Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Noua "licitatie" atribuire trasee ''secundare''
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 16 Dec 2015 09:41:19    Titlul subiectului: 182896

http://www.campusbuzau.ro/ca-sardelele-in-maxi-taxi-buzoienii-se-bat-pe-un-loc-in-microbuz-pentru-a-ajunge-la-serviciu/#comment-22534

"CA SARDELELE ÎN MAXI-TAXI. BUZOIENII SE BAT PE UN LOC ÎN MICROBUZ PENTRU A AJUNGE LA SERVICIU
Este ora 6 și cîteva minute. La Obor, într-una din cele mai importante stații de autobuz și maxi taxi din Buzau. aglomeratie 2Oamenii s-au strâns și așteaptă înfrigurați microbuzele care ar trebui să-i transporte către serviciu.

Înfrigurați nu atât din cauza temperaturii apropiate de zero, ci mai degrabă din cauza temerii că nu vor avea loc în microbuz.

Întrucât mijloacele de transport în comun sunt reduse, călătorii de pe traseele 10, 6 și 2 – în special – trăiesc zilnic cu temerea că ar putea întârzia la serviciu. Pe adresa Campus TV, televiziunea locală interesată cu adevărat de problemele buzoienilor, au curs în ultimele luni plângerile legate de acest neajuns.

Același aglomerație se răgăsește și dupa-amiaza când oamenii ies de la serviciu. Pentru salariații buzoieni care nu-și permit un autoturism și combustibilul aferent, transportul către și dinspre serviciu e zi de zi un coșmar.

La nivelul Primăriei Buzău acest neajuns este recunoscut. O variantă ar fi suplimentarea numărului de autobuze pe rutele problematice.

Însă, cum achiziționarea de noi autobuze se prelungește sine die, soluția salvatoare nu vine dinspre Trans-Bus. Mai multe șanse vin dispre patronii firmelor de maxi taxi care ar putea suplimenta numărul de microbuze. Vicele Fănică Bârlă susține că mai întâi e nevoie de un studiu de trafic.

Studiul de trafic s-ar putea face anul viitor, iar apoi înțelegerea dintre Primărie și transportatorii privați. Până atunci, cel puțin câteva luni, călătorii buzoieni vor trebui să se înghesuiască precum sardelele în maxi taxi și dimineața și după-amiaza.

(Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 19 Ian 2016 09:40:33    Titlul subiectului: 183350

Ce parere are un "ales" "dă" Buzau despre respectarea legislatiei nationale si europene privind adaptarea tuturor vehiculelor de transport public la nevoile persoanelor cu handicap/mobilitate redusa? I se pare ca e degeaba! Shocked Shocked
Bine, si ei, "alesii" (de tigani si pensionari) sunt tot degeaba, dar uite ca-i platim sa trantoreasca pe banii nostri...

http://www.campusbuzau.ro/rampe-degeaba-pe-maxi-taxi-persoanele-cu-handicap-nu-solicita-serviciul/#comment-22765

"RAMPE DEGEABA PE MAXI-TAXI. PERSOANELE CU HANDICAP NU SOLICITĂ SERVICIUL

O investiție inutilă se dovedește a fi rampa montată pe microbuzele din Buzău.

Patronii și șoferii firmelor de maxi taxi susțin că în trei luni nicio persoană cu handicap nu a solicitat acest serviciu. De aceea au tras concluzia că banii pentru dotarea vehiculului cu rampă s-au cheltuit degeaba. Este și părerea viceprimarului Fănică Bîrlă, cel care coordonează serviciul transport din Primăria Buzău.

Un patron de maxi taxi susține că a cheltuit opt mii de euro pentru dotarea unui vehicul cu rampă. Viceprimarul afirmă cu unii au cheltuit mai puțin, iar alții mai mult.

Vicele Birlă susține că alta ar fi fost soluția mai bună pentru municipiul Buzău. Însă era ilegală.

