Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri si articole privind transportul local din Bacau
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 25 Feb 2014 08:27:50    Titlul subiectului: 171429

Casatorii pentru o zi in „Autobuzul dragostei”
Desptarea.ro a scris:
De Dragobete, zeci de perechi de indragostiti au avut parte de o surpriza placuta venita din partea Ligii Studentilor Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau, SC Transport Public SA si societatea Pambac SA. Pe 24 februarie, cei care au ales sa-si declare iubirea public au avut ocazia de a se casatori pentru o zi intr-un loc deosebit si mai putin obisnuit: un autobuz. Autobuzul Pambac Caffe a imbracat haine de sarbatoare si s-a transformat … intr-un „Autobuz al dragostei”.
Acesta a circulat pe traseul 22 si a transportat gratuit indragostitii. Ornat cu baloane colorate, inimioare si mesaje de dragoste, autobuzul a oprit in fiecare statie pentru a imbarca tinerii, dar si persoanele de vârsta a treia, care s-au casatorit pentru o zi sau au profitat de ocazie pentru a-si reinnoi juramintele de iubire.
La usa din mijloc, a fost pregatita “sala” unde s-au oficiat casatoriile, iar „primarul” sau ofiterul de stare civila a fost chiar presedintele Ligii Studentesti. Au fost pregatite 100 de pseudo-certificate de casatorie, dovada palpabila a acestei curate si frumoase nebunii. Emotii, sentimente, un sarut furat, o imbratisare calda sau doar un simplu: “Te iubesc”. Acestea au fost atributele care au stat la baza actiunii.
- See more at: http://www.desteptarea.ro/video-casatorii-pentru-o-zi-in-autobuzul-dragostei/#sthash.L6ncOsMj.dpuf
„A fost o surpriza pentru noi tot ce s-a intâmplat in aceasta zi si in acest loc, in autobuz. O initiativa laudabila, o zi pe care nu o vom uita niciodata. A fost prima noastra casatorie … chiar daca e si numai de o zi”, ne-au declat Loredana Chiric si Vlad Tivu, fericiti. „Noi chiar am asteptat aceasta zi pentru a putea sa ne casatori. Poate, cine stie, pe viitor, vom trai impreuna si o casatorie adevarata. Surprize vor fi si mai târziu, pentru ca este o zi speciala, nu? Ne iubim si asta conteaza cel mai mult”, a spus plin de viata si cuplul format din Cosmina Cozma si Vladut Lungu.
Premii dulci si multa veselie

Initiativa frumoasei zile de Dragobete a apartinut Asociatiei Liga Studenteasca din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau. „Am inceput de dimineata de la ora 10.00. Am oficiat peste 60 de casatorii. Suntem la a IX-a editie si ne-am dorit, ca in fiecare an, sa sarbatorim intr-un mod inedit ziua iubirii românesti, ziua de Dragobete si sa uitam astfel de alte sarbatori importate din strainatate”, a precizat Andrei Ionut Andonie, presedinte la Liga Studenteasca Bacau. Toate cuplurile care au ales calatoria iubirii au primit din partea Pambac Caffe si premii dulci – briose din ciocolata, ornate cu inimioare.
Timp de 6 ore, intregul eveniment a reusit, intr-adevar, sa surprinda, sa bucure, sa stârneasca râsete de fericire si sa transforme ziua de 24 februarie cu adevarat intr-o zi a dragostei.
„Ne-am alaturat si noi cu drag acestei initiative laudabile si am continuat astfel activitatile in care suntem implicati in Luna Februarie – luna iubirii. Tot acum, i-am premiat cu torturi in forma de inima si pe câstigatorii concursului de iubire lansat la inceputul lunii.”
Tatiana Soldeanu – director de marketing SC Pambac SA Bacau



P2244675-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  134.68 kb
 Vizualizat:  de 19104 ori

P2244675-crop.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo



Data înscrierii: 25/Iun/2012
Ultima vizita: 04/Feb/2022
Mesaje: 1300
Locație: Cluj-Napoca, Brasov, Medias

MesajTrimis: Vin 14 Mar 2014 21:29:47    Titlul subiectului: 171745

De ce autobuzul de mai sus este inmatriculat in judetul Cluj?
_________________
Troleibuzele sunt viata mea.
7 noiembrie 1959 - 7 noiembrie 2019. 60 de ani de troleibuze la Cluj-Napoca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Sâm 15 Mar 2014 17:31:20    Titlul subiectului: 171750

Sunt 5 astfel de autobuze cumparate recent. Toate au numere de CJ. Probabil sunt numere de leasing.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 25 Feb 2015 09:40:08    Titlul subiectului: 177548

In „Autobuzul Dragostei” s-au „casatorit” zeci de bacauani
Desteptarea.ro a scris:
De ziua indagostitilor in varianta autohtona, Asociatia Liga Studenteasca din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau a organizat cea de-a X-a editie a evenimentului intitulat „Autobuzul Dragostei”.
Pe o vreme inchisa, rece si umeda, imbarcati in „Autobuzul Dragostei” ce s-a deplasat pe traseul 22 intre orele 11.00-16.00, membrii ligii studentilor bacauani i-au invitat pe bacauanii care asteptau in statiile de autobuz sa participe la aceasta actiune menita sa promoveze sarbatoarea nationala traditionala „Dragobete”.
Cei care au acceptat aceasta provocare au avut parte de o calatorie gratuita intr-o atmosfera calda creata de studenti. Bacauanii, de toate vârstele, care au calatorit in „Autobuzul Dragostei” au intrat in jocul tinerilor si au agreat ideea „casatoriei”.
In fata „ofiterului de stare civila” zeci de cupluri au rostit un „Da” hotarât, au semnat si au primit „certificate de casatorie” valabile o zi. Plini de emotii, Vlad Rusu si Cristina Gosman au semnat „certificatul” si au pecetluit momentul cu un sarut in uralele si apauzele celor prezenti in autobuz.
„Nu stiu de ce, chiar daca e un simplu joc, un joc frumos, chiar am avut emotii. Asta chiar mi-a dat de gândit : cum va fi atunci când va fi real? Oricum, actiunea este superba si ma bucur ca am participat”, a spus Cristina, aflata, inca, sub efectul emotiilor. Sotii Frunza au urcat in „Autobuzul Dragostei” la invitatia studentilor, in momentul când vehiculul era oprit la un semafor. Au imbratisat imediat ideea si s-au prezentat in fata celui care a „oficiat” momentul.
Dupa ce si-au dat acordul, sotii Frunza au semnat „certificatul” s-au sarutat ca in tinerete si au fost serviti cu prajituri in forma de inimioara. „A fost emotionant. Chiar daca au trecut 42 de ani de când suntem casatoriti, emotii au fost si acum. Si e firesc sa fie asa, pentru ca s-au rascolit niste amintiri. Am vrea sa dam timpul inapoi, dar…nu se poate”, a spus Neculai Frunza.
„Autobuzul Dragostei” a stationat câte zece minute in cele mai importante statii de pe traseul 22 iar numarul participantilor la aceasta actiune a fost unul consistent. La reusita acestui eveniment a pus umarul si Consiliul Judetean al Elevilor.



