Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Taxiuri in gari, aeroporturi ...
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Taxiuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Sheena



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 09/Oct/2019
Mesaje: 281
Locație: Braila

MesajTrimis: Lun 14 Apr 2014 18:11:59    Titlul subiectului: 172371

Nu inteleg de ce pe aeroportul Otopeni nu li se face reclama la microbuzele care te duc la trenul spre Gara de Nord si turistii sunt lasati sa fie inselati de samsarii speculanti care se numesc impropriu taximetristi si sa apara cazuri ca ale japonezei.

Ionescu a scris:
Daca esti baiat destept, inainte de a veni in Bucuresti, te uiti pe net ca sunt o gramada de site-uri pe care sunt prezentate firmele de taximetru legale si relativ curate.
Referitor la aeroporturi, cel din CJ, cel din Bucuresti, si cel din TM (dupa informatiile de pe site) au o legatura cu primul terminal de transport, Centru, Centru, respectiv, utilizand transportul in comun. Singura problema la CJ era, ca datorita lucrarilor aflate in desfasurare in aeroport nu era nici o posibililitate de a cumpara bilet. Dar se pare ca se va remedia. La Bucuresti, chiar la sosiri, jos unde vine 783 e casa de bilete, carduri, cartele. Deci, de ce sa iei taxiul? Wink


Ca sa patesti ce a patit japoneza =))
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Oct 2014 07:55:44    Titlul subiectului: 175020

Nu toate sunt bune si frumoase, cu taxiurile autorizate de la Gara de Nord. Articoll se gaseste aici.

Citat:
Taximetriștii din stația autorizată din Gara de Nord refuză cursele, după bunul plac


Dacă sperați ca, odată cu înființarea unei stații autorizate de taxi în Gara de Nord, să nu fiți nevoiți să vă confruntați cu taximetriști care refuză cursa, aflați că, cel puțin deocamdată, lucrul acesta nu se întâmplă. Asta pentru că nu toți taximetriștii prezenți acolo respectă regulile și puteți aștepta și 20 de minute până găsiți unul dispus să vă ducă unde aveți nevoie.

Gara de Nord are, din 16 noiembrie 2013, stație autorizată de taxi, prin care s-a promis un tarif corect călătorilor, dar și dispariția taximetriștilor care refuză să îi ducă la destinația dorită.

Pe 18 septembrie 2014, la nici un an de la înființarea stației, în jurul orei 16.00, reporterii B365.ro au observat cum o tânără încerca, fără succes, să ia un taxi din Stația Autorizată de Taxi înființată de CFR SA. Cu trei bagaje mari după ea, s-a plimbat la toate cele trei mașini de taxi care așteptau clienți, fiind însă refuzată de șoferi. Motivul: niciunul dintre ei nu dorea să meargă în Piața Alba Iulia. Fără să dea vreo explicație, s-au limitat în a ridica din umeri.

La momentul în care s-a deschis stația autorizată de taxi din Gara de Nord, Lucian Marin, directorul executiv al companiei de taxi Meridian, compania care a câștigat licitația organizată de CFR SA, promitea că, în noua stație autorizată, clienții nu vor da de tarife suplimentare ori de refuzul taximetriștilor de a-i duce la destinația dorită.

"Oamenii trebuie să înțeleagă că este o stație autorizată, fără tarif suplimentar și fără să existe pericolul ca ei să fie refuzați", a precizat atunci directorul executiv al companiei, Lucian Marin.

În acest context, am revenit la stația autorizată de taxi pe 24 septembrie, ca să vedem dacă incidentul petrecut în urmă cu o săptămână fusese unul izolat. Nu s-a dovedit așa.

Mai mulți taximetriști întrebau clienții, înainte ca aceștia să urce în mașină, încotro se îndreaptă și, în funcție de zonă, îi refuzau sau nu.

