Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete si abonamente S.C. Transport Public Tulcea

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TULCEA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2007 14:04:52    Titlul subiectului: Bilete si abonamente S.C. Transport Public Tulcea 84163

2 bilete cu cate 2 călătorii.
Validarea biletelor se face prin imprimarea pe bilete, cu cerneală, a unor combinatii de caractere care probabil identifică în mod unic vehiculul, linia etc.
Sistemul ăsta de validatoare e greoi în exploatare, seamănă cumva cu cele de la Iași (cel puțin cu cele pe care le-am prins eu în ~2000) și din cauza cărora mi-am și luat prima și singura (de până acum) amendă și asta doar pentru că aparatul în cauză nu mai avea cerneală suficientă iar eu n-am știut că trebuie brutalizat pentru a "stoarce" de la el imprimarea datelor necesare...
Să revenim... Textul ăla, "Vă garantez călătoria fără stres, Folosiți-mă" m-a amuzat copios.



bilete1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  26.56 kb
 Vizualizat:  de 30178 ori

bilete1.jpg



bilete2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  27.97 kb
 Vizualizat:  de 30178 ori

bilete2.jpg



TL02HHP-P1120339.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  90.84 kb
 Vizualizat:  de 30178 ori

TL02HHP-P1120339.jpg




Ultima modificare efectuată Catalin Ghita la Joi 31 Mar 2011 22:28:13, modificat de 2 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Dum 29 Aug 2010 21:00:10    Titlul subiectului: 132650

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-200_de_lei_amenda_pentru_cei_care_se_zgarcesc_la_bilet_0_325767648.html

"Tulcea:200 de lei amenda pentru cei care se zgârcesc la bilet!

Costel Constantinescu

Duminică 29 aug 2010

Tulcea

Pentru o economie de 4 lei puteți fi amendat cu 200
Noul regulament de transport local va scoate bani și din buzunarul tulcenilor cu o atitudine jignitoare față de controlori.

Tulcenii care călătoresc cu autobuzul fără bilet riscă o amendă de până la 200 lei, conform noului regulament privind transportului public local de persoane prin curse regulate pe raza municipiului introdus vara aceasta. Măsura a fost luată de autorități întrucât până în prezent legislația locală în domeniu era destul de prost concepută și confuză iar fenomenul contravențional este în continuă creștere.

„Conform evidențelor noastre, anul trecut media lunară a contravențiilor sancționate a fost de circa 100, iar după primele trei luni din acest an a crescut la 110. Ceea ce este cel mai regretabil o reprezintă frecvența fenomenului în rândul adolescenților, la care se adaugă manifestările necivilizate ale acestuia în relațiile cu personalul nostru, mai ales în situațiile în care călătoresc în grupuri”, declară directorul general al Transport Public, Vladimir Șopov.

Nu numai neprezentarea biletului la control va fi sancționată cu amendă de la 100 la 200 de lei ci și influențarea, intimidarea sau obstrucționarea controlorilor în scopul deturnării, limitării sau renunțării la acțiunile de control, împiedicarea deschiderii sau închiderii ușilor autobuzului, proferarea de insulte, injurii, gesturi obscene la adresa călătorilor, atitudinea jignitoare, insultarea ori lovirea controlorilor, dacă astfel de fapte nu sunt sesizate ca infracțiuni, fumatul, consumul de alimente sau băuturi alcoolice .Amenzile pot ajunge până la 400 de lei pentru călătorii fără legitimație valabilă, necompostată sau compostată necorespunzător, utilizarea abonamentelor sau a legitimațiilor speciale de către alte persoane decât titularii, transmiterea legitimațiilor compostate între călătorii care coboară și cei care urcă.Nu în ultimul rând amenzile se ridică până la 500 de lei pentru distrugerea, degradarea sau murdărirea autobuzelor precum și efectuarea fără drept a afișajelor sau inscripționărilor în scopuri publicitare pe autobuze sau în stații."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 16 Sep 2010 20:15:25    Titlul subiectului: 133499

Se doreste reintroducerea gratuitatilor pentru pensionari, dar cu anumite conditii...

