Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

120 de ani de transport electric la Iasi
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2018 01:30:15    Titlul subiectului: 120 de ani de transport electric la Iasi 193822

Poster aniversar:


Sarbatoreste 120 de ani de transport electric in Iasi!.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  67.18 kb
 Vizualizat:  de 12383 ori

Sarbatoreste 120 de ani de transport electric in Iasi!.jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2018 01:31:34    Titlul subiectului: 193823

Compania de Transport Public Iasi se află, din nou, la ceas aniversar, sărbătorind 120 de ani de transport electric în Iași, chiar în anul Centenarului Marii Uniri.

În decursul lunii martie, CTP Iași derulează evenimente specifice, sub sloganul „Sărbătorește 120 de ani de transport electric în Iași”. Scopul activităților este acela de a arăta publicului cât de mult a însemnat transportul public pentru cetățenii municipiului Iași, de-a lungul timpului, dar și modul în care acest serviciu s-a dezvoltat și continuă să se dezvolte.

Seria evenimentelor este deschisă joi, 1 martie, ora 11:00, când va fi lansată „Monografia transportului public de călători din municipiul Iași 2008-2018”. Lucrarea aparține lui Radu Czech, angajat al Biroului Exploatare din cadrul companiei, și prezintă aspecte importante din istoria recentă a companiei și proiecte privind modernizarea serviciului de transport public ieșean.

Următoarele acțiuni, lansarea tramvaiului pictat „Tramvaiul tramvaielor”, urmată de „Parada tramvaielor”, vor avea loc dumincă, 4 martie, de la ora 11:00, în Rondul Târgu Cucu.

Aici, va fi prezentat oficial cel de-al zecelea tramvai personalizat tematic în cadrul proiectului cultural „Iași - orașul tramvaielor pictate”, realizat de Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași, în colaborare cu CTP Iași, Atelier Spre și National Paints România - Fabrica de Vopsele, cu sprijinul Facultății de Arte Vizuale și Design, Departament Design, din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași ( UNIVERSITATEA DE ARTE "GEORGE ENESCU" IASI ). Proiectul reunește prin limbaj grafic siluetele celor mai reprezentative modele de tramvai care au circulat la Iași.

Salonul mijlocului de transport este deopotrivă personalizat prin decorarea spătarelor scaunelor, pe de o parte, și prin aplicarea galeriei grafice „Doza de cultură”, pe de altă parte.

Caroseria tramvaiului a fost personalizată de 19 studenți și absolvenți ai Specializării Design, coordonați de asist. univ. dr. Teodor-Stanciu Silviu. Pentru revopsirea și personalizarea tramvaiului au fost folosiți 60 de litri de vopsea National Paints.

Tapițeria scaunelor a fost personalizată prin imprimare termică de opt studenți ai Specializării Arte Textile - Design Textil, coordonați de lect. univ. dr. Marghidan Ecaterina, lect. univ. dr. Madalina Vieriu, lect. univ. dr. Tiberiu Pop.

„Doza de cultură”, realizată de drd. arh. Tiberiu Teodor-Stanciu (Atelier Spre), reunește 40 de planșe ce prezintă, pe de o parte, extinderea rețelei de tramvai la Iași, de la 1900 până în prezent și, pe de altă parte, curiozități din istoria tramvaiului ieșean.

„Tramvaiul tramvaielor” va deschide parada tramvaielor contemporane, ce va putea fi admirată pe ruta Târgu Cucu - Copou și retur.

Miercuri, 7 martie 2018, ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției „Istoria tramvaiului ieșean - 120 de ani de transport electric la Iași”, găzduită de Muzeul Municipal Iași. Expoziția, organizată în contextul aniversării a 120 de ani de la semnarea documentelor ce au pus bazele înființării tramvaiului electric la Iași, este alcătuită din două galerii, una exterioară, amplasată în curtea muzeului, dedicată exponatelor de mari dimensiuni, și una interioară, sub forma unui parcurs de la parter către mansarda clădirii, parcurs marcat din loc în loc cu insule expoziționale.

Nucleul expoziției se regăsește la mansardă, fiind constituit din colecții fotografice, de bilete și de piese ce provin de la variate modele de tramvai care au circulat la Iași. Printre cele mai inedite colecții sunt cea de scaune și cea de validatoare, vizitatorii putând interacționa cu aceste obiecte.
Expoziția este deschisă în perioada 7-25 martie, iar accesul este gratuit.

Evenimentul este organizat de Compania de Transport Public Iași, în parteneriat cu Asociația TRAMCLUB Iași, Atelier Spre, cu sprijinul Specializării Design, Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași.

