Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri/Articole de presa despre transportul local - Brasov
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
CA 205



Data înscrierii: 04/Noi/2017
Ultima vizita: 24/Iul/2022
Mesaje: 18
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 25 Dec 2017 18:20:17    Titlul subiectului: 192920

Tu stii doar sa critici! Midibuzele cumparate sunt un salt catre un transport in comun modern si de calitate oricum ar arata ele si de la orice firma ar fii. Mai am o intrebare: poate imi spui si mie unde se fabrica la noi in Romania, midibuze? Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Andrei Andras



Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 376

MesajTrimis: Lun 25 Dec 2017 20:47:27    Titlul subiectului: 192921

Ăsta e interiorul. Sursă foto: Busworld

PS: Au cutie automată!



Busworld-2017-BMC-z-nowa-rodzina-Neocity-FILM-11.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  136.16 kb
 Vizualizat:  de 14630 ori

Busworld-2017-BMC-z-nowa-rodzina-Neocity-FILM-11.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 25 Dec 2017 21:55:39    Titlul subiectului: 192922

Nimeni nu produce midibuze in Romania. Dypety nu mai produce midibuze, doar microbuze si nici macar urbane, un singur autocar de la ei are adaptare pentru scaune cu rotile, dar este autocar. Eurobus nu produce decat autobuze de 12m iar Roman/Elcar, se stie ca midibuzele lor au fost foarte proaste, cateva midibuze Elcar Igero au circulat in Targu Mures pentru a inlocui microbuze. Dupa cativa ani au fost retrase de tot.
_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Baverescu



Data înscrierii: 29/Iun/2008
Ultima vizita: 21/Mai/2020
Mesaje: 232
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun 25 Dec 2017 23:13:17    Titlul subiectului: Când vom avea ce lăuda vom lăuda 192923

Citat:
Tu stii doar sa critici! Midibuzele cumparate sunt un salt catre un transport in comun modern si de calitate oricum ar arata ele si de la orice firma ar fii.
ce salt ce calitate?
Transport modern sunt metroul, trenul urban troleibuzul larg spațios silențios care nici nu se aude și care merge repede. Si evident benzi separate ptr transportul public că nu e Bucuresti sa fie de 10 ori mai multa lume.

Nu țărăniile ălea de BMC care le are orice firmă cu capital 200 lei care face transport interurban sau leagă satele între ele.
Le-au luat cu motiv ptr cursa 60 si culmea ca e inutila si le-au bagat pe alte trasee.

Ce motiv, că nu se fac mini(di)buse în România. Si dacă se făceau sigur luau!!

Nu e nici un salt catre calitate, este o nouă înapoiere.
Transport masiv de persoane pe motorina si benzina se facea acum 80 de ani cand nu erau posibilitati.
În 2006 am zis că au luat doar autobuze că să poată repara drumurile ca era mai greu cu troleele printre basculante si remorci cu asfalt, dar acum ce motiv au avut să aducă 120 de masini diesel si niciun troleibuz, niciun tramvai, niciun metrou?

Ei se opun si directivelor europene referitoare la reducerea emisiilor de CO2 si arderea motorinei in marile orase si resping si fondurile UE care se dau ptr transport electric cu trolee, tramvaie si metrou. Dar ce sa inteleaga din asta niste fumatori de exemplu?

Păi ce să lauzi măi la aștia? Ei sunt in CSI? Nici acolo nu le permiteau sa cumpere doar diesele, ba îi obliga să ia din producția proprie.

Alte orașe au metrou tramvai, zgarie nori, urbanism adevarat nu răgălii d-astea făcute prin turcia și afganistan de zici că esti la tara. Păi Brasov nu se mai deosebeste astfel cu nimic de Sacele, Fagaras, Victoria, Zarnesti, Predeal, Râșnov, Rupea.
Ia comparați orasele adevărate vestice și chiar și estice și vedeți cum au transportul, străzile, sistematizarea circulației și cladirile.

Mai vor turism, de parca mai vine cineva în concediu din vest să respire aerul îmbâcsit de noxe aici.


