Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Articole de presa privind taxiurile
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Taxiuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 10 Ian 2012 21:42:24    Titlul subiectului: 151896

Un articol in ziarul Adevarul despre piraterie in taximetrie. Articolul se gaseste aici

Citat:
Din taximetrie se trăiește ca un animal!". Vezi cine câștigă sume fabuloase pe spatele șoferilor de taxi

Și taximetriștii cu acte în regulă se plâng de „pirați“, dar le este frică să ia atitudine. Le este frică de aceștia pentru că sunt agresivi și pentru că, spun ei, autoritățile nu îi scot de pe „piață“.

„N-am de ce să vă dau informații. Eu rămân să mă omor cu ei apoi. Nu ii stârpește nimeni, și să-i stârpesc eu?“, se revoltă șoferul unei Dacia Logan, care aștepta clienți în zona Gării de Nord.

Dă vina pe polițiști că aceștia nu fac mare lucru pentru a-i scoate de pe străzi. „Încasează Poliția salarii, nu fac eu ordine pe stradă. Dar, binențeles că mă afectează. Mă afectează când mă duc să plătesc taxe, impozite“. Are însă o explicație pentru acest fenomen: „Pirateria crește în dimensiune din cauza sărăciei. Și ei vor să facă bani, dar vor și să fenteze statul prin neplata dărilor“, mai spune taximetristul.

Soluția: număr nelimitat de autorizații

Chiar dacă și-ar crea o concurență serioasă, unii taximetriști ar prefera să fie cât mai multe taximetre la stradă. Spune ei, atunci clientul chiar ar avea de unde alege. „Există un număr limitat de licențe. De ce? Există un număr limitat de buticuri? Sau de patiserii? O piață ar trebui să fie liberă. Eu dacă aș fi primar, într-o săptămână aș da licențe la toate mașinile din București. Atunci se vede cu adevărat concurența. Pentru ca iese un om din gară și unul îi zice: «Uite, băi, vrei un taxi?»“, spune taximetristul.

„Clientul ar trebui să se uite cum arată, ce mașină are, cum vorbește taximetristul. Eu, dacă tac, mă elimin singur. Cu masina mea, cu vorba mea si îmbrăcămintea mea frumoasă mă elimin. Când văd că unul țipă după clienți «Vrei un taxi? Hai că te duc eu ieftin!», plec“, spune un alt taximetrist.

„Este o mare măgărie pentru client“

Taximetriștii care sunt conștienți că ar putea să atragă clienți prin eleganță și condiții bune pe parcursul călătoriei spun că nu ar trebui să existe un număr limitat de taximetre pe strazile Bucureștiului.
„Mie mi-ar conveni ca taximtrist să fim cât mai puțini. Dar asta este o mare măgărie pentru client. Eu accept concurența. Nu înțeleg de ce nu ar avea voie, de exemplu, taximetriștii din Ilfov să presteze servicii în București. Un roman poate munci legal în altă țară, dar nu poate face asta într-un alt județ? Mulți devin agresivi și din acest motiv “, spune un alt taximetrist.

Intermediarii din gară și „pirații“

Cei care acostează clienții în gări și aeroporturi preieau victimele de pe peron sau din aerogară. Ochesc în principal persoane dezorientate, care nu sunt din zonă și habar n-au încotro să o apuce când coboară din tren.
„Îi încântă faptul că îi bagă cineva în seamă și se oferă să îi ajute cu bagajele. Abia când ajung la destinație își dau seama că au plătit mai mult decât face“, povestește un taximetrist autorizat despre cum sunt păcăliți clienții. De exemplu, în Gara de Nord există o specie de intermediari între taximtriști și clienți, care câștigă sume fabuloase șantajând clientul. "Îl ia de la buza peronului pe unul care vrea la aeroport, îi cere 100 de lei, mie îmi dă 40 de lei, iar el își ia 60 de lei", ne povestește un taximtrist.

Victime fac și intermediarii. Aceștia agață clienții în același mod, numai că nu au mașini. Negociază un preț cu victima, apoi îl urcă „într-o mașină de-a lui“. „Clientul habar n-are că a negociat un preț mai mare pentru traseul respective, iar diferența și-o iau intermediarii. Stau mai mult prin gări“, povestește un șofer de taxi.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 13 Mar 2012 10:09:29    Titlul subiectului: 154064

Masuri propuse pentru cresterea sigurantei in domeniul transportului cu taxi-urile:

http://www.ziarulceahlaul.ro/?p=6650

"Lege pentru creșterea siguranței în taximetrie

13 martie 2012

de Valentin MARIAN

Deputatul Tudor Ciuhodaru a anunțat că va depune, astăzi, în Parlament, un proiect de lege care vizează creșterea siguranței în activitatea de taximetrie, prin dotarea mașinilor cu butoane de panică și asigurarea unui geam securizat care să delimiteze șoferul de clienți. Ciuhodaru a recunoscut că a luat decizia susținerii proiectului după ce, joia trecută, un șofer de taxi din Iași a fost înjunghiat în mașină de către o clientă. “Toate aceste dotări vor figura la cheltuieli deductibile dacă proiectul va fi adoptat”, a afirmat deputatul. El a mai spus că a discutat cu reprezentanți ai Camerei Taximetriștilor, aceștia invocînd faptul că în România nu există sisteme care să-i protejeze pe șoferii firmelor de taximetrie. “Cazul de la Iași, cînd un șofer de taxi a fost înjunghiat la gît de către o clientă, este doar unul dintr-o serie lungă de astfel de incidente. E important să existe un buton de panică. Astfel, apariția unei agresiuni poate fi sesizată rapid atît la dispeceratul firmei, cît și la numărul de urgențe 112″, a adăugat deputatul."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 22 Mar 2012 22:19:40    Titlul subiectului: 154339

La stirile iRealitatii s-a vorbit despre scumpirea preturilor la taxi in Bucuresti, de la 1.39 RON/km la 1,8 RON/km, motivul fiind scumpirea carburantilor. Stirea am gasit-o insa aici