În zilele de 11 și 18 martie, între orele 11:00 și 14:00, ieșenii vor putea descoperi două dintre tramvaiele trecutului. În Rondul Târgu Cucu, va putea fi descoperit îndeaproape singurul tramvai de tip AEG existent la Iași. Membri ai Asociației TRAMCLUB Iași vor prezenta celor interesați istoria tramvaielor AEG, ilustrată de fotografii rare.

Tramvaiul tramvaielor va asigura gratuit transportul ieșenilor interesați să descopere tramvaiele trecutului, pe ruta Rond Târgu Cucu - Rond Copou și retur.

Încheiem seria evenimentelor cu cel mai așteptat moment de către public: proiecția filmului documentar „O istorie în mers. 120 de ani de transport public la Iași”, ce va avea loc pe 14 martie, de la ora 18:00, la Ateneul din Iași.

Acest moment va fi marcat și de o dezbatere despre transportul public din Iași, ce va fi moderată de către Mihaela Munteanu, jurnalist Radio Iași.
Filmul documentar a fost realizat de către Oana Lazăr și Relu Tabără, de la Studioul Iași al Televiziunii Române ( TVR Iasi ).

Filmul prezintă martori adevărați care spun povestea noastră, de la vatmanul ultimului tramvai de Sărărie, la cei mai vechi colaboratori ai noștri.

Acesta poate fi considerat un document despre felul în care transportul public s-a dezvoltat la Iași în acești 120 de ani, despre cum a progresat, dar și despre oamenii noștri fideli, care au rămas și au trăit o viață cu noi, fiecare în meseria lui.

Pentru că istoria transportului electric ieșean e o poveste de iubire statornică și de vizionarism. Oameni pasionați și vizionari au avut, acum 120 de ani, un concept.

Au venit apoi alte generații care, la fel, au știut să urmeze chemarea modernității. Asta încercăm să facem și noi, astăzi.

Pe scurt, tramvaiul de pe cele șapte coline iesene are ceva special, profund moldav, altfel nu scriau despre el Sadoveanu, Topîrceanu, Ibrăileanu, Teodoreanu.

(Sursa: CTP Iași și Asociația TRAMCLUB IAȘI)

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2018 01:45:55    Titlul subiectului: 193826

Reportaj TVR Iași - 120 de ani de transport electric la Iași

https://www.youtube.com/watch?v=-gCzt_jvtkg&feature=youtu.be

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2018 01:46:57    Titlul subiectului: 193827

Poster dedicat evenimentelor:
Prezentarea oficială a celui de-al zecelea tramvai personalizat tematic: „Tramvaiul tramvaielor - 120 de ani de transport electric la Iași”
„Parada tramvaielor contemporane”Poster Tramvaiul tramvaielor.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  260.72 kb
 Vizualizat:  de 12373 ori

Poster Tramvaiul tramvaielor.jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2018 01:47:50    Titlul subiectului: 193828

Duminică, 4 martie 2018, începând cu ora 11, în rondul din Târgu Cucu, ieșenii sunt invitați la un eveniment special, dedicat sărbătoririi a 120 de ani de transport electric în Iași.

În cadru aniversar va fi prezentat oficial cel de-al zecelea tramvai personalizat tematic în cadrul proiectului cultural „Iași - orașul tramvaielor pictate”, realizat de Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași, în colaborare cu CTP Iași, Atelier Spre și National Paints România - Fabrica de Vopsele, cu sprijinul Facultății de Arte Vizuale și Design, Departament Design, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.

Proiectul reunește prin limbaj grafic siluetele celor mai reprezentative modele de tramvai care au circulat la Iași. Salonul mijlocului de transport este deopotrivă personalizat prin decorarea spătarelor scaunelor, pe de o parte, și prin aplicarea galeriei grafice „Doza de cultură”, pe de altă parte.

Caroseria tramvaiului a fost personalizată de 19 studenți și absolvenți ai Specializării Design, coordonați de asist. univ. dr. Silviu Teodor-Stanciu. Pentru revopsirea și personalizarea tramvaiului au fost folosiți 60 de litri de vopsea National Paints.

Tapițeria scaunelor a fost personalizată prin imprimare termică de opt studenți ai Specializării Arte Textile - Design Textil, coordonați de lect. univ. dr. Marghidan Ecaterina, lect. univ. dr. Madalina Vieriu, lect. univ. dr. Tiberiu Pop.

„Doza de cultură”, realizată de drd. arh. Tiberiu Teodor-Stanciu (Atelier Spre), reunește 40 de planșe ce prezintă, pe de o parte, extinderea rețelei de tramvai la Iași, de la 1900 până în prezent și, pe de altă parte, curiozități din istoria tramvaiului ieșean.

