Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri si articole de presa (non Publitrans)

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ARGEȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 30 Sep 2009 11:47:37    Titlul subiectului: Stiri si articole de presa (non Publitrans) 117807

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=8387&Itemid=375

"42 de localitți au solicitat transport cu maxi-taxi

marți, 29 septembrie 2009

119.660 lei este suma pe care o va scoate lunar din buzunar Consiliul Județean Argeș, în scopul asigurarii transportului pentru elevi. Daca în 45 de localitați, școlile beneficiaza de microbuze venite prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean, alte 42 de comune vor fi ajutate de CJ sa-și organizeze activitatea de transport al elevilor. Printre acestea, se numara Bascov, Babana, Boțești, Bradu, Budeasa, Calinești, Ciofrîngeni, Coșești, Cotmeana, Cuca, Davidești, Dragoslavele, Maracineni, Merișani, Mihaești, Mozaceni, Oarja, Poiana Lacului, Priboieni, Rociu, Stolnici, Șuici, Vedea și Vulturești. Mijloacele de transport au fost asigurate în cadrul unor parteneriate între Consiliul Județean și operatori privați, pe durata anului școlar 2009-2010.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
SIZE



Data înscrierii: 01/Mar/2008
Ultima vizita: 25/Ian/2014
Mesaje: 46
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mar 20 Oct 2009 20:18:15    Titlul subiectului: 118695

http://www.informatiiauto.ro/salariatii-dacia-vor-beneficia-de-conditii-moderne-de-transport-sid4882.html

"Pentru a oferi condiții moderne de călătorie tuturor salariaților navetiști, conducerea Dacia va înlocui mijloacele de transport utilizate până în prezent cu autobuze moderne, marca DAF și Volvo (ani de fabricație 99-2000).
Primele autobuze au sosit la Mioveni marți, 15 septembrie, iar la recepția acestora au participat François Fourmont, directorul general Dacia, angajați ai societății filiale „Transporturi Dacia” și reprezentanții Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).
Până la sfârșitul lunii noiembrie 2009, toate autobuzele din parcul actual (73 de autobuze cu an de fabricație 1994) vor fi înlocuite treptat cu 47 de autobuze marca DAF și 31 marca Volvo (ani de fabricație 1999-2000), închiriate pe o perioadă de 5 ani. Noile autobuze sunt prevăzute cu sisteme de ventilație și scaune tapițate, în conformitate cu normele europene în domeniului transportului de călători.
„Transportul salariaților a fost mereu un subiect important în cadrul axelor de ameliorare a condițiilor de muncă de la Dacia”, a declarat François Fourmont la primirea autobuzelor. „Acum 2 ani, Carlos Ghosn, președintele Renault, s-a întâlnit cu liderii SAD, care au pus problema ameliorării transportului salariaților noștri. Iar noi ne-am angajat să rezolvam această problemă. Este o sarcină importantă îndeplinită, care are drept obiectiv ameliorarea condițiilor de viață ale angajaților noștri atunci când vin și când pleacă de la serviciu. Cred că toți se vor bucura de noile autobuze”, a adăugat directorul Dacia.
În afara confortului pe timpul călătoriei, noile autobuze oferă și o capacitate de transport mai mare: numărul de locuri pe scaune va creste de la 4.349 la 4.419.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 17 Feb 2010 10:07:18    Titlul subiectului: 123786

Cand alcoolul deviaza judecata si teribilismul poate costa o viata de om... Sursa: "Adevarul de seara", editia din 17.02.2010. Link-ul: http://www.adevarul.ro/locale/pitesti/Accident_mortal_in_comuna_Cateasca_0_209979105.html

"Pitești: A trecut cu autobuzul peste un bărbat întins pe șosea

Un autobuz plin cu oameni a trecut aseară peste un bărbat întins pe șosea. Accidentul s-a întâmplat în comuna Căteasca, localnicii susținând că victima obișnuia să consume alcool și este posibil să fi fost băut.


Șoferul nu l-a văzut pe bărbatul întins pe șosea din cauza ceții dense și nu a mai putut frâna pentru a evita impactul, așa că a trecut cu autobuzul peste trupul de pe carosabil.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă bărbatul era decedat sau a murit în urma accidentului.

"În timp ce conducea autoturismul din direcția Căteasca către Cireșu a accidentat mortal o persoană de sex masculin de aproximtiv 41 de ani, care din primle cercetări se pare că se afla întins pe partea carosabilă", a declarat subinspectorul Mihai Anghel, de la Poliția Rutieră Topoloveni
."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 28 Oct 2010 12:56:55    Titlul subiectului: 135559

Fireste, noi confirmari privind ilegalitatile din transportul privat de persoane...

