Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri/Articole de presa despre transportul local - Brasov
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Volvo 65Data înscrierii: 29/Oct/2008
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 137
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 20 Apr 2016 20:49:21    Titlul subiectului: 184740

Pentru mine, acest accident arata nepasarea, din partea autoritatilor, dar si reavointa de care dau dovada in ceea ce priveste troleibuzul brasovean din cauza lipsei de bani alocati pentru infrastructura si vehiculele invechite. Este urat ce se intampla, cunoscand faptul ca in urma cu 15 ani brasovul avea o retea extinsa si intretinuta chiar daca era construita pe model romanesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 21 Apr 2016 19:19:40    Titlul subiectului: 184761

Din pacate sunt foarte multi stalpi cu probleme prin oras.
Am vorbit cu soferul, iar troleibuzul implicat este Volvo-ul 65, care nu a fost avariat. Acesta circula pe linia 33 si cobora de pe Vasile Alecsandri. Troleibuzul nu avea viteza deoarece acol este o curba la 90 de grade iar la 65 ii merge directia destul de greu.
Deasemenea soferul nu a avut nicio vina. Acesta mia povestit ca a trecut prin macaz fara sa-i sara captatori, iar cand sa uitat pe sensul opus a vazut cum o traversa sa rupt, cel mai probabil din cauza stari proaste, astfel declansanduse o reactie in lant in urma careia au cazut cei 2 stalpi si reteaua pe asfalt. Reteaua sa desirat tocmai de la Metrom pana la Piata decebal.
In urma incidentului au fost avariate 6 masini, 3 grav( skoda careia ia cazut stalpul pe motor la distanta de 10 cm de parbriz + o masina parcata dupa statia Metrom, careia i sa infipt o consola prin plafon + alta masina lovita de ala doilea stalpin partea din spate) si 3 masini zgariate de reteaua de troleibuz cazuta.

De mentionat ca nimeni nu a fost ranit, nimeni neavand nici macar o zgarietura. Toti alegandu-se cu o sperietura zdravana.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 21 Apr 2016 19:25:53    Titlul subiectului: 184762

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Brasov/Stiri/Doi+stalpi+de+sustinere+pusi+la+pamant+de+un+troleibuz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Dum 08 Mai 2016 23:19:32    Titlul subiectului: 185062

http://www.bizbrasov.ro/2016/05/08/foto-batalia-din-autobuzele-rat-pentru-a-ajunge-la-parada-junilor-scene-ca-in-vremea-comunismului-pe-linia-36/
Citat:
Dacă conducătorii auto au fost sfătuiți de către reprezentanții Primăriei să evite zona centrală în dimineața zilei de duminică tocmai pentru a evita blocajele în trafic cauzate de restricțiile impuse pentru parada junilor, cei care s-au gândit să utilizeze transportul în comun și-au dat seama că au făcut o mare greșeală.

Astfel, ca la orice mare eveniment, cum este parada junilor sau aprinderea iluminatului pentru sarbatorile de iarna, nici de această dată RAT Brașov nu a luat nici o măsură pentru a suplimenta cursele spre zona centrală, cu toate că o serie de linii și-au redus traseul începând cu ora 10.30. Chiar dacă au avut traseul mai scurt, autobuzele nu au venit mai des în stații cum s-ar fi așteptat unii, șoferii „recuperând” timpul câștigat astfel prin staționarea la celelalte capete de linie. Din cauza curselor prea puține aglomerația a fost inevitabilă pe mai multe linii, iar brașovenii au fost nevoiti să se ghideze după zicala „mersul pe jos face piciorul frumos”.

Una dintre liniile care are o încărcare mare chiar și în zilele de weekend, însă oficialii RAT continuă să trateze cu indiferențeă acest lucru, este linia 36, care a rămas singura care asigură legătura între cartierul Tractorul și zona centrală, după o mare reorganizare pusă la punct de cei de la RAT și girată de Consiliul Local la început de an. Dacă pentru zilele lucrătoare cei de la RAT susțin că au băgat mai multe curse inca din luna martie pe această linie, după ce mai multe persoane au făcut solicitări în acest sens (de fapt au schimbat orele de trecere prin stații, iar în anumite intervale orare în loc de o frecvență de 10 minute, autobuzele trec acum la o frecvență de… 9 minute după marea suplimentare anunțată de conducerea Regiei), în zilele de sâmbătă și duminică au rămas doar trei curse pe acest traseu.


