Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete și abonamente din Galați
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
AmiralAOVData înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4347
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 23 Mar 2012 01:49:45    Titlul subiectului: 154347

Alte facilitati prin care Transurb-ul cauta sa fie cat mai aproape de calatorii sai:

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/abonament-la-jumatate-de-pret-pentru-somerii-galateni-11705.html#

"Abonament la jumătate de preț pentru șomerii gălățeni

Scris de Magda CONDOS

Miercuri, 21 Martie 2012

--------------------------------------------------------------------------------

Circa 3.500 de șomeri gălățeni sunt așteptați la casele de bilete ale Transurb dacă doresc să beneficieze de facilitatea prevăzută în hotărârea de Consiliu Local adoptată recent. Este vorba de faptul că șomerii aflați în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați - este vorba doar de cei indemnizați - pot cumpăra un abonament pe o linie de transport în comun la jumătate de preț, adică suma plătită ar urma să fie 20 de lei. Facilitatea a fost aprobată recent de către toți consilierii locali, indiferent de culoare politică, și asta după ce inițial doi consilieri locali inițiaseră un proiect de hotărâre care stipula ca șomerii să primească gratuit 5 tichete cu câte 2 călătorii, lucru care nu a primit undă verde.
„Șomerii gălățeni indemnizați care se află în evidența AJOFM Galați se pot prezenta la casieriile Transurb și dacă doresc să beneficieze de această facilitate trebuie să prezinte și o copie după carnetul de șomer și buletinul de identitate, care vor fi lăsate la casierie”, ne-a declarat directorul general al Transurb, Genica Totolici."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
claudiu_samyData înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Mar 09 Oct 2012 09:38:33    Titlul subiectului: 159507

De cateva zile controlorii au schimbat strategia: calatorii prinsi fara bilet nu mai sunt amendati, ci sunt trimisi la sofer sa isi cumpere bilet.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
claudiu_samyData înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Joi 13 Dec 2012 09:54:21    Titlul subiectului: 160973

Desi era gratuit, nu era anuntat nicaieri in autobuz. Nici vanzatoarea de la chioscul transurb nu a spus. Eu am fost cuminte si am compostat biletele pentru 3 calatorii. Data viitoare voi fi mai atent.

http://www.viata-libera.ro/eveniment/37186-update-viata-libera-toti-galatenii-beneficiaza-de-transport-gratuit-cu-transurb

UPDATE Gălățenii beneficiază și joi de transport gratuit cu Transurb

Pentru a ușura intervenția utilajelor de deszăpăzire și așa insuficiente care acționează pentru degajarea arterelor din municipiul Galați, primarul Marius Stan a luat decizia să asigure gratuit transportul gălățenilor cu autobuzele și troleibuzele Transurb, până când problemele cauzate de ninsoare vor fi rezolvate.

Această măsură a fost luată în speranța că gălățenii îți vor lăsa mașinile persoanele acasă, iar utilajele Ecosal vor putea astfel să acționeze în voie pe străzile Galațiului.
Totuși, la primele ore ale acestei zile, mijloacele de transport în comun ale Societății Transurb s-au dovedit a fi insuficiente. Gălățenii au așteptat în stații și câte 30 de minute pentru a se putea urca într-un autobuz sau troleibuz.

UPDATE ORA 17.00 - La solicitarea primarului Marius Stan, Transurb va efectua și joi (13 decembrie), curse gratuite pentru gălățeni. Totodată, Primăria Municipiului Galați face apel către posesorii de autoturisme care pot evita deplasările cu propriul autovehicul să folosească mijloacele de transport în comun și, în cazul proprietarilor de autoturisme care dețin și garaje, să le folosească, eliberând parcările din cartiere.
Dacă însă și Transurb ar avea mijloace de transport suficiente și decente…
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BaditaStefanGalatiData înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 03/Apr/2020
Mesaje: 588
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 01 Mar 2013 12:44:52    Titlul subiectului: 163052

FACILITATI SCHIMBATE IN TRANSPORTUL CU MIJLOACELE DE TRANSPORT TRANSURB PENTRU PENSIONARI. ADIO ABONAMENTE GRATUITE:

Numai elevii și studenții vor mai beneficia de abonamente lunare, la preț redus, restul facilităților în transportul cu mijloacele Transurb se acordă pe bază de bilet!

