Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Suspendarea activitatii SC Troleibuzul SA
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 16:40:00    Titlul subiectului: Suspendarea activitatii SC Troleibuzul SA 203223

guest, in topicul "Generalitati despre tranportul public nemtean a scris:
Propun sa se schimbe numele companiei de transport SC Troleibuzul SA in ceva, gen CTP Piatra Neamt. Asta ca sa iesim din.............penibil.

Si autobuzele sunt in pericol de a ramane in garaj:
https://mesagerulneamt.ro/2019/10/adevarul-gol-golut-fara-compensatia-de-la-primarii-troleibuzul-nu-mai-exista/

Citat:
Adevărul gol-goluț: Fără compensația de la primării, Troleibuzul nu mai există!

Troleibuzul SA, operator regional de transport public de persoane, se află în acest moment în pragul închiderii. Blamată, subestimată, acuzată de toate relele posibile și imposibile, blocarea societății va avea efecte nebănuite și încă greu de anticipat. Până în această vară, compania a funcționat având ca acționar majoritar Consiliul Județean Neamț, care a achitat compensații pentru a putea fi asigurat un tarif social la transportul de călători. De ele au beneficiat locuitorii municipiului Piatra Neamț, cu precădere, și cei ai comunelor care fac parte din ADI Urbtrans. Foarte mulți – unii la îndemnul deloc subtil al concurenței – consideră această compensație ca fiind o pierdere generată de managementul defectuos. Adevărul este că respectiva compensație se acordă prin lege, nu numai în județul Neamț sau la o societate a Consiliului Județean, ci și prin alte locuri din țară, inclusiv unde transportul e asigurat de operatori privați. Bacău e un exemplu în acest sens.

Din iulie 2019, Consiliul Județean Neamț nu mai poate plăti compensația pentru transportul călătorilor, fiindu-i interzis prin ordonanță de urgență. Obligația a fost transferată la primăriile pe raza cărora sunt atribuite traseele. Care primării nu plătesc, pentru că spun că nu au bani și pentru că era mult mai bine când plăteau alții. De aici blocajul financiar al societății, care a rămas cu bugetul în aer, în condițiile în care prețul stabilit include și acest element – compensația.

În ciuda vorbelor aruncate de primarii ale căror localități sunt deservite de Troleibuzul – ”Nu avem nevoie de serviciile societății!” -, în momentul în care s-a întâmplat să nu se opereze un traseu, imediat au sunat la… Troleibuzul.

Ce se întâmplă în acest moment? Troleibuzul a început restructurările, dar, în lipsa compensației, în maximum o săptămână, va trebui să oprească activitatea. De tot! Practic, va întrerupe transportul de călători. Și, în prezent, nu există niciun operator privat care să poată asigura aceleași condiții (Euro 6, rampe speciale pentru cărucioare, aer condiționat etc). Pe cale de consecință, va fi reziliat contractul încheiat cu ADI Urbtrans și imediat vor fi abandonate cele două proiecte europene, de dotare cu autobuze electrice, pentru că, fără Troleibuzul și contractul de operare, proiectele nu au finalitate. Este vorba despre mulți bani, doar primul proiect, aflat în faza de analiză a ofertelor, însemnând 20 de autobuze electrice, cu un cost important, la 400-500 mii de euro fiecare.

Cine-și asumă responsabilitatea pentru asta? Consiliul Județean se apără și spune că a acordat compensație cât timp i-a permis legea. Iar acum mingea e în curtea primăriilor, care, prin reprezentanți, s-au angajat că vor suporta compensația! Semnat, ștampilat, asumat, dar acum tratat totul cu amnezie, având ca singură circumstanță atenuantă faptul că modificările au fost introduse la mijlocul anului calendaristic și fiscal, iar bugetele locale nu aveau filă pentru așa ceva.

Ceea ce, din păcate, nu schimbă cu nimic lucrurile și, cel mai probabil, când se va trage linie, vor exista consecințe.

Scenariul cel mai negru sună cam așa: se ajunge la concedieri colective, salariații ar trebui să primească 12 salarii compensatorii, Troleibuzul nu mai are nimic, baza a ajuns la Consiliul Județean, o clădire este gaj pentru un credit la BRD, iar autobuzele sunt în leasing și, în cazul a două luni de neplată, sunt luate de cei care au asigurat finanțarea. În acel moment, acționarii vor trebui să dea banii. Deci Consiliul Județean. Din buget. Deci de la noi, toți.