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Carduri_de_autobuz_pentru_pensionari_0_336566797.html

"Tulcea: Carduri de autobuz pentru pensionari

Pensionari mai puțini în autobuze. Cu ajutorul acestora, va putea fi limitat numărul călătoriilor gratuite. La ora actuală, gratuitatea este eliminată în totalitate prin hotărâre a Consiliului Local

Pensionarii tulceni vor putea beneficia în curând de reintroducerea gratuității pe mijloacele de transport în comun din municipiu. După ce Consiliul Local a eliminat această gratuitate în vară cu titlu provizoriu, reprezentanții societății de Transport Public vor să o reintroducă însă cu anumite condiții.

În primul rând, este vorba de stabilirea unui nou plafon al pensiilor pentru cei ce vor beneficia de gratuitate, iar în al doilea rând de limitarea numărului zilnic de călătorii gratuite pe baza unor carduri ce vor fi „citite“ în sistem electronic. „Este, deocamdată, la nivelul de propunere pe care o vom înainta la nivelul Legislativului local. Până acum n-am avut instrumentele necesare pentru a implementa acest sistem, dar de la 1 noiembrie, eu spun că sistemul de taxare electronică va deveni operațional, așa că acesta va putea citi numărul de călătorii efectuate de o singură persoană“, declară directorul Transport Public, Vladimir Șopov."



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.46 kb
 Vizualizat:  de 28697 ori

1.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 29 Sep 2010 08:36:51    Titlul subiectului: 134067

Din nou despre doleantele pensionarilor:

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Pensionarii_au_cerut_reintroducerea_gratuitatii_pe_autobuz_0_344365572.html

"Tulcea: Pensionarii au cerut reintroducerea gratuității pe autobuz

Pensionarii tulceni nu mai pot circula gratis din august 2010De această dată, doleanțele au fost transmise prefectului Gudu, care a promis o intervenție pe lângă primarul Hogea. Reprezentanții asociațiilor persoanelor vârstnice au profitat de întâlnirea convocată de Prefectură pentru a sublinia încă o dată greutățile prin care trec pensionarii și cheltuielile în plus pe care trebuie să le facă pentru obișnuitele deplasări la piață sau la farmacie.

Pensionarii tulceni au solicitat ieri prefectului Vasile Gudu, în cadrul ședinței Comitetului Persoanelor Vârstnice, o nouă intervenție pe lângă autoritățile municipale în sensul reintroducerii gratuității pe mijloacele de transport în comun.

„Prin eliminarea legitimațiilor de gratuitate, societatea de Transport Public nu a avut nimic de câștigat. N-au crescut veniturile iar cheltuielile au rămas constante pentru că numărul de curse este același, dar autobuzele circulă goale. Măsura nu a avut niciun efect, ba mai mult face rău pensionarilor, care trebuie să plătească biletul ca să ajungă la piață“, a declarat Nicolae Spătaru, președintele Uniunii Județene a Pensionarilor. Reprezentanții persoanelor vârstnice au propus chiar soluția reducerii plafonului de pensie pentru persoanele care beneficiază de la gratuitate, dar reintroducerea acestei gratuități încă din acest an.

„N-am înțeles nici eu raționamentul care a dus la această decizie, dar voi insista pe lângă domnul primar Hogea pentru reintroducerea gratuității“, a declarat prefectul Vasile Gudu.

„De asemenea, controlorii ar trebui să fie mai umani, nu să dea oamenii jos numai pentru că n-au bilet. Cunosc o persoană cu handicap care beneficiază de transport gratuit, dar nu avea legitimația asupra sa. Nici nu s-au uitat la el, l-au dat jos imediat“, declară Nicolae Pârvu, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.

Reprezentanții municipalității au declarat în repetate rânduri că această măsură este una temporară, astfel că de la începtul anului viitor, gratuitatea va fi din nou introdusă. Cu această ocazie va fi însă limitat numărul de călătorii gratuite efectuate zilnic, cu ajutorul unui sistem electronic. Până atunci, pensionarii suferă în continuare din cauza prețului piperat al biletului de 4 lei per două călătorii.