„Tramvaiul tramvaielor” va deschide parada tramvaielor contemporane, ce va putea fi admirată pe ruta Târgu Cucu - Copou și retur.

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
deprodioData înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 02/Aug/2021
Mesaje: 729
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2018 16:20:36    Titlul subiectului: 193840

Monografia transportului public de călători din municipiul Iași 2008-2018 se va gasi de cumparat?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
LineusData înscrierii: 11/Iun/2014
Ultima vizita: 08/Iul/2021
Mesaje: 26
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum 04 Mar 2018 14:19:50    Titlul subiectului: 193869

120 de ani de transport electric la Iași.
”Tramvaiul Tramvaielor”
GT4 - Nr. de parc 324
04.03.2018, Piața Unirii
Flickr: https://flic.kr/p/23MHJqyGT4 - 324.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  225.87 kb
 Vizualizat:  de 12196 ori

GT4 - 324.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
nightglobeData înscrierii: 11/Sep/2013
Ultima vizita: 02/Aug/2021
Mesaje: 567
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum 04 Mar 2018 16:15:42    Titlul subiectului: 193870

La paradă au participat următoarele tramvaie: GT4 324, 329 (ex 381), GT8 804, Be 8/8 162 și ST10 277. GT4-ul 324 a ieșit pe traseul 13. Be-ul și GT8-ul pe traseul 9.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alecData înscrierii: 19/Apr/2013
Ultima vizita: 23/Mar/2021
Mesaje: 15
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum 04 Mar 2018 19:11:35    Titlul subiectului: 193875

Scuzati, de unde pot sa cumpar si eu monografia?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosuaData înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Iun/2021
Mesaje: 930
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Lun 05 Mar 2018 14:44:31    Titlul subiectului: 193885

Recunosc ca si mie imi place posterul. E FOARTE reusit, simplist dar si detaliat.

Macar nu au sters din istorie, mai rea sau buna.

Puteti face poze la acest tramvai mai detaliate? Sper ca va circula mai mult timp.

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 02/Aug/2021
Mesaje: 8125
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 06 Mar 2018 12:28:43    Titlul subiectului: 193897

Miercuri, 7 martie, incepând de la ora 18:00, la Muzeul Municipal Iași va avea loc vernisajul expoziției Istoria tramvaiului ieșean, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de transport electric la Iași.

Expoziția este alcătuită din două galerii, una exterioară, amplasată în curtea muzeului, dedicată exponatelor de mari dimensiuni, și una interioară, sub forma unui parcurs de la parter către mansarda clădirii, marcat din loc în loc cu insule expoziționale. Nucleul expoziției se regăsește la mansardă, fiind constituit din colecții de bilete, scaune, validatoare, piese de tramvai și imagini de arhivă inedite cu tramvaiele care au circulat la Iași.

Vă așteptăm la expoziția "Istoria tramvaiului ieșean", la Muzeul Municipal Iași, în perioada 7-25 martie! Accesul este gratuit.

Participanții la vernisaj vor putea primi gratuit Monografia transportului public de călători din municipiul Iași - 2008-2018.

_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
LineusData înscrierii: 11/Iun/2014
Ultima vizita: 08/Iul/2021
Mesaje: 26
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum 11 Mar 2018 16:45:25    Titlul subiectului: 193932

Tramvaiul AEG & GT4 nr. de parc 324.
11.03.2018, Târgu Cucu
Flickr: https://flic.kr/p/23HvcLM // https://flic.kr/p/23HvbE8

AEG Tram & GT4 - no. 324

AEG Tram & GT4 - no. 324
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 11:34:37    Titlul subiectului: 193947

Duminică, 4 martie 2018, s-a desfășurat al doilea eveniment din seria celor organizate pentru sărbătorirea a 120 de ani de transport electric la Iași.
Începând cu ora 11, în rondul din Târgu Cucu a fost inaugurat „Tramvaiul tramvaielor“, al zecelea vagon personalizat în cadrul proiectului „Iași – orașul tramvaielor pictate“. Fiind un moment important pentru oraș, Asociația Pasionaților de Transport Public TRAMCLUB IAȘI a dorit să prezinte evoluția tramvaielor ieșene, grafica exterioară ilustrând siluetele celor mai reprezentative tipuri de vagoane care au circulat de-a lungul timpului. Caroseria a fost pictată cu vopsele de la National Paints de 18 studenți și absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design, Departamentul Design, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu“, sub coordonarea asist. univ. dr. Silviu Teodor-Stanciu. Interiorul a fost, de asemenea, personalizat, spătarele scaunelor fiind decorate prin imprimare termică, lucrare a șapte studenți ai Departamentului Arte Textile – Design Textil, coordonați de lect. univ. dr. Ecaterina Marghidan, lect. univ. dr. Madalina Vieriu și lect. univ. dr. Tiberiu Pop. Galeria grafică interioară „Doza de cultură“, realizată de drd. arh. Tiberiu Teodor-Stanciu (Atelier Spre), parcurge extinderea rețelei de tramvai a orașului, de la 1900 până în prezent, și stârnește curiozitatea călătorilor cu aspecte inedite din istoria tramvaiului ieșean.1. foto Dan Ignat.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  486.18 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

