Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Controlorii STB (RATB). Pro si contra
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 11 Feb 2015 08:48:18    Titlul subiectului: 177215

Bine ai venit in haosul legislativ din Romania Laughing
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 20 Aug 2015 07:19:12    Titlul subiectului: 181059

Precizari ale RATB-ului privind controlorii si obligativitatea validarii cardurilor: http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=501

Citat:
Precizări privind controlul și obligativitatea validării cardurilor de transport RATB

Având în vedere interpretările apărute în mass-media privind obligația călătorilor de a se legitima în fața agenților de control RATB, precum și obligația validării cardurilor de călătorie în mijloacele de transport în comun, Regia Autonomă de Transport București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Normele privind desfășurarea transportului în comun cu vehiculele RATB și modul de sancționare a abaterilor săvârșite sunt reglementate prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 156/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Conform art. 14 din această hotărâre, coroborat cu articolul 18 din OG nr 2/2001, „contravenientul este obligat să prezinte agentului constatator, la cererea acestuia, actul de identitate. În cazul în care contravenientul refuză să se legitimeze, agentul constatator poate apela la ofițerii sau subofițerii de poliție, ori la cele mai apropiate secții de poliție”. RATB este operator autorizat de date cu caracter personal sub nr. 923, având în atribuții protejarea datelor de identitate ale cetățenilor aflați în evidența Regiei.

În privința validării cardurilor de transport, precizăm:

Validarea este obligatorie:

în cazul utilizării unui card Multiplu care poate fi încărcat cu 2-10 călătorii urbane, preorășenești sau Expres;
în cazul achitării călătoriilor prin opțiunea “Portofel electronic” aferentă cardului Activ;
în cazul utilizării unui abonament eliberat pe o linie sau două linii, pentru călătoria pe toate celelalte linii cu același tarif pe călătorie și cu traseu comun cu aceasta/acestea, dar numai pe porțiunile de traseu comun și în stații comune;
pentru activarea abonamentelor încărcate online pe cardul Activ nominal.
Categoriile de călători care beneficiază de gratuitate cu mijloacele de transport RATB în baza documentelor stabilite în legile specifice, sunt:

veterani, invalizi și văduve de război (Legea nr. 44/1994, cu modificările și completările ulterioare);
deținuți politici, persoane persecutate politic și din motive etnice, deportate ori constituite în prizonieri (Decret Lege 118/1990 și Legea 189/2000, cu modificările și completările ulterioare);
eroi martiri ai Revoluției din 1989 și urmașii acestora, precum și ai Revoltei de la Brașov din 1987 (Legea 341/2004, cu modificările și completările ulterioare);
persoanele cu handicap și însoțitorii acestora (Legea 448/2006);
personalul Primăriei Municipiului București și al instituțiilor și serviciilor publice de interes local ale Municipiului București (H.C.G.M.B. nr. 33/27.01.2011, H.C.G.M.B. nr. 36/04.02.1999);
pensionarii cu domiciliul stabil în București (H.C.G.M.B. nr. 139/2006);
copiii cu vârsta până la 7 ani (H.C.G.M.B. nr. 156/2001).
Subliniem necesitatea validării tuturor tipurilor de carduri, întrucât aceasta permite acumularea de date statistice privind numărul de călători transportați, date ce sunt utile pentru o analiză corectă a cererii de transport și oferă posibilitatea adaptării ofertei la cererea înregistrată pe fiecare linie, zonă, interval orar.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 20 Aug 2015 10:17:00    Titlul subiectului: 181072

Niste precizari de tot hazul...