DRAGO-655x360.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  45.04 kb
 Vizualizat:  de 18257 ori

DRAGO-655x360.jpg



P2241984-crop.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  283.46 kb
 Vizualizat:  de 18257 ori

P2241984-crop.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 27 Mai 2015 17:10:35    Titlul subiectului: 179322

Un autobuz electric este in teste zilele acestea in Bacau
Desteptarea.ro a scris:
Transport Public Bacau testeaza autobuzul electric.
Bacauanii au inceput sa testeze, de ieri, primul autobuz electric din oras. Societatea Transport Public a oferit publicului calator posibilitatea sa calatoreasca prin oras cu noul model SOR produs in Cehia. Autobuzul ar putea intra, in viitor, in dotarea societatii bacauane.
Transport Public a fost, de la inceput, cu un pas inainte. Fie ca a fost vorba despre autobuzele Mercedes aduse de Dumitru Sechelariu, Bacaul fiind primul oras care si-a modernizat transportul urban, fie ca a fost vorba despre echiparea autobuzelor cu GPS sau implementarea sistemului de tiketing care oferă informații în timp real asupra numărului de călători plătitori.
Transportul electric, un vis mai vechi al bacauanilor, ar putea deveni realitate, societatea bacauana analizând in aceste zile comportamentul in trafic al autobuzului, consumul de energie pe durata utilizarii si pierderile de energie înregistrate pe durata procesului de reincarcare a bateriei. In acelasi timp, se analizeaza costurile de operare in comparatie cu un autobuz Diesel de generatie recenta si, nu in ultimul rând, opinia calatorilor fata de acest autobuz.
Autobuzul va circula inca doua zile in Bacau (miercuri si joi), pe toate traseele, calatoria fiind gratuita. Impresiile pasagerilor despre aceste calatorii cu autobuzul electric pot fi depuse pe site-ul Transport Public sau la numerele de telefon care sunt afisate in autobuz.
„In contextul economic actual in care criza energetica se acutizeaza si vedem cu totii cum pretul combustibililor conventionali se afla pe un trend ascendent iar poluarea si incalzirea globala ne afecteaza din ce in ce mai mult, noi am considerat ca utilizarea unor vehicule cu tractiune electrica poate fi o solutie viabila pentru rezolvarea acestor probleme.
Adrian Botez, directorul general al Transport Public
Caracteristicile tehnice
Autobuzul care a inceput, ieri, sa circule in Bacau, este dotat cu un motor asincron răcit cu lichid marca Skoda Electric, instalație electrică Cegelec și acumulatori Winston. Are o capacitate de 85 de locuri (din care 19 pe scaune), un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore, o autonomie energetică de până la 250 de kilometri si poate atinge o viteza de maxim 80 de kilometri la oră. În trafic este foarte silentios, nivelul zgomotului produs fiind aproape imperceptibil.
Interesant este faptul ca autobuzul construit de cehii de la SOR n-a fost, initial, destinat transportului urban, ci pentru a circula la altitudini inalte, in regim inter-urban. Din cauza aerului rarefiat din Muntii Tatra, din Slovacia, motoarele conventionale se inecau asa ca firma a primit o comanda pentru a realiza un autobuz electric pentru transportul turistilor. Rezultatul a fost un autobuz electric care a preluat puntea unui autobuz tradițional SOR și motorul Skoda Electric de 120 kW al unui troleibuz, iar acumulatorul Li-Ion care alimentează practic autobuzul cu energie a fost achiziționat de la producătorul Winston Battery. Cu cele 180 de celule și cu o capacitate de 300 Ah, bateria este echivalentă cu cea a aproximativ 100 de acumulatori de 3.000 mAh care se gasesc în smartphonurile moderne.
Pentru a se evita problemele ce pot sa apara pe timp de iarna, când temperaturile scazute afecteaza calitatea acumulatorilor, autobuzul SOR este dotat cu o instalație de încălzire Eberspaecher Hydronic 24 cu putere de 24 kW care funcționează cu motorină și care are rolul de a încălzi acumulatorul, dar și spațiul din interiorul autobuzului pentru confortul călătorilor. Instalația consuma maximum doi litri de motorină pe oră, dar are si un sistem automat de menținere a temperaturii.
Pâna la ora actuala au fost facute livrari in Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania si Elvetia. Acest autobuz este prezent in România in teste de aproximativ doua luni si a circulat prin mai multe orase din tara.
Potrivit producătorului, autobuzul consumă de aproximativ sase ori mai putin decât unul pe motorină, în conditii de trafic similare, si costă aproximativ 400.000 de euro.
“Un autobuz electric are costuri mai mici si reduce poluarea”
– spune Adrian Botez, directorul general al Transport Public
– Ce avantaje ar aduce pentru o companie de transport urban dotarea cu acest tip de autobuz?
– Principalele avantaje sunt la capitolul poluare, noxele fiind zero la aceste tipuri de autobuze. In plus, nivelul de zgomot este mult mai redus si, foarte important, scad costurile de exploatare, disparând costurile cu carburantii, filtrele, uleiurile. Pe de alta parte, fiind o organizatie implicata in planul de actiune pentru energie durabila realizat la nivelul municipiului Bacau, Transport Public, prin achizitionarea acestor tipuri de autobuze electrice, ar contribui la realizarea unui obiectiv important la nivelul Uniunii Europene, si anume reducerea emisiilor de CO2 pâna in anul 2020 cu 20%.
– Este vreo diferenta intre modul de conducere al unui autobuz obisnuit si al unuia electric?
– Evident. De aceea, in cazul in care vom decide ca merita sa achizitionam acest tip de autobuz, soferii vor trebui sa treaca printr-o etapa de pregatire teoretica si practica. Oricum, noi pregatim soferii in mod permanent: trebuie să conducă într-un anumit fel pentru a obține consumul stabilit.
– Credeti ca bacauanii vor prefera autobuzul electric in detrimentul celui clasic, pe motorina?
– Eu cred ca da. Transportul electric a fost un vis vechi al Bacaului. La ora actuala circula foarte multe masini in oras iar poluarea cauzata de gazele de esapament este destul de mare. O reducere a gradului de poluare, fie si datorata numai câtorva zeci de autobuze electrice cred ca e binevenita. De altfel, misiunea societatii Transport Public a fost inspirata de modul vizionar conceput si inceput de principalul actionar al societatii – Dumitru Sechelariu – care a crezut permanent, a vazut si a investit pentru un oras modern cu un transport in comun la standarde internationale. Credinta si perseverenta cu care au fost preluate si asumate ideile de pionierat lansate in timp, precum si investitiile considerabile si permanente intr-un transport in comun modern care pune pe primul loc siguranta, confortul si binele calatorilor, ne aduc azi cu un pas in viitor.
Autobuzul consuma curent de 10 bani pe kilometru
„Facând paralela cu un autobuz normal, luând in considerare doar diferenta de carburant, un autobuz electric consuma 10 bani/Km, in timp ce un autobuz normal consuma aproximativ 2,50 lei/km. Costul cel mai mare este dat de acumulatori. Acestia costa 70.000 de euro, au garantie 5 ani si teoretic ar trebui schimbati la 5 ani. Dar acumulatorii de pe demobus, care au deja 5 ani, ne arata clar ca duc mult mai mult.” Tudor Serban, PR Manager Anadolu Automobile Rom S.R.L., unic importator al autobuzelor SOR in România.