Prin votul aleșilor locali, începând de astăzi se schimbă modul de acordare a facilităților în transportul cu mijloacele Transurb. Astfel, pensionarii cu vârsta peste 65 de ani nu vor mai beneficia lunar de abonament gratuit pe toate liniile, ci de 30 călătorii gratuite pe bază de bilet. Pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 350 de lei pe lună, precum și pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de legile speciale nu vor mai avea lunar abonament gratuit pe o linie, ci 20 de călătorii gratuite pe bază de bilet. Șomerii vor primi, lunar, 10 călătorii gratuite pe bază de bilet.

În schimb, elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat vor beneficia, lunar, de abonament la preț redus cu 50 la sută pe o linie. Biletele de transport pentru categoriile de persoane care beneficiază de facilități vor fi diferențiate prin grija operatorului de transport, iar eliberarea călătoriilor gratuite se va face trimestrial de către SC Transurb SA Galați.
Municipalitatea estimează că, prin acordarea de călătorii gratuite pe bază de bilet, se va realiza, în următoarele zece luni ale anului, o economie la bugetul local de 8.231.846 de lei.

Deși proiectul de hotărâre a stârnit dezbateri în Consiliul Local și au existat propuneri de modificare a lui, primarul Marius Stan a fost de neînduplecat: „Considerăm că 30 de călătorii pentru pensionari reprezintă un cuantum corect. Această etapă este una intermediară celei finale, când vom ajunge la monitorizarea completă a transportului în comun, când toți cei care vor călători cu mijloacele de transport vor avea carduri, iar cei care beneficiază de gratuități vor avea încărcate pe card numărul de curse hotărât în Consiliu și atunci o să vedeți cu surprindere că unii circulă și mai puțin”, a declarat Stan.
La ședința Consiliului Local de ieri s-a înregistrat și prima „fisură” în armonia USL. Grupul PSD s-a abținut la un proiect de hotărâre susținut de primarul Marius Stan, proiect care viza realizarea unor investiții de viitor. Vom reveni cu amănunte.

Viata Libera.

_________________
https://facebook.com/RaabisStefanBadita
https://youtube.com/BaditaStefan
https://rsbadita.wordpress.com
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
claudiu_samyData înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Lun 04 Mar 2013 09:27:31    Titlul subiectului: 163089

Astazi dimineata la toate punctele de distribuire de bilete gratuite erau cozi, zeci de pensionari asteptau la rand. Intrebare: Exista un sistem centralizat prin care sa se previna ca acelasi pensionar sa ia bilete gratuite din mai multe locuri?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOVData înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4347
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 05 Mar 2013 11:31:27    Titlul subiectului: 163121

In speranta ca aceasta problema se va rezolva intr-un mod civilizat, am propus urmatoarea petitie care se bazeaza pe semnaturile dvs: http://www.yousign.org/ro/Facilitati-pentru-pensionari-in-vederea-obtinerii-biletelor-gratuite-t-24535


Pentru pensionari.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  54.2 kb
 Vizualizat:  de 9436 ori

Pentru pensionari.jpg_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
claudiu_samyData înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Joi 21 Mar 2013 15:45:34    Titlul subiectului: 163560

Realitatea dupa 20 de zile de utilizare a biletelor gratuite:

http://www.viata-libera.ro/societate/40327-galati-viata-libera-transport-in-comun-transurb

Controlorii Transurb au constatat că pensionarii nu compostează sau donează biletele