Pai sa vedem:
Citat:
„contravenientul este obligat să prezinte agentului constatator, la cererea acestuia, actul de identitate. În cazul în care contravenientul refuză să se legitimeze, agentul constatator poate apela la ofițerii sau subofițerii de poliție, ori la cele mai apropiate secții de poliție”.
Asa si ?!? Sa analizam situatia: Agentul constatator (Controlorul) ii cere calatorului, presupus contravenient, sa se legitimeze, calatorul refuza. Ce poate face agentul constatator? Pai "poate apela la ofițerii sau subofițerii de poliție, ori la cele mai apropiate secții de poliție". Pai stai asa, ala poate apela la cine vrea el, DAR nu are dreptul sa te retina, astfel incat daca nu este un politist acolo, langa el, cand iti cere sa te legitimezi, nu te poate retine si poti pleca linistit. Orice retinere sau tentativa de retinere poate oricand sa fie interpretata ca fiind sechestrare, abuz in serviciu sau chiar hartuiala.
Deci comunicatul asta e fix o ... aaa, nimic, nu spune daca "agentul constatator" are dreptul sa te retina, in ce conditii, pe ce termene etc etc.

Apoi, maretul comunicat ne enumera categoriile de carduri de calatorie care trebuie validate obligatoriu, dintre care sunt "omise" abonamentele "normale", incarcate la chiosc, si apoi comunicatul "comuta" brusc spre enumerarea categoriilor de pomanagii.
Asadar o lasa in "coada-de-Peste" pe asta cu obligativitatea sau nu a validarii abonamentele "normale", incarcate la chiosc.

Precizarea ca
Citat:
Subliniem necesitatea validării tuturor tipurilor de carduri, întrucât aceasta permite acumularea de date statistice privind numărul de călători transportați, date ce sunt utile pentru o analiză corectă a cererii de transport și oferă posibilitatea adaptării ofertei la cererea înregistrată pe fiecare linie, zonă, interval orar.
este fix zero barat, RATB imi spune ca le-ar fi lor necesar sa valideze toata lumea, dar nu pune punctul pe "i" sa impuna obligativitatea validarii tuturor cardurilor, asa cum de altfel consider ca ar fi normal...

Si uite asa da RATB-ul un minunat comunicat prin care "clarifica" "interpretarile din mass-media" si o face atat de bine incat prin multe cuvinte nu spune nimic... E o performanta, totusi.. Rolling Eyes Laughing

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Joi 20 Aug 2015 10:20:18, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 20 Aug 2015 10:20:02    Titlul subiectului: 181074

La ce hahalere, angajate pe pile sunt acolo, comunicatele sunt cum sunt.
La un moment dat tin minte ca au fost discutii despre infiintarea politiei RATB.
Pana atunci, cred ca ar trebui semnat un protocol cu jandarmeria si sa faca razii. Alta solutie nu vad pentru a creste incasarile.
Stiu ca a mai fost o alta discutie cu care as fi de acord si ar iesi si RATB-ul mai in castig. In loc sa achiti amenda, ami bine sa achiti o cartela cu 10-20 de calatorii.
Solutii ar fi, dar atata timp cat in posturile de decizie nu prea sunt meseriasi ci oameni pusi pe critetii politice, treaba nu prea merge.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Dum 31 Ian 2016 00:57:25    Titlul subiectului: 183543

Din nou abuzuri din partea controlorilor RATB, de aceasta data filmate. Ma intreb cand se va organiza o "cernere" a personalului corpului de control RATB?

www.recentnews.ro a scris:

Agresat de controlorii RATB pentru că nu și-a validat cardul. Nimeni nu a sărit în ajutorul tânărului – VIDEO

Scene șocante într-un autobuz din București. Un tânăr a fost abuzat și agresat de mai mulți controlori RATB, pe 28 ianuarie, în autobuzul de pe linia 105. Tânărul este împiedicat de controlori să coboare din autobuz, îl țin de pantaloni, îl iau pe sus, doar pentru simplul fapt că tânărul nu își validase călătoria și că nu dorea să arate actul de identitate.

Tânărul era să-și rupă piciorul în ușa unui autobuz din București după ce a fost agresat de către controlorii RATB.

