Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Sistemul Automat de Taxare - cardurile Activ si Multiplu
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 11 Mai 2018 11:01:06    Titlul subiectului: 194785

Conform unor informații primite acum câteva minute de la Ștefan/stfp, pe ecranele mai multor autobuze și tramvaie ar fi afișat textul "Garaj".
Chestionați despre acest aspect, șoferii și vamani au pus că este o problemă generală a sistemului de taxare.
Problema era cel puțin în vehiculele de pe liniile 19, 116 și 323.

Știe cineva mai multe detalii?

Așadar să înțeleg că este "ofertă" la RATB, se merge gratis? Twisted Evil

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 11 Mai 2018 11:12:50    Titlul subiectului: 194786

Mda, se confirmă:

https://www.romaniatv.net/probleme-la-sistemul-automat-de-taxare-al-ratb-unii-calatori-suprataxati-la-validarea-cardurilor_419212.html

"Probleme la sistemul automat de taxare al RATB. Unii călători, suprataxați la validarea cardurilor

Sursa: romaniatv.net

Sistemul automat de taxare al RATB prezintă unele disfuncționalități vineri dimineață. Călătorii care și-au validat cardurile tip abonament, cu portofel electronic, au fost suprataxați.

Călătorii RATB care au card tip abonament cu portofel electronic au fost suprataxați în momentul validării. Astfel, aceștia au plătit pentru o călătorie 2,5 lei în loc de 1,3 lei.

Reprezentanții RATB au confirmat prezența unor erori la sistemul de validare a biletelor și au precizat că lucrează la remedierea acestora.

"Specialiștii încearcă în acest moment să afle care sunt cauzele disfuncționalității și să găsescă soluțiile pentru remedierea acesteia", a declarat, pentru RomaniaTV.net, Liviu Vulpe, cordonator presă RATB.

Călătorii păgubiți pot face o sesizare pe adresa info@ratb.ro, urmând ca Regia să le restituie suma încasată în plus.

Totodată, reprezentanții RATB precizează că cei care nu și-au putut valida cardul, pentru că sistemul considera că nu aveau fonduri suficiente, nu vor primi amenzi în cazul unui control."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 15/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 11 Mai 2018 13:09:03    Titlul subiectului: 194789

Sistemul este încă oprit. Sunt curios cat ar fi paguba pentru RATB...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 13 Mai 2018 15:59:49    Titlul subiectului: 194843

Si eu am vazut vineri, dupa masa, un mesaj similar, in tramvaiul de pe linia 55, la capatul de la Granitul SA. Am crezut ca vatmanul este de vina.
Cine face mentenanta sistemului de taxare ? RATB sau UTI ?

Later Edit: S-a postat anuntul si pe site-ul RATB: http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=884

Citat:
Probleme tehnice la Sistemul Automat de Taxare

Sistemul Automat de Taxare (SAT) care asigură încasarea contravalorii călătoriilor în mijloacele de transport ale RATB prezintă unele probleme tehnice pe platforma online și la validarea plății cu portofel electronic.
Specialiștii care administrează SAT lucrează pentru identificarea cauzelor și remedierea urgentă a situației. RATB a luat măsuri ca angajații însărcinați cu verificarea titlurilor de călătorie să nu aplice sancțiuni în astfel de cazuri.
Regretăm situația apărută și îi informăm pe cei afectați de aceste disfuncționalități că pot recupera diferența dintre tariful de călătorie și suma dedusă în mod eronat de sistemul electronic solicitând acest lucru în scris, prin email la info@ratb.ro, precum și prin poștă sau direct la sediul Regiei din Bd. Dinicu Golescu nr.1, sector 1, București.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 07 Ian 2019 15:44:42    Titlul subiectului: 198186

Pe site-ul STB a aparut noul regulament privind contraventiile: http://stbsa.ro/contraventii.php

Citat:
Contraventii

La urcarea in mijlocul de transport in comun, calatorul este obligat sa valideze de indata cardul de transport, indiferent de titlul de calatorie detinut.

La solicitarea reprezentanților corpului de control, călătorii sunt obligați să prezinte acestora titlurile de călătorie utilizate în acel moment. Posesorii de abonamente nominale sau legitimații nominale sunt obligați să prezinte la cererea acestora actele de identitate.