Vicele admite că în occident toate vehiculele de transport persoane au rampă, dar trage concluzia că poate societatea românească nu e pregătită.

(Auraș Tereacă)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 12/Iun/2020
Mesaje: 9192
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Ian 2016 11:25:25    Titlul subiectului: 183351

Dar organizatiile sau fundatiile pentru apararea persoanelor cu dizabilitati nu protesteaza ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 08 Feb 2016 09:25:29    Titlul subiectului: 183688

Linia-clona 2M - asta chiar dubleaza 100% traseul Transbus, pe care il pirateaza sub aparente de legalitate - a ramas neadjudecata pentru ca, probabil, mafia maxi-taxi si complicii lor "alesi" se gandesc ca nu are rost sa piarda timp si bani cu respectarea legii si ca mai bine mizeaza pe faptul ca populatia de tarani se va rascula si, sub presiunea ei, "alesii" vor fi "nevoiti" sa prelungeasca starea de grave ilegalitati din transportul local buzoian.

http://www.campusbuzau.ro/se-anunta-razmerita-la-maracineni-de-luni-doar-pana-la-pod-pentru-maxi-taxi-nr-2/

"SE ANUNȚĂ RĂZMERIȚĂ LA MĂRĂCINENI. DE LUNI, DOAR PÂNĂ LA POD PENTRU MAXI TAXI NR. 2

Se anunță răzmeriță săptămâna viitoare la Mărăcineni. Oamenii din comună au început deja să afle că de luni microbuzele de pe ruta 2 M nu vor merge mai departe de capătul podului peste râul Buzău.

microbuz 2În ultimii ani, microbuzele treceau din 5 în cinci minute prin Mărăcineni, Căpățânești, Potoceni, până la Mătești. Operatorii privați de transport vor fi obligați de luni, sub amenințarea unor amenzi drastice, să nu treacă mai departe de podul de la Mărăcineni.

Patronii firmelor de maxi taxi contestă această decizie și întreabă de ce trebuie schimbat un lucru care a funcționat bine în ultimii zece ani.

De luni, oamenii vor fi nevoiți să se înghesuie în autobuze sau să meargă, pe jos, înspre municipiul Buzău.

Nemulțumit este și primarul din Mărăcineni. Și acesta crede că după ce vor resimți lipsa transportului înspre și dinspre oraș, localnicii se vor revolta.

Președintele Consiliului Județean, instituție care acordă licențele de transport pentru rutele județene, speră că totuși se vor găsi soluții astfel încît cei din Mărăcineni să nu aibă de suferit.

Situația conflictuală de acum se datorează faptului că patronii de maxi taxi au licență de transport eliberată de Primăria Buzău doar până la podul de la Mărăcineni. Dincolo, pe DJ 203 K, licența este acordată de Consiliul Județean firmelor care fac transport rural.

O informație de ultimă oră anunță că autobuzele Trans Bus vor putea circula în continuare până la Mătești, însă cu o frecvență de 33 de minute.

(Andrei Solomon, Auraș Tereacă)"microbuz-2-300x240.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  20.87 kb
 Vizualizat:  de 9609 ori

microbuz-2-300x240.jpg_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 08 Feb 2016 13:22:56    Titlul subiectului: 183690

Si autobuzele Transbus sunt afectate de masurile luate...

http://adevarul.ro/locale/buzau/autobuzele-microbuzele-maxi-taxi-linia-2-nu-mai-trece-dincolo-capatul-podului-maracineni-1_56b867d85ab6550cb8920dd1/index.html

"Autobuzele și microbuzele maxi-taxi de pe linia 2 nu mai pot trece dincolo de capătul podului Mărăcineni

