Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri / Articole de presa despre transportul local - Cluj
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul CLUJ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Robert



Data înscrierii: 26/Iun/2015
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1026
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Sâm 16 Feb 2019 20:42:47    Titlul subiectului: 198997

Nu ma gandeam atat de departe, dar e bine de stiut.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
lapgellert



Data înscrierii: 26/Iun/2015
Ultima vizita: 19/Feb/2024
Mesaje: 258
Locație: Cluj

MesajTrimis: Dum 10 Mar 2019 22:37:48    Titlul subiectului: 199346

http://www.monitorulcj.ro/educatie/69626-din-luna-mai-toti-elevii-care-invata-in-centru-vor-beneficia-de-autobuzele-scolare#sthash.A1zR1tdM.dpbs

Citat:
Anul acesta, transportul școlar ar urma să fie extins la alte cinci instituții de învățământ, în urma achiziției a încă 10 autobuze. Celelalte școli care vor intra în acest program sunt Colegiul Național George Coșbuc, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Colegiul Național Emil Racoviță, Liceul Teoretic Bathory Istvan și Seminarul Teologic Ortodox.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 11 Mar 2019 01:30:19    Titlul subiectului: 199347

O idee foarte binevenita pentru un oras extrem de aglomerat, precum a devenit Clujul.

Reducerea numarului de masini (cu aprox. 200 zilnic) ar fi, intr-adevar, o realizare care ar conduce la descongestionarea traficului si la evitarea blocajelor din preajma institutiilor de invatamant in fata carora nu mai ai loc sa te misti atunci cand un numar atat de mare de masini opresc pentru a-i lasa/lua pe copii de la scoala.

Sa speram ca si parintii/elevii vor intelege ca aceasta initiativa este si in favoarea lor, si ca nu se vor incapatana sa vina in continuare cu masina personala la scoala.

Totodata, sa speram ca si conditiile din autobuzele scolare vor fi atragatoare pentru elevi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 11 Mar 2019 01:34:37    Titlul subiectului: 199349

Amenzi de 100-200 de lei pentru calatorii care creeaza discomfort in mijloacele de transport.

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/69622-reguli-noi-in-troleibuze-si-autobuzele-din-cluj-daca-e%C5%9Fti-murdar-sau-mirosi-urat-risti-o-amenda#sthash.AaFehB59.dpbs
Citat:


Dacă urci în mijlocul de transport cu îmbrăcăminte murdară și urât mirositoare sau dacă faci gesturi obscene și insulți șoferii și controlorii de bilete riști să primești o amendă usturătoare.

Potrivit municipalității, normele de conduită pe mijloacele de transport în comun nu au fost actualizate din 2004, iar situațiile întâlnite pe teren nu mai corespund cu vechiul regulament.

Cele mai importante modificări se referă la faptul că cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun cu haine murdare sau urât mirositoare pot fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. La fel, cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii vor fi și ei sancționați. De asemenea, și cei care arată semne obscene sau înjură vor fi aspru sancționați.

Noul regulament prevede drepturile și obligațiile călătorilor, a Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, dar și a controlorilor.

Documentul menționează că urcarea și coborârea călătorilor se face numai în stații, urmând ca urcarea să se facă pe ușile din față și coborârea pe ușile din spate.

Potrivit documentului citat, se interzice călătorilor, printre altele, să urce, să coboare, să țină deschise ori să forțeze deschiderea ușilor în timpul mersului mijlocului de transport în comun, să călătorească pe scări sau pe părțile exterioare ale caroseriei unui mijloc de transport în comun, să arunce din mijlocul de transport public orice fel de obiecte sau substanțe, să deranjeze conducătorii mijloacelor de transport public, să insulte, să aibă o atitudine jignitoare sau să molesteze organele de control și conducătorii auto.