Astfel, între orele 16.00-17.00, patru taximetriști au refuzat să transporte călători. O bătrână care dorea să ajungă în zona Dorobanți a așteptat circa 20 de minute în stația autorizată, fiind refuzată de doi taximetriști de la firma Pelicanul (cu numerele de înmatriculare: IF 78 EMI și IF 10 AJR) și de unul de la firma Meridian- număr de înmatriculare B 73 NNH (taximetristul de la Meridian i-a spus femeii că are o comandă, însă a staționat ulterior circa 40 de minute în stație). În cele din urmă, bătrâna s-a dus în stația de RATB de lângă și a făcut semn unui taximetrist care se afla în afara spațiului autorizat, reușind, astfel, să plece spre destinație.

Un alt taximetrist de la Pelicanul le spunea celor interesați de un taxi că merge doar într-o anumită zonă din Capitală: "În Berceni, dacă doriți, cu plăcere, doar în Berceni".



EXPLICAȚIA FIRMEI CARE SE OCUPĂ DE STAȚIA AUTORIZATĂ

Directorul executiv al companiei Meridian Taxi a declarat pentru B365.ro că este interzisă condiționarea cursei în funcție de distanța parcursă, fie că vorbim de stația autorizată din Gara de Nord ori de o altă zonă a Capitalei. De altfel, conform acestuia, sunt interzise orice refuzuri, cu excepția cazurilor în care clienții se află în stare de ebrietate, singurele cazuri prevazute de Legea 38/2003.

Referitor la refuzurile observate în stația autorizată, directorul a declarat că:

"Printre cei care au fost acceptați să colaboreze cu noi s-au strecurat însă, se pare, și oameni care nu au avut de gând vreodată să respecte regulile de disciplină impuse de noi. Urmarea a fost că am încetat rapid colaborarea cu dumnealor.(...)

În continuare insă, datorită libertății mișcării șoferilor de la un dispecerat la altul, încă ne mai confruntam uneori cu situații în care șoferi nou veniți în cadrul firmei se comportă neprofesional. Prima măsură la un astfel de refuz este interzicerea definitivă a accesului în zona Gării de Nord (dacă a fost un refuz politicos sau șoferul este la prima abatere). În cazul în care șoferul a vorbit necivilizat, sau in cazul unei a doua abateri, contractul de colaborare este reziliat pe loc."

Directorul Meridian Taxi le transmite așadar clienților să facă imediat reclamații la numărul de telefon 021.4080516 sau pe adresa de e-mail: reclamatii@meridiantaxi.ro

"Astfel reușim sa filtrăm permanent șoferii prin care oferim serviciile noastre de transport, mai ales în această zonă, unde tentația de fraudă este foarte mare.", a adăugat acesta.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 11 Oct 2014 12:53:13    Titlul subiectului: 175091

Ieri a fost o razie de amploare a politiei la principalele aeroporuturi din tara. "Recolta" politistilor se pare ca a fost bogata. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Acțiune de amploare a poliției: Amenzi de 10.000 lei taximetriștilor din aeroporturi, în numai 2 ore

În urma unei acțiuni desfășurate în zona aeroporturilor internaționale din București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, pentru verificarea legalității transportului de persoane în regim de taxi, polițiștii au aplicat, în numai 2 ore, 37 de sancțiuni contravenționale.

La data de 9 octombrie, Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. a coordonat o acțiune pentru verificarea legalității desfășurării transportului rutier în regim ,,taxi", în zona aeroporturilor internaționale Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București - Henri Coandă.

Activitățile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

Polițiștii de la transporturi și polițiști locali au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pe parcursul activităților desfășurate, echipele de control au verificat 169 autovehicule și au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.980 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 29 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 3 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 3 certificate de înmatriculate.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 30 Noi 2014 16:10:37    Titlul subiectului: 175820

"Piratii" nu au disparut din Gara de Nord. Ii gasiti mai ales cand soseste un tren international, incearca sa agate clienti inca de la peron. E drept nu mai sunt asa multi ca inainte, dar inca mai sunt.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 15 Apr 2015 22:42:21    Titlul subiectului: 178586

Contorale de rutina la aeroport, Gara de Nord, etc. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Controale la taximetriștii din aeroporturi și din Gara de Nord. Ce amenzi au dat polițiștii

Polițiștii au demarat o serie de controale la taximetriștii din aeroporturile din București și din țară, dar și la cei din zona Gării de Nord. În doar două ore, polițiștii au depistat peste 80 de abateri de la normele legale.

