Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri / Articole de presa privind transportul din Zalău

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SĂLAJ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
sisintea



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 21/Iun/2008
Mesaje: 455
Locație: Medias

MesajTrimis: Sâm 06 Mai 2006 15:48:54    Titlul subiectului: Stiri / Articole de presa privind transportul din Zalău 22437

--------------------------------------------------------------------------------
ZALAU. Conflict deschis intre societatea de transport calatori si firmele de maxi-taxi
Intre societatea de transport local de calatori din Zalau, SC Transurbis, si firmele de maxi-taxi s-a declansat un razboi al nervilor, cauzat de faptul ca Transurbis vrea sa scoata firmele respective de pe traseul Dumbrava Nord – Bradet si sa ramana singurul transportator al calatorilor pe portiunea amintita.
Miza este mare, fiindca traseul in cauza este cel mai important din muncipiu, traversand localitatea de la intrarea dinspre Cluj pana in zona industriala.
Starea de tensiune dintre cele doua parti a inceput sa se acutizeze, transformandu-se intr-un conflict deschis, iar in incercarea de a gasi o solutie de compromis, va fi organizata o dezbatere publica pe tema in auza.
Calatorul cade de fraier
In tot acest conflict, care ar putea sa ajunga si in fata instantei si pentru care s-a sesizat si Oficiul Concurentei, un invins sigur pare sa fie calatorul zalauan. Pe de o parte, pentru ca, eliminandu-se concurenta – fapt care contravine principiilor economiei de piata -, este foarte posibil ca pretul sa creasca, la fel cum, din cauza aceleiasi lipse a concurentei, este foarte posibil sa scada si calitatea serviciilor.
Pe de alta parte, calatorul ar avea de suferit si pentru faptul ca frecventa cu care circula mijloacele de transport in comun va fi mult mai redusa, iar posibilitatea sa de deplasare in timp util va fi mult limitata.
In urma intentiei Consiliului Local Zalau si a SC Transurbis de a-i scoate de pe traseul Dumbrava Nord - Bradet, intentie concretizata si printr-un proiect de hotarare in acest sens, operatorii de transport public local cu microbuze au formulat un amendament prin care solicita ca traseul pe care circula in prezent sa fie scos la licitatie si sa nu fie incredintat prin negociere directa operatorului principal, SC
Transurbis SA.
Amendamentul formulat de cei sapte agenti economici asociati in participatiune are ca fundament principal motive de ordin juridic.
In sprijinul ideii pe care o sustine, fiecare dintre parti aduce propriile argumente, printre care figureaza pretul si calitatea serviciilor. In acest sens, operatorii de transport in regim maxi-taxi declara ca au achizitionat, prin contractarea unor credite sau in sistem leasing, mijloace de transport moderne, care corespund tuturor normelor de licentiere, inclusiv pentru transport international de calatori. SC Transurbis SA a contractat anul trecut, la randul ei, un credit in valoare de 1,5 milioane de euro din care au fost achizitionate sapte autobuze si 10 microbuze, dar restul autobuzelor din parcul auto sunt mai vechi de 10 - 15 ani, casate si neconforme cu standardele in domeniu.
Transurbis, mai scump
In privinta pretului, Transurbis practica un tarif de 1,25 de lei/calatorie, dar calatorul este obligat sa cumpere un bilet cu doua calatorii, in timp ce firmele de maxi-taxi practica un tarif de 1 leu/calatorie.
In plus, Transurbis primeste subventie de la bugetul local - 12 miliarde de lei vechi anul trecut -, bani care indirect se adauga si ei la pretul actual al biletului, insa directorul firmei, Ion Puiu, spune ca avantajul calatorilor care folosesc autovehiculele firmei pe care o conduce este ca pot sa-si faca abonament, fapt care reduce mult pretul unei calatorii.
Un alt argument al celor de la maxi-taxi este frecventa mult mai mare cu care circula fata de autobuzele Transurbis, de chiar trei minute in unele intervale orare, dar directorul Ion Puiu spune ca si societatea pe care o conduce va incerca sa asigure o frecventa de sub 10 minute.
Primarul o scalda
Primarul Radu Capilnasiu spune ca este pentru concurenta, dar a adaugat ca cei care ofera servicii particulare de transport calatori ar trebui, ca sa poata functiona la standarde acceptate, sa se organizeze si sa functioneze ca operator de transport si nu ca asociatie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 20 Mar 2008 13:40:50    Titlul subiectului: 2008-03-20 90368