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 03 Noi 2010 10:09:40    Titlul subiectului: 135786

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Compostoare_electronice_pe_autobuzele_din_oras_0_365363486.html

"Tulcea: Compostoare electronice pe autobuzele din oraș

Costel Constantinescu

Miercuri 3 nov 2010

Tulcea

Deocamdată se utilizează vechile compostoare

Conducerea Transport Public spune că din cauza unor întârzieri de livrare din partea furnizorilor, sistemul electronic de taxare pe autobuzele din municipiu va deveni funcțional la sfârșitul lunii

Anunțat pentru luna noiembrie, sistemul de taxare electronică se lasă așteptat pentru sfârșitul acestei luni sau chiar începutul lunii decembrie. Motivele sunt simple și specifice economiei românești: furnizorul a întârziat cu o echipamentul necesar, nu neapărat din cauza lui ci din cauza faptul că și el depinde la rândul lui de alți furnizori.

„În mod sigur, din luna decembrie sistemul va deveni funcțional. O să vedeți că în curând vor apărea și în stațiile de autobuz panouri de afișaj pentru a veni în sprijinul călătorilor cu informațiile necesare privind timpii de așteptare, traseele“, ne-a declarat directorul Transport Public, Vladimir Șopov.

Noul sistem presupune utilizarea unui validator de bilete care va urmări exact numărul de călătorii efectuate de exemplu de pensionarii care vor beneficia de un card. Folosind o imprimantă termică acesta are o serie de avantaje printre care faptul că va permite trecerea ușoară de la sistemul mecanic la noul sistem deoarece noile bilete pot fi utilizate în paralel și pentru vechile compostoare până la înlocuirea totală a acestora.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 08 Dec 2010 23:57:59    Titlul subiectului: 137288

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Transport_gratuit_pentru_pensionari_din_ianuarie_0_384561597.html

"Tulcea: Transport gratuit pentru pensionari din ianuarie

Costel Constantinescu

Duminică 5 dec 2010

Tulcea

Pensionarii circulă deocamdată cu bilet Municipalitatea asigură pe tulcenii pensionari cu pensie mai mică de de 850 de lei că începând cu 1 ianuarie vor putea circula din nou gratuit cu autobuzele societății de Transport Public din subordinea Consiliului Local

„Știu că am creat supărări pensionarilor dar am încercat să le explicăm. Nu este vorba de câte curse fac în continuare autobuzele ci doar de faptul că pentru ca societatea să suporte această gratuitate era nevoie să virăm de la bugetul local 400.000 de lei. Nu aveam această sumă, ar fi trebuit să luăm acești bani de la altă zonă socială“, a declarat primarul Constantin Hogea.

Conducerea Primăriei a recunoscut că pe baza unor cereri personale, au fost acordate totuși gratuități la transportul cu autobuzul în oraș pentru aproximativ 100 de persoane aflate în situații deosebite.

Gratuitatea pe mijloacele de transport în comun a fost eliminată din vara acestui an, având în vedere că bugetul local nu mai putea suporta subvenția acordată Transportului Public în această direcție pe ultimele luni ale anului."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 21 Dec 2010 00:59:11    Titlul subiectului: 137730

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Pensionarii_tulceni_primesc_carduri_de_autobuz_0_393560660.html

"Pensionarii tulceni primesc carduri de autobuz

Deocamdată se folosesc aparatele vechi. Începând de anul viitor, aproximativ 8000 de tulceni, cu pensii de până la 850 de lei lunar, vor reintra în drepturi în ceea ce privește gratuitatea la transportul pe autobuzele care circulă la nivel municipal

Spre deosebire de anii precedenți, beneficiarii transportului gratis vor avea un număr limitat de călătorii pe autobuzele Transport Public (40 de călătorii pe lună) evidența acestora fiind realizată cu ajutorul sistemului de taxare electronică.

Gratuitatea se va acorda pentru un număr maxim de 40 de călătorii pe lună, pe oricare din traseele de autobuz din municipiu. Aceste călătorii nu se vor putea efectua însă decât în anumite intervale orare, respectiv între orele 08.00-15.00 și 17.00-24.00 în zilele lucrătoare și între orele 06.00-24.00, în zilele nelucrătoare.