Citat:
Cursele cu taxiul se scumpesc de la 1 mai
Bucurestenii care obisnuiesc sa foloseasca taxiul ca mijloc de transport primesc vesti proaste. Incepand cu data de 1 mai, companiile de taxi vor majora tarifele cu 41 de bani pentru fiecare kilometru parcurs.
Daca in prezent tariful mediu perceput este de 1,39 le/kilometru, de la 1 mai acesta va fi de 1,8 lei/kilometru.
La baza deciziei de majorare a tarifelor au stat scumpirea carburantilor, cheltuielile cu intretinerea masinilor din parcul auto al firmelor, dar si taxele si impozitele pe care soferii de taxi trebuie sa le plateasca.
Politistii bucuresteni au efectuat miercuri o serie de controale inopinante printre taximetristi cu scopul de verifica starea tehnica a masinilor si sa depisteze daca autovehiculele au dispozitive care ar putea "umfla" preturile calatoriilor.
Patru soferi de taxi au ramas fara permise de conducere si peste 80 au fost amendati.

Pretul maxim in Bucuresti este de 3,5 RON/km, dar marea majoritate a firmelor de taximetrie practica un tarif unic de 1,39 RON/km.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 17 Apr 2012 23:10:44    Titlul subiectului: 155104

Taximetristii din Bucuresti se pregatesc de miting. Articolul este aici

Citat:
Taximetriștii PROTESTEAZĂ miercuri. Centrul Capitalei va fi PARALIZAT timp de 5 ore

De asemenea, va fi închisă circulația rutieră pe sensul de mers către str. Hașdeu al bd. Națiunilor Unire între bd. Libertății și str. Hașdeu, precum și banda I a Splaiului Independenței între Pod Hașdeu și bd. Libertății.
Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule în zona bd. Națiunilor Unite, bd. Unirii între Pța. Regina Maria și Pța. Constituției, Splaiul Independenței între Pța. Operei și Pța. Națiunilor Unite, în intervalul orar menționat și să aleagă rute ocolitoare prin bd. știrbei Vodă sau prin bd. Regina Maria – bd. I.C. Brătianu.


_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 14 Aug 2012 06:46:22    Titlul subiectului: 158079

Taximetristi prinsi cu "maimuta-n sac". Articolul se gasesta aici

Citat:
Razie între taximetriști: prinși cu maimuța la Gara de Nord

Poliția rutieră a declanșat o acțiune în zona Gării de Nord, pentru depistarea taximetriștilor pirat sau a celor care cresc prețul curselor prin dispozitive artizanale numite "maimuțe". Polițiștii au depistat luni dimineață taximetriști fără autorizație în zona Gării de Nord, dar și un taximetrist care avea instalat un dispozitiv artizanal cu cuarț care crește numărul de kilometri înregistrat de aparat la o cursă - aparat numit popular "maimuță". Șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei și s-a trimis o adresă la Primăria Capitalei, emitentul autorizației de taximetrie, pentru ca autorizația șoferului respectiv să fie suspendată între 30 și 90 de zile.

Am vazut reportajul ieri si unul dintre taximetristi prinsi in off-side a avut o explicatie halucinainta. Intrebat de ce creste pretul el a raspuns senin: "-Pai ce vreti sa fac daca pretul benzinei a ajuns la 6 lei/litru ? Trebuie sa suprevietuiesc si eu cumva".

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Aug 2012 10:39:38    Titlul subiectului: 158502

Dupa controalele de la Gara de Nord a venit randul la puricat al taximetristilor de la Aeroportul Otopeni. S-au dat aproape 50 de amenzi, dar pentru japoneza ucisa acum doua saptamani de un (pseudo)taxiemtrist a fost prea tarziu. Problemele de fond de la Aeroportul Otopeni raman, "fauna" de acolo tot nu dispare, locul ei ar fi undeva prin jungla, dupa parerea mea.
Articolul se gaseste aici

Citat:
Aproape 50 de taximetriști, sancționați în urma controalelor de la Aeroportul Otopeni

Aproape 50 de taximetriști au fost sancționați contravențional, iar 12 certificate de înmatriculare au fost reținute din cauza unor defecțiuni tehnice constatate la mașini, în urma controalelor efectuate joi la Aeroportul Otopeni, informează Poliția Română.
Din totalul celor 47 sancțiuni aplicate, 24 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar restul, pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, potrivit sursei citate.
Acțiunea s-a desfășurat, între orele 12.00 și 16.00, pe traseele dinspre/către aeroport, în zonele de debarcare și de preluare a pasagerilor și a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum și sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.
Inspectorii din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală, pentru încălcarea prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie, au aplicat o sancțiune contravențională și, ca măsură complementară, au reținut aparatul de taxat.
La controale au participat, alături de polițiști din cadrul Poliției Rutiere și Poliției Transporturi, specialiști de la Protecția Consumatorului, Registrul Auto Român și Autoritatea Rutieră Română.
Acțiunea de joi a venit la două săptămâni după ce o tânără japoneză a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi și dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit și ucisă.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 19 Ian 2013 11:26:15    Titlul subiectului: 161729

Din nou o razie a politistilor, din nou multi taximetristi prinsi cu "mata-n sac". Articolul se gaseste aici

Citat:
RAZIE printre taximetriști

Să circuli cu taxiul în București poate fi un real pericol. Dovadă, noaptea trecută aproape 200 de taximetriști au fost amendați pentru că nu aveau licență sau conduceau mașini cu probleme tehnice. Mai mult, unul dintre taximetriștii opriți în trafic de polițiști era dat în urmărire internațională prin Interpol.
Acțiunea polițiștilor a durat două ore timp în care au fost verificate peste 400 de autoturisme și au fost date aproximativ 200 de amenzi în valoare de peste 65 de mii de lei. Polițiștii au descoperit mai mulți șoferi fără atestat.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 02 Feb 2013 16:22:04    Titlul subiectului: 162284

Miercurea trecuta a avut loc un protest mai inedit al taximetristilor din capitala. Articolul se gaseste aici

Citat:
Tariful pentru taxi în București, 0,99 lei/km. Cel mai ciudat protest al taximetriștilor

