Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Extindere linii de tramvai în Oradea
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BIHOR
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Timi



Data înscrierii: 07/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Mar/2024
Mesaje: 151
Locație: Oradea

MesajTrimis: Mie 25 Ian 2017 02:53:45    Titlul subiectului: Extindere linii de tramvai în Oradea 188049

Având în vedere că din vara lui 2017 se preconizează începerea lucrărilor de extindere a liniilor de tramvai către centrele comerciale Jumbo și Auchan și mai departe către Universitate și depoul de tramvaie din Cantemir pe malul pârâului Peța, am deschis acest topic dedicat acestui subiect. Urmează ca aici să postăm informații și noutăți legate de extinderea liniilor de tramvai, iar la momentul potrivit să aducem și fotografii din timpul lucrărilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 26 Ian 2017 19:34:50    Titlul subiectului: 188078

Pe site-ul primariei a apraut un nou aricol despre viitorul segment de linie de tramvai. Citez doar informatiile adugate comparativ cu alte articole.
Primaria Oradea a scris:
Noul traseu va avea 8 stații de tramvai

Extinderea liniei noi de tramvai se va face pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir, iar lungimea totală a traseului va fi de 3.840 m pe firul I (sens de mers) și 3.820 m pe firul II (sens de mers).

Potrivit ing. Nicolae Găgeanu, proiectant la firma S.C AQUACONS S.R.L, cea care a elaborat documentația tehnică, noua linie de tramvai va fi formată din 8 tronsoane, care presupun 8 stații de tramvai, după cum urmează:

- Tronson Calea Aradului - cuprins între strada Aviatorilor și podul peste Pârâul Peța - lungime 535 m

- Tronson complex comercial - cuprins între podul peste Pârâul Peța și str. T. Blajovici - lungime 680 m

- Tronson strada Făgarașului - cuprins între strada T. Blajovici și strada Universității - lungime 710 m

- Tronson strada Făgărașului - cuprins între str. Universității și intersecția cu strada Făgărașului - lungime 480 m

- Tronson Cartier Ceyrat - cuprins între intersectia cu strada Făgărașului și strada Ronald Reagan - lungime 520 m

- Tronson strada Ceyrat - cuprins între strada Ronald Reagan și strada Thurzo Sandor - lungime 162 m

- Tronson strada Atelierelor - cuprins între strada Thurzo Sandor și Aleea Salca - lungime 408 m

- Tronson Aleea Salca - cuprins între strada Atelierelor si B-dul Cantemir - 395 m

Toate cele 8 intersecții urmează să fie semaforizate cu semafoare inteligente cu senzori. De menționat că cea mai mare parte a investiției va viza partea de automatizări și semafoare. În ceea ce privește macazele, acestea vor fi toate automate.

Liniile de tramvai vor fi în totalitate ecologice, ele vor sta pe traverse îmbrăcate în gazon prevăzut cu sistem de irigare.

http://www.oradea.ro/stiri-oradea/o-noua-linie-de-tramvai-va-asigura-o-legatura-directa-intre-iosia-zona-universitatii-si-cantemir

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zsizsi



Data înscrierii: 31/Oct/2005
Ultima vizita: 04/Noi/2023
Mesaje: 1072
Locație: Oradea

MesajTrimis: Vin 27 Ian 2017 19:25:45    Titlul subiectului: 188102

Citez de pe siteul primariei "Acest proiect urmărește o mobilitatea urbană durabilă, iar efectele implementării lui se vor reflecta în limitarea creșterii emisiilor de gaze cu efect de seră. Acest lucru se va vedea în scăderea emisiilor de noxe provenite din transport, fapt ce va fi realizat prin oferirea opțiunilor de transport alternativ și descurajarea utilizării autoturismelor personale. - See more at: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/o-noua-linie-de-tramvai-va-asigura-o-legatura-directa-intre-iosia-zona-universitatii-si-cantemir#sthash.v9ky8fHP.dpuf".