Scene tragi-comice ca în vremurile de dinainte de 1989

Astfel, cei care au vrut să ia autobuzul de la Biserica Tractorul spre Centru în această dimineață nu au mai avut cum, fiindcă cele două curse de dinainte de ora 11.00, când începea parada junilor, erau deja arhipline aproape de la capăt. S-a ajuns astfel la scene tragi comice, fiindcă unele persoane țineau cu tot dinadinsul să se urce în autobuz pentru a ajunge în centru, chiar dacă, la propriu, nu mai era loc să arunci un ac. Din cauza unui bătrân care a stat atârnat pur și simplu de bara de pe treptele de urcare, iar ușa nu se mai putea închide, autobuzul a mai stat blocat alte 5 minute în stația de la Biserică, până când ceilalți călători, unii chiar cu copii în brațe, „și-au mai tras burta” și s-a reușit închiderea ușii. Scena a semănat cu ceea ce se întâmpla înainte de 1989, când autobuzele și troleibuzele IJTL-ului de la acea vreme treceau la fel de rar prin stații, astfel că se călătorea frecvent cu ușile deschise. Cei de la RAT vorbeau de transbordare, însă acest lucru nu prea este posibil, ținând cont că și orarele celorlalte linii care mai trec pe aici și merg până aproape de centru, trec aproape la aceeași oră ca și 36-le, iar de la Onix, ceva mai gol, tinand cont ca si autobuzele care veneau din alte zone erau la fel de pline. Cei care au rămas în stația din Tractoru și-au încercat norocul la linia 7 și și-au continuat apoi drumul pe jos spre centru.Aglomeratie autobuz in comunism

Bani europeni aruncați pe tabele care mai mult dezinformează

Deși practic nu s-au produs schimbări față de graficele orare pentru ziua de duminică, anumite curse de pe linia 36 au continuat să circule si dupa-amiaza după un program știut probabil numai de șoferi. Degeaba a investit Primăria bani de la Uniunea Europeană pentru informatizarea transportului în comun, deoarece se dovedește tot mai des că tabelele electronice din stații nu comunică cu GPS-urile autobuzelor, astfel că de multe ori rămâne o surpriză când ajunge următorul autobuz în stație, iar orele anunțate rămân ca și cele de graficele afișate pe hârtie și pe site-ul RAT doar „orientative”, după cum s-a scuzat la un moment dat un oficial al RAT, când a fost luat la rost de către membrii Comitetului pentru persoane vârstnice din cadrul Prefecturii, că autobuzele Regiei nu respectă graficele de circulație.

O glumă care tinde să devină adevăr

Ținând cont că suntem în ultima zi a Săptămânii Luminate, poate se va lumina și conducerea RAT și va lua decizii în favoarea călătorilor, nu în defavoarea acestora, atunci când scurtează trasee și desființează anumite linii. Ceea ce era o glumă la începutul acestui an, că RAT a redus prețul abonamentului pe toate liniile, dar probabil vom ajunge să mergem mai multe pe jos, din cauza scurtării de trasee și desființării de linii, tinde acum să devină un adevăr.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun 23 Mai 2016 19:37:22    Titlul subiectului: 185319

Se vinde batrana dubita TV a celor de la retele, ea are peste 40 de ani vechime:
Citat:
LICITAȚIE PUBLICĂ VÂNZARE AUTOSPECIALĂ TV14FA


Regia Autonomă de Transport Brașov organizează în data de 09.06.2016, doar pentru IMM-uri, ora 10,30 , la sediul său din str.Hărmanului, nr.49, licitație publică cu strigare pentru vânzarea unei autospecială TV 14FA.
Documentația de licitație se poate consulta pe site-ul http://www.ratbv.ro.
Informații suplimentare se pot obține de la Serv.Tehnic, telefon 0368/401257 sau 0268/334678, int.120.
În cazul în care autouspeciala nu va fi vândută la prima licitație, vor fi organizate alte licitații, cu acces liber, care vor avea loc în zilele de 16 iunie; 23 iunie și 30 iunie 2016, orele 10,30.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun 23 Mai 2016 19:39:46    Titlul subiectului: 185320

Se schimba modificarea modificari ...
Citat:
gia Autonomă de Transport (RAT) Brașov a înaintat către Consiliul Local Brașov o propunere de modificare a Planului de Servicii pentru anul 2016, în vederea schimbării traseelor și orarelor de circulație pentru patru linii de transport public de călători.

Prima modificare se referă la suplimentarea programului de circulație pe linia 5M (Stadionul Municipal – Măgurele), în zilele de duminică și sărbători religioase, prin adăugarea a două curse pe zi, dimineața și la orele prânzului. Măsura răspunde cererilor a numeroși cetățeni și a reprezentanților Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Sibiu, precum și cerințelor de trafic ce se înregistrează în zona viitoarei Mănăstiri Sfântul Efrem cel Nou, ce se construiește în zona Măgurele.

Linia 25, traseu prelungit până la Roman

„Prin modificările propuse dăm curs și solicitărilor cetățenilor din cartierele Avantgarden – Bartolomeu și a celor din Timiș – Triaj sau Gemenii. Astfel, vom putea prelungi traseul liniei 25 (Avantgarden – Gara CFR Brașov), pe parcursul orelor de vârf, până la capătul de linie Roman. De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul călătorilor, în curând este posibil ca toate cursele de pe linia 34, pe parcursul întregii zile, să circule pe traseul Livada Poștei – Timiș-Triaj. Momentan, autobuzele de pe linia 34 circulă până în zona Timiș-Triaj doar la orele de vârf”, a precizat directorul general al R.A.T Brașov, ing. Cristian Radu.

