Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Pro sau contra acordarii de gratuitati studentilor

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  

Sunteti de acrord cu acordarea de gratuitati studentilor
Da, cu acordarea de gratuitati nelimitate
38%
 38%  [ 10 ]
Da, dar numai un numar limitat de calatorii pe an
23%
 23%  [ 6 ]
Da, dar numai intre localitatile de rezidenta si cele unde studiaza
26%
 26%  [ 7 ]
Nu sunt de acord
11%
 11%  [ 3 ]
Voturi totale : 26

Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 31 Ian 2017 22:36:39    Titlul subiectului: Pro sau contra acordarii de gratuitati studentilor 188173

De maine, studentii au gratuitate la CFR. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Studenții vor călători gratuit cu trenul, de la 1 februarie

Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de la 1 februarie.

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

"Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (...) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor", a explicat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată guest la Joi 11 Apr 2019 18:26:14, modificat de 2 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 25 Feb 2017 14:12:29    Titlul subiectului: 188534

Ca sa nu se mai pomeneasca cu studenti din provincie la manifestatiile antisistem, din Bucuresti, politrucii au modificat OUG care reglementeaza acest aspect, astfel ca studentii au gratuitate numai intre localitatile de domiciliu si cele in care isi desfasoara studiile. Articolul se gaseste aici.

Citat:
PSD a dat, PSD a luat | Condiții noi pentru călătoriile "gratuite" cu trenul ale studenților

Studenții vor călători gratuit cu trenul dar doar pe distanțele dintre localitatea de domiciliu și cea în care se află unitatea de învățământ frecventată, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus această facilitate.

ACTUALIZARE 17.02: Senatorul liberal Florin Cîțu anunță că-și retrage amendamentul privind limitarea călătoriilor gratuite cu trenul la drumurile dintre centrul universitar și localitatea de domiciliu.

În 14 februarie, Comisia pentru buget a Senatului a avizat favorabil, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017.

Unul dintre amendamente se referă la restricționarea gratuității de transport CFR doar pe distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ la care studentul frecventează cursurile.

Al doilea amendament extinde beneficiul gratuității călătoriilor CFR și asupra elevilor din clasele a IX-a - a XII-a.

Amendamentele au fost admise cu majoritate de voturi.

Autorii primului amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL).

Autorii celui de-al doilea amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) și Mihu Ștefan (PSD).

Guvernul a aprobat la începutul lunii o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Ulterior CFR a precizat că studenții trebuie să aibă asupra lor un bilet de călătorie valabil și a explicat și de ce: „Călătoriile gratuite acordate studenților presupun costuri pentru companiile feroviare. Aceste costuri sunt asumate de Statul Român și sunt decontate de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor. Monitorizarea numărului de călătorii este obligatorie atât PENTRU evitarea unor situații neplăcute (ex supraaglomerare, dublare locuri) pentru pasageri (nu doar pentru studenți!) prin dimensionarea corectă a capacităților de transport, în funcție de fluxuri, cât și PENTRU acoperirea costurilor prin compensarea necesară. Această monitorizare se poate realiza în baza unei statistici reale a numărului de călătorii gratuite efectuate de către studenți, iar biletul este elementul definitoriu după care se poate face decontarea.”

„Precizăm că studenții vor putea cumpăra bilete online sau de la automate atunci când Ministerul Educației va pune la dispoziția Ministerului Transporturilor baza de date privind Registrul Matricol Unic cu evidența Studenților înmatriculați în instituțiile de învățământ acreditate conform HG 42/2017”, adăuga compania.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 05 Mai 2017 09:57:23    Titlul subiectului: 189964

Gratuitatea spre studenti s-a transformat intr-o masura discriminatorie pentru ceilalti platitori de bilete. Este idnamisibil ca studentii sa se plimbe bine-mersi pe scaun iar cei care platesc integral biletul de calatorie sa fie nevoitii sa mearga in picioare sa sa piarda trenul.
Week-endul de 1 mai, cei care au avut de suferit cei care mergeau in mod regulat la sfarsit de saptamana la Constanta sau Fetesti, posesori de abonamente de week-end, VSD. Acestia nu au mai avut loc nici in picioare ca sa se intoarca la casele lor din cauza............studentilor.
Mi se pare o masura nedreapta, studentii sa mearga pe loc iar platitorii de bilet nu.
Fie baga mai multe trenuri, fie studentii sa nu mai beneficieze de gratuitate.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 28 Iun 2017 08:12:34    Titlul subiectului: 190791