După toate opiniile vehiculate în diverse medii, cât oficial, cât neoficial, Nadia Năstase, directorul general al societății, ține să puncteze niște aspecte, mai ales legate de pierderile firmei: ”Această societate prestează un serviciu de utilitate publică, un serviciu pentru municipiul Piatra Neamț și zonele limitrofe, folosind ca tarife cele stabilite de Adunarea Generală a Acționarilor Urbtrans. Diferența de tarif între cheltuielile realizate efectiv și venituri se regăsește în compensație. Deci noțiunea de pierdere, așa cum este folosită de multe persoane, nu există”.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 19:12:36    Titlul subiectului: 203224

Tocmai ai prevestit viitorul. De maine Troleibuzul isi suspenda activitatea pe perioada nedeterminata..

http://tvmneamt.ro/ddecizie-de-ultim-moment-troleibuzul-isi-suspenda-activitatea/

Citat:
DECIZIE DE ULTIM MOMENT. TROLEIBUZUL ÎȘI SUSPENDĂ ACTIVITATEA

Consiliul de Administratie al Troleibuzul SA, a decis intr-o sedinta tinuta astazi pe fondul crizei in care se afla societatea din subordinea CJ Neamt, sa suspende activitatea. Surse oficiale din CJ Neamt au confirmat informatia. Masura intra in vigoare de maine, 4 octombrie.

Deocamdata nu se poate preconiza cand sau daca va mai fi reluata vreodata activitatea Troleibuzul, insa efectele vor fi destul de dure pentru toata lumea, de la angajati pana navetisti.

Prin urmare, de maine, Piatra- Neamt, Gircina, Alexandru Cel Bun, Dumbrava Rosie, Savinesti si Roznov raman fara transport in comun.

Declinul Troleibuzul a devenit previzibil dupa ce la inceputul lunii iulie 2019 Guvernul a interzis CJ Neamt sa mai plateasca subventii (pierderi) pentru Troleibuzul, obligatia cazand in sarcina primariilor pe teritoriul carora se desfasoara transportul in comun. Decizia i-a luat pe nepregatite pe primari, si de 4 luni, Troleibuzul nu a mai primit subventiile de peste 100.000 de euro pe luna, functionand pe pierdere.

In cele 4 luni scurse, reprezentantii Troleibuzul au cerut de mai multe ori intalniri cu ADI Urbtrans si cu primarii celor 6 UAT-uri pentru a se gasi solutii de evitare a prabusirii societatii, insa ADI Urbtrans (entitatea cu care are contract Troleibuzul) nu a dat curs niciunei solicitari. Surse tvmneamt.ro afirma ca atitudinea ADI Urbtrans ar face parte dintr-un plan de falimentare a Troleibuzul, urmand ca pentru traseele ramase neoperate, sa se incheie un contract cu un operator privat. Revenim.

Multumim CJ, multumim ADI Urbtrans, traiasca cotetele de marfa recarosate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 19:22:08    Titlul subiectului: 203226

Acum cetatenii din Piatra Neamt, afectati de aceasta decizie au ocazia sa protesteze. Sa blocheze niste bulevarde centrale sa atraga atentia mass-media. Este singura solutie. Daca stau si se lamenteaza, atunci au parte de ceea ce merita. Chiar sunt foarte curios sa vad ce reactie vor avea locuitorii din Piatra Neamt maine.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 19:27:44    Titlul subiectului: 203228

Cel mai probabil o sa protesteze doar ca sa li se restituie banii pe abonamente si atat, ii intereseaza mai putin cine opereaza cand dubele deja au inceput sa manance de viu transportul in comun civilizat din oras.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 19:29:52    Titlul subiectului: 203229

Eu nu inteleg, Piatra Neamt este intr-un univers paralel ? De ce au mai cumparat autobuzele noi daca societatea de transport isi suspenda activitatea ?
Chiar asa ne batem joc de banii publici ?

Topicul in care se face referire la achizitionarea autobuzelor noi: http://tramclub.org/viewtopic.php?t=16983

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată de către guest la Joi 03 Oct 2019 19:50:59, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 19:35:09    Titlul subiectului: 203231

Stai linistit, autobuzele sunt luate in leasing. Daca nu mai au nicio intentie sa-si reia activitatea, autobuzele vor fi returnate si revandute altor operatori/companii private.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 19:52:52    Titlul subiectului: 203232

Eu as vrea sa stiu, care au fost cauzele pentru care s-a ajuns aici ? Totusi Piatra Neamt este un oras destul de mare nu este un sat.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 03 Oct 2019 20:50:13    Titlul subiectului: 203236

Pentru ca Troleibuzul nu apartinea de primaria Piatra-Neamt,apartine de Consiliul Judetean Neamt.Piatra Neamt impreuna cu alte 5 localitati faceau parte din ADI Urbtrans.In Iulie s-a introdus o lege prin care Consiliile Judetene nu mai au voie sa subventioneze companiile de transport si in cazul asta,cele 6 primarii ar trebui sa subventioneze iar aceste primarii nu dispun de acesti bani.In lipsa de subventie,activitatea se sisteaza.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 07:49:30    Titlul subiectului: 203237

Normal ca primariile nu au bani, daca principala lor preocupare a fost sa isi mareasca salariile, fara numar, fara numar, fara numar........