Dar nimeni nu taie raul din radacina, mai se fac ca iau masuri, mai o amenda care e "recuperata" in cateva zile... in loc sa interzica utilizarea cotetelor in transportul public de persoane... Evil or Very Mad

http://www.adevarul.ro/locale/pitesti/Transport_de_persoane_in_regim_de_cartofi_0_361764039.html

"Transport de persoane în regim de cartofi

Loredana Dascălu

Joi 28 oct 2010

Pitești: Seara microbuzele circulă înțesate de călători foto: Felix Cuceanu

Atunci când se termină turele de muncă sau când elevii intră ori ies de la ore, microbuzele care transportă persoane în zonele limitrofe Piteștiului și altor orașe, cară cu mult mai multe persoane decât prevede legea.

De cele mai multe ori, mașinile sunt înțesate până la refuz, oamenii find efectiv îndesați. Este o și o modalitate ca firmele să mai scoată pârleala din timpul zilei când, din cauza „piraților", mașinile circulă aproape goale.

Nu au voie să transporte persoane în picioare

Conform prevederilor legale, aceste microbuze nu au voie să tranmsporte mai muylte persoane decât numărul delocuri trecut în cartea tehnică a vehiculului respectiv. De cele mai multe ori, numărul de călători este dublu față de numărul de locuri, în special seara. „Ne cară ca pe cartofi, astea sunt condițiile, nu avem ce face pentru că nu avem cum să ajungem acasă.", spune Mihai, un elev care face zilnic naveta Pitești-Topoloveni. „În mod normal, nu au voie să transporte persoane peste numărul de locuri prevăzut în cartea tehnică a mașinii. De câte ori îi prindem, noi le dăm amenzi cu sume între 1000 și 2000 de lei, dar nu putem de fiecare dată", spune Ionel Birceanu, șeful Agenției Teritoriale Argeș a Autorității Rutiere Române. În ceea ce privește numărul de firme care au licență pentru transport persoane, în Argeș sunt peste zece asemena companii.

Patronii spun că situațiile în care mașinile lor transportă mult mai multe persoane decât prevede legea sunt izolate. Ei spun că atunci când s-a impus sumplimentarea numărului de mașini, nu au stat pe gânduri. „De regulă noi suplimentăm numărul de mașini dacă este cazul. Se întâmplă ca șoferii să ia persoane între stații, acolo unde nu mai pot fi verificați, și, în general pe rute foarte scurte. Dacă faca acest lucru ei riscă să ia amendă", spune Titu Nelu, reprezentant al firmei Ovidius Trading.

Alte firme care au avut posibilități, au introdus mașini mai amri, un fel de mini-autobuze cu 28 de locuri fiecare. „Noi avem 60 de mașini în total și 20 pe ruta Pitești Mioveni, iar fiecare mașină are 28 de locuri. În mod normal nu este necesar să transportăm în picioare, deși situații de acest gen mai apar însă izolat", spune Sorin Marinescu, directorul de transporturi de la „Vulturul Company".

Probleme cu „pirații"

Patronii de al fimrlele de transport din Argeș se vaită de faptul că , de multe ori, transportul ilegal de persoane în regim „ocazie" le fură clienții și le fură afacerea. Acersta ar fi și motivul pentru care șoferii „îndeasă" microbuzele cu oameni atunci când au de unde, pentru că, pe timpul zilei, merg pe pierdere din cauza acestor transportatori clandestini. „Luați-vă de aștia care cară cu mașinile mici oameni și ne fură clienții că pe așia nu-i oprește nimeni. Noi plătim taxe, suntem legali", spune un dispecer revoltat și aproape violent. Problema „piraților" este una reală, mai ales că nu pot fi prinși și amendați decât dacă cineva dintre călătorii din mașină dau declarații poliției. „Acești pirați crează probleme tuturor, mai ales ziua, când mașinile noastre merg mai mult goale din cauza lor. Seara se face aglomerație, normal, mai pleacă și pirații și este și fluxul mai mare de călători", spune Marinescu Sorin.