Polițiștii de la transporturi au acționat în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, precum și în zona Gării de Nord București, pentru verificarea legalități activității de taximetrie. În două ore, polițiștii au depistat peste 80 de abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și desfășurarea activității de taximetrie.

La data de 14 aprilie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, la nivel național, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, precum și în zona Gării de Nord București, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Polițiștii au verificat 185 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.195 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 74 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și 7 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare auto.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă și în perioada următoare.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 13 Dec 2015 14:02:32    Titlul subiectului: 182854

Sistemul de la Aeroportul Otopeni este civilizat numai ca are o hiba. De exemplu, sambata la 1:00 dimineata, s-au nimerit in acelasi timp trei avioane, toate pline ochi, doua de la Munhen si Frankfurt si unul de la Berlin. Pe langa marea coada de la Control Pasapoarte (unde au sosit in acelasi timp cateva sute de oameni), nu mai erau taxiuri disponibile. Lumea tot incerca la automatele pentru taxiuri, dar se pare ca nu erau destule taxiuri pentru numarul mare de calatori. In cele din urma, eu am avut bafta, si a venit un Speed Taxi, dupa vreo 15 minute de asteptare, dar alti calatori nu au avut norocul meu.
De cand au mutat toate low-costurile la Otopeni, constat ca aeroportul functioneaza la capacitate maxima, pe langa taxiuri ar fi necesar un metrou sau prelungirea liniei de tren de la Balotesti (dar astea sunt discutii pentru alte topice).

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 07 Apr 2016 12:36:45    Titlul subiectului: 184468

Noi reglementari privind accesaul taxiurilor in aeroportul Henri Coanda. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Un nou scandal cu taxiurile de la aeroportul Otopeni

♦ Aeroportul Otopeni: Nu mai au acces la aeroport taxiurile cu un portbagaj mai mic de 500 de litri. ♦ Taximetriștii: Sunt excluse mașinile cu instalații GPL, este o măsură abuzivă

Pe estacada din zona sosiri de la ae­ro­portul Henri Coandă (Otopeni) nu mai au acces de la începutul lunii aprilie taxi­­u­rile cu un portbagaj mai mic de 500 de li­tri, cu șoferi care au cazier judiciar sau care nu și-au luat avizele de la Poli­ția de Transporturi Aeriene și Poliția de Fron­tieră, potrivit oficialilor aero­por­tu­lui.

Restricția privind volumul port­baga­jului taxiului este descrisă ca fiind discriminatorie și abuzivă de către Viorel Radu, reprezentantul Asociației Drepturilor Taximetriștilor Indepen­denți, având în vedere că îi exclude pe șoferii de mașini cu sisteme GPL, care au buteliile de gaz în portbagaje. În Capitală sunt autorizate 7.000 de mașini, din care 90% sunt de tip Dacia Logan. Din acestea, 50% sunt pe sistem GPL, cu butelia de gaz în portbagaj, ceea ce reduce volumul portbagajului sub 500 de litri, a spus el pentru ZF. Aproape un milion de mașini au GPL în România, adică una din patru, potrivit datelor din piață. Taxiurile sunt pentru transport persoane, nu marfă, de aceea cred că este abuziv să pui o restricție legată de volumul portbagajului, a adăugat el.

Pe aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din țară, au fost anul trecut 9 milioane de pasageri, cu un milion de persoane mai mult față de anul anterior. Reorganizarea activității de taxi­metrie la aeroportul Otopeni a fost reali­zată în data de 1 februarie 2013, după ce ZF a subliniat într-o serie de articole anomaliile sistemului. În zona sosiri a aero­portului s-au amplasat termi­nale touchscreen și două ghișee, dar și pa­nouri informative pentru pasa­ge­rii care vor să cheme un taxi pe estaca­da de la sosiri, la Otopeni.