Daca vreti sa mergeti la mare, pe durata sezonului estival, mai ales in week-end, va recomand sa luati biletele cu 3-4 zile inainte.
Cel mai bine ar fi sa le achizitionati on-line.
Daca nu apucati sa luati bilet, sansele sa luati bilet de la casele de bilete, in ziua plecarii sunt minime.
Trenurile sunt pline cu studenti, care au gratuitate.
Din fericire studentii nu isi pot lua loc, prin intermediul serviciului on-line, trebuie sa mearga la casa de bilete.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 11 Apr 2019 07:49:52    Titlul subiectului: 200183

Lumea a inceput sa reactioneze. De cateva luni s-a initiat o petitie online, impotriva masurii stupide de acordare a gratuitatilor nelimitate pentru studentii, la calatoriile cu CFR-ul: https://www.petitieonline.com/vrem_numr_limitat_de_cltorii_pe_tren_pentru_studeni

De asemenea, intr-un articol din DC News sunt mentionate si cateva raspunsuri ale celor care au semnat aceasta petitie. As dori sa mentionez ca sunt total impotriva acordarii gratuitatilor nelimitate pentru studenti, la calatoria cu CFR-ul, prin urmare am semnat si eu petitia.

Articolul se gaseste aici.

Citat:
Studenți, gratuitate pe tren. Alternative care ar putea să înlocuiască sistemul NELIMITAT de călătorii

După lansarea petiției ”Vrem număr limitat de călătorii GRATUITE pe tren pentru studenți”, au urmat foarte multe mesaje din partea românilor care sunt de acord cu această propunere.

În timp ce studenții, indiferent de vârstă, călătoresc cu trenul nelimitat oricând, oriunde, la orice oră, în sistemul "fără număr", oamenii cu handicap sunt umiliți, că despre altceva nu poate fi vorba. Oamenii cu handicap au dreptul la doar 12 călătorii gratuite pe an! 12, în timp ce pentru studenți nu există nicio limită.

Iată ce ne-au scris românii după ce au semnat petiția ”Vrem număr limitat de călătorii GRATUITE pe tren pentru studenți”. Printre aceste mesaje găsiți și câteva propuneri la actualul sistem gratuitate:


1. Semnez pentru ca m-am confruntat cu aceeasi situatie chiar mai rau, toti studentii din bucuresti bat Valea Prahovei (pleaca dimineata si se intorc seara) iar toti studentii din provincie (~200km) fac zilnic naveta la cursuri.

2. Nu consider normal o gratuitate nelimitata pe alte rute decat cea catre domiciliul din buletin sau spre locul unde invata. Pentru alte rute sa se plateasca bilet integral sau la 50%. Daca se ramane la aceeasi varianta nelimitatat, orice rezervare neonorata sa aduca o amenda egala cu suma ce s-ar plati pe un bilet.

3. Călătoriile trebuie făcute în vacanțe sau în zilele legal libere, altfel pot fi un îndemn de absențe de la cursuri în favoarea absenței pregătirii științifice.

4. Studenților sa li se acorde de către Universitatea la care învață foi de drum doar pentru perioada vacantei, dus-întors de la localitate de domiciliu la orașul în care este universitatea pe care o urmează și cu condiția sa fie bursieri. Așa vom susține pregătirea de calitate nu chiulul și mediocritate. Cei mai nepregătiti și cu pretenții nu produc nimic.

5. Studentii nu trebuie sa aiba mai mult de 6 calatorii gratuite pe an, doar de la locul de domiciliu la locul de studiu. Nicaieri in Occident nu exista asemenea gratuitati nelimitate.

6. In afara de cele spuse aici, studentii au posibilitatea sa faca rezervari multiple, blocând locurile care par putea fi vandute pe bani unor calatori. credeti-ma, e fapt real, un student si-a rezervat calatorie spre Bucuresti in fiecare zi a saptamanii, spunând ca nu stie "cand are chef sa ajung ala gara".