Deci, practic, actualul partid de guvernare (PSD) este groparul transportului in comun din Piatra Neamt.

Parlamentarii acestui partid sau reprezentantii opozitiei (care au candidat pe listele judetului Neamt) au pus in discutie situatia tranportului in comun din Piatra Neamt ? Stiau de aceasta situatie ?

Teoretic, Piatra Neamt este un oras cu 100000 de locuitori (personal nu cred ca au mai ramas atatia), este o rusine ce se intampla.

Mai este vreun oras de aceasta marime, care a ramas fara transport in comun, in Romania ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 10:24:54    Titlul subiectului: 203242

Nu cred, nu am auzit nicaieri ca o compania de transport in comun sa apartina unui consiliu judetean.

Si apropo, nu primariile aveau grija sa mareasca salariile. Decizia apartine guvernului. Salariile trebuie platite de bugetul local da, dar de la Bucuresti se zice cat. Desigur bani mai multi nu au dat.

Cu alte cuvinte, parlamentul si guvernul au hotarat sa fie marite salariile bugetariilor, dar bani nu au dat. Au fost foarte multi primari si chiar angajati din primariile din diferite comune care nu erau de acord. Pentru a putea plati salariile au fost nevoiti sa renunte la proiecte gen asfaltare, canalizare etc. La investitii se poate renunta, la plata salariilor nu, pentru ca este caz penal si primarul ajunge dupa gratii.

Asta inseamna centralism si ticalosenie la nivel inalt.


Ultima modificare efectuată de către dm la Vin 04 Oct 2019 10:38:54, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 10:37:20    Titlul subiectului: 203243

Nu mai este.Dar mai este vreun judet in care Consiliul Judetean sa detina o companie de transport local?Nu...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 10:40:54    Titlul subiectului: 203244

Facem o paralela cu RADET-ul (regia de distributie a agentului termic in Bucuresti). Primarita capitalei a spus ca guvernul va da o ordonanta de urgenta, pentru a se aloca fonduri de la buget pentru a debloca situatia.

Acum pastrand proportiile, in caz ca SC Troleibuzul SA a trecut iar la primarie, de la CJ, nu se putea cere o interventie de la centru, macar pentru a se asigura fondurile ca aceasta companie de transport public sa functioneze la limita de avarie ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 12:36:37    Titlul subiectului: 203245

Eu nu stiu sa fi trecut iar la primarie.Asta ar fi solutia ideala dar nu stiu daca primaria va dori fiindca se va "pricopsi"cu o retea de troleibuze,troleibuze si autobuze luate in leasing iar cu cele 20 de autobuze electrice care ar urma sa vina,va fi o problema.In alta ordine de idei,primaria tocmai ce a obtinut fonduri pentru modernizarea statiilor de transport in comun.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 12:44:42    Titlul subiectului: 203246

Ca o coincidenta, primarul din Piatra Neamt este din PNL, la fel si primarul din Arad. Ordonanta de urgenta vizeaza cele doua judete, am aflat ca si la Arad transportul in comun era subventionat de la CJ.

Acum primarul Pietrei Neamt cere demisiile celor responsabili, el sustine ca a aflat din presa ca SC Troleibuzul SA isi suspenda activitatea. Dar, ma intreb, nu ar trebui ca primarul din Piatra Neamt sa dea un exemplu pozitiv in acest sens si sa isi dea primul demisia ?

Articolul referitor la reactia primarului, se gaseste aici.

