Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri si articole din presa locala - ( Ploiesti )
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul PRAHOVA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 11 Ian 2019 04:46:31    Titlul subiectului: 198272

Acum nu vechimea autobuzului a contat in acest incident...
Probabil tanara are o conformație mai subțire, atletica, și, dintr-o neatenție, s-a aplecat pe geam mai mult decât trebuie...

Păcat că se întâmplă astfel de incidente.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Joi 28 Mar 2019 15:21:39    Titlul subiectului: 199689

Primăria Ploiești depune un proiect european pentru modernizarea depourilor TCE. Articolul se găsește aici:
http://www.telegrama.ro/administratie/item/76658-primaria-ploiesti-depune-un-proiect-european-pentru-modernizarea-depourilor-tce.html
Citat:
Pe principiul "un proiect pe zi", Primăria Ploiești anunță, într-un comunicat de presă transmis joi, că va depune la finalul acestei săptămâni o cerere de finanțare de la Uniunea Europeană pentru modernizarea depourilor de transport public situate pe străzile Găgeni și Cantacuzino. Obiectivul de investiții, despre care "Telegrama" scrisese din decembrie, vizează, în linii mari, reabilitarea unor clădiri administrative și hale de întreținere, modernizarea căii de rulare și a firelor de contact, dotarea cu aparatură nouă, achiziția unui utilaj multifuncțional pentru tractare, deszăpezire și curățenie, dar și instalarea unor stații de alimentare pentru viitoarele autobuze electrice, așteptate tot din fonduri europene.

Comunicatul transmis astăzi de Primăria Ploiești nu precizează și suma necesară pentru aceste investiții, însă, potrivit informațiilor obținute de "Telegrama", vorbim despre aproape 20 de milioane de euro. Cererea de finanțare urmează să fie depusă vineri, în cadrul unei axe dedicate mobilității urbane în municipiile reședință de județ, în care accentul este pus pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon și sprijinirea tranziției spre un transport public mai eficient. “Obiectivul major al proiectelor depuse pentru atragerea de fonduri europene pe axa de mobilitate, de către Primăria Ploiești, este reducerea emisiilor de CO2 și implicit reducerea poluării. Vorbim de fluidizarea traficului, modernizarea parcului auto pentru transportul în comun, încurajarea folosirii transportului în comun, elemente care duc la reducerea poluării. Și bineînțeles, de impactul pozitiv asupra aspectului zonei, prin modernizarea depourilor respective”, a declarat primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

"Având în vedere proiectele privind achiziționarea de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice, precum și faptul că depoul de tramvaie și autobaza de troleibuze și autobuze nu corespund cerințelor actuale de funcționare și sunt într-o stare avansată de degradare, este necesară reabilitarea și consolidarea acestora", mai explică municipalitatea în comunicatul de presă.

"Reabilitarea bazei materiale și de transport depou tramvaie-Găgeni are ca activități: Modernizare clădire administrativă depou; Modernizare spații de garare/parcare a tramvaielor în incinta depoului; Modernizare hale reparații tramvaie; Modernizare instalații automatizate de spălat tramvaie; Modernizare fir contact Depou-Ieșire Castor; Modernizare cale de rulare Depou-Ieșire Castor; Modernizare stații de redresare (4 buc) și rețea de alimentare; Dotare cu mecanisme de ridicare (ridicătoare, poduri rulante), strung de bandaje, presa de bandaje, strung universal, freza universală; Achiziție multifuncțional pentru tractare, deszăpezire, curățare linie și intervenții la rețeaua de contact; Sisteme de încălzire și ventilație corespunzătoare.

Construirea autobazei pentru troleibuze și autobuze include următoarele activități: realizarea clădirii administrative a autobazei; construirea spațiilor de garare/parcare a mijloacelor de transport din incinta autobazei, inclusiv parcări, rețea de contact pentru troleibuz; instalarea de stații de alimentare pentru autobuzele electrice; achiziționarea/montajul de mașini-unelte și echipamente de diagnostic pentru atelierele interne de reparații ale mijloacelor de transport public; crearea instalațiilor automatizate de spălat vehicule de transport public", a mai comunicat Primăria Ploiești.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 27 Sep 2019 18:03:13    Titlul subiectului: 203113

Se pare că Primăria Ploiești vrea să se mai ia încă 8 autobuze Euro 6 până la finalul anului. Un articol pe această temă:
https://www.observatorulph.ro/administratie/117873-primaria-ploiesti-vrea-sa-cumpere-inca-opt-autobuze-euro-6-pana-la-sfarsitul-anului-scandal-in-consiliul-local?fbclid=IwAR29mzvN1pl9TInwR8o8qyNqHxwaY9dS_6oL_0LpEk06N4ROau_3aNtnjQo
Citat:
Primăria Ploiești vrea să cumpere încă opt autobuze Euro 6 până la sfârșitul anului. Scandal în Consiliul Local

Ședinta Consiliului Local Ploiești a adus și o nouă propunere de modificare a listei de investiții cu finanțare din Creditul Exim Bank. Pe lângă realizarea pasajelor subterane, municipalitatea a propus și achiziționarea de noi autobuze Euro 6.