Ia mai citit voi aici, http://adevarul.ro/economie/bani/scania-amendata-880-milioane-euro-participarea-cartel-producatorilor-camioane-1_59cc9e455ab6550cb89b2249/index.html

Ptr tot prostul ca sa inteleaga, autobuzele au motor de camion cu unele modificări că doar nu de autoturism, iar in ultimii 30 de ani nu s-a facut nici un progres in reducerea consumurilor si noxelor emise de ele. Asta inseamna ca pot fi si euro 10 că tot poluare fac, iar cum cei din România nu schimbă filtrele de particule niciodată (că nici nu știu ce-s ălea) se subânțelege pe poluare fac autobuzele diesel în oraș.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 28 Dec 2017 22:17:41    Titlul subiectului: 192973

Citat:
Îmbunătățiri ale sistemului de transport brașovean
RATBV S.A. va opera de la începutul anului 2018 o serie de modificări în structura rețelei de transport, precum și în ceea ce privește unele orare, schimbările fiind deja aprobate de Consiliul Local al Municipiului Brașov. Potrivit directorului general al RATBV S.A., Ovidiu Bucurei, ”rețeaua de transport pe care operează RATBV S.A. cunoaște o schimbare semnificativă de la 1 ianuarie 2018 tocmai pentru a răspunde mai eficient necesităților de mobilitate ale călătorilor. Aceste modificări au la bază monitorizări ale traseelor, ale gradului de încărcare a mijloacelor de transport sau, în unele situații, ele reprezintă un răspuns al solicitărilor pertinente ale clienților noștri. În zilele următoare vom înlocui orarele și marcajele necesare, astfel ca de la începutul noului an să oferim un transport în comun la un standard de calitate și mai ridicat”.
Schimbările ce vor surveni de la 1 ianuarie 2018 se referă la:

1. pentru a facilita accesul spre strada Panselelor (cartierul Astra – Direcția de Servicii Sociale), se înființează o nouă linie de transport, cu indicativul 53, care va circula pe traseul Hidro A – Calea București – str. Berzei – str. Carpaților – capăt de linie Panselelor și retur pe la cap linie Roman – Calea București – Hidro A. Pentru evitarea suprapunerilor, de la aceeași dată, autobuzele de pe linia 5 nu vor mai circula pe varianta secundară spre strada Panselelor.
2. pentru a veni în sprijinul călătorilor din zona Bartolomeu, autobuzele de pe linia 15, care circulau anterior între capetele de linie Triaj și Independenței, își vor prelungi traseul până în cartierul Avantgarden.
3. locuitorilor din zona Stupini li se va oferi din data de 1 ianuarie 2018 o nouă posibilitate de deplasare prin prelungirea traseului actualei linii 24 până pe strada Baciului și zona Stupinii Noi.
4. în vederea asigurării unei oferte de transport cât mai atractive și eficiente, precum și pentru evitarea suprapunerilor, orarele liniilor 5 și 17 vor fi corelate, luând în calcul și faptul că autobuzele de pe linia 5 nu vor mai circula pe varianta secundară spre strada Panselelor.
5. de la 1 ianuarie 2018, autobuzele de pe linia 2 vor oferi o legătură directă între capetele de linie Rulmentul și Livada Poștei, cu următoarele mențiuni: pe sensul spre Livada Poștei, între orele 5.30 și 9.00, autobuzele vor circula direct pe strada 13 Decembrie, iar ulterior vor intra prin parcarea mall-ului Coresi. Pe sensul invers de circulație, în zilele lucrătoare, între orele 7.30 și 16.30, autobuzele de pe linia 2 vor parcurge și strada Turnului. Pe sensul de deplasare spre Rulmentul nu vor intra prin parcarea mall-ului Coresi.
6. în ceea ce privește autobuzele de pe linia 9, care asigură legătura între capetele de linie Rulmentul și Municipal, între orele 5.30 și 9.00, în sensul de deplasare spre Municipal, vor circula direct pe strada 13 decembrie, iar apoi vor intra pe traseul prin parcarea mall-ului Coresi. Pe sensul de deplasare spre Rulmentul nu vor intra prin parcarea mall-ului Coresi.
7. în urma monitorizărilor de trafic efectuate în ultima perioadă, va fi îmbunătățită frecvența de circulație pe linia 41, pe traseul Livada Poștei – Lujerului, cu mențiunea că varianta de circulație pe strada Baciului va fi efectuată de autobuzele de pe linia 24.
8. îmbunătățirea frecvenței numărului de treceri prin stații, adică creșterea numărului de autobuze pe traseu, va fi realizată și pentru călătorii din zona Carfil, în condițiile în care vor fi alocate mai multe mijloace de transport în comun pe traseu 34, cu mențiunea că, pentru realizarea unei legături cât mai directe și eficiente, nu va mai fi realizată deviația spre Colegiul Remus Răduleț.
9. în vederea respectării cât mai exacte a graficelor de circulație afișate în stații și având în vedere valorile de trafic și datele culese și prelucrate de sistemul de monitorizare a flotei prin GPS, se vor modifica orarele de circulație ale liniilor: 6, 8, 21, 22 și 32.
10. legături directe mai eficiente și mai bine organizate vor furniza și troleibuzele care vor circula pe liniile 3 și 7, în acest al doilea caz având în vedere și o frecvență îmbunătățită. Astfel, traseul cu indicativul 3 va asigura legătura între capetele de linie Stadionul Tineretului și Valea Cetății (fără a mai parcurge varianta secundară spre capătul de linie Roman), iar cele de pe traseul cu indicativul 7 vor asigura legătura directă între Rulmentul - Roman (fără varianta spre Valea Cetății).