“Călătorii sunt obligați să-și asigure stabilitatea în timpul mersului mijlocului de transport public folosind barele și mânerele special amplasate în interior, să plătească costul călătoriei și să-și procure cu anticipație titlul de călătorie pe liniile de transport ale CTP Cluj-Napoca SA, să obțină confirmarea achiziționării titlului de călătorie prin SMS înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun, să-și valideze titlul de călătorie în stație sau imediat după urcare, să prezinte titlul de călătorie valabil la solicitatea organului de control, să prezinte organului de control actul de identitate la solicitarea acestuia, să nu aducă prejudicii bunurilor și echipamentelor din dotarea serviciuui de transport public, să nu deterioreze mijloacele de transport”, menționează municipalitatea.

De asemenea, călătorii trebuie să aibă un comportament civilizat în raport cu organul de control, cu personalul CTP și cu ceilalți călători și să aibă o ținută vestimentară care să nu deterioreze starea de curățenie a mijlocului de transport public de persoane.

Călătorii mai trebuie să folosească telefonul mobil astfel încât să nu deranjeze pe ceilalți călători sau/și conducătorul auto.

Trebuie plătit bilet și pentru bagaje!

Dacă va fi adoptat, noul regulament mai prevede că în mijloacele de transport public se interzice transportarea de mărfuri și bunuri, iar bagajele sunt admise numai dacă nu depășesc volumul a două locuri, pentru acestea călătorul fiind obligat să dețină titlu de călătorie. Pentru bagajele cu volum mic, care se țin în mână, nu se percepe taxă.

De asemenea, este interzisă transportarea de materiale sau substanțe inflamabile, radioactive, toxice, butelii de aragaz, bidoane cu benzină, obiecte voluminoase și transportarea materialelor care ar putea produce neajunsuri celorlalți călători prin mirosul emanat sau prin riscul de a se murdări.

Cerșitul, lipirea de afișe în interiorul sau exteriorul mijlocului de transport, comercializarea oricăror mărfuri sau obiecte, murdărirea și degradarea mijlocului de transport, inscripționarea cu vopsea, carioca, grafitti, sprijinirea de geamuri, uși și pe pliurile burdufului sau fumatul și utilizarea țigărilor electronice în mijlocul de transport, călătoria în stare de ebrietate, ocuparea locurilor rezervate pentru femei gravide, copii mici, persoane cu dizabilități și bătrâni în cazul în care în mijlocul de transport au urcat astfel de călători sunt, de asemenea, interzise.

Cu excepția câinilor, transportarea de păsări și animale vii rămâne interzisă. Transportarea pisicilor este permisă numai cu cușcă sau geantă de transport pentru animele, iar transportarea animalelor de companie mici, altele decât câinii și pisicile, este permisă numai în geantă, cușcă sau alt accesoriu de transport special.

Printre obligațiile CTP Cluj-Napoca SA se numără: să asigure condițiile de execuție a transportului în condiții de regularitate, siguranță și confort, să nu permită transportul călătorilor decât pe bază de titlu de călătorie valabil, să pună în circulație mijloace de transport public în stare tehnică corespunzătoare, curate, dezinfectate, ventilate pe timp călduros.

Obligațiile șoferilor

Noul regulament vine cu obligații și pentru conducătorii troleibuzelor și autobuzelor.

“Să respecte cu strictețe graficul de circulație, traseul și oprirea în stațiile stabilite, să oprească pentru urcarea sau coborârea călătorilor numai în stațiile desemnate ca atare, să deschidă ușile numai după ce mijlocul de transport a fost oprit în stație, să închidă ușile numai după ce s-au asigurat că pasagerii au coborât sau au urcat, să nu pornească din stații atunci când persoane în vârstă, femei cu copii mici, persoane cu dizabilități, femei gravide sunt în apropierea mijloacelor de transport având clar intenția de a urca, să nu vorbească la telefonul mobil în timpul conducerii mijlocului de transport public cu excepția situațiilor în care se folosesc dispozitive de tip «mâini libere», să nu fumeze în cabina de conducere, să aibă o atitudine cuviincioasă față de călători”, menționează documentul citat.

Obligațiile controlorilor

Controlorii de bilet vor trebui să îi oblige pe cerșetori să coboare din mijlocul de transport public, să se poarte cuviincios cu toți călătorii, să aibă o ținută decentă și un limbaj civilizat în timpul actului de control, iar în cazul în care călătorii contravenienți refuză să prezinte actul de identitate sau manifestă agresivitate de limbaj și/sau fizică să solicite intervenția organelor abilitate.

Nou regulament vine și cu o serie de amenzi dacă nu va fi respectat.

“Constituie contravenții călătoria fără bilet, abonament, card de călătorie contactless valabil deținute, cu bilet nevalidat sau falsificat, folosirea abonamentelor de călătorie de către alte persoane decât titularii acestora, refuzul călătorului de a prezenta organului de control titlul de călătorie valabil, refuzul călătorului de a prezenta organului de control actul de identitate. În acest caz, pentru identificarea călătorului, organul de control poate apela la poliție, jandarmi sau polițiști locali”, mai menționează noul regulament.

De asemenea, transmiterea, primirea și folosirea biletelor validate deja într-un mijloc de transport de către călătorii care coboară, respectiv cei care urcă pentru justificarea de către aceștia a călătoriei pe care o efectuează, introducerea și transportul de către călători a bagajelor voluminoase (biciclete, saci, lăzi etc), transportul de materiale sau alimente cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii, urcarea în mijlocul de transport cu îmbrăcăminte murdară și/sau urât mirositoare, cerșitul, urcarea în stare de ebrietate sau consumul de băuturi alcoolice în mijlocul de transport în comun, proferarea de injurii, insulte, expresii sau gesturi obscene la adresa călătorilor și/sau conducătorilor auto și atitudinea jignitoare, insultarea sau molestarea organelor de control constituie contravenții.

În aceste cazuri, amenzile sunt 100 și 500 de lei.

“Pagubele provocate de călători și constatate de organele de controle ale CTP Cluj-Napoca vor fi suportate de cei care le-au produs. Călătorii contravenineți, care prin faptele lor provoacă imobilizrea mijloacelor de transport, sunt obligați să plătească despăgubiri calculate în raport cu durate de staționare din vina lor Călătorii care au fost prinși fără bilet pot achita pe loc contravaloarea unui bilet la tariful de 50 de lei. Acest bilet este valabil doar pentru călătoria până la capătul liniei cu mijlocul de transport în care s-a constatat contravenția”, mai menționează noul regulament.

Noul regulament se află în dezbatere publică până în 14 martie. El poate fi consultat pe site-ul Primăriei. Regulamentul final va fi supus votului consilierilor locali.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Joi 25 Apr 2019 11:47:14    Titlul subiectului: 200436

Două comunicate CTP:
http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi/stiri/suplimentare-program-transport-pe-liniile-18-si-46/1235
Citat:
SUPLIMENTARE PROGRAM TRANSPORT PE LINIILE 18 SI 46

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator ca, incepand cu data de 26 aprilie 2019, se suplimenteaza programul de transport in zilele de repaus pe liniile 18 (Str. Posada – Str. Voievodul Gelu) si 46 (Str. Eugen Ionesco – P-ta Stefan cel Mare) , dupa cum urmeaza:
Linia 18 (zile repaus)
Plecari Voievod Gelu: 6:40 – 8:00 – 9:15 (parcare) .......... 12:30 – 13:50 – 15:20 – 16:50 – 18:15 (parcare);
Plecari Posada: 7:40 – 9:00 .......... 13:30 – 15:00 – 16:30 – 18:00.
Linia 46 (zile repaus)
Plecari Eugen Ionesco: 7:20 – 8:40 .......... 13:10 – 14:40 – 16:10 – 17:40;
Plecari P-ta St. cel Mare: 7:00 – 8:20 .......... 12:45 – 14:10 – 15:40 – 17:10 .
Va multumim.

http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi/stiri/programul-mijloacelor-de-transport-in-comun-pentru-perioada-26-04-01-05-2019/1234
Citat:
PROGRAMUL MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN COMUN PENTRU PERIOADA 26.04 – 01.05.2019

