Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri si articole de presa
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BIHOR
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Lun 03 Iun 2019 10:59:32    Titlul subiectului: 201022

Ma mir ca a fost ales un Mercedes Conecto , acestea fiind destul de rablagite ; cred ca au fost casate cateva dupa ce au fost aduse Volvourile din Norvegia.
_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Mar 16 Iul 2019 08:45:13    Titlul subiectului: 201632

Vezi cum va arata!Lucrarile la Pasajul Magheru din Oradea vor incepe in august.

[...]"Vom încerca să nu blocăm
accesul auto în zonă chiar dacă
circulația va fi mai îngreunată.
Cel mai sigur vom opri circulația
tramvaielor pe o perioadă de 60
de zile, dar OTL va asigura în acea perioada transportul
călătorilor cu autobuzele în acea
zonă", a spus edilul.

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Mar 16 Iul 2019 08:46:32    Titlul subiectului: 201633

Link: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/vezi-cum-va-arata-constructia-pasajul-pe-sub-bulevardul-magheru-din-oradea-va-incepe-in-august-150328.html
_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 12 Sep 2019 20:51:14    Titlul subiectului: 202626

Doua articole aparute astazi in presa , primul este despre prelungirea liniilor 12 si 17 si despre modernizarea spalatoriei de autobuze din garaj , iar al doilea este despre soarta transportului in comun in zona Metropolitana.
Bihoreanul: OTL prelungește linia autobuzelor 12 și 17 până pe străzile Peței și Depozitelor

OTL va prelungi, de săptămâna viitoare, linia autobuzelor 12 și 17 până în zona industrială din cartierul Velența, inclusiv pe străzile Peței și Depozitelor.

Pentru muncitorii din Velența

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, prelungirea celor două linii de autobuz care vor ajunge în zona fostelor depozite atât dinspre șoseaua de centură cât și dinspre Gara de Est.

„Prelungirea liniilor de autobuz a fost solicitată de agenții economici care și-au deschis puncte de lucru în fostele depozite ICRA și au nevoie de transport în comun pentru cei circa 300 de angajați”, a declarat pentru BIHOREANUL, directorul economic al OTL, Romeo Nica.

Potrivit directorului, cursele vor ajunge în zonă dimineața devreme și se vor retrage seara târziu.

„Fiind o zonă de firme în care se lucrează în schimburi, vom avea curse care vor ajunge aici dimineața la ora 6, când începe schimbul întâi, dar și seara, la ora 22, când se iese de la muncă schimbul doi”, a spus Nica.

Spălătorie de autobuze

În cadrul ședinței de joi, consilierii locali au mai aprobat la solicitarea conducerii OTL modernizarea stației de spălare a autobuzelor din strada Atelierelor. În prezent, instalația veche este dezafectată, iar autobuzele sunt spălate manual.

Lucrările vor viza printre altele înlocuirea instalațiilor de spălare cu unele noi, modernizarea halelor prin refacerea finisajelor, ușilor și ferestrelor, înlocuirea instalației electrice și a celei de iluminat și modernizarea canalului de recuperare și decantare a apei.

Investiția, în valoare de circa un milion de lei, vor fi suportată din bugetul local, iar plățile se vor face eșalonat de-a lungul a trei ani.

OTL scoate zilnic pe traseele din oraș 67 de autobuze din totalul de 93 care trebuie spălate și igienizate periodic.

_____________

Bihoreanul:
„Rată” fără succes: Ideea înființării unui transport metropolitan în Oradea și comunele învecinate, misiune aproape imposibilă LA VOIA FIRMELOR. Guvernul a prelungit contractele tuturor firmelor care asigură transportul județean până în 2023, ba chiar a eliminat acest serviciu din sfera celor de utilitate publică. Dacă vor, acum operatorii pot renunța la rutele care nu le aduc profit

Pentru o mai bună mobilitate în Zona Metropolitană Oradea, primarul Ilie Bolojan a propus, la sfârșitul primăverii, înființarea unui transport public unitar. OTL ar fi urmat, astfel, să preia navetiștii din comunele apropiate municipiului, oferindu-le abonamente de călătorie unice.

Pe cât de eficientă pare, pe atât de greu este de pus în aplicare această idee. Între timp, Guvernul a prelungit "din pix" licențele firmelor care asigură în prezent transportul județean, asigurându-le monopolul încă 4 ani.

OTL peste tot

În luna mai, primarul Ilie Bolojan, în calitate de președinte al ZMO, anunța că această asociere pregătește un transport public integrat. Conceptul este simplu: în toate cele 11 comune apropiate Oradiei, OTL ar urma să devină operator de transport, iar călătorii ar putea să-și cumpere abonamente unice, cu care să vină din sat în Oradea, să circule în oraș, dar și între comunele din ZMO.

În prezent, OTL operează în Sânmartin și Borș. În restul Zonei Metropolitane există însă un deficit de conectivitate, fiecare comună având propriii operatori, aleși de Consiliul Județean Bihor, instituția ce administrează rutele județene de transport public. Astfel, dacă vin la muncă în Oradea, bihorenii trebuie să plătească un abonament acestor firme, un altul la OTL, iar legături între comune nu există. Dacă OTL ar fi operator unic în ZMO, autobuzele ar circula pe rutele cerute de primari, care știu cel mai bine unde călătoresc consătenii lor.

Voia operatorului

La momentul anunțului, Bolojan le-a dat răgaz două luni primarilor de comune, să decidă dacă vor sau nu transport metropolitan. Până la expirarea termenului, doar comunele Paleu și Ineu au depus documentele de adeziune la Transregio, asocierea anume creată. Ceilalți primari au fost descurajați de faptul că, între timp, Guvernul a schimbat regulile!

Adrian Foghiș, ZMOActualele firme care asigură transportul pe rutele județene aveau licențele valabile până la sfârșitul acestui an, însă prin OUG 51/2019, publicată pe 2 iulie, contractele au fost prelungite până în 2023. "Comunele pot și acum să adere la Transregio, dar pentru schimbarea operatorului au nevoie de un aviz de la Consiliul Județean și de acordul operatorului curent", explică Adrian Foghiș (foto), directorul ZMO. Or, greu de imaginat că o firmă care a primit de la București dreptul să mai facă bani 4 ani, va renunța la contracte...

La mâna CJ

Mai mult, aceeași OUG 51/2019 a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice, ceea ce înseamnă că firmele pot, practic, renunța la rutele nerentabile. O măsură care a adus multe critici, mai ales că a fost anunțată la câteva zile după ce, la Caracal, adolescenta Alexandra Măceșanu a fost răpită, iar apoi omorâtă de un bărbat care a luat-o la ocazie, dintr-un sat unde nu există transport public. Guvernul a promis soluții, dar până acum ele n-au apărut.