Cinci statii din Zalau vor fi modernizate

http://www.salajeanul.ro/index.php?cmd=article&artid=6143

Salajeanul a scris:
Statiile de autobus Uz Casnic, Armatura – intors, Astralis, Dumbrava Nord – intersectia strazii Simion Barnutiu cu strada A. Barbulovici si cea din Centru vor fi modernizate. [...] Totodata, consilierii au hotarat ca lucrarile de investitii pentru mobilarea statiilor sa fie incredintate catre SC Transurbis SA [...] Motivele pentru care SC Transubis SA se va ocupa de tot ceea ce inseamna investitii in statii consta in faptul ca „mobilarea statiilor de autobus se propune a se efectua concomitent cu dezvoltarea si modernizarea sistemului de ticketing, constand in oferirea posibilitatii calatorilor de a achizitiona bilete si abonamente din statii in sistem electronic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mar 22 Iul 2008 09:09:36    Titlul subiectului: 2008-07-22 96083

Posibila schimbare a conducerii Transurbis:

http://www.zalon.ro/stiri_zalau/conducerea_transurbis__pe_cale_sa_fie_schimbata___stiri_zalau_194_350092.html

Zalau Online a scris:
Presedintele PNL Salaj, primarul municipiului Radu Capilnasiu, s-a declarat nemultumit, in emisiunea “Rotisorul politic” de la Radio Transilvania Zalau, de modul in care actuala echipa manageriala de la Transurbis gestioneaza destinele acestei societati comerciale. Primarul a admis ca ar putea fi vorba chiar si de lipsa de competenta. Oricum, Capilnasiu a vorbit despre un control pe care Primaria Zalau il va face la Transurbis incepand de luni, si pe fondul slabelor rezultate financiare, conform primarului, mai ales pe parte de venituri. Se intrevede, asadar, o schimbare a conducerii Transurbis, mutare, intr-un fel, ciudata, in conditiile in care cel putin doi dintre directorii acestei firme fac parte din doua partide din alianta care a castigat Salajul si Zalaul: PNL si UDMR. Banuim ca si PNL (aripa castigatoare) si PSD ar avea interese in zona.

In replica, Ion Puiu, directorul general al SC Transurbis SA Zalau, membru PNL, din cate stim, ne-a declarat ca echipa de conducere este “la fel de competenta ca acum patru ani, ca acum doi ani, ca acum o luna, fiind vorba de aceeasi echipa de conducere” si ca principala problema a societatii este lipsa investitiilor in ultimii trei ani, lucru pe care il stie si primarul Zalaului. Ion Puiu a mai vorbit, cu talc, ca toata problema ar tine doar de “schimbarea steagurilor”.

Banuim ca schimbarea de la Transurbis se va produce chiar daca Radu Capilnasiu si Ion Puiu sunt membri ai aceluiasi partid, PNL, si ca aceasta schimbare va avea loc ca un anumit “decont” din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie. Nu ne-am mira, cum spuneam, ca si PSD sa aiba un interes in numirea unui director la Transurbis, fie doar si ca de problema societatii locale de transport se ocupa viceprimarul Gabriela Daniela Cota.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Dum 10 Aug 2008 08:17:39    Titlul subiectului: 2008-08-10 96873

S-a schimbat directorul general la Transurbis:

http://www.zalon.ro/index.php?action=fullnews&id=350904&category=194&category_name=stiri_zalau

Zalau Online a scris:
Ioan Ionel Muresan este noul director general, interimar, al SC Transurbis SA Zalau.