Citat:
Piatra Neamț fără transport în comun, reacție Dragoș Chitic: ”Este o decizie aberantă. Trebuia anunțată cu 90 de zile înainte”

Primarul Dragos Chitic a reactionat in urma cu scurt timp pe contul lui de facebook dupa ce presa locala a anuntat ca de maine (4 octombrie) Troleibuzul SA își suspenda complet activitatea pe termen nelimitat. Cum era de asteptat, Chitic arunca vina in curtea CJ Neamt, desi deznodamantul la care asistam astazi era previzibil imediat dupa ce Guvernul a interzis CJ Neamt sa mai suporte subventiile catre Troleibuzul, aceasta obligatie cazand in sarcina primariilor unde Troleibuzul are trasee (Piatra- Neamt, Gircina, Alexandru Cel Bun, Dumbrava Rosie, Savinesti si Roznov). Judetul Neamt si judetul Arad ramasesera singurele judete din Romania in care CJ Neamt platea pentru serviciile de transport in comun, desi de ele beneficiau doar 6 UAT-uri din 84.
Dragos Chitic spune ca a aflat din presa de decizia Consiliului de Administratie a Troleibuzul SA si ca primariile nu au fost informate. ”Am aflat si eu cu stupoare, din presa locala, ca Troleibuzul a decis astazi suspendarea transportului public de persoane pe traseele pe care opereaza incepand, culmea, de maine 4 octombrie. Este incredibil cum societatea Consiliului Judetean isi bate joc de locuitorii din 6 localitati (Alexandru Cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești , Roznov și Piatra Neamț), membre ale ADI Urbtrans, luand o decizie inumana si fara sa o comunice primariilor celor sase localitati. Reamintesc ca Troleibuzul SA este o societate a Consiliului Judetean Neamt institutie care detine 97.84% din actiuni si care a dus propria societate in prag de colaps financiar, avand nevoie de peste 800.000 de lei lunar din bani publici ca sa poata functiona, bani care erau, pana in urma cu trei luni, platiti de Consiliul Judetean.”
Desi conducerea Troleibuzul a incercat in nenumarate randuri sa poarte discutii cu ADI Urbtrans pentru a se gasi o cale de remediere a situatiei, reprezentantii Asociatiei au refuzat de fiecare data sa participe la discutii, lasand loc unor speculatii potrivit carora ADI Urbtrans ar face jocurile unei companii de transport private. O alta ipoteza este ca la ordin politic, ADI Urbtrans si-a dorit sa se ajunga la situatia actuala, pentru a furniza munitie PNL contra PSD, in batalia electorala din pragul alegerilor prezidentiale.
Acum, Dragos Chitic anunta ca pentru maine este deja programata o intalnire de urgenta cu conducerea ADI Urbtrans pentru a se asigura transportul in comun. O alternativa ar putea fi un privat sau mai multi. Deci de data asta, cei de la ADI Urbtrans au fost extrem de receptivi. ”Am discutat telefonic in aceasta seara cu presedintele ADI Urbtrans, domnul Ion Rotaru si cu directorul general Urbtrans si am solicitat o intrunire de urgenta a primarilor celor sase localitati membre ale ADI Urbtrans pentru a lua decizii in vederea corectarii situatiei si asigurarii transportul public de persoane in aceste localitati. Daca Troleibuzul nu mai opereaza incepand de maine, in Piatra Neamt se va circula totusi cu transportul in comun asigurat de firmele private, pe traseele pe care le au contractate, dar in zonele limitrofe si celelalte cinci localitati mentionate de maine nu va mai fi transport public de persoane ( eventual doar cursele de tranzit din alte localitati).”
Potrivit primarului Chitic, decizia de a se intrerupe activitatea Troleibuzul este una aberanta si ea trebuia anuntata cu 90 de zile inainte. Edilul solicita celor responsabili sa-si dea demisia daca nu pot gasi o rezolvare. ”Este o decizie aberanta( nu poti lua o astfel de decizie de azi pe maine si nici sa nu o comunici), a membrilor Consiliului de Administratie pusi pe functie de Consiliul Judetean Neamt cu repercusiuni grave asupra populatiei si cu posibile raspunderi legale. Conform contractului dintre Troleibuzul si ADI Urbtrans o decizie de acest gen trebuie anuntata cu 90 de zile inainte.
Ma voi implica personal si ma voi bate pentru rezolvarea acestei probleme in cel mai scurt timp. Solicit celor vinovati de aceasta situatie sa ofere explicatii publice, sa rezolve problema sau, daca nu sunt in stare, sa-si dea demisia”, a incheiat Dragos Chitic.

Sincer, reactia primarului mi se pare si mai aberanta. Pai daca SC Troleibuzul nu are bani, autobuzele alea cu ce sa functioneze ? Cu aer ? Laughing Laughing

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 14:08:56    Titlul subiectului: 203248

La CTP Arad sunt doi actionari:CL 70% si CJ 30% si din ce am citit,primaria din Arad a marit subventia catre CTP.Nu mi-am dat seama cum rezolva cu traseele judetene,probabil primariile din acele comune vor subventiona.Ideea e ca,in jud.Neamt "Troleibuzul"a devenit o entitate pe care nimeni nu vrea sa si-o asume.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 14:59:07    Titlul subiectului: 203249

Revin cu actualizări. De pe 08.10 Troleibuzul SA isi reia activitatea pe toate traseele, dupa programul normal.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 16:34:45    Titlul subiectului: 203251

Da,fiindca CJ a ridicat subventia pentru primul trimestru fiindca atunci este cadru legal de acordare.Asta este o solutie temporara.Daca primariile nu vor sa-si asume,sistarea poate reveni dupa ce se va termina aceasta subventie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 17:33:20    Titlul subiectului: 203254

Nu inteleg de ce nu si asuma primarul preluarea transportului din oras si suburbii, apoi pe fonduri reabilitare transprot electric: sincer, reteaua este intr-o stare foarte precara. Nu ai cum sa faci transport electric cu ghirlandele alea, indiferent de parcul rulant!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 22:42:34    Titlul subiectului: 203259

E vorba de bani pe care primaria nu-i are plus ca cei din Piatra Neamt inclusiv Jud.Neamt inteleg prin "transport electric"autobuze electrice.Sunt sigur ca peste ceva timp acea retea va fi valorificata.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Sâm 05 Oct 2019 08:51:34    Titlul subiectului: 203260

Reteaua aia va fi demontata daca situatia nu se schimba in bine...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 05 Oct 2019 23:15:49    Titlul subiectului: 203266

Si anuntul din presa locala. Articolul se gaseste aici.

Citat:
SC Troleibuzul SA își reia de mâine, 5.10.2019, activitatea în regim normal

După ce dimineață conducerea Troleibuzul anunța reluarea activității de transport pe data de 8 octombrie (click aici), iată că după o serie de măsuri luate în regim de urgență călătorii nu vor mai avea de suferit. De mâine, 5 octombrie, mijloacele de transport în comun revin pe teren.

„În urma promisiunii Consiliului Județean că luni după-amiază, marți dimineață vom avea banii în cont pentru achitarea facturii și în urma negocierilor cu furnizorul de combustibil, sunt în măsură să anunț că de mâine, 5.10.2019, vom relua programul de transport în comun pe raza municipiului Piatra-Neamț și în comunele care fac parte din ADI Urbtrans. Ne cerem scuze călătorilor pentru situația creată astăzi și încercăm să facem tot ce depinde de noi ca asemenea situații să nu se mai repete.”, a transmis în această seară conducerea SC Troleibuzul SA.

Sursa foto: https://www.ziarpiatraneamt.ro

Vor circula si troleibuzele ?



troleibuzul-4-1024x768.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  164.99 kb
 Vizualizat:  de 13230 ori

troleibuzul-4-1024x768.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 06 Oct 2019 10:59:31    Titlul subiectului: 203269

Nu,fara troleibuze😕
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar 08 Oct 2019 00:43:40    Titlul subiectului: 203314

Din punctul meu de vedere, chiar daca SC Troleibuzul s-ar desfiinta, infrastructura de troleibuz, depourile si troleibuzele ar trebui preluate de o alta firma si utilizat obligatoriu in continuare transportul electric.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 08 Oct 2019 17:22:59    Titlul subiectului: 203320

In prima poza puteti vedea cam ceea ce ii va astepta pe locuitorii din Piatra Neamt si imprejurimi, daca SC Troleibuzul SA va muri de tot.

In urmatoarele doua poze puteti vedea motivele pentru care multe lucruri sunt asa cum sunt in Romania inclusiv in Piatra Neamt, multi au mers la vot in schimbul produselor din pozeele respective2 si 3.



C&I, 4 octrombrie 001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  57.19 kb
 Vizualizat:  de 13091 ori

C&I, 4 octrombrie 001.jpg



res_3fe4f8941ee4289d289b62a3f8a65450_full.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  87.95 kb
 Vizualizat:  de 13091 ori

res_3fe4f8941ee4289d289b62a3f8a65450_full.jpg



res_7045f5065f6a8523b921e889a2d20453_full.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  51.69 kb
 Vizualizat:  de 13091 ori

res_7045f5065f6a8523b921e889a2d20453_full.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 11 Oct 2019 09:55:38    Titlul subiectului: 203348

guest a scris:
Mai este vreun oras de aceasta marime, care a ramas fara transport in comun, in Romania ?

Da, Deva în septembrie 2018, dar acolo a fost din cauza falimentului operatorului privat. STPT Timișoara le-a închiriat 7 Conecto C.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community