În acest context, și transportul metropolitan din Bihor este în impas. Bolojan spune că proiectul rămâne în picioare, chiar dacă se amână. "Primarii, indiferent de culoarea politică, și-au dorit transport metropolitan, dar această prelungire a licențelor a făcut ca toate comunele să depindă de Consiliul Județean și de operatorii actuali. Din păcate, cel puțin până acum, CJ n-a dat semne că ar susține acest sistem de transport metropolitan", susține edilul Oradiei. Iar fără avizul CJ, nu se poate face nicio schimbare.

Reprezentanții CJ Bihor nu au vorbit public despre viziunea pe care o au în privința transportului județean. Ținând cont de disputele politice între Primăria Oradea și CJ, cel mai probabil șefii de la Consiliul Județean vor spune "pas" extinderii OTL în comunele limitrofe municipiului. Așa că, cel puțin în următorii ani, bihorenii vor continua să vină la oraș cu vechea "rată"...

CU CE PREȚ?

CJ Bihor: Ar fi utilă o analiză a costurilor

Prin vocea purtătorului de cuvânt Adrian Simon, CJ Bihor a transmis că, înainte de implementarea unui transport metropolitan, primăriile ar trebuie să facă "o evaluare comparativă a costurilor de execuție între un operator privat și operatorul regional, în aceleași condiții de operare care să permită o analiză cost-beneficiu, cu atât mai mult cu cât aici este vorba deja de eficiența cheltuirii banului public".

Simon nu a precizat dacă CJ Bihor își va da sau nu avizul pentru aceste modificări, subliniind însă că acest accept nu ar fi suficient, fiind nevoie și de acordul operatorilor privați.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Mie 18 Sep 2019 16:27:26    Titlul subiectului: 202759

Un articol in care e vorba si de tramvaie:

Lucrările de infrastructură provoacă restricții de circulație pe Calea Aradului și Podul Dacia

Lucrările de infrastructură provoacă restricții de circulație pe Calea Aradului și Podul Dacia
Începând de joi, 19 septembrie, respectiv de luni, 23 septembrie, vor fi aplicate restricții de circulație pe Calea Aradului și pe Podul Dacia.

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat solicitările executanților lucrărilor de montare linii de tramvai pe Calea Aradului și de lărgire a podului podului Dacia.

„Începând de joi, 19 septembrie, timp de 60 zile, circulația rutieră se va devia de pe sensul de mers dinspre centura Oradea spre str. Vlădeasa prin montarea de balize direcționale reflectorizante între banda unu și banda doi pe sensul de mers spre Centura Oradea, cu revenire la circulația pe ambele sensuri după intersecția cu str. Octavian Goga, astfel că în apropierea podului circulația se va desfășura pe o singură bandă pe sens”, transmite primăria.

Circulație gâtuită pe Podul Dacia
Începând de luni, 23 septembrie, vor fi aplicate restricții de circulație și pe Podul Dacia.

„La solicitarea SC Freyrom SA, SC Prodcons Group SRL, SC Integrated Road Solutions SRL și SC Electro Excel Green Consulting SRL, comisia a aprobat restricționarea traficului pe podul Dacia, prin închiderea benzii 1 și devierea traficului pe banda 2 și pe linia de tramvai pe ambele sensuri de circulație, de luni, 23 septembrie, până la data de 10 noiembrie. Modificarea circulației este necesară pentru executarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Soluție inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia – B-dul Magheru Oradea”, informează municipalitatea.

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Joi 19 Sep 2019 17:05:25    Titlul subiectului: 202781

Se întâmplă în Oradea! Vânzătoare de bilete, lovită cu pumnul în față în chioșcul OTL din Piața Unirii

Vânzătoarea de bilete care deservește chioșcul OTL din Piața Unirii a fost agresată joi, după ora 12 chiar la locul de muncă.

Potrivit unui comunicat al OTL, femeia a fost lovită cu pumnul în față de către un bărbat de circa 30 de ani.

"O persoană a agresat încasatoarea din punctul de vânzare din P-ța Unirii, lovind-o în față, motivând că încasatoarea nu i-a dat biletul de călătorie pe care l-a plătit", se menționează în comunicat.

Reprezentanții societății locale de transport au spus că nu este prima dată când vânzătoarele de bilete se confruntă cu astfel de tentative de înșelătorii.

Cel mai probabil este vorba de o gașcă specializată în înșelătorii formată din cel puțin doi complici.

"Un bărbat cere un bilet, îi dă vânzătoarei zece lei, ridică biletul și îl plasează unui persoanei care îl însoțește. Apoi, acesta ia restul de patru lei și începe să facă scandal că nu a primit biletul. Vânzătoarea nu are cum dovedi că i-a dat acestuia biletul. De altfel, vânzătoarele au mai reclamat astfel de tentative de înșelătorie. Care este mai slabă de înger ori îi dă banii ori îi dă încă un bilet", a declarat pentru BIHOREANUL directorul OTL, Viorel Mircea Pop.

Cum vânzătoarea din chioșcul OTL a refuzat să îi dea scandalagiului încă un bilet sau să îi returneze banii, bărbatul s-a înfuriat și a lovit-o prin vizetă cu pumnul în nas.

În momentul în care femeia a închis chioșcul și a plecat să ceară ajutor Poliției Locale, agresorii s-au făcut nevăzuți. În final, angajata OTL a sunat la 112, de unde a fost invitată la sediu pentru a da o declarație.

"În centrul orașului sunt mai multe camere de luat vederi. Noi sperăm că agresorii vor fi identificați și trași la răspundere", a mai spus Pop.

Agresiunea de joi nu este singura petrecută asupra personalului OTL. De-a lungul timpului cei mai expuși actelor de violență au fost controlorii de bilete. Chiar dacă în ultima perioadă numărul agresiunilor a scăzut, acestea nu au dispărut de tot.

În plus, numai în acest an vandalii au avariat 10 adăposturi OTL din stațiile de tramvai și autobuz.

Link: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48-49/se-intampla-in-oradea-vanzatoare-de-bilete-lovita-cu-pumnul-in-fata-in-chioscul-otl-din-piata-unirii-151612.html

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zsizsi



Data înscrierii: 31/Oct/2005
Ultima vizita: 04/Noi/2023
Mesaje: 1072
Locație: Oradea

MesajTrimis: Vin 20 Sep 2019 10:24:14    Titlul subiectului: 202816

Sursa bihon.ro

Mercedes, unic ofertant în licitația OTL
Licitația pentru primul lot de autobuze noi pe care le va cumpăra OTL SA în contul unui proiect HU-RO e în faza evaluării unicei oferte depuse.
Aceasta aparține firmei Merces. Licitația prevede achiziția a șase autobuze Euro 6 și a unui autobuz hibrid.