Niciunul din călătorii aflați în autobuz în acel moment, nu au sărit în ajutorul tânărului, luat efectiv pe sus de controlori și ținut cu forța în mijlocul de transport.

Șoferul autobuzului, care era responsabil de tot ce se întâmplă în mijlocul de transport pe care-l conducea, în loc să oprească mașina și să cheme poliția, a executat ordinele unuia din controlori, care i-a cerut pe un ton imperativ, ca un ordin, să închidă ușile și să pornească autobuzul.

În tot acest timp, tânărul țipa, plângea și cerea ajutor de la călătorii din autobuz, întrucât era agresat de controlori și își mai și prinsese piciorul într ușile autobuzului.

Și toate astea pentru că tânărul nu își validase călătoria și pentru că nu avea la el buletinul cerut de controlorii RATB care doreau să-l amendeze.

Potrivit legii, controlorii RATB nu au voie să atingă călătorii. În cazul în care aceștia refuză să prezinte cardul de călătorie și buletinul, controlorii trebuie să cheme jandarmii și poliția.

Conducerea RATB ar trebui să demareze o anchetă internă și să-i concedieze pe controlorii care l-au agresat pe tânăr. Controlorii au avut un comportament abuziv, inuman și ilegal și trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Întreaga scenă filmată cu telefonul mobil de un călător, s-a produs pe 28 ianuarie 2016, în jurul orei 12.00, în autobuzul de pe linia 105, între stațiile Calea Plevnei si Gara de Nord.

_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Dum 31 Ian 2016 07:45:49    Titlul subiectului: 183544

Ce gluma!

Cu alte cuvinte articolul zice asa: "Un individ mergea pe blat. Cand au venit controlorii, le-a zis asa: Eu n-am bilet dar cobor la prima, ma bucur ca v-am cunoscut si va doresc o zi buna". Iar raii de controlori, in loc sa-i multumeasca la fel pentru amabilitate, auzi tupeu... sa nu-l lase sa coboare!

Conform autorului articolului, atat plata calatoriei cat si legitimarea in fata calatorilor sunt complet optionale. Nu vrei, nu o faci. Genial.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
laur5287



Data înscrierii: 11/Dec/2008
Ultima vizita: 10/Iun/2023
Mesaje: 11
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 31 Ian 2016 15:19:23    Titlul subiectului: 183558

Saracutul infractor, ce-l mai plange toata lumea... Oare merita tot acest teatru ieftin pentru 1,30 lei cat costa o calatorie? Oare s-o fi imbogatit micuta pramatie ca nu a platit calatoria? Respect calatorilor cinstiti din acel autobuz care nu au sarit in apararea unui escroc. Recomand RATB-ului sa execute controale impreuna cu echipaj de jandarmi sa vedem atunci cati isi mai permit sa faca circ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 01 Feb 2016 16:11:49    Titlul subiectului: 183592

A aparut si raspunsul RATB pe aceasta tema:

http://ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=546

RATB a scris:
RATB s-a autosesizat în legătură cu acest caz, iar o comisie de disciplină cercetează echipa de control implicată în incident, în conformitate cu prevederile Codului Muncii și ale Regulamentul intern. Pe perioada cercetărilor, cei trei controlori au fost retrași din traseu. Măsurile care vor fi luate față de aceștia vor fi comunicate ulterior.

Totodată, pentru a evita astfel de incidente, luni dimineață, toate echipele de control au fost instruite să respecte întocmai reglementările existente, chiar dacă omisiunile acestora permit eludarea legilor de către călătorii frauduloși, agresivi.

Politica RATB este aceea de a conștientiza pe toți călătorii, prin introducerea unor reglementări locale care să asigure o relație corectă cu aceștia – atât cu cei fideli și conștiincioși, cât și cu cei frauduloși.

În același timp, RATB precizează că nu tolerează nici comportamentul controlorilor, dar - pentru a fi corecți față de călătorii conștiincioși - nici pe al călătorilor frauduloși care încearcă să evite sancționarea folosindu-se de astfel de acțiuni teatrale și în forță.