„S-a impus reconsiderarea condițiilor de acordare a gratuităților de asemenea manieră încât acestea să nu producă efecte negative asupra cheltuielilor de exploatare a serviciului de transport public, iar bugetul local să aibă posibilitatea de a subvenționa gratuitatea. Pe de altă parte s-a impus și programul menționat pentru a se evita circulația în orele de vârf“, a declarat directorul Transport Public, Vladimir Șopov.

Legitimația va costa 8 lei

Pentru exercitarea dreptului la transport gratuit, operatorul va elibera fiecărui pensionar care îndeplinește condițiile de venit legitimații electronice tip card fără contact a căror contravaloare de 8 lei să fie suportată de beneficiarii gratuității. Pentru a intra în posesia legitimațiilor, pensionarii vor trebui să prezinte documentul de identitate și cuponul de pensie din luna decembrie 2010. Noile legitimații au o durată tehnică de utilizare de 5 ani, sunt personalizate și monitorizate, iar folosirea lor constă în trecerea prin fața validatoarelor de bilete deja instalate pe autobuze.

Bugetul local va contribui parțial la susținerea acestei gratuități cu o subvenție lunară de 120.000 de lei.

Gratuități limitate și pentru persoanele cu handicap

Pe de altă parte, operatorul de transport public va limita și numărul călătoriilor lunare gratuite pentru persoanele cu handicap accentuat și grav și însoțitorii acestora, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav. Toate aceste persoane vor beneficia de 20 de călătorii gratuite pe lună pe care le vor putea efectua tot în baza unei legitimații electronice de călătorie tip card de 8 lei, care pot asigura atât călătoriile gratuite cu autobuzul cât și pe cele contracost.

Aceste gratuități vor fi suportate din bugetul Direcției de Asistență și Protecție Socială care va plăti câte 2 lei pentru fiecare călătorie gratuită efectuată de către beneficiarii legii posesori de card, sumele urmând a fi decontate lunar."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 03 Ian 2011 11:08:23    Titlul subiectului: 138395

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_De_azi_pensionarii_circula_gratuit_cu_autobuzul_0_400759980.html

"Tulcea: De azi pensionarii circulă gratuit cu autobuzul

Costel Constantinescu

Sâmbătă 1 ian 2011

Tulcea

Pensionarii circula gratuit

Începând de astăzi, pensionarii tulceni cu pensii de până la 850 de lei beneficiază din nou de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale Transport Public, cu condiția să dețină cardul special eliberat de societate

Vârstnicii care au reușit la sfârșitul anului trecut să intre în posesia cardurilor eliberate de societatea Transport Public beneficiază de gratuitate în limita a 40 de călătorii pe lună. Gratuitatea a intrat în vigoare de astăzi, după ce timp de patru luni, pensionarii au fost nevoiți să plătească 4 lei pentru biletul de autobuz de două călătorii.

Pentru cei care nu au intrat în posesia cardurilor, Transport Public îi invită la punctul deschis în Cartierul E3, strada 1848, vizavi de magazinul Cronos."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 03 Mar 2011 14:00:43    Titlul subiectului: 140681

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_4-3_milioane_de_lei_pentru_facilitatile_la_transportul_in_comun_0_437356581.html

"Tulcea: 4,3 milioane de lei pentru facilitățile la transportul în comun

Costel Constantinescu

Joi 3 mar 2011

Tulcea

Pensionarii circula gratuit

Municipalitatea a alocat suma pentru acoperirea diverselor gratuități acordate pentru transportul pensionarilor și veteranilor de război, de la începutul acestui an.

Suma de 4,3 milioane de lei a fost alocată sub formă de subvenție societății de Transport Public pentru acoperirea diferențelor de tarif la biletele de călătorie cu autobuzul și a gratuităților acordate de Consiliul Local pentru vârstnici.

Aproximativ 8000 de pesnsionari cu pensii reduse beneficiază de gratuitate pe autobuzele de transport în comun din municipiu, facilitate intrată din nou în vigoare de la începutul acestui an."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 31 Mar 2011 10:29:24    Titlul subiectului: 141961

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Automat_de_bilete_blocat_in_statia_din_Piata_Veche_0_452955244.html

"Automatul de bilete din Piața Veche i-a furat cinci lei unui pensionar tulcean!