8 februarie 2016

de Iulian Bunila

Modificări radicale în transportul cu maxi-taxi din Buzău. Microbuzele de pe traseul 2M nu mai au voie să iasă din oraș, capătul de linie fiind podul Mărăcineni. Lipsa licenței de transport persoane pentru drumurile județene, pe care o eliberează Consiliul Județean, este motivul restricționării valabile de luni. Și autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2 sunt afectate. Autoritățile județene au decis nu mai permită microbuzelor de oraș să meargă până la Mătești, întrucât pe traseul respectiv are licență un alt operator de transport care efectuează curse pe DJ 203K între Buzău și Lopătari. Pentru că nici autobuzele nu au licență de transport pe drumurile județene, au apărut deja probleme. Un autobuz aparținând societății de transport public Trans Bus, pe ruta lui 2, a rămas fără plăcuțele de înmatriculare, după ce a fost depistat circulând pe DJ 203 K, dincolo de podul de peste râul Buzău. Începând de luni, microbuzele și autobuzele de pe ruta lui 2 nu vor mai putea trece de podul de la Mărăcineni, deoarece au licențe de transport doar pe raza municipiului. Chiar dacă circulau de ani buni până la Mătești, patronii de maxi-taxi și șoferii de autobuze nu vor mai putea face acest lucru, sub amenințarea unor amenzi drastice din partea autorităților. Călătorii de pe raza localităților Mărăcineni, Potoceni și Mătești nu au acum altă soluție decât să aștepte operatorul de traseu care deține licență de transport de la Consiliul Județean. Este vorba despre o firmă care efectuează curse pe ruta Buzău-Lopătari, care are însă o frecvență de trecere de o oră. "

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 09 Feb 2016 09:39:02    Titlul subiectului: 183701

http://www.campusbuzau.ro/stop-la-pod-pentru-autobuzele-si-microbuzele-nr-2-frustrare-pentru-localnici-care-trebuie-s-o-ia-pe-jos/

"STOP LA POD PENTRU AUTOBUZELE ȘI MICROBUZELE NR. 2. FRUSTRARE PENTRU LOCALNICI, CARE TREBUIE S-O IA PE JOS
Navetiștii din satele Mărăcineni, Căpățânești, Potoceni și Mătești au fost furioși, azi dimineață, cînd au aflat în stații că microbuzele care obișnuiau să-i transporte către serviciu nu mai circulă.

Mulți dintre oamenii din localitate încă nu aflaseră că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a interzis accesul microbuzelor pe DJ 203K. Astfel că navetiștii au așteptat zeci de minute degeaba în stații.

Fără maxi taxi, autobuzele au circulat dis de dimineata arhipline.

autobuz 2

Mîine va fi și mai rău. Nici măcar autobuzele Trans-Bus de pe ruta nr. 2 nu vor mai circula mai sus de podul peste râul Buzău.

Încă de azi la prânz, autobuzele și-au schimbat traseul, iar înainte de pod au virat pe variantă înspre Dedeman, unde au întors. Mai mult, unui autobuz, reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier i-au ridicat numerele de înmatriculare.

Tot de la prânz, inclusiv microbuzele n-au mai urcat pe pod și au efectuat aceeași manevră spre Dedeman. Astăzi, la prânz, reprezentanții Primăriei Buzău căutau o soluție, menită să remedieze această situație neplăcută.

Vicele Fănică Bîrlă afirmă că singura rezolvare este constituirea unei asociații intercomunitare Buzău – Mărăcineni. O astfel de asociație a mai existat, dar ultimul an nu a mai îndeplinit condițiile de funcționare. Cert este că formalitățile vor mai dura, cel puțin o lună.

Situația va deveni și mai acută de săptămâna viitoare, atunci când se va încheia vacanța elevilor. Dinspre Mărăcineni pleacă înspre Buzău sute de elevi de gimnaziu și de liceu. Mare parte dintre elevi și navetiști vor trebui să găsească un mijloc alternativ de transport sau să o ia pe jos până la pod și chiar dincolo de el.

(Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 10 Feb 2016 09:32:04    Titlul subiectului: 183708

http://www.campusbuzau.ro/razmerita-la-maracineni-localnicii-au-blocat-drumul-trei-ore/

"RĂZMERIȚĂ LA MĂRĂCINENI. LOCALNICII AU BLOCAT DRUMUL TREI ORE
Cetățenii din Mărăcineni s-au mobilizat pentru protest pe facebook.

La ora 11, peste 100 de protestatari au șicanat traficul în zona primăriei din comună, prin traversarea perpetuă a zebrei. Oamenii au venit să atragă atenția autorităților asupra situației din comună rămasă fără transport în comun către municipiul Buzău. Cei care nu au autoturism în proprietate sunt cei mai disperați și spun că vor protesta și zilele următoare, dacă situația se va perpetua. Luni, odată cu începerea școlii, localnicii din Mărăcineni au promis că vor bloca fiecare trecere de pietoni din comună dacă situația nu va fi rezolvată.

Localnicii din Mărăcineni se plâng că vehiculele de transport care coboară de pe Valea Slănicului către Buzău sunt deja pline și nu mai pot prelua călători din Mărăcineni.

Protestatarii au continuat să blocheze drumul și după intervenția mascaților. Nici negocierile cu polițiștii și jandarmii, sosiți la fața locului pentru a asigura ordinea, nu au dus la vreun rezultat.

În acest timp, microbuzele pline cu pasageri, care ar fi trebuit să asigure transportul în comun de pe Valea Slănicului au rămas blocate.

Mulțimea nu a fost de acord să deblocheze drumul nici după ce reprezentanți ai consiliului județean, ai prefecturii și ai primăriei din comună au sosit la fața locului. Apelul autorităților a rămas fără ecou.

Abia după altă rundă de negocieri, purtată în sala de consiliu a primăriei Mărăcineni, și numai după promisiunea prin care președintele consiliului județean se angajează să remedieze situația cît mai repede, oamenii au plecat către casele lor.

De ieri dimineață, circulația microbuzelor de pe traseul 2M și a autobuzelor TransBus nu a mai fost permisă decît pînă la Podul peste Buzău. În comuna Mărăcineni, cea mai mare din județ, trăiesc în jur de 15 mii de locuitori. Printre ei sunt mulți elevi și muncitori care învață sau lucrează în municipiul Buzău.

(Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 10 Feb 2016 16:58:41    Titlul subiectului: 183710

Dupa multe insistente, pe site-ul Primariei Buzau s-a publicat lista cu "castigatorii" licitatiilor pentru atribuirea traselor-capusa de maxi-taxi.

http://www.primariabuzau.ro/UserFiles/File/info_utile/Operatori_transport_trasee_sec.htmListaCompleta.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  225.3 kb
 Vizualizat:  de 9499 ori

ListaCompleta.JPG_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 12 Feb 2016 09:29:40    Titlul subiectului: 183735

http://www.campusbuzau.ro/nu-exista-solutii-minune-prefectul-solicita-ajutorul-transportatorilor-judeteni/

"NU EXISTĂ SOLUȚII MINUNE. PREFECTUL SOLICITĂ AJUTORUL TRANSPORTATORILOR JUDEȚENI

Soluții miraculoase pentru a rezolva situația de la Mărăcineni nu există. Este poziția reprezentanților guvernului în teritoriu.

Pentru a asigura, totuși, condiții decente pentru cetățenii din comuna de lîngă Buzău, prefectura cere ca operatorii de transport de pe Valea Slănicului să asigure un număr suficient de mașini, capabil să preia fluxul de călători dinspre Săpoca și Mărăcineni către Buzău.

Prefectura cere ca în această perioadă delicată transportatorii județeni să fie controlați și obligați prin măsuri punitive să respecte numărul minim de vehicule trecute în licența de transport.

De asemenea prefectul cere ca transportatorii județeni să practice prețuri rezonabile și să nu profite de această situație.