Din greseala de exprimare vad, ca tot oameni au scris si acest articol nu niste semizei, ca e prea idilic. Cat despre scopul acestei investitii mai bine nu zic nimic negativ in privinta asta, adica parerea mea despre concitadinii mei si obiceiurile lor de mobilitate, oricum se va vedea efectul in faptul ca duminica intre 8-14 nu va fi in jurul pietei de vechituri plin de masini parcate si in parcarea Auchan+Jumbo 90% locuri ocupate, si nici pe marginea centurii masini oprite, ci tramvaie care vor avea multi calatori care vor cobora in statia de la piata de vechituri, Doamne ajuta!
Oare linia 2 Nufarul-Iosia-Nufarul se va muta pe tronsonul nou (va fi acces venind din Iosia la noua linie? Din cele aparute pe siteul Primariei nu reiese)? Linia 4 (recent infiintata) Pod CFR-Nufarul-retur va circula pe noul traseu pe la Auchan?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Timi



Data înscrierii: 07/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Mar/2024
Mesaje: 151
Locație: Oradea

MesajTrimis: Dum 29 Ian 2017 21:14:25    Titlul subiectului: 188128

Cred ca linia 2 va ramane asa cum e acum. Asa cum spuneai si tu, in niciun articol nu e mentionat faptul ca va fi construita si o linie de acces dinspre Iosia spre Auchan si invers. Dar chiar daca ar fi construita si acea linie de acces, linia 2 ar trebui sa ramana ca si in prezent, avand in vedere ca sunt multi calatori care urca si coboara in statii precum Piata Cetate, Casa de Cultura, Piata Unirii cu destinatia Iosia, ori daca linia 2 va merge pe linia noua, cei care folosesc aceste statii nu vor mai avea un tramvai care sa-i duca direct spre Iosia din statiile amintite si invers. Sunt si eu foarte curios de liniile care vor aparea dupa constructia acestui nou traseu. Totusi, pana la finalizarea lui e vorba sa se realizeze legatura directa Decebal - Iosia in intersectia de la Biserica Emanuel. Daca aceasta legatura va fi finalizata vara aceasta (ceea ce cred ca se va si intampla), n-ar fi exclus sa apara de inceput linia 5: Pod CFR - Olosig - Piata Decebal - Biserica Emanuel - Calea Aradului - Iosia si retur pe acelasi traseu, asta in ideea in care raman in circulatie liniile 4R si 4N.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 28 Mar 2017 16:26:05    Titlul subiectului: 189315

ebihoreanul a scris:
Ok pentru tramvai: Universitatea îi dă Primăriei teren pentru construirea noii linii de tramvai de pe malul Peței

Universitatea din Oradea și-a dat acordul ca Primăria să ia aproape 2.000 de metri pătrați din terenurile ei, pentru a putea construi noua linie de tramvai de pe malul Peței, care va lega zona Calea Aradului de Cantemir.

"Senatul Universității a aprobat propunerea de a începe demersurile de transfer. Terenul nu este al Universității, ci doar administrat de Universitate", a declarat, marți, președintele forului, Sorin Curilă, pentru BIHOREANUL.

Astfel, Universitatea și-a dat acordul ca Primăria să ceară Guvernului să-i transfere, printr-o hotărâre, o suprafață de teren de 1.932 mp, de-a lungul străzii Făgărașului, pe malul stâng al Peței. Inițial, Primăria cerea un teren de 3.542 mp, ceea ce ar fi însemnat și dezafectarea unei parcări pe care Universitatea o are amenajată în zonă, dar între timp municipalitatea și-a modificat proiectul, iar fâșia de teren cerută nu va micșora suprafața parcării cu pricina. Când va fi realizat, proiectul va modifica însă intrarea în parcare, care nu se va mai face din apropierea străzii Universității, cum este în prezent, ci din zona actualei pasarele pietonale peste Peța, care va fi înlocuită cu un pod rutier.

În plus, Universitatea s-a înțeles cu Primăria să primească la schimb un teren de aceeași suprafață, în capătul străzii Făgărașului, între căminul studențesc și actuala piață de vechituri.

Pe de altă parte, la începutul negocierilor între Primărie și Universitate, reprezentanți ai Facultății de Științe Economice s-au opus construirii noii linii de tramvai, pe motiv că va deranja cursurile ținute în clădirea dinspre strada Făgărașului. Reprezentanții Primăriei i-au asigurat, însă, că noua linie de tramvai va fi și înierbată, tocmai pentru atenuarea zgomotului.

Primăria și OTL au împreună un proiect de extindere a liniei de tramvai în zona de sud a orașului, din Calea Aradului până la depoul din str. Atelierelor, investiție care se va ridica la 10 milioane euro. Noua linie de tramvai va porni din intersecția străzilor Aviatorilor cu Calea Aradului spre ieșirea din oraș peste Peța, urcând pe malul stâng al pârâului prin spatele hipermarketurilor Jumbo și Auchan, continuând apoi pe lângă viitoarea Sală Polivalentă, actuala piață de vechituri. Linia va merge mai departe pe strada Făgărașului, care se va lărgi, apoi pe lângă Universitate, va traversa strada Armatei Române și va continua pe malul stâng al Peței până la blocurile de pe Grigore Ureche, unde va urca spre Podul Reagan spre strada Atelierelor.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-41/ok-pentru-tramvai-universitatea-ii-da-primariei-teren-pentru-construirea-noii-linii-de-tramvai-de-pe-malul-petei-133102.html