„S-a depus o singură ofertă, a firmei Mercedes, prin urmare în cursul lunii octombrie vom avea un câștigător și un contract semnat, ceea ce va face ca până la vara anului viitor să avem o primă tranșă de 7 autobuze în operare în Oradea. Valoarea totală a acestui contract este de 1,8 milioane de euro cu TVA”, a declarat Ilie Bolojan.

Conform caietului de sarcini, OTL a scos la licitație achiziția unor autobuze cu lungime de 12 m, cu cel puțin 28 de locuri pe scaune, cu trei uși, cu aer condiționat și sistem de încălzire.

Va urma
O altă procedură de achiziție a 15 autobuze noi, hibrid, tot prin proiecte europene, este în faza întocmirii caietului de sarcini. Până la prima jumătate a lunii octombrie se va publica și această procedură de licitație, urmând ca până la finalul anului viitor și aceste 15 autobuze noi să circule în Oradea.

„În felul acesta, practic jumătate din autobuzele care sunt în circulație în fiecare zi în oraș vor fi la finalul anului viitor noi-nouțe și vor asigura condiții mult mai bune celor care circulă zi de zi cu aceste mijloace de transport în comun în Oradea”, a mai spus Ilie Bolojan.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Lun 23 Sep 2019 23:51:43    Titlul subiectului: 202942

Interesanta afirmatia "practic jumătate din autobuzele care sunt în circulație în fiecare zi în oraș vor fi la finalul anului viitor noi-nouțe".
In prezent OTL are:
~20 de autobuze Mercedes Conecto urbane cumparate prin 2004.
12 Volvo Localo B7R cumparate in 2009.
10 Solaris Urbino 12 cumparate in 2010-2011.
5 Karsan Jest cumparate in 2015
7 Isuzu Novo City cumparate in 2015. (toate autobuzele mentionate pana aici au fost cumparate noi)
~5 Mercedes Conecto Interurbane cumparate second-hand in 2014.
4 autobuze articulate , 3 MAN-uri si un Mercedes G cumparate second-hand din Germania in 2014.
~14 Volvo B7RLE cumparate second-hand din Norvegia in 2017 , fabricate prin 2008.
10? MAN EL 283 cumparate second-hand din Olanda in 2018 , fabricate prin 2006 conform informatiilor de pe forum.
In total , OTL are aproximativ 87 de autobuze , nu il iau in considerare pe cel turistic , cu 22 de autobuze noi , presupunand ca ar fi casate toate autobuzele Mercedes Conecto cumparate in 2004 , cum ar fi jumatate dintre autobuzele care circula noi?

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2019 16:43:50    Titlul subiectului: 203252

Doua articole de pe site-ul OTL; primul de pe 3 octombrie 2019 si al doilea de pe 1 octombrie 2019.

Intreruperea circulatiei tramvaielor in perioada 4 -7 octombrie 2019

Pentru efectuarea unor lucrări la rețeaua de apă și canalizare în zona Podului Dacia, începând de Vineri, 04 Octombrie 2019, ora 16:00, până

Luni 07 Octombrie 2019, ora 24:00, se întrerupe circulația tramvaielor pe tronsonul: Piața Emanuil Gojdu General Magheru- Republicii-Piața București-Berzei-Olimpiadei.
În această perioadă transportul călătorilor pe tronsonul menționat se va efectua cu două autobuze care vor circula pe Linia T3, la intervale de succedare de 20 minute.
Traseul Liniei T3 este următorul:
- SPRE PARC OLOSIG: Piața 1 Decembrie (stație cap linie Emanuil Gojdu)-Parcul 1 Decembrie (stație Piața 1 Decembrie)-Piața 1 Decembrie- Piața Emanuil Gojdu (stație Centrul Civic/CEC)-General Magheru (stație Podul Dacia)-Republicii (stație Magazinul Crișul)- Piața București-Berzei (stație Gara Centrală și Stadion)-Olimpiadei-Eroul Necunoscut (stație cap linie Parc Olosig). Pe acest sens de circulatie se vor utiliza stațiile de tramvai Podul Dacia și Stadion.
- SPRE PIAȚA 1 DECEMBRIE: Eroul Necunoscut (stație cap linie Parc Olosig)-Olimpiadei (stație Stadion)-Berzei-Piața București (stație Gara Centrală)- Republicii (stație Magazinul Crișul)-General Magheru (stație Podul Dacia)-Piața Emanuil Gojdu-Piața 1 Decembrie (stație cap linie Emanuil Gojdu). Spre Piața 1 Decembrie se vor utiliza stațiile de tramvai: Stadion, Magazinul Crișul și Podul Dacia.
Programele de circulatie ale autobuzelor vor fi afișate în stații.


Link: http://www.otlra.ro/stiri/1207

_________________

BCR premiaza calatorii OTL !

Banca Comercială Română premiază călătorii Oradea Transport Local care utilizează cardurile contactless, emise de BCR, ca metodă de plată la POS-urile amplasate în mijloacele de transport în comun prin acordarea unui discount de 50% din valoarea biletului de călătorie.
Campania se derulează până în data de 23 noiembrie 2019.
Discountul se virează în conturile călătorilor cumulat:
· până în 31.10.2019, pentru tranzacțiile efectuate în perioada 23.09 – 20.10. 2019,
· până în 05.12.2019, pentru tranzacțiile efectuate în perioada 21.10 – 23.11. 2019.
OTL împreună cu BCR vă doresc Călătorie Plăcută !

Link: http://www.otlra.ro/stiri/1205

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zsizsi



Data înscrierii: 31/Oct/2005
Ultima vizita: 04/Noi/2023
Mesaje: 1072
Locație: Oradea

MesajTrimis: Mar 08 Oct 2019 15:59:09    Titlul subiectului: 203317

Sursa bihon.ro
Trafic dat peste cap de semafoarele din girația de la Emanuel
Promisă de Primărie înainte de pornirea semafoarelor, prioritatea pentru tramvai există doar în teorie.
Proaspăt semaforizata intersecție Calea Aradului – Bulevardul Decebal – strada Primăriei a căzut primul test, cel al utilității pentru fluidizarea traficului rutier și prioritizarea tramvaielor. Marți, încă de la primele ore, traficul în zonă a fost paralizat. Șoferii, călătorii și vatmanii tramvaielor contestă utilitatea sistemului, cel puțin în forma în care era marți. După noile reguli, cei mai avantajați par a fi pietonii.

De dimineață, pe bulevardul Decebal spre Emanuel, coada a ajuns până la intersecția cu Tudor Vladimirescu. Situația nu stătea mai bine nici la pe la amiază.

Pe strada Primăriei, cozile interminabile de mașini țin captive și tramvaiele. Pentru a ieși de pe strada Primăriei, șoferii au de stat la semafor circa 90 de secunde, iar culoarea verde nu durează nici 20 de secunde.