https://www.ratbv.ro/noutati/imbunata%C8%9Biri-ale-sistemului-de-transport-bra%C8%99ovean_223/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 1238
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 29 Dec 2017 12:10:41    Titlul subiectului: 192997

Ok. Însă vad ca au redus din start traseele troleibuzelor. Rămân liniile 3 și 7 cu anumite modificări. Totuși este de mirare ca nu l-au scos de tot. Nu s-au mai casat trolee?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo 65



Data înscrierii: 29/Oct/2008
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 137
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin 29 Dec 2017 20:07:21    Titlul subiectului: 193005

Pe 7 s-a "îmbunătațit" frecvența cu minus un troleibuz care oricum circula plin
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Baverescu



Data înscrierii: 29/Iun/2008
Ultima vizita: 21/Mai/2020
Mesaje: 232
Locație: Brasov

MesajTrimis: Sâm 30 Dec 2017 00:36:34    Titlul subiectului: Au cumparat 100 masini ca sa reduca cursele 193011

Au cumparat 100 masini ca sa reduca cursele?
Ăștia sunt de râs.
Cred că ei folosesc la altceva masinile, doar scripcarul e recidivist in a folosi de pe la primarie masinile ilegal in folos propriu si combustibilul aferent de-i facuseră dosar penal mai demult. L-au achitat apoi fiind din aceeasi gașcă cu dna-ul si PMP Bășescu.

Încet încet troleibuzul dispare.
Pui troleibuze defecte și nesigure vechi de 40 de ani la curse cum e 7 si 3 cu frecventa de o oră ca să te lase-n drum și să nu ai altă optiune. Jignitor!!!

Linia 8 rămâne singura importantă de troleibuz dar defilează mai departe cu relicvele vechi de 40 de ani demne de muzeele din europa de vest sau din Rusia cu probleme tehnice grave ba nu merge directia, ba n-are frane, ba trage in stanga singur, ba are scurtcicuit, ba curentează, ba cad stalpii cand trece pe sub ei. Si asta cu bună știință ca să compromită definitiv ideea de troleibuz aici.

Măcar să nu fi picat la traseu zilnic câte 1-2 din ele și să incerce nervii călătorilor și soferilor.

Până la urmă liniile 5 și 17 ajung se se suprapună pe 70% din traseu.
Intuiesc că urmatoarea fază va fi 5 cu curse și spre Noua sau 17 și cu curse spre Municipal pe ideea de comasare 30 cu 7. Intuiesc ca asta se va face fie de pasti fie din vara.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar 06 Mar 2018 18:49:58    Titlul subiectului: 193900

Citat:
RATBV își propune „să fie mai aproape de clienții săi”. Așa că și-a redeschis pagina de Facebook
6 martie 2018 2:24 PM de Biz Brasov
Utilizatorii tuturor tipurilor de servicii oferite de RATBV S.A. au de astăzi din nou posibilitatea de a se informa cu privire la activitatea societății, de a face sugestii ori de a sesiza unele probleme prin intermediul paginii oficiale de socializare de Facebook: https://www.facebook.com/RATBV-SA