Măsura înlocuirii abonamentelor cu tichetele de călătorie este una provizorie, de tranziție, „fiindcă din vară, primăria ne-a asigurat că va introduce cartele electronice, cu două, zece, douăzeci de călătorii și astfel vom simplifica actuala procedură care este destul de greoaie”, spune Genica Totolici, director al SC „Transurb” SA Galați.
În luna martie, în urma controalelor realizate de personalul „Transurb” s-au constatat mai multe nereguli, în privința folosirii tichetelor acordate pensionarilor. „Au fost depistate câteva cazuri în care am găsit copii cu tichetele (cu gaură) acordate pensionarilor, dar cele mai multe cazuri sunt legate de faptul că mulți dintre pensionari nu compostează tichetele. Îi găsim cu biletele necompostate”, spune interlocutoarea.
Dar pensionarii sunt în continuare nemulțumiți: „Renunțarea la abonamentul lunar, valabil pe tot anul, și acordarea celor 30 de bilete pentru cele 15 călătorii nu a făcut decât să pună bătrânii, neputincioși și bolnavi, pe drumuri. Nu știu de ce nu au făcut un calcul financiar, ca să vadă aleșii noștri dacă nu cumva tipăritul biletelor, lunar, nu încarcă și mai mult bugetul local. Ca să nu mai spun că, uneori, uităm să compostăm și biletele”, spune George L. din Galați.
Zilele acestea, mai mulți salariați ai Transurb triază și așează pe pachete a câte 45 de bilete (ori două călătorii) bilete pentru pensionari. Noile bilete, pentru a fi deosebite de cele obișnuite au fost vopsite în culoarea verde. Pe fiecare scrie „netrasmisibil”, iar obligativitatea pensionarilor este să le composteze.
În acest sens, Genica Totolici aduce și o veste bună, anume că, de luni, 25 martie, vor fi distribuite pensionarilor biletele verzi, pentru următoarele trei luni - aprilie, mai, iunie - la chioșcurile cunoscute deja.


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
claudiu_samyData înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Mar 2013 09:45:17    Titlul subiectului: 163648

Si continua seria de articole care prezinta "dezavantajele" biletelor pentru pensionari, omitand avantajul ca autobuzele vor fi mai libere (teoretic). Practic sunt pensionari care nu composteaza biletul. Si intre noi fie vorba, cat de "lipsit de rusine" ar trebui sa fie un controlor ca sa amendeze un pensionar care circula fraudulos?

http://www.viata-libera.ro/societate/40507-galati-viata-libera-risipa-la-bugetul-contribuabilului-schimb-bilete-contra-abonament

Risipă la bugetul contribuabilului! "Schimb bilete contra abonament"

„Subsemnatul Dănilă Petru, pensionar, în vârstă de 76 ani, domiciliat în str. Mihail Sadoveanu nr. 10, blocul G din municipiul Galați, mă adresez dumneavoastră cu următoarea cerere: Vă rog să aprobați să-mi fie eliberat un abonament pe linia 104, pentru anul 2013, în locul celor 30 bilete pe care le primesc în fiecare lună. Solicit aceasta deoarece valoarea unui abonament pe un traseu este de 40 lei pentru o lună de zile, în timp ce valoarea celor 30 de bilete pentru transport în comun pe o lună este de 45 lei, deci mai mare cu 5 lei pe lună. Deci, pentru un an de zile, biletele costă cu 60 lei mai mult decât un abonament. Dacă suma de 60 lei se aplică la 40.000 pensionari, atunci suma plătită în plus pentru bilete pe un an de zile este de 2.400.000. Această sumă reprezintă o pagubă pentru S. A. Transurb Galați, dar și pentru noi, contribuabilii gălățeni. Așa că e mai economic un abonament pe un traseu”.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
claudiu_samyData înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Vin 29 Mar 2013 09:50:59    Titlul subiectului: 163700

Si se revine la abonamente...

http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/40635-galati-viata-libera-politic-administratie-abonament-sau-30-de-bilete-pe-luna