După ce, timp de nouă luni, investițiile au fost practic blocate la nivelul Ploieștiului, aproape de finalul anului, municipalitatea a anunțat că intenționează modificarea listei de investiții.

Pe noua listă cu proiecte prioritare figurează inclusiv achiziționarea, până la finele anului, a opt autobuze Euro 6, în baza contractului încheiat în luna august 2018, cu societatea SC BMC Truk&Bus SA București. Până acum, în baza acestui contract, au fost achiziționate zece autobuze Euro 6.
Valoarea investitiei, pentru cele opt autobuze Euro 6, este estimată la 7.288.956,68 lei, sumă care ar urma acoperită din creditul Exim Bank.

Pentru că termenul este scurt, fiind vorba de numai trei luni până la finele anului, aleșii locali PSD au propus ca societățile care au câștigat licitațiile pentru diverse lucrări să se angajeze că vor plati o penalitate de 2% dacă nu vor fi cheltuiți banii. Discuțiile din Consiliul Local s-au încins, iar consilierii au intrat într-o pauză. Ulterior, aleșii PSD au revenit în sală cu o altă propunere. Dacă până la data de 15 noiembrie se constată că nu pot fi cheltuite sumele, Primăria Ploiești trebuie să propună Consiliului Local rectificarea listei de investiții.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan



Data înscrierii: 14/Mai/2006
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 681
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mie 09 Oct 2019 17:48:33    Titlul subiectului: 203326

Si le va lua:

E oficial ! Contractul a fost semnat.

Alte 8 autobuze EURO BUS Diamond vor ajunge la Ploiești până la sfârșitul acestui an.
Autobuzele se află în lucru, pe linia de producție din Ciorogârla, județul Ilfov.
Acestea vor sosi la Ploiești până la data de 15 decembrie 2019.
Reamintim faptul că Primăria Ploiești a semnat acordul-cadru de furnizare a 50 de autobuze noi , până acum fiind sosite doar 10.
Sursa: presa locala

_________________
37 de ani de tramvai in Ploiesti! 1987-2024! La mai mare!
Avatar:vagon KT4DM 102.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi 10 Oct 2019 17:39:00    Titlul subiectului: 203332

In aceste conditii vor fi scoase toate Ikarus-urile?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan



Data înscrierii: 14/Mai/2006
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 681
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Joi 10 Oct 2019 17:43:36    Titlul subiectului: 203333

90 % da. EBD este deja si pe 104 si pe 5.Ikarus sa mai ramana ca rezerva desi ma indoiesc, si doar cele scurte.Acum ele circula pe 104 si 5, cele lungi iar pe 1 si 30 mai scapa uneori cele scurte maxim 1-2 pe zi.
Rocar a scris:
In aceste conditii vor fi scoase toate Ikarus-urile?

_________________
37 de ani de tramvai in Ploiesti! 1987-2024! La mai mare!
Avatar:vagon KT4DM 102.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
PREZIOSO



Data înscrierii: 02/Oct/2008
Ultima vizita: 03/Aug/2023
Mesaje: 149
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 21 Oct 2019 10:00:05    Titlul subiectului: Stiri ai articole 203596

Primăria Ploiești va investi în modernizarea transportului public din oraș


La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Ploiești, a avut loc o întâlnire între primarul municipiului, liberalul Adrian Dobre și reprezentanții Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești și ai Federației Transloc-România, în urma acțiunilor de protest care au avut loc în oraș.



„În urma protestului TCE am avut o întâlnire cu reprezentanții. Am reiterat sprijinul meu pentru ca activitatea TCE să se desfășoare în condiții normale și proiectele pe care le avem pentru înnoirea parcului auto. Mai multe detalii găsiți în documentul semnat cu sindicatul” a transmis primarul Adrian Dobre.



Potrivit documentului semnat de municipalitate și sindicat, printre investițiile și măsurile pe care Primăria Ploiești le are în vedere pentru modernizarea transportului public se numără:

achiziționarea de mijloace de transport destinate transportului public;
atragerea de fonduri europene pentru finalizarea „Planului de mobilitate urbană” care prevede achiziția de autobuze electrice, troleibuze și tramvaie;
alocarea în continuare a sumelor compensatorii reprezentând facilitățile la transportul public local pentru anumite categorii beneficiare.