Anterior, taxiurile cu tarif normal de 1,39 lei nu aveau acces pe estacadă, ci erau luate de pasageri din zona Ceas, după ce aceștia trebuia să tragă de bagaje pentru a ajunge în stra­dă. Singurele taxiuri cărora li se per­mitea accesul pe estacada din zona sosiri erau cele cu tarif de 3,5 lei pe kilometru. Din această cauză, mulți pasageri riscau să ajungă în mașina unui pirat, taximetrist fără legitimație și aparat. În 20 de minute s-au primit doar două comenzi de când cu noua măsură de la Otopeni. Se formase o coadă de aproa­pe 50 de persoane, spune un pasager, care a făcut comandă de taxi la Otopeni. Circa 500 de taximetriști au îndeplinit deja toate condițiile pentru a desfășura activitatea la Aeroportul Henri Coandă și pot prelua pasageri fără nicio restric­ție, au transmis oficialii aeroportului.

Administrația Aeroportului Henri Coan­dă facilitează accesul pasagerilor la terminalele pentru comenzi taxi din aero­port și, în cooperare cu autoritățile sta­tului, ia măsurile necesare în vederea asi­gurării accesului doar pentru șoferii și autoturismele taxi care respectă nor­mele legale, având ca scop principal se­curi­tatea și siguranța pasagerilor, po­trivit oficialilor aeroportului.

Zilnic, sute de taxiuri ajung cu clienți, pasageri ai companiilor aeriene, la aeroportul O­to­peni. Noua regle­mentare însă va duce la reducerea semnificativă a numărului de taxiuri ce au acces la aeroport.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
paraschivrazvan25



Data înscrierii: 29/Mai/2016
Ultima vizita: 03/Apr/2024
Mesaje: 27
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 26 Iun 2016 12:33:31    Titlul subiectului: 185773

Daca vei lua taxiul de la Otopeni cu siguranta cursa va costa dublu, am patit acest lucru de doua ori, spre surprinderea mea si aseara un taximetrist a incercat sa ma pacaleasca, insa i-am achitat pretul corect. Acesta a motivat ca ceilalti dinainte ca are o eroare aparatul de taxat)))))
_________________
inchirieriauto-bucuresti.com
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Dec 2017 16:26:35    Titlul subiectului: 192949

Nu costa dublu, nu am avut probleme din astea.
Altele sunt problemele. Treaba cu taxiurile, pornita bine, acum a ajuns o bulibaseala.
Concret, daca vrei sa chemi taxi la aeroport (sa il comanzi la unul din cele trei automate aflata la terminalul Sosiri), in primul rand, cele cu tarif de 1,39 RON nu prea sunt. Mai degraba gasesti cu 1,70 RON/km. Nu ar fi asta o problema,
Cand am ajuns la aeroport pe 15 decembrie la ora 1:30 dimineata am chemat un taxi, facand comanda, asa cum eram obisnuit la automat. Numai ca, taxiurile la comanda nu mai trag pe prima banda, cum iesi din terminalul sosiri, trag pe banda 2. Pe prima banda sunt taxiurile pe care poti sa le iei la liber.
Problema este ca intre benzile 1 si 2 nu au facut un peron de asteptare, trebuie sa faci slalom printre taxiurile de pe banda 1 (care fie sunt in miscare, fie asteapta).
Pana la urma am renuntat sa astept taxiul care l-am comandat, dupa vreo 10 minute de asteptarer si am luat o masina la liber, aflata pe banda 1, cu 1,70 RON/km.
Se confirma zicala, la noi cand un lucru merge bine, este stricat.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Aug 2018 20:50:07    Titlul subiectului: 196277

Primaria are in vedere noi masuri in ceea ce priveste taxiurile in Gara de Nord, Aeroportul Henri Coanda sau in zona centrului Vechi. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Primarul Capitalei anunță măsuri DURE pentru TAXI: Vor fi luate de oameni pe BONURI de ORDINE

Primarul Capitalei Gabriela Firea promite luarea unor „măsuri drastice" pentru taximetriști, împreună cu Ministerul Transporturilor, spunând că taximetrele vor fi înșiruite la Gara de Nord, la aeroport și în zona Centrului Vechi, iar oamenii le vor lua în baza unui bon, în ordinea în care sunt așezate mașinile. Firea a precizat că a discutat despre acest lucru cu ministrul Lucian Șova, care ar fi spus că susține acest proiect, întrucât sunt în continuare taximetriști care refuză cursele și negociază prețul.

