Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Incidente/accidente la metrou
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Metroul bucurestean
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 06 Iul 2015 08:01:37    Titlul subiectului: 180036

1.cremsnit a scris:
Nu pot fi de acord cu ce spui tu din pricina faptului ca judeci un om fara sa-l cunosti; ori nu se militeaza in prezent pentru o lume "fara prejudecati"???

Am o ura pe sinucigasi. Sunt niste lasi.

Acum am ajuns sa le plangem de mila la sinucigasi. Dar la calatori nu se gandeste nimeni ? Ce vina au mii de calatori fiindca un cretin a decis el sa isi ia viata aruncandu-se in fata metroului ?

Dar la mecanicul de tren nu se gandeste nimeni ? Omul ala poate sa fie nenorocit pe viata !

Numai la sinucigasi trebuie sa ne gandim si sa le plangem de mila.......
Eu uita ca eu nu le plang de mila. Sunt niste egoisiti si niste lasi ordinari, care nu sunt in stare sa ia viata asa cum este. Din partea mea nu au decat sa se sinucida. Dar streangul este cel mai bun, dupa parerea mea.

Nu sa se arunce in fata metroului, la ora de varf. Nu am absolut nici o compasiune pentru ei !!!!

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată de către guest la Mie 08 Iul 2015 14:46:21, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 08 Iul 2015 11:57:01    Titlul subiectului: 180135

Legat de oprirea circulatie pe timpul acelor incidente, o problema ar fi ca este necesara oprirea alimentarii cu energie electrice a sinei 3 pentru a permite inlaturarea "efectelor" sinuciderii.

Intrebarea mea este: intr-o statie de metrou este posibila oprirea alimentarii cu energie electrica a sinei 3 doar pentru un sens de mers sau se deconecteza simultan sina 3 pe ambele sensuri de circulatie? Pentru ca in acest caz, oprind alimentarea pentru a permite inlaturarea sinucigasului, devine imposibila circulatia trenurilor si pe sensul celalalt, caz in care as intelege de ce nu s-a circulat alternativ pe sensul ramas liber.

Mi s-ar parea util sa existe posibilitatea deconectarii sinei 3 pe fiecare sens de mers, idependent.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
locutusus



Data înscrierii: 13/Feb/2014
Ultima vizita: 13/Iul/2017
Mesaje: 6

MesajTrimis: Mie 08 Iul 2015 13:16:20    Titlul subiectului: A propos de sinucigasi 180143

http://www.vice.com/ro/read/am-vorbit-cu-mecanicii-de-metrou-despre-cum-se-vad-sinucigaii-din-cabina-lor

"În cabina conductorului de metrou există un buton roșu. Singurul. Mare, ieșit în afară, crescut în bord ca o ciupercă. E butonul pentru sinucigași sau, denumire oficială, frâna de urgență. Pot trece ani fără ca cineva să îl folosească și totuși mecanicul Ștefan Căpățână își agăță mintea de acel buton de fiecare dată când se apropie de un peron. Atunci, în secundele alea de dinainte de ieșirea din tunel, creierul lui e pregătit să-i comande palmei să plesnească butonul roșu cu viteza cu care ar încerca să omoare o muscă în zbor. Și e atât de vigilent, pentru că trăiește tot timpul cu groaza că amintirea unui sinucigaș sfârșind sub roțile lui l-ar urmări toată viața.

Căpățână a ajuns o legendă printre angajații Metrorex. Se spune că e conductorul care poate să prevadă o tentativă de sinucidere cu câteva secunde înainte de a se întâmpla. De patru ori s-au aruncat oameni în fața trenului său greoi și de tot atâtea ori sinucigașii lui s-au ridicat de pe șine întregi și au plecat, bine-mersi, pe picioarele lor. Ba chiar au lăsat loc și de „Bună ziua!", de parcă tocmai vizitaseră muzeul Metrorex și nu moartea.