34 B ar urma să întoarcă în Triaj

Acesta a mai precizat faptul că aprobarea noii forme a Planului de Servicii al RAT Brașov ar permite și modificarea traseului liniei 34B (Timiș-Triaj – Hidro A), schimbare ce ar veni în sprijinul călătorilor din zonele Fundătura Hărmanului și Triaj. Astfel, viitorul traseu al autobuzelor de pe linia 34B ar putea fi următorul: Triaj – str. Fundătura Hărmanului – Ocolitoare (CET) – str. Zizinului – Bd. Al. Vlahuță – Bd. Gării – Bd. Victoriei – Bd. Kogălniceanu – Hidro A și retur. Directorul RAT a susținut că toate aceste modificări au la bază atât solicitări din partea călătorilor, cât și monitorizări ale gradului de încărcare a autobuzelor efectuate de angajații RAT. Brașov. El a adăugat că, în cazul în care modificarea Planului de Servicii va fi aprobată de Consiliul Local, noile trasee și orare vor fi puse în aplicare în cel mai scurt timp posibil.

Propunerea ar urma să fie dezbătută în ședința de joi a consiliului local.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar 24 Mai 2016 20:42:04    Titlul subiectului: 185330

Se pare ca in sfarsit a venit si noua depanare.
Camionul este portocaliu, are 3 axe, bena mica, macara in spate, troliu si pare sa aiba si plug in fata.
Nu am nici poze si nu stiu nici ce marca este, dar era parcat la garajul de pe Harmanului, langa masina de ridicari auto.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Sâm 28 Mai 2016 19:41:10    Titlul subiectului: 185377

Am văzut-o și eu de pe pod. Poate voi trece pe acolo să fac niște poze.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Sâm 28 Mai 2016 21:35:16    Titlul subiectului: 185382

Camionul este Iveco si are plug. Singura problema cu ea, e ca nu i se poate face ITP-ul, si nu poate fi folosita in garajele de pe Harmanului si din Bartolomeu, deoarece este prea inalta si nu poate fi bagata in hale.

Achizitii a la RATbv!!!, de tot plansu...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Mar 31 Mai 2016 15:39:02    Titlul subiectului: 185447

bizbrasov a scris:
Pentru a veni în sprijinul călătorilor care folosesc autobuzele de pe linia 25, începând de mâine, 1 iunie 2016, RAT Brașov modifică traseul și orarul de circulație al mijloacelor de transport în comun ce asigură legătura între capetele de linie Avantgarden și Gara CFR Brașov. Astfel, în zilele lucrătoare, la orele de vârf, respectiv în intervalele orare 6.20 – 9.20 și 13.00 – 18.40, autobuzele de pe linia 25 vor parcurge traseul Avantgarden – Roman.

De asemenea, la plecarea din capătul de linie Roman, autobuzele se vor deplasa pe Calea București, până în giratoriul din zona hipermarketului Carrefour, iar apoi vor intra pe traseul Saturn – Alexandru Vlahuță – Gării, până la Avantgarden. De menționat faptul că și în interiorul cartierului se prelungește traseul, cu încă o stație, autobuzele urmând să oprească și într-o stație amenjată chiar în capătul cartierului Avantgarden.

În toate stațiile de pe traseu și pe portalul R.A.T. Brașov, respectiv www.ratbv.ro, în secțiunea “Trasee și orare”, va fi afișat noul program de circulație al liniei 25. Afișele vor purta mențiunea “Valabil din data de 1 iunie 2016”.

Regia Autonomă de Transport Brașov anunță faptul că duminică, 5 iunie 2016, autobuzele și troleibuzele de pe liniile care circulă într-o zi obișnuită de duminică vor avea un orar special, adaptat nevoilor de transport existente în ziua desfășurării alegerilor, între orele 05.30 – 23.30.

Astfel, circulația mijloacelor de transport în comun va începe la ora 5.30, cu o cursă (tur – retur) din ambele capete de linie ale autobuzelor și troleibuzelor care circulă de regulă în zilele de duminică și sărbători legale. Ulterior, în intervalul orar 6.30 – 22.30, programul de circulație va fi unul obișnuit unei zile de duminică, iar între orele 22.30 – 23.30 va fi păstrată frecvența trecerilor prin stații din ora precedentă.