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA face cunoscut publicului cãlãtor programul de transport urban si metropolitan pentru perioada 26.04 – 01.05.2019:
26 – 27.04.2019 – circulația se va desfășura între orele 5,30–23,00, conform programului de transport pentru zilele de sâmbătă ;
28.04 – 01.05.2019 – circulația se va desfășura între orele 6,00–23,00, conform programului pentru zilele de duminică ;
In data de 28.04.2019 nu vor funcționa liniile 24B, 28B, 43P spre VIVO! Cluj-Napoca, iar liniile de autobuze 24, 28 si 43B vor funcționa dupa programe de circulație speciale. De asemenea se suspendă cursele gratuite pentru clienții VIVO! Cluj-Napoca si CORA.
Transportul in Noaptea de Inviere se va realiza cu autobuze, prin intermediul liniilor 25, 30, 39L si 46S, dupa urmatorul program :
L 25 : Cart. Mănăștur – P-ta A. Iancu – Cart. Gheorgheni (Unirii) – Cart. Mănăștur ;
Plecari Manastur: 23,00 – 23,30 – 00,00;
Plecari Unirii: 23,00 – 23,30 – 00,00.
L 30 : Cart. Grigorescu – P-ta A. Iancu – Cart. Mărăști (A. Vlaicu) – Cart. Grigorescu;
Plecari Grigorescu: 23,00 – 23,30 – 00,00 ;
Plecari A. Vlaicu: 23,00 – 23,30 – 00,00 .
L 46S : Cart. Zorilor – P-ta Cipariu – P-ta A. Iancu – Cart. Zorilor;
Plecari Zorilor: 23,00 – 23,30 – 00,00 … ……. – 01,30 – 02,00 ;
Plecari Opera: 23,15 – 23,45 – 00,15 … 01,15 – 01,45 – 02,15.
L 39L: P-ta M. Viteazul – P-ta Gării – V. Chintaului(Cătun);
Plecari P-ta M. Viteazul: 22,45….. 01,15;
Plecari Catun: 23,20 ….. 01,45.
Pe durata ceremoniei religioase autobuzele liniilor 25 si 30 vor stationa in zona Pietei A. Iancu (P-ta Cipariu si respectiv Reg. CFR) iar cele de pe linia 46S la stația Opera si vor pleca spre cartiere dupa incheierea slujbei la interval de 30 min.

In data de 30.04.2019 liniile 26L, 36L, 48L, 50L si 102L, spre Emerson, vor avea programe speciale de circulatie.

Urãm cu aceastã ocazie publicului cãlãtor “Sărbători fericite! ”
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lapgellert



Data înscrierii: 26/Iun/2015
Ultima vizita: 19/Feb/2024
Mesaje: 258
Locație: Cluj

MesajTrimis: Vin 31 Mai 2019 09:22:37    Titlul subiectului: 200979

http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi/stiri/comunicat-pelerinaj-blaj/1249

Citat:
Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator ca, duminica 2 Iunie 2019, va asigura curse suplimentare pe liniile care deservesc P-ta GARII, pentru pelerinii din municipiul Cluj-Napoca care se vor deplasa spre Blaj cu trenurile speciale, cu ocazia vizitei Sanctitatii Sale Papa Francisc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
darius 23



Data înscrierii: 25/Iul/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 745
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 14 Iun 2019 11:32:51    Titlul subiectului: 201172

https://www.stiridecluj.ro/politic/boc-a-vazut-un-autobuz-un-hidrogen-la-bucuresti-si-vrea-si-pentru-cluj-deja-am-depasit-epoca-electric?fbclid=IwAR26lKnmEUpLhCQzr-V_iLo-8Lts6DxQh-OD1S6r0j7668trEEDVhBE5O_Q
_________________
Galeria foto personala cu vehicule de transport public din tara: https://www.facebook.com/vehiculetransportro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alin10CFR



Data înscrierii: 07/Aug/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 227
Locație: Cluj

MesajTrimis: Joi 27 Iun 2019 17:01:50    Titlul subiectului: 201289

A apărut un nou sistem de plată în mijloacele de transport în comun.
https://ochiulclujean.ro/sistemul-de-plata-contactless-a-calatoriilor-direct-in-mijloacele-de-transport-in-comun-din-cluj-napoca/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Carligu



Data înscrierii: 20/Ian/2015
Ultima vizita: 17/Ian/2024
Mesaje: 162
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Dum 14 Iul 2019 18:49:23    Titlul subiectului: 201573