Poliția, la rândul e,i aplică amenzi atunci când îi prinde pe transportatori cu microbuzele arhipline. De multe ori însă, atât inspectorii ARR, cât și Poliția, o lasă mai moale cu amenzile și mai trec cu vederea. „Conform prevedrilor legale, amenda este cuprinsă între 360 și 480 de lei, adică este vorba de o sancțiune între 6 și 8 puncte de amendă. Organizăm și acțiuni atât ale colegilor de la Poliția Rutieră, cât și de la Prevenire pentru acest gen de situații." spune agent Laura Folea, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Flat



Data înscrierii: 11/Feb/2010
Ultima vizita: 13/Iul/2016
Mesaje: 43
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 07 Ian 2011 00:57:05    Titlul subiectului: 138527

http://observator.a1.ro/social/Hot-de-autobuz-oprit-de-politie-cu-11-focuri-de-ar_27557.html

Pasiunea pentru autobuze il va trimite din nou dupa gratii pe un argesean de 40 de ani. Proaspat iesit din penitenciar, omul nu si-a putut stapani admiratia fata de un astfel de vehicul. Fara permis si bine aghezmuit, barbatul a imprumutat un autobuz azi-noapte. Cu politia pe urme a inceput o cursa nebuna prin judet. 11 focuri de arma au tras politistii sa-l opreasca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ByOnu



Data înscrierii: 19/Mar/2010
Ultima vizita: 09/Noi/2023
Mesaje: 178
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 07 Ian 2011 01:06:14    Titlul subiectului: 138528

Un betiv a furat si a condus un articulat de la Dacia. Se pare ca domnul respectiv e un fel de "fan al transporturilor" din moment ce nu e la prima actiune de acest gen, ci cam la a 7-a, a mai furat vreo 7 autobuze si in trecut. Laughing

Autobuzul respectiv este cel din poza, are mai multe geamuri sparte, barele frontale pierdute dupa cateva tamponari. Il recunoaste cineva?

Totusi, nu-s cam multe autobuze la Dacia? Cam cate are in total ~15? (DAC articulate, ROCAR, autobuzele astea SH, etc). Oricum DACurile par a fi intr-o stare foarte foarte buna. Wink



autobuz theft.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  332.2 kb
 Vizualizat:  de 18536 ori

autobuz theft.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul MSN Messenger
Razvy_jhk



Data înscrierii: 07/Sep/2007
Ultima vizita: 27/Dec/2023
Mesaje: 119
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Sâm 08 Ian 2011 14:35:18    Titlul subiectului: 138566

AG 10 DBB este autobuzul cu pricina.
Uzina de automobile are foarte multe autobuze din acestea in jur de 30 articulate plus 70 scurte... ca sa numai vorbim de parteneri. Dac 117 sau RD 111 nu mai exista, au fost casate toate, ca in toata Romania masinile bune au fost casate iar cele rele pastrate...

Din pacate Dac 117 nu mai exista, eu am condus un SH din acesta si sa sti ca merg foarte bine si sunt mult superioare, sunt un sustinator inrait al Dac 117, dar sincer cred ca trebuie sa ne gandim si la cei care calatoresc cu ele...au destui ani si timpul lor a trecut, personal am crescut intr-un Dac 117 am invatat sa conduc pe Dac, am lucrat pe el dar acum dupa 4 ani pe BMC nu as mai putea lucra pe un Dac, luna trecuta BMC-ul meu a fost defect si am lucrat pe un Dac 112, sincer mi s-a parut cel mai dezastruos autobuz, dar Dac-urile vor avea mereu un loc in inima mea.

_________________
Adio reginica mea...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Dum 04 Mar 2018 09:52:34    Titlul subiectului: 193867

http://www.financiarpress.ro/index.php/dezvaluiri/2731-autobuzele-girexim-din-nou-pe-strazile-din-pitesti

Se pare că autobuzele fostei Girexim nu vor mai circula in parteneriat cu Publitrans, ci pe un nou traseu ce sigur nu va fi disponibil publicului, având un contract cu firma Caroli Foods. Pe parcursul acestei absente de aproape 2 ani, 6 autobuze au fost între timp cumpărate de către Transurban Satu Mare.

Citat:
Din acest an, autobuzele Girexim ale omului de afaceri Gigi Văsîi, autobuze care au asigurat alături de cele ale Publitrans și CNCD transportul local de călători din Pitești vreme de mulți ani, vor fi din nou văzute pe străzile din municipiul reședință de județ. Firma lui Văsîi a încheiat un contract cu Caroli Foods pentru transportul angajaților și a făcut cerere la Primărie pentru obținerea de avize de circulație. Traseul pe care vor circula autobuzele lui Văsîi este Caroli Foods - AMAT. Mașinile au fost scoase din parteneriatul cu CNCD și Publitrans în urma scandalului în care este acuzat de fapte de corupție și fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Razvy_jhk



Data înscrierii: 07/Sep/2007
Ultima vizita: 27/Dec/2023
Mesaje: 119
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin 16 Mar 2018 20:19:49    Titlul subiectului: 194029

Linia bascov caroli exista de trei ani,eu conduc autobuzul care face aceasta linie apartinand Girexim


FB_IMG_1516566035254.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  50.56 kb
 Vizualizat:  de 12667 ori

FB_IMG_1516566035254.jpg



_________________
Adio reginica mea...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ARGEȘ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community