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Lun 08 Mai 2017 21:32:51    Titlul subiectului: 189991

"Ecologistii" au deschis o petitie online impotriva construirii noii linii de tramvai pe malul Petei , sunt mai ecologice deseurile si balariile de pe malul paraului decat linia de tramvai Mad :
" Ecologiștii, împotriva noii linii de tramvai pe malul Peței

Președintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică Munții Apuseni, jurnalistul Florin Budea, a inițiat o petiție online împotriva proiectului de construcție a unei linii de tramvai pe malul Peței, care urmează să lege cartierele Cantemir și Calea Aradului.

Potrivit inițiatorului, care susține că acționează în numele locuitorilor de pe strada Făgărașului, proiectul Primăriei și al OTL trebuie oprit pentru că "va avea consecințe neplăcute asupra vieții de zi cu zi a celor care locuiesc aici". "Lucrările de construcție și mai ales circulația tramvaielor vor genera mult zgomot în această zonă, cunoscută și apreciată până acum ca fiind una din cele mai liniștite ale orașului", arată Budea.

Ecologistul mai spune că această investiție "va avea efecte dramatice asupra spațiului verde care se întinde de-a lungul pârâului Peța, spațiu pe care, în urmă cu câțiva ani, administrația municipală promitea să îl transforme într-un "culoar verde" al orașului nostru", și va duce la dispariția "firavei vieți sălbatice apărute în vecinătatea locuințelor noastre", malurile Peței găzduind de câțiva ani rate sălbatice, stârci și mierle.

Președintele CRSE susține că o soluție mai bună ar fi ca noua linie de tramvai să urmeze traseul șoselei de centură. "Această variantă va deservi mai bine întreaga zonă, oferind și locuitorilor din Cartierul Grigorescu o legătură bine-venită cu urbea", explică el.

"Credem că primarul Ilie Bolojan este dator să își tină promisiunea pe care ne-a făcut-o și să păstreze nealterată această oază de liniște și frumusețe care este pârâul Peța!", încheie Budea motivația petiției.

Până luni la ora prânzului, petiția inițiată pe 4 mai a adunat 48 de semnături, majoritatea locuitori ai străzii Făgărașului ori ecologiști ai orașului.

În prezent, Primăria și OTL așteaptă aprobarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice pentru a putea lansa licitația pentru construirea noii linii de tramvai."
http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-41/ecologistii-impotriva-noii-linii-de-tramvai-pe-malul-petei-133984.html

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 09 Mai 2017 06:40:43    Titlul subiectului: 189994

Ei nu realizează că tramvaiul e un tip de transport public ecologic? Doar folosește electricitate, nu motorina. Dacă ar fi ecologiști ar fi de acord cu linia de tramvai și și-ar arăta suportul.
_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Timi



Data înscrierii: 07/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Mar/2024
Mesaje: 151
Locație: Oradea

MesajTrimis: Joi 18 Mai 2017 14:44:09    Titlul subiectului: 190078

Despre extinderea liniilor de tramvai din oraș cu una nouă care va lega Calea Aradului de Depoul OTL, edilul a spus că licitația a fost publicată în SEAP și, pe 9 iunie, este termenul limită pentru depunerea ofertelor. "Estimăm că, în două luni, o vom adjudeca, iar în septembrie vom putea semna contracul și începe lucrările, care includ și 45 de zile de proiectare. Ele vor fi finalizate cel mai probabil în toamna anului viitor, cel mai târziu în primăvara anului 2019", a spus Ilie Bolojan.
Până la începerea lucrărilor, municipalitatea mai trebuie să preia câteva terenuri de lângă Universitatea din Oradea și de lângă Inspectoratul de Jandarmi, aflate acum în proprietatea Ministerului Educației, respectiv Ministerului de Interne.

Sursa: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/primarul-ilie-bolojan-anunta-un-nou-pasaj-suprateran-pe-centura-cand-incep-cele-mai-importante-lucrari-de-mobilitate-din-oradea-134181.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Lun 29 Mai 2017 20:31:21    Titlul subiectului: 190234

La prima licitatie organizata pentru modernizarea Tatrelor se pare ca nu s-a prezentat nici o firma care s-ar putea ocupa de aceasta operatiune. Crying or Very sad

"Tatra „orădean”, un vis abandonat?
Licitația pentru modernizarea garniturilor Tatra nu a trezit interesul pieței de specialitate. Conducerea OTL analizează variantele de urmat.