Liniile care nu circulă în mod obișnuit în zilele de duminică NU vor circula nici în ziua de 5 iunie a.c.


http://www.bizbrasov.ro/2016/05/31/rat-brasov-prelungeste-traseul-liniei-de-autobuze-care-face-legatura-cu-avantgarden/Capat-autobuze-RAT-Rulmentul-2014-4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  40.89 kb
 Vizualizat:  de 8954 ori

Capat-autobuze-RAT-Rulmentul-2014-4.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Lun 06 Iun 2016 16:57:31    Titlul subiectului: 185526

ratbv.ro a scris:
Regia Autonomă de Transport Brașov vă roagă să aveți amabilitatea de a răspunde la întrebările de mai jos, în vederea realizării unei cercetări, raspunsurile dumneavoastră fiind foarte importante pentru îmbunatatirea serviciilor oferite.
Multumim.

http://goo.gl/forms/LmHqCuboTtPOcbWJ2


Așa că cine are bunăvoința să completeze să o facă, că poate poate se mai schimbă ceva și pe la noi, nu numai la alții.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Joi 09 Iun 2016 19:16:53    Titlul subiectului: 185588

ratbv.ro a scris:
Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov modifică începând de marți, 14 iunie 2016, traseele și orarele de circulație ale autobuzelor de pe liniile 34 și 34B. În aceste condiții, mijloacele de transport în comun de pe traseul cu indicativul 34 vor asigura pe parcursul întregii zile legătura directă între capetele de Livada Poștei și Timiș-Triaj, iar cele de pe linia 34B între capetele de linie Triaj și Hidro A.
Referitor la aceste schimbări, directorul general al R.A.T. Brașov, ing. Cristian Radu a precizat că „ele reprezintă punerea în aplicare a hotărârilor Consiliului de Administrație al R.A.T. Brașov și a Consiliului Local Brașov de modificare a Planului de Servicii pe anul 2016. Prin modificarea acestor trasee, cu resursele existente în acest moment, reușim să acoperim mai eficient întreaga zonă Triaj și să asigurăm călătorilor un sprijin substanțial în efectuarea deplasărilor pe raza orașului. Important de precizat că aceste schimbări au fost propuse de R.A.T. Brașov funcție de monitorizările efectuate de angajații noștri, precum și de solicitările cetățenilor”.
Astfel, linia 34 va avea traseul stabilit pe parcursul întregii zile din Livada Poștei până în Timiș-Triaj, nu doar anumite curse ca până acum, autobuzele urmând a se deplasa pe traseul: Livada Poștei – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Str. Zizinului – Energoreparații – CET Brașov – Timiș-Triaj și retur.
În ceea ce privește autobuzele de pe traseul 34B, acestea vor parcurge pe parcursul întregii zile următorul traseu: Triaj – Str. Fundătura Hărmanului – Ocolitoare – Str. Zizinului – Bd. A. Vlahuță – Bd. Gării – Bd. Victoriei – Bd. M. Kogălniceanu – Bd. 15 Noiembrie și retur.
În toate stațiile de pe traseu, precum și pe portalul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”, vor fi afișate noile orare de circulație ale liniilor 34 și 34B, afișele urmând a purta mențiunea „Valabil din data de 14 iunie 2016”.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Mie 27 Iul 2016 18:42:24    Titlul subiectului: 186018

Consilierii locali vor să ieftinească biletul pe linia RAT care face legătura cu Poiana Brașov

În prezent, o cursă pe linia 20, pe traseul Livada Poștei – Poiana Brașov, costă 5 lei, iar circulația pe această rută nu se încadrează în sistemul de tarifare care este valabil în restul municipiului, respectiv cu valabilitatea unei călătorii timp de 50 de minute. Consilierii locali brașoveni vor să schimbe acest lucru, iar în următoarea ședință de Consiliu Local va urma să fie dezbătut un proiect de hotărâre ce vizează ca taxarea pe această rută să fie la fel ca pe orice linie RAT Brașov, după cum a precizat consilierul local Adrian Oprică. „Nu există o justificare pentru un tarif mai mare pe această linie, întrucât o cursă până în Poiană durează 20 de minute, iar și cei care locuiesc în Poiană, aproximativ 300 de persoane, sunt tot brașoveni și ar trebui să plătească tot 2 lei, ca de exemplu cei care merg din Livada Poștei în Noua, care este de asemenea un traseu lung. De asemenea, vrem ca și sistemul de tarifare cu valabilitatea călătoriei la 50 de minute să fie aplicat și în cazul liniei 20”, a explicat Oprică.

De asemenea, acesta a precizat că vor fi modificate și hotărârile ce vizează acordara de subvenții pentru pensionari sau elevi, astfel încât vârstnicii să beneficieze de tarfiul redus (1 leu călătoria) și pe linia 20, iar elevii să poată circula cu autobuzul spre Poiană cu abonamentul gratuit pe care îl primesc de la școală lunar, dacă nu au absențe. Propunerile consilierilor locali ar putea intra în vigoare din toamnă, asta dacă și Consiliul de Administrație al RAT Brașov își va da girul pe aceste proiecte.


http://www.bizbrasov.ro/2016/07/21/consilierii-locali-vor-sa-ieftineasca-biletul-pe-linia-rat-care-face-legatura-cu-poiana-brasov/Autobuz-RAT-Brasov.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.63 kb
 Vizualizat:  de 8246 ori