7. Un salariat plateste biletul integral, un pensionar are dreptul la 3 calatorii gratuite dus-intors/an, in rest plateste integral. M-am confruntat cu situatia de a sta in picioare pe relatia Fetesti, sotia pe relatia Ucea_Sibiu. O calatorie dus-intors/luna catre localitatea de bastina este suficient.

8. Este O MARE BATAIE DE JOC, DE 1000 DE ORI MI S-A INTAMPLAT SI MIE, FAMILIEI SI SOTIEI, SA AM BANI SI SA NU FIE BILETE (CA LE-AU LUAT STUDENTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ESTE REVOLTATPARE SITUATIA! Sa le dea gratuitate, dar nu oricand si oriunde!!!!!!!

9. Este o porcărie care discriminează restul populației.

10. În timpul studentiei mele, aveam gratuitate dus-intors la facultate, din localiatea de domiciliu. Insa, doar la inceputul anului universitar, la sfarsitul anului universitar si in vacantele legale.

11. Sunt studenta, insa mi se pare o măsură stupida. Trenurile sunt supra aglomerate, si asa cu vagoane putine, condițiile sunt execrabile si asta pentru ca nu mai intra niciun ban in CFR.

12. Eu sunt o persoana cu handicap grav și sunt direct afectat! Cei cu handicap de ce nu au călătorii nelimitate?!...Este bătaie de joc!

13. Situația de acum e revoltătoare. Trebuie schimbată urgent!

14. Trebuie un echilibru... Trebuie să fie o măsură. Am platit bilet, am loc. Studentul vrea să meargă gratis? Foarte bine! Mediile peste nouă.... Daca nu, plătește redus... Iar locul, suplimentar.... Părerea mea. Pâine fără muncă, nu ! Muncă fără pâine, nu! Simplu.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
V3A-93



Data înscrierii: 24/Feb/2018
Ultima vizita: 02/Ian/2024
Mesaje: 71
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 11 Apr 2019 15:30:29    Titlul subiectului: 200198

Sunt de părere că nu ar mai trebui să se dea la nimeni.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 11 Apr 2019 18:27:50    Titlul subiectului: 200203

Persoanele cu handicap, ar trebui sa beneficieze de gratuitati.
Topicul nou creeat are si un chestionar, referitror la acest subiect.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Joi 11 Apr 2019 19:12:00    Titlul subiectului: 200207

Studenții ar trebui, părerea mea, să beneficieze de gratuități fie pe distanța casă-facultate și retur (abonament) sau un număr limitat de călătorii, să zicem 6, adică 3 dus-întors, pentru vacanțe: o călătorie la Neversea și în Vamă Very Happy, una la Untold Very Happy Very Happy și una de rezervă, că astea sunt atracțiile principale ale studenților, de obicei, prin urmare cred că e cel mai nimerit; aici nu mă refer la toți studenții, ca să fiu clar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 31 Mai 2019 20:44:26    Titlul subiectului: 200987

Tare, ce am auzit la radio azi. CFR ii roaga pe studenti sa nu isi programeze deplasari in acest week-end pe rutele unde vor merge pelerinii la Iasi sau Sumuleu-Ciuc, unde va fi Papa, maine, 1 iunie.
Nu puteu, pur si simplu, sa suspende gratuitatile in acest week-end ?
A ajuns CFR-ul sa se roage de studenti sa stea acasa ? Laughing
Aberant.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Dum 02 Iun 2019 19:36:21    Titlul subiectului: 201014

Sunt de parere ca studentilor ar trebui sa li se dea oportunitatea de a circula gratuit cu trenul in Romania, spre a avea sansa sa isi cunosca mai bine tara. Sunt o multime de obiective turistice care merita vizitate. Si daca nu in studentie, atunci cand?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 03 Iun 2019 07:27:27    Titlul subiectului: 201016

Si cei care platesc taxe si impozite nu au dreptul sa circule sa isi cunoasca tara ? Suna a discriminare pozitiva........
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Lun 03 Iun 2019 15:58:29    Titlul subiectului: 201028