Costel Constantinescu

Marți 29 mar 2011

Tulcea

Automatul din Piața Veche

Automatul de bilete al societății de Transport Public a lăsat astăzi pe unii tulceni cu buza umflată în stația din Piața Veche, neeliberând legitimația de transport după încasarea banilor. Conducerea societății spune că păgubiții își vor primi banii înapoi.

Oamenii spun că au introdus bancnotele în automat dar nu au primit niciun bilet. „Am introdus o bancnotă de 5 lei și nu mi-a eliberat nici bilet, nici rest. Am folosit în afară astfel de aparate, deosebirea e că acolo funcționau fără probleme. Am telefonat la Transport Public și mi-au spus că verifică și îmi dau banii peste câteva zile. Păi câte milioane se pot strânge acolo în câteva zile?“, se întreabă Ion Cosma (58 de ani, pensionar).

Conducerea societății de Transport Public spune că astfel de probleme sunt inerente în momentul introducerii unui nou sistem de taxare. „Apar astfel de situații și din cauza utilizării incorecte a aparatului. Cei care întâmpină astfel de probleme pot suna la noi, își comunică datele personale, noi facem o verificare și banii vor fi returnați“, precizează directorul Vladimir Șopov."

______________________________________________

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Abonamente_mai_ieftine_pentru_tulcenii_care_circula_cu_autobuzul_0_454154732.html

"Abonamente mai ieftine pentru tulcenii care circulă cu autobuzul!

Claudia Petraru

Joi 31 mar 2011

Circuli mai ieftin cu autobuzul

În urmă cu câteva minute, în ședința ordinară de Consiliu Local, primarul municipiului Tulcea a adus un amendament la proiectul de hotărâre privind abonamentele pentru transportul în comun din Tulcea.

Suma propusă de conducerea Societății de Transport Public pentru abonamente era de 75 de lei, cu 5 lei mai puțin decât până acum. În timpul ședinței, Constantin Hogea a propus reducerea acestei sume, astfel încât tulcenii să își poată permite un abonament lunar. Consilierii locali au aprobat amendamentul, astfel că de luna viitoare tulcenii vor putea circula nelimitat pe un traseu cu numai 70 de lei."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 06 Apr 2011 08:20:36    Titlul subiectului: 142276

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcenii_platesc_cele_mai_scumpe_bilete_de_autobuz_0_457754229.html

"Tulcenii plătesc cele mai scumpe bilete de autobuz!

6 aprilie 2011

Autor: Costel Constantinescu

Tulcea

Mai ieftin cu abonament

Tulcea este unul dintre cele mai scumpe municipii din țară în ceea ce privește transportul în comun; tulcenii plătesc 2 lei pe o călătorie. Depășim orașe mari din țară: Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și chiar Capitala, deși acolo mijloacele de transport în comun parcurg distanțe mult mai mari.

Tulcenii plătesc 4 lei pe un bilet cu două călătorii. Reprezentanții operatorului local Transport Public recunosc că Tulcea se află la limita superioară a tarifelor de transport local, dar au găsit și scuze. „Nu suntem singurii. Tarife la același nivel sunt în județe ca Vâlcea, Bistrița, Alba Iulia, Buzău, Iași. În București este mai ieftin, dar acolo cu un singur bilet este mai greu să ajungi la destinație, pentru că trebuie să schimbi 2-3 mijloace de transport“, spune directorul Vladimir Șopov.

Prețuri mai mici

În municipiile vecine tarifele sunt mai mici, respectiv 1,75 de lei pentru o călătorie la Constanța, 1,5 lei la Brăila, Galați, Călărași și Slobozia, în timp ce la București tariful este de 1,3 lei. La Iași un bilet cu 2 călătorii costă 3,7 lei, iar la Timișoara și Cluj-Napoca – 3,5 lei.

Tulcenii reclamă prețul mare al călătoriei. „Fiica mea locuiește în cartierul Lotizare și nu este decât un singur traseu de autobuz, 3-ul, care merge pe strada Mahmudiei. Ori ea lucrează la Penny, deci trebuie să schimbe două autobuze. Așa că trebuie să-și cumpere zilnic două bilete de 4 lei. Nu și-a luat abonament că tot pe acolo ajunge cu cheltuielile“, spune Elena Dumitru (47 de ani).