406 000 de euro pentru recondiționarea unui tramvai
La 406.000 de euro a fost evaluat costul intervenției care ar transforma vechile tramvaie orădene Tatra în garnituri cu aspect și condiții adecvate acestui secol. OTL a scos la licitație primul lot de tramvaie de modernizat luna trecută dar, spre surpriza șefimii, nu s-a prezentat nicio ofertă, nici măcar din partea firmelor care au lucrat la realizarea machetelor prototipului – Astra Vagoane Arad sau Electroputere VFU.

„A fost o mare dezamăgire pentru noi ca nu s-au prezentat.Nu am reluat licitația, studiem să vedem ce e de făcut. Prima variantă ar fi să reluăm licitația dar să unim loturile”, spune Romeo Nica, director economic al OTL SA. Varianta aceasta ar putea crește interesul celor care lucrează în înnoirea tramvaielor prin suma mai mare pusă la bătaie. A doua variantă luată în calcul de conducerea OTL este renunțarea la proiectul de face-lifting al tramvaielor învechite și modernizarea lor doar pe partea de tracțiune. „Am putea face, pentru nouă locomotive, eficientizarea sistemului de tracțiune. Din măsurătorile făcute până acum rezultă că echipamentul instalat ajută la o economie foarte bună, de 40-50% din consum”, spune Nica. Problema cu varianta aceasta este că intervenția la așa numitul salon – spațiul pentru călători este spre zero.

În vorbe, ambiția edililor urbei este să mute orădenii din mașinile personale în garniturile de tramvai. Ori, fără o intervenție care să schimbe radical confortul din tramvaie la pachet cu prioritizarea liniilor OTL, transportul local va rămâne la fel de indezirabil pentru „șoferi”, ca acum."
http://www.bihon.ro/tatra-oradean-un-vis-abandonat/1840987

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 18 Iul 2017 20:02:02    Titlul subiectului: 191166

Desi lucrarile construirii legaturii dintre Bulevardul Decebal si Calea Aradului erau preconizate sa incepa o data cu vacanta scolara , deabia au fost deschise ofertele.
"OTL: Licitație de vară, șantier de toamnă
Deși firesc era ca la intrarea în vacanță să înceapă construirea buclei pe șine dintre Ioșia și Rogerius, proiectul n-a ieșit, încă, din birocrație.

Proiectul extinderii infrastructurii de cale rulantă pentru tramvaiele OTL, unul de blazon pentru administrația Bolojan, a ajuns abia în faza deschiderii ofertelor, și e de așteptat ca semnarea contractului să aibă loc abia luna viitoare.

Primăria și OTL au pierdut, deci, o lună din perioada de vacanță, în care se putea lucra la bucla de legătură Rogerius – Calea Aradului fără a da peste cap traficul din oraș. Asta deși, inițial, conducerea OTL era conștientă că, pentru a nu crea disconfort inutil, bucla ar trebui terminată pe perioada vacanței școlare.

Conform anunțului, data deschiderii ofertelor a fost 3.07.2017. A fost depusă o singură ofertă a unei asocieri – SylcCon Trans SRL Arad, Baicons SRL din București și subcontractorul UTI Servicii și Mentenanță, din București. „Acum este în evaluare tehnică; dacă e conformă, cel mai probabil luna viitoare se va semna contractul”, ne-a informat Primăria prin Serviciul Mass-Media.

Termenul de execuție a legăturii din intersecția Aradului – Primăriei – Decebal și liniei noi pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) – D. Cantemir este de 24 de luni de la semnarea contractului."
http://www.bihon.ro/otl-licitatie-de-vara-santier-de-toamna/1867177
Aceleasi companii se vor ocupa si de intersectia de la Emanul si de extinderea liniei intre Calea Ardului si Bulevardul Dimitrie Cantemir , nu sunt licitatii separate?