„Ca în orice țară civilizată, orice potențial călător își ia un bon și se înscrie la un automat și ia primul taxi. Taxiurile vor fi înșiruite în fața instituției, că este Gara de Nord, că este Centrul Vechi sau aeroport. Nu vor putea intra în aceste zone decât taximetre nepoluante, taximetre bine întrețiunte și îngrijite, taximetriști civilizați, care sunt și îmbrăcați civilizat, dar au și un limbaj adecvat, cu mașinile în care să nu fie tot felul de mirosuri și muzică neadecvată și așa mai departe", a declarat miercuri primarul Capitalei Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă pe tema proiectelor de infrastructură.

Edilul a subliniat că în continuare sunt taximetriști care negociază prețul și refuză curse, în ciuda regulamentului de conduită adoptat prin hotărâre de Consiliu General.

„Nu se mai poate așa, avem multe sesizări și plângeri, atât de la bucureșteni, cât și de la turiști, că sunt în continuare taximetriști (...) care nu respectă regulamentul pe care noi l-am aprobat, așa cum știți, și să strice toată imaginea Capitalei României. Sunt în continuare taximetriști care refuză curse, care negociază, care spun că sunt prea scurte și așteaptă una mai lungă, care se uită la om dacă e mai bine îmbrăcat să ceară mai mult, dacă consideră că nu e atât de bine îmbrăcat, de asemenea îl respinge. (...) Eu am crezut sincer că dacă votăm în Consiliul General un regulament pentru domeniul taximetriei și având în vedere că acolo sunt prevăzute și sancțiuni, am crezut că oamenii înțeleg de bună voie sau de sperietura sancțiunii. Văd că nu îi sperie nimic. Avem de la Poliția Locală rapoarte înfiorătoare", a spus Firea, potrivit news.ro.

Potrivit Primăriei Capitalei, polițiștii locali au făcut marți seară verificări în zona Centrului Vechi, dând 14 amenzi în valoare totală de 14.900 de lei taximetriștilor. Trei autorizații vor fi reținute.

Regulamentul pentru transport persoane în regim taxi adoptat de CGMB la începutul anului prevede obligația firmelor de taxi de a avea montat sistem de plată cu cardul în toate mașinile și sancționarea șoferilor cu amendă de până la 500 de lei dacă refuză cursele. De asemenea, regulamentul instituie obligativitatea existenței dispeceratelor la care clientul să poată apela telefonic sau prin alte mijloace și care să poată transmite taximetriștilor comenzile prin stație de emisie - recepție. Mașinile trebuie dotate cu aparate de taxat fiscalizate.

De altfel, șoferului de taxi îi este interzisă refuzarea transportului persoanei cu dizabilități, precum și a dispozitivului de mers, nu mai poate staționa pe poziția „liber" decât în locurile special amenajate și semnalizate și îi este interzisă staționarea în stațiile RATB. O altă regulă impusă este referitoare la fumat: este interzis, astfel, fumatul în interiorul taxiului în prezența clientului. De asemenea, și folosirea telefoanelor sau a altor dispozitive mobile este interzisă, iar în timpul programului, șoferii vor adapta fundalul sonor în funcție de preferințele clientului.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 31 Dec 2018 19:22:05    Titlul subiectului: 198095

Cand am sosit dimineata, la ora 3:20 cu trenul venit cu 15 ore intarziere de la Budapesta, am constatat ca aplicația Clever Taxi nu a fost eficace. La acea ora matinala nici un taxi nu era in raza aplicatiei. La coloane erau vreo doua taxiuri, dar taximetristii cereau 50 RON pentru o cursa care, in mod normal, costa intre 10 si 15 RON.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Lun 31 Dec 2018 21:06:28    Titlul subiectului: 198096

Oare s-a aplicat măsura cu scumpirea tarifului de noapte, care era în proiect acum câteva luni? Sau ceva mafie? Evil or Very Mad
Programul taxiurilor la gară e sincronizat cu cel normal al trenurilor. Din păcate, dacă întârzie trenul... C'est la vie! Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 14 Ian 2019 14:44:07    Titlul subiectului: 198333

In gara la Constanta, este plin de taximetristi "binevoitori". Acestia vin pe peron, chiar pana aproape de tren, in incercarea de a agata "fraieri", pardon, clienti.