Respectarea unei tinute decente, formata din camasa de culoare deschisa si pantalon culoare inchisa, reprezinta o masura impusa de Societatea de Transport Bucuresti STB SA angajatilor ce indeplinesc functia de controlor legitimatii de calatorie. In timpul programului de lucru (in functie de anotimp), controlorii legitimatilor de calatorie poarta: - vestele (culoare albastru) cu sigla STB (față) și cu inscripția CONTROL (spate); sau - tricouri tip polo (culoare albastru), inscriptionate cu aceleasi insemne distinctive, care se regasesc si pe veste.

Reglementările referitoare la aplicarea sancțiunilor contravenționale sunt prevăzute în Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București – Ilfov (Regulamentul_Serviciului_de_Transport.pdf):

Potrivit prevederilor OG 2/2001, pentru contravențiile săvârșite de minorii care au împlinit 14 ani, amenda stabilită pentru fapta săvârșită se reduce la jumătate.

“Plata amenzilor contravenționale se poate efectua la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităților autorităților administrației publice locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcționează, de cetățenia, domiciliul sau de reședința contravenientului, ori de locul săvârșirii contravenției”.

Pentru călătoria fără titlu de transport valabil și validat, sau fără un alt document care să permită efectuarea călătoriei, contravenientul poate achita pe loc contravaloarea unui titlu de transport la tarif special (suprataxa), fără a se mai încheia proces-verbal de contravenție.

In situatia in care calatorul achita pe loc titlul de călătorie la tarif special, agentul de control elibereaza cardul de suprataxa completand datele inscriptionate pe verso. Emiterea unui card de suprataxa permite finalizarea calatoriei in mijlocul de transport in care s-a constatat contraventia, insa nu permite efectuarea altor calatorii in alte mijloace de transport. Acest tip de card este un document cu regim special. In cazul in care se doreste factura fiscala, aceasta se elibereaza la sediul din Calea Serban Voda nr. 164-168, sector 4, pe baza cardului de suprataxa si a actului de identitate.

Refuzul achitării pe loc a contravalorii titlului de călătorie la tarif special va avea drept consecință sancționarea contravențională a persoanei, prin întocmirea procesului verbal de contravenție.

Contravenientul are posibilitatea să achite, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, valoarea menționată în dreptul rubricii “plătibil în 15 zile…….”:

Contravențiile se sancționează după cum urmează:

i. cele de la litera c-q, cu amenda de 500 RON (plătibilă în 15 zile - 250 lei)
ii. cele de la litera r, cu amenda de 100 RON (plătibilă în 15 zile - 50 lei)
iii. cele de la litera s-v, cu amenda de 500 RON (plătibilă în 15 zile - 250 lei)
iv. cele de la litera a, cu amenda de 500 RON (plătibilă în 15 zile - 250 lei)
v. cele de la litera b, cu amenda de 150 RON (plătibilă în 15 zile - 75 lei)
ATENTIE! Suprataxa se emite numai pentru contraventiile de la alin.2 litera a.

Conform art. 18 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate.. In caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici.

Conform Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de calatori in regiunea Bucuresti-Ilfov, călătorul are obligatia sa valideze titlul de călătorie, indiferent de tipul acestuia, la fiecare urcare într-un vehicul de transport public (tramvai, troleibuz, autobuz), pe toată aria teritorială București – lfov.

Bonul fiscal nu reprezinta titlu de calatorie. Verificarea titlului de calatorie de catre agentii constatatori.se face doar prin intermediul cardului de transport.

Pe portiunea de traseu comun a mai multor linii urbane de transport, abonamentul eliberat pentru una dintre ele se poate utiliza si pentru celelalte. Formula “Traseu comun” se refera la liniile urbane ale Societatii de Transport Bucuresti STB-SA care au, pe anumite portiuni, traseu comun.

Abonamentele eliberate pentru liniile preorasenesti, liniile Expres sau linii speciale au tarife diferite fata de liniile urbane, fiind distinct mentionate in oferta tarifara, in consecinta un calator care are abonament valabil pe liniile urbane nu poate justifica plata calatoriei pe portiunea de traseu comun cu liniile preorasenesti, liniile Expres sau linii speciale.

