Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Posibilul faliment al TCE Ploiesti

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul PRAHOVA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 11 Oct 2019 10:03:05    Titlul subiectului: Posibilul faliment al TCE Ploiesti 203350

Ploiești ar putea rămâne fără transport în comun, din cauza bugetului local. Iată un articol pe această temă:
https://www.observatorulph.ro/administratie/118276-tce-ploiesti-nu-mai-are-bani-de-motorina-si-de-curent-electric-transportul-in-comun-risca-sa-fie-intrerupt-in-orice-moment?fbclid=IwAR2KXhdefeEuWmBRVDaLZ9yaVuzgoc7VGF4jPmoP0uUqxnW-qaD0baIi1DU
Citat:
TCE Ploiești nu mai are bani de motorină și de curent electric. Transportul în comun riscă să fie întrerupt în orice moment

Situație extrem de gravă la TCE Ploiești. Societatea de transport în comun nu are buget preconizat pentru lunile viitoare, inclusiv pentru octombrie, iar în timp au fost acumulate datorii imense pentru plata motorinei și curentului electric. În aceste condiții, preconizata grevă de la TCE pare să fie problema cea mai minoră, în condițiile în care există riscul ca, în orice moment, să se întreruptă transportul în comun din Ploiești.

Anul 2019 a venit la pachet cu o serie de restricții de ordin financiar la nivelul municipiului Ploiești. Semnalul de alarmă a fost tras încă din primele luni ale anului, moment în care aleșii PSD + ALDE au aprobat, cu o larghețe de neimaginat, o nouă majorare salarială pentru funcționarii publici din administrația locală, atât pentru cei din Primăria Ploiești, cât și pentru cei din instituțiile din subordinea Consiliului Local. Asta în condițiile în care, funcționarii publici au beneficiat de majorări salariale și la nivelul anilor 2017 și 2018.

Dacă adăugăm și faptul că anul 2019 a venit la pachet cu noi modificări de ordin legislativ, cum ar fi plata din bugetul local pentru cheltuielile de natură salarială pentru persoanele cu handicap sau creșterea masivă a cheltuielilor pentru anumite investiții, ca urmare a majorării salariului minim din construcții la 3.000 de lei, tabloul dezastrului este complet.

De departe însă cea mai afectată de restricțiile financiare este SC Transport Călători Ploiești, societatea care asigură transportul în municipiul reședință de județ.

Societatea își asigură bugetul din două componente. Pe de o parte din vânzarea biletelor, iar pe de altă parte ca urmare a alocării, din bugetul local, a fondurilor pentru acoperirea subvenției pentru transportul elevilor și pensionarilor.

Dar cum bugetul local este în colaps, sumele au fost direcționate către TCE cu întârziere, fapt care a condus la o serie de consecințe nefaste pentru societatea de transport.

Așa se face că, TCE are probleme cu privire la plata salariilor, dar se află și în incapacitate de a asigura sursele necesare pentru achiziționarea combustibilului și a plății facturilor la curent electric. Iar astea nu sunt singurele datorii pe care le are TCE, care, pe seama unor gafe făcute în trecut de Consiliul Local, a ajuns să fie bun de plată către ANAF și SPFL.

Primii care s-au alertat au fost reprezentanții AGA și CA-ului de la TCE Ploiești, care, într-o adresă către Primărie au menționat că există un risc imens ca societatea să intre în insolvență.

Apoi a fost rândul angajaților de la TCE care au anunțat că au înregistrat conflictul de muncă la ITM și se pregătesc de grevă generală.

În ciuda asigurărilor date de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, cu privire la faptul că municipalitatea nu are datorii la plata subvenției pentru transportul elevilor, pensionarilor și a altor categorii de persoane, situația de la TCE este sumbră.

Societatea riscă să nu mai poată asigura transportul în Ploiești, din cauza datoriilor acumulate la plata motorinei și a curentului electric. Suma necesară pentru combustibil este de peste 1,1 milioane de lei, iar pentru curentul electric de 400.000 de lei. Iar pe lista restanțelor figurează și alți furnizori de servicii, care pot solicita, în orice moment, intrarea în insolvență a TCE Ploiești.

Totul se suprapune peste o situație de neimaginat. Chiar dacă suntem în octombrie, societatea de transport nu are bugetul aprobat de Consiliul Local pentru această lună.


Ultima modificare efectuată de către UKVZ-KTM-5 la Vin 11 Oct 2019 13:04:22, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1271
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 11 Oct 2019 10:23:13    Titlul subiectului: 203354

Si in acest caz, la ce ne putem asteapta?

Sa vina din neant o firma privata care sa "salveze" locuitorii Ploiestiului de incompetenta autoritatilor, folosindu-se de niste ... Dube?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 11 Oct 2019 10:41:39    Titlul subiectului: 203361

Problema este ca autoritatile locale nu mai au bani. Era inevitabil ca se va ajunge aici, când s-a votat legea ca primarii+angajatii din primarii pot sa aiba salarii, fara numar, fara numar, fara numar.........

Astazi, la ora 11, este o sedinta de guvern.
Guvernul (cazut in urma motiunii de cenzura, dar inca la putere, pana vine cel nou), are in vedere sa dea un HG, pentru ca autoritatile locale sa primeasca 1,4 miliarde lei, pe PNDL.

Daca nu aloca acesti bani, multe autoritati locale sunt in pom.
Asa ca este foarte posibil, ca topice nou creeate, de acest gen, cum gasim la subforumul acestui judet sau la cel al judetului Neamt, sa mai apara si la alte judete.

Situatia financiara a statului este dezastroasa. Deficitul bugetar este imens. Fara bani, autoritatile locale nu vor putea sustine transportul public.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan



Data înscrierii: 14/Mai/2006
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 681
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Sâm 12 Oct 2019 21:13:32    Titlul subiectului: 203433

Sa va spun o chestie. TCE este in faliment de cand il stiu eu.Vesnic acolo nu sunt bani sau sunt pe limita.Ca la orice regie locala.Dar nu se stie de exemplu ca TCE are de primit o suma uriasa de la primaria Ploiesti, suma cu care ei ar putea sa isi plateasca datoria la ANAF, furnizorii si facturile.De asemenea a inceput campania electorala si cum primarul este de la PNL si Consiliul Local PSD si Alde, este evident ca clinciurile sunt in toi.Asa ca va rog inainte sa postati informatii preluate din ziare sa faceti o mica cercetare.
_________________
37 de ani de tramvai in Ploiesti! 1987-2024! La mai mare!
Avatar:vagon KT4DM 102.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul PRAHOVA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community