Dragostea care te obligă să schimbi peronul pe lumea cealaltă
Ultima oară când și-a privit sinucigașul în ochi a fost acum doi ani. Era dimineață, la stația Titan. Se apropia de peron cu 75 de kilometri la oră. În buza tunelului, în cercul acela luminos dincolo de care se întindea peronul, a văzut un călător cât un punct. Un punct ce i s-a părut lui atunci că nu e în ordine. Și fără să aștepte să vadă ce urmează să se întâmple cu acel punct, a apăsat frâna de urgență. Trenul a ieșit din tunel în frânare, cu un scârțâit care julea timpanele. Iar secunda următoare s-a scurs în slow motion: Frânele chinuiau roțile să se oprească, fierul aluneca pe fier, mecanicul a sărit de pe scaun în picioare, picioarele tânărului s-au desprins de pe peron în plonjare. „Se aruncase așa de frumos, cu mâinile înainte, de parcă sărise într-o piscină. Era înalt, a căzut pe ambele șine așa, că dacă treceam peste el, îl tăiam în trei".

Numai că, într-un mod miraculos, metroul a oprit incredibil cu roțile la două degete de gâtul sinucigașului. Omul, nevătămat, a rămas totuși blocat sub garnitura trenului. Așa cum scrie la manual în astfel de situații, Ștefan Căpățâna a anunțat dispecerul și apoi a anunțat călătorii, evitând cuvântul sinucidere. „Din motive tehnice... un călător a lunecat pe linia de tren... vom staționa". În nebunia aia i-a rămas în minte un călător care, deși știa că este un bucureștean împachetat sub tren, a venind la el să-I certe: „Dobitoculeee, întârzii la serviciu!". Dar mecanicul nu avea timp să răspundă. În așteptarea ambulanței, a coborât pe linie să își privească în ochi sinucigașul despre care știa de la început că nu e rănit. L-a găsit bine mersi stand ghem și strigând: „Ajutor! Ajutooor!". Atunci l-a întrebat de ce a făcut-o. „Scoate-mă de aici și îți zic". Mai târziu avea să afle că iubita îl părăsise.
Din 43 de metrouri câte a condus Căpățână în cei treizeci de ani de muncă, tentative de sinucidere a avut, în mod misterios, doar pe unul singur. Același de fiecare dată: trenul cinci. Și toate au avut același motiv: dragostea. Își amintește de o domnișoară pe care o zărise pe peron „ca un punct care îmi joacă feste". I-a sărit, a frânat. Era tânără și frumoasă foc. „Mirosea a alcool și le-am zis bodyguarzilor să o ducă la poliție până își revine. Dar paznicii probabil au fost încântați că era o doamnă drăguță, le-o fi zis că nu mai are nimic, și i-au dat drumul. Și când a văzut ea că a scăpat aici, s-a dus și s-a aruncat în partea cealaltă, la Titan". Avea să scape și a doua oară, estimând greșit capătul de tunel de unde avea să iasă metroul.

Tot dragoste a fost și la inginerul salvat de el prin 2000. Omul aflase că în timp ce el trudea de zor la muncă în străinătate, nevastă-sa din România se iubea, de zor, cu un altul. Și poate nu ar fi aflat niciodată asta dacă nu și-ar fi găsit femeia acasă cu burta la gură, deși nu se mai văzuseră de cel puțin nouă luni. Așa că a înnebunit. A intrat la metrou, a coborât pe șine și s-a pus de-a curmezișul pe ele, culcat ca în patul conjugal. Mecanicul Căpățână poate nici nu l-ar fi văzut dacă curentul produs de trenul lui nu i-ar fi ridicat bărbatului un colț din pardesiu și nu i l-ar fi fâlfâit pe șine ca un steguleț de semnalizare.