Sublinierea imi apartine. Printre randuri RATB ne transmite ca nu are ce sa faca daca incercam sa ne dam jos cu forta din bus/tram.

Deci practic controlorii fara jandarmi sau politisti nu au nici o putere... neplacut!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Feb 2016 18:51:19    Titlul subiectului: 183601

Legea e facuta aiurea, practic controlorii nu au nici o putere.
Ori schimbata legea ori automat cu jandarmii dupa ei.
Cum e acum e vax.
Stiu pe cineva care nu plateste de cand se stie si-l doare fix in nasture. Individul e cam golan de felul lui si nu-i pasa.
Pe de alta parte are buletinul la o adresa unde casa e parasita, n-are geamuri, sta sa se prabuseasca. Evident ca nu locuieste acolo, dar acolo e cu buletinul.
Tot asa, mai stiu pe cineva care are buletinul pe o alta adresa de pe langa Gara de Nord, nici astuia nu-i pasa.
Toate amenzile le primeste acolo dar acolo nu sta nimeni din familie. Politia / fiscul nu are ce sa le faca locatarilor de la adresa ( ca-s mai multe apartamente / familii in curtea respectiva ).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Feb 2016 23:59:58    Titlul subiectului: 183611

Pana la urma, cam catit calatori platesc bilet sau abonament ?
Concret, 50 % ? 75 % ?
Si ce s-ar putea face ca sa se creasca incasarile prin scaderea blatismului ?
Din pacate si controlorii mai exagereaza dar si o parte din calatori "merg pe gratis".
Iar RATB-ul nu este in cea mai buna situatie financiara. E drept ca si daca toti ar cumpara bilet, tot nu ar acoperi cheltuielile regiei, cea mai mare parte din venituri sunt din subventia primariei.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 02 Feb 2016 08:56:33    Titlul subiectului: 183615

Alternativele pe care le vad eu sunt:

- 1. Urcarea OBLIGATORIE prin fata si validarea OBLIGATORIE a cardului; stiu ca e greu, dar e solutia VIABILA aplicata cu succes in Marea Britanie, iar britanicii stiu ce fac.
La inceput se poate introduce pe cateva linii si apoi extinsa treptat.
Daca pe o linie ai autobuzul si jandarmul, plus echipa mobila gata de interventie impotriva cetatiganilor, fie ei tigani originali sau rromani manelisti, va fi mai greu la inceput, dar numai forta disciplineaza maimutele.
Sa nu aud ca nu merge, la maxi-taxi e doar soferul care si conduce, si da bilete, si vorbeste la telefon, si fumeaza, iar dubele sunt arhipline, deci la RATB nu vreau sa aud ca nu merge.

- validarea OBLIGATORIE a cardului, indiferent de tipul lui, chiar daca e abonament sau card pentru pomanagii.
Trebuie sa existe o evidenta clara a calatoriilor pentru dimensionarea corecta a numarului de vehicule, a frecventei.

- eliminarea gratuitatilor NELIMITATE care sunt o CRIMA ECONOMICA, si inlocuirea lor cu cartele cu numar LIMITAT de calatorii, cred ca 50 de calatorii/luna sunt mai mult decat suficiente, si valabile numai intre orele 10-14 si 19-23. In afara acelor ore, sa plateasca normal, nu inteleg de ce trebuie ca din impozite si taxe sa platim calatoriile gratuite ale unora. Hai, poate as fi de acord cu calatorii LIMITATE la cei cu pensii sub 1.000 de lei, desi si asta e discriminatoriu intrucat salariatii platiti cu salariul minim, care mai au si copii de dat la scoala etc, platesc intreg, desi ei chiar au nevoie sa mearga la servici, nu sa se plimbe de aiurea.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fantt



Data înscrierii: 01/Noi/2005
Ultima vizita: 12/Ian/2024
Mesaje: 193
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 04 Feb 2016 22:53:47    Titlul subiectului: 183649