Hai să nu trecem într-o zonă periculoasă.
Da, într-adevăr, gratuitatea pentru studenți ar trebui să se facă fie pentru toți, fie pentru niciunul. Eu aș propune să se facă gratis pentru achiziționarea în avans, cu cel puțin 24 de ore, a biletelor, ca să știe și CFR câte vagoane să bage, să nu rămână plătitori pe dinafară, sau, cum am zis, câteva călătorii dus-întors și atât. Să facă și ei ceva util cu călătoriile lor.
Mie nu mi se pare discriminare pozitivă, atâta timp cât este parte dintr-un program bine pus la punct și specializat, cu un titlu care să îndemne tinerii să descopere țara noastră cu toate frumusețile ei. Că plătești taxe și impozite, asta e, firește, relevant, dar cred că nu deranjează pe nimeni faptul că studenții fac ceva util cu aceste gratuități. Dacă tu ai fi student și ai vrea să faci un tur al frumuseților țării, păi nu se cheamă că faci ceva util cu privilegiile dumitale?
Dar mi se pare că se reia aceeași discuție veche, așadar să revenim la subiect. Cât timp există gratuitățile, iar noi suntem într-un regim democratic, e aberant ceea ce a făcut CFR-ul, pentru că fiecare poate să facă ceea ce dorește cu privilegiile sale.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 03 Iun 2019 22:22:26    Titlul subiectului: 201037

Ma deranjeaza faptul ca nu am loc nici macar in picioare in tren, in timp ce pe scaune stau cei cu gratuitati. Asta este discriminare pozitiva. Nu am nimic impotriva gratuitatilor, nu au decat sa descopere tara cat vor, dar de ce sa stea platitorii de bilet in picioare, asta daca mai prind loc in picioare ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 15 Iul 2019 09:04:42    Titlul subiectului: 201599

Se pare ca nu va mai dura mult gratutiatea pentru studenti. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Rectificarea bugetară mușcă din pensiile speciale și limitează călătoriile cu trenul

Rectificarea bugetară bate la ușă. Până la sfârșitul lunii, Guvernul trebuie să împartă banii statului. Prima rundă de negocieri are loc astăzi în ședința Comitetului Executiv al PSD. Deși ministrul Finanțelor neagă că vistieria statului e goală, pachetul de măsuri propus de Teodorovici vizează impozitarea pensiilor speciale, limitarea călătoriilor cu trenul și înăsprirea condițiilor pentru studenții cu burse.

De asemenea, Eugen Teodorovici vrea să limiteze călătoriile gratuite cu trenul. Statul ar urma să asigure doar 12 călătorii gratuite cu trenul.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 18 Iul 2019 21:45:01    Titlul subiectului: 201721

"Saracutii" studenti, protesteaza pentru limitarea gratuitatilor la calatoria cu trenul. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Studenții protestează! ”Gratuitatea la CFR a fost doar un cadou electoral nefast”

Intenția Ministrului Finanțelor - Eugen Teodorovici de a limita numărul de călătorii gratuite cu trenul, dar și acordarea gratuităților în funcție de criterii precum vârsta sau performanțele școlare nemulțumește persoanele vizate, astfel încât, studenții se pregătesc de protest.

”Studenții nu sunt de acord cu eliminarea/restrângerea gratuității pe CFR de către același partid, care în primul rând le-a și acordat-o, demonstrând prin aceasta că a fost doar un cadou electoral nefast”, se arată într-un eveniment promovat pe Facebook.

Unul dintre organizatori, Vlad Chelu, spune că va încerca, alături de Liviu Petrina, președinte executiv al PCG, să finalizeze demersurile pentru organizarea protestului.

Manifestarea va avea loc în ziua de duminică, 21 iulie, între orele 18.00-20.00, în Piața Universității, la fântâna de la Arhitectură. Conform organizatorilor, protestul este autorizat.

Studenții consideră că gratuitatea la transportul feroviar intern acordată studenților înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență la instituțiile de învățământ superior acreditate a reprezentat una dintre cele mai bune inițiative puse în aplicare care au facilitat incluziunea socială a studenților.