Când vine vorba de tramvaie, situația este chiar o necunoscută. Chiar dacă a fost primul la rând, marți la prânz, un tramvai a stat și 5 minute în intersecție, fără ca semaforul dedicat să îi acorde prioritate. Astfel s-a ajuns ca tramvaiele să forțeze traversarea intersecției și pe „culoare roșie a semaforului”. Nervozitatea vatmanilor era evidentă chiar și pentru pietonii de pe trotuar.
„Nu-și au rostul numai îngreunează circulația”, „A avut minte creață cine le-a sincronizat”, „Înainte era haos, acum este super-haos” – sunt doar câteva dintre părerile șoferilor care au tranzitat intersecția în cursul zilei de marți.
„Am stat mult pe Primăriei, credeam că staționăm din cauza unei mașini parcate aiurea dar apoi am văzut că stăm la semafor, după mașini”, a comentat și un client al OTL.

Teste pe nervii orădenilor
Edilii spun însă că situația se va ajusta pe parcurs. „În două, trei zile, Poliția va vedea ce se întâmplă și ce se poate modifica pentru a îmbunătăți situația”, transmite viceprimarul Florin Birta. Până se va găsi o soluție viabilă, rămâne ca șoferii să se înarmeze cu răbdare și în zona girației de la Emanuel. Și vatmanii OTL SA vor trebui să dea dovadă de un calm ieșit din comun și să uite temporar de graficele de circulație.

Directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din PMO, Marius Moș, spune că „există un plan de circulație aprobat cu Poliția și cu firma executantă a proiectului. Încă se fac reglaje în funcție de fuluxurile de circulație la fiecare dintre orele de vârf”.

Semafoarele au fost instalate de asocierea de firme care execută proiectul de extindere a liniei de tramvai în oraș, Abed Nego SRL cu Mari Vila Construcții. Conform regulii, sunt puse în funcțiune la indicațiile Poliției Rutiere.

În teorie, semaforizarea din această girație a fost montată pentru a asigura libera trecere a tramvaielor prin intersecție, înaintea pietonilor sau a mașinilor mici. Edilii mențin acest angajament, chiar în condițiilor haosului din prima zi.[url][/url]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zsizsi



Data înscrierii: 31/Oct/2005
Ultima vizita: 04/Noi/2023
Mesaje: 1072
Locație: Oradea

MesajTrimis: Mar 29 Oct 2019 15:49:33    Titlul subiectului: 203716

Sursa:bihon.ro
Tramvaiul 8 va circula din 15 noiembrie și va lega Ioșia de Rogerius

Începând cu data de 15 noiembrie, orădenii vor avea la dispoziție o nouă linie de tramvai, Linia 8.
Aceasta va face legătura între Strada Lipovei din Ioșia, va trece pe la Biserica Emanuel, pe B-dul Decebal, strada Corneliu Coposu, până la Podul CFR din Rogerius.
Directorul general OTL, Viorel Pop, a explicat că linia are numărul 8 având în vedere că în Oradea mai sunt încă șapte linii de tramvai: 1N, 1R, 2, 3N, 3R, 4N și 4R.
După finalizarea liniei de tramvai care leagă Calea Aradului de Cantemir, liniile de tramvai din Oradea se vor redenumi.
--------------------------------------
Ca un comentariu: exista si linia 6, dar numai in situatii speciale se apeleaza la aceasta linie cand este blocat accesul spre Nufarul ultima data s-a introdus pentru cateva ore cand a deraiat ULF #56 la macazul de acces in depou si tramvaiele trebuiau sa circule intre Iosia si Pod CFR pe la Gara ca inca linia de legatura de la Emanuel nu a fost folosita.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mie 30 Oct 2019 01:25:49    Titlul subiectului: 203731

Astazi , luni , au aparut mai multe aricole in presa despre OTL : cel despre legatura directa intre Iosia si Rogerius , prin infiintarea liniei de tramvai 8 , cel legat de achizitionarea tramvaielor si a autobuzelor , si un alt articol despre extinderea transportului metropolitan spre Paleu si Cetariu.
Bihoreanul: OTL se extinde și mai mult în zona metropolitană. Începând din 1 decembrie societatea de transport local va înființa două curse noi, una de Paleu, iar cealaltă de Cetariu.

Linie de Paleu și Cetariu

"Începând de la 1 decembrie vom intra cu două noi curse în Zona Metropolitană Oradea spre comunele Paleu și Cetariu", a declarat marți, directorul OTL, Viorel Pop, în cadrul unei conferințe de presă.

Linia de autobuz 721 va opera pe ruta Oradea – Paleu – Uileacu de Munte – Cetariu – Tăutelec – Șișterea – Șușturogi, iar linia 722 pe direcția Săldăbagiu de Munte – str. Șanțului – str. Gheorghe Doja – str. Louis Pasteur – Șanțului – Săldăbagiu de Munte.

Timp de șase luni, OTL va oferi cu sprijinul administrațiilor locale din cele două localități tarife promoționale la abonamente pentru a crește încrederea călătorilor în noul transportator.

Linie de Felix și... Ungaria

Directorul Viorel Pop a mai spus că își dorește să deschidă și alte rute, inclusiv pe linia ferată. "Spre Băile Felix este o linie de cale ferată. Dacă am putea-o introduce în transportul public ar fi excelent. La fel și spre Cheresig", a spus directorul.


De altfel, conducerea OTL ia în calcul posibilitatea construirii unei linii de tramvai spre cartierul Episcopia care să ajungă până în Ungaria. "Deocamdată este doar un proiect", a spus directorul Pop.

Reprezentanții firmei de transporturi locale nu au deocamdată date cu privire la costurile pe care le presupune o astfel de investiție, eficiența ei sau posibilele surse de finanțare. Au numai ideea...


Oare care este criteriul de atribuire pentru indicativul unei linii? Linia de tramvai 8 , cand restul sunt numerotate de la 1N/1R la 4N/4R cu exceptia liniei 2; liniile de transport metropolitane notate 511-514 , 531 , 612 , iar acum 721 & 722.

Oare OTL ar putea inchiria/cumpara de la CFR sectiile spre Baile Felix (314A) respectiv spre Cheresig (312) pentru a opera un metrou usor de exemplu? Sau OTL ar putea achizitiona niste automotoare cu care sa circule pe aceste sectii?

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Mie 30 Oct 2019 08:30:38    Titlul subiectului: 203737

OTL anunță traseu
deviat pe Linia 12 și
curse suplimentare la
Cimitirul Rulikowski
OTL anunță devierea traseului
de pe linia 12, din cauza unor
lucrări neanunțate, dar și
curse suplimentare la Cimitirul
Municipal, ca urmare a
aglomerației de Ziua Morților. 1. Datorită lucrărilor neanunțate
care se efectueazã pe str.
Gheorghe Costaforu, în 29 și 30
octombrie 2019 traseul Liniei 12
de autobuz va fi deviat numai pe
sensul de circulație Piața Unirii- Nufărul, astfel: Piața Unirii -
Avram Iancu - (Sucevei - Matei
Basarab) - Sucevei - Horea - Sextil Pușcariu - Dimitrie Cantemir - Muntele Găina, iar în continuare traseul va rămâne
nemodificat până la stația cap
linie Kaufland Nufărul. 2. Pentru o mai bună deservire a
călătorilor care doresc să se
deplaseze la Cimitirul Rulikowski,
în 30, 31 octombrie 2019 și 01
noiembrie 2019, pe tronsonul Liniei
14: Piața Unirii - Cimitirul Rulikowski - Piața Unirii, se vor
efectua curse suplimentare de
autobuz, de la ora 10:00 până la ora 18:00.