Pensionarii trecuți de 65 de ani au de ales: Abonament sau 30 de bilete pe lună

La propunerea viceprimarului PSD Florin Popa, Consiliul Local a decis să modifice facilitățile oferite în transportul local efectuat de Transurb. Astfel, gălățenii cu vârsta peste 65 de ani vor putea alege între cele 30 călătorii gratuite pe bază de bilet și un abonament gratuit pe o linie de transport. Facilitatea va fi aplicată de îndată ce hotărârea aleșilor va primi viza de legalitate. Ea nu împovărează cu nimic bugetul pentru că prețul unui abonament pe o linie este mai mic decât costul a 30 de bilete.
Florin Popa a susținut că mulți pensionari folosesc biletele gratuite pentru a-și duce nepoții la școală și cele 30 de călătorii nu le ajung decât pentru o jumătate de lună. Directoarea Transurb, Genica Totolici, și-ar fi dorit ca aleșii să fi păstrat o singură variantă, cea a abonamentelor, deoarece biletele creează deja probleme: pensionarii uită să le composteze sau le înstrăinează. Mai mulți consilieri au sărit să-i reproșeze cozile de la distribuirea biletelor. Împăciuitor, viceprimarul PC Radu Cosca a propus ca biletele să fie distribuite anual, pentru ca vârstnicii să nu mai fie chinuiți la cozi la fiecare trei luni.
Primarul Marius Stan a anunțat că în acest moment se lucrează la o statistică legată de pensionari cu vârsta peste 65 de ani. „Trebuie să recunoaștem că în această categorie sunt și pensionari care nu au nevoie de ajutor de la comunitate, după cum sunt pensionari care au mașini și nu cred că au nevoie de înlesnirea aceasta. De aceea, în urma statisticii pe care o vom primi și analiza, este foarte posibil ca doar cei care cu adevărat au nevoie să poată beneficia, în același cuantum, de abonamente gratuite pe toate liniile”, a anunțat edilul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 30/Mar/2020
Mesaje: 6217
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 26 Mai 2016 11:38:44    Titlul subiectului: 185350

http://adevarul.ro/locale/galati/autobuzele-galati-vor-dotate-sistem-inteligent-numarare-pasagerilor-asemenea-biletele-vor-eliberate-automate-speciale-1_5745aa0d5ab6550cb8498af5/index.html

"Autobuzele din Galați vor fi dotate cu un sistem inteligent de numărare a pasagerilor. De asemenea, biletele vor fi eliberate de automate speciale

25 mai 2016

de Costel Crangan

Deși pare să fie una dintre multele promisiuni de campanie electorală, reprezentanții Primăriei dau asigurări că sistemul de ticketing va fi introdus chiar în această vară, că va fi finanțat de BERD și că deja au fost demarate procedurile.

Primăria municipiului Galați a anunțat că a început procedurile de implementare a sistemului de ticketing pe mijloacele de transport în comun. „Este încă un pas important, pe care îl facem pentru modernizarea și eficientizarea transportului public. Prin introducerea acestui sistem, vom putea monitoriza cu mult mai multă acuratețe indicatorii de transport public, vom ști cu precizie câți călători avem, vom reduce semnificativ numărul călătoriilor frauduloase și, deci, pierderile înregistrate de societatea de transport public. Totodată, sistemul de ticketing va facilita accesul călătorilor la bilete și abonamente, atât în mijloacele de transport, cât și în stații, precum și informarea călătorilor”, a declarat primarul Marius Stan. „În final, sistemul de ticketing ne va ajuta să eficientizăm activitatea societății de transport local și, implicit, să diminuăm progresiv costurile de la bugetul local cu subvențiile, bani care ar putea fi dirijați către dezvoltare, spre exemplu, pentru cumpărarea de autobuze noi, moderne și prietenoase cu mediul”, a adăugat Stan. În urma consultărilor cu experții desemnați de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), s-au stabilit indicatorii tehnici și economici ai sistemului de ticketing. Sistemul de taxare automată va fi implementat în toate mijloacele de transport în comun. Vor exista automate de eliberarea a biletelor și validatoare pentru acestea, ceea ce va elimina vânzarea de bilete de către șoferi. Totodată, vor fi montate în stațiile destinate transportului public automate pentru bilete, abonamente, carduri electronice de călătorie (eliberare și încărcare). Echipele de control vor fi dotate cu cititoare speciale pentru documentele de călătorie (bilete, abonamente, carduri), care vor comunica în timp real cu sistemul, pentru a identifica documentele validate. În 50 de stații de transport public (stații perechi) vor fi amplasate panouri electronice de informare a călătorilor (pe sistem LED). De asemenea, vor fi instalate în mijloacele de transport numărătoare de pasageri. Indicatorii tehnico-economici ai sistemului de ticketing vor fi suspuși aprobării Consiliului Local în ședința din luna mai 2016. După aprobarea acestora, se va trece la elaborarea caietului de sarcini, cu consultanții desemnați de BERD, iar apoi vor fi demarate procedurile de licitație pentru achiziționarea sistemului de ticketing."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 30/Mar/2020
Mesaje: 6217
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 30 Mar 2017 11:04:13    Titlul subiectului: 189363

http://adevarul.ro/locale/galati/de-1-aprilie-scumpeste-biletul-transportul-comun-vor-costa-abonamentele-scutiri-dau-1_58db941c5ab6550cb8c87f1c/index.html