Vama Veche, 12 ianuarie 006.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  104.07 kb
 Vizualizat:  de 9807 ori

Vama Veche, 12 ianuarie 006.jpg



Vama Veche, 12 ianuarie 005.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  72.93 kb
 Vizualizat:  de 9807 ori

Vama Veche, 12 ianuarie 005.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Mai 2019 10:39:35    Titlul subiectului: 200639

Haos total, dupa masa, la aeroportul Henri Coanda (Otopeni). Inainte era un sistem bun, chemai un taxi de la automat, acesta venea pe prima banda, luai taxiul si asta era. Acum situatia este cam asa. Poti sa chemi taxiurile de la automat, dar acestea vin pe a doua banda.
De pe prima banda, sunt taxiurile la liber, cu maxim 2,29 RON/km, dar majoritatea au tariful de 1,99 RON/km. Ceva mai in fata sunt si 2-3 taxiuri cu 3,50 RON/km.
Cand vin mai multe curse aeriene in acelasi timp, asa cum s-a intamplat duminica asta, dupa ora 16:40, la terminalul Sosiri, la etaj, unde sunt cele doua benzi, pe care trag taxiurile este haos.
Teoretic, taxiurile care sunt la "liber", pe prima banda, trebuie sa il iei pe primul. Fiind multa lumea, nu statau la coada sa il ia pe primul, se duceau si la al doilea si la al treilea, etc.
Am vrut sa ma duc sa iau un taxi din coloana, soferul mi-a spus ca trebuie sa il iau pe primul, ma duc in fata, primele au fost luate, apoi cineva s-a urcat in taxiul in care vroiam sa ma urc eu, acesta fiind la mijlocul coloanei.
Daca vroiai sa chemi un taxi de la automat, surpriza, nu prea mai vin.
Daca totusi vin, trebuie sa faci slalom printre taxiurile de pe prima banda si printre calatori si sa te uiti .a indicativul masinii care este trecut pe bonul emis de la automat.
Au trebuie doar 5 minute sa treaca de la reintoarcerea mea in tara ca sa ma enervez de-a binelea din cauza haosului mioritic si sa imi doresc sa am urc iar inapoi in avion sa plec din mizeria asta de tara.
Pana la urma mi-am bagat eu picioarele in ei de taximetristi, m-am dus frumos la parter, cu bagaje cu tot si am luat autobuzul de pe linia expres 783.

Stau sa ma gandesc la protestele taximetristilor din Piata Victoriei. Ce au rezolvat ? Nimic. Este acelasi haos.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Dum 03 Noi 2019 19:21:10    Titlul subiectului: 203813

București, pe locul 38 la cele mai ieftine taxiuri de la aeroport:
https://www.economica.net/taxi-la-aeroport-cat-de-scump-este-bucurestiul-in-comparatie-cu-alte-capitale-din-lume_175782.html
Citat:
Taxi la aeroport. Cât de scump este Bucureștiul în comparație cu alte capitale din lume București se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul de la aeroport din 140 de capitale din întreaga lume analizate, iar costul (aproximativ 10 euro) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varșovia sau Tbilisi, conform unei analize realizate de un motor de căutare pentru călătorii. 31 oct, 2019 | Agerpres "Media prețului pentru călătoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale către punctele centrale ale orașelor respective este de 25 de euro, iar distanța medie de parcurs este aproximativ 21 de kilometri, ambele valori fiind mai mari decât cele corespunzătoare capitalei României: 10 euro pentru o călătorie de aproximativ 16,5 km", explică analiza realizată de momondo.ro. Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita, care se află la 71,5 km de centrul orașului Tokyo și costă echivalentul a 200 de euro. În Europa, prețul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul orașului îl plătesc turiștii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 de euro pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 euro mai puțin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco. Prețurile cele mai mici se regăsesc în Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 euro) și Tunis (3 euro). Chișinău, capitala vecină, ocupă ultimul loc în clasamentul celor mai ieftine 10 transferuri din lume, fiind singurul oraș european din acest top dominat de locații din Africa.