http://www.desteptarea.ro/transport-public-bacau-testeaza-autobuzul-electric/



a-1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  289.85 kb
 Vizualizat:  de 18036 ori

a-1.JPG



a-2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  303 kb
 Vizualizat:  de 18036 ori

a-2.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 05 Aug 2016 11:31:20    Titlul subiectului: 186069

Se pare vor veni 5 autobuze noi
Dupa zeci de ani, transportul urban ajunge si in cartierului CFR
Desteptarea.ro a scris:
Locuitorii cartierului CFR din municipiul Bacau au la dispozitie, de putine zile, transport public de calatori, ceea ce le va usura mult accesul direct cu orasul, in functie de interesul fiecaruia, la locurile de munca, la institutiile de invatamânt sau in zonele comerciale.
SC Transport Public SA si Primaria Bacau raspund astfel solicitarilor cetatenilor din zona, iar infiintarea noii linii de autobuze a fost anuntata in sedinta de vineri, 29 iulie, a Consiliului Local, de catre primarul Cosmin Necula.
Cartierul CFR a parut multa vreme ca o parte separata de oras, cu oamenii sai, cu problemele sale. Unii de-ai locului spun ca traiesc ca la tara sau se intreaba daca nu ar fi mai bine sa apartina de comuna Magura.

Este o zona mai imbatrânita, unde afacerile utile, cum ar fi o farmacie, o frizerie, diverse magazine sau macar o cârciuma nu au dainuit prea mult. Si la fel cum intregii tari ii lipsesc autostrazile care sa atraga bunastare, cam la fel si cartierului i-a lipsit o legatura stabila si directa cu tot orasul. Problema transportului in comun, una dintre cele mai apasatoare pentru locuitori, alaturi de strazile inca neasfaltate, s-a rezolvat chiar zilele acestea.
Iar vestea ca autobuzele orasului vor circula chiar prin cartier s-a raspândit ca fulgerul, a produs bucurie si a animat intreaga zona. Intr-adevar, SC Transport Public SA si Primaria Bacau au raspuns favorabil cererii cetatenilor, iar noua linie a fost infiintata prin modificarea traseului 3.
“S-a auzit in cartier, s-a dus vestea despre autobuze. Chiar nevasta mea pusese problema autobuzelor pe vremea fostului primar, dar iata ca s-a rezolvat pe vremea noului primar, fiindca era foarte greu de ajuns in oras. Mergeam pe pasarela suspendata, dar si pe acolo era periculos, fiindca traversele din lemn au putrezit si s-au rupt din loc in loc. In anii ’50, când am venit aici, pasarela era noua, dar acum, sa urc atâtea trepte la vârsta mea de peste 70 de ani nu e deloc usor. Am vazut autobuzele cele noi cum vin prin cartier si mi-am spus ca e bine, ca, iata, suntem si noi mai aproape de oras“, spune Constantin Pichi, locuitor al cartierului.
Intr-adevar, transportul public de calatori in cartier era necesar ca aerul, fiindca va usura mult accesul direct cu orasul, in functie de interesul fiecaruia, la institutiile de invatamânt in special, dar si la locurile de munca sau in zonele comerciale.
“Domnule, de pe vremea lui Ceausescu nu am mai avut autobuze pe aici care sa te poarte in tot orasul, de când era linia 13 Bacau-Magura. Ca sa ajungi in diferite alte cartiere trebuia sa mergi pe jos pâna in gara timp de zece minute. Acum, insa, de când au aparut din nou autobuzele, fac doua minute pâna in statie. Este o mare bucurie. Daca s-ar mai asfalta si strada Tineretului, totul ar fi bine”, spune Gheorghe Sicu, sustinut si de Ciprian Tulica, un alt localnic.
In cartier au aparut deocamdata cinci statii, marcate cu indicatoare noi ale SC Transport Public SA. Doua dintre ele sunt in zona centrului comercial de pe strada Vasile Pirvan, artera principala a cartierului, pe ambele sensuri de mers.
”In prima faza, linia va avea caracter experimental, mai exact, graficul de circulatie urmeaza a fi ajustat in functie de cerintele locuitorilor cartierului CFR si de gradul de solicitare. Societatea de Transport Public isi propune sa stabileasca pentru acest traseu orarul convenabil majoritatii locuitorilor zonei”, a declarat Adrian Botez, directorul SC Transport Public SA.
Timpul estimat de sosire in cartierul CFR, in zona complexului comercial de pe strada str. Vasile Pârvan, este de 35-40 minute de la plecarea autobuzului de la FNC.

Autobuze Euro 6 pe strazile Bacaului
SC Transport Public SA Bacau mai puncteaza un succes in ambitia sa de a oferi confort sporit calatorilor si un mediu ambiant cât mai curat. Este vorba despre apropiata introducere in transportul public de calatori in comun din municipiul Bacau a cinci autobuze Iveco Crossway LE, de ultima generatie, fabricate la Uzina Iveco din Cehia.
iveco2Sunt dotate cu norma Euro 6, ceea ce le face foarte prietenoase cu mediul si dedicate confortului calatorului bacauan, care are astfel la dispozitie unele dintre cele mai bune conditii, comparativ cu alte orase din tara, si la un pret care se incadreaza intr-o medie nationala, de bun simt.
Zilele trecute a fost achitat avansul, urmând ca autobuzele sa soseasca la Bacau cat de curand.
De mentionat ca 700 de autobuze de acelasi fel au fost comandate pentru marele oras german Munchen, ceea ce este un argument in plus pentru cât sunt de cautate datorita caracteristicilor lor.
Norma Euro 6 aplicata motoarelor noilor autobuze garanteaza o reducere a gazelor poluante in oras. Dar, transportul public contri­buie la reducerea poluarii si prin diminuarea numarului de autovehicule care circula pe strazi.
Si asta pentru ca un numar de 40 de autovehicule personale, care in medie transporta 50 de pasageri, polueaza de 30 de ori mai mult decât un autobuz care transporta acelasi numar de persoane.
botezAceste autobuze se alatura celor deja existente in parcul auto al SC Transport Public SA
si care, in intregime, au urmat pas cu pas ultimele tehnologii dedicate protectiei mediului.
Prin achizitii de top, SC Transport Public SA a devenit prima societate din Moldova intr-un clasament al calitatii, iar, in tara, intre primii zece transportatori. Protectia mediului face
parte integranta din politica SC Transport Public, asa cum a fost intotdeauna.
Dorim sa ne imbunatatim continuu performantele în domeniul transportului public urban de persoane.
În acest scop vrem sa asiguram satisfacerea continua a cerintelor si asteptarilor calatorilor
nostri. Dorim sa crestem gradul de atractivitate al transportului public pentru cetatean si,
in acelasi timp, sa contribuim la scaderea gradului de poluare al orasului, pentru a avea un Bacau cât mai verde.