Cea mai proastă metodă de sinucidere
Anul trecut, în mai, un bărbat de 38 de ani s-a aruncat în gol la stația de metrou Universitate. Era un avocat. George Dumitru, angajat al afaceristului Dan Adamescu, anchetat pentru că ar fi dat mită unor judecători. Prietenii îl știau ca un avocat care se ghida în viață după principiul „este bine să faci doar ce te va lăsa să pui liniștit capul pe pernă". Dumitru a căzut între vagoane și nu a murit pe loc. A mai trăit minute bune, cu dureri cumplite. Studenta Raluca Popescu a fost în trenul aflat în spatele celui sub care s-a aruncat avocatul. „La Romană se auzea că încă trăiește. S-a anunțat sprin stație că e un caz de sinucidere și lumea urla că întârziere. Apoi, doi studenți au început și ei să pună paie pe foc, că de ce s-a găsit ăla la amiază să se arunce, că vor întârzia", își amintește Raluca.

Studiile arată că sinuciderea cu metroul chiar este o idioțenie fără margini. „Studii făcute pe cazuri de suicid la metroul, din Montreal, Canada, au arătat, spre exemplu, că rata de supraviețuire e totuși destul de mare, ce-i drept cu consecințe dramatice pentru individ, multiple handicapuri și infirmități. De obicei sunt persoane la prima tentativă de suicid, care consideră că mijlocul este lipsit de echivoc. Prin asta, ce-i drept, se înșală - cel puțin în cazul aruncatului în fața metroului", explică psihiatrul Gabriel Diaconu. Și, pe lângă asta, sinuciderea la metrou nu implică doar o singură viață. Ci două. Și pe cea a conductorului.

tefan Căpățână este o excepție în Metrorex. În timp ce ne vorbește, în spate oprește un tren cu direcția Preciziei. Ochiul lui este format să nu se uite ca noi ceilalți, doar la vagoane, îl zărește în cabină pe un coleg de-al lui conductor. „El e George, are nenumărate...execuții". Își alege cu greu cuvântul care să desemneze rănirea unui sinucigaș. Bărbatul din spate a avut 11 sinucideri. Nu a evitat nici unul. Doar doi însă au murit. Restul au rămas cu membre sfârtecate. Dar căpățână știe cât de afectat este colegul lui: „La a doua execuție a albit brusc. A fost extrem de traumatizat. O dată l-am întrebat ce simte. Mi-a spus: «Pe ultimul pe care l-am călcat, la Piața Unirii, îi ieșea sângele din cap ca la puiul de găină»". Nu se știe câți oameni se aruncă anual în fața metroului în România și câți dintre ei supraviețuiesc, pentru că reprezentanții Metrorex țin aceste cifre secrete. La fel cum nu se știe nici câți conductori suferă căderi nervoase după un asemenea incident. Cert este că principala frică a tuturor mecanicilor cu care am vorbit este legată de sinucigași.

ictorița Cojoc, din prima generație de femei conductor la metrou, se gândește cu înfrigurare la ziua în care ar putea da peste unul. De aceea își ia măsurile ei de precauție „E normal să rămâi în conștiința ta cu o traumă. E un om totuși, nu e un gândac. Și un gândac dacă poți să îl eviți, îl eviți, o avea și el familie, de ce să îl omori dacă nu îți face rău. De câte ori mă urc pe tren spun un Doamne-ajută! și simt, așa, că mă luminez...". Psihologii atrag atenția că efectele emoționale ale unui conductor sunt extrem de puternice. Îi pot afecta atât de tare, că unii dintre ei ar putea ajunge chiar la simptomele pe care le avea sinucigașul pierit sub roțile lui. „Conducătorul metroului este în primă fază sub stare de șoc psiho- emoțional. Acest șoc emoțional va fi tradus, mai târziu, prin stres posttraumatic.

În cazul în care acest șoc nu este tratat într-un timp cât mai scurt de la incident, subiectul poate avea trăiri care duc la anxietate severă (tensiune interioară, frică, nervozitate, panica, o stare de alarmă permanentă), depresie severă, (auto-învinovățire, remușcări, regret, angoasă, suferință)", observă Alina Maria Blăgoi , psiholog Clinician Specialist.

Atenție! Se închid ușile anti-sinucidere
În țările civilizate s-au introdus bariere pe peroane, astfel încât nimeni să nu mai aibă acces oricând la liniile de metrou.