https://www.economica.net/taxi-la-aeroport-cat-de-scump-este-bucurestiul-in-comparatie-cu-alte-capitale-din-lume_175782.html

Informațiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicații doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 08 Noi 2019 08:48:13    Titlul subiectului: 203897

Ce se intapla la Sibiu, un oras considerat civilizat...............Articolul se gaseste aici.

Citat:
Jaful din Aeroport: ”90 euros for the Center”

Mai bine de 400 de lei cer taximetriștii turiștilor care aterizează la Sibiu pentru a-i transporta până în centrul orașului. Iar localnicilor care revin la Sibiu li se refuză transportul, fiind vânate doar cursele externe. Cu toate că astfel de exemple pot fi experimentate și văzute în fiecare noapte în parcarea Aeroportului, iar un regulament de sancționare există de mai bine de un an, oficialii acestuia au aplicat o primă sancțiune doar după ce au fost întrebați în mod direct ”de ce le este imposibil să scape de astfel de taximetriști”.

A devenit deja un fapt larg cunoscut faptul că, mai ales noaptea, taximetriștii din parcarea Aeroportului Internațional Sibiu refuză cursele locale, ”de oraș”, pentru a accepta doar comenzile făcute către alte localități. A filmat Turnul Sfatului astfel de scene în urmă cu un an, au umplut sibienii paginile de socializare cu astfel de istorisiri. Ultima descriere, transmisă redacției de către o sibiancă venită cu zborul de la Londra, redă o imagine de clan interlop a găștii de taximetriști care staționează în fața aerogării din Sibiu.
”Era noaptea târziu, iar noi ne aflam printre sumedenia de pasageri proaspăt coborâți dintr-o cursă Wizz Air. Obosiți, bineînțeles, am sperat să găsim un taxi cât mai rapid chiar în fața aeroportului, pentru a ajunge acasă. Ieșind în fata terminalului, ne-am bucurat inițial să vedem că sunt multe taxiuri staționând chiar în față la «Sosiri», patru – cinci mașini de la firma de taxi 942 și alte câteva de la 953. Toate bune și frumoase, până am încercat să CONVINGEM (fiindcă, da, asta a ajuns să însemne taximetria în fața aeroportului din Sibiu) un taximetrist, oricare, să ne ducă și pe noi la destinație (un cartier obișnuit din Sibiu). Deși mașinile staționau acolo, iar șoferii lor stăteau sprijiniți pe fiecare automobil în parte urmărind pasagerii care părăsesc terminalul, aceștia nu făceau decât să studieze «piața» vigilent (îmi pare rău că trebuie să o numesc așa, dar chiar asta făceau – studiau oamenii din cap până în picioare, încercând să vadă dacă este turist străin sau nu)”, descrie Corina Popa peisajul (re)întâlnit la Sibiu.

”Am petrecut aproximativ 25 de minute în acel loc așteptând o mașină de taxi și i-am putut observa. De la «unde mergeți?» (după ce le spuneam că în Sibiu și numele cartierului, le pierea instant orice interes și ne pasau efectiv la colegul următor), până la afirmația (spusă pe un ton ironic-amuzant, cel puțin pentru ei) «Așteptăm valoarea, turiștii străini»”, Corina Popa.

Și pentru că nu au reușit să convingă niciun taximetrist să îi transporte în oraș, Corina Popa și familia ei au solicitat prin telefon o mașină. Până la a cărei sosire i-a fost imposibil să nu vadă și audă modul în care taximetriștii abordau turiștii ”scanați”. ”După un studiu rapid de piață, au abordat, ei singuri, DOAR cele câteva cupluri de turiști englezi, proaspăt sosiți în Sibiul nostru. Deși nu ne doream, le-am putut auzi foarte bine discuția și modul grosolan (pe același ton ironic-amuzant) prin care aceștia le cereau – citez – «90 euros for the Center». Ați făcut ochii mari? Așa și noi, auzind live totul și observând în continuare cum turiștii străini au încercat să negocieze (și-au dat și ei probabil rapid seama că nu sunt într-o metropolă foarte scumpă din lume și nici nu au sosit într-un oraș foarte mare), reușind să le scadă prețul la – citez – «60 euros, let’s go»”, povestește Corina Popa, amintind totodată și de gustul amar pe care i l-a lăsat întreaga experiență. O cursă pe relația Aeroport – centrul orașului nu costă – indiferent de traseul ales și de oră – mai mult de 20 de lei (echivalentul a puțin peste patru euro), dacă sunt respectate tarifele actuale.

De ce nu se poate?

În urma acestei relatări, Turnul Sfatului a solicitat conducerii Aeroportului sibian să explice ”de ce îi este imposibil” să scape de astfel de taximetriști. Asta în contextul în care sesizările publice pe acest subiect sunt numeroase și durează de mai bine de un an. Și – mai ales – pentru că în luna octombrie a anului trecut a intrat în vigoare un ”Regulament pentru desfășurarea transportului de persoane în regim de taxi la Aeroportul Internațional Sibiu”, tocmai pentru a preîntâmpina situații precum cele mai sus descrise.
Regulamentul prevede, printre altele, că ”vehiculul de taxi aflat pe poziția de îmbarcare are obligația preluării clienților indiferent de destinația solicitată de către aceștia” sau că taximetriștii să aibă ”un comportament decent”.
Iar pentru a putea aplica acest regulament, reprezentanții Aeroportului au introdus carduri/legitimații de acces pentru taximetriști. Peste 130 au obținut astfel de carduri, începând cu luna august a acestui an.
Cu toate acestea, abia pe 1 noiembrie 2019 (la o săptămână după solicitarea transmisă de Turnul Sfatului), reprezentanții AIS au apucat să și aplice regulamentul. Și au găsit o singură abatere. ”În urma analizei sesizărilor primite la sediul Aeroportului Internațional Sibiu și în baza investigațiilor interne întreprinse, care au confirmat încălcarea prevederilor Regulamentului pentru desfășurarea transportului de persoane în regim de taxi la Aeroportul Internațional Sibiu, în data de 01.11.2019 a fost aplicată prima măsură de suspendare a dreptului de acces gratuit în parcarea aeroportului, pe baza cardului/legitimației de acces, pentru o perioadă de șapte zile calendaristice”, se arată în răspunsul transmis de AIS în cursul zilei de miercuri.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 1306
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Dum 10 Noi 2019 20:06:58    Titlul subiectului: 203938

In Cluj Napoca taximetristii nu se inghesuie la intrare in gara sa "vaneze" clienti.

Clientii vaneaza taxiurile...

Taximetristii sunt politicosi, nu am avut de ce sa ma plang.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 24 Dec 2019 20:02:45    Titlul subiectului: 204666

In schimb la aeroportul Henri Coanda, din nou au pus stapanire 'smecherii".
Daca chemi taxi la automat, nu prea mai vin, iar cei de pe banda 1, iti iau dublu, fata de un tarif normal. Am patit asta duminica asta, cand m-am intors din Budapesta.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Apr/2024
Mesaje: 9873
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 28 Feb 2024 09:39:40    Titlul subiectului: 218418

Pana acum vreo 5 ani, foloseam taxiurile de la aeroportul Henri Coanda. Chemai taxiul la terminal, acestea venea. In Romania minune (adica o normalitate) nu tine prea mult timp si smecherii au pus iar stapanire la aeroport.

Asa ca procedez in felul urmator, iau trenul pana la Gara de Nord si de acolo, daca nu circula transportul in comun, apelez la Bolt.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Taxiuri Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community