„N-aș putea spune că este foarte scump biletul astfel încât să-mi iau un abonament, problema este că noul sistem de taxare te lasă uneori fără bani. Zilele trecute, am introdus 5 lei în aparatul automat din Piața Veche și nu mi-a eliberat nici bilet, nici rest. Nu este mult, dar vă dați seama câte milioane se strâng dacă incidente din acestea se întâmplă la mai mulți“, spune Cosma Ion (58 de ani).

„Marea problemă este că la Tulcea nu există concurență pentru transportul în comun. Una din soluții pentru scăderea prețului ar fi un operator privat, ca la Brăila, unde societatea primăriei cere 1,5 lei pe călătorie, iar firma privată cere un leu. Un tarif de 2 lei pentru o călătorie este destul de mult pentru puterea de cumpărare actuală“, spune Ion Vals (44 de ani).

„Primim subvenții prea mici!“

Operatorul de transport are explicații pentru nivelul ridicat al tarifelor. „Nu ne putem compara cu Bucureștiul, pentru că fiecare societate are o anumită conduită de funcționare, un anumit număr de călători transportați. Pe de altă parte, este vorba și de posibilitățile consiliilor locale de subvenționare a transportului public. Consiliul General al Capitalei a alocat 8% din buget pentru această activitate, în timp ce la noi doar 2,78%“, adaugă directorul Vladimir Șopov."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 08 Mar 2012 12:25:17    Titlul subiectului: 153905

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Cat_trebuie_sa_scoti_din_buzunar_daca_urci_in_autobuz_fara_bilet_0_659934077.html

"Cât trebuie să scoți din buzunar dacă urci în autobuz fără bilet

8 martie 2012

Autor: Claudia Petraru

Tulcea
Suprataxa de călătorie: 50 de lei

Tulcenii care decid să călătorească gratuit cu autobuzele Societății de Transport Public ar trebui să fie pregătiți (material) pentru achitarea suprataxei de călătorie. Dacă nu sunt de acord cu amenda primită, aceștia au libertatea de a contesta sancțiunea la instituțiile abilitate.

Din această lună, suprataxa de călătorie pentru autobuzele din municipiul Tulcea este de 50 de lei, spun reprezentanții societății.

În cazul refuzului plății suprataxei se va încheia proces verbal de contravenție de către instituțiile abilitate, respectiv: Politia Locală Tulcea, Inspectoratul de Poliție al Municipiului Tulcea sau Inspectoratul Jandarmeriei."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 20 Feb 2013 08:45:49    Titlul subiectului: 162801

http://adevarul.ro/locale/tulcea/urci-autobuz-biletl-cuminte-platesti-8-lei-1_512385b100f5182b857c20bb/index.html#

"Urci în autobuz fără bilet? Dacă ești cuminte, plătești 8 lei

19 februarie 2013

de Claudia Petraru

Cât plătești dacă urci în autobuz fără bilet

Aceasta este noua idee de taxare a celor care urcă în autobuz și nu au bilet. Tichetul de 8 lei pe care îl primești de la controlori este un abonament pentru o zi. Este valabil, însă, numai persoanelor de bună credință, care nu sunt recalcitrante.

Noua idee promovată de conducerea Societății de Transprt Public a fost prezentată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru că tulcenii nu au posibilități financiare pentru a achita suprataxele de 50 de lei, au gândit un nou sistem, valabil pentru persoanele care, într-adevăr, nu au avut de unde cumpăra bilet.

Cei care urcă în autobuz, nu au bilet și se întâlnesc cu un controlor vor primi de la acesta un tichet în valoare de 8 lei. Cu acest tichet vor putea circula toată ziua, spune Marcel Iacob, șeful Societății de Transport Public.

Asta dacă sunt liniștiți. Dacă fac scandal, vor fi chemați polițiștii sau jandarmii. Astfel, conducerea STP spune că au un protocol semnat cu Poliția Locală și respectiv Jandarmeria, prin care oamenii legii sunt chemați să intervină atunci când călătorii sunt agresivi (s-a întâmplat de curând ca o angajată a firmei de pază să fie lovită cu pumnul de către un călător fără bilet).