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Mie 30 Oct 2019 08:32:00    Titlul subiectului: 203738

Link: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-49/otl-anunta-traseu-deviat-pe-linia-12-si-curse-suplimentare-la-cimitirul-rulikowski-152427.html
_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Sâm 02 Noi 2019 17:11:29    Titlul subiectului: 203798

Inca un aricol despre extinderea spre Felix si Cheresig. Se pare ca s-ar dori introducerea tramvaiului pe acele sectii feroviare , accesul intre linia 312 (Oradea Vest-Cheresig) si linia de tramvai ar urma sa fie facut printr-un pasaj subteran pe sub centrua si Gara de Vest. Nu este mentionat cum ar fi facuta legatura intre linia de tramvai si sectia 314A (Oradea Est-Holod). Oare daca ar avansa acest proiect , ar fi reconstruita linia de tramvai pe Calea Clujului intre turbogiratie si Oradea Est?

Bihon: OTL are în perspectivă extinderea liniilor de tramvai spre Băile Felix, Sântandrei, Episcopia Bihor și Ungaria.

În curând, de la Oradea s-ar putea ajunge la Băile Felix pe calea ferată. Nu cu trenul, ci cu tramvaiul. Conducerea OTL are printre planurile de viitor reabilitarea căii ferate dintre Oradea și Băile Felix, pe care ar putea fi introduse tramvaie.

Este o idee mai veche a celor care au condus regia de transport local de-a lungul timpului. Chiar și pe vremea lui Nicolae Ceaușescu se discuta despre o astfel de variantă de călătorie.

„Este o linie de cale ferată spre Băile Felix și una spre Cheresig. Dacă am reuși să le includem în transportul public ar fi excelent. Suntem bucuroși că luni s-a făcut un anunț pentru acea subtraversare pe sub calea ferată pe Meșteșugarilor. Noi am propus mai demult o subtraversare în zona capătului liniei 2 de tramvai, să ajungem spre Sântandrei.

Vom găsi o modalitate să trecem acele linii de cale ferată cu liniile noastre de tramvai. Lucrăm și pentru a mai adăuga linii de tramvai spre Episcopia și Ungaria”, a precizat Viorel Pop, directorul general al OTL. Viceprimarul Mircea Mălan a declarat că acesta este un deziderat al OTL și trebuie găsite fonduri pentru finanțarea acestor idei.


Pe langa suma uriasa necesara modernizarii si electrificarii acestor sectii , ar mai fi problema si intoarcerii tramvaielor la capat de linie , de exemplu in Felix ar trebui taiata o parte din padure pentru a fi construita o bucla de intoarcere si ar trebui niivelat terenul sau ar trebui cumparate tramvaie bidirectionale cu usi pe ambele parti. De asemenea , compania Via Terra a avut inchiriata linia 312 cativa ani , dar nu au reusit sa atraga prea multi calatori si au renuntat la aceasta sectie inainte de xpirarea contractului. In prezent nu se mai poate ajunge pana la Cheresig , trecerea la nivel din Santandrei a fost asfaltata , iar panourile succesive care anunta trecerea , inlocuite cu alte indicatoare rutiere. In cazul liniei 312 , cred ca ar trebui linia ar trebui refacuta prin sate daca acest proeiect s-ar realiza , pentru atragerea de calatori. Autobuzele care circula prin zona , opresc chiar si intre statii , pentru a lasa calatorii "in fata portii" si sunt oricum mai multe statii in fiecare sat.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Sâm 16 Noi 2019 14:52:31    Titlul subiectului: 204007

Întârzieri înregistrate de autobuze pe liniile 12, 14, 30
Ne cerem scuze călătorilor afectați de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 și 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona girației de la Piața 100.

Link: http://otl.ro/stiri/1230

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Sâm 16 Noi 2019 18:44:35    Titlul subiectului: 204024

Încă se circulă: Tramvaiele trec în continuare pe podul Dacia

Societatea de transport OTL a anunțat, vineri, că tramvaiele "vor circula în continuare pe podul Dacia până când lucrările care se execută vor permite".

Inițial, autoritățile locale au anunțat că, din 15 noiembrie, circulația tramvaielor în acea zonă va fi sistată pentru desfășurarea în bune condiții a pregătirilor pentru amenajarea structurii de rezistență a pasajului subteran Magheru.

"Informăm călătorii că tramvaiele vor circula în continuare pe podul Dacia până când lucrările care se execută vor permite. Vom reveni cu informații când accesul va fi restricționat", se arată în comunicatul OTL.

Link: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48-49/inca-se-circula-tramvaiele-trec-in-continuare-pe-podul-dacia-152815.html

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 21 Noi 2019 14:49:03    Titlul subiectului: 204099

Desi circulatia tramvaielor pe Bulevardul Magheru trebuia oprita incepand din 15 noiembrie , acestea nu vor mai circula incepand de maine , 22 noiembrie.
Bihon: Atenție, se întrerupe total circulația tramvaielor pe bulevardul Magheru
Primăria Oradea anunță că, începând de vineri după-masa, circulația tramvaielor pe bulevardul Magheru va fi oprită total din cauza lucrărilor la pasajul subteran dintre Parcul Traian și Aleea Ștrandului.

Circulația tramvaielor va fi întreruptă de vineri, 22 noiembrie, ora 17:00. Până la finalizarea lucrărilor, transportul călătorilor va fi înlocuit cu autobuze. Acestea vor circula pe traseul Parcul 1 Decembrie – B-dul Magheru – Magazin Crișul – Gara CFR – Parcul Olosig și retur.

„Pentru facilitarea traficului auto din zona intersecției b-dului Magheru cu strada George Enescu, în cursul zilei de luni se va amenaja și girația din această intersecție, lucru care nu a fost posibil atâta timp cât circulația tramvaielor nu era întreruptă. De asemenea, sâmbătă, 23 noiembrie, circulația rutieră pe podul Dacia va fi oprită total între orele 12.00-18.00, în vederea înlocuirii unei conducte de termoficare pentru agent termic primar. Menționăm că furnizarea agentului termic în zonă nu va fi afectată de aceste lucrări”, transmite municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Pe perioada efectuării lucrărilor, participanții la trafic sunt rugați să folosească rute alternative (Podul Prezan, Podul Sf. Ladislau, Podul Centenarului).