http://www.desteptarea.ro/dupa-zeci-de-ani-transportul-urban-ajunge-si-in-cartierului-cfr/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo



Data înscrierii: 25/Iun/2012
Ultima vizita: 04/Feb/2022
Mesaje: 1300
Locație: Cluj-Napoca, Brasov, Medias

MesajTrimis: Vin 05 Aug 2016 12:08:24    Titlul subiectului: 186070

Era si mai frumos daca luau autobuze Iveco Urbanway ca cele din Cluj. Pentru ca modelul Urbanway e modelul urban, Crossway e modelul suburban si regional in functie de configuratie.
_________________
Troleibuzele sunt viata mea.
7 noiembrie 1959 - 7 noiembrie 2019. 60 de ani de troleibuze la Cluj-Napoca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pvd2010



Data înscrierii: 09/Iun/2009
Ultima vizita: 14/Mar/2024
Mesaje: 16
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 20 Sep 2016 12:48:50    Titlul subiectului: 186556

In titlu exista o mica exagerare cu zeci de ani. La nivelul 2005 am călătorit cu autobuzul 13 ce ajungea din Măgura pana în spatele Garii lângă pasajul subteran. Bineînțeles un DAC.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 20 Sep 2016 13:18:17    Titlul subiectului: 186557

Pe 20 martie 2008 am pozat un autobuz DAC care stationa la iesirea din pasajul pietonal din gara Bacau, pe partea opusa orasului.
Aceste autobuze efectuau acel traseu 13 despre care spui?



BC02GXW-Dp-DW-1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  462.03 kb
 Vizualizat:  de 16151 ori

BC02GXW-Dp-DW-1.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 21 Sep 2016 07:03:40    Titlul subiectului: 186560

Din cate imi amintesc din acea zona plecau autobuzele de pe traseul 13, iar traseul era operat de TP Bacau.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Sâm 11 Aug 2018 01:27:34    Titlul subiectului: 196089

Casatorii pentru o zi, in Autobuzul Dragostei
Desteptarea: Încă de dimineață, tinerii de la Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” s-au îmbarcat în „Autobuzul Dragostei” și au brăzdat orașul în căutarea perechilor de îndrăgostiți. Autobuzul, pus la dispoziția studenților de către S.C. Transport Public S.A., a circulat pe traseul 22 și a avut și două staționări generoase în parcarea hotelului Moldova și în parcarea de la Arena Mall.

30 de cupluri de tineri îndrăgostiți au acceptat provocarea studenților și au urcat în „Autobuzul Dragostei” acolo unde a fost „oficiată” o ceremonie de „stare civilă” în urma căreia îndrăgostiții au primit „certificate de căsătorie” valabile o zi. Mai mult decât atât, cei care au acceptat să intre în acest joc au avut parte de mai multe surprize, trei perechi de „tineri căsătoriți” primind din partea organizatorilor câte o cină romantică.


Acest eveniment s-a aflat la cea de-a XIII-a ediție și a fost organizat de către Asociația Liga Studențească din Bacău în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, S.C Transport Public S.A., și Arena Mall.

Pentru acest eveniment, anul acesta a fost ales autobuzul Iveco Crossway LE City (B 297 STP)



28059195_1952829365016893_3626518932625885897_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  60.91 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28059195_1952829365016893_3626518932625885897_n.jpg



28167004_1952830611683435_1289696338173710337_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  71.63 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28167004_1952830611683435_1289696338173710337_n.jpg



28167385_1952829328350230_3065989484189637671_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  47.09 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28167385_1952829328350230_3065989484189637671_n.jpg



28168812_1952829988350164_8178809956196153463_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  57.44 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28168812_1952829988350164_8178809956196153463_n.jpg



28276865_1952830201683476_4955877753496250062_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  68.14 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28276865_1952830201683476_4955877753496250062_n.jpg



28276860_1952830418350121_2957430343251479606_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  70.01 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28276860_1952830418350121_2957430343251479606_n.jpg



28378347_1952830208350142_8007134972049299459_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  51.88 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28378347_1952830208350142_8007134972049299459_n.jpg



28168151_1952830205016809_8329184003883698564_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  59.89 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28168151_1952830205016809_8329184003883698564_n.jpg



28379207_1952830585016771_2006325982293966245_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  74.57 kb
 Vizualizat:  de 12388 ori

28379207_1952830585016771_2006325982293966245_n.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Dum 24 Feb 2019 19:51:51    Titlul subiectului: 199134

Casatorii pentru o zi, in Autobuzul Dragostei.

Desteptarea.ro: Devenit tradiție, evenimentul „Autobuzul Dragostei”, susținut în fiecare an de Dragobete de către membrii Ligii Studențești din Universitatea „Vasile Alecsandri”, a colindat duminică pe străzile orașului în căutarea îndrăgostiților de toate vârstele. „Autobuzul Dragostei” a circulat pe traseul 22 și a oprit în toate stațiile. Perechile de îndrăgostiți care au primit această provocare s-au prezentat în fața unui „ofițer de stare civilă”, care, după ce le-a citit obligațiile în calitate de „soț” și „soție”, ce au fost acceptate, le-a declarat „căsătorite”.

„Tinerilor însurăței” le-a fost înmânat din partea studenților și un „certificat de căsătorie”, au fost serviți cu prăjituri, iar doamnele o primit câte o floare, după care au fost imortalizați în fotografii și înregistrați într-o bază de date pentru a participa la o tombolă cu surprize. „Suntem la cea de-a XIV-a ediție și avem atâția ani de experiențe în care am oficiat foarte multe astfel de căsătorii. Față de anul trecut a fost mult mai bine, având în vedere că la ediția prcedentă a fost o vreme foarte capricioasă, fiind foarte frig și cu ninsoare abundentă.

Suntem convinși că această activitate este ca de fiecare dată un succes și o vom repeta în fiecare an, fiind reprezentativă pentru noi pentru că trebuie să iubim românește”, a declarat Ștefănuț Iulian Buhuș, președintele Asociației Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Evenimentul s-a desfășurat între orele 10.00 și 16.00, a avut două staționări în parcarea hotelului Moldova și în parcarea Arena Mall, și „a căsătorit” aproape 100 de cupluri. Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, S.C Transport Public S.A. și Arena Mall.