Sunt ca niște vitrine transparente, lungi cât ține peronul, cu uși care se deschid doar când trenul este în stație. Iar alte țări sunt atât de departe față de noi, încât fac tot felul de studii suplimentare pentru a-i face pe oameni să-și păstreze cumpătul și viața și trupul pe peron. În Japonia s-a constatat că în stațiile cu becuri cu lumină albastră rata sinuciderilor e foarte mică, așa că au instalat peste tot lumini albastre. Lumina albastră liniștește din motive încă necunoscute, dar se presupune că e direct relaționată de starea pozitivă a oamenilor. Așa că au montat becuri albastre peste tot.

În contextul proiectelor de modernizare a infrstructurii, Metrorex va lua în calcul o asemenea investiție în viitor, care să contribuie la diminuarea fenomenului. Psihiatrul Gabriel Diaconu vede situația mai nuanțat: „Discuția e foarte delicată: în ce măsură autoritatea transportatoare a luat precauții ca astfel de incidente să nu aibă loc? Prin analogie, nu poți spune că arhitectul unui pod de pe care se poate sări e în vreun fel responsabil că oamenii se aruncă de pe el. Pe de altă parte, dacă autoritățile ar pune bare anti-suicid sau scuturi anti-suicid la metrou, probabil că astfel de situații nu ar mai avea loc".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 04 Noi 2015 08:22:20    Titlul subiectului: 182331

Nu stiu daca are legatura cu celebrul incendiu recent, insa in dimineata asta am constatat cu surprindere ca la iesirea din statia Gara de Nord spre Polizu/Hotel Ibis erau deschise TOATE cele 4 usi de acces ale statiei (cele metalice, rosii), in conditiile in care de obicei erau deschise doar vreo doua!

Or fi incercand sa elibereze si sa faca disponibile si accesibile toate potentialele iesiri de siguranta?

A mai remarcat careva si ala alte statii deschiderea tuturor (sau macar a mai multor) usi?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Sâm 12 Dec 2015 17:19:06    Titlul subiectului: 182827

In acest moment statia Piata Unirii 1 este evacuata, nu se circula intre Timpuri Noi si Izvor.
Update: Circulatia e fragmentata si la Crangasi, se face transbordare.
Se anunta prin difuzoare ca motivul haosului tine de "siguranta calatorilor"...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 13 Dec 2015 13:41:47    Titlul subiectului: 182850

Sa fi fost o amenintare cu bomba ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Dec 2015 00:55:27    Titlul subiectului: 182886

Doua metrouri defecte azi, unul dimineata pe M2 (Aparatorii Patriei) si unul dupa masa pe M1 (Obor). Articolul se gaseste aici.

Citat:
Trenurile de metrou nu au circulat, luni după-amiază, la stația de metrou Dristor din motive tehnice, au fost anunțați călătorii de către oficialii companiei de transport subteran.

Reprezentanții Metrorex au confirmat pentru B365.ro că blocajul metrourilor s-a datorat defectării unui tren de metrou la stația Obor. Din cauza aceasta, circulația metrourilor s-a desfășurat pe un singur fir pe relația Obor-Dristor 2.

Circulația a fost reluată la aproximativ o oră de la producerea defecțiunii, adică în jurul orei 17.30, a anunțat Evelyne Croitoru, purtătorul de cuvânt al Metrorex.

Un tren de pe magistrala 2 de metrou s-a defectat, luni dimineață, astfel încât aglomerația a fost și mai pronunțată decât de obicei pe această linie.

Luni, la ora 7.50, s-a defectat un tren care circula pe magistrala 2, la Apărătorii Patriei, pe sensul spre Pipera, au declarat reprezentanți ai Metrorex pentru B365.ro. Conform sursei citate, a fost nevoie de 10 minute ca trenul să se pună în funcțiune și să se reia circulația. Însă, cum defecțiunea s-a suprapus cu aglomerația de dimineață, numărul calatorilor de pe peron a fost mult mai mare decât de obicei.