Implementarea acestei prevederi a avut un impact benefic asupra studenților proveniți din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic, încurajându-se astfel echitatea din domeniul învățământului.

De asemenea, s-au observat rezultate însemnate asupra programelor și proiectelor ce încurajează schimburile de experiență, creșterea numărului de studenți participanți la congrese, întreceri sportive și activități culturale care se desfășoară în orașe diferite și necesită deplasarea cu transportul feroviar a studenților.

PS: Ce ar fi sa protestam si noi, platitorii de taxe si impozite pentru faptul ca nu mai gasim locuri la trnurile spre mare din cauza studentilor.....

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 27 Iul 2019 15:22:02    Titlul subiectului: 201817

tcm, in topicul Bilete CFR a scris:
Revin cu cateva poze de azi.
Accesul la peroanele garii Leeds , se face asa cum am spus , prin niste porti unde trebuie scanat biletul......

Am o intrebare. In Anglia sunt gratuitati la studenti ? Dar alte categorii defavorizate, au reduceri ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată de către guest la Lun 29 Iul 2019 09:41:58, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Dum 28 Iul 2019 22:48:13    Titlul subiectului: 201826

Din informatiile pe care le-am gasit , studentii , batranii trebuie sa cumpere un card valabil un an , cu 30 de lire , iar persoanaele cu dizabilitati trebuie sa cumpere un card in valaore de 20 de lire , valabil un an pentru a avea reducere 1/3 la biletele de tren.
https://www.nationalrail.co.uk/times_fares/46540.aspx#DPRC
In Anglia studentii nu prea folosesc trenul , pentru ca sunt multi straini (chinezi , musulmani etc) care stau in camine studentesti in orasele in care invata , astfel nu prea au nevoie sa calatoreasca. In plus chinezii nu prea ies din casa , isi comanda mancare prin aplicatie si le este livrata la usa , si chiar si supermarket-urile au servicii de livrare alimente la domiciliu. Iar englezii folosesc masina proprie daca vor sa mearga acasa. Persoanele care folosesc aici mult trenul sunt cei care lucreaza in alte orase , de exemplu in gara Leeds la ore de varf nu ai loc sa arunci un ac , iar trenurile sunt stocate si cate 3-4 pe o linie.
Intr-un fel colegul darius_somolan are dreptate la salariile din tara , gratuitatea studentilor este un fel de gura de aer pentru parinti. Pe de alta parte cred ca ar trebui sa aiba numarul calatoriilor limitate la doua pe saptamana , si doar in timpul anului universitar , sau sa plateasca la fel ca si elevii , biletele la jumatate de pret.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 29 Iul 2019 09:37:25    Titlul subiectului: 201829

Eu sunt de acord ca reduceri sa aiba cei cu rezultate bune la invatatura si cei cu situatii dificile (orfani de un parinte, de ambii parinti, etc).
Pentru restul studentilor sa fie reduceri limitate, doar intre localitatea unde este centrul universitar si localitatea de domiciliu.
Cred ca in anglia nu este mentalitatea de pomanagii asa cum este la noi !

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată de către guest la Mar 30 Iul 2019 12:41:51, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Lun 29 Iul 2019 12:30:54    Titlul subiectului: 201832

Depinde la ce va referiti prin pomanagii , sunt destui cetateni englezi , care stau pe banii staului , le ofera bani casa , chiar si masina si ei nu au lucrat in viata lor. De asemenea , in caz de accidente se pot cere zeci de mii de lire daune , chiar daca nimeni nu a patit nimic. Si mai sunt si alte exemple , dar nu mai vreau sa lungesc off-topicul. Smile
_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
darius_somolan



Data înscrierii: 15/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Mar/2024
Mesaje: 73
Locație: Oradea

MesajTrimis: Lun 29 Iul 2019 21:19:21    Titlul subiectului: 201851

guest a scris:
Eu sunt de acord ca reduceri sa aiba cei cu rezultate bune la invatatura si cei cu situatii dificile (orfani de un parinte, de ambii parinti, etc).
Pentru restul studentilor sa fie reduceri limitate, doar intre localitatea unde este centrul universitar si localitatea de domiciliu.