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Timi



Data înscrierii: 07/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Mar/2024
Mesaje: 151
Locație: Oradea

MesajTrimis: Joi 14 Sep 2017 23:47:14    Titlul subiectului: 191677

Primarul Ilie Bolojan a informat că licitația pentru refacerea intersecției între străzile Primăriei, Decebal și Calea Aradului, respectiv prelungirea liniei de tramvai din Calea Aradului spre depou, de-a lungul Peței, a trebuit reluată, după ce singurul ofertant s-a prezentat cu o ofertă neconformă.

www.ebihoreanul.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 24 Oct 2017 21:43:42    Titlul subiectului: 192140

In luna iulie a acestui an , l-am insotit pe Timi pentru a face un reportaj cu traseul aproximativ al viitoarei linii de tramvai ce va lega cartierul Iosia de Cantemir pe malul Petei. Din pacate nu am prea avut timp sa editam pozele pentru a putea fi incarcate pe forum.
Am inceput reportajul de la biserica Emanuel , acolo unde va fi construita o linie de legatura intre Bulevardul Decebal si Calea Aradului pentru a da tramvaielor posibilitatea de a merge si spre cartierul Iosia de pe Bulevardul Decebal respectiv spre Decebal dinspre Iosia , nu doar spre Centru.
(informatii in descrierea imaginilor)



IMG_0017.JPG
 Descriere:
Vedere de pe strada Primariei spre Biserica Emanuel , macazul la stanga pentru linia 2 iar la dreapta pentru 1N,3N,4N
 Mărime fișier:  1.13 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0017.JPG



IMG_0018.JPG
 Descriere:
Vedere din spatele aceluiasi macaz
 Mărime fișier:  1.02 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0018.JPG



IMG_0019.JPG
 Descriere:
Spre Iosia
 Mărime fișier:  1.06 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0019.JPG



IMG_0020.JPG
 Descriere:
Spre Decebal
 Mărime fișier:  1.05 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0020.JPG



IMG_0021.JPG
 Descriere:
Statia tramvaielor de la Biserica Emanuel la stanga pentru liniile notate cu rosu iar la dreapta pentru cele cu negru
 Mărime fișier:  1.05 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0021.JPG



IMG_0022.JPG
 Descriere:
Vedere din statie spre sud (autogara Decebal)
 Mărime fișier:  1.01 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0022.JPG



IMG_0023.JPG
 Descriere:
la stanga strada Primariei
 Mărime fișier:  1017.71 kb
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0023.JPG



IMG_0024.JPG
 Descriere:
Locul unde presupunem ca va fi facut noul macaz
 Mărime fișier:  1.15 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0024.JPG



IMG_0025.JPG
 Descriere:
De pe trotuarul bisericii spre Decebal (sud)
 Mărime fișier:  921.35 kb
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0025.JPG



IMG_0026.JPG
 Descriere:
de pe scuarul ce desparte sensurile de pe Calea Aradului pentru sensul giratoriu, spre Decebal
 Mărime fișier:  1.3 MB
 Vizualizat:  de 23387 ori

IMG_0026.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 24 Oct 2017 22:03:10    Titlul subiectului: 192141

Continuare 1.


IMG_0027.JPG
 Descriere:
De pe acelasi scuar spre strada Primariei
 Mărime fișier:  1002.39 kb
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0027.JPG



IMG_0028.JPG
 Descriere:
Din statia tramvaiului 2 spre strada Primariei (vagonul13-113 in fundal)
 Mărime fișier:  976.56 kb
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0028.JPG



IMG_0029.JPG
 Descriere:
Tot din statie lui 2 spre Primariei , dar mai in spate
 Mărime fișier:  1017.75 kb
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0029.JPG



IMG_0030.JPG
 Descriere:
si statia mai sus mentionata
 Mărime fișier:  912.6 kb
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0030.JPG



IMG_0032.JPG
 Descriere:
De aici incepe reportajul propriu zis , intersectia Calea Aradului - strada Onestilor - str.Aviatorilor - str.Padisului. Toate imaginile sunt cu vedere spre iesirea spre Arad
 Mărime fișier:  1.36 MB
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0032.JPG



IMG_0031.JPG
 Descriere:
Statia Calea Aradului , locul unde va fi construit un macaz ce va face legatura intre noua linie si linia spre Iosia
 Mărime fișier:  1.21 MB
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0031.JPG



IMG_0033.JPG
 Descriere:
In staie cu garnitura 9-109 intdreptandu-se spre Iosia
 Mărime fișier:  1.37 MB
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0033.JPG



IMG_0034.JPG
 Descriere:
...
 Mărime fișier:  1.31 MB
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0034.JPG



IMG_0035.JPG
 Descriere:
Vom inainta cu reportajul pe spatiul "verde"
 Mărime fișier:  996.61 kb
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0035.JPG



IMG_0036.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.25 MB
 Vizualizat:  de 23381 ori

IMG_0036.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 24 Oct 2017 22:11:21    Titlul subiectului: 192142

Continuare 2


IMG_0037.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.15 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0037.JPG



IMG_0038.JPG
 Descriere:
Ne apropiem de sensul giratoriu pentru intersectia Calea Aradului - Henrik Ibsen - Vladeasa
 Mărime fișier:  1.14 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0038.JPG



IMG_0039.JPG
 Descriere:
Sensul giratoriu mentionat la imaginea anterioara
 Mărime fișier:  1.17 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0039.JPG



IMG_0040.JPG
 Descriere:
si de pe trotuar cu acelasi sens giratoriu
 Mărime fișier:  1.12 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0040.JPG



IMG_0041.JPG
 Descriere:
trecem de sensul giratoriu
 Mărime fișier:  1.03 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0041.JPG



IMG_0042.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  914.29 kb
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0042.JPG



IMG_0043.JPG
 Descriere:
Imagine din statia de autobuz pentru comunele Santandrei Nojorid , etc. spre complexul comercial
 Mărime fișier:  921.11 kb
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0043.JPG



IMG_0044.JPG
 Descriere:
Peta
 Mărime fișier:  1.63 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0044.JPG



IMG_0045.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.48 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0045.JPG



IMG_0046.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.63 MB
 Vizualizat:  de 23379 ori

IMG_0046.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 24 Oct 2017 22:26:23    Titlul subiectului: 192144

Continuare 3


IMG_0047.JPG
 Descriere:
Cativa copaci care probabil vor fi taiati dupa inceperea santierului
 Mărime fișier:  1.9 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0047.JPG



IMG_0048.JPG
 Descriere:
De acum inaintam pe maul paraului , majoritatea pozelor sunt facute spre Cantemir (est)
 Mărime fișier:  1.12 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0048.JPG



IMG_0049.JPG
 Descriere:
Imagini intre Calea Aradului si strada Traian Blajovici
 Mărime fișier:  969.5 kb
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0049.JPG



IMG_0050.JPG
 Descriere:
Parcarea din spatele Supermarketului Auchan
 Mărime fișier:  1.23 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0050.JPG



IMG_0051.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.24 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0051.JPG



IMG_0052.JPG
 Descriere:
Urcam pe mal prin vegetatie destul de deansa
 Mărime fișier:  1.19 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0052.JPG



IMG_0053.JPG
 Descriere:
Strada Traian Blajovici
 Mărime fișier:  1.15 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0053.JPG



IMG_0054.JPG
 Descriere:
Piata Obor/Ocska
 Mărime fișier:  952.37 kb
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0054.JPG



IMG_0056.JPG
 Descriere:
Continuam pe strada Fagarasului spre Calea Armatei Romane/str. Universtiatii
 Mărime fișier:  1.1 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0056.JPG



IMG_0057.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.5 MB
 Vizualizat:  de 23378 ori

IMG_0057.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 26 Oct 2017 12:52:44    Titlul subiectului: 192182

Continuarea reportajului (4).


IMG_0058.JPG
 Descriere:
Gardul apartine Universitatii , acesta va fi mutat pentru a face loc caii duble.
 Mărime fișier:  1.34 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0058.JPG



IMG_0059.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.23 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0059.JPG



IMG_0060.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.2 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0060.JPG



IMG_0061.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.09 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0061.JPG



IMG_0062.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.09 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0062.JPG



IMG_0063.JPG
 Descriere:
Intersectia strazilor Calea Armatei Romane - Fagarasului - Universtatii.
 Mărime fișier:  1.19 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0063.JPG



IMG_0064.JPG
 Descriere:
Vedere in spate cu cladirea Universitatii.
 Mărime fișier:  1009.59 kb
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0064.JPG



IMG_0065.JPG
 Descriere:
Continuam intre strada Universitatii si Ronald Reagan.
 Mărime fișier:  1.2 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0065.JPG



IMG_0066.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.33 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0066.JPG



IMG_0067.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.3 MB
 Vizualizat:  de 23312 ori

IMG_0067.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 26 Oct 2017 12:58:03    Titlul subiectului: 192183

Continuare 5.


IMG_0068.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.36 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0068.JPG



IMG_0069.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.53 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0069.JPG



IMG_0070.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.85 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0070.JPG



IMG_0071.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.92 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0071.JPG



IMG_0072.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.66 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0072.JPG



IMG_0073.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.41 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0073.JPG



IMG_0074.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.44 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0074.JPG



IMG_0075.JPG
 Descriere:
Cartierul Ceyrat in constructie intre strazile Ceyrat si Fagarasului.
 Mărime fișier:  1.24 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0075.JPG



IMG_0076.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.11 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0076.JPG



IMG_0077.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.13 MB
 Vizualizat:  de 23310 ori

IMG_0077.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 26 Oct 2017 13:05:48    Titlul subiectului: 192184

Continuare 6.