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Lun 23 Dec 2019 13:42:25    Titlul subiectului: 204650

OTL anunță programul punctelor de vânzare a biletelor în perioada sărbătorilor

Punctele de vânzare a titlurilor de călătorie vor fi deschise după următorul program:

În zilele de 24 și 31.12.2019:

- program de la 8.00 - 14.00 punctele de vânzare: P.Decebal, B.Emanuel
- program de la 8.00 - 15.00 P-ța Cetății
- program de la 8.00 - 15.30 Gara Centrală
- program de la 8.00 - 16.00 Ciheiului
- program de la 8.00 - 17.00 Casa de Cultură
- program de la 8.00 - 17.00 P-ța Unirii
- program de la 8.00 - 17.30 P-ța Rogerius
- program de la 8.00 - 18.00 Autogara Nufarul

Punctele de vânzare: Mag. Crișul, Pod CFR, Aviatorilor, Nufărul, Războieni, Universitate, Cazaban, Orășelul Copiilor vor fi închise.

În zilele de 25.12.2019 și 1.01.2020 - toate punctele de vânzare, preluare a datelor și Autogara Nufărul vor fi închise.

În zilele de 26.12.2019 și 2.01.2020:

- program 8.00 - 14.00 Decebal, Emanuel
- program 8.00 - 15.30 Gara Centrală
- program 8.00 - 18.00 P-ța Unirii
- program 8.00 - 18.30 Ciheiului
- program 8.00 - 19.00 Rogerius
- program 8.00 - 20.00 punctele de vânzare Casa de Cultura, Autogara Nufarul

Punctele de vânzare: Magazinul Crișul, Pod CFR, Aviatorilor, Nufărul, Războieni, Universitate, Cazaban, Orășelul Copiilor vor fi închise.

Carmen Tocuț
Spec. relații publice

Link: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-49/otl-anunta-programul-punctelor-de-vanzare-a-biletelor-in-perioada-sarbatorilor-153588.html

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Lun 23 Dec 2019 13:51:53    Titlul subiectului: 204651

OTL anunță programul mijloacelor de transport în comun în perioada sărbătorilor de iarnă

OTL a făcut public programul mijloacelor de transport în comun cu tramvaie și autobuze, în perioada 23 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020.

Luni, 23.12.2019:

- tramvai, autobuz - Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță.

Marți, 24.12.2019:

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță. Tramvaiele se vor retrage din circulație în intervalul orar 21:30 - 22:30.

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță. Autobuzele se vor retrage din circulație în intervalul orar 21:30 - 22:30, cu excepția celor de pe liniile prezentate în continuare:
- Linii 19 și 23: ultimele curse de la ERA Shopping Park la ora 19:15;
- Ultimele curse de la Magazinul Auchan: pe linia 20 la ora 18:15, pe linia 21N la ora 18:35, iar pe linia 21R la ora 18:45;
- Linia 22: ultima cursă de la Real II la ora 19:15;
- Linia 30: ultima cursă de la Magazinul Leroy Merlin la ora 17:20;
- Pe liniile expres 31, 32, 33, 34, 35 se vor efectua numai cursele de dimineață și de la amiază.

Miercuri, 25.12.2019

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele nelucrătoare. Tramvaiele vor intra în circulație începând cu ora 7:00

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Autobuzele vor intra în circulație începând cu ora 7:00, cu excepția celor de pe liniile prezentate în continuare:
- Nu se efectează curse pe liniile 19, 20, 21N, 21R, 22, 23, 26, 27, 30, 31, 32, 33, 34, 35 și pe linia Oradea-Biharkeresztes.

Joi, 26.12.2019

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele nelucrătoare.

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, cu excepția celor de pe liniile prezentate în continuare:
- Linii 19 șii 23: conform programelor de circulație valabile luni-sâmbătă;
- Pe liniile 20 și 21N primele curse vor sosi la Magazinul Auchan la ora 7:41, iar pe linia 21R la ora 8:24;
- Nu se efectează curse pe liniile 26, 27, 30, 31, 32, 33, 34 35.

Vineri, 27.12.2019

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță

Sâmbătă, 28.12.2019

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele nelucrătoare.

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale

Duminicã, 29.12.2019

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele nelucrătoare.

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Luni, 30.12.2019

- tramvai - Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță

- autobuz - Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță

Marți, 31.12.2019

- tramvai - Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță. Tramvaiele se vor retrage din circulație în intervalul orar 19:00-20:00.

- autobuz - Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță. Autobuzele se vor retrage din circulație în intervalul orar 19:00-20:00, cu excepția celor de pe liniile prezentate în continuare:
- Liniile 19 și 23: ultimele curse de la ERA Shopping Park la ora 18:15;
- Ultimele curse de la Magazinul Auchan: pe linia 20 la ora 18:15, pe linia 21N la ora 18:35, iar pe linia 21R la ora 18:45;
- Linia 22: ultima cursă de la Real II la ora 18:15;
- Linia 30: ultima cursă de la Magazinul Leroy Merlin la ora 17:20;
- Pe liniile expres 31, 32, 33, 34 și 35 se vor efectua numai cursele de dimineață și de la amiază.

Miercuri, 01.01.2020

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele nelucrătoare. Tramvaiele vor intra în circulație începând cu ora 7:00.

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Autobuzele vor intra în circulație începând cu ora 7:00, cu excepția celor de pe liniile prezentate în continuare:
- Nu se efectează curse pe liniile 19, 20, 21N, 21R, 22, 23, 26, 27, 30, 31, 32, 33, 34, 35 și pe linia Oradea-Biharkeresztes.

Joi, 02.01.2020

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele nelucrătoare.

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale cu excepția celor de pe liniile prezentate în continuare:
- Linii 19 șii 23: conform programelor de circulație valabile luni-sâmbătă;
- Pe liniile 20 și 21N primele curse vor sosi la Magazinul Auchan la ora 7:41, iar pe linia 21R la ora 8:24;
- Nu se efectează curse pe liniile 22, 26, 27, 30, 31, 32, 33, 34, 35.

Vineri, 03.01.2020

- tramvai: Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță

- autobuz: Conform programelor de circulație valabile în zilele lucrătoare cu vacanță.

INFORMAȚII VALABILE PE ÎNTREAGA PERIOADǍ A SǍRBǍTORILOR DE IARNǍ:

- Pe linia 16 nu se vor efectua curse la stația Ogorului nr. 3 (Velineo) în perioada 21.12.2019 - 05.01.2020.

- În 21.12.2019 se vor efectua numai curse de dimineață pe liniile 12 și 30 pe tronsonul prelungit la Parcul Industrial 2. Pe liniile 12 și 30 nu se vor efectua curse la Parcul Industrial 2 în perioada 22.12.2019 – 05.01.20120.