Autobuz-RAT-Brasov.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo 65Data înscrierii: 29/Oct/2008
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 137
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2016 13:46:23    Titlul subiectului: 186025

http://www.ratbv.ro/noutati/modificare-traseu-linia-2_156/

Citat:
Modificare traseu linia 2

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov răspunde solicitărilor călătorilor și ale unor instituții ce își au sediul în zona Tractorul - Strada Turnului și modifică traseul liniei 2, pe sensul care este cuprins între capetele de linie Camera de Comerț și Rulmentul. Schimbarea va opera de luni, 01 august 2016, noile orare de circulație urmând a fi afișate de duminică, 31 iulie 2016, în toate stațiile de pe traseu, precum și pe portalul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”.

„Această modificare a traseului liniei 2 operează doar pe sensul de deplasare spre capătul de linie Rulmentul și constă în parcurgerea străzii Turnului, din cartierul Tractorul. În acest fel asigurăm servicii de transport public călătorilor care doresc să ajungă la Facultatea de Construcții, la Serviciile Comunitare de Pașapoarte sau Înmatriculări auto, precum și la sediile ori punctele de lucru ale unor agenți economici ce-și desfășoară activitatea în zonă. Pentru a răspunde imperativelor legate de siguranța călătorilor, am înființat patru stații de călători, astfel amplasate încât să ofere acces cât mai facil către punctele de interes din zonă”, a precizat directorul general la R.A.T. Brașov, ing. Cristian Radu.

Astfel, modificarea traseului liniei 2 operează doar în zilele lucrătoare, între orele 7.00 și 20.00, respectiv atunci când există cerere de transport în această zonă, pe graficele de circulație afișate în stații și pe portalul www.ratbv.ro cursele care circulă pe strada Turnului fiind marcate cu o steluță.

Pentru o cât mai bună deservire a utilizatorilor serviciului public de călători din municipiul Brașov, au fost înființate patru noi stații, respectiv: Turnului, Patinoarul Olimpic, Facultatea de Construcții și Universitatea Spiru Haret.

Menționăm că pe sensul de deplasare spre centrul orașului, autobuzele de linia 2 nu vor intra pe strada Turnului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar 02 Aug 2016 10:03:28    Titlul subiectului: 186051

http://www.bizbrasov.ro/2016/08/01/rat-brasov-va-da-calatorilor-internet-de-peste-1-milion-de-lei-in-urmatorii-patru-ani/

Citat:
Regia Autonomă de Transport Brașov vrea să semneze un contract cadru cu un operator de telecomunicații în vederea furnizării se servicii internet, atât prin fibră optică, cât și prin cartele SIM, pentru autobuze, dar și pentru tabelele de informare din stații. Contractul ar urma să fie încheiat pe o perioadă de 4 ani și este estimat la o sumă de 731.038.08 de lei și 1.072.905,89 de lei.

Se preconizează încheierea a patru contracte anuale, pe durata acordului-cadru. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent va fi de minimum 182.759,52 lei și de maximum 318.216,58 lei.

Cantitățile minime/maxime estimate care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent vor fi de: Abonament internet garantat 50 Mbps – minim 100/maxim 135, dispozitive internet mobil 3G/4G (pentru autobuze) – minim 200/maxim 235.

RAT Brașov a semnat în luna mai un contract cu RCS & RDS pentru internet fix prin fibră optică pentru cele 119 stații care au fost modernizate prin proiectul de e-ticketing derulat cu bani europeni, dar și internet mobil prin cartele SIM pentru cele 225 de mijloace de transport în comun aflate în parcul Regiei, în valoare de 108.043, 13 lei, fără TVA.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar 02 Aug 2016 10:04:51    Titlul subiectului: 186052

http://www.bzb.ro/stire/bilet-de-oras-pe-tronsonul-livada-postei-warthe-al-liniei-20-a101149