1. foto Dan Ignat.jpg2..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  349.75 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

2..JPG3..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  374.21 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

3..JPG4..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  337.13 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

4..JPG5. foto Dan Ignat.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  414.88 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

5. foto Dan Ignat.jpg6. foto Dan Ignat.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  364.47 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

6. foto Dan Ignat.jpg7..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  281.36 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

7..JPG8..jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  222.93 kb
 Vizualizat:  de 11714 ori

8..jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 11:37:46    Titlul subiectului: 193948

Publicul a avut apoi ocazia să participe la o paradă a tramvaielor contemporane (GT 4, Be 8/8, GT 8 și ST 10), deschisă de „Tramvaiul tramvaielor”. Acestea au circulat timp de o oră pe traseul Târgu Cucu – Copou și retur.


9..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  457.72 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

9..JPG10..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  417.06 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

10..JPG11..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  448.9 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

11..JPG12..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  432.33 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

12..JPG13..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  414.81 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

13..JPG14..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  501.01 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

14..JPG15..JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  403.26 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

15..JPG16..jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  431.96 kb
 Vizualizat:  de 11713 ori

16..jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 18:40:59    Titlul subiectului: 193949

Parada tramvaielor contemporane, video:
https://www.youtube.com/watch?v=OzJeHTQAljY&list=PL_med4jpwHw5Ya_KdjNZ2RM6y7GH_ISDX&index=1&t=67s

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 18:43:34    Titlul subiectului: 193950

Expoziția „Istoria tramvaiului ieșean”

Miercuri, 7 martie 2018, a avut loc vernisajul expoziției aniversare „Istoria tramvaiului ieșean”, organizată de CTP Iași la inițiativa și alături de Asociația TRAMCLUB IAȘI (parteneri: Atelier Spre, Facultatea de Arte Vizuale și Design, fabrica de vopsele National Paints). Expoziția, găzduită de Muzeul Municipal Iași a fost structurată pe două paliere, unul exterior alcătuit din utilaje și subansamble de mari dimensiuni ce provin din vechile tramvaie ieșene și unul interior, desfășurat pe trei niveluri, cu două săli expoziționale la parter, casa scării, o sală expozițională la etajul 1, iar nucleul expoziției se regăsește la mansardă.1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  143.27 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

1.jpg2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  358.72 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

2.JPG3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  368.33 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

3.JPG4.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  354.61 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

4.JPG5.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  371.42 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

5.JPG6.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  332.42 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

6.JPG7.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  448.52 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

7.JPG8.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  414.22 kb
 Vizualizat:  de 11663 ori

8.jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 18:47:30    Titlul subiectului: 193951

Vizitatorii pot descoperi componente de tramvai și de rețea ce datează de la 1900, uniforme CTP, machete de tramvai, evoluția scaunului de tramvai și a validatoarelor mecanice, o galerie de peste 200 de fotografii ce ilustreaza istoria tramvaiului ieșean, indicatoare de traseu, bilete vechi și actuale, proiecte culturale în care sunt implicate tramvaie și multe altele.


9.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  453.09 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

9.JPG10.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  255.09 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

10.JPG11.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  393.18 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

11.JPG12.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  367.08 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

12.JPG13.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  318.6 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

13.JPG14.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  312.96 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

14.JPG15.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  382.58 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

15.JPG16.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  312.52 kb
 Vizualizat:  de 11661 ori

16.JPG_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 18:58:49    Titlul subiectului: 193953

Nucleul expoziției se găsește la mansarda Muzeului Municipal:


17.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  269.58 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

17.jpg18.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  421.2 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

18.JPG19.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  443.63 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

19.JPG20.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  364.8 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

20.JPG21.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  389.39 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

21.JPG22.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  336.4 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

22.JPG23.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  370.96 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

23.JPG24.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  311.05 kb
 Vizualizat:  de 11656 ori

24.JPG_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 19:00:43    Titlul subiectului: 193954

Detalii:


25.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  361.99 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

25.JPG26.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  315.72 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

26.JPG27.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  336.37 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

27.JPG28.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  315.85 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

28.JPG29.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  384.9 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

29.JPG30.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  262.76 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

30.JPG31.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  339.62 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

31.JPG32.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  340.89 kb
 Vizualizat:  de 11655 ori

32.JPG_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 19:06:01    Titlul subiectului: 193956

Vă invităm să descoperiți personal istoria tramvaiului ieșean! Expoziția va fi deschisă până pe 25 martie 2018, iar accesul va fi gratuit.