Zeci de taximetriști din București au demarat, miercuri, o acțiune-protest inedită: folosirea unui tarif de numai 0,99 lei/km, față de cel uzual de 1,40 lei/km.
O asociație a taximetriștilor independenți din București a hotărât să recurgă la această formă inedită de protest pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă și care efectvi îi îndreaptă în direcția falimentului, scrie promotor.ro.
Taximetriștii vor un cadru legal pentru practicarea acestei meseii în București, eliminarea concurenței neloiale ale taxiurilor din Ilfov sau alte județe, adoptarea unei conduite care să crească încrederea clienților și eliminarea dependenței de dispecerate, eliminarea mafiei din sistem.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 14 Feb 2013 13:26:14    Titlul subiectului: 162673

O noua "runda" in meciul: taximetristi de Ilfov versus taximetristi de Bucuresti. Articolul se gaseste aici

Citat:
Oprescu: Primăria nu este de acord ca taxiuri din Ilfov să opereze permanent în București

Primarul Sorin Oprescu susține că nu este de acord ca taxiurile din Ilfov să opereze permanent în București, acuzând că ce s-a întâmplat până acum a fost "un abuz din partea organului legislativ trecut".
"Primăria Capitalei nu este de acord ca un număr de taxiuri din Ilfov să opereze permanent în București", a declarat astăzi Oprescu. El a precizat este vorba de 1.600 de astfel de taxiuri, care au creat "o concurență neloială".
Primarul Oprescu a declarat că operarea taxiurilor din Ilfov în București e prevăzută în legea taximetriei aflată la Parlament. El a declarat că i-a convins pe parlamentari să retragă de pe ordinea de zi modificarea legii. Primăria Capitalei a trimis mai multe amendamente pentru lege, dar niciunul dintre acestea nu a fost luat în seamă.
”Era un abuz din partea organului legislativ, care interfera cu autoritatea locală într-o problemă care ține exclusiv de decizia administrativă locală. Mai mult decât atât, din cauza acestei prevederi se putea realiza o concurență neloială celor care își desfășoară activitatea în localitatea in care sunt autorizați”, a spus primarul.
Sorin Oprescu a spus că din 2010 Primăria Capitalei nu a mai eliberat nicio autorizație de taxi, iar în momentul de față sunt circa 8.500 de autorizații valabile.
„Există un număr mare de bucureșteni, care, acum pe perioada de criză, neavând altă sursă de venit, își doresc să presteze activitatea de taximetrie. Și când spun asta mă refer la persoane deținătoare de atestate. Și eu nu pot să-i ajut, pentru că respect prevederile legii. Și cum s-ar fi uitat oamenii ăștia la mine, dacă eu nu mă opuneam modificarii greșite a legii taximetriei, care mă obliga pe mine, Primarul General al Municipiului București să autorizez taximetriștii din Ilfov, să vină să lucreze în București?”, și-a justificat Oprescu intervenția pentru legea taximetriei.
Primarul a declarat că în Ilfov există multe localități care eliberează mai multe autorizații decât este legal. ”Există o localitate cu circa 7.000 de locuitori, ai cărei reprezentanți au dat 192 de autorizații, când legea îi obligăsă dea fix 28 de autorizații”, a precizat Oprescu.
Primarul Capitalei a spus că unul dintre amendamentele propuse de el era modificarea articolului 20, alineatul 7.
„Am solicitrat scoaterea din conținutul prevederii a cuvântului “permanent” care împiedica practic organele de poliție să ia măsuri împotriva celor care operau ilegal în alta localitate decât cea care i-a autorizat”, a spus Sorin Oprescu.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 25 Feb 2013 10:38:51    Titlul subiectului: 162975

Ieri, la ora 22:30, a avut loc un protest spontan al taximetristilor, in capitala, la Piata Universitatii. Motivele ? "Eterna" problema cu taximetristii de Ilfov (Pelicanul, etc) precum si tarifele nemajorate. Articolul se gaseste aici

Citat:
Protest spontan la Universitate. 100 de taximetriști au ieșit în stradă

100 de taximetriști s-au adunat, duminică noapte, în Piața Universității în cadrul unui protest spontan. Aceștia s-au arătat supărați din cauza unei firme de profil, autorizată în Ilfov care ar funcționa și în București, dar au protestat și față de nemajorarea tarifelor. Protestul nu a fost autorizat.
Martori spun că în Piața Universității s-ar fi adunat duminică, în jurul orei 22.30, aproximativ 100 de taximetriști, informează Realitatea.net. Ei au fost nemulțumiți de fapul că nu sunt majorate tarifele, dar și față de faptul că firme de taximetrie din Ilfov operează în Capitală.
Protestul este neautorizat. Potrivit purtătorului de cuvât al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că cei aproximativ 100 de taximetriști au oprit mașinile în zona teatrului pe sensul de mers către Piața Romana, șoferii protestând pe trotuarul din fața instituției.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Sâm 02 Mar 2013 00:42:20    Titlul subiectului: 163071

guest a scris:
Motivele ? "Eterna" problema cu taximetristii de Ilfov (Pelicanul, etc) precum si tarifele nemajorate.

Vai vai vai! Eterna si fascinanta problema cu taximetristii de Ilfov. Nu a promis oprescu ca ne scapa de ei?
DAR pana la urma, de ce sa ne scape de toti "Pelicanii, etc."? Sa inaspreasca toate conditiile de autorizare si sa autorizeze orice autoturism inmatriculat in Bucuresti, care corespunde acelor conditii si sa introduca un corp de control de trafic care sa verifice aceste autovehicule si pe conducatorii lor asupra tuturor aspectelor legate de aceasta activitate, inclusiv comportamentul la volan. Pentru ca aici apare problema.