Citat:
Brașovenii care vor să ajungă la Warthe cu autobuzele liniei 20 nu vor mai trebui să cumpere bilete speciale de 5 lei pentru o călătorie, ci vor putea utiliza tichetele de călătorie valabile în restul orașului, respectiv cele cu o valoare de 4 lei pentru două călătorii (o călătorie este valabilă 50 de minute). Măsura prin care călătorii pot folosi biletele „de oraș” și pe acest tronson a fost aprobată în ultima ședință de plen a Consiliului Local Brașov.
Potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Transport (RAT) Brașov, linia 20 deservește și o zonă rezidențială a orașului (Warthe) care nu mai este tranzitată de nici un alt traseu de transport public, iar din 30 martie 2016, pe tronsonul Livada Poștei – Warthe este valabil abonamentul lunar pe toate liniile. După această dată, locuitorii zonei Warthe au solicitat ca pe tronsonul Livada Poștei – Warthe să se poată circula în aceleași condiții ca cele aplicate liniilor de transport public urban, în sensul introducerii posibilității utilizării titlurilor de călătorie obișnuite, respectiv bilete de hârtie, portofelului electronic, alte abonamente și pachete de călătorii cuprinse în Planul tarifar al RAT Brașov.
De asemenea, RAT a anunțat că cei care vor să meargă cu mijloacele de transport în comun vor putea achiziționa un nou titlu de călătorie, respectiv „Pachet 2 călătorii”, în valoare de 4,00 lei, care poate fi utilizat pe suport card PVC personalizat / nepersonalizat. „Acest nou titlu tarifar va permite realizarea călătoriei pe tronsonul Livada Poștei – Warthe în baza cardului de transport, în locul portofelului electronic din contul căruia se debitează valoarea de 5 lei / călătorie, dacă acesta este validat în autobuzele liniei 20. Precizăm că din punct de vedere tehnic, sistemul de taxare automată nu permite debitarea diferențiată din contul de portofel electronic, în funcție de tronsoanele aceleiași linii de transport”, se arată în raportul de specialitate al Hotărârii de Consiliu Local.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Lun 05 Sep 2016 09:03:15    Titlul subiectului: 186355

Brașovenii nu se înghesuie pe un salariu mediu de 2.000 de lei pe posturile libere de șofer la RAT Brașov. Regia are nevoie de încă 60 de conducători auto

Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov se confruntă în continuare cu o lipsă de șoferi, ceea ce duce la apariția unor probleme în ceea ce privește respectarea graficelor de circulație spre nemulumirea călătorilor, care sunt nevoiți să stea prin stații și să călătorească cu autobuze foarte aglomerate.

37 de șoferi angajați în 2016

RAT Brașov are în prezent 283 de conducători auto angajați, dar pentru ca organigrama să fie completă ar mai necesară angajarea altor 60 de persoane. Anul trecut, regia a reușit să angajeze 66 de persoane, iar anul acesta încă 37, numai că, după cum au precizat reprezentanții RAT, lipsa șoferilor este în continuare determinată atât din cauza faptului căî unii dintre angajați aleg să plece spre alte companii, iar alții ies la pensie. Inteviuri de angajare se fac periodic, iar pentru a ocupa un post de conducător auto este necesa să

permis de conducere categoria D sș atestat de sofer profesionist. Acesta din urmă se poate obține, în urma unui examen, după ce urmezi cursurile de specialitate ale unei școli de șoferi.

În conformitate cu precizările oficialilor regiei salariu mediu în mână al unui șofer de autobuz/troleibuz este de 1.990 de lei, în acești bani fiind incluse bonurile de masă, dar și orele suplimentare.

Plată mai consistentă pentru munca în zi de sărbătoare

„Orele suplimentare se plătesc, cu sporuri chiar mai mari pentru zilele de sâmbătă și duminică sau alte sărbători legale. Angajații mai primesc niste sume de bani în cazul nașterii unui copil, la căsătoria angajatului sau la deces”, au explicat oficialii RAT.

Deși RAT dă anunțuri de angajare periodic atât prin intermediul agențiilor de recrutare, în mediul online pe diverse site-uri, dar și la AJOFM Brașov, brașovenii nu se înghesuie prea tare, preferând job-urile oferite de firmele private, unde se câștigă mai bine, dar deseori se practică „munca la gri”, fără a fi declarate salariile reale la Fisc pentru a se plăti impozitele corecte, care ar fi destul de mari, în cazul unui salariu. Reprezentanții RAT susțin că nu doar la Brașov este această problemă, lipsă de șoferi având și alte regii de transport din țară.

De ce întârzie autobuzele

„În ultima perioadă au fost întâmpinate unele dificultăți legate de îndeplinirea planului de circulație, însă lipsa de șoferi nu a fost o cauză determinantă, situația fiind influențată și de vârsta parcului, unele probleme tehnice sau incidente de trafic. În perioada următoare sperăm să mai angajăm, iar numărul de șoferi la serviciu va mai crește și datorită sfârșitului perioadei de vacanță”, au precizat reprezentanții RAT Brașov.
[/i]

-> http://www.bizbrasov.ro/2016/09/01/brasovenii-nu-se-inghesuie-pe-un-salariu-mediu-de-2-000-de-lei-pe-posturile-libere-de-sofer-la-rat-brasov-regia-are-nevoie-de-inca-60-de-conducatori-auto/Autobuze-RAT-Brasov-sistem-informare1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  38.73 kb
 Vizualizat:  de 7848 ori

Autobuze-RAT-Brasov-sistem-informare1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Vin 09 Sep 2016 09:58:39    Titlul subiectului: 186408

R.A.T. revine la programul extins odată cu începerea școlii

Conducerea Regiei Autonome de Transport (R.A.T.) Brașov a anunțat că de luni, mijloacele de transport în comun revin la programul extins de circulație. Mai exact, pe 11 dintre cele 41 de trasee, vor fi mai multe autobuze, astfel că vor scădea timpi de așteptare. Astfel, vor fi modificate orarele liniilor 5, 6, 15, 17, 23, 23B, 31, 32, 36, 50 și 52. Noul program de circulație al mijloacelor de transport în comun va putea fi consultat pe portalul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare“, începând de sâmbătă, 10 septembrie. De asemenea, duminică, 11 septembrie vor fi actualizate și afișele cu graficele de circulație din toate stațiile.

