Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

DEVA - Stiri si articole din presa

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul HUNEDOARA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
srazvi



Data înscrierii: 11/Ian/2006
Ultima vizita: 10/Oct/2011
Mesaje: 407
Locație: Arad

MesajTrimis: Mie 12 Noi 2008 12:36:55    Titlul subiectului: DEVA - Stiri si articole din presa 100966

Hunedoara Online a scris:
Bordura buclucașă
DEVA - Bordura care delimitează cele două benzi de circulație de pe bulevardul 1 Decembrie din Deva, a reușit să dea mari bătăi de cap șoferului unui autobuz.
La acest incident a participat și un hunedorean care deși a parcat mașina pe marginea drumului, avea să constate că spațiul rămas între bordura de pe mijlocul bulevardului și spatele mașinii sale nu oferea spațiu suficient pentru un autobuz. Deși șoferul autobuzului a încercat tot felul de manevre până la urmă s-a resemnat și a așteptat întoarcerea celui care avea mașina parcată. Norocul celor aflați în trafic a fost că șoferul mașini parcate se afla în zonă și nu a zăbovit mai mult de zece minute.

Deci s-au pus borduri in mijlocul drumului, frumos Laughing Poate miine vede cineva de la Bucuresti si pune si acolo la fel, ca-i la moda peste tot borduri noi Confused
Articolul il gasiti la http://www.huon.ro/stiri/im:huon:news_special-hunedoara/articol/bordura-buclucasa/cn/news-20081111-07203822 cu o minipoza Wink

_________________
Luna Amara
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 13 Noi 2008 09:16:39    Titlul subiectului: 101002

Nu m-ar mira ca disperatilor astia din politica din Romania sa le vina ideea sa foloseasca bordurile pe post de pavele, sa paveze drumurile cu borduri asa cum era pe vremuri piatra cubica...
Ce tara... Evil or Very Mad

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 04 Mar 2010 16:34:04    Titlul subiectului: 2010-02-10 124260

http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/Transport_local_marcat_de_scandal_la_Deva_0_205779470.html

"Transport local marcat de scandal la Deva

Tiberiu Stroia

Miercuri 10 feb 2010

Patru manageri de firme de transport s-au prezentat la licitația organizată ieri de Primăria Deva. Licitația pentru desemnarea firmelor care vor prelua transportul în comun în Deva a fost amânată după un scandal monstruos.

Consilieri dați dispăruți, acuzații de blat și amenințări cu dosare penale. Acestea au fost ingredientele scandalului desfășurat la licitația pentru transportul local organizată de Primăria Deva. Totul a început când s-a constatat că trei dintre membrii comisiei de licitație nu s-au prezentat la ședință, în condițiile în care cei trei absenți semnaseră condica de prezență, ceea ce presupunea că sunt la serviciu.
taguri

Viceprimarul Florin Oancea s-a revoltat și l-a acuzat pe primarul Mircia Muntean de boicotarea licitației. „Este un lucru foarte grav. Trei colegi din executiv, angajați ai primăriei, nu s-au mai prezentat la licitație, în urma discuției cu primarul Mircia Muntean. Nu voi accepta niciodată ca transportul local să fie atribuit cu dedicație vreunui prieten al primarului”, a spus Oancea.
Cireașa de pe tort a fost așezată de doi administratori de firme de transport care susțineau că au fost înștiințați, oficial, că licitația nu va avea loc.

Primar acuzat de abuz

Licitația s-a amânat din lipsă de cvorum, ceea ce i-a enervat la culme pe cei patru administratori înscriși pe lista participanților.
„Astăzi am asistat la un abuz din partea primarului Mircia Muntean. Vom depune plângeri penale împotriva celor trei consilieri care nu s-au prezentat la licitație, deși făceau parte din comisie. Am investit foarte mult în aceste afaceri și nu ne permitem să pierdem timpul ”, a declarat Dorin Ungur, administratorul unei firme de transport. Prezent la ora la care s-a organizat licitația în sediul primăriei, edilul Devei nu a dorit să facă nicio declarație referitoare la această licitație.

Scandaluri similare la Hunedoara

Hunedoara nu a dus nici ea lipsă de scandaluri pe tema transportului local. Primarul Ovidiu Hada a refuzat să mai plătească unui transportator biletele gratuite ale pensionarilor, care au avut de suferit pentru că nu au mai fost acceptați în microbuze."

__________________________________________________________

Voi realizati pana unde si in ce hal au ajuns magariile din jurul "afacerii" transportului local ?!? Evil or Very Mad


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mar 26 Iul 2011 15:01:22, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mar 09 Mar 2010 11:56:26    Titlul subiectului: 2010-01-15 124419

Un pic mai vechi, dar bun:

http://mures.adevarul.ro/locale/hunedoara/Transport_public_fara_controlori_0_190181107.html

"Transport public fără controlori

Tiberiu Stroia

Vineri 15 ian 2010

Devenii reclamă că uneori mijloacele de transport în comun nu respectă întervalul orar și că au culoarele prea înguste.

Începutul de an îi aruncă în șomaj pe controlorii de bilete de pe cele două linii de transport locale din Deva. Managerii celor două firme, Deva Trans și Tirius Transtur, au hotărât să renunțe la serviciile lor și îi vor înlocui cu aparate automate. Astfel, prin instalarea aparatelor în stații, pasagerii nu vor mai cumpăra bilete de la șoferii de autobuz.

,,Am renunțat la controlorii de bilete pentru că erau mână în mână cu șoferii. În acest fel, banii încasați de la călători erau cu mult mai puțini decât ar fi trebuit”, a declarat Marian Muntean, directorul firmei Deva Trans. Situația este similară și în cazul celei de-a doua firme care asigură transportul local în Deva. Aici, ultimul controlor de bilete a intrat în șomaj la sfârșitul lunii trecute.

Promisiuni de modernizare

În privința serviciilor oferite de cei doi operatori de transport în comun cea mai mare problemă a devenilor rămâne faptul că unele microbuze au un spațiu foarte mic între scaune. În acest fel, circulația pe culoar este foarte dificilă. „Din punctul meu de vedere, astfel de microbuze ar trebui să dispară din peisaj. Când sunt aglomerate nu te poți mișca pe culoar. Odată mi-am rupt toți nasturii de la haină până am reușit să ajung la ieșire”, a spus Matei Costea, din Deva.

În replică, managerul firmei Tirius Trans susține că se vor face investiții în modernizarea microbuzelor. „Avem achiziționate două autobuze de transport persoane urmând ca, în limita posibilităților, să continuăm investițiile”, a declarat Tiberiu Duma, director Tirius Trans.

Vom avea prețuri neschimbate?
Devenii nu au nicio siguranță că prețul biletelor va rămâne la fel. Managerii firmelor de transport așteaptă să vadă cum vor evolua prețurile la combustibil pe parcursul anului. Ultima scumpire a prețului la bilete a avut loc anul trecut, când prețul unui bilet a fost majorat de la 1 leu la 1, 5 lei, cât este și în prezent.
"


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mar 26 Iul 2011 15:01:46, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mar 15 Feb 2011 11:19:44    Titlul subiectului: 2011-02-15 139951

Mie mi se pare o facatura evidenta, dar astia de la ziar par sa o ia de buna, cred ca sunt cam naivi... mare smecherie sa suprapui o schita a unui tramvai suspendat peste o vedere veche... Rolling Eyes

Da' e macar interesant ca povestire S.F. ... Laughing

http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/Enigma-Jules-Verne-Romania-Deva_0_427757244.html

"Enigmă: cine e Jules Verne de România care în 1900 visa la tramvaie suspendate în centrul municipiului Deva

Tiberiu Stroia

Marți 15 feb 2011

Viziunea artistului s-a dovedit eronată: Deva nu are tramvaie suspendate

O carte poștală veche, descoperită din întâmplare de un devean împătimit de SF, prezintă o imagine a municipiului Deva de la începutul anilor 1900, în care tramvaiele suspendate circulă deasupra străzii Regina Maria din centrul orașului.

În desenul care reproduce fidel vechiul centru al muncipiului Deva apar mai multe personaje, trăsuri, biciclete și un tramvai suspendat.

“Cred că un artist a încercat să-și imagineze cum va arăta orașul peste o sută de ani. Este ca tema <Noi> pe care o primeam la orele de desen, înainte de 1989, și în care trebuia să pictăm cum credem noi că va arăta orașul în anul 2000”, spune Marius Olar, membru al Asociației Teseract.

Hunedoreanul, pasionat de fotografie și literatură SF, spune că a primit fotografia în format electronic, alături de alte câteva sute de imagini reprezentând orașele României la început de secol XX.

“Ar fi interesant să aflăm cine este autorul. Anii 1900 au fost foarte creativi. Operele lui Jules Verne aprindeau imaginația tuturor”, spune Marius."



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  48.36 kb
 Vizualizat:  de 12807 ori

1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 09 Apr 2018 19:54:29    Titlul subiectului: 194319

http://www.mesagerulhunedorean.ro/primarul-florin-oancea-a-dezamorsat-situatia-transportului-local/

Citat:

Primarul Florin Oancea a dezamorsat situația transportului local

De la 1 aprilie 2018, fără nici o păcăleală, exista riscul ca transportul local din municipiul Deva să fie întrerupt. Motivul? Tirius Trans, operatorul de transport local, a anunțat primăria că va suspenda activitatea din cauze financiare.

„În data de 28 martie, operatorul SC Tirius Transtur SRL a trimis o notă Primăriei Deva, prin care anunța decizia unilaterală a societății de transport de a suspenda transportul public local, începând cu 1 aprilie 2018. Motivele invocate sunt de natură economică, respectiv veniturile înregistrate de societate nu mai acoperă costurile de operare. Societatea de transport solicită o creștere a subvenției și, pentru a fi mai convingători în argumentație, întrerup efectiv transportul în comun. Decizia lor mi-a fost adusă la cunoștință vineri după-amiază. În această dimineață, (n.r.-ieri) am convocat o ședință operativă cu directorii din primărie și cu participarea administratorului firmei de transport, Tiberiu Duma. După mai bine de o oră de negocieri, am găsit o soluție pentru deblocarea situației și reluarea transportului în comun în Deva, la parametri normali. Iar, în final, încă o veste bună: conform unui proiect de HCL, va crește plafonul de acordare a subvenției la transportul în comun pentru pensionari, de la pensii de 800 de lei, la cei cu pensii până la 1.000 de lei”, a scris primarul municipiului Deva, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.
[/b]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 03 Sep 2018 23:46:52    Titlul subiectului: 196318

Primăria Municipiului Deva își infiinteaza propria societate de transport public, după lovitura primita din partea Tirius Transtur, care a sistat transportul local din oraș.

Citat:
COMUNICAT DE PRESĂ

Transportul public local în municipiul Deva va fi reluat în această săptămână

Societatea de transport public local a municipiului Deva își începe activitatea în această săptămână.

Marți, 4 septembrie 2018, societatea de transport a Primăriei Municipiului Deva va semna, la Timișoara, un contract de închiriere cu societatea de transport a Primăriei Municipiului Timișoara, pentru șapte autobuze Mercedes-Benz Conecto, dotate cu aer condiționat. Autobuzele vor opera pe teritoriul municipiului Deva - pe toate cele șase trasee și cu respectarea orarului stabilit prin Hotărârea Consiliului Local Deva, până la sfârșitul anului, dată până la care firma de transport local a municipalității va reuși să achiziționeze propriile mașini.

De asemenea, astăzi, luni, 3 septembrie 2018, la ora 16:00, reprezentanții Primăriei Municipiului Deva vor avea o întâlnire cu operatorul de transport interjudețean BV Dasler SRL, ale cărui mijloace de transport în comun tranzitează municipiul Deva, cu opriri în mai multe stații de pe traseele locale, pentru a negocia închirierea de către municipalitate a altor cinci mijloace de transport.

Acestea sunt măsurile de urgență la care municipalitatea deveană a apelat după ce operatorul SC Tirius Transtur SRL a sistat ilegal transportul local în municipiul Deva, nerespectându-și obligațiile contractuale.
Ca urmare a situației de criză creată de operatorul de transport local, Primăria Municipiului Deva a acționat în instanță SC Tirius Transtur SRL, cererea de ordonanță președințială urmând a se judeca în data de 12 septembrie 2018, la Tribunalul Hunedoara.

Puteți urmări conferința de presă integrală susținută de primarul Nicolae-Florin Oancea pe această temă, luni, 3 septembrie 2018.

Biroul de presă


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=521500644987543&id=1652274128428704
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul HUNEDOARA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community