Potrivit unor calatori, la Eroii Revoluției, în jurul orei 8.30, călătorii așteptau și pe scări trenurile, din cauza aglomerației de pe peron.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mar 15 Dec 2015 10:20:10    Titlul subiectului: 182889

In cazul defectiunii de pe M2... era chiar asa de greu ca 1 tren din 2 de pe sensul Pipera - Berceni sa intoarca la Brancoveanu si sa preia din calatori? E prea complicat sau nu le pasa? Inteleg ca sunt cazuri in care nu ai ce face, dar aici nu mi se pare ca nu exista solutie.
_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Dec 2015 10:36:02    Titlul subiectului: 182890

Asta m-am intrebat si eu, daca nu exista nise protocoale, cum sa actioneze in cazul acestor defectiuni sau daca e vreun sinucigas.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 15 Dec 2015 12:46:41    Titlul subiectului: 182893

Asta am mai intrebat si eu la un moment-dat, nu au niste proceduri standard pentru fiecare statie si situatie, in asa fel incat daca se intampla ceva, sa le execute automat, fara sa se mai "gandeasca" ?!?
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 31 Dec 2015 13:01:42    Titlul subiectului: 183103

Nu e vorba de un incident propriu-zis, insa e ceva peste masura de deranjant: in trenurile de metrou si-au facut aparitia turme de tiganci cu copii care cersesc sub pretextul "colindelor" si "traditiilor".
Dupa ce Metrorex iti face capul mare cu anunturile obsesive de a nu incuraja cersetorii si cersetoria, iata ca din nou trenurile sunt invadate de tigani si obiceiurile lor. Unde sunt rahatii aia de agenti de paza? Stau cuminti si ii lasa in pace, ca doar mafia trebuie sa profite de prostia romanilor care dau bani acestor maimute care NU au nicio legatura cu colindele si traditiile.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BodoMinea



Data înscrierii: 13/Dec/2015
Ultima vizita: 30/Ian/2017
Mesaje: 3
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 08 Ian 2016 00:29:46    Titlul subiectului: 183193

Și eu am observat că au cam rărit paza și încep să apară 'apucături' de RATB ca așa zisele colinde. Agenții își fac treaba și sunt vigilenți cu.. adevăratele amenințări = entuziaștii cu aparate foto Rolling Eyes

Nici ăsta nu e destul de grav ca să îl catalogăm ca incident dar e din categoria.. Clasicele încurcături de la Eroilor

3 IANUARIE 2016
Am plecat pe la 13-13:05 de la Preciziei (M3 evident). La Politehnica a anunțat că merge doar până la următoarea stație. "Trenul circulă numai până la stația Eroilor, pentru continuarea călătoriei luați trenul de la linia vecină". A ajuns la Eroilor. Ne-a zis iar că se retrage din circulație și au intrat bodyguarzii în acțiune. Mecanicul a coborât și s-a urcat în cabina metroului de Republica (era goală), și altul a coborât și s-a urcat în metroul 'meu'. Apoi a luat-o gol spre Saligny (așa credeam). Actually, a rebrusat după ce a plecat Republica. Foarte interesant, afișajul de le peronul de vis-a-vis indica ANGHEL SALIGNY și apoi PRECIZIEI (direcții contrare.. mă simt ca pe M4). Apoi a afișat Dristor 2, apoi două de Preciziei. Apoi s-a anunțat pe stație că circulă fără oprire și fără călători și următorul tren va sosi în 4 minute.

L-am luat pe următorul Dristor 2 și la Crângași a staționat și s-au schimbat mecanicii și la acest tren.

Lumea cam dădea ochii peste cap și gesticula intens la marginea peronului, pentru mine a fost destul de entertaining faza. Am prins într-un video ultima parte cu cel fără călători.