Soluții practice pentru săptămânile viitoare atunci când elevii vor dubla numărul navetiștilor până acum nimeni nu a oferit. Cu siguranță vor fi elevi care nu vor putea ajunge la timp la școală cu mijloacele transport existente acum pe traseu.

(Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 16 Feb 2016 09:40:17    Titlul subiectului: 183773

Dezastrul din transportul local a ajuns la limita suportabilului din cauza intereselor mafiote ale diverselor grupari de "transportatori" si de "alesi"...

Pe de alta parte, in textul citat mai jos se vehiculeaza o idee la care eu nu ma gandisem, anume ca primăria din Mărăcineni să preia o parte din acțiunile Trans Bus si astfel sa poata fi atribuit traseul 2 si pe traseul comunei Maracineni. Bizara idee, oare e posibila din punct de vedere legal "solutia" vehiculata ?
_________________________________________

http://www.campusbuzau.ro/au-intirziat-la-serviciu-vehiculele-de-transport-n-au-putut-prelua-toti-calatorii-din-maracineni/

"AU ÎNTÂRZIAT LA SERVICIU. VEHICULELE DE TRANSPORT N-AU PUTUT PRELUA TOȚI CĂLĂTORII DIN MĂRĂCINENI
La Mărăcineni, mulți dintre navetiști au așteaptat zeci de minute un mijloc de transport care să-i ducă la timp către serviciu.

maracineni statieIndignarea oamenilor a crescut de fiecare dată când microbuzele cu toate locurile ocupate au trecut fără să oprească în stații.

Afectați au fost și tinerii din Săpoca și Mărăcineni care învață la liceele din oraș. Elevii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute, fără a avea certitudinea că vor ajunge la timp, la cursuri.

Prezent de dimineață, într-una din stațiile din comună, primarul din Mărăcineni a constatat, de asemenea, că numărul autobuzelor, deși suplimentat, a fost totuși insuficient.

O ultimă soluție care să rezolve parțial situația creată e ca primăria din Mărăcineni să preia o parte din acțiunile Trans Bus. În acest caz traseul 2M va căpăta statut regional și va putea opera și prin comună.

Pentru a da un nou imbold autorităților în rezolvarea problemei, cetățenii nemulțumiți din Mărăcineni au organizat, sîmbătă, un nou protest. Peste 100 de localnici au pichetat sediul Primăriei.

(Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 23 Feb 2016 09:25:49    Titlul subiectului: 183834

http://www.campusbuzau.ro/doua-variante-pentru-transportul-prin-maracineni-licenta-trans-bus-pe-ruta-sapoca-buzau-sau-adi/

"DOUĂ VARIANTE PENTRU TRANSPORTUL PRIN MĂRĂCINENI: LICENȚĂ TRANS BUS PE RUTA SĂPOCA – BUZĂU SAU ADI
Autoritățile caută soluții legale și rapide pentru remedierea situației de la Mărăcineni.

O variantă studiată e cedarea unor acțiuni Trans Bus către Primăria din Mărăcineni. Juriștii din primărie studiază intens legalitatea propunerii.

Dacă această propunere se dovedește viabilă, pentru ședința de joi a consiliului local Buzău ar putea fi promovat un proiect de hotărâre ce vizează punerea la punct a documentelor Asociației de Dezvoltare.

O altă variantă presupune atribuirea rutei de transport Săpoca – Mărăcineni – Buzău, către Trans Bus, prin încredințare directă, printr-o decizie a Consiliului Județean. În acest fel, măcar autobuzele Trans Bus vor putea avea traseu și prin comuna Mărăcineni.

Accesul microbuzelor și autobuzelor Transbus pe DJ203K a fost restricționat în urmă cu două săptămîni. Cetățenii din Mărăcineni au ieșit în stradă, de două ori, pentru a protesta, dar au fost potoliți de promisiunile primarului că în maxim o lună se va reveni la situația de dinainte.

(Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Mar 2016 16:36:08    Titlul subiectului: 184262

http://www.campusbuzau.ro/cand-va-trece-din-nou-2m-prin-maracineni-se-prefigureaza-o-noua-licitatie-de-traseu/

"CÂND VA TRECE DIN NOU 2M PRIN MĂRĂCINENI. SE PREFIGUREAZĂ O NOUĂ LICITAȚIE DE TRASEU

Primarul Fănică Bârlă nu exclude posibilitatea anulării licențelor de pe traseul 2 de maxi taxi.

Se va organiza o nouă licitație de către ADI Buzău – Mărăcineni – Săpoca pentru traseul care va cuprinde atît municipiul Buzău, cât și DJ203K.

La noua licitație care va fi organizată de Asociația de Dezvoltare pot participa atât foștii deținători ai licențelor, dar și alți operatori.

Reluarea circulației maxi taxi pe ruta 2M dincolo de podul de la Mărăcineni este așteptată de miile de locuitori din zona Săpoca și Mărăcineni. (Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 24 Iun 2016 13:09:36    Titlul subiectului: 185764

http://www.campusbuzau.ro/telenovela-traseul-2m-aproape-de-final-microbuzele-vor-circula-pana-la-toamna-prin-maracineni/

"TELENOVELA “TRASEUL 2M”, APROAPE DE FINAL. MICROBUZELE VOR CIRCULA, PÂNĂ LA TOAMNĂ, PRIN MĂRĂCINENI

Telenovela începută, în februarie, la Mărăcineni, este pe cale să se încheie. Edilii comunei spun că au îndeplinit aproape toate cerințele pentru buna funcționare a Asociației Intercomunitare, așa că mai rămâne de obținut doar acordul Autorității Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Asociația de dezvoltare va trebui validată și în Consiliul Local Municipal al municipiului Buzău.

Încă un pas pentru un transport civilizat, în comuna Mărăcineni. Până la toamnă, când vor începe școlile, edilii speră să rezolve problema spinoasă a microbuzelor de pe traseul 2, cărora le-a fost interzis accesul pe DJ 203K. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a angajat, de curând, doi specialiști, una dintre condițiile impuse pentru a funcționa legal. Între timp, a fost schimbat și statutul entității, așa că se așteaptă doar avizul ANRS , pentru ca Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău – Mărăcineni să intre în legalitate.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, deținătoare a licenței de transport, va trebui să primească, înainte de toate, girul Consiliului Local Municipal al municipiului Buzău. Apoi va trebui să fie validată și de consiliile locale ale comunelor Mărăcineni și Săpoca. Labirintul formalităților se va termina odată cu aprobarea din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Unități Publice. După estimările edililor din Mărăcineni, microbuzele de pe traseul 2 ar trebui să-și reia vechiul itinerariu într-o lună.

Situația neplăcută cu care se confruntă localnicii din zona Mărăcineni – Săpoca datează din luna februarie, când autoritățile au decis să interzică microbuzelor de oraș accesul pînă la Mătești, deoarece nu dețineau licență de transport pentru drumurile județene. Decizia a afectat peste 4000 de navetiști din zonă dar și pe elevii care urmează cursurile instituțiilor de învățământ din municipiul Buzău. (Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 18 Aug 2016 14:41:39    Titlul subiectului: 186187

http://www.campusbuzau.ro/liber-la-maxi-taxi-la-maracineni-microbuzele-pot-circula-de-astazi/

"LIBER LA MAXI-TAXI LA MĂRĂCINENI. MICROBUZELE POT CIRCULA DE ASTĂZI

Vești bune pentru locuitorii comunei Mărăcineni și nu numai. Începând de astăzi, microbuzele de transport persoane vor circula din nou pe ruta Buzău-Mărăcineni. Astăzi, consilierii județeni și-au exprimat avizul în favoarea asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău – Mărăcineni de emitere a licenței pe traseul nr. 2M.