Ioan Ionel Muresan este noul director general, interimar, al SC Transurbis SA Zalau. Absolvent de ASE in 1982, Muresan a mai lucrat, in domeniul economico-financiar, la UJECOOP, Bankcoop, Commer, Omniasig, Comcereal Targu Mures si Transurbis, in ultima perioada fiind administratorul propriei firme de consultanta financiar-contabila. Membru PNL, noul director general al SC Transurbis SA Zalau ne-a declarat ca interimatul va dura pana cand noul Consiliu de Administratie al societatii va stabili criteriile pe baza carora va fi desemnat directorul general. Altfel, au ramas in functii Fodor Stefan si Zamfir Branduse, director economic, respectiv director exploatare. Cat priveste obiectivele pe termen scurt, Ioan Ionel Muresan a afirmat ca se va face o analiza foarte severa a activitatii societatii din punct de vedere economico-financiar, pentru ca Transurbis sa fie adusa pe „linia de plutire” si se va analiza modul in care societatea asigura transportul public de persoane in Zalau, in vederea imbunatatirii acestui serviciu. Pe termen lung, obiectivul ramane achizitionarea de masini noi, performante.

Reamintim ca fostul director general Ion Puiu, membru PNL, a fost „ejectat” din functie dupa ce s-a pronuntat, public, pentru schimbarea sa si, sau mai ales, primarul PNL al Zalaului, Radu Capilnasiu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 17 Iun 2009 13:38:03    Titlul subiectului: 2009-06-17 112523

Se mai raresc cursele efectuate de Transurbis - nu e clar daca doar pe perioada verii sau definitiv:

http://www.amosnews.ro/Din_lipsa_de_calatori_autobuzele_din_Zalau_circula_mai_rar-279168

Amos News a scris:
Autobuzele SC Transurbis SA Zalău (societatea de transport public de călători) vor deveni din ce în ce mai rare pe străzile din municipiul Zalău deoarece conducerea unității a decis să modifice orarul de circulație al mașinilor și să reducă numărul de curse, din cauza numărului tot mai mic de călători, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Consiliul local Zalău a aprobat, în ultima ședință, inițiativa conducerii firmei de transport în comun.

"În anumite intervale orare unele autobuze circulă fără călători din cauza crizei economice și a faptului că multe societăți și-au trimis angajații în șomaj tehnic", se precizează în raportul înaintat consilierilor locali.

Astfel, potrivit documentației întocmite de Transurbis, va fi păstrat același orar pentru orele de vârf: 6.00 - 8.00 și 14.00 - 16.30, cu o frecvență din 10 în 10 minute pentru linia 1, respectiv 15 minute pentru autobuzele liniei 22.

Principalele modificări apar la linia 1, prin modificarea frecvenței orare în intervalul orar 8.00 - 14.00 de la 10 la 15 minute, și 16.30 - 22.30 cu o frecevență de 20 de minute.

În cazul liniei 22, autobuzele nu vor mai circula la intervale de 15 minute ci de 30, în intervalele 8.45 - 13.45 și de la 17.15 la 21.45.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 22 Sep 2009 08:41:16    Titlul subiectului: 117290

O luam de la capat... sau, in alta ordine de idei, iresponsabilitatea celor care sofeaza microbuze cu pasageri se arata din nou in articolul de mai jos, descoperit recent la http://www.ziare.com Credeati ca dupa tragedia de la Iasi sau accidentul nuntasilor de la Galati "lumea maxi-taxi-urilor" s-a mai cumintit?! As pe naiba...
S-a intamplat chiar astazi (22.09.2009).

"Grav accident la Zalau: 13 persoane au ajuns la spital

Un grav accident de circulatie a avut loc marti, la intrarea in Zalau, judetul Salaj, dupa ce un microbuzul in care se aflau a intrat intr-un alt autoturism.

Fiatul Transporter nu a acordat proritate unui autoturism Wolkswagen si l-a acrosat pe partea stanga, dupa care a intrat intr-un cap de pod, rupandu-l, informeaza Antena 3.