Nu vad de ce, pe baza unor "directive" emise de umflatii aia de comisari ai poporului, pardon, europeni, numarul taximetrelor ar trebui limitat. Ce-ar fi ca maine, m.U.E. (marea Uniune Europeana) sa spuna cati croitori, cati frizeri, cati lustragii, cati depanatori TV, cati vanzatori de ziare &c trebuie sa fie intr'un oras? De ce ne trebuie asa ceva, daca strigam ca suntem liberi? E o piata libera, asa stiam eu. Isi permite Pelicanul sa vina cu 1,2 lei pe kilometru, are autorizatie valabila in Bucuresti, sa fie sanatos. Aia care se dau jmecheri prin trafic si pe urma se plang ca e concurenta mare, valea con dios.

De asta, din partea mea, taxi Pelicanul ca firma poate sa mai existe. Am mers cu ei si nu mi s'au parut diferiti de ceilalti. In schimb, daca ar fi sa dispara o firma, eu as zice sa dispara Speed Taxi. Cei mai nesimtiti si mizerabili soferi pe care i-am vazut. Ce-ar fi sa incep sa fiu mai catolic decat Torquemada in materie de cod rutier cand vad cate un tembel din asta ca incearca sa taie calea de pe banda de virat la stanga si sa-l fac carne de mici, vorba unui finantator de club? Si daca tot mi-am adus aminte, de ce politistul din intersectie se ia tot de vatmanul care ii face scandal taximetristului care a blocat cateva minute tramvaiul care intra in statie pentru ca "taxiurile are voie pe linie"?

De ce sa nu fie asta "eterna problema" a taximetristilor? E ciudat ca se plang ca sunt prea multi, dar cand faceam comanda imi raspundea dispecera ca "nu avem masini". Asa ca sa ma mai scuteasca. Vor taxiuri doar cu numar de "B", sunt destui "Pelicani" care corespund.
Voi continua sa sustin taxiul ca mijloc de transport public, dar curatenia va trebui sa inceapa nu pe criterii de numar de Ilfov. Acolo e ilegalitatea tolerata de autoritati. Mizeria e peste tot. Am si dat un exemplu pe care l-am tot observat mult prea des. Sa dau si numere de masini? Poate ar trebui ca impotriva lor sa protesteze taximetristii ceilalti, pentru ca le fac meseria de rusine.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 14 Mar 2013 11:09:35    Titlul subiectului: 163278

Cei de la GSP au facut o ancheta privind "Mafia" taxiurilor de Ilfov. Mai multe informatii au aparut deocamdata in editia tiparita a Gazetei Sporturilor, urmand sa apara (sper) in cateva zile si pe site. Pana atunci, referintele despre acest subiect se gasesc aici

Citat:
INVESTIGAȚIE GSP: Mafia taxiurilor de Ilfov sufocă Bucureștiul !

Bomba de care nu s-a atins nimeni pînă azi: circa 5.000 de mașini care provin din zona limitrofă Capitalei fac ilegal taximetrie în București.
Miza este de 100.000 de euro pe zi, care se împart între oamenii din primării, polițiști și politicieni. Zi de zi!
Cine e în spatele firmelor de taximetrie, cum s-a dat licență unor persoane decedate, care e procedura în alte țări, ce spun taximetriștii, toate le puteți afla doar din ediția tipărită a Gazetei de azi!

Acum va ramane de vazut daca ancheta a fost facuta pe bune sau este una "la comanda".

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Joi 14 Mar 2013 13:20:53    Titlul subiectului: 163285

Este o diferenta intre taxiuri de Ilfov si taxiuri pirat. Este exact ca si cum cineva ar spune ca toti membrii unei anumite minoritati sunt hoti. Este fals.
La fel de bine am vazut si Speed Taxi fara placuta de licenta si cu lumina de ocupat aprinsa.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 07 Apr 2013 13:53:17    Titlul subiectului: 163858

Un nou protest al taximetristilor va avea loc in Capitala, miercuri, 9 aprilie. Articolul se gaseste aici

Citat:
1500 de taximetriști din București vor protesta în stradă, în fața Palatului Parlamentului

Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți organizează în ziua de 9 aprilie 2013, între orele 10:00-14:00, în Parcul Izvor din Municipiul București, în fata Camerei Deputaților din Parlamentul României, pe Bulevardul Națiunilor Unite, o adunare publică de protest.
La acesta manifestație participă un număr de circa 1500 de taximetriști.
Adunarea protestatarilor și desfășurarea protestului se va face în Parcul Izvor, în fata Camerei Deputatilor din Parlamentul României. Se va amplasa în Parcul Izvor o platformă fixa sau mobilă cu o instalație de sonorizare de maxim 1000 WATTI. Autoturismele taxi vor stationa in intervalul sus amintit pe prima bandă a Bulevardului Natiunilor Unite, în fața Parcului Izvor, pe trotuarul străzii B.P.Hasdeu, pe trotuarul Splaiului Independenței între străzile Hașdeu și Bd.Libertății și pe tot sensul de mers al Bd. Libertății dintre Splaiul Independentei spre Bulevardul Natiunilor Unite.
''Solicitam Camerei Deputatilor adoptarea urgenta a Proiectului de Lege 621/2010 in forma dezbatuta de plenul sau pe 24-04-2012.
Totodata, solicitam public autoritatilor in drept respectiv D.N.A si PARCHETUL GENERAL, sa dea curs tuturor sesizarilor inregistrate si sa ia masurile legale ce se impun impotriva Directiei Transporturi din cadrul PMB datorita careia o mare parte dintre transportatori sunt in ilegalitate inca din 30.03.2010 (neeliberand nici azi CONTRACTELE de Gestiune Delegata).
Vorbim despre o Directie care-si permte sa nu respecte si sa nu aplice prevederile legii in vigoare, hotararile judecatoresti,iar prin deciziile si semnaturile puse pe documentele sau hotararile emise ne-au condus spre faliment. Intr-un STAT DE DREPT, cum este Romania, nimeni nu este mai presus de lege si toti trebuie sa raspunda civil, administrativ sau penal conform faptelor sale.
Incheierea protestului se va face la orele 14:00 sau mai devreme, in functie de interesul si respectul manifestat de catre Camera Deputatilor de a adopta Proiectul de Lege 621/2010 in forma dezbatuta in PLEN la 24-04-2012", motivează Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți protestul.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 15 Oct 2013 09:00:45    Titlul subiectului: 168026

Din nou o actiune a politiei capitalei impotriva taximetristilor pirat. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Percheziții la taximetriștii PIRAȚI care înșelau turiștii străini pe aeroportul Otopeni

Polițiștii bucureșteni efectuează, marți, 24 de percheziții în București și alte trei județe la persoane care practică ilegal taximetria și care păcăleau și tâlhăreau turiști străini veniți în România prin suprataxare. Taximetriștii recurgeau la amenințări și violențe în cazul în care nu li se achitau cursele.