Toate tabelele ce conțin noile orare de circulație vor conține mențiunea „Valabil din data de 12.09.2016”.


Sursă -> http://www.bizbrasov.ro/2016/09/08/rat-revine-la-programul-extins-odata-cu-inceperea-scolii/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VolvoData înscrierii: 25/Iun/2012
Ultima vizita: 01/Feb/2021
Mesaje: 1293
Locație: Cluj-Napoca, Brasov, Medias

MesajTrimis: Lun 12 Sep 2016 10:52:17    Titlul subiectului: 186457

RATBV a fost transformata in societate pe actiuni, si se va numii SC RATBV SA Brasov cu actionar principal primaria Brasov si actionar secundar Agenția Meropolitană Brașov.
De asemenea din nou se promite achizitia a 15 autobuze noi si a 15 troleibuze noi, de data aceasta anul viitor.
[url] http://www.bzb.ro/stire/rat-brasov-se-transforma-in-sc-ratbv-sa-a102609 [/url]

_________________
Troleibuzele sunt viata mea.
7 noiembrie 1959 - 7 noiembrie 2019. 60 de ani de troleibuze la Cluj-Napoca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Mie 14 Sep 2016 16:37:15    Titlul subiectului: 186518

De sâmbătă, linia 28B se desființează, iar autobuzul 28 își reia vechiul traseu

Ținând cont că au fost finalizate lucrările de construcție a podului de pe strada Lânii, din cartierul Bartolomeu, Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov revine la modul inițial de asigurare a legăturii între zonele Livada Poștei și IAR Ghimbav. Astfel, începând de sâmbătă, autobuzele de pe linia 28 vor circula pe traseul folosit până înainte de începerea lucrărilor. Tot de la aceeași dată linia de transport 28B va fi desființată.

Traseul liniei 28 va fi următorul:

-Dus: Livada Poștei – Str. Lungă – Calea Făgărașului – Str. Fânarului – Str. Lanurilor – Str. Agricultorilor – Str. Lânii – Str. Albinelor – Str. Fundăturii – capăt linie Fundăturii (IAR Ghimbav)
-Întors: (IAR Ghimbav) cap linie Fundăturii – Str. Fundăturii – Str. Albinelor – Str. Lânii – Str. Molnar Janos – Str. Spicului – Str. Fânarului – Calea Făgărașului – Str. Cărămidăriei – Șos. Cristianului – Calea Făgărașului – Str. Lungă – Livada Poștei.

Reprezentanții RAT susțin că orarele de circulație ale autobuzelor de pe linia 28 vor afișate în toate stațiile de pe traseu, precum și pe portalul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”, începând de vineri.


Sursă -> http://www.bizbrasov.ro/2016/09/14/de-sambata-linia-28b-se-desfiinteaza-iar-autobuzul-28-isi-reia-vechiul-traseu/autobuz-28.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  69.38 kb
 Vizualizat:  de 7543 ori

autobuz-28.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo 65Data înscrierii: 29/Oct/2008
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 137
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2017 10:55:08    Titlul subiectului: 187691

http://www.bizbrasov.ro/2017/01/04/pe-liniile-rat-ar-putea-circula-anul-acesta-95-de-mijloace-transport-noi-care-sa-fie-luate-cu-chirie/

BizBrașov a scris:

Pe liniile RAT ar putea circula anul acesta 95 de mijloace în transport noi, care să fie luate „cu chirie”

Ținând cont că parcul auto al Rețelei Auto de Transport Brașov (RATBV) SA este destul de vechi, Primăria Brașov vrea să facă demersurile necesare pentru a reînnoi flota societății. Viceprimarul Mihai Costel a precizat că planul autorităților este acela de a dota RATBV cu 95 de mijloace de transport noi, din care 10 troleibuze și restul autobuze.

Acesta a precizat că în vederea achiziției este luată în calcul posibilitatea încheierii unui contract de leasing operațional, adică mijloacele de transport să rămână în proprietate instituției financiare, iar cumpărătorul să plătească o „chirie” pentru ele, urmând ca achiziția să se facă în baza unei negocieri după încheierea perioadei de leasing, formulă care utilizată în multe orașe europene. „În perioada imediat următoare vor urma discuții cu instituțiile financiare în acest sens. Pentru noi, această modalitate de achiziționare este mult mai avantajoasă, pentru că leasingul operațional nu este asimilat unui credit și nu este luat în considerare atunci când se calculează gradul de îndatorare”, a punctat Mihai Costel.


Ce facem până la urmă cu transportul electric?

De asemenea, se va elabora un studiu de oportunitate privind dezvoltarea transportului electric. „Prin acest studiu se va stabili ce formulă este cea mai avantajoasă: achiziționarea autobuzelor electrice sau dezvoltarea rețelei pentru troleibuze. În baza acestei documentații urmează a se pregăti studiul de fezabilitate, iar pentru achiziționarea vehiculelor vom depune o cerere de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional”, a explicat viceprimarul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Mar/2021
Mesaje: 424
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2017 11:27:07    Titlul subiectului: 187692

Si acest studiu de oportunitate s-ar putea sa fie in favoarea troleibuzelor, tinand cont ca infrastructura necesara extinderi retelei actuale de troleibuz ar exista pe jumatate, si ma refer la:
- stati de redresare, chiar daca le-ar prinde bine o modernizre
- cablurile de curent care duc de la statiile de redresare pana in anumite puncte din oras, acestea mai existand chiar daca nu mai este retea pe Aurel Vlaicu, Calea Bucuresti etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VolvoData înscrierii: 25/Iun/2012
Ultima vizita: 01/Feb/2021
Mesaje: 1293
Locație: Cluj-Napoca, Brasov, Medias

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2017 13:04:36    Titlul subiectului: 187694

Ar fi culmea sa se ia fonduri europene pentru a se reconstrui ceea ce s-a distrus din 2004 pana in prezent si sa vedem troleibuze din nou prin centru (Livada Postei, Schei etc).
_________________
Troleibuzele sunt viata mea.
7 noiembrie 1959 - 7 noiembrie 2019. 60 de ani de troleibuze la Cluj-Napoca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Mie 11 Ian 2017 17:33:49    Titlul subiectului: 187798

18 autobuze și troleibuze ale RATBV lipseau de pe traseu la ora 14.00, față de 41, câte „înghețaseră” ieri dimineață

În această dimineață, temeperaturile au fost ceva mai blânde, astfel că transportul în comun din municipiul Brașov nu a mai fost foarte tare afectat. Dacă ieri dimineață, după ora 8.00, când mercurul din termometre coborâse până la – 29 de grade Celsius, lipseau de pe trasee 41 de autobuze și troleibuze, în această dimineață la ora 8.00, lipseau de pe traseu doar 11 mașini, care întâmpinaseră diverse defecțiuni.

Numărul de mijloace de transport care s-au defectat pe parcursul zilei a mai crescut, astfel că în conformitate cu ultimele monitorizări de la ora 14.00, lipseau de pe trasee 18 autovehicule din peste 130, cât sunt programate să circule în mod normal la această oră, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al RATBV SA, Silviu Ștefan. „Din dispecerat se fac eforturi pentru a se echilibra situația, astfel încât să nu rămână trasee descoperite”, a explicat Silviu Ștefan


Sursă -> http://www.bizbrasov.ro/2017/01/11/18-autobuze-si-troleibuze-ale-ratbv-lipseau-de-pe-traseu-la-ora-14-00-fata-de-41-cate-inghetasera-ieri-dimineata/Autobuz-RATBV.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  164.5 kb
 Vizualizat:  de 6155 ori

Autobuz-RATBV.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GS808Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 06/Mar/2021
Mesaje: 279
Locație: Brasov, Sfântu Gheorghe

MesajTrimis: Mie 18 Ian 2017 17:19:35    Titlul subiectului: 187965

RATBV cumpără piese de schimb de peste 3 milioane de lei pentru autobuzele stricate

Ținând cont că majoritatea autobuzelor și troleibuzelor RATBV au depășit deja 10 ani de exploatare și reparațiile sunt tot mai dese, societatea a lansat o licitație publică în vederea achiziției de piese de schimb. Acordul cadru de furnizare de piese ar urma să se încheie pe o perioadă de 24 de luni, iar în acest timp se preconizează încheierea a șase contracte subsecvente, valoarea totală a achiziției urmând să fie de minimum 1,91 milioane de lei și să ajungă la cel mult 3,38 milioane de lei. RATBV ar urma să cumpere o serie de consumabile pentru mijloacele de transport, cum ar fi filtre auto sau plăcuțe de frână, dar și piese fără de care mașinile nu mai pot funcția și care au cedat tocmai din cauza uzurii cum ar fi tamburi și discuri de frânare pentru autobuze și troleibuze, casete de direcție, demaroare, alternatoare sau radiatoare.

Pentru a se înscrie la această licitație, participanții urmează să achite o garanție de participare de 6.016 lei, ofertele putând fi depuse până în data de 22 februarie, evaluarea acestora urmând să se facă cel târziu până în 20 martie.


Sursă -> http://www.bizbrasov.ro/2017/01/18/ratbv-cumpara-piese-de-schimb-de-peste-3-milioane-de-lei-pentru-autobuzele-stricate/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Următoare
Pagina 15 din 21

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community