RATBV S.A. își propune prin acest demers să fie mai aproape de clienții săi, de a le oferi informații într-un timp cât mai scurt și de a primi într-un mod cât mai eficient reacții cu privire la calitatea serviciilor oferite. Pe pagina oficială de Facebook a societății vor putea fi găsite informații cu privire la sistemul de transport public de călători din municipiul Brașov, la modificările ce survin în configurarea rețelei de transport și a graficelor de circulație a mijloacelor de transport în comun. Nu în ultimul, ne propunem să promovăm serviciile oferite de societatea noastră, cel mai important fiind cel de transport public de călători.

Demn de menționat este faptul că redeschiderea paginii oficiale de Facebook a RATBV S.A. este una dintre măsurile propuse de Consiliul de Administrație al societății, prin „Planul de Administrare”, document aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor și care proiectează o politică nouă a societății inclusiv în domeniul comunicării.

RATBV De la începutul acestei săptămâni în 36 de puncte de vânzare a titlurilor de călătorie (bilete și abonamente) puse în vânzare de RATBV S.A. se poate plăti și cu cardul. Lista cu locațiile celor 36 de puncte de vânzare poate fi consultată accesând secțiunea „Tarife/Retea distributie bilete și abonamente” de pe site-ul www.ratbv.ro

Trebuie precizat faptul că în perioada imediat următoare vor fi dotate cu sisteme de plată cu cardul bancar alte 10 puncte de vânzare, locațiile acestora putând fi identificate pe site-ul societății, în secțiunea menționată. Aceste 36 de puncte de vânzare în care se pot face plăți prin intermediul cardului bancar se adaugă celor 30 de locații din oraș în care sunt amplasate automate de vânzare a titlurilor de călătorie și în care este oferită și această facilitate a plății cu cardul.


http://www.bizbrasov.ro/2018/03/06/ratbv-isi-propune-sa-fie-mai-aproape-de-clientii-sai-asa-ca-si-redeschis-pagina-de-facebook/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo 65



Data înscrierii: 29/Oct/2008
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 137
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin 23 Mar 2018 19:58:59    Titlul subiectului: 194127

RAT Bv SA organizeaza vineri o dezbatere publică ce privește viitorul societății
https://www.ratbv.ro/noutati/dezbatere-publica-referitoare-la-transportul-public-din-brasov_232/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
impuls



Data înscrierii: 03/Noi/2013
Ultima vizita: 24/Ian/2024
Mesaje: 41
Locație: Vutcani (jud. VS)

MesajTrimis: Sâm 31 Mar 2018 10:46:32    Titlul subiectului: 194214

Suplimentări pe liniile 8, 24 și 28
RATBV S.A. răspunde solicitărilor unora dintre clienții săi și suplimentează capacitatea de transport, prin suplimentarea numărului de autovehicule, pe trei trasee, respectiv 8, 24 și 28. Modificările survin de luni, 02 aprilie a.c., și au la bază și monitorizări ale gradului de încărcare ale autobuzelor și troleibuzelor care deservesc traseele menționate.
Noile grafice de circulație vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu, precum și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”.

sursa : Facebook RATBV SA

_________________
Spune NU desfiintarii transportului electric ! Spune DA aerului curat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Baverescu



Data înscrierii: 29/Iun/2008
Ultima vizita: 21/Mai/2020
Mesaje: 232
Locație: Brasov

MesajTrimis: Sâm 31 Mar 2018 18:44:35    Titlul subiectului: 194218

Suplimentează începând cu vacanța elevilor care incepe luni.
Culmea eficienței, apoi vor spune că mașinile sunt goale pe 8 si trebuie reduse.
Au rezultat ceva concluzii de la dezbaterea aia de vineri 30?
Sau concluzia e că autobuzul este soluția optimă?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
impuls



Data înscrierii: 03/Noi/2013
Ultima vizita: 24/Ian/2024
Mesaje: 41
Locație: Vutcani (jud. VS)

MesajTrimis: Sâm 31 Mar 2018 20:00:14    Titlul subiectului: 194219

M-am uitat putin pe orarul liniei 24... nu vad nici o suplimentare....tot 1 masina pe ora....ce inteleg ei prin suplimentare ?
_________________
Spune NU desfiintarii transportului electric ! Spune DA aerului curat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Sâm 31 Mar 2018 20:10:20    Titlul subiectului: 194220

Pe linia 8 suplimentarea sa facut incepand cu 26.02.2018, cand a mai fost introdus un tur scurt(pana la ora 21), astfel ajungandu-se la 8 tururi la orele de varf.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo 65



Data înscrierii: 29/Oct/2008
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 137
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 04 Apr 2018 00:15:17    Titlul subiectului: 194250

Se mai stie ceva de licitatia pentru cele 105 autobuze ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorinache96



Data înscrierii: 15/Mai/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 434
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 05 Apr 2018 05:41:00    Titlul subiectului: 194267

Pe data de 25.05.2018 se anunta castigatorul, aia daca nu apar contestati pana atunci.
Citat:
Autobuze germane sau turcești pentru Brașov?
Publicat la 05 aprilie 2018
În competiția pentru modernizarea flotei RATBVs-au înscris 4 companii din cele 35 care s-au arătat interesate de contract

Autobuze germane sau turcești pentru Brașov?
Chiar dacă 35 de firme s-au arătat interesate de licitația lansată în prima parte a lunii februarie privind achiziția a 105 autobuze de către RATBV, numai patru dintre ele au depus și oferte, procedura fiind derulată pe site-ul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a acordat și o finanțare rambursabilă pentru cumpărarea noilor mijloacelor de transport în comun. Directorul general al RATBV, Ovidiu Bucurei (foto), a precizat că dintre cele 4 companii înscrise în cursă, două sunt din Turcia, iar celelalte din Germania. Fiecare ofertant a depus câte un dosar ce are peste 1.000 de pagini, unele documente fiind redactate în limba engleză, iar reprezentantul operatorului de transport a precizat că, potrivit scenariului optimist, evaluarea se va încheia în 30 de zile. Câștigătorul va fi desemnat în urma aplicării unei formule de calcul în care se vor lua în considerare atât prețul, cât și garanția pentru vehiculele livrate.
După intrarea în vigoare a contractului, firma câștigătoare va trebui ca în termen de 26 de săptămâni să ne livreze primul lot de autobuze.
Noile autobuze ce vor intra în dotarea RATBV vor avea motorizare Diesel EURO 6 – faza C (cel mai puțin poluante motoare). Vehiculele vor avea podea joasă, fiind ușor accesibile tuturor categoriilor de călători.
Dintre cele 105 autobuze, 30 vor fi de mici dimensiuni (de 10 metri lungime), 40 dintre ele vor avea 12 metri lungime, iar alte 35 vor fi articulate (18 metri lungime).
Modernizarea flotei RATBV este realizată cu ajutorul unui credit de 114 milioane lei acordat de BERD, în baza unui contract semnat pe 15 decembrie 2017, care va trebui restituit în termen de 10 ani. Împrumutul a fost acordat fără garanție locală, Brașovul fiind unul dintre puținele orașe din România care a obținut un astfel de contract.


http://www.bzb.ro/stire/autobuze-germane-sau-turcesti-pentru-brasov-a123710
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Baverescu



Data înscrierii: 29/Iun/2008
Ultima vizita: 21/Mai/2020
Mesaje: 232
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin 06 Apr 2018 18:55:49    Titlul subiectului: 194288

Nu ne este deloc dor să trăim 2006 reloaded.
Păi care sunt firmele?
Încă nu se știe sau e secret pe bani publici?
Turcia Otocar si BMC, germania MAN si mercedes sau care?
Mai e de discutat comisioanele. Dacă ptr o țară banaieră din 35 firme producătoare auto au rămas doar 4 înseamnă că-s corupți rău ăștia. Ce cerințe or fi pus așa de grele de doar 4 firme au fost dispuse să se complice cu ei? dacă interpolam avem surpriza să constatăm că dacă la 35 firme au rămas 4 atunci la 10 nu rămânea niciuna.

Sunt atâtea firme vechi consacrate în producția de autobuze și camioane, mașinile lor asigurând transportul în toată lumea mai puțin SUA care-și produc ei.