Toti cei 11 pasageri pasageri din microbuz si cele doua persoane din autotuism au ajuns la spital cu rani usoare, si sunt in stare stabila
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Lun 12 Oct 2009 12:46:25    Titlul subiectului: 2009-10-11 118312

Un sofer de autobuz a fost batut de patru calatori
Antena3.ro a scris:
Un șofer de autobuz din Zalău a fost bătut de patru romi. Deranjați de faptul că șoferul i-a întrebat dacă au bilete, au pus mâna pe rangă și l-au lovit chiar sub ochii călătorilor, care nu au avut curajul să intervină.
Bărbatul povestește că a oprit într-o stație de călători și, pentru că romii făceau gălăgie, i-a întrebat dacă au bilete, moment în care aceștia s-au enervat și au început să-l lovească. "Dacă mă dădeam jos din autobuz îmi dădeau în cap și mă omorau", povestește șoferul agresat.
Se pare că nu este primul incident de acest fel. Alți șoferi povestesc că astfel de altercații se petrec frecvent în autobuze.
Deocamdată cei patru agresori nu sunt de găsit. Dacă vor fi găsiti vinovați, ei riscă să fie amendați penal sau să facă închisoare.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/zalau-un-sofer-de-autobuz-batut-de-patru-calatori-fara-bilet_82346.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 07 Ian 2010 20:01:06    Titlul subiectului: 2010-01-05 122034

Un articol critic la adresa autobuzelor Transurbis:

http://www.magazinsalajean.ro/index.php?cmd=article&artid=14707

Magazin Salajean a scris:
Zalauanii nevoiti sa foloseasca transportul in comun au avut ieri surpriza sa gaseasca, in unele autobuze, temperaturi asemanatoare cu cele de afara si gheata pe scaune.

Directorul Transurbis, companie subordonata muni-cipalitatii, da vina pe vechimea mijloacelor de transport in comun din Zalau. Din ce 47 de autobuze, 30 au peste un milion de kilometri la bord si ar fi trebuit sa fie casate de ani buni, insa mai sunt folosite pana cand se va reusi achizitionarea altora noi.
„Iarna nu-i ca vara”, afirma Ioan Muresan, directorul Transurbis, facand referire la gerul si gheata cu care o parte din autobuzele din Zalau i-au asteptat pe calatori in noul an.

Si nu puteam sa nu fiu de acord cu aceasta afirmatie, daca ne gandim ca, daca vara te sufoca praful si mirosul de motorina, iarna te congelezi si trebuie sa stai in picioare pentru ca pe scaune este gheata in mijloacele de transport in comun din oras. „Am fugit la autobuzul oprit in statie si aproape ca mi-a parut rau ca nu l-am asteptat pe urmatorul.

Un frig mai aprig decat afara. Am ramas uimita cand am vazut un scaun cu o pojghita de gheata pe el.

Cum se poate asa ceva?! Ba mai mult, nici usile nu functioneaza de frig. In statie la Autogara a vrut o doamna sa coboare din autobuz, insa usile nu s-au deschis. Degeaba a strigat catre sofer ca vrea sa coboare, ca nu a auzit-o.

Cu greu a reusit femeia sa ajunga in fata, sa-i ceara soferului sa opreasca si sa o lase sa coboare. Si mai cer si trei lei pentru doua calatorii. Pentru ce? Ca mai bine mergi pe jos ti te mai incalzesti, decat sa-si clantane dintii in autobuz”, ne-a declarat, ieri, o tanara ce tocmai coborase dintr-un astfel de mijloc de transport. „Autobuzele le parcam in locuri unde nu sunt protejate si, mai ales dupa ce le spalam, mai ingheata apa in ele. Ce sa facem, daca majoritatea sunt vechi, au peste un milion de kilometri la bord.