Ai uitat sa adaugi un lucru foarte important: asigurarea unui numar suficient de vehicule pentru o calatorie decenta....eu am platit 15 ani abonament constant dar in ultimul timp m-am saturat de nesimtirea celor de la RATB care si bat joc de noi neasigurand suficiente mijloace de transport, astfel ca am inceput sa iau abonament din 2 in 3 si sa fentez controlorii...inainte sa aiba vreo pretentie RATB-ul la bilete (din taxe si impozite oricum cotizam la greu prin subventia acordata de primarie), sa faca bine sa scoata la strada suficiente mijloace de transport....cand voi vedea pe site-ul RATB un orar exact pentru fiecare linie si statie si ca pe teren se respecta acel orar, si ca acel orar tine cont de cererea de transport, abia atunci voi mai pleca urechea la pretentia lor de a circula cu titlu de calatorie valid.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 05 Feb 2016 08:05:36    Titlul subiectului: 183653

Se pare ca subiectul dezbatut si prin presa, a avut ecou in randul mai marilor RATB. Se are in vedere ca pe anumit linii controlorii sa fie insotiti de jandarmi. Ceea ce nu ar fi un lucru rau. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Proiect RATB: Jandarmii vor însoți permanent controlorii, pe mai multe trasee

RATB lucrează la un proiect de colaborare cu Jandarmeria București, prin care controlorii să fie însoțiți de oamenii legii atunci când efectuează verificări pe liniile în care au fost înregistrați mai mulți călători fără bilet - de exemplu, liniile 21, 32, 139 sau 4.

„Ne confruntăm cu multe cazuri din cauza călătorilor care nu își plătesc titlul de călătorie. Zilnic, apelăm la poliție cam de 25 de ori," a declarat Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al RATB, conform digi24.ro.

În urma conflictelor din 2015, 33 de controlori au avut nevoie de îngrijiri medicale. Există însă și situația inversă, în care controlorii agresează călătorii. 35 de angajați RATB sunt cercetați disciplinar.

Oficialii regiei se gândesc să ceară prezența permanentă a jandarmilor la controale pentru a preîntâmpina conflictele.

"Într-adevăr, pe zona de control avem un proiect în sensul în care vom colabora cu Jandarmeria București pentru efectuarea unor acțiuni comune pe liniile de transport. Se vor intensifica, astfel, controalele în zonele în care se înregistrează o fraudă mai mare, gen liniile 21, 32, 139 sau 4. În special la marginea orașului. Acolo o să acționăm punctual în colaborare cu Jandarmeria", a declarat, pentru ziarulring.ro, Constantin Tobescu

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 31 Mai 2016 20:43:30    Titlul subiectului: 185455

Mergand astazi cu tramvaiul am vazut intr-o statie mai multi controlori imbracati cu niste veste albastru inchis cu inscripitia CONTROL pe spate; studiind acum problema am dat de acest articol:

http://www.europafm.ro/de-astazi-controlorii-ratb-poarta-veste-reflectorizante-de-culoare-albastra/

Europa FM a scris:
Controlorii Regiei de transport din București vor fi mai ușor de identificat.

Începând de astăzi, toți poartă veste reflectorizante de culoare albastră și au inscripționată sigla RATB.

Pe spatele vestei, este scris cu litere mari CONTROL.

Măsura a fost luată de RATB pentru a-i încuraja pe cei care circulă cu mijloacele de transport să își valideze cardurile de călătorie.