Taximetriștii pirat acostau turiștii chiar de pe sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport și ulterior îi suprataxau, au declarat, pentru Agerpres, oficiali ai Poliției Capitalei.

De exemplu, o cursă de la Otopeni până la Intercontinental, unde străinii erau cazați, putea costa și 200 de euro, în timp ce pe un traseu București - Brașov șoferii cereau peste 250 de euro.

Perchezițiile se desfășoară în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, iar 24 de persoane vor fi aduse la audieri la Poliția Capitalei.

Acțiunea este realizată cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă din M.A.I. și al Direcției de Operațiuni Speciale din I.G.P.R, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Polițiștii bucureșteni de la investigații criminale efectuează cercetări în acest dosar de aproximativ o jumătate de an, fiind vorba despre o sută de persoane înșelate și tâlhărite de taximetriștii pirați.

Anchetatorii spun că atunci când clienții nu doreau să achite cursa suprataxată, șoferii blocau ușile mașinilor și recurgeau la amenințări și violență. Mai mult, plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocând astfel prețuri foarte mari, de ordinul sutelor de euro.

Potrivit polițiștilor, mulți dintre șoferii vizați în anchetă sunt cu antecedente penale, unii chiar au făcut închisoare pentru tâlhărie și înșelăciune.
Totodată, oamenii legii cercetează și posibilitatea ca persoanele care practicau ilegal taximetria, pe cont propriu, să lucreze în același timp și la firme de taximetrie unde figurau ca angajați.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 09 Ian 2014 08:01:35    Titlul subiectului: 170160

In Bucuresti, taxiul a intrat sa duca o clienta, care avea probleme de deplasare, in Gara de Nord, direct pe peron. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Un taximetrist a intrat cu mașina pe peronul Gării de Nord

Un șofer de taxi a fost filmat în timp ce conducea mașina pe unul dintre peroanele din Gara de Nord din București.
Reprezentanții companiei CFR S.A. au declarat, citați de Adevărul, că taximetristul a intrat pe peron, după ce a cerut acordul conducerii gării. În mașină se afla o femeie care avea probleme la un picior, iar soțul său a cerut ca aceasta să fie transportată până la tren..
Din imagini se vede cum taximetristul ajunge pe unul dintre peroane, merge apoi printre călători pe sub panoul de sosiri și plecări ca să iasă din incinta Gării de Nord. În tot acest timp nimeni nu l-a luat pe șofer la întrebări.

Acum, o intrebare. De ce nu au scaune cu rotile cei de la Gara de Nord, asa cum au cei de la aeroport de exemplu ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Ian 2014 00:12:13    Titlul subiectului: 170813

Cum era de asteptat, taximetristii au avut mai multi clienti in aceasta perioada. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Taximetriștii au câștigat în ultima săptămână cât într-o lună, datorită ninsorii

Firmele de taximetrie din București au avut în ultima săptămână, de când a început să ningă abundent și mulți bucureșteni și-au lăsat mașinile acasă, de trei-patru ori mai multe comenzi decât într-o zi obișnuită, ceea ce le-a adus încasări cât într-o lună fără zăpadă.

"Eu sunt foarte mulțumită și toate companiile de taxi sunt foarte mulțumite. Pentru taximetrie este bine să fie iarnă și să ningă. Numărul de comenzi onorate a crescut de trei-patru ori față de o zi obișnuită", a declarat agenției Mediafax Georgeta Puiu, directorul general al companiei de taxi Mondial. Ea a spus că numărul comenzilor în ultima săptămână, de când vremea s-a înrăutățit, a fost cât într-o lună fără ninsoare.

Și Lucian Marin, directorul companiei de taxi Meridian, spune că numărul comenzilor a crescut de trei ori și ar fi crescut și mai mult dacă taximetrele ar fi putut intra pe toate străzile. "Unele comenzi nu le-am putut onora, pentru că nu am putut intra pe toate străduțele, nu neapărat pentru că era zăpadă, ci pentru că din cauza zăpezii apăreau blocaje", a spus Marin.

Cu toate acestea, taximetrele firmei Mondial au făcut miercuri peste 1.500 de curse în București."Dacă ar fi fost vremea frumoasă, oamenii care nu merg cu autobuzul sau metroul ar fi circulat pe jos sau cu mașinile lor", afirmă Georgeta Puiu.

Și Lucian Marin a explicat că dacă nu este vreme rea, luna ianuarie ar fi slabă pentru taximetrie, pentru că sumele care trebuie plătite pentru întreținerea locuinței sunt mari și oamenii preferă să renunțe la taxi.

"Cursa medie în București este de 7-8 lei. Am avut noroc că au fost închise școlile, pentru că dacă funcționau se făceau blocaje pe străzi, iar taximetrele ar fi făcut față mult mai greu", a mai spus el.

Și la Taxi Cobălcescu numărul de comenzi a fost mai mare decât într-o zi obișnuită.

"S-a circulat foarte greu și, din păcate, n-am putut onora toate comenzile, în special pe cele de pe străduțe", a afirmat Giusepe Bacaliaro, directorul diviziei de taxi la Auto Cobalcescu.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 29 Mar 2014 00:10:29    Titlul subiectului: 172031

O investigatie GSP privind mafia taxiurilor. Articolul se gaseste aici.

Citat:
MAFIA TAXIURILOR » Patrula taximetriștilor » Cum veghează șoferii ca în parcările destinate lor să nu pătrundă mașinile cu licențe de Ilfov

Șoferii de taxi independenți din București și-au pus un cort în fața magazinului Unirea. Mesajul lor este clar: "Opriți evaziunea fiscală din taximetrie!"