Video Youtube: Bombardier pe M3 traversează stația Eroilor: Fără oprire, fără călători (Ultra HD)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Sâm 23 Ian 2016 09:11:44    Titlul subiectului: 183406

Situatie neobisnuita astazi pe M2, se circula pe un singur fir intre Dimitrie Leonida si Aparatorii Patriei, cel de pe sensul spre Berceni.
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 29 Mar 2016 16:12:54    Titlul subiectului: 184347

Un incident in acest moment, s-a anuntat ca e un tren defect in fata, deci undeva intre Piata Victoriei, unde am urcat, si Berceni. Trenul in care am urcat a stationat aproximativ 10 minute la Victoriei, apoi a plecat, a mers o statie si acum sta iar la Piata Romana...
Din nou s-a anuntat o stationare de cateva minute... Probabil ca va fi o treaba de durata pana la reluarea normala a circulatiei. E un moment foarte prost, e ora de varf, trenul e arhiplin...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 29 Mar 2016 21:23:28    Titlul subiectului: 184351

Deci, cel mai probabil la Piata Romana, ne-am intersectat. Eu veneam dinspre Universitatii. Ce s-a intamplat acolo. Simplu, unul din trambitatele si mult-laudatele CAF-uri a "cazut la datorie". Nu mai putea nici macar usile sa le inchida (foto 1-2).
Cand am intrat la Universitate la ora 17:20, casierita tot spunea la microfon, ca nu se circula decat inspre Pipera.
Ce defectiune a avut CAF-ul nu stiu, dar dupa parerea mea aceste mult-lauidate trenuri se defecteaza prea des.



Blocaj metrou, 29 martie 001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  73.61 kb
 Vizualizat:  de 15101 ori

Blocaj metrou, 29  martie 001.jpg



Blocaj metrou, 29 martie 002.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  86.2 kb
 Vizualizat:  de 15101 ori

Blocaj metrou, 29  martie 002.jpg



Blocaj metrou, 29 martie 003.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  85.59 kb
 Vizualizat:  de 15101 ori

Blocaj metrou, 29  martie 003.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 29 Mar 2016 21:27:34    Titlul subiectului: 184352

La Piata Romana era un tren arhiplin care astepta sa plece inspre Universitatii, la Victoriei era alt tren arhiplin spre Universitatii. In jurul orei 17:35 s-a anuntat ca trenurile incep sa circule normal.
Probabil au tras rama defecta de la Universitatii.
La Aviatorilor, nu toti calatorii incapeau in metrou, sens spre centru (foto 1-2).
Acum, eu inteleg ca un tren sa se defecteze mai des, dupa...............30 de ani de exploatare, dar de ce asa defectiuni dese cu trenurile CAF, la nici macar 3 ani de exploatare ?

De fapt, prea multe defectiuni la metroul bucurestean in ultimul timp, dupa parerea mea. Si aici sunt probleme cu mentenanta, ca si in cazul RATB-ului ???



Blocaj metrou, 29 martie 004.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  67.63 kb
 Vizualizat:  de 15099 ori

Blocaj metrou, 29  martie 004.jpg



Blocaj metrou, 29 martie 005.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  89.78 kb
 Vizualizat:  de 15099 ori

Blocaj metrou, 29  martie 005.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 31 Mar 2016 07:17:47    Titlul subiectului: 184385

Evenimentul a fost reflectat si in mass-media. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Defecțiune la metrou, la Unirii 2. Circulația a fost blocată jumătate de oră

Metroul bucureștean s-a confruntat marți după-amiază cu un nou blocaj. Circulația a fost întreruptă pe magistrala Pipera – Berceni, unde metroul nu a circulat mai bine de jumătate de oră.

Cauza întreruperii este legată de o defecține tehnică, o garnitură fiind blocată la stația Unirii, potrivit unui anunț făcut prin stație.

Circulația a fost reluată, au declarat oficialii Metrorex, confirmând că a fost vorba de o defecțiune la o garnitură la stația Unirii 2. Călătorii au fost debarcați și preluați de alt metrou, iar în scurt timp circulația a fost reluată.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 31 Mar 2016 07:22:06    Titlul subiectului: 184386

E clar, ceva se intampla la Metrorex. Au fost si ieri probleme. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Din nou probleme la metrou, miercuri. Călătorii, anunțați că trenurile întârzie

După ce luni și marți au fost semnalate avarii la metrou, în stațiile Dristor și Piața Unirii, miercuri după-amiază călătorii Metrorex s-au confruntat din nou cu întârzieri la metrou. Din cauza unor probleme tehnice, garniturile de pe magistrala 3 au circulat cu întârziere, motiv din care stațiile de pe traseu au fost din nou aglomerate.