Regia speră astfel să își sporească încasările – a spus la Europa FM, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 31 Mai 2016 21:26:04    Titlul subiectului: 185456

Oare ii incurajeaza sa valideze cartela sau ii incurajeze sa fuga ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 23 Sep 2016 20:20:43    Titlul subiectului: 186571

De cand poarta uniforme, controlorii RATB si-au schimbat putin tactica. Daca inainte de a avea uniforme, "atacau" frontal vehiculele RAB, acum au o "tactica" prin invaluire, in sensul ca nu stau chiar in dreptul statiei.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Sâm 24 Sep 2016 08:24:09    Titlul subiectului: 186573

Sunt si in state controlori, dar sunt politisti la sectia transit. Ex in NYC (oras) sunt parte din NYPD pe cand in NJ sunt divizie distincta (Transit Police)

Ma intreb de ce nu se converteste la serviciu de politie, in afara de poate salarii si deci costuri mai mari.

Daca stau sa ma gandesc, aveam boala pe controlori ca mai faceam blatu, ar mereu erau politicosi chiar si cei car dupa nivelul de limbaj se vedea ca nu avea liceul.

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 11 Oct 2016 10:38:37    Titlul subiectului: 186736

S-a mai propus, sa fie un fel de Politie RATB. Si eu sunt de parere ca un serviciu similar cu cel de la New York ar trebui sa fie si la noi.
Au fost cazuri in New York cand cetatenii au amenintat controlorii cu un pistol ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Mie 12 Oct 2016 21:59:52    Titlul subiectului: 186759

In NY in oras (MTA) nu sunt controlori pentru ca trebuie sa platesti la sofer si nu se urca la usa din mijloc. Soferul ti-o inchide in nas daca incerci sa te strecori. Aici autobuzele numai 2 usi au pentru urbane, si 1 usa pentru restul. Unele urbane tot cu o usa sunt, cum erau ale noastre, si tot 12m lungime.

Daca incearca sa intre, il strigam sa plateasca, si daca nu vroia chemam politia, si il lua pe sus.

Metrou e si mai greu pentru ca au baretele alea...nu mai tin minte cum le spune in romaneste. Turnstyle...In zone proaste sunt pana in tavan, si nu se pot sari. Si e prezenta mare NYPD.

In NJ la NJ Transit, sunt mijloace care sunt deschise sa le zic asa. Autobuzele sunt la fel ca sus, dar au trenuri suburbane (ecartament normal, cu locomotive Bo-Bo diesel/electric stil traditional, si electrice.

Au conductori (nasu ca la CFR) si nu te lasa DELOC fara sa platesti. Dar am vazut oameni sa sara cu banu daca era un veteran batran sau ceva asa.

"Metroul Usor" la NJ Transit e de fapt un tramvai. Kinkishario e marca din cate tin minte. Simple articulat bidirectional cuplate cate doua.

Sunt zone unde circula separat sau pe langa sosea, dar in unele zone merge in mijloc ca in Romania. Am facut blatu odata ca nu am avut cash, si vroiam sa vad cum merg. Au masina de vandut bilete care ia carti de credit in tramvai. E posibil sa fi schimbat, dar acolo e singurul loc unde am vazut controlori care nu sunt politie.

Transportul in public in NJ e deservit de Transit Police, o politie la nivel de stat, cu jurisdictie pe mijloace de transport. Poarta arme, ca toti politistii, si in zonele proaste acompaniaza controlorii.

Am fost cam vorbaret lol. Cred ca in final RATB va adopta ceva in stil European. Aici armele sunt mai comune la oameni normal. E parte din drepturile constitutionale.

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 13 Oct 2016 07:29:38    Titlul subiectului: 186767

Eu sunt de parere ca ar trebui sa fie politisti sa insoteasca controlorii in zonele, mai rau famate ale capitalei (Ferentari, Giulesti-Sarbi, etc). Sau sa fie mai dese raziile organizate de jandarmerie. In orice caz, ar trebui ca RATB si nu numai sa gaseasca solutiile sa mai scada procentul celor care fac blatul.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Vin 14 Oct 2016 01:28:50    Titlul subiectului: 186777

Era un studiu facut cand locuiam in Giulesti si era ceva de gen 80-90 la suta faceau blatul. E clar ca asa o linie nu ar fi rentabila deloc. Stiu ca nu ar fi drept pentru cei care fac blatul, dar daca ar elimina liniile o saptamina sau o luna ma intreb daca blatistii ar plati

Probabil ca tot nu ar plati. Dar coruptia e de vina, cand politiei ie e frica sa arresteze vre-un var al nu stiu cui, asta e ruzultatul.