IMG_0079.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.73 MB
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0079.JPG



IMG_0080.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.36 MB
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0080.JPG



IMG_0081.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.05 MB
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0081.JPG



IMG_0084.JPG
 Descriere:
Vedere in spate spre blocurile viitorului cartier.
 Mărime fișier:  1.22 MB
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0084.JPG



IMG_0085.JPG
 Descriere:
Urcam pe strada Ronald Reagan.
 Mărime fișier:  1.13 MB
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0085.JPG



IMG_0086.JPG
 Descriere:
Sensul giratoriu pentru strazile Ronald Reagan - Ceyrat - Atelierelor.
 Mărime fișier:  950.37 kb
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0086.JPG



IMG_0087.JPG
 Descriere:
Strada Atelierelor.
 Mărime fișier:  960.1 kb
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0087.JPG



IMG_0088.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  925.8 kb
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0088.JPG



IMG_0089.JPG
 Descriere:
Depoul de tramvaie pe stanga.
 Mărime fișier:  1.15 MB
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0089.JPG



IMG_0090.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  876.39 kb
 Vizualizat:  de 23307 ori

IMG_0090.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 26 Oct 2017 13:14:22    Titlul subiectului: 192185

Continuare 7.


IMG_0091.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0091.JPG



IMG_0092.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  968.98 kb
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0092.JPG



IMG_0093.JPG
 Descriere:
Aleea Salca.
 Mărime fișier:  1.09 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0093.JPG



IMG_0094.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.15 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0094.JPG



IMG_0095.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.46 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0095.JPG



IMG_0097.JPG
 Descriere:
Iesirea din depou
 Mărime fișier:  1.66 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0097.JPG



IMG_0098.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.42 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0098.JPG



IMG_0099.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.29 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0099.JPG



IMG_0100.JPG
 Descriere:
Macazele de intrare/iesire din depou spre Centrul Civic la stanga si spre Nufarul la dreapta
 Mărime fișier:  1.27 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0100.JPG



IMG_0101.JPG
 Descriere:
Portinuea dintre iesirea din depou si macaze urmeaza a fi modernizata iar macazele pentru accesul spre Centrul Civic/Nufarul si cele pentru depou din strada Dimitrie Cantemir urmeaza sa fie automatizate
 Mărime fișier:  1.37 MB
 Vizualizat:  de 23305 ori

IMG_0101.JPG



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
street_boy909



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 24/Ian/2022
Mesaje: 13
Locație: Oradea

MesajTrimis: Joi 26 Oct 2017 13:51:57    Titlul subiectului: 192187

Ma intreb cum vor incapea sinele pe portiunea dintre Piata Obor pana la depoul Salca ?

Spatiul pare destul de redus.

Vor fi zone cu 1 singura linie, folosita in sens dublu ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 26 Oct 2017 14:08:20    Titlul subiectului: 192188

Din ce a fost scris in presa gardul Universitatii va fi mutat mai in spate pentru a putea face loc liniilor.
Citat postat mai sus: Universitatea din Oradea și-a dat acordul ca Primăria să ia aproape 2.000 de metri pătrați din terenurile ei, pentru a putea construi noua linie de tramvai de pe malul Peței, care va lega zona Calea Aradului de Cantemir.

"Senatul Universității a aprobat propunerea de a începe demersurile de transfer. Terenul nu este al Universității, ci doar administrat de Universitate", a declarat, marți, președintele forului, Sorin Curilă, pentru BIHOREANUL.

Astfel, Universitatea și-a dat acordul ca Primăria să ceară Guvernului să-i transfere, printr-o hotărâre, o suprafață de teren de 1.932 mp, de-a lungul străzii Făgărașului, pe malul stâng al Peței. Inițial, Primăria cerea un teren de 3.542 mp, ceea ce ar fi însemnat și dezafectarea unei parcări pe care Universitatea o are amenajată în zonă, dar între timp municipalitatea și-a modificat proiectul, iar fâșia de teren cerută nu va micșora suprafața parcării cu pricina. Când va fi realizat, proiectul va modifica însă intrarea în parcare, care nu se va mai face din apropierea străzii Universității, cum este în prezent, ci din zona actualei pasarele pietonale peste Peța, care va fi înlocuită cu un pod rutier.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zsizsi



Data înscrierii: 31/Oct/2005
Ultima vizita: 04/Noi/2023
Mesaje: 1072
Locație: Oradea

MesajTrimis: Mie 04 Apr 2018 09:13:10    Titlul subiectului: 194254

Sursa www.bihon.ro din 03.04.2018
Prelungirea liniei de tramvai, blocată de contestație
Primăria a demarat deja achiziția contractului de proiectare și execuție pentru celălalt contract mare de infrastructură, prelungirea liniei de tramvai pe ruta Calea Aradului – Depou OTL – Cantemir.