- Pe linia 14 se vor efectua cursele planificate la Parcul Industrial 2, cu excepția zilelor de 25 - 26.2019, 01 - 02.01.2020, zile în care nu se vor efectua curse pe tronsonul prelungit.

- În perioada 24.12.2019 - 02.01.2020 nu se vor efecta curse pe linia 27 la EBPO 11 (Eberspaecher).

- În perioada 22.12.2019 - 05.01.2020 nu se vor efectua curse pe liniile 12 și 17 la stația Depozitului (Altomira Style S.R.L.).

- În perioada 23.12.2019 - 05.01.2020 nu se vor efectua curse pe linia 26 la Microrom S.R.L.

Link: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-49/otl-anunta-programul-mijloacelor-de-transport-in-comun-in-perioada-sarbatorilor-de-iarna-153587.html

PS: Puteti descarca de aici programul: https://www.ebihoreanul.ro/ebh/force_download/UHJvZ3JhbXVsX09UTF9wZW50cnVfc2FyYmF0b3JpbGVfZGVfaWFybmEucGRm

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 26/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Mar 10 Mar 2020 18:52:14    Titlul subiectului: 206108

OTL: Tramvaiele și autobuzele vor circula ca în vacanțele școlare

Societatea de transport în comun OTL anunță că, începând de miercuri, 11 martie 2020, până în 22 martie 2020, tramvaiele și autobuzele vor circula pe toate liniile, urbane și metropolitane, conform programelor de circulație valabile în perioadele vacanțelor școlare.

Link: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-49/otl-tramvaiele-si-autobuzele-vor-circula-ca-in-vacantele-scolare-155061.html

_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 12 Mar 2020 00:31:41    Titlul subiectului: 206148

OTL renunta la programul de vacanta. Mijloacele de transport in comun vor circula conform programelor de zile lucratoare cu scoala , pentru a se evita aglomeratia in vehicule. O masura nepopulara din partea OTL , pentru ei nu se merita nici daca vehiculul merge incarcat peste 100%. Laughing
Bihoreanul: Ca-n vacanță doar o zi: OTL revine de joi la programul de circulație obișnuit, chiar dacă elevii nu merg la școală

OTL revine de joi la programul de circulație normal chiar dacă elevii nu merg la școală, pentru a reduce numărul de călători din garnituri în vederea reducerii riscului de contaminare cu coronavirus.

Directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic, a declarat că transportatorul local va renunța la programul de vacanță - după care s-a circulat doar miercuri - chiar dacă închiderea unităților de învățământ a însemnat reducerea călătorilor cu circa 5.000 de elevi și 3.000 de studenți.

"De mâine vom circula cu program normal. Vrem să fim siguri că am luat toate măsurile pentru ca populația să fie în siguranță", a spus directorul tehnic al OTL.

Societatea de transport în comun a fost criticată de orădeni fiindcă, după ce s-a decis închiderea școlilor, OTL a hotărât să circule cu frecvențe mai reduse, conform graficelor valabile în timpul vacanțelor școlare. Asta chiar dacă în această perioadă trebuie evitată formarea aglomerațiilor, în special în mijloacele de transport.

"Este nevoie, în această perioadă, de o suplimentare a mijloacelor de transport în comun și o creștere a frecvenței acestora, NU de o reducere", au subliniat, miercuri, printr-un comunicat și reprezentanții USR Bihor.

Pe de altă parte, Adrian Revnic a arătat că miercuri tramvaiele și autobuzele orădene au avut un grad de încărcare suficient de redus pentru ca majoritatea clienților să poată călători stând pe scaune.

Potrivit rapoartelor la zi făcute în baza informațiilor furnizate de sistemul eticketing, miercuri la prânz, la orele de vârf, gradul de încărcare al garniturilor de tramvai a fost de 47%, iar a celor de autobuz de 43%.

"Facem periodic dezinfecția habitaclurilor mijloacelor de transport în comun, de la scaune și pardoseli la validatoare și case de marcat, dar și a cabinelor de așteptare din stațiile de tramvai și autobuz, precum și a sălilor de așteptare a celor trei autogări", a spus Revnic.

În paralel, operatorul de transport local pune la dispoziția călătorilor posibilitatea achiziției titlurilor de călătorie cu ajutorul aparatelor POS din mijloacele de transport, cu ajutorul cardului contactless precum și on-line, de pe portalul OTL.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 14 Mai 2020 13:45:49    Titlul subiectului: 207083

Un interviu cu directorul tehnic al OTL in care sunt atinse mai multe subiecte , printre care sosirea urmatorului tramvai Astra la Oradea , punerea lor in circulatie , extinderea spre zona metropolitana , achizitionarea de autobuze hybride si altele.
Bihoreanul: Directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic: Parcul de autobuze și tramvaie al orașului se înnoiește
Un oraș prietenos cu mediul înconjurător trebuie să aibă, obligatoriu, un transport public eficient și atractiv pentru cetățeni. „Îmbunătățirile și dotările pe care le facem au în vedere și grija față de mediu”, spune Adrian Revnic, directorul tehnic al societății de transport public din Oradea.

Ca orădenii să circule cât mai puțin cu mașinile, Primăria și OTL au comandat 20 de tramvaie noi, 16 autobuze hibride, dar și amenajarea unor parcări în care șoferii care-și lasă mașinile să fie „recompensați” cu bilete OTL. De asemenea, din această vară, orădenii vor putea închiria biciclete și trotinete electrice tot de la OTL!

Un tramvai modern

- Primul tramvai produs de Astra Arad pentru orașul nostru a ajuns acasă. Care sunt primele impresii?

- Tramvaiul arată excelent. Are capacitatea de a transporta aproape 300 de persoane, față de 200 de persoane sau chiar mai puțin, cât permit tramvaiele din flota noastră. Este dotat cu aer condiționat și cu încălzire, cu camere de filmat în interior, iar tehnologia este marca Siemens. Are recuperator de energie, cu capacitatea de a economisi până la 30%. Este un tramvai modern, capabil să consume mai puțin, să ducă mai mulți călători, să nu polueze fonic și cu dotările necesare pentru a fi la nivelul cerințelor orașului Oradea și la așteptările cetățenilor.

- Când vor putea orădenii să circule cu ele?

- Noi sperăm cât mai curând. După ce se vor ridica restricțiile cauzate de pandemie, o echipă Siemens va veni pentru ultimele măsurători, iar apoi, într-o săptămână, tramvaiul va intra în circulație. Între timp, Astra Arad continuă livrarea. Săptămâna aceasta vine al doilea tramvai, până la finalul verii următoarele opt, iar anul viitor și celelalte 10.

- Care este stadiul lucrărilor la noua linie de tramvai, din Calea Aradului?