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 26 Oct 2016 09:24:24    Titlul subiectului: 186909

Iata de ce este nevoie de politie sau jandarmi pe mijloacele de transport in comun. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Trei controloare RATB, date jos din tramvai de un călător nervos: ''Vă iau și la picioare!''

Trei controloare RATB au fost date jos din tramvaiul 41 de un călător nervos, pe care îl prinseseră fără bilet.

Neavând cum să justifice lipsa biletului, bărbatul a început să urle la cele trei controloare și să le amenințe cu bătaia, determinându-le pe acestea să coboare la prima stație, scrie presa tabloidă.

''Dați de unul ca mine și vă ia și la picioare. Ia vezi, că nu ești poliția!'', a comentat bărbatul, în timp ce controloarele coborau din tramvai.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Vin 28 Oct 2016 00:43:02    Titlul subiectului: 186941

Controlorii are trebui sa fie namile de om, chiar daca nu politie. Cred ca nu ar face scandal daca erau trei controlori cat bradul.

Parca 41 nu era tramvai civilizat?

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 09 Iul 2017 17:38:15    Titlul subiectului: 190995

Era civilizat, o data. Acum nu prea mai este.

Interesant este faptul ca RATB-ul incearca sa schimbe modalitatea de control. Articolul se gaseste aici.

Citat:
În luna iulie, RATB schimbă parțial modalitatea de control

Pentru a veni în sprijinul călătorilor și pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității achitării călătoriei, începând de vineri, 7 iulie 2017, Regia Autonomă de Transport București (RATB) a inițiat un proiect-pilot privind schimbarea parțială a procedurii de control, în sens preventiv.

Astfel, în orele de vârf (în intervalele 6.00-9.00 și 17-19), echipe de control vor fi prezente în stațiile RATB cu flux major de călători și vor verifica la urcarea în vehicule existența titlurilor de călătorie, îndrumându-i către centrele de vânzare pe cei care nu dețin titluri valabile. În afara intervalului orar menționat, activitatea de control se va desfășura normal.

La sfârșitul lunii iulie, după încheierea proiectului pilot vor fi făcute evaluări pentru a stabili măsurile care urmează a fi luate în continuare.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Lun 10 Iul 2017 13:35:11    Titlul subiectului: 191018

Adica o sa stea cu ochii pe oameni care nu cumpara bilet si ii controleaza pe aia daca taxeaza sau nu? Ar elimina controlul fiecarui om care urca, si ar face treaba mai usoara dar problema clasica ramane.

Cum opresti blatistii care cumpara un bilet si il tin in taxator fara sa composteze? Cand vad controlor atunci il composteaza. (Bine, nu stiu daca mai exista stilul asta, dar validarea electronica se poate "fura" la fel).

Vad doar doua solutii:

1-Acces numai la sofer cu card validare rapida (gen expresuri) si coborara pe la usa 2,3 etc. si zic strict coborare. Daca se urca, soferul suna la politie si il salta pe blatist.

ori

2-Transport gratis, platit din bugestul primariei. Ar fi scump dar s-ar merita a se face un calcul cat s-ar pierde pe vanzare de bilete/abonamente vs cat se cheltuie pe benzi noi, pasaje. Daca transportul e gratis, SIGUR se va micsora numarul de masini personale folosite la ora de varf. Numai cei care vor sa arate lumi ca au BMW sau altceva for plati benzina. Restul vor alege sa faca economie de bani (chiar daca au acelasi BMW, si-l vor tine pentru plimbari de placere etc)

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Următoare
Pagina 11 din 12

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community