2După o lungă perioadă de timp în care s-a tot discutat cu privire la circulația autobuzului 2 și a microbuzului de transport persoane pe ruta Buzău – Mărăcineni, în sfârșit, problema s-a rezolvat astăzi.

Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a anunțat că, de astăzi, microbuzele de transport persoane au liber la circulație la Mărăcineni.

Președintele Consiliului Județean a explicat și care au fost lucrurile care au împiedicat până acum circulația microbuzului de transport persoane pe ruta Buzău – Mărăcineni.

Începând din luna februarie, microbuzele și autobuzele de pe ruta lui 2 nu au mai putut trece de podul de la Mărăcineni, deoarece aveau licențe de transport doar pe raza municipiului. (Mirela Copariu)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 01 Sep 2016 11:06:55    Titlul subiectului: 186300

http://www.campusbuzau.ro/microbuzele-rateaza-prima-zi-de-scoala-la-maracineni-reluarea-traficului-pe-traseul-2m-aminata-de-birocratie/

"MICROBUZELE RATEAZĂ PRIMA ZI DE ȘCOALĂ, LA MĂRĂCINENI. RELUAREA TRAFICULUI PE TRASEUL 2M, AMÎNATĂ DE BIROCRAȚIE
Telenovela transportului în comun pe ruta Mărăcineni – Mătești – Săpoca nu se va sfârși odată cu începerea școlii. Cum licitația pentru traseu este programată abia pe 19 septembrie, elevii vor trebui să se înghesuie în cele câteva autobuze ale Trans-Bus, pentru a ajunge la unitățile de învățământ din municipiu. Edilii speră ca până la 1 octombrie, microbuzele să-și reia traseul obișnuit.

21 octombrie este cel mai optimist termen limită pentru reintroducerea microbuzelor de tip maxi-taxi, pe traseul 2M, Mărăcineni – Mătești – Săpoca.

Motivul este unul simplu: licitația pentru traseu se va organiza pe 19 septembrie, la o săptămînă după începerea anului școlar. Perioadă în care elevii de pe raza comunei vor trebui să se înghesuie, alături de navetiști, în cele cîteva autobuze puse la dispoziție de societatea de transport a municipiului.

Termenul de 1 octombrie poate fi decalat, dacă unul dintre participanții la licitație contestă rezultatul acesteia sau clauzele stipulate în caietele de sarcini. Între timp, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a intrat în legalitate, după ce a angajat doi specialiști, pentru a completa organigrama.

Numai în Mărăcineni locuiesc aproape 15 000 de cetățeni, dintre care o treime sunt navetiști. Lor li se vor adăuga mai multe sute de elevi care frecventează cursurile diferitelor instituții de învățământ din municipiul Buzău. (Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 02 Sep 2016 10:08:11    Titlul subiectului: 186305

Firma asta a mai fost respinsă o dată de la precedenta licitație, sub pretextul că prețul biletelor - cel ofertat - ar fi prea mic. Se pare că încurcă "concurența" mafie maxi-taxi locale... Evil or Very Mad

http://www.domnuleprimar.ro/100315-DOMNULE-PRIMAR-Subscrisa-NICAROM-TRANS-EXPRESS-sediul-social.html

"Sesizare pentru primaria Buzau, judetul Buzau
Postata de: Nica Sorin
La data: 01 Septembrie 2016
Tip: Reclamatie
Cod: 100315