„S-a încercat o implicare mai mare a șoferilor în aducerea de venituri prin vânzarea de bilete în autobuz, dar ne-am lovit, de fiecare dată, de un refuz. Astfel, aceste bilete de 8 lei vor putea fi date prin intremediul firmei de pază care a înlocuit vechile controloare“, a precizat Iacob.

În acest sens, Constantin Hațeganu, membru în Consiliul de Administrație a Societății de Transport Public, a făcut precizarea că tocmai acest gen de atitudini au condus la ideea că ar fi bună externalizarea serviciilor de conducere a autobuzelor.

Societatea de Transport Public a încheiat colaborarea cu firma contractată pe mandatul lui Vladimir Șopov. Contractul respectiv a expirat, astfel că, în baza unei cereri de oferte, s-a stabilit o nouă firmă câștigătoare, care are contract de la data de 1 februarie.

„Au fost ridicate nouă caiete de sarcini, iar două firme au depus oferte. Firma care a avut contract cu noi până anul trecut nu a participat la licitație. Pot să vă spun că înregistrăm o scădere a sumelor achitate, astfel: la contractul anterior plăteam 8,3 lei/persoane/oră, iar acum plătim 6,15 lei/persoană/oră. Dacă ar fi să asigurăm aceste servicii cu personal propriu, atunci suma ar ajunge la 17 lei/persoană/oră“, a spus Marcel Iacob.

Astfel, pentru un angajat care muncește opt ore pe săptămână, patru săptămâni pe lună, societatea plătește aproape 1.000 de lei."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 20 Mai 2013 19:04:31    Titlul subiectului: 164616

Pretul unui bilet de doua calatorii este de 4 RON, 2 RON/calatoria.
Pretul uni abonament, pentru o singura linie valabil o luna este de 70 RON (nominal) respectiv 130 RON (nenominal). Un abonament valabil pe toate traseele pentru o luna este 150 RON (nenominal). De asemenea, ca titlu de calatorie mai avem abonamente valabile 60 respectiv 90 de calatorii. Din cate am vazut, abonamentele sunt pe carduri, ca la Bucuresti.
O intrebare: ce inseamna "abonamente compostabile" ?



Tura Macin, 18-19 mai 321.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  61.66 kb
 Vizualizat:  de 23228 ori

Tura Macin, 18-19 mai 321.jpg



Tura Macin, 18-19 mai 321a.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  51.57 kb
 Vizualizat:  de 23228 ori

Tura Macin, 18-19 mai 321a.jpg



Tura Macin, 18-19 mai 321b.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  60.57 kb
 Vizualizat:  de 23228 ori

Tura Macin, 18-19 mai 321b.jpg



Tura Macin, 18-19 mai 321c.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  61.69 kb
 Vizualizat:  de 23228 ori

Tura Macin, 18-19 mai 321c.jpg



Tura Macin, 18-19 mai 321d.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  55.73 kb
 Vizualizat:  de 23228 ori

Tura Macin, 18-19 mai 321d.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bancila83



Data înscrierii: 04/Apr/2018
Ultima vizita: 24/Feb/2022
Mesaje: 168
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar 12 Iun 2018 15:20:24    Titlul subiectului: jjhjh 195267

"Printr-o hotărâre de Consiliu local, pensionarii din municipiul Tulcea, cu venituri reduse, beneficiază de gratuitate la transportul public.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Tulcea a solicitat consilierilor locali, dar și Societății de Transport Public gratuitate și pentru șomeri, astfel încât acestora să le fie mai ușor să își găsească un loc de muncă.

Pentrul șomerii din localitățile deltaice, inclusiv din Sulina, aflat la 70 de km distanță de Tulcea se caută soluții pentru transportul gratuit, dar nu rutier, ci pe apă – spune Adina Untilă, directorul AJOFM Tulcea "


http://radioconstanta.ro/2018/06/12/tulcea-gratuitate-pentru-someri-la-transportul-public/

Sursa: www.radioconstanta.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TULCEA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community