- Suntem în grafic. S-a turnat covorul de asfalt pe porțiunea dintre strada Aviatorului și podul peste Peța și au început lucrările în zona Făgărașului. Noua linie va fi gata până la sfârșitul anului 2021.

De ce hibrid și nu electric

- Primăria Oradea cumpără și 15 autobuze hibrid. Când vor ajunge acestea în oraș și pe ce trasee vor circula?

- Termenul de execuție este între 9 și 12 luni, așa că anul viitor, pe vremea aceasta, le vom avea. Primul autobuz hibrid din flota OTL va sosi mai repede, achiziționat printr-un proiect Ro-Hu derulat de noi. Vor circula pe mai multe trasee. Interesul nostru este ca în zona centrală să avem o poluare fonică și a aerului cât mai redusă.

- De ce Oradea nu are autobuze electrice?

- În două proiecte europene, am făcut comparații între vehicule cu motoare diesel, hibride, electrice și tramvaie. A reieșit că autobuzul hibrid este mai rentabil decât unul electric, din cauza costurilor mari ale acumulatorilor. Cât despre tramvaie, chiar dacă la prima vedere costă mai mult decât autobuzele, durata de viață este mai mare, de circa 30 de ani, față de 8 ani, la un autobuz. Capacitatea tramvaiului este mai mare, iar un calcul privind costurile, numărul de călători și de kilometri parcurși arată că tramvaiul este, de fapt, mai ieftin.

- Primăria construiește o parcare „park and ride” în piața Gojdu, unde șoferii vor primi tichete gratuite OTL. Cum va funcționa acest sistem?

- Pe lângă acest proiect, mai există o discuție de transformare a pieței din Nufărul și a parcării de la Auchan în „park and ride”. Cei care vin în oraș își vor lăsa mașinile în aceste parcări și vor primi un voucher pentru transportul public, cu valabilitate echivalentă timpului de parcare. Dacă las mașina trei ore, am trei ore la dispoziție pentru a folosi mijloacele de transport public. Este important să oferim o variantă eficientă cetățenilor, ca să scădem numărul de vehicule care poluează orașul.

OTL se extinde

- Ce alte achiziții și investiții pregătiți pentru transportul în comun din oraș?

- Avem în implementare un serviciu de bike-sharing, aprobat în bugetarea participativă. Vom amenaja zece puncte cu biciclete și trotinete electrice. Estimez că până la sfârșitul verii vor fi disponibile. Mai lucrăm la o aplicație dedicată transportului public, în care să vezi traseele, ce mijloc de transport ai în apropiere ori cât timp ai de așteptat...

- În ultimul deceniu, s-a tot vorbit despre transformarea OTL într-un operator regional, în Zona Metropolitană. Mai este posibil acest plan?

- Decizia este a comunelor. Din toamna anului trecut, operăm în Paleu și Cetariu, pentru că cetățenii au vrut, și oferim servicii de calitate. Prețurile pe care le avem sunt accesibile și reflectă realitatea. Recent, am semnat și cu primăriile din Hidișel, unde vom intra cel târziu în iunie, și din Ineu și Tileagd, unde mai sunt de făcut câțiva pași.

- Recent, la sediul OTL ați pus în funcțiune o stație de încărcare pentru mașinile electrice. Are clienți?

- Nu avem clienți. Am pus-o în funcțiune în ianuarie și, la scurt timp, au apărut restricțiile de circulație. Stația este cu încărcare lentă, are două locuri și este disponibilă 24 de ore din 24. Poate fi accesată printr-o aplicație, prin care se face și plata, prețul fiind fără adaos comercial.

Transport afectat

- Cum a influențat pandemia de Covid-19 transportul public orădean?

- L-a afectat destul de grav. Numărul de călători a scăzut drastic, cu 80%, ceea ce a dus inevitabil la scăderea încasărilor. În același timp, pentru că multe firme și-au continuat activitatea, din grijă și respect pentru călători, am mărit numărul de vehicule, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță, ceea ce a dus la o creștere a cheltuielilor. Am fost printre primele firme din oraș care au asigurat angajaților materiale de curățenie și dezinfecție, măști, mănuși și am luat toate măsurile astfel încât să prevenim riscul de îmbolnăvire. Autobuzele, tramvaiele, stațiile și autogările sunt dezinfectate periodic. Din fericire, nu am avut niciun caz de îmbolnăvire la muncă. Avem un coleg șofer infectat, dar nu la locul de muncă.

- Ce măsuri veți impune după 15 mai?

- Controlorii sunt dotați cu termometre de la distanță, dezinfecții deja facem... Orice altă măsură se va impune, o vom respecta.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 15 Mai 2020 21:44:59    Titlul subiectului: 207106

Echipa Siemens vine din Austria ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1950
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Vin 29 Mai 2020 13:15:04    Titlul subiectului: 207348

In data de 1 iunie , vor iesi pentru prima data in acest an tramvaiul de epoca si autobuzul decapotabil.
OTL: De Ziua Internaționala a Copilului, OTL-S.A. efectueaza curse cu mijloacele de transport turistice

Pentru a aduce bucurie copiilor de Ziua Internațională a lor, OTL-S.A. va efectua Luni, 01 Iunie 2020, curse cu mijloacele de transport turistice, pe traseele

și conform programelor de circulație prezentate în continuare.
Tramvaiul de Epoca
Va efectua o cursă cu plecare la ora 10:00 din stația cap linie Nufărul, pe urmãtorul traseu: str. Nufărului (stație cap linie) - str. Dimitrie Cantemir - Piața Cetății - Casa de Cultură - Piața Unirii - str. Primăriei - Calea Aradului - str. Aviatorilor - str. Lipovei (stație cap linie Ioșia) și retur pe același traseu.
Tramvaiul va opri în stațiile existente pe traseu.Biletele se pot procura de la Autogara OTL Nufărul cu maxim 15 minute înainte de plecarea în cursă.
Prețul unui bilet pentru o călătorie este 4,00 lei pentru copii și 8,00 lei pentru adulți.
Autobuzul turistic Cabrio
Va efectua 8 curse, dacă vor fi favorabile condițiile meteorologice pentru efectuarea lor, cu plecări din stația Piața Unirii/Episcopia Greco-Catolică la orele: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 și 17:00.
Traseul curselor este următorul: Piața Unirii (stație cap linie Piața Unirii/Episcopia Greco-Catolică)-Avram Iancu-Sucevei-Mihai Viteazul (stație Sinagoga Ortodoxă)-Piața 1 Decembrie-Piața Emanuil Gojdu (stație Centrul Civic/Cec) – General Magheru – Republicii (stație Magazinul Crișul) – Muzeului – Șirul Canonicilor (stație Șirul Canonicilor) – Berzei – Piața București (stație Gara Centrală) – Muzeului – Roman Ciorogariu (stație Episcopia Ortodoxă) – Parcul Traian (stație Parcul Traian) – Andrei Șaguna – