Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Sistemul Automat de Taxare - cardurile Activ si Multiplu
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 6199
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 11 Mai 2018 11:01:06    Titlul subiectului: 194785

Conform unor informații primite acum câteva minute de la Ștefan/stfp, pe ecranele mai multor autobuze și tramvaie ar fi afișat textul "Garaj".
Chestionați despre acest aspect, șoferii și vamani au pus că este o problemă generală a sistemului de taxare.
Problema era cel puțin în vehiculele de pe liniile 19, 116 și 323.

Știe cineva mai multe detalii?

Așadar să înțeleg că este "ofertă" la RATB, se merge gratis? Twisted Evil

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 6199
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 11 Mai 2018 11:12:50    Titlul subiectului: 194786

Mda, se confirmă:

https://www.romaniatv.net/probleme-la-sistemul-automat-de-taxare-al-ratb-unii-calatori-suprataxati-la-validarea-cardurilor_419212.html

"Probleme la sistemul automat de taxare al RATB. Unii călători, suprataxați la validarea cardurilor

Sursa: romaniatv.net

Sistemul automat de taxare al RATB prezintă unele disfuncționalități vineri dimineață. Călătorii care și-au validat cardurile tip abonament, cu portofel electronic, au fost suprataxați.

Călătorii RATB care au card tip abonament cu portofel electronic au fost suprataxați în momentul validării. Astfel, aceștia au plătit pentru o călătorie 2,5 lei în loc de 1,3 lei.

Reprezentanții RATB au confirmat prezența unor erori la sistemul de validare a biletelor și au precizat că lucrează la remedierea acestora.

"Specialiștii încearcă în acest moment să afle care sunt cauzele disfuncționalității și să găsescă soluțiile pentru remedierea acesteia", a declarat, pentru RomaniaTV.net, Liviu Vulpe, cordonator presă RATB.

Călătorii păgubiți pot face o sesizare pe adresa info@ratb.ro, urmând ca Regia să le restituie suma încasată în plus.

Totodată, reprezentanții RATB precizează că cei care nu și-au putut valida cardul, pentru că sistemul considera că nu aveau fonduri suficiente, nu vor primi amenzi în cazul unui control."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfpData înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2019
Mesaje: 1739
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 11 Mai 2018 13:09:03    Titlul subiectului: 194789

Sistemul este încă oprit. Sunt curios cat ar fi paguba pentru RATB...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 7319
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 13 Mai 2018 15:59:49    Titlul subiectului: 194843

Si eu am vazut vineri, dupa masa, un mesaj similar, in tramvaiul de pe linia 55, la capatul de la Granitul SA. Am crezut ca vatmanul este de vina.
Cine face mentenanta sistemului de taxare ? RATB sau UTI ?

Later Edit: S-a postat anuntul si pe site-ul RATB: http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=884

Citat:
Probleme tehnice la Sistemul Automat de Taxare

Sistemul Automat de Taxare (SAT) care asigură încasarea contravalorii călătoriilor în mijloacele de transport ale RATB prezintă unele probleme tehnice pe platforma online și la validarea plății cu portofel electronic.
Specialiștii care administrează SAT lucrează pentru identificarea cauzelor și remedierea urgentă a situației. RATB a luat măsuri ca angajații însărcinați cu verificarea titlurilor de călătorie să nu aplice sancțiuni în astfel de cazuri.
Regretăm situația apărută și îi informăm pe cei afectați de aceste disfuncționalități că pot recupera diferența dintre tariful de călătorie și suma dedusă în mod eronat de sistemul electronic solicitând acest lucru în scris, prin email la info@ratb.ro, precum și prin poștă sau direct la sediul Regiei din Bd. Dinicu Golescu nr.1, sector 1, București.

_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 7319
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 07 Ian 2019 15:44:42    Titlul subiectului: 198186

Pe site-ul STB a aparut noul regulament privind contraventiile: http://stbsa.ro/contraventii.php

Citat:
Contraventii

La urcarea in mijlocul de transport in comun, calatorul este obligat sa valideze de indata cardul de transport, indiferent de titlul de calatorie detinut.

La solicitarea reprezentanților corpului de control, călătorii sunt obligați să prezinte acestora titlurile de călătorie utilizate în acel moment. Posesorii de abonamente nominale sau legitimații nominale sunt obligați să prezinte la cererea acestora actele de identitate.

Respectarea unei tinute decente, formata din camasa de culoare deschisa si pantalon culoare inchisa, reprezinta o masura impusa de Societatea de Transport Bucuresti STB SA angajatilor ce indeplinesc functia de controlor legitimatii de calatorie. In timpul programului de lucru (in functie de anotimp), controlorii legitimatilor de calatorie poarta: - vestele (culoare albastru) cu sigla STB (față) și cu inscripția CONTROL (spate); sau - tricouri tip polo (culoare albastru), inscriptionate cu aceleasi insemne distinctive, care se regasesc si pe veste.

Reglementările referitoare la aplicarea sancțiunilor contravenționale sunt prevăzute în Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București – Ilfov (Regulamentul_Serviciului_de_Transport.pdf):

Potrivit prevederilor OG 2/2001, pentru contravențiile săvârșite de minorii care au împlinit 14 ani, amenda stabilită pentru fapta săvârșită se reduce la jumătate.

“Plata amenzilor contravenționale se poate efectua la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităților autorităților administrației publice locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcționează, de cetățenia, domiciliul sau de reședința contravenientului, ori de locul săvârșirii contravenției”.