Galerie foto frumoasa in articol despre mijloacele de transport public care au circulat prin Cluj-Napoca in ultima suta de ani .

https://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/autobuze-electrice-aer-conditionat-cu-ce-s-a-circulat-in-cluj-in-ultimii-100-de-ani-galerie-foto--187871.html

"Transportul în comun din Cluj-Napoca se poate lăuda, astăzi, cu autobuze, elegante, confortabile și nepoluante. Iată, însă, cu ce au circulat clujenii în ultimii 100 de ani.
În 2019, Cluj-Napoca a devenit un reper, la nivel național, când vine vorba de autobuzele și tramvaiele care circulă pe străzile orașului. Transportul în comun are, însă, o istorie lungă, la Cluj. Iată un mic album cu imagini de colecție de pe străzile orașului:
Tramvaiul cu aburi. A circulat în Cluj-Napoca între 21 august 1893 și 15 mai 1902, înlocuind mai vechiul tramvai cu cai "
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lapgellert



Data înscrierii: 26/Iun/2015
Ultima vizita: 19/Feb/2024
Mesaje: 258
Locație: Cluj

MesajTrimis: Dum 14 Iul 2019 21:36:20    Titlul subiectului: 201579

Pe poza din 79, nr. 4 trece pe langa troleul nr. 7? Exista atunci linia 7, cu intoarcere pe langa biserica Sf. Petru?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alin10CFR



Data înscrierii: 07/Aug/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 227
Locație: Cluj

MesajTrimis: Lun 15 Iul 2019 11:56:05    Titlul subiectului: 201605

Da, vechea întoarcere a liniei 7 a fost langa biserica Sf. Petru.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lapgellert



Data înscrierii: 26/Iun/2015
Ultima vizita: 19/Feb/2024
Mesaje: 258
Locație: Cluj

MesajTrimis: Lun 15 Iul 2019 16:55:40    Titlul subiectului: 201613

Citat:
A apărut un nou sistem de plată în mijloacele de transport în comun.

A vazut cineva modulul respectiv pe vreun autobuz, in afara de Ivecoul prezentat?
A trecut aproape o luna de la prezentare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Carligu



Data înscrierii: 20/Ian/2015
Ultima vizita: 17/Ian/2024
Mesaje: 162
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 15 Iul 2019 18:12:31    Titlul subiectului: 201616

In sfarsit dispar abonamentele din hartie

https://citynews.ro/adio-abonamentelor-de-hartie-ctp-va-mai-elibera-doar-carduri-nominale-de-transport/

"Utilizatorii de abonamente nominale sunt rugați ca, începând cu data de 15 iulie 2019, să achiziționeze cardurile nominale de la Centrele de vânzare Carduri. Prezentarea la un Centru de vânzare este necesară o singură dată, pentru emiterea cardului nominal. Ulterior, cardurile se vor putea reîncărca la oricare din cele 61 automate din stațiile de transport, dar și la Centrele de vânzare. "
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BusFan



Data înscrierii: 18/Iul/2012
Ultima vizita: 21/Mar/2024
Mesaje: 318
Locație: Cluj

MesajTrimis: Mie 17 Iul 2019 10:54:41    Titlul subiectului: 201683

Citat:
A vazut cineva modulul respectiv pe vreun autobuz, in afara de Ivecoul prezentat?
A trecut aproape o luna de la prezentare.


Da, am vazut pe Solaris Urbino 18 si pe Renault Agora.
Doar pe linii metropolitane.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
darius 23



Data înscrierii: 25/Iul/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 745
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie 17 Iul 2019 11:12:49    Titlul subiectului: 201684

Chiar si 493 a primit 2 automate de plata cu cardul bancar.
_________________
Galeria foto personala cu vehicule de transport public din tara: https://www.facebook.com/vehiculetransportro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
darius 23



Data înscrierii: 25/Iul/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 745
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar 23 Iul 2019 09:33:03    Titlul subiectului: 201782

Au început să apară aparate pentru plata cu cardul bancar și pe autobuzele din oraș. Am văzut până acum pe 833, 909.
_________________
Galeria foto personala cu vehicule de transport public din tara: https://www.facebook.com/vehiculetransportro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Carligu



Data înscrierii: 20/Ian/2015
Ultima vizita: 17/Ian/2024
Mesaje: 162
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 29 Noi 2019 08:19:20    Titlul subiectului: 204199

https://www.stiridecluj.ro/economic/cluj-licitatie-pentru-cumpararea-autobuzelor-fara-sofer-cat-costa-si-cat-sunt-de-sigure

"Primăria Cluj-Napoca va organiza cât de curând licitația pentru cumpărarea de autobuze autonome, după ce va fi semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, pentru efectuarea caietului de sarcini și documentația.

Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a spus că specialiștii de la Universitatea Tehnică vor recomanda autobuzul ce trebuie cumpărat.

”Autobuzele autonome sunt dotate cu tehnologie care recunoaște toate semnele de circulație, trecerile de pietoni, celelalte autoturisme, bicicliștii, pietonii, dar și alte obstacole care pot să apară, astfel încât să aibă o siguranță foarte mare în trafic. Lucrăm la proiect de la începutul acestui an, am testat ideea în mai multe grupuri de lucru și am ajuns în această fază, de a semna un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru a avea, începând de anul viitor, un autobuz autonom care să circule în municipiu”, a mai spus Ovidiu Cîmpean, conform Radio Cluj.

Astfel de autobuze fără șofer circulă deja la Paris, Viena și Lyon, iar costul este de 250.000 - 350.000 de euro pe o unitate. Clujul va vrea să cumpere mai multe autobuze autonome, dar încă nu s-a stabilit numărul.

Mijloacele de transport fără șofer vor transporta 10 - 12 pasageri și vor circula numai în centrul Clujului pe o linie ce urmează să fie creată. Cel mai probabil va fi un autobuz mai mult turistic, pentru promovarea orașului, care va circula pe distanțe scurte, fără foarte multe complicații. "
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alin10CFR



Data înscrierii: 07/Aug/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 227
Locație: Cluj

MesajTrimis: Vin 29 Noi 2019 22:39:50    Titlul subiectului: 204212

Pe site-ul de la CTP a aparut o stire si suna in felul urmator:

- Revenire la traseul de baza pe Str. Regele Ferdinand -

Ca urmare a finalizarii partiale a lucrarilor de reabilitare la str. Regele Ferdinand, incepand cu 1 Decembrie 2019 urmatoarele linii revin la traseul de baza pe sensul spre Manastur:
Liniile 1, 9, 29 si 52: din str. Traian – P-ta M. Viteazul (statie Pod Traian) – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului – Bucium;
Liniile 19 si 42: din P-ta M. Viteazul (capat linie Pod Traian), – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului – str. Campului;
Linia 22 (microbuz): din str. Traian – P-ta M. Viteazul (statie Pod Traian) – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului – Str. I. Moldovan.
Va multumim pentru intelegere.

http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi/stiri/revenire-la-traseul-de-baza-pe-str-regele-ferdinand/1316
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
darius 23



Data înscrierii: 25/Iul/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 745
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 02 Dec 2019 13:41:07    Titlul subiectului: 204247

https://zcj.ro/administratie/autobuzele-inca-nu-pot-circula-pe-ferdinand-desi-a-trecut-1-decembrie-banda-va-fi-folosita-temporar-de-pietoni--192411.html?fbclid=IwAR3xPzPCS4qdKyTamkEBlEWiQ7GwSeij66_nRrK4jhCMRL869aaWPZy3aGw

Autobuzele încă nu pot circula pe Ferdinand, deși a trecut 1 decembrie. Banda va fi folosită temporar de pietoni.

Primăria nu și-a putut respecta promisiunea că de la 1 decembrie circulația va reveni la normal pe strada Regele Ferdinand. Deși banda dedicată autobuzelor este asfaltată, pe ea vor circula provizoriu pietonii.

Aceasta până când muncitorii vor termina lucrările la trotuarul de pe partea stângă (sensul de deplasare către Central).

Primarul Emil Boc, care a declarat în repetate rânduri lunile trecute că lucrările de pe strada Regele Ferdinand nu vor întârzia și că vor fi gata de Ziua Națională, a anunțat însă o nouă decizie legată de traficul de pe această stradă.