52740123_939483169775946_1074572573754261504_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  169.15 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52740123_939483169775946_1074572573754261504_n.jpg



52816633_374559060042949_4250781033236004864_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  152.93 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52816633_374559060042949_4250781033236004864_n.jpg



52712966_2246415832344335_2388654960842637312_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  118.69 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52712966_2246415832344335_2388654960842637312_n.jpg



52901561_1371656386321709_6447114565518884864_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  151.7 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52901561_1371656386321709_6447114565518884864_n.jpg



53037997_2400247033595537_1504116732678111232_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  148.34 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

53037997_2400247033595537_1504116732678111232_n.jpg



52825808_643164689472667_2427417989876809728_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  139.86 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52825808_643164689472667_2427417989876809728_n.jpg



52516530_782434268801942_8268773559128555520_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  175.22 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52516530_782434268801942_8268773559128555520_n.jpg



52602377_589160238247355_4539440644124311552_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  123.65 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52602377_589160238247355_4539440644124311552_n.jpg



52792943_2369892553255153_4034103175853113344_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  121.66 kb
 Vizualizat:  de 11190 ori

52792943_2369892553255153_4034103175853113344_n.jpg



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Vin 29 Noi 2019 18:18:43    Titlul subiectului: 204205

Ce aduce Moșul elevilor din Bacău: reducere de 50% pe TOATE traseele de autobuze
desteptarea.ro a scris:
Consiliul local al municipiului Bacău a aprobat, astăzi, modificarea hotărârii prin care elevii din oraș primeau gratuitatea la transportul public în comun.
Astfel, la solicitarea Curții de Conturi, care a cerut Consiliului local să se pună în acord cu legislația, elevii din municipiul Bacău vor primi o reducere de 50% pe TOATE traseele autobuzelor, pe toată perioada anului calendaristic, nu doar în perioada anului școlar.
Mai mult, pe câte două trasee, la alegere, elevii vor primi GRATUITATE, pentru că restul de 50% din valoarea abonamentelor va fi suportat de societatea de transport public.
În concluzie, elevii, indiferent de faptul că stau sau nu aproape de unitățile de învățământ, vor primi abonamente gratuite pe două trasee, la alegere și abonamente reduse cu 50% pe toate celelalte trasee din oraș.
Administrația locală va transmite instrucțiuni unităților de învățământ pentru ca să nu se mai interpreteze greșit hotărârea de consiliu și toți elevii să beneficieze de reducerile oferite de Consiliul local.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Joi 19 Dec 2019 07:09:05    Titlul subiectului: 204581

De la 1 ianuarie, crește prețul la transportul în comun în municipiul Bacău. Care sunt noile tarife propuse
zdbc.ro a scris:
În ultima ședința a Coniliului Local din acest an se va supune votului creșterea tarifelor la transportul în comun din municipiu. Motivele, susține primarul Cosmin Necula în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, sunt legate de majorările de prețuri la combustibil, piese de schimb, anvelope, etc., creșterea salariului minim, dar și programul de investiții al SC Transport Public SA.
Ultima majorare de prețuri a avut loc în 2016. Față de acum 3 ani, în motivația proiectului se arată că prețul combustibilului a crescut cu 36%, a lubrifianților cu aproape 25%, iar a pieselor de schimb și anvelopelor cu circa 10-15%. De asemenea, salariul minim a crescut de la 1250 de lei la 2050 de lei.
Astfel, SC Transport Public a solicitat majorarea tarifelor de călătorie și abonamentelor după cum urmează:
– bilet o călătorie, de la 2 lei la 2,20 lei
– abonament pentru un traseu de la 57 la 63 de lei
– abonament pe 2 trasee de la 81 la 89 de lei
– abonament general de la 114 la 125 de lei
Cu procente asemănătoare sunt majorate și tarifele subvenționate de Primăria Bacău, pentru elevi și studenți, veterani și pensinari.
Dacă proiectul va fi votat de Consiliul Local, modificările vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Pentru a afla toată lista majorărilor puteți accesa https://www.bacau.net/cresc-tarifele-la-transportul-public-in-comun-din-municipiul-bacau/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Joi 19 Dec 2019 19:23:42    Titlul subiectului: 204588

Majorarea a fost votată de Consiliul Local Bacău
desteptarea.ro a scris:
Consilierii au aprobat și ajustarea tarifelor la titlurile de călătorie practicate de SC Transport Public SA Bacău începând cu 01.01.2020, prin indexarea cu indicele prețului de consum total. Ultima modificare de prețuri a avut loc în 2016, iar, conform legislației, prețurile se pot indexa cu indicele prețurilor de consum (IPC). Conform Institutului Național de Statistică, IPC a fost între ianuarie 2016 – septembrie 2019 110.08 la sută. Un bilet de autobuz se va scumpi, de la 1 ianuarie, cu 10 procente și va costa 2,20 lei, față de 2 lei, prețul actual. Abonamentul pe un traseu va costa 63 de lei, 89 de lei pe două trasee, 125 de lei pe toate traseele și 19 lei un abonament pe o săptămână pe un singur traseu. Proiectul a fost aprobat cu 12 voturi pentru, 4 împotrivă și un vot anulat. Consilierul Cristian Ghingheș a refuzat să voteze după ce amendamentul prin care propunea să existe și bilete cu reducere de 50% pentru elevi și studenți a fost respins pe motiv că exista abonamente cu aceasta reducere.

Puteti vedea hotărârea de consiliul accesând:https://municipiulbacau.ro/wp-content/uploads/2019/02/hcl-nr.448-din-19.12.2019.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Vin 21 Feb 2020 09:58:07    Titlul subiectului: 205780

Liga Studențească din Bacău organizează evenimentul „Autobuzul dragostei”
desteptarea.ro a scris:
Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează cel mai sensibil și special eveniment dedicat iubirii: AUTOBUZUL DRAGOSTEI, ediția XV-a.
Evenimentul va avea loc luni, 24 februarie 2020, între orele 10:00 și 16:00.
„Autobuzul dragostei” va circula pe întreg traseul autobuzului 22, având ca scop îmbarcarea tuturor îndrăgostiților ce au ca destinație ”unirea destinelor”.
Autobuzul va staționa între orele 14:00 – 15:00, pe strada B-ul I.S.Sturdza, în fața noului sediu al Stării Civile unde ne așteptăm să avem și prezența domnului primar Cosmin Necula. Pe baza acestui eveniment, la finalul ceremoniei fiecare cuplu va primi un certificat care să ateste oficial căsătoria acestora pentru o zi.
Dragobetele semnifică mai mult decât o floare, este ”un gest de iubire” pe care îl putem împărtăși împreună cu toată lumea.
Tinerii vor mai avea parte și de câteva premii de la Tombola Dragostei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Lun 24 Feb 2020 16:53:46    Titlul subiectului: 205825

De Dragobete… Cupidon s-a plimbat prin Bacău cu…Autobuzul Dragostei
desteptarea.ro a scris:
Începutul de săptămână a fost unul grozav fiind marcat de ziua dragostei la români, Dragobetele. Ca în fiecare an, membrii Ligii Studențești din Universitatea „Vasile Alecsandri” au organizat o activitate dedicată acestui eveniment, „Autobuzul Dragostei”, care a ajuns la cea de-a XV-a ediție.
Practic, de la ora 10.00, pe traseul 22 a circulat o cursă specială în care toate cuplurile, de toate vârstele, au putut să-și declare iubirea, unii dintre ei fiind pentru prima dată în fața unui „ofițer de stare civilă”, alții având experiență și care au vrut să își reînoiască jurămintele făcute atunci când și-au unit destinele. Cu voie bună, peste 40 de perechi au trecut prin fața „ofițerului de stare civilă”, au fost de acord cu cele „impuse” și au spus „Da!”, pecetluit de un sărut și susținut puternic de un „certificat de căsătorie” valabil o zi.Pe lângă toate acestea, doamnele și domnișoarele au primit câte un trandafir dar și alte premii surpriză din partea unor sponsori. Noutatea acestei ediții a constat în faptul că Autobuzul Dragostei a staționat pentru o oră în fața clădirii de Stare Civilă iar evenimentului i s-a alăturat și primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, care a „oficiat” la rândul său câteva căsătorii de o zi.
„Cred că e o inițiativă foarte bună a Ligii Studenților din Universitatea «Vasile Alecsandri» și, până la urmă, trebuie sărbătorite și astfel de evenimente. De când sunt primar am avut ocazia să oficiez căsătorii în diverse locații, dar de această dată a fost o situație inedită, în «Autobuzul Dragostei».
Este foarte bine și frumos ce s-a întâmplat azi și îmi aduc aminte cu plăcere de momentele din studenție când făceam aceleași lucruri cum fac studenții în această zi specială”, a declarat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău. Pe de altă parte, președintele Asociației Liga Sudențească Bacău, Ștefănuț-Iulian Buhuș, a subliniat importanța acestei activități și importanța ei în cultura românească: „Aceasta este adevărata noastră tradiție de ziua dragostei, Dragobetele, și prin această activitate, care a devenit tradiție în rândul studenților băcăuani, ne dorim să ducem tot ce este românesc mai departe.”
Între cuplurile care au ales să „se prindă” în această tradiție s-au numărat tineri, dar și vârstnici care au participat la eveniment cu ochii în lacrimi. Autobuzul Dragostei a circulat în Bacău până aproape de ora 16.00.

Pentru a citi întregul articol puteți accesa:https://www.desteptarea.ro/de-dragobete-cupidon-s-a-plimbat-prin-bacau-cu-autobuzul-dragostei/
Autobuzul folosit în acest an a fost BC 13 STB (ex B 291 STP).



Autobuzul-fond.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  105.39 kb
 Vizualizat:  de 9837 ori

Autobuzul-fond.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 19 Mar 2020 08:50:53    Titlul subiectului: 206263

Se reduce numarul de autobuze scoase pe trasee.
ZiaruldeBacau.ro a scris:
Mai puține autobuze pe traseele din Bacău. Prefectul a dispus reducerea transportului în comun din județ
Prefectul Liviu Miroșeanu a dispus reducerea transportului în comun, astfel încât să se asigure o fluență minimă, necesară în oraș, dar diminuată față de perioadele obișnuite.
„Vrem să încurajăm oamenii să stea în casă, iar în mijloacele de transport în comun se înregistrează, deseori, aglomerație. Aceeași dispoziție se referă și la transportatorii de pe raza județului, care vor asigura deplasarea celor care fac navetă, către și de la locurile de muncă, iar în restul zilei nu vor mai efectua curse”, a declarat oficialul.
ocietatea de Transport Public va reduce astfel numărul de autobuze. „Frecvența va fi redusă. Deja avem cu 20 la sută mai puține mașini în trafic pentru că s-a redus și numărul călătorilor. La orele considerate de vârf, o să suplimentăm. Orarul de circulație va fi același, între 4.50 și 23. 30”, a declarat Adrian Botez, de la Societatea Transport Public Bacău.
Potrivit acestuia, la final de cursă toate autobuzele sunt curățate cu substanțe dezinfectante, iar la sfârșitul zilei acestea sunt curățate și dezinfectate cu ajutorul unui atomizor care este mai eficient.

https://zdbc.ro/mai-putine-autobuze-pe-traseele-din-bacau-prefectul-a-dispus-reducerea-transportului-in-comun-din-judet/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Vin 20 Mar 2020 09:23:07    Titlul subiectului: 206276

Si cei de la desteptarea.ro au scris despre acest fapt cu un orar.
Transport Public reduce frecvența de circulație a autobuzelor
desteptarea.ro a scris:
Societatea Transport Public SA Bacău a decis să reducă frecvența de circulație a mijloacelor de transport în comun după ce a primit recomandări atât de la Prefectură cât și de la Primăria Bacău în acest sens. Prefectul de Bacău, Liviu Miroseanu, a solicitat unităților de transport public să facă acest lucru pentru a determina cetățenii să rămână în locuințe.


https://www.desteptarea.ro/transport-public-reduce-frecventa-de-circulatie-a-autobuzelor/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Vin 18 Dec 2020 14:42:45    Titlul subiectului: 209312

Primăria Bacău vrea să tranșeze problema transportului în comun. Vânzarea acțiunilor la Transport Public SA, una dintre soluții

Ziarul de Bacau a scris:
Noua conducere a Primăriei Bacău intenționează să comande un audit, ca să știe la ce să folosească acțiunile deținute de municipalitate la compania de transport public. SC Transport Public SA are monopolul traseelor de autobuz din oraș până în 2029.

Acționarii semnificativi ai SC Transport Public SA sunt, potrivit termene.ro, Laudeta Sechelariu – 44,68%, Consiliul Local Bacău – 18,25% și Neculai Șutu – 9,05%.

Cumpărarea acțiunilor, greu de realizat
În ședința Consiliului Local, primarul Stanciu Viziteu a relatat că, dacă municipalitatea ar avea 100% din firma de transport, ar putea accesa fonduri europene pentru modernizare. Edilul a spus că a avut întâlniri cu acționarii semnificativi, iar aceștia nu intenționează să-și vândă participațiile. „Suntem ultimul municipiu din țară care nu deține transportul în comun”, a afirmat primarul Bacăului.

„Acest pachet de acțiuni (18,25%) poate fi exploatat prin majorare de capital ori prin vindere sau cumpărare. Ne trebuie consultanță să ne zică ce e mai rentabil de făcut. O firmă specializată să ne spună soluția. Nu e nimeni în Primărie cu competențe și să dea o soluție privind aceasta”, a explicat Ovidiu Popovici, secretarul general al municipiului.

Consiliul Local a aprobat alocarea de fonduri pentru auditul cerut de primarul Stanciu-Viziteu, însă controlul în sine va trebui aprobat tot de forul deliberativ.

Transport Public SA are 141 de salariați, iar în 2019 a avut venituri de 18,4 milioane lei. Compania a înregistrat un profit de numai 2.000 de lei.



actionariat-transport-public-SA-Bacau.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  26.67 kb
 Vizualizat:  de 7979 ori

actionariat-transport-public-SA-Bacau.png



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Vin 12 Feb 2021 18:19:59    Titlul subiectului: 209687

Astăzi: două știri.
Peste 6.000 de pensionari, lăsați fără gratuitatea la transportul public
desteptarea.ro a scris:
Consilierii locali băcăuani au aprobat, astăzi, scăderea pragului pâna la care pensionarii beneficiază de abonamente gratuite la călătoriile cu autobuzul, de la 1835 de lei brut la 1082 lei/lună.
Astfel, din luna februarie, circa 6.000 de pensionari din municipiul Bacău nu vor mai avea dreptul la abonamente gratuite pe transportul public din oraș.
Conform noii hotărâri, de abonamentele gratuite vor beneficia veteranii și văduvele de război, luptătorii pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989 și urmașii eroilor martiri, pensionarii la limită de vârstă, pensionarii de invaliditate, pensionarii anticipat, pensionarii anticipat parțial precum și pensionarii de urmaș care au împlinit vârsta de 60 ani, a căror pensie este echivalentă sau mai mică de 1082 lei brut. Aceștia vor beneficia de carduri de călătorie valabile pe un traseu, subvenționate până la valoarea de 44 lei/lună cu TVA inclus.
Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Consiliul local decis ca elevii din oraș să primească abonamente gratuite pe toate traseele din oraș, tot timpul anului.

Totodată...
Primarul Viziteu anunță rezilierea contractului cu Transport Public SA: „Vom organiza o nouă licitație”. Ce spune firma de transport
zdbc.ro a scris:
Primăria Bacău vrea să rezilieze contractul de delegare a serviciului de transport public în oraș, încheiat în 2003 cu SC Transport Public SA. Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a anunțat la finalul ședinței Consiliului Local, de vineri, că ar fi obținut acordul din partea ANRSC pentru lansarea unei noi licitații.
Acționarii semnificativi ai SC Transport Public SA sunt, potrivit termene.ro, Laudieta Sechelariu – 44,68%, Consiliul Local Bacău – 18,25% și Neculai Șutu – 9,05%. Primăria a făcut întâi o ofertă de cumpărare, care a fost refuzată de acționari.
Pe 28 ianuarie 2021, municipalitatea a cerut de la ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) un punct de vedere referitor la organizarea unei noi licitații, având în vedere Legea 92/2007, a transportului public local, prin care toate concesiunile se reduc la 10 ani. A doua zi, a și primit răspuns favorabil.
După 2004, municipalitatea a încercat să rezilieze contractul încheiat pe 25 de ani, însă a pierdut toate procesele, în instanță.
„Ne vom recâștiga serviciul de transport public în comun!”
Noul primar al Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a spus, în luna decembrie 2020, că, dacă municipalitatea ar avea 100% din firma de transport, ar putea accesa fonduri europene pentru modernizare.
În ședința de vineri, 12 februarie 2021, edilul a fost și mai tranșant. „Schimbări în trasee, în dotări, au fost minimale în această perioadă. Mai mult, contractul de delegare a fost în afara legii, începând din 2014. După discuții cu consultanți, avocați și autoritatea de reglementare, am o opinie scrisă de la ANRSC, care ne informează că, oricum interpretăm legea, contractul de delegare cu transportatorul privat e încheiat de cel puțin 6 ani, fiind în afara legii”, a afirmat Viziteu.
Potrivit primarului, ANRSC recomandă anunțarea intenției de atribuire a acestor contracte unui nou operator. „Vom introduce studiul de oportunitate pentru a demara procedurile și vom anunța la nivel de jurnal european că Bacăul va scoate la licitație transportul în comun. Prima dată după 16 ani, ne vom recâștiga serviciul de transport public în comun. Asta va însemna trasee noi și vom putea atrage fonduri europene. Va fi un proces de durată, de peste 2 ani, dar azi facem primul pas”, a afirmat primarul Bacăului.
„Instanțele au decis continuarea contractului, până la expirarea acestuia, în 2029”
Pentru Ziarul de Bacău, Gabi Ioniță, avocatul SC Transport Public SA, a precizat că Primăria nu a informat ANRSC despre procesele pierdute în trecut de municipalitate.
„Se încearcă inventarea unui motiv de a readuce artificial în discuție o chestiune tranșată definitiv în justiție. Există autoritate de lucru judecat, în sensul în care instanțele au decis continuarea contractului de concesiune încheiat cu SC Transport Public SA (STP – n.n) până la expirarea acestuia, în 2029. Când Primăria a solicitat punctul de vedere de la ANRSC, a omis cu bună știință să prezinte întreaga situație, așa cum a fost dezbătută în fața instanțelor competente”, a afirmat avocatul Ioniță.
„Atât timp cât contractul de concesiune a fost produsul unei proceduri de licitație publică derulată în 2003, contestatată în instanță și adjudecată de STP, regulamentul european incident în cauză impune continuarea contractului până la expirarea acestuia. De altfel, chestiunile neaduse la cunoștința ANRSC de către Primărie au făcut obiectul unei adrese proprii transmise de STP la ANRSC, față de care așteptăm revizuirea opiniei inițiale, în acord cu informațiile comunicate”, a concluzionat reprezentantul SC Transport Public SA.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Joi 18 Feb 2021 10:39:11    Titlul subiectului: 209729

Radio UNSR a scris:

Primăvara se numără cuplurile! 😏
💟 Vrei să-ți exprimi dragostea față de jumătatea ta într-un mod simplu, dar unic, care se lasă cu amintiri și un certificat de căsătorie valabil o singură zi?
Organizația noastră organizează și anul acesta, în condiții speciale care implică precauție sanitară, Autobuzul Dragostei, care aduce cupluri fericite înăuntru și lasă perechi de soți și soții „pentru o zi”. 💘
Ne plimbăm cu Autobuzul Dragostei pe ruta lui 22 și oprim în fiecare stație pentru a răspândi dragoste în tot orașul Bacău.
Hai și tu cu noi pe 24 Februarie, în ziua de Dragobete. 👌



148666616_3866377616717575_4091754360148465967_o.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  65.56 kb
 Vizualizat:  de 7293 ori

148666616_3866377616717575_4091754360148465967_o.jpg



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Lun 22 Feb 2021 22:47:42    Titlul subiectului: 209792

Propunere Infiintare Traseu Special de Autobuz cu preluare de la Aeroportul Bacau.

Salutare, dragi bacauani! Numele meu este Mihai Veghes, pasionat de autobuze din Bacau, si va propun sa va exprimati un punct de vedere referitor la ideea infiintarii unui traseu special de autobuz care sa aduca beneficii celor care aterizeaza pe Aeroportul Bacau si isi doresc un mijloc de transport in comun usor accesibil, care sa ii duca in zonele importante ale orasului.