Dacă vor fi germane inseamnă că vor fi produse parțial de românii plecați la muncă acolo.

No, hai că cu noul tun are ce cotiza domhul director la PMP la bășescu ptr alegerile din anii următori. Numai să nu-i bea până atunci, că ne trezim că mai vrea un tun apoi.

Ne așteaptă alți 15 ani de poluare de motorină și diesele grele cu motoare de camion pe străzile orașului.

Concluzia orașul transilvănean moldovenizat este și pretențios.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 06 Apr 2018 19:02:37    Titlul subiectului: 194289

As paria pe Turcia! S a deschis deja apetitul in țară!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Baverescu



Data înscrierii: 29/Iun/2008
Ultima vizita: 21/Mai/2020
Mesaje: 232
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin 06 Apr 2018 22:17:25    Titlul subiectului: 194292

Eu aș paria pe Germania si spun de ce, desi vor fi niște low-enduri. Pt că primarul sustinut de PMP PNL si altii e nevoie să dea cumva clasă bucurestiului PSD-ist care a luat turcisme Otocar. Cine știe de nu-l vedem pe ăsta premier de la vreo coaliție mai încolo, marele gospodar analog iohanisului.


Dacă rămân cu turcii vor lua BMC că-s vechii prieteni de pahar. Vor cere un preț și vor scrie altul.

Si încă o mare laudă sau realizare "măreață" a lor (aș zice bine că nu-i mai rău, adică să fim complet jupuiți și să plătim in costul impozitelor si biletelor chiar pretul autobuzelor+ comisioanelor)

Citat:
Modernizarea flotei RATBV este realizată cu ajutorul unui credit de 114 milioane lei acordat de BERD, în baza unui contract semnat pe 15 decembrie 2017, care va trebui restituit în termen de 10 ani. Împrumutul a fost acordat fără garanție locală, Brașovul fiind unul dintre puținele orașe din România care a obținut un astfel de contract.


Adică prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul.
Trebuie să fim și recunoscători??
După ce că împovărează orașul cu 10 ani plata mașinilor, sunt unici la acest aspect, poate din cauză că altii iși reabilitează transportul moca cu fonduri UE cumpărând troleibuze, tramvaie, metrouri. Au "reușit" întradevăr mult dacă nici pt transport România nu atrage fonduri UE. Atunci ptr ce altceva să atragă?? Cine să atragă fonduri UE? barmanii si buticarii de pe republicii??

Deci putem afla ce tip si de unde cumpără ptr că conform celor spuse un autobuz costă 1 085 715 lei.

Acolo scrie că de la BERD au luat 114 milioane lei, dar BERD nu dă lei ci euro, posibil să fie eronat articolul, chiar comunicatul primăriei să fie mincinos, fiind vorba de 114 miloane euro nu lei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tubus



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 58
Locație: Brasov; Germania

MesajTrimis: Lun 09 Apr 2018 08:37:10    Titlul subiectului: 194303

MAN si Mercedes se produc si in Turcia.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Baverescu



Data înscrierii: 29/Iun/2008
Ultima vizita: 21/Mai/2020
Mesaje: 232
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi 03 Mai 2018 20:10:21    Titlul subiectului: 194655

După ce că mai au doar vreo 10 troleibuze functionale mai fac si prostii mari.
Cum să mai fie atractiv troleibuzul în așa situație?
Cum tocmai la ei sunt aceste ghinioane cu troleele?

In ultimii ani sunt mai multe accidente, troleul care a luat-o la vale singur, troleul care a daramat reteaua cu stalpi cu tot peste alte masini, troleul care a si ranit calatorii ca i-a explodat o perna de aer sau un pneu, nu se stie exact ce.
Tamponările cu alte vehicule defectiunile la traseu și chinuielile personalului din depoul de trolee sunt oricum deja la ordinea zilei si nu mai are rost comentarii.

Ultimele troleibuze din Brasov sunt aduse acum 5 ani, iar penultimele acum 10 ani. Toate au vechimi de peste 30 ani. E o bătaie de joc la adresa transportului electric.

Cu toate acestea ei cumpara cu imprumut pe 10 ani 110 autobuze pentru că probabil în opinia municipalității parcul de troleibuze o fi într-o stare excelentă și nu necesită investiții deloc.

http://stiri.tvr.ro/doua-persoane-au-fost-ranite-dupa-ce-a-explodat-un-cauciuc-al-troleibuzului-in-care-se-aflau_830652.htmlhttp://stiri.tvr.ro/doua-persoane-au-fost-ranite-dupa-ce-a-explodat-un-cauciuc-al-troleibuzului-in-care-se-aflau_830652.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Mai 2018 20:34:34    Titlul subiectului: 194656

Cred ca troleul va disparea din Brasov, in ritmul asta.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Mai 2018 23:19:12    Titlul subiectului: 194658

Sincer, decat sa circule oamenii in conditiile oferite, mai bine ar renunta la troleibuze. Daca nu au de gand sa investeasca in ele si sa lase reteaua in halul asta, mai bine ar renunta. Sunt pro-troleibuz, dar e pacat sa vedem o retea in starea asta, plus, oamenii din Brasov isi fac o parere proasta despre trolee in acest mod.
_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
impuls



Data înscrierii: 03/Noi/2013
Ultima vizita: 24/Ian/2024
Mesaje: 41
Locație: Vutcani (jud. VS)

MesajTrimis: Vin 01 Iun 2018 15:38:45    Titlul subiectului: 195128

Modificări de orare și trasee pentru șapte linii de transport
În scopul eficientizării activității și pentru a răspunde cererilor clienților săi, RATBV S.A., cu acordul Primăriei Brașov și a Consiliului Local Brașov, modifică orarele și traseele unor linii de transport în comun din municipiu începând de mâine, 1 iunie a.c. Astfel, pentru a asigura o legătură cât mai rapidă între zonele Livada Poștei și Rulmentul, autobuzele de pe linia 2 nu vor mai intra pe Strada Turnului, circulând în acea zonă exclusiv pe Bulevardul 13 Decembrie, potrivit unui nou orar. Transportul călătorilor spre și din zona străzii Turnului va fi asigurat de autobuzele de pe linia 53, care vor circula pe traseul Panselelor – Calea București – Toamnei – Victoriei – Făget – Turnului, iar în sens invers pe traseul Turnului – Făget – Onix – Calea București – Berzei – Carpaților – Panselelor.
RATBV S.A. va suplimenta în zilele de lucru numărul de autobuze care vor circula pe liniile 36, 32, 16 și va schimba orarul liniei 31, pentru evitarea suprapunerilor cu linia 32 pe tronsonul comun. De asemenea, pe traseul 24 (Livada Poștei – ICPC – Stupinii Noi) va crește numărul de plecări din capătul de linie Stupinii Noi.
În aceste condiții orarele tuturor celor șapte linii menționate, respectiv 2, 53, 36, 32, 31, 24 și 16, vor fi modificate, noile grafice de circulație urmând a fi reafișate în toate stațiile de pe trasee, precum și pe site-ul www.ratbv.ro, în Secțiunea „Trasee și orare”. Noile grafice vor purta mențiunea „Valabil de la 01 iunie 2018”.

sursa : http://www.ratbv.ro

_________________
Spune NU desfiintarii transportului electric ! Spune DA aerului curat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dolomynum



Data înscrierii: 30/Aug/2008
Ultima vizita: 16/Iun/2018
Mesaje: 61
Locație: Brasov; Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 16 Iun 2018 14:28:45    Titlul subiectului: 195344

S-a reintrodus linia turistica... pe care e un BMC!

https://adevarul.ro/locale/brasov/autobuz-turistic-cu10-lei-zi-brasov-internet-plasma-ofera-turistilor-informatiidespre-obiectivele-turitice-trece-1_5b24a6b4df52022f753182e9/index.html

http://newsbv.ro/2018/06/15/brasovul-astazi-autobuz-turistic/

https://www.agerpres.ro/social/2018/06/15/autobuz-turistic-in-centrul-vechi-al-brasovului-pentru-ca-turistii-sa-viziteze-cat-mai-multe-obiective--127933

L-am vazut pe Muresenilor, dar inca nu m-am plimbat cu el.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul MSN Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Următoare
Pagina 18 din 21

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community