În ceea ce privește sesizarea Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești cu privire la aplicarea prevederilor Contractului de Muncă de la T.C.E S.A, municipalitatea va dispune o verificare la sediul firmei, cu toate că nu răspunde de modul în care TCE a folosit banii primiți de la Primăria Ploiești, și va lua toate măsurile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale conducătorilor auto de la capetele de linii.



Pentru a evita astfel de situații care împiedică buna funcționare a transportului public local, primarul Adrian Dobre împreună cu reprezetanții Sindicatului au stabilit „un calendar de întrevederi. Primăria Municipiului Ploiești este permanent deschisă la dialog prin reprezentanții săi” se arată în documentul semnat de cele două instituții.


Sursa: https://romaniamama.ro/administratie/primaria-ploiesti-va-investi-in-modernizarea-transportului-p_20963.html

_________________
PREZIOSO - Salvati transportul electric!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 17 Dec 2019 08:56:32    Titlul subiectului: 204541

Este adevarat ce scrie in acest articol, din presa locala ? Sau nu a fost decat un caz izolat ?

Citat:
Aruncatul petardelor în autobuz, ultima ”distracție” a adolescenților din Ploiești

O cititoare ne-a sesizat pe adresa redacției un incident petrecut ieri într-un autobuz care circula pe traseul 30 din Ploiești.

”Duminică, în jurul orei 17:00, într-un autobuz de pe traseul 30, plin mai mult cu oameni vârstnici, mai mulți adolescenți au aruncat petarde în autobuz, imediat după ce au coborât la stația de la complexul mic Nord. În tot acest timp, polițiștii locali se plimbă în mașinile de serviciu pe salarii grase, plătite de noi, iar șoferii de la TCE nu au reacție” a fost mesajul ploieștencei indignate de comportamentul tinerilor.
Reamintim că folosirea petardelor este interzisă, amenzile fiind de până la 6000 de lei.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
PREZIOSO



Data înscrierii: 02/Oct/2008
Ultima vizita: 03/Aug/2023
Mesaje: 149
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 24 Apr 2020 14:15:06    Titlul subiectului: Stiri 206788

Ploieștiul modernizează depoul de tramvaie și autobaza de troleibuze și autobuze cu 19 mil. euro de la UE

Primăria Ploiești, județul Prahova, a câștigat un proiect european de 91,4 mil. lei (aproximativ 19 mil. euro) pentru reabilitarea bazei materiale de transport auto (depou tramvaie și autobază troleibuze și autobuze). Reabilitarea bazei materiale și de transport depou tramvaie presupune modernizarea clădirii administrativă - depou, modernizarea spațiilor de garare/parcare a tramvaielor în incinta depoului, a halei de reparații tramvaie, a instalațiilor automatizate de spălat tramvaie, dotarea cu mecanisme de ridicare (ridicătoare, poduri rulante), strung de bandaje, presa de bandaje, strung universal, freza universală, sisteme de încălzire și ventilație corespunzătoare.

Construirea autobazei pentru troleibuze și autobuze presupune realizarea clădirii administrative a autobazei, construirea spațiilor de garare/parcare a mijloacelor de transport din incinta autobazei, inclusiv parcări, rețea de contact pentru troleibuz, instalarea de stații de alimentare pentru autobuzele electrice, achiziționarea/montajul de mașini-unelte și echipamente de diagnostic pentru atelierele interne de reparații ale mijloacelor de transport public, crearea instalațiilor automatizate de spălat vehicule de transport public.

Sursa: https://www.zf.ro/zf-transilvania/ploiestiul-modernizeaza-depoul-de-tramvaie-si-autobaza-de-troleibuze-19092858?fbclid=IwAR2IxWdl0ttoqN1JJAWVbHvUN0z-WveUNpMvp7sMnN5mKIdj8CK5RudwDIg

_________________
PREZIOSO - Salvati transportul electric!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan



Data înscrierii: 14/Mai/2006
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 681
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Vin 24 Apr 2020 20:29:33    Titlul subiectului: 206792

Se modernizeaza doar ceea ce tine de sectorul electric adica depourile de troleibuze si tramvaie! Oricum este un pas inainte, se vor aduce strunguri si utilaje de ridicat NOI (unde acum se lucreaza deficitar) ! Nu se vor aduce tramvaie si trolee noi, astea fiind 2 proiecte separate!!
_________________
37 de ani de tramvai in Ploiesti! 1987-2024! La mai mare!
Avatar:vagon KT4DM 102.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul PRAHOVA Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Pagina 13 din 13

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community