ai spus si asa zisele maxi - taxiuri ( cu capacitatea de 18 + 1 ) trebuie sa ramana strict pe rutele slab solicitate.
Pentru celalalte rute ar trebui minibuze ( sau cum se numesc ele ) ca in fotografia alaturata.
Despre firme ce sa spun ? Firmele tepare ar trebui sa se retraga. Dar aici dam in alt subiect, vesnica spaga, atentie, etc, e alt domeniu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 11 Noi 2015 14:28:47    Titlul subiectului: 182450

andrei11 a scris:
Autovehicule corelate cu capacitatea de transport.
Catalin, sunt absolut de acord cu ce ai spus si asa zisele maxi - taxiuri ( cu capacitatea de 18 + 1 ) trebuie sa ramana strict pe rutele slab solicitate.
Problema nu este legata doar de corelarea capacitatii de transport cu cererea, eu acuz faptul ca se utilizeaza pentru transport public local si, mai ales, pe cel urban, vehicule care NU sunt concepute pentru transport public urban, ci sunt improvizate, semi-artizanal, "legal" din cauza coruptiei, din microbuze compartimentate CONSTRUCTIV in alt mod sau chiar, mai grav, din dube de marfa.

Dupa parerea mea, "greseala" (?) majora este faptul ca nu se cere explicit ca transportul public, macar cel urban, sa se faca cu autobuze URBANE, care oricum au conditii mai restrictive si ar fi permis eliminarea cotetelor maxi-taxi actuale.
Apoi legislatie dura si APLICATA legata de siguranta, un cotet cu usi legate cu sfoara (am poze din Buzau cu asa ceva) sau cu usi care se pot deschide in mers, accidental sau nu, permitand "revarsarea" calatorilor, nu au, in opinia mea, ce cauta in transportul public. Plus cerintele legate de informare, adica informare vizuala si sonora privind traseul si statiile, prevedere care este considerata "facultativa" de smenarii astia numiti politic care au dus tara de rapa....

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 11 Noi 2015 15:07:35    Titlul subiectului: 182452

Asta am spus si eu, miniautobuzul de mai sus e chiar ok.
Celebrele maxi taxiuri (cele de 18 + 1 --> le stim toti cum arata ) folosite pentru rute mai "slabute" strict in limita maxima de 18 ( + 1 ), pentru ca e voie.
Daca nu ai rute din acestea, aut, la revedere, la fier vechi.
Asa cum am mai spus de mult de tot, eu am mers de multe ori cu 18 + 1 pe distanta Bucuresti - Piatra Neamt ( sau Tg. Neamt ) si era ok. Iar scaunele erau din acelea confortabile, de masina mare. Si cred ca era si rentabil traseul, evident ca nu se lucra in pierdere.
Sunt de acord ca actualele 18 + 1 de pe rutele ( de exemplu Bucuresti - Pantelimon - Neferal )ar trebui sa dispara urgent.
Hai sa-ti spun o treaba reala. Acum un an a fost o manifestatie publica PSD pe Stadionul National ( ? ) A fost sigur, dar nu mai stiu cand, acum doi ani ? n-are importanta.
346 ( Neferalul ) nu a circulat in ziua respectiva pentru ca nu aveau licenta !!!!!!! Nu stiu din ce motive, dar nu aveau si erau controale "de mai sus" pe traseu. Ce spui ? Aici miroase a coruptie...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 15 Noi 2015 23:27:17    Titlul subiectului: 182497

Un exemplu concret de respect al legislatiei in domeniu. Azi am fost la Ciorogarla. Ca sa ajung acolo iau un microbuz de la statia de metrou Pacii. La ducere erau 5 oameni in picioare. Cand m-am intors de la Ciorogarla microbuzul care venea dinspre Bolintin Vale, al companiei C&I avea............11 insi in picoiare. Pe langa cei 19 insi pe scaune. Problema este ca acest microbuz merge cativa kilometri pe A1, pana la intrarea in capitala. E drept ca este o portiune mica, in jur de doi kilometri. Dar, a mers cu oameni in picoare pe autostrada !!!! E legal ????

Asta nu e tot. Autostrada era plina, pe sensul spre Bucuresti. Era in jur de ora 18:00. Toti se intorceau in capitala si se circula bara la bara. Soferul microbuzului s-a bagat pe banda 2. Cel din fata lui a pus o frana brusca. A pus si sofrtul microbuzului. Jumatate din cei 11 care eram in picoare, din cauza inertiei ne-am trezit peste sofer !!!!!!

Era la un pas sa fie un accident. Si eu eram in microbuzul asta BLESTEMAT !!!!!!!!

Fiindca BLESTEMATII astia de patroni nu sunt in stare sa respecte niste regului, a unei BLESTEMATE de tari de RAHAT numita Romania !!!!

Si stiti ce spuneau calatorii ? Il compatimeau pe soferul microbuzului. Nimeni nu a zis de ce nu a luat oameni in picioare.

Cand a intrat in Bucuresti, m-am dat jos din maxi-taxi, la statia de la capatul lui 62 (Liceul Industrial Auto). M-am dus la primul echipaj de politie (era la vreo 10 metri). I-am dat coordonatele microbuzului (cu numar de inmatriculare cu tot). L-au dat prin statie, dar mai mult nu mai stiu.

Cati trebuie sa mai moara in tara asta BELSTEMATA pentru ca legistlatia sa se respecte ???

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Petitii, legislatie Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community