Din 47, doar 17 sunt mai noi, fiind cumparate in 2006”, se justifica directorul Transurbis. Acesta adauga faptul ca, in mod normal, in fiecare an ar trebui schimbate 5-6 dintre ele, cu altele noi, insa nu sunt resurse financiare pentru asa ceva. „Facem tot ce putem, in conditiile date”, conchide Ioan Muresan.
Transurbis SA este o companie aflata in sub-ordinea Consiliului Local Zalau, de unde si primeste, de altfel, lunar, subventii consistente. In cursul anului 2009, valoarea totala a sub-ventiilor acordate de municipalitate a fost de peste 3,5 milioane de lei.

Acordarea acestor bani a starnit de mai multe ori discutii in cadrul Consiliului Local, insa de fiecare data au fost voci care au subliniat ca, peste tot, serviciul de transport local nu este profitabil si el trebuie subventionat.

Referitor la parcul auto al Transurbis, trebuie mentionat faptul ca municipalitatea doreste sa achizitioneze inca cinci autobuze, pentru care a si fost demarata procedura de achizitie prin licitatie publica. Din pacate, ea este oprita momentan, din cauza unei contestatii depuse de un participant la licitatie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 15 Apr 2011 09:37:39    Titlul subiectului: 2011-04-15 142610

Despre "furtul" de calatori si pirateria mascata din transportul judetean, cu efecte asupra incasarilor Trasurbis...

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/Transportatorii_judeteni_baga_Primaria_Zalau_in_razboi_cu_Prefectura_0_463153724.html

"Transportatorii județeni bagă Primăria Zalău în război cu Prefectura

15 aprilie 2011

Autor: Olimpia Man

Zalău

Adrian Făgăraș, reprezentantul transportatorilor, susține că hotărârea este pur și simplu aberantă

Cele două instituții se acuză reciproc de ilegalități în privința unei hotărâri de Consiliu Local prin care transportatorilor județeni li se interzice să oprească în stațiile de autobuz din oraș. Prefectura a cerut ieri revocarea hotărârii din 21 martie, cerere catalogată de viceprimarul Daniela Coța drept „o banalitate de adresă, nesusținută de niciun argument juridic“.

Consilierii locali, reuniți ieri în ședință, au decis să respingă solicitarea Prefecturii de revocare a Hotărârii Consiliului Local numărul 42 din 21 martie 2011, prin care operatorilor din transport care au licitat trasee în județ nu li se mai permite să oprească în stațiile de autobuz din oraș, ci doar în Autogară.

„Fură călătorii Transurbis“

Argumentele municipalității, care au stat la baza hotărârii din martie și care au fost invocate și ieri, pentru a justifica respingerea solicitării Prefecturii, au fost reprezentate în special de faptul că acești transportatori județeni ar „fura” călătorii societății Transurbis, operatorul local de transport în comun. „Există filmări făcute în oraș, la ore de vârf, care demonstrează acest lucru. Vă dau doar exemplul unei mașini care vine din Sărmășag și ar trebui să oprească în Autogară. În loc să meargă direct acolo, face mai întâi o tură prin oraș și abia apoi merge la Autogară”, susține primarul Rad Căpîlnașiu.

Și mai vehementă în această problemă a fost Daniela Coța, viceprimar al Zalăului. „Solicit reprezentanților Transurbis să ceară daune de interese acestor firme care efectuează ilegal transport în Zalău“, a reclamat Coța. În privința cererii Prefecturii de revocare a hotărârii, viceprimarul a catalogat-o drept „o banalitate de adresă, nesusținută de niciun argument juridic. Este jenant că vine din parte unei instituții care este plătită din bani publici tocmai să verifice legalitatea unor documente emise”.