"De la 1 aprilie se scumpește biletul la transportul în comun. Cât vor costa abonamentele și ce scutiri se dau

29 martie 2017

de Costel Crangan

Se modifică doar prețul, nu și condițiile de transport.
Primăria justifică majorarea de preț prin faptul că societatea publică de transport din Galați, Transurb SA, are pierderi foarte mari din activitatea curentă. Costul real al unei călătorii este 4 lei, diferența fiind suportată de la bugetul local.

Vești proaste pe gălățeni. Începând cu data de 1 aprilie 2017, prețul unei călătorii cu un mijloc de transport al Transurb SA Galați va fi de 2 lei, față de 1,5 lei, cât este acum. Decizia a fost luată de Consiliul Local marți, 28 martie, printr-o hotărâre care mai prevede și modificarea tarifelor pentru abonamentele subvenționate parțial de primărie și destinate pensionarilor, elevilor, studenților și categoriilor defavorizate. Astfel, costul pentru un abonament pe o linie va fi de numai 1 leu pe lună pentru elevi și studenți. „Este un cost simbolic, însă esențial pentru o evidență mai precisă asupra subvențiilor pe care municipalitatea le acordă”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu. Pentru pensionari , subvenția se va acorda pe praguri de venit, după cum urmează: - pentru persoanele cu pensia mai mică de 1.450 de lei, abonamentul pe o linie va costa 1 leu pe lună - pentru persoanele cu pensia cuprinsă între 1.451 de lei și 2.000 de lei – reducerea pentru costul abonamentului/o linie/lună este de 75% - pentru persoanele cu pensia cuprinsă între 2.000 de lei și 2.500 de lei – reducerea pentru costul abonamentului/o linie/lună este de 50%. Este de menționat că persoanele cu pensia peste 2.500 de lei nu vor mai primi nicio scutire (până acum aveau gratuitate pe toate liniile), ci vor plăti integral costul abonamentului pentru transportul în comun. Primarul municipiului Galați declarat că a decis să elimine și obiceiul practicat până acum de Primărie și de toate societățile din subordinea CL Galați (cu excepția SC Administrația Piețelor Agroalimentare Galați) care beneficiau de abonamente gratuite pe Transurb pentru toți angajații, indiferent dacă aceștia circulau sau nu cu Transurb. „Am constatat, de exemplu, că mulți din angajații primăriei nici nu folosesc Transurb. Mi se pare ciudat ca la un salariu de 4.000 sau 7.000 de lei să nu-ți permiți să dai 100 de lei pe un abonament lunar, ține de bun simț. Înțeleg să folosești abonamentul de serviciu, cât ești la treabă, dar să te duci la 10 noaptea în vizită nu e grija primăriei. Așa că fiecare societate va trebui să-și fixeze un număr de abonamente pentru angajații care merg pe teren. În cadrul Primăriei vor fi 80 de abonamente nenominale, ele vor fi luate și predate la terminarea programului de muncă. Același lucru îl vor face toți angajații societăților din subordinea Primăriei”, a declarat Pucheanu. Pentru persoanele fizice care nu beneficiază de reduceri, abonamentul nominal, lunar, valabil pe o linie va costa 50 de lei. Același tip de abonament va costa 30 de lei pentru o jumătate de lună și 18 lei pentru o săptămână. Pentru un abonament nominal lunar valabil pe două linii, tariful este de 75 de lei. Pentru o jumătate de lună, tariful este de 50 de lei, iar pentru unul de o săptămână - 30 de lei. Un abonament nominal de o zi, valabil pe toate liniile, costă 10 lei, iar unul pe șapte zile și toate liniile - 25 de lei. Un abonament nominal lunar, valabil pe toate liniile, cotă 90 de lei. Cele mai scumpe vor fi abonamentele nominale pe toate liniile, valabile pe șase luni și un an, care vor costa 450 de lei, respectiv 900 de lei."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 30/Mar/2020
Mesaje: 6217
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 16 Mai 2017 15:34:09    Titlul subiectului: 190050

http://adevarul.ro/locale/galati/detalii-despre-felul-automatizata-galati-vanzarea-bilete-abonamente-transport-public-1_5919b9ab5ab6550cb81fed7b/index.html