Pentru călătoria fără titlu de transport valabil și validat, sau fără un alt document care să permită efectuarea călătoriei, contravenientul poate achita pe loc contravaloarea unui titlu de transport la tarif special (suprataxa), fără a se mai încheia proces-verbal de contravenție.

In situatia in care calatorul achita pe loc titlul de călătorie la tarif special, agentul de control elibereaza cardul de suprataxa completand datele inscriptionate pe verso. Emiterea unui card de suprataxa permite finalizarea calatoriei in mijlocul de transport in care s-a constatat contraventia, insa nu permite efectuarea altor calatorii in alte mijloace de transport. Acest tip de card este un document cu regim special. In cazul in care se doreste factura fiscala, aceasta se elibereaza la sediul din Calea Serban Voda nr. 164-168, sector 4, pe baza cardului de suprataxa si a actului de identitate.

Refuzul achitării pe loc a contravalorii titlului de călătorie la tarif special va avea drept consecință sancționarea contravențională a persoanei, prin întocmirea procesului verbal de contravenție.

Contravenientul are posibilitatea să achite, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, valoarea menționată în dreptul rubricii “plătibil în 15 zile…….”:

Contravențiile se sancționează după cum urmează:

i. cele de la litera c-q, cu amenda de 500 RON (plătibilă în 15 zile - 250 lei)
ii. cele de la litera r, cu amenda de 100 RON (plătibilă în 15 zile - 50 lei)
iii. cele de la litera s-v, cu amenda de 500 RON (plătibilă în 15 zile - 250 lei)
iv. cele de la litera a, cu amenda de 500 RON (plătibilă în 15 zile - 250 lei)
v. cele de la litera b, cu amenda de 150 RON (plătibilă în 15 zile - 75 lei)
ATENTIE! Suprataxa se emite numai pentru contraventiile de la alin.2 litera a.

Conform art. 18 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate.. In caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici.

Conform Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de calatori in regiunea Bucuresti-Ilfov, călătorul are obligatia sa valideze titlul de călătorie, indiferent de tipul acestuia, la fiecare urcare într-un vehicul de transport public (tramvai, troleibuz, autobuz), pe toată aria teritorială București – lfov.

Bonul fiscal nu reprezinta titlu de calatorie. Verificarea titlului de calatorie de catre agentii constatatori.se face doar prin intermediul cardului de transport.

Pe portiunea de traseu comun a mai multor linii urbane de transport, abonamentul eliberat pentru una dintre ele se poate utiliza si pentru celelalte. Formula “Traseu comun” se refera la liniile urbane ale Societatii de Transport Bucuresti STB-SA care au, pe anumite portiuni, traseu comun.

Abonamentele eliberate pentru liniile preorasenesti, liniile Expres sau linii speciale au tarife diferite fata de liniile urbane, fiind distinct mentionate in oferta tarifara, in consecinta un calator care are abonament valabil pe liniile urbane nu poate justifica plata calatoriei pe portiunea de traseu comun cu liniile preorasenesti, liniile Expres sau linii speciale.

Contravaloarea taxei de călătorie dedusă odată cu validarea Portofelului electronic, dă dreptul la o singură călătorie, pe o semicursă, fără întrerupere, numai în vehiculul în care a fost validat.

Cardurile de călătorie se vor folosi numai în condițiile pentru care au fost eliberate.

Cardurile Activ nominale nu pot fi transmise altor persoane.

Prin Decizia nr.953 din 19.12.2006, publicată în Monitorul Oficial nr.53 din 23.01.2007, Curtea Constituțională a constatat că prevederile art.32 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor sunt neconstituționale.

Plângerea împotriva procesului-verbal de contravenție poate fi depusă la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Am subliniat cu rosu mentiunea obligativitatii validarii titlului de calatorie indiferent de ce tip este, aici intra si abonamentul.

_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 7319
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 21 Feb 2019 10:27:13    Titlul subiectului: 199073

Forumalere necesare pentru pensionari, pentru ca acestia sa isi ridice cardurile: http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=1002
_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 7319
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 02 Mar 2019 19:16:43    Titlul subiectului: 199223

Dupa 11 ani, cardul meu Activ a "decedat". Casierita de la contrul de abonamente m-a pus sa completez o cerere, apoi mi-a spus sa ma duc a doua zi, la orice centru de abonamente al STB-ului. Aici am mai compl,etat o cerere, cu GDRP (foto 1), apoi am platit 4.7 RON pentru noul card. In cele 24 de ore, pana sa imi rididc noul card, am folosit cardul de la BCR (Zambet).
Casierita de la centrul de abonamente se mira ce vechi era cardul, avand serie mica. Il aveam de 11 ani, inca de la inceputul aparitiei cardurilor.

_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
V3A-93Data înscrierii: 24/Feb/2018
Ultima vizita: 17/Mar/2019
Mesaje: 54
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 10 Mar 2019 19:27:31    Titlul subiectului: 199340

Chiar dacă e rupt, păstrează-l.Este rar, mai ales dacă are serie mică Smile Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2019
Mesaje: 7319
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 11 Mar 2019 09:45:34    Titlul subiectului: 199354

Il voi pastra.
Referitor la noua reglementare a STB-ului de a valida obligatoriu orice titlu de calatorie m-am prins repede care a fost menirea acestei masuri. De a stoarce cat mai multi bani de la 'fraieri'. Chestia cu statistica este o mare vrajeala. Circulatia mijloacelor de transport in comun nu s-a imbunatatit deloc.
Sunt foarte curios daca cei de Ferentari sau Giulesti Sarbi isi valideaza titlurile de calatorie la fiecare urcare in vehicul ? Very Happy

_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Pagina 20 din 20

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community