33.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  435.87 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

33.JPG34.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  464.14 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

34.JPG35.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  298.56 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

35.JPG36.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  322.74 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

36.JPG37.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  397.91 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

37.JPG38.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  294.12 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

38.JPG39.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  420.75 kb
 Vizualizat:  de 11652 ori

39.JPG_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 21:36:13    Titlul subiectului: 193962

Directori artistici ai expoziției: asist. univ. dr. designer Silviu Teodor-Stanciu și drd. arh. Tiberiu Teodor-Stanciu

S-au implicat în activitățile de panotare și etichetare: ing. Radu D. Czech, designer Claudiu Stan, traducător Lucia Cristina Albu, ing. Radu Gheban, designer Viorel Nedelcu

Realizatori cadre machete scaune și validatoare: formația CTP Iași coordonată de maistru Mihai Tincu și ing. Dan Ștefan Viziteu.

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 22:36:59    Titlul subiectului: 193963

DESCOPERĂ TRAMVAIELE TRECUTULUI!

Duminică, 11 martie 2018, între orele 11 și 14, ieșenii au fost invitați să descopere îndeaproape tramvaiul AEG, primul tip de tramvai care a circulat la Iași începând de la 1 martie 1900. Cel de-al zecelea tramvai personalizat tematic în cadrul proiectului cultural „Iași - orașul tramvaielor pictate”, „Tramvaiul tramvaielor - 120 de ani de transport electric la Iași”, a circulat gratuit pe ruta Târgu Cucu - Copou și retur pentru a facilita accesul persoanelor interesate către rondul din Târgu Cucu. Vizitatorilor le-au fost realizate fotografii profesionale la minut cu tramvaiul de epocă și le-a fost prezentată istoria tumultoasă a acestuia.
Evenimentul a fost organizat de Compania de transport Public Iași în parteneriat cu Asociația TRAMCLUB IAȘI în contextul aniversării a 120 de ani de existență a tramvaiului ieșean.1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  174.62 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

1.jpg2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  314.53 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

2.jpg3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  323.46 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

3.jpg4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  299.53 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

4.jpg5.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  295.26 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

5.jpg6.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  303.33 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

6.jpg7.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  209.4 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

7.jpg8.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  350.39 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

8.jpg9.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  318.64 kb
 Vizualizat:  de 11613 ori

9.jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 22:42:36    Titlul subiectului: 193964

Aproximativ 200 de persoane au vizitat tramvaiul istoric de tip AEG expus în rondul din Târgu Cucu.


10.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  394.9 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

10.jpg11.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  324.98 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

11.jpg12.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  304.11 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

12.jpg13.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  316.25 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

13.jpg14.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  342.72 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

14.jpg15.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  314.68 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

15.jpg16.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  327.59 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

16.jpg17.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  286.35 kb
 Vizualizat:  de 11612 ori

17.jpg_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 22:44:26    Titlul subiectului: 193965

DESCOPERĂ TRAMVAIELE TRECUTULUI! (tramvai tip AEG), video:
https://www.youtube.com/watch?v=sTwH-aQtRbA&index=2&list=PL_med4jpwHw5Ya_KdjNZ2RM6y7GH_ISDX

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Silviu T-SData înscrierii: 03/Noi/2007
Ultima vizita: 31/Iul/2021
Mesaje: 1008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Mar 2018 23:32:09    Titlul subiectului: 193966

Miercuri, 14 martie 2018, la Ateneul din Iași va avea loc proiecția filmului documentar „O istorie în mers. 120 de ani de transport public la Iași”, realizat de către Oana Lazăr și Relu Tabără, de la Studioul TVR Iași.

Vizionarea filmului documentar va fi urmată de o dezbatere despre transportul public din Iași, ce va fi moderată de către Munteanu Mihaela Steliana, jurnalist Radio Iași.

Accesul va fi gratuit.

_________________
ASOCIAȚIA PASIONAȚILOR DE TRANSPORT PUBLIC TRAMCLUB IAȘI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community