"Detalii interesante despre cum va fi automatizată la Galați vânzarea de bilete și de abonamente de transport public

16 mai 2017

de Costel Crangan

Potrivit caietului de sarcini de la licitația pentru automatizarea sistemului, biletele se vor putea procura de la automate stradale, de pe internet sau prin telefonul mobil, iar abonamentele de tip card se pot reîncărca printr-o sumedenie de metode moderne. Pasageri vor avea în stații afișaje electronice, iar autobuzele și pasagerii vor fi permanent monitorizați.

Primăria Galați a lansat ultima etapă a licitației privind modernizarea infrastructurii de transport urban, urmând să fie achiziționat așa-numitul sistem de ticketing, denumit în limbajul tehnic AFC (Automated Fare Collection, adică „Sistem de Taxare Automată a Titlurilor de Călătorie”). Mai pe înțelesul tuturor, este vorba despre introducerea unor cartele electronice de călătorie (incluzând aici abonamentele), care pot fi reîncărcate de la o serie de automate publice, prin intermediul unui site sau cu telefonul mobil. De asemenea, vor exista și automate pentru bilete obișnuite, de hârtie, plus o serie de facilități legate de siguranța pasagerilor și de trafic. Asta nu înseamnă însă, că dispar chioșcurile tradiționale ale regiei de transport public, care vor rămâne pe mai departe la dispoziția publicului călător. Potrivit caietului de sarcini sistemul AFC se va baza pe șase canale de distribuție pentru furnizarea către pasageri a serviciilor tarifare variate. Primul dintre ele rețeaua de chioșcuri a Transurb SA, care vor gestiona vânzările de bilete și vor rămâne singurul canal de distribuție a cardurilor de transport emise. Al doilea canal este reprezentat de punctele de vânzare ale distribuitorilor terți, de la care se pot cumpăra bilete și se poate face reîncărcarea cardurilor. Al treilea canal este deja în zona automatizării: automate publice de vânzare a titlurilor de călătorie (bilete + încărcare smartcarduri) într-o varietate de locații accesibile. Canalul presupune o rețea de AVM-uri ce va permite pasagerilor să achiziționeze gama completă de bilete și să își reîncarce smartcardurile. A patra variantă este reprezentată de distribuitoare automate de bilete de hârtie, în vremea ce a cincea presupune reîncăcarea cardurilor prin intermediul unui site dedicat. În fine, al șaselea canal de distribuire este prin intermediul unei aplicații pentru tablete și telefoane mobile. Varianta presupune inclusiv m-ticketing, care presupune că biletul se poate cumpăra electronic, validarea fiind făcută în mijlocul de transport, la niște cititoare speciale de tip contactless. În afara ticketingului, proiectul presupune și alte „minunății”, cu ar fi instalarea de dispozitive de afișaj electronic în 96 stații (de unde pasagerii pot afla ce autobuze vin, în cât timp și încotro merg), dar și managementul flotei (localizarea în timp real a mijloacelor de transport, detalii despre orpiri, consum de carburant samd). Proiectul în baza căruia se introduce sistemul de ticketing face parte dintr-o investiție amplă realizată de municipalitatea gălățeană, în baza unui împrumut de 100 milioane de lei de la BERD, pentru reabilitarea infrastructurii de transport urban. Proiectul are următoarele componente: reabilitarea străzii Mihai Bravu (contract finalizat); reabilitarea străzii Anghel Saligny (pe final de contract); reabilitarea străzii Tecuci (pe final de contract); achiziția a 14 troleibuze noi (contract în derulare) și achiziția sistemului AFC (licitație lansată)."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Pagina 9 din 9

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community