DOMNULE PRIMAR

Subscrisa NICAROM TRANS EXPRESS S.R.L., cu sediul social in municipiul Bucuresti, str.Aleea Buteica Marius Emanoil,nr.26 – 28, sector 3 , inmatriculata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr.J40/11729/2010, CUI 27767090, prin reprezentantii legali Nica Sorin si Leaua Mitica, in calitate de administratori ai societatii, va sesizam urmatoarele :
In data de 23.08.2016, am solicita clarificari de la Asociatia de dezvoltare intercomunitara « Buzau – Maracineni » in legatura cu procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate pe traseele secundare.
Conform caietului de sarcini, Asociatia de dezvoltare intercomunitara, din care face parte si Primaria Buzau, avea obligatia de a raspune solicitarilor de clarificari in termen de maxim 5 zile.
Va mentionam faptul ca pana la aceasta data, desi au trecut 8 zile nu am primit niciun raspuns.
Precizam faptul ca societatea noastra intentioneaza sa depuna oferta de participare in cadrul procedurii de licitatie pentru atribuirea contractului de delegare de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului, avand in dotare autobuze noi, insa Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara se pare care un alt interes in legatura cu aceasta licitatie in conditiile in care refuza sa respecte prevederile caietului de sarcini.
Va rugam sa cercetati cele semnalate de noi si sa dispuneti emiterea raspunsului la solicitarea de clarificari pentru ca licitatia sa se poata desfasura in conditii de legalitate."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 05 Sep 2016 11:20:12    Titlul subiectului: 186357

Răspunsul primarului la petiția aia de mai sus:

"Raspunsul primarului
05 Septembrie 2016
Se va anula licitatia si voi superviza noul caiet de sarcini.
Documente atasate raspunsului"


Mda, foarte probabil că acest ofertant din afara mafiei maxi-taxi locale le strică aranjamentele...
... acum probabil se va face un nou caiet de sarcini la care se va lucra mai "atent" pe sistemul "ce avem noi și nu are firma aia din Buxcurești?" în așa fel încât "licitația" să iasă cu rezultatele corespunzătoare, adică să se schimbe ceva, dar să rămână tot ai noștri, ca înainte... Evil or Very Mad

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Iun/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 15 Sep 2016 15:52:57    Titlul subiectului: 186529

Ascultați și minunați-vă, cam în ce hal se face "treaba" în Buzău!

http://www.domnuleprimar.ro/100849-Subscrisa-NICAROM-TRANS-EXPRESS-sediul-social-municipiul.html

"Postata de: Nica Sorin
La data: 15 Septembrie 2016
Tip: Reclamatie
Cod: 100849

Subscrisa NICAROM TRANS EXPRESS S.R.L., cu sediul social in municipiul Bucuresti, str.Aleea Buteica Marius Emanoil,nr.26 – 28, sector 3 , inmatriculata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr.J40/11729/2010, CUI 27767090, prin reprezentantii legali Nica Sorin si Leaua Mitica, in calitate de administratori ai societatii, va aducem la cunostinta urmatoarele :
V-am sesizat cu privire la neregulile referitoare la atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate pe traseele secundare din asociatia de dezvoltare intercomunitara « Buzau – Maracineni » .
Cu multa promptitudine, in data de 05.09.2016 am primit raspuns la sesizarea cu nr.100315 prin care ne comunicati ca se va anula licitatia si veti superviza noul caiet de sarcini.
Astazi 15.09.2016 am sunat la Primaria Municipiului Buzau pentru a intreba daca a fost conceput noul caiet de sarcini. Cu aceasta ocazie un anumit domn Eugen care ar fi din cate am inteles imputernicit al asociatiei de dezvoltare intercomuniatara ne-a comunicat ca nu o sa fie un alt caiet de sarcini iar licitatia nu s-a anulat.
Desi i-am replicat acestuia ca avem un raspuns al Primarului in sensul ca se va anula licitatia, acesta ne-a spus ca probabil este o gluma raspunsul pe care l-am primit din partea Primarului si ca licitatia se va tine.
Va solicitam sa ne precizati daca mail-ul pe care l-am primit corespunde realitatii intrucat societatea noastra va suferi prejudicii substantiale intrucat am apreciat ca fiind real raspunsul dvs. si nu am depus oferta de participare la licitatie.

Va multumim !

ADMINISTRATOR
NICA SORIN - LEAUA MITICA"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community