_________________
Galeria foto personala cu vehicule de transport public din tara: https://www.facebook.com/vehiculetransportro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alin10CFR



Data înscrierii: 07/Aug/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 227
Locație: Cluj

MesajTrimis: Lun 03 Feb 2020 22:45:38    Titlul subiectului: 205407

Vor intra de mâine troleibuzele noi în circulație.
http://www.monitorulcj.ro/actualitate/77473-25-de-noi-troleibuze-pe-strazile-din-cluj#sthash.jjSglVcT.dpbs
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BusFan



Data înscrierii: 18/Iul/2012
Ultima vizita: 21/Mar/2024
Mesaje: 318
Locație: Cluj

MesajTrimis: Joi 06 Feb 2020 17:08:39    Titlul subiectului: 205496

Poate nu e cel mai bun loc, dar nu am gasit un topic mai potrivit decat acesta.

Se lucreaza la o noua versiune a afisajului interior, o imbunatatire care va schimba complet experienta utilizatorului (calatorului, in acest caz) in ceea ce priveste acest aspect.
Curiosii pot sa vada noul afisaj (disponibil momentan doar pentru ecranul mic nu si cel extra-wide) in autobuzul 971 apartinand coloanei Zorilor, daca nu ma insel.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alin10CFR



Data înscrierii: 07/Aug/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 227
Locație: Cluj

MesajTrimis: Vin 28 Feb 2020 00:28:55    Titlul subiectului: 205863

Până la 1 iunie vor fi puse în funcțiune 3 linii de troleibuz, plus noi linii de autobuz.
https://www.stiridecluj.ro/politic/cele-trei-noi-linii-de-troleibuze-vor-fi-puse-in-functiune-pana-la-inceputul-verii-se-anunta-si-noi-linii-de-autobuz

Citat:
Cele trei noi linii de troleibuze vor fi puse în funcțiune până la începutul verii. Se anunță și noi linii de autobuz

Cele trei noi linii de troleibuze din oraș, anunțate în urmă cu puțină vreme, vor fi puse în funcțiune până la 1 iunie, a anunțat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
”Am decis cu Compania de Transport Public ca până la 1 iunie să fie funcționale încă trei linii noi de troleibuze, care să conecteze trei părți ale orașului, ținând cont de necesitățile orașului, de dezvoltare, de evoluție și ce au cerut oamenii. Este vorba despre linia 2, zona Mănăștur -Gară și se va face intrarea Regele Ferdinand, este vorba despre Linia 10, Gheorgheni - Bulevardul Muncii și Linia 14, Mănăștur - Bulevardul Muncii”, a declarat Emil Boc într-o emisiune radio.
Momentan se stabilesc traseele și stațiile ale acestor trei linii de troleibuze.
Conform primarului, sunt propuse și linii noi de autobuz, care să conecteze mai bine și cartierele noi ale orașului (Sopor, Bună Ziua, Europa, etc.). Acestea vor ajunge chiar și până în Făget, spune Boc inclusiv liniile speciale pentru transportul elevilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 28 Feb 2020 11:06:03    Titlul subiectului: 205865

Noua linie 2 de troleibuz, nu se va suprapune cu linia 9 de autobuz ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
luca_ioan



Data înscrierii: 16/Iul/2019
Ultima vizita: 24/Mar/2024
Mesaje: 120
Locație: Cluj-Napoca, Ploiesti

MesajTrimis: Vin 28 Feb 2020 13:45:11    Titlul subiectului: 205874

Nu, linia 2 va avea traseul vechi al liniei 9, pe str. Izlazului și str. Câmpului. În prezent, linia 9 circulă pe calea Florești.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alin10CFR



Data înscrierii: 07/Aug/2011
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 227
Locație: Cluj

MesajTrimis: Vin 28 Feb 2020 13:51:30    Titlul subiectului: 205875

Noua linie 2 va avea alt traseu, pornind de la Bucium, Clabucet, Izlazului etc., iar linia 9 rămâne pe vechiul traseu, mai exact Bucium, Calea Floresti etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul CLUJ Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Următoare
Pagina 24 din 28

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community