Au fost depuse două oferte: asocierea Mari-Vila Com SRL cu Abed Nego Com SRL și Aquacons SRL, respectiv Sylc Con Trans SRL Arad împreună cu Bauplaning SRL. Licitația e blocată de o contestație depusă de asocierea din care face parte firma arădeană.
Viceprimarul Mircea Mălan spune că documentația depusă de această asociere avea lacune în documentația tehnică, motiv pentru care i s-au solicitat lămuriri în două rânduri. Pentru că aceasta nu a răspuns concludent la nelămuririle comisiei de licitație, oferta a fost respinsă. Contestația este, acum, în evaluare la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor.

Oricum sunt convins cine va castiga, oradenii stiu toti.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mie 16 Mai 2018 15:40:23    Titlul subiectului: 194889

Contestatia firmei aradene a fost respinsa de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.
Bihon:
Contestație respinsă în licitația șinelor de tramvai
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, săptămâna trecută, contestația formulată de firma arădeană Sylc Con Trans SRL, în cadrul licitației pentru prelungirea liniei de tramvai.

Firma a cerut „anularea deciziei autorității contractante prin care oferta asocierii Sylc Con Trans SRL – Bau Plan ING SRL a fost declarată inacceptabilă și neconformă, precum și a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acesteia; anularea deciziei privind admisibilitatea ofertei asocierii Mari-Vila Com SRL – Abed Nego Com SRL – SC Aquacons SRL; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de la etapa verificării admisibilității ofertelor depuse în cadrul procedurii”. I-au fost respinse toate pretențiile.

În aceste condiții, firma poate merge cu contestația mai departe, într-un proces, sau poate renunța, caz în care Primăria va continua evaluarea unicei oferte înscrise în licitație.

„Firma are zece zile să conteste decizia CNSC. Dacă nu o face, noi vom verifica mai departe dacă celalată ofertă corespunde cu caietul de sarcini. Când s-a formulat contestația, noi am întrerupt procedura de evaluare a celeilalte oferte. Acum o vom relua”, spune viceprimarul Mircea Mălan.

Proiectul prevede opt stații de tramvai, iar lungimea totală a traseului va fi de 3.840 m pe un fir și 3.820 m pe al doilea. Liniile urmează să fie înfierbate, iar toate cele opt intersecții cu artere rutiere urmează să fie dotate cu semafoare inteligente cu senzori, astfel încât tramvaiul să aibă prioritate. Costul lucrării este estimat la 53.365.727 lei.

Conform celor mai optimiste scenarii, lucrarea de prelungire a liniei de tramvai pe ruta Calea Aradului – Peța – centre comerciale – Universitate – Ceyrat – Depou – Cantemir plus bucla de legătură din intersecția Primăriei – Calea Aradului – Decebal trebuia să fi început deja de anul trecut. Rămâne de văzut dacă lucrarea efectivă va începe măcar la intarea în vacanța de vară a elevilor.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Lun 06 Aug 2018 13:44:39    Titlul subiectului: 196059

La digi24 Oradea, Florin Birta a anuntat ca in luna august vor incepe lucrarile la noua linie de tramvai Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zsizsi



Data înscrierii: 31/Oct/2005
Ultima vizita: 04/Noi/2023
Mesaje: 1072
Locație: Oradea

MesajTrimis: Mar 07 Aug 2018 18:07:35    Titlul subiectului: 196066

Daca nu se facea contestare, deja poate era inceputa prima faza de la Emanuel. Asa deja pana in septembrie poate finalizau lucrarea ca acolo din 17 septembrie va fi jale mare dimineata cu masina.
Si daca va fi gata aceasta legatura nu cred ca se va introduce o linie de legatura intre Iosis si Rogerius, nu e justificat, poate se va folosi doar in cazul in care se intapla ceva pe tronsonul Primariei Piata 1 Decembrie.
Ce ma mai preocupa este segmentull de pe strada Atelierelor spre linia de acces in din depou. Tevile acelea de termoficare vor trebui mutate sub pamant aproape de bloc si. facut un gard intre linie si trotuar. Sunt niste scari de bloc foarte aproape de viitoare linie. Nicaieri in nici o stire nu am vazut unde se vor aplasa staiile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BIHOR Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community