Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transportul public de calatori - Municipiul Resita (General)

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul CARAȘ-SEVERIN
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Ker0seN



Data înscrierii: 22/Dec/2005
Ultima vizita: 24/Mar/2024
Mesaje: 112
Locație: Resita; Timisoara

MesajTrimis: Mie 19 Oct 2011 13:01:29    Titlul subiectului: Transportul public de calatori - Municipiul Resita (General) 149719

Deschid acest thread nou deoarece nu gasesc unul la care sa se potriveasca informatii generale aflate din surse neoficiale despre ce se mai intampla "dupa cortina" transportului local din Resita.

Voi rezuma mai multe idei aflate "din interior" sau din alte surse ce cunosc bine situatia de acolo in acest mesaj.

In primul rand, un lucru deranjant ce s-a intamplat este faptul ca de curand s-au montat pe gardurile parcului noii societati placute cu "FOTOGRAFIATUL INTERZIS", au angajat firma de paza privata ce se ocupa de gonirea "pasionatilor" sau a altor doritori de imortalizare a ceea ce este transportul local. Probabil le e frica de vreun atentat...

Tramvaiele au fost oprite "temporar" pentru a moderniza portiuni din calea de rulare si firul de contact, pe o perioada de 2 saptamani... au trecut peste doua luni si tramvaiele sunt tot acolo. Intre timp au fost sigilate, la fel si statiile de redresare.
Tramvaiele au fost scoase din hale (desi halele nu sunt utilizate) probabil pentru a rugini mai rapid si a fi fabricata scuza vinderii lor la fier vechi. Din depou a fost dat afara pana si Timis2-ul folosit ca plug iarna.

Autobuzele cele vechi, din care multe sunt inca in stare foarte buna de functionare (111 RDT-urile, 112 UDM-urile - cel putin o parte din ele, MAN-ul si vreo doua IK 280-uri). Intre timp a inceput procesul de vandalizare a lor, deoarece sunt in alta curte nepazita.

Consumul aproximativ de motorina, "la ochi" si la logica, pe luna al parcului este undeva la 35 tone pe luna. Asta in cazul in care pe tramvaie, inainte sa fie scoase, s-au montat "celule de compensare", un sistem de stocare al curentului generat in momentul cand tramvaiul merge din inertie, reducand consumul de energie de la aprox. 1,5 miliarde pe luna (lei vechi) la aprox. 300 milioane pe luna (lei vechi).

In parc se tot aduc DAF-uri, au venit inca 4 bucati (scurte) pe langa primul scurt ce sosise de curand, acestea fiind putin mai vechi (1996) pe langa primul venit (2001). Toate au cutie hidramata dar nu si secventiala... Geografia Resitei si a imprejurimilor ne va arata la iarna ce inseamna asta Very Happy.

RO-A-TIR a promis ca in decurs de 2 luni va monta aparate de compostat in noile masini, automate de bilete in statii, afisaje digitale in statii si va repara/adapta afisajele digitale de pe autobuze. Pana acum nu se observa nimic in acest sens. Aproape ca au trecut cele doua luni de la comunicatul transportatorilor remis catre primarie (06.09.2011). (articol: http://www.caon.ro/viitor-adus-pe-roti-de-autobuz/976410).

Inca o suspiciune ar fi faptul ca se doreste renuntarea la autobuzele aduse de primarie, ele fiind in chirie la RO-A-TIR (Neoplanurile si Renaulturile). Asta in mod logic daca ne gandim, pentru ca se tot aduc autobuze si erau suficiente deja. Deja sunt 11 scurte si muuulte lungi, nici nu stiu exact. Se pare ca firma nu si le va numerota.

Ce credeti ca se va intampla cu transportul orasului de pe Birzava in viitor? Sunt curios daca in cateva luni le trec pe gaz, ca Raposatu', ca altfel sigur dau faliment. Prescomul lucra fara profit sau chiar pe minus, desi 80% din transport era deservit de tramvaie. Dar acum cu 100% autobuze, cum va fi?

Acestea sunt in general informatii NEOFICIALE! Ele NU SUNT CONFIRMATE sau asumate de nimeni! Nu faceti acuze si nu trageti concluzii extreme, s-ar putea sa gresim si noi cu parerile noastre. Dar voi poate ati mai vazut intamplari dinastea prin alte orase si sunt curios cam care este tiparul... ce urmeaza?

_________________
Timis 2, Timis 2 hai de ne du si pe noi! I LOVE TIMIS2.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 05 Aug 2013 12:38:45    Titlul subiectului: 166209

http://adevarul.ro/locale/resita/spedition-ro-tir-inseala-calatorii-carora-le-a-impus-bilet-pret-timisoara-1_51fde82bc7b855ff56a20c4d/index.html

"Spedition Ro A Tir înșeală călătorii cărora le-a impus un bilet la preț de Timișoara

4 august 2013

Articol de Cristian Franț

Autobuzele din Reșița circulă cu instalațiile de aer condiționat oprite

Primăria Reșița a primit mai multe sesizări în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local că auobuzele din oraș circulă fără a porni aerul condiționat pe caniculă

În urma sesizărilor primite, inspectorii Compartimentului pentru Transport și Siguranța Circulației au verificat autobuzele firmei ce asigură transportul în comun pe raza muniipiului și au constatat că unul dintre ele avea instalația de aer condiționat defectă. În ceea ce le privește pe celelalte autobuze verificate, acestea aveau instalația de aer condiționat în stare bună, dar nu era pornită. „Personalul Compartimentului pentru Transport și Siguranța circulației din cadrul Primăriei Municipiului Reșița alături de lucrătorii Poliției Locale Reșița au verificat sistemul de aer condiționat și de ventilație din mijloacele de transport public local, în condițiile unei temperaturi exterioare de 16-17 grade Celsius. În urma acțiunii a fost constatat faptul că instalația de aer condiționat și de ventilație din toate autobusele era oprită iar trapele erau închise. De asemenea, în momentul pornirii acestor sisteme pentru verificare, s-a observat că sunt funcționale, cu excepția celor dintr-un singur autobus. Din cauza temperaturii exterioare scăzute la data efectuării verificării, această acțiune va fi reluată atunci când vor fi înregistrate valori termice de peste 30 de grade Celsius“ ne-a informat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița."

_____________
Smenul "alesilor" locali, de ... Vina? Impartita cu gugustucii de cetateni prosti care au stat cu mainile in san cand s-a desfiintat sistemul de transport cu tramvaie si cand li s-au adus niste paraziti privati care, in stilul "romanesc", investitii minime spre zero, profit maxim pe spinarea vitelor cu drept de vot... Evil or Very Mad

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fl82



Data înscrierii: 18/Sep/2010
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 455
Locație: Husi (jud. VS)

MesajTrimis: Joi 03 Mar 2016 12:31:49    Titlul subiectului: 183973

Traseele de transport urban in comun din Resita cu autobuzele, conform wikipedia

-1M Marginea – Minda – Mol/Mopar/Molizilor

-4 Moroasa II – Baraj (de la lacul secu) – CET – Molizilor – Moroasa II

-8 Intim – Moniom – Intim

-9 Intim – Țerova – Intim

-10 Nera – Doman – Nera

-11 P-ta Republici – Minda – Cuptoare – P-ta Republici

Acestea ar fi deservite cu 25 de autobuze urbane.


In 1990 care erau traseele de autobuze urbane din Resita ? Din cate am inteles de la topicul despre tramvaie, atunci existau 42 de autobuze urbane in Resita.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul CARAȘ-SEVERIN Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community