Contravaloarea taxei de călătorie dedusă odată cu validarea Portofelului electronic, dă dreptul la o singură călătorie, pe o semicursă, fără întrerupere, numai în vehiculul în care a fost validat.

Cardurile de călătorie se vor folosi numai în condițiile pentru care au fost eliberate.

Cardurile Activ nominale nu pot fi transmise altor persoane.

Prin Decizia nr.953 din 19.12.2006, publicată în Monitorul Oficial nr.53 din 23.01.2007, Curtea Constituțională a constatat că prevederile art.32 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor sunt neconstituționale.

Plângerea împotriva procesului-verbal de contravenție poate fi depusă la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Am subliniat cu rosu mentiunea obligativitatii validarii titlului de calatorie indiferent de ce tip este, aici intra si abonamentul.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 08 Feb 2019 14:51:02    Titlul subiectului: 198882

De luni, 11 februarie, elevii au gratuitate la STB pe liniile urbane. Articolul se găsește aici:
https://a1.ro/news/social/transport-gratuit-in-bucuresti-cine-beneficiaza-de-abonament-gratuit-stb-id840588.html
Citat:
Abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe bază carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate-în cazul elevilor cu vârstă de peste 14 ani-cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârstă de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în bază adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampilă unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învățământ din București, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu și indiferent de formă de învățământ (curs de zi, frecvență redusă).

De transport gratuit în București vor beneficia numai elevii din învățământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal și profesional, cu vârstă până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale, iar validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

Abonamentele nu sunt valabile însă pe liniile expres și liniile speciale.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 21 Feb 2019 10:27:13    Titlul subiectului: 199073

Forumalere necesare pentru pensionari, pentru ca acestia sa isi ridice cardurile: http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=1002
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 02 Mar 2019 19:16:43    Titlul subiectului: 199223

Dupa 11 ani, cardul meu Activ a "decedat". Casierita de la contrul de abonamente m-a pus sa completez o cerere, apoi mi-a spus sa ma duc a doua zi, la orice centru de abonamente al STB-ului. Aici am mai compl,etat o cerere, cu GDRP (foto 1), apoi am platit 4.7 RON pentru noul card. In cele 24 de ore, pana sa imi rididc noul card, am folosit cardul de la BCR (Zambet).
Casierita de la centrul de abonamente se mira ce vechi era cardul, avand serie mica. Il aveam de 11 ani, inca de la inceputul aparitiei cardurilor.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
V3A-93



Data înscrierii: 24/Feb/2018
Ultima vizita: 02/Ian/2024
Mesaje: 71
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 10 Mar 2019 19:27:31    Titlul subiectului: 199340

Chiar dacă e rupt, păstrează-l.Este rar, mai ales dacă are serie mică Smile Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 11 Mar 2019 09:45:34    Titlul subiectului: 199354

Il voi pastra.
Referitor la noua reglementare a STB-ului de a valida obligatoriu orice titlu de calatorie m-am prins repede care a fost menirea acestei masuri. De a stoarce cat mai multi bani de la 'fraieri'. Chestia cu statistica este o mare vrajeala. Circulatia mijloacelor de transport in comun nu s-a imbunatatit deloc.
Sunt foarte curios daca cei de Ferentari sau Giulesti Sarbi isi valideaza titlurile de calatorie la fiecare urcare in vehicul ? Very Happy

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 26 Mar 2019 21:59:41    Titlul subiectului: 199636

Am reusit "performanta" sa pierd noul card, la mai putin de o luna dupa ce l-am primit. Am depus iar o cerere azi, la un centru de abonamente STB si il voi ridica maine pe cel nou.
Acum am inteles cum functioneaza treaba. Daca nu ai nimic pe portofelul electronic, atunci noul card ti-l elibereaza pe loc (cu plata aferenta a sumei de 3,5 RON).
Daca, pe langa un abonament, ai si portofel electronic, atunci noul card ti-l elibereaza, dupa 24 de ore.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mie 27 Mar 2019 11:13:18    Titlul subiectului: 199653