Dacă încercați, puteți să obțineți o cale pentru gratuitate la transport. Într-adevăr există o diferență de mentalitate între România si Regatul Unit (Anglia e doar una din cele 4, dar asta e un alt subiect de dezvoltat) acolo studenții sunt mai respectați, nu sunt văzuți drept mucoși, nesimțiți, profitori, POMANAGII sau altfel. In rest, noi să fim sănătoși!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 30 Iul 2019 12:49:22    Titlul subiectului: 201863

Fiindca acolo studentii chiar sunt altfel si nu sunt pomanagii, ca majoritatea celor autohtoni. Stiu ca adevarul este cel mai dureros, dar asta este realitatea.

Care a fost castigul real al masurii acordarii gratuitatilor pentru studenti ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 11 Aug 2019 15:25:33    Titlul subiectului: 202115

In urma unoor discutii cu niste angajati de la Infrastructura, s-a lamurit si misterul dragostei dintre CFR si studenti. Indirect studentii au salvat CFR-ul din colaps financiar. Pentru fiecare student transportat, CFR-ul primeste bani de la Ministerul Educatiei. Ca banii nu vin intotdeauna la timp este alta discutie, dar mai devreme sau mai tarziu acestia intra in vistieria CFR-ului.

Cei care merg cu abonamente de week-end (VSD) sau navetistii, cu abonament lunar sunt intr-un numar mic. Acesta este si cauza pentru care CFR-ului nu ii mai pasa de cei cu abonamente. Numai ca, nici ministerul educatiei nu sta pe roze cu banii, la ultima rectificare bugetara li s-a luat din bani.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BaditaStefanGalati



Data înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 25/Mar/2024
Mesaje: 661
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 11 Aug 2019 16:10:24    Titlul subiectului: 202121

SUNT PRO GRATUITATE NELIMITATA!


1. Studentii au salvat CFR de la faliment
2. CFR este suventionata pe calator in timp ce privatul pe kilometru, ca asa-i in tenis....
3. Cine e impotriva gratuitatii studentilor, nu cunoaste o minima economie si indirect ajuta privatii sau microbuzele
4. Studentii nu se plimba toata ziua cum sunt acuzati ci de obicei vineri - duminica.... iar in vacante, lasa-i frate sa se plimbe, ca nu moare nimeni daca trenul GALATI-MANGALIA este full sau gol. Asa aducem bani la CFR, nu plimband vagoanele goale

_________________
https://linktr.ee/rsbadita (totul într-un singur loc)
MIE-MI PASĂ DE GALAȚI! VOUĂ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 11 Aug 2019 17:54:27    Titlul subiectului: 202123

Studentii au salvat CFR de la faliment ? Laughing Laughing Laughing
Asta este maxima zilei.

Cine a luat decizia acordarii gratuitatii studentilor ? A luat-o vren student cumva ? Nu cumva guvernul ? Laughing Laughing Laughing

Deci, sa facem un exercitiu elementar de logica, ca sa nu se plictiseasca unicul neuron, daca guvernul a luat decizia nu cumva el a salvat, pentru o perioada CFR-ul ? Laughing Laughing Laughing

BaditaStefanGalati a scris:

3. Cine e impotriva gratuitatii studentilor, nu cunoaste o minima economie si indirect ajuta privatii sau microbuzele

Asta este alta maxima Laughing Laughing Laughing
Deci, eu platesc VSD ca sa stau in picioare, tot din banii mei si altor contribuabili se plateasc salariile tampitilor de directori si directorasi de la CFR, care sunt atat de cretini si de idioti incat habar nu au sa lege o propozitie, tot din banii mei si ai celorlalti contribuabili se platesc pierderile CFR, tot din banii mei si a celorlalti contribuabili se platesc aceste gratuitati pentru studenti si tu vii sa imi dai MIE lectii de economie ?

Nu ma mai opresc din ras Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi 03 Noi 2022 09:02:51    Titlul subiectului: 214599

Momentan, studentii au dreptul la reducerea cu 50% din pretul biletului pentru clasa a 2-a, in baza legitimatiei pentru transport, oferita de facultate.

S-au anulat de mai bine de un an gratuitatile pentru studenti.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community