În mijlocul Bucureștiului, aproape de kilometrul 0, pe trotuarul din fața magazinului Unirea se află un cort. Acolo nu se acordă asistență medicală, nu se dă nimic gratis și nici nu se face campanie electorală. Trecătorii privesc curioși, dar nimeni nu se încumetă să-ntrebe ce se petrece.

În interiorul cortului găsim 4 bărbați, îmbrăcați cu veste fosforescente, inscripționate. Sînt voluntari și fac parte dintr-un ONG. Scrie pe vestele lor acest lucru. O pancartă lămurește misterul: "Opriți evaziunea fiscală din taximetrie!".

Muncesc în ture
Scopul prezenței lor acolo? "Monitorizare Activitate Taxi", iar oamenii spun că au mult de lucru. Pe rînd, fiecare își face "tura": "Trebuie să mai muncim și noi, ne mai schimbă colegii cînd e nevoie", povestesc bărbații.
Chiar lîngă cort, se întinde o imensă parcare, destinată exclusiv taxiurilor.

E doar o mare galbenă de mașini care au licență de București, fie că aparțin fimelor de profil din Capitală, fie că sînt independenți. Printre ele, se mai strecoară periodic o mașină cu numere de Ilfov.

"Stăm de dimineață pînă seara. În permanență aici există patru oameni. Toți sîntem taximetriști independenți din București și luptăm pentru oprirea evaziunii fiscale din taximetrie, indiferent cine o face: bucureștenii sau ilfovenii", a povestit Radu Viorel, președintele Asociației Taximetriștilor Independenți.

"Poliția doar îi gonește"
Apariția unui taxi de Ilfov în parcarea destinată taxiurilor îi captează atenția președintelui. Taximetristul este invitat să părăsească zona. În situația în care acesta refuză să plece, oamenii cu veste anunță Poliția Locală. Conform articolului 52, aliniatul 3, litera v) din Legea 38/2003, amenda este între 1.000 și 5.000 de lei.

Un taximetrist cu licență de Ilfov are voie să-și desfășoare activitatea și în București în situația în care un client dorește să ajungă în Capitală, după care trebuie să se întoarcă în comuna sau orașul din Ilfov de care aparține dacă se află în timpul programului.

În nici un caz nu are voie să staționeze în spațiul rezervat taximetrelor de București: "Degeaba e scris în lege, nu prea sînt amendați. Mai degrabă sînt poftiți de către oamenii legii să parcheze pe sensul opus", a explicat unul dintre taximetriști.

Protestul lor a început pe 17 martie și n-au de gînd să-și strîngă cortul prea curînd.

"Caietul de opinii"
În cort, așezate pe masă, se află o condică și un pix: "Acesta este «Caietul de opinii». Foarte mulți taximetriști coboară din mașini cînd văd pancarta. Vin să ne întrebe despre ce e vorba. La final, fiecare își expune părerea despre campanie.

Caietul nu e destinat exclusiv taximetriștilor, oricine poate veni să ajute. E un fel de petiție mai complexă. A prins la foarte multă lume! Nu o să ne oprim aici, zilele următoare avem programată o întîlnire la Prefectură și Primărie", explică Radu Viorel.

7806 este numărul taxiurilor bucureștene care funcționează cu autorizație

"Poliția ne-a promis prin comunicate oficiale că problemele vor fi rezolvate. Pe hîrtie totul e corect. Necazul e că nu se aplică nimic din ceea ce e scris în lege" (Radu Viorel, președintele Asociației Taximetriștilor Independenți)

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 30 Noi 2014 16:09:31    Titlul subiectului: 175819

Politistii au facut razie in mai multe orase din tara. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Polițiștii au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale taximetriștilor ilegali

Polițiștii au aplicat într-o singură zi peste 700 de sancțiuni contravenționale, în urma activităților pentru verificarea legalității transportului în regim de taxi, în zona a cinci aeroporturi internaționale (Henri Coandă București, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și Iași).

"Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul IGPR, polițiștii de la transporturi și rutieri au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis sâmbătă AGERPRES.

Pe parcursul activităților desfășurate, echipele de control au verificat 1.825 de autovehicule, o societate rent-a-car și au aplicat 704 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 126.897 de lei, fiind ridicată și o autorizație de funcționare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 574 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de OUG 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, 90 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 14 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 26 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

Problema de fond totusi nu se rezolva cu niste razii ar trebui schimbata un pic si legislatia.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 25 Feb 2015 08:06:26    Titlul subiectului: 177545

Ieri taximetristii din capitala au protestat. Clasica problema, cea cu licentele de transport. Articolul se gaseste aici.

Citat:
PROTEST în CAPITALĂ:Taximetriștii din București au ieșit în stradă. Răspunsul Direcției Transporturi

Șoferii de taxi din Capitală au ieșit marți în stradă, nemulțumiți de modul în care Primăria Capitalei gestionează reînnoirea licențelor de transport.

Direcția Transporturi, Drumuri și Sistematizarea Circulației a transmis un punct de vedere. "Dupa prelungirea autorizatiilor din 2010, un numar foarte mic de taximetristi, printre care si organizatorii protestului, au refuzat prezentarea documentelor legale, printre care si certificatele de atestarea fiscala, care sa dovedeasca plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat si bugetul local. In consecinta, nu le-au mai fost prelungite autorizatiile de taxi, solutiile instantelor pentru procesele respective - intentate de catre taximetristi - confirmand ca Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei a procedat corect.

Taximetristii respectivi au declansat o activitate continua de hartuire a reprezentantilor Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, prin procese in instanta si depunerea de plangeri penale la adresa responsabililor.

In ultimii patru ani, s-au inregistrat peste 200 de dosare initiate de SC Rompit Impex SRL pe rolul instantelor. 95% din cele incheiate cu solutie definitiva au fost castigate de Primaria Municipiului Bucuresti.