Logica validării oricărui card este doar în cazul validării în mijloace de transport aparținând altei companii afiliate aceluiași sistem de taxare. Dacă mă urc în autobuzul de Chitila cu card RATB, chiar dacă e abonament valabil pe toate liniile regionale, trebuie taxat, dar pe liniile urbane sau regionale ale operatorului care a emis cardul, e o idioțenie. Poate cel mult pe liniile regionale.
Din punctul meu de vedere, anulează exact motivul pentru care am preferat abonamentul: faptul că urc în mijlocul de transport și mă așez pe scaun, nu stau să caut validatorul și până validez să mă trezesc că stau în picioare. Am văzut însă pe vremuri că unii controlori luau cardul, îl verificau și-l validau pe urmă la un validator.
Iar cu un avocat, orice amendă pentru nevalidarea într'un mijloc de transport al unui operator a unui card valid prin cumpărare de la același operator, poate fi anulată.
Deși cu noile validatoare, validarea se face mai ușor, timpul de validare mi se pare tot mare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Mie 27 Mar 2019 12:10:54    Titlul subiectului: 199660

Are cineva poze cu noul model de card STB? Că știu că se schimbase, era cel arătat pe monitoarele Otokar. M-ar interesa în mod special la cardul Multiplu, dacă materialul mai e hârtie sau e făcut din același material ca Activul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 30 Mar 2019 18:44:54    Titlul subiectului: 199791

STB vrea sa cumpere carduri contactless in valoare de aproape un milion de euro. Articolul se gaseste aici.

Citat:
STB vrea să cumpere carduri de transport contactless de aproape 1 milion de euro

Societatea de Transport București (STB) organizează licitație pentru achiziționarea de carduri contactless reîncărcabile și de unică folosință, la o valoare totală estimată de 4.312.590 lei.

Primăriei Capitalei, cardurile vor fi comercializate prin cele 226 centre de vânzare ale STB, fiind compatibile cu sistemul automat de taxare implementat în prezent.

"Cantitatea estimată a avut în vedere cererea medie de carduri din anii anteriori, precum și implementarea proiectului privind acordarea de carduri electronice pensionarilor cu domiciliul stabil în Municipiul București. Precizăm că necesarul estimat este luat în considerare în vederea desfășurării optime a activităților Societății de Transport București STB SA pentru o perioadă de doi ani", se precizează în comunicat.

STB a anunțat pe SICAP, pe 21 martie, această licitație. Este vorba despre trei loturi: carduri CFC-R, între 843.600 - 1.135.600 bucăți, la o valoare estimată de 2.248.990 lei; carduri CFC-UF, între 1.857.000 - 2.690.000 bucăți, la o valoare estimată de 1.721.600 lei; carduri inscripționabile termic, între 330.000 - 570.000 bucăți, la o valoare estimată de 342.000 lei.

Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare - 23 aprilie.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 30 Mar 2019 19:38:42    Titlul subiectului: 199806

Poze cu cardul Activ STB si cu un card, cu doua calatorii pe liniile preorasenesti, achizitionat, din greseala de la automatul de bilete aflat in statia linilor expres.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Dum 31 Mar 2019 07:55:33    Titlul subiectului: 199827

Ok. Cardul Multiplu e făcut tot din hârtie, sau e plastifiat ca Activul acum?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Dum 31 Mar 2019 19:43:12    Titlul subiectului: 199839

Un articol al știrilor ProTV ce arată cât de în urmă a rămas Capitala la sistemul de ticketing:
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/orasele-care-au-modernizat-transportul-in-comun-inaintea-capitalei-cum-se-platesc-biletele.html
Citat:
Tot mai multe orașe mari din România se modernizează. Au preluat modelul occidental de plată a biletului de transport public și au introdus POS-uri în autobuze sau tramvaie.

Timișoara, Oradea, Iași și Sibiu devin astfel mai prietenoase cu turiștii care le vizitează și nu știu de unde să cumpere bilete, dar și cu locuitorii care sunt pe fugă. Bucureștiul rămâne, deocamdată, în urmă.

Reprezentanții companiei de transport din Timișoara au montat
POS-uri pe cele mai circulate linii, dar și pe ruta care duce la aeroport. Planul este ca până în vară să doteze cu acest sistem toate cele 350 de autobuze și tramvaie. Primii care au beneficiat de această facilitate au fost turiștii.

Mervin, turist din Franța: “Este foarte ușor pentru pe noi, pentru că am ajuns și nu știam cum să plătim biletul. Dacă ieși în oraș noaptea și nu ai bilet, este foarte ușor pentru noi.”

Manuel, turist din Spania: “Nu trebuie să schimbăm banii, când am ajuns eram: ”Oh, Dumnezeule, ce trebuie să facem să luăm autobuzul?” Și când am văzut astea, oh, e foarte ușor. Pun cardul, perfect!”

Codruț, turist: “Dai cu cardul... Deci, am trăit în America 22 de ani și aproape totul e pe card. E mult mai safe, cum s-ar zice.”

Ludovic Satmari, ghid de turism: “Turiștii câteodată nu au bani schimbați, apoi dacă au bani schimbați, nu știu de unde să cumpere biletele. Toată lumea are, însă, un card și poate poate plăti așa.”

De altfel, și locuitorii sunt încântați. Mai ales că în weekend sunt foarte puține chioșcuri deschise de unde se pot cumpăra bilete.

“E o idee bună, pentru că, dacă nu îți iei bilet sau ai uitat, e foarte eficient să plătești așa și o să fie mai puține certuri cu controlorii”, spune un localnic.

În numai o săptămână de când au fost montate, au fost plătite peste 200 de bilete prin acest sistem. Plata se face foarte simplu. Trebuie să apropiați cardul de dispozitivul POS. Acesta eliberează o chitanță care este valabilă 60 de minute.

Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT: “Este o modalitate de a combate inclusiv călătoriile frauduloase, de a atrage turiștii care traversează orașul Timișoara, pentru că le e mult mai ușor să le procure un bilet în acest fel, direct din mijlocul de transport în comun.”

În Oradea, existau trei tipuri de plată - cu bilet, cu abonament sau prin telefon - însă de luna trecută, societatea de transport în comun a implementat și sistemul prin card.

Viorel Pop, director general Oradea Transport Local: “Am montat 342 de astfel de aparate în 80 de autobuze și 70 de tramvaie. În luna februarie, am avut 20.000 de bilete cumpărate cu cardul bancar.”

În Capitală, deocamdată, totul este la stadiul de proiect. Societatea de Transport București ar putea să introducă acest sistem în luna octombrie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 02 Apr 2019 08:36:26    Titlul subiectului: 199897

UKVZ-KTM-5 a scris:
Ok. Cardul Multiplu e făcut tot din hârtie, sau e plastifiat ca Activul acum?

Un fel de carton. Nu este plastifiat.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 04 Apr 2019 20:29:15    Titlul subiectului: 199985

Cum arata formularul special pe care trebuie sa il completeze pensionarii, pentru a avea gratuitate pe transportul in comun: http://stbsa.ro/docpdf/Formular%20Gratuitate%20Pensionari.pdf
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 13 Iun 2019 14:48:31    Titlul subiectului: 201162

Am si eu o intrebare. In afara de cei care stau pe primul scaun, care este in dreptul afisului, ceilalti calatori cum pot vedea literele mici de pe afisul cu cardul activ ? Isi cumpara un binoclu ? Laughing Laughing Laughing
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Joi 13 Iun 2019 19:42:40    Titlul subiectului: 201165

Depinde de vehicul. La tramvaie parcă mai erau și în spate, problema e că nu sunt puse la vedere.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 13 Iun 2019 22:10:18    Titlul subiectului: 201168

In spate sau in fata, cine poate citi asa caractere mici ?
Spre exemplu, in Constanta sunt caractere mari

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 02 Iul 2019 07:32:43    Titlul subiectului: 201364

Oare cei de la STB citesc forumul ? Laughing
Saptamana trecuta, intr-un troleibuz de pe linia 86, am vazut, in zona de mijloc, noi afise privind utilizarea validatorului.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Mar 02 Iul 2019 07:40:26    Titlul subiectului: 201369

Oho, alea sunt de vreo 6 luni acolo, dacă nu și mai bine. Sunt puse la prima ușă, în unele tramvaie și la ultima.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 02 Iul 2019 07:50:16    Titlul subiectului: 201373

La foarte putine vehicule STB se mai gasesc
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... , 19, 20, 21  Următoare
Pagina 20 din 21

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community