Circulatia metroului a fost îngreunată, miercuri după-amiază, pe magistrala 3 de metrou din cauza unor probleme tehnice. Potrivit antena3.ro, călătoriiau fost anunțați, în stații și în trenurile de metrou, că sunt întârzieri în circulație, Metrorex lucrând pentru remedierea problemei.

O nouă avarie la metrou, marți după-amiază. Un tren a fost BLOCAT la stația Piața Unirii

O nouă avarie la metrou a avut loc, marți după-amiază, o garnitură de tren fiind BLOCATĂ la stația de metrou Unirii. Călătorii au fost evacuați, după ce o garnitură a rămas blocat jumătate în stație, jumătate în tunel. Asta după ce, în urmă cu numai o zi, o problemă similară a fost înregistrată și la stația Dristor 2.

Metrourile NU au circulat aproximativ jumătate de oră, marți după-amiază, pe magistrala 2 din cauza unei garnituri de tren care a rămas blocată la stația Piața Unirii. Călătorii au fost debarcați și preluați de un alt metrou.

Circulația a fost reluată după circa 30 de minute, au declarat oficialii Metrorex, confirmând că a fost vorba de o defecțiune la o garnitură.

Cauza întreruperii circulației metrourilor a fost legată de o defecține tehnică, potrivit unui anunț făcut prin stație. Practic, o garnitură de tren a fost blocată la stația Piața Unirii.

Din cauza aceasta, majoritatea peroanelor de pe magistrala 2 de metrou au fost foarte aglomerate.

Avarie la metrou la stația Dristor 2, luni după-amiază. Circulația a fost reluată

O avarie a fost semnalată, luni după-amiază, la stația de metrou Dristor 2 din Capitală. Incidentul a fost rezolvat în scurt timp, iar Metrorex anunță că va efectua verificări.

Marti, am vazut trenul fara calatori la Universitatii, nu la Unirii 2 cum apare in articol !!!!

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 12 Apr 2016 16:50:03    Titlul subiectului: 184571

Incident astazi la Piata Romana:

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/incendiu-la-metroul-din-capitala-o-garnitura-este-blocata-in-tunel-mai-multe-echipaje-de-pompierii-intervin.html

Stirile ProTV a scris:
Panica la statia de metrou Piata Romana din Bucuresti. Un panou electric a luat foc intr-un tunel si trenul s-a oprit intre statii.

Mai multi calatori au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce s-au intoxicat cu fum. Sute de pasageri au fost evacuati in graba, iar circulatia la aceasta ora de varf este afectata in toata reteaua subterana din centrul Capitalei.

Pompierii au intervenit rapid cu 16 autospeciale si mai multe ambulante.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 14 Iun 2016 11:17:49    Titlul subiectului: 185642

Un incendiu la metrou intre statiile Piata Victoriei si Aviatorilor. In prezent se circula pe un singur fir. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Incendiu la metrou. Se circulă pe un singur sens pe magistrala M2 Berceni- Pipera

Circulația la metrou este blocată, marți dimineață, între stațiile Victoriei și Pipera, după ce angajați ai Metrorex au anunțat că într-o garnitură care mergea spre Aviatorilor se simte miros de fum. Din tunelul de la Piața Victoriei iese fum, pompierii fac verificări, iar ISU a trimis șase autospeciale de stingere și patru echipaje SMURD.

Update ora 11.40: În acest moment, se lucrează la schimbarea izolatorului defect.