Traseul va fi asigurat, bineinteles, de un/doua autobuz(e) al(e) Societatii Transport Public SA Bacau si va/vor avea urmatorul itinerariu:

Aeroport - Narcisa - Tic-Tac - Piata Centrala - Energiei - Gara - Banca Nationala - Arena Mall - Aprod Purice.

Desigur, daca este mai flexibil se pot realiza doua trasee separate, unul care sa fie tronson comun cu 18 (Aeroport - Energiei - Gara), altul cu 22 (Aeroport - Piata Centrala - Aprod Purice).

Propunerea acestui traseu va aduce beneficii: eliminarea necesitatii de a merge pe jos de la aeroport catre prima statie de autobuz, posibilitatea de a folosi un mijloc de transport alternativ taxiului, un numar de clienti mai mare si un buget in crestere pentru societatea de transport in comun. Prin acest traseu incerc sa pun in valoare aeroportul recent modernizat care include si statie de autobuz, fiind, in prezent, nefolosita pentru transportul pasagerilor catre oras.

Mai jos atasez si o imagine cu harta reprezentativa a traseului special propus de catre mine.

Daca aveti idei, sugestii sau nelamuriri, scrieti-mi intr-un comentariu si voi lua in considerare aspectele propuse de dvs. Doresc sa trimit aceasta sugestie Primariei Municipiului Bacau cat de curand posibil.



Screenshot_1.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  492.62 kb
 Vizualizat:  de 7015 ori

Screenshot_1.png



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Sâm 27 Feb 2021 23:09:54    Titlul subiectului: 209835

Autobuzul Dragostei a oprit în stație și pe pandemie

desteptarea.ro a scris:
Vicleanul coronavirus s-a predat în fața lui Dragobete, iar de ziua îndrăgostiților, tinerii din Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” au dus tradiția mai departe, chiar și în vremuri de restriște.
Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, proiectul „Autobuzul Dragostei” s-a derulat astăzi, 24 februarie, timp de câteva ore. Mai exact, un autobuz al „Dragostei” a circulat pe traseul 22 și i-a îmbarcat pe toți cei care au iubit românește într-o zi specială. Practic, cuplurile, mai tinere sau mai trecute prin viață, au putut cu această ocazie să își declare dragostea și să primească o amintire de neuitat.
Primii care au dat exemplu au fost doi soți, un cuplu care chiar a împlinit 50 de ani de căsătorie și care a considerat că acest eveniment a căzut numai bine să își „reînnoiască” jurămintele. Așa că tinerii organizatori i-au primit cu drag, au „oficiat” o căsătorie în stilul „Autobuzul Dragostei” și le-au oferit câteva cadouri care să le amintească de această zi. Au urmat la „starea civilă din autobuz” doi tineri. Cu emoții dar și plini de viață, și-au „unit destinele” chiar dacă certificatul de căsătorie primit era valabil doar pentru o zi.


Citat:
„A fost un moment special. Ne bucurăm că am avut ocazia să ne căsătorim pentru o zi, aici la evenimentul Ligii Studențești”, a povestit Alexandru Chietroiu, tânărul „mire de Dragobete”. „Sincer, a fost ceva emoționant și mi-a plăcut. Vom vedea de acum înainte ce va mai fi. Cu siguranță e un antrenament bun pentru cei care vor să se căsătorească cu adevărat”, a spus „mireasa” Andreea Dănilă.
După ce „ofițerul de stare civilă” le-a înmânat „certificatul de căsătorie”, celebra propoziție „puteți săruta mireasa” nu și-a mai găsit locul. Astfel, tinerii „însurăței” doar și-au dat mâna deși, după priviri, și-ar fi dorit un sărut. Dar ca să fie respectate condițiile sanitare actuale… a mers și-o strângere de mână.
Bine… cine știe ce s-o fi întâmplat după ce am plecat noi? Una peste alta, a fost un eveniment frumos, în care dragostea a dat o palmă pandemiei și și-a demonstrat supremația în viață. Evenimentul a fost organizat de către Liga Studențească din Bacău în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, S.C Transport Public S.A. și Arena Mall.

Articol:https://www.desteptarea.ro/autobuzul-dragostei-a-oprit-in-statie-si-pe-pandemie/
Și Grupul de Pasionați TramClub Bacău a participat la călătorie:https://www.facebook.com/tramclub.bc/posts/927668098040060
Autobuzul folosit pentru acest an a fost B 406 STP.



IMG_20210224_141133.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.87 MB
 Vizualizat:  de 6786 ori

IMG_20210224_141133.jpg




Ultima modificare efectuată de către VladSarig2002 la Dum 28 Feb 2021 07:13:55, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Dum 28 Feb 2021 00:44:40    Titlul subiectului: 209836

De Dragobete băcăuanii au iubit și de data aceasta românește și au ales să se căsătorească pentru o zi în Autobuzul Dragostei. Ajuns la cea de-a 16-a ediție, evenimentul le-a oferit posibilitatea cuplurilor de a se căsători, chiar dacă „căsnicia” era valabilă doar pentru o zi.

Începând cu ora 9:00 autobuzul B 406 STP a intrat în spălătorie, a fost detaliat și pe interior, au fost montate ornamentele, iar la 10:30 a pornit pe traseul 22, în căutarea cuplurilor dornice să-și exprime iubirea.

Primul cuplu care s-a căsătorit în cadrul acestui eveniment a fost un cuplu de bătrâni care, deși își legaseră sufletele acum 50 de ani, au ales să se recăsătorească. Totodată de la dânșii am aflat că secretul unei căsnicii reușite este răbdarea și înțelgerea.

După două curse dus-întors pe traseul lui 22, dintre care una cu un mic popas la galeriile Hello Shopping Park, 10 cupluri au ales să participe la acest eveniment unindu-și inimile pentru o zi. O prezență mai mică în acest an, ce-i drept, din cauza pandemiei, însă au fost respectate măsurile de siguranță, iar evenimentul a fost un real succes.

Fotografii realizate de către:
Mihai Vegheș, membru TramClub Bacău
Liga Studențească Bacău.



20210224_085454.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  844.79 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

20210224_085454.jpg



20210224_090555.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  630.07 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

20210224_090555.jpg



20210224_091200.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  711.26 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

20210224_091200.jpg



20210224_094126.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  688.2 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

20210224_094126.jpg



20210224_100506.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  925.41 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

20210224_100506.jpg



DSC_0009.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.07 MB
 Vizualizat:  de 6772 ori

DSC_0009.jpg



DSC_0010.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  698.27 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

DSC_0010.jpg



DSC_0021.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  678.69 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

DSC_0021.jpg



DSC_0024.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  902.21 kb
 Vizualizat:  de 6772 ori

DSC_0024.jpg



DSC_0030.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.22 MB
 Vizualizat:  de 6772 ori

DSC_0030.jpg



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 4 din 5

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community