Prefectul nu e de acord

De cealaltă parte, prefectul Vegh Alexandru spune că, dincolo de legile în vigoare, la formularea acestei solicitări către primărie a avut în vedere respectarea drepturilor cetățenilor. „Nu mi se pare normal ca muncitorii care fac naveta de la Sărmășag sau de pe Valea Sălajului să treacă prin zona industrială, să meargă până în Autogară, de unde să ia un autobuz și să se întoarcă în zona industrială“, a spus prefectul Vegh Alexandru. „Și nici ca elevii care vin dinspre Aghireș să nu poată coborî la «Clubul Tineretului», ci să meargă la Autogară și să ia de acolo autobuzul înapoi în centru“, a replicat prefectul de Sălaj. În plus, spune el, Primăria, dacă nu mai voia să lase transportatorii județeni să oprească în stațiile Transurbis, ar fi trebuit să ofere soluții. „Nu elimini de azi pe mâine aceste stații fără să pui la dispoziție altele în loc”, a punctat Vegh.

La rândul lor, transportatorii contestă hotărârea Consiliului Local și au venit cu propriile acuzații, referitoare la trasee pe care Transurbisul le-ar efectua ilegal la agenți economici situați în afara orașului.

Sute de sălăjeni sunt victime „colaterale“

Până să va rezolva într-un fel sau altul acestă problemă, sute de muncitori și elevi navetiști întârzie zilnic la serviciu sau la școală din cauză că șoferii care îi aduc din diferitele localități ale județului la Zalău nu pot opri decât în Autogară. Prefectul spune că va trimite hotărârea în Contecios Administrativ, pentru a lăsa instanța să se pronunțe cine are dreptate. Actul se suspendă în momentul intrării pe rol."


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mie 27 Iul 2011 13:10:53, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 20 Apr 2011 13:13:46    Titlul subiectului: 2011-03-17 142760

http://www.salajeanul.ro/index.php?cmd=article&artid=19914

"Editia Nr. 1800

Autobuzele vechi intra in reparatii

un articol de C. PUIE

17 Martie 2011

Angajatii SC Transurbis SA Zalau au demarat curatenia de primavara. Calin Fort, director tehnic in cadrul societatii, a declarat ca la fel ca si in anii anteriori pe parcursul derularii actiunii „Luna curateniei de primavara” se vor face lucrari de intretinere la autobuzele si microbuzele de transport persoane si se va reactualiza si afisa programul de circulatie a mijloacelor de transport, pe tablitele din statiile de autobus. O noutate in acest sens este adusa de faptul ca orarul de circulatie a autobuzelor va fi facut intr-o folie speciala care sa nu poata fi distrusa. Referitor la autobuze, Calin Fort a precizat ca vor fi reparate circa 10 autobuze vechi ale firmei. Acestea vor fi reparate, vopsite si li se va curata tapiseria."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 07 Sep 2016 07:24:48    Titlul subiectului: 186389

http://adevarul.ro/locale/zalau/wireless-autobuze-transurbis-zalau-ofera-internet-gratuit-calatorilor-1_57cf21035ab6550cb86d7ba1/index.html

"Wireless în autobuze. Transurbis Zalău oferă internet gratuit călătorilor

6 septembrie 2016

de Andreea Vilcovschi

Zalăuanii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor putea naviga gratuit pe internet în timpul călătoriei.

Oficialii Primăriei Zalău au anunțat că în maxim două săptămâni, 20 de autobuze ale Transurbis Zalău vor fi dotate cu routere wireless. “Accesul gratuit la internet va fi inclusiv în autobuzele cu care se va asigura, din 12 septembrie, transportul special pentru elevi, pe cele două trasee (Brădet-sens giratoriu Mol-Brădet și Brădet-Școala nr. 8-Brădet – n.red.). Elevii vor circula, conform Legii Educației Naționale, cu o subvenție de 50 la sută din costul biletului. Autobuzele vor avea plăcuțe speciale Transport Elevi”, se arată într-un comunicat de presă al municipalității. Potrivit sursei citate, operatorul local de trasport public de călători a amplasat încă un automat de bilete, în zona industrială, lângă stația Michelin. Acesta este cel de-al patrulea automat existent în Zalău, după cele din stațiile de autobuz de lângă Pompieri, Casa de Modă și din zona Spitalului Județean de Urgență Zalău, lângă Farmacia Dona."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SĂLAJ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community