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei are atributii numai in ceea ce priveste autorizarea taxiurilor in Bucuresti. Nu are competente, potrivit legii, in verificarea altor operatori de taxi, fie ei autorizati de alte autoritati (de exemplu din comunele din Ilfov) sau neautorizati.

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei a respectat intocmai prevederile legale si principiile concurentiale ale activitatii de taximetrie, consemnand de fiecare data ca tariful este concurential si este stabilit de catre operatori, el fiind supus, conform legii, incadrarii unui tarif unic pe dispecerat, rezultat al mediei tarifelor transportatorilor".

Reamintim că peste 50 de membri ai Asociației Naționale a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI) protestează marți, de la ora 10,00, în fața sediului Primăriei Municipiului București, cerând demisia directorului executiv al Direcției de Transporturi a Primăriei Municipiului București (PMB), Ion Dedu, potrivit Agerpres.

Șoferii reclamă faptul că procedura pentru reînnoirea licențelor de transport e greoaie și lungă, timp în care nu pot circula cu mașinile prin oraș. În plus, acuză primăria că nu ia măsuri să elimine taxiurile pirat și nici să le interzică firmelor din Ilfov să opereze în București. Mai mult, protestatarii reclamă faptul că, din lista de criterii pentru a primi licența de transport a fost scoasă obligativitatea de a prezenta cazierul judiciar, potrivit Digi24.

Protestatarii manifestează în liniște, pe trotuarul din fața instituției, taxiurile cu care au venit fiind parcate de-o parte și de alta a Splaiului Independenței.

"Cerem demisia directorului Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, deoarece nu s-a implicat în desfășurarea activității serviciului public de transport public în regim de taxi, în conformitate cu obligațiile asumate prin Contractul de Gestiune Delegată, atribuit fiecărui transportator autorizat. De asemenea, nu a fost implementată și nu a fost respectată Legea 168/2010, fapt ce permite concurența neloială a taxiurilor neautorizate de Primăria Municipiului București, respectiv să-și desfășoare nestingherite activitatea pe raza Capitalei.

Nu trebuie să uităm că în cazul directorului Dedu s-a dispus începerea și completarea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzute și sancționate de art. 246 și art. 248 Cod Penal, în dosarul de urmărire penală nr.4637/ P/ 2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, fapte dovedite în sentința (rămasă fără cale de atac) a Judecătoriei Sector 6 în Dosarul 3187/ 303 / 2014", a declarat președintele ANTTI, Adrian Claudiu Săpunar pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, acțiunea de protest urmează să se încheie în jurul orelor 13,30 — 14,00, mai devreme cu două ore decât era anunțat inițial, urmând să fie reluată joi, de la ora 10,00.

'Mâine (miercuri — n. r.), vom organiza o conferință de presă la ora 11,00, în care vom prezenta toate documentele care stau la baza protestului nostru', a mai spus președintele ANTTI.

Daca s-a inceput urmarirea penala a lui Dedu, atunci ce mai cauta asta la primarie ???

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 13 Ian 2017 10:58:22    Titlul subiectului: 187854

Profitand de vremea de afara, unii taximetristi cu crescut tarifele, chiar si de 10 ori. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Taximetriștii speculează vremea rea. Tarif de 150 de lei în loc de 15 lei

Specula taximetriștilor din capitală a atins limite inimaginabile. Conform unor informații relatate de un cititor DCNews, taximetriștii din zona Regie au ajuns să ceară 150 de lei pentru o cursă până în zona Unirii.

Cititorul povestește că aglomerația din autobuze l-a făcut să încerce să ia un taxi, numai că acolo s-a lovit de un impediment de netrecut: un preț exorbitant cerut de taximetriști.

"M-am dus în stația de taxiuri și m-au întrebat direct unde vreau să merg. Am spus că la Unirii și taximetristul mi-a spus că prețul cursei este de 150 de lei. Asta în condițiile în care am mai mers cu taxiul pe traseul respectiv și nu am plătit niciodată mai mult de 17 lei," ne-a relatat cititorul DCNews.

Chiar și cursele Uber au început să se scumpească semnificativ în condițiile în care Bucureștiul este înghețat, iar foarte multe persoane au preferat să își lase mașinile acasă. Același cititor ne-a relatat că a dorit să comande o mașină prin Uber, iar simularea de preț i-a arătat că prin tarifele dinamice, aceeași cursă a ajuns să coste între 60 și 80 de lei.

Tarifele Uber diferă însă în funcție de numărul de utilizatori din anumite zone, raportat la numărul de mașini disponibile.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 25 Feb 2017 13:58:39    Titlul subiectului: 188532

Un articol referitor la propuneri de schimbari in taximetria din Bucuresti, il gasiti aici.

Citat:
TAXI BUCUREȘTI. Transportul cu taxiul se schimbă DE URGENȚĂ. ANUNȚUL PMB

TAXI BUCUREȘTI. Transportul cu taxiul se schimbă DE URGENȚĂ. ANUNȚUL PMB. Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că a avut o întâlnire la sediul municipalității, cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), ai Asociației pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI), ai Camerei Taximetriștilor precum și reprezentanții altor operatori privați din domeniul transportului public pentru a stabili o serie de măsuri care să ducă la creșterea calității serviciilor de taximetrie în București.

Alaturi de Primarul General, la intalnire au fost prezenti reprezentantii Directiei Transporturi, ai Directiei Juridice, ai Directiei de Politie locala si control, dar si conducerea Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei.

Gabriela Firea a dispus actualizarea in regim de urgenta a regulamentului privind organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi de pe raza Municipiui Bucuresti: "Asa cum am stabilit la intalnirile anterioare, este imperios necesar sa venim cat mai rapid cu solutii concrete pentru ca transportul in regim de taxi sa se desfasoare la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, in Capitala. Imi doresc ca neincrederea si incertitudinile care s-au perpetuat pana acum in relatia dintre autoritatea locala si operatorii serviciilor de taxi sa fie istorie!

De aceea, solicit directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei ca, in cel mult 30 de zile, sa analizeze propunerile venite din partea operatorilor si sa armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu legislatia de specialitate actuala, astfel incat atat cetatenii care utilizeaza serviciile de taxi, cat si cei care presteaza sa fie multumiti", a declarat edilul sef al Capitalei.

Regulamentul stabileste conditiile clare in care se desfasoara transportul public de persoane in regim de taxi, de la modalitatile si conditiile de atribuire a autorizatiilor de taxi, vizarea acestora, inlocuirea autovehiculelor sub aceeasi autorizatie, pana la activitatea dispeceratelor, monitorizarea si controlul permanent privind modul in care sunt respectate prevederile legislatiei. Odata definitivat, documentul va intra in dezbatere publica si va fi supus aprobarii Consiliului General. Reamintim ca regulamentul nu a mai fost actualizat din anul 2009.

In cadrul intalnirii, edilul sef a anuntat ca, in perioada urmatoare, echipe mixte formate din reprezentantii Municipalitatii si ai Politiei Rutiere, vor demara ample actiuni de verificare si control a modului in care se desfasoara in prezent activitatea de taximetrie in Bucuresti:

"Chiar daca am convenit ca trebuie sa aducem amendamente actelor normative care reglementeaza serviciul de transport in regim de taxi si vom face acest lucru cat mai curand posibil, legea trebuie respectata! Astfel, politistii locali impreuna cu Politia Rutiera vor face controale, atat la intrarile si iesirile din Capitala, cat si in zonele aglomerate. Sa nu uitam ca siguranta cetateanului este prioritara pentru toata lumea, iar operatorii care actioneaza la nivelul municipiului Bucuresti trebuie sa inteleaga ca au si drepturi, dar si obligatii, una dintre cele mai importante cerinte fiind respectarea autorizatiei", a precizat primarul general.

La solictarea operatorilor prezenti la discutii, Primarul Capitalei a dat asigurari ca va face demersuri, conform competentelor, pentru ca legislatia din domeniul taximetriei sa reglementeze si noile aplicatii de comanda online existente pe piata din Romania.

Gabriela Firea a mai anuntat ca, odata cu aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila se vor demara discutii privind integrarea tarifara in Bucuresti si Ilfov, pentru transportul public.

Deocamdata, limbaj de lemn, sa vedem daca sunt si niste propuneri concrete, care sa imbunatateasca serviciul de taximetrie din capitala !

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 28 Apr 2017 08:17:09    Titlul subiectului: 189879

Saptamana asta a fost marcata de protestele taximetristilor din Piata Victoriei. In urma lor, au ramas multe gunoaie. Principala "suparare" a taximetristilor sunt cei de la UBER. Si in alte tari, cum ar fi Ungaria, au fost proteste ale taximetristilor, impotriva celor de la UBER. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Protestul taximetristilor din Piata Victoriei s-a incheiat. In urma lor au ramas coji de seminte si chistoace

Sute de taximetristi au protestat in Piata Victoriei si au blocat Bulevardul Kiseleff din Bucuresti. Soferii se declara scandalizati de concurenta, spun ei neloiala, a celor de UBER, dar si a altor aplicatii pentru transport de persoane.

Dupa ce au semnat, surprinzator de repede, un protocol cu reprezentantii Guvernului, au plecat multumiti acasa. Au lasat insa in urma un covor de coji de seminte si de chistoace.

UPDATE 14:00 O delegatie a protestatarilor a mers la Guvern si s-a intalnit cu reprezentanti, semnand un protocol prin care Guvernul s-a obligat sa adopte in 30 de zile o OUG prin care sa scoata din legea privind transportul in regim de taxi a sintagmelor "permanent" si "in mod repetat".
Potrivit taximetristilor, astfel politistii vor putea sa ii amendeze din prima pe cei pe care ii prind cu pasageri in masina, dar nu au o autorizatie in acest sens.
Dupa ce a fost semnat protocolul, taximetristii au plecat din Piata Victoriei, iar angajatii de la salubritate au trebuit sa stranga mizeria lasata in urma de ei - chistoace si coji de seminte.
UPDATE 11:30 In jurul orei 10.00, o delegatie a transportatorilor a fost primita la Guvern de ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, Gabriel Petrea. O parte a transportatorilor care protestau in Piata Victoriei impotriva Uber si a pirateriei din domeniul transportului de persoane au parasit Piata Victoriei in jurul orei 11.20. Ei ar fi ajuns la un acord cu Guvernul privind promovarea Oordonantei de Urgenta (OUG) pentru modificarea a doua articole de lege care sanctioneaza activitatea neautorizata de transport, au declarat cativa taximetristi, miercuri, pentru News.ro. ”Protestul s-a cam terminat, delegatia care a fost la Guvern a ajuns la un acord cu ministrul Petrea privind promovarea ordonantei”, au declarat taximetristii.

Sursa foto: http://stirileprotv.ro



61881623.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  90.58 kb
 Vizualizat:  de 16602 ori

61881623.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Sâm 29 Apr 2017 22:17:13    Titlul subiectului: 189894

Între Uber și Speed Taxi, prefer Uber. Asta pentru că foto de mai sus numai pe ei îi arată. Cel puțun la capitolul civilizație, șoferii de la Uber sunt incomparabil mai civilizați decât speed-derbedeii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 20 Mai 2017 16:02:27    Titlul subiectului: 190129

Un nou proiect de modificare a legii taxiurilor, pentru a-i limita pe cei de la Uber. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Legea taximetriei se schimbă din nou. Ce se întâmplă cu Uber

Ministerul Trannsporturilor a emis un proiect de Ordonanță de Urgență prin care modifică legea taximetriei. Scopul declarat este să poată amenda pe cei care practică servicii de transport public, contra cost, fără autorizație.

roiectul de act notrmatic schimbă litera h al punctului 3 al articolului 55 din Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, referitor la sancțiuni În vechea formă, se putea da o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei,"aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fara respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, dupa caz, ale art. 7 alin. (3)".

În noua formă a legii, amenda este "aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea
prevederilor art. 7 alin. (2) sau, după caz, ale art. 7 alin. (3). ʺ
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Taxiuri Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 3 din 4

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community