Au fost imediat luate măsuri de scoatere de sub tensiune în zonă. Ventilația a fost acționată imediat în sistem de evacuare a fumului din stație. S-au luat măsuri de închidere imediată a stațiilor Piața Victoriei 1 și Piața Victoriei 2. Până la rezolvarea problemei menționate, trenurile circulă în sistem pendulă între stațiile Aviatorilor și Pipera; între stațiile Berceni și Piața Romană, trenurile circulă pe ambele fire.

Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc în stația de metrou Piața Victoriei 2. În scurt timp, se va deschide stația de metrou Piața Victoriei 2.

În această dimineață, la ora 10:03, prin apel 112, a fost semnalat fum în tunelul de metrou dintre stațiile Piața Victoriei și Aviatorilor.

Apelul a fost făcut de către conductorul unei garnituri de metrou care se deplasa pe direcția Piața Victoriei - Aviatorilor. Având în vedere că fumul se manifesta între cele două stații de metrou, au fost constituite dispozitive de recunoaștere și intervenție, în ambele stații, astfel: la Piața Victoriei intervin trei echipaje de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială de descarcerare grea și trei autospeciale cu apă și spumă, iar dinspre Aviatorilor, trei echipaje de prim-ajutor și trei autospeciale cu apă și spumă.

Incendiul a avut loc la 150 de metri de stația Victoriei, sensul spre Aviatorilor, unde au ars doi metri liniar de izolator de la șina de metrou. Nu există persoane rănite, iar călătorii care se aflau în cele două stații au fost evacuate, precum și cei care se aflau în garniturile de tren.

Incendiul a fost lichidat și în acest moment se intervine pentru restabilirea condițiilor normale de trafic.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 16 Iun 2016 09:02:26    Titlul subiectului: 185671

La doua zile de la incidentul de mai sus un altul similar cu degajare de fum a avut loc la Timpuri Noi astazi dmineata in jurul orei 7.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 06 Ian 2017 12:11:20    Titlul subiectului: 187740

Pana de curent, pe magistrala 2, azi dimineata. Articolul se gaseste aici.

Citat:
UPDATE: Potrivit reprezentanților METROREX, metroul nu a circulat, în interval 8.48-9.01, între stațiile Brâncoveanu și Berceni din cauza unei avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Avaria a fost remediată și toate trenurile și-au reluat circulația.

Circulație întreruptă în sensul de mers spre Berceni. În difuzoare s-a auzit atenționarea Metrorex.

PANA CURENT METROU. CIRCULAȚIA este ÎNTRERUPTĂ la METROU pe o MAGISTRALĂ. Curentul de la stația de metrou Dimitrie Leonida a fost întrerupt. Călătorii au fost nevoiți să meargă prin beznă, având doar câteva lumini de lanternă aprinse.

„Sunt doar câteva beculețe aprinse. Din alea mici, de rezervă cred. Sunt așezate pe acolo pe unde treci. Ne-a dat drumul în interior, dar așteptăm aici" a declarat unul dintre călători.

PANA CURENT METROU. CIRCULAȚIA este ÎNTRERUPTĂ la METROU pe o MAGISTRALĂ. Traficul a fost îngreunat de la stația Brâncoveanu, s-a circulat invers de cât se obișnuiește, pe sensul diferit și chiar pe beznă
.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 06 Ian 2017 14:33:31    Titlul subiectului: 187744

Si acum sunt probleme pe M2, cica "din motive tehnice, se circula cu dificultate"... Mda, M2 da semne ca cedeaza...
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Sâm 14 Ian 2017 08:57:59    Titlul subiectului: 187867

Situatie neobisnuita la aceasta ora pe M2, in statia Dimitrie Leonida au venit simultan 2 trenuri dinspre Piata Sudului, unul la linia 1 si altul la linia 2! Shocked
E clar, Metrorex si linia M2 cedeaza incetul cu incetul...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Sâm 14 Ian 2017 09:04:15    Titlul subiectului: 187868

A venit, in sfarsit, un metrou dupa 25 de minute, si asta venind de la Sudului si intorcandu-se pe falsa spre Sudului.
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Sâm 14 Ian 2017 11:53:53, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Metroul bucurestean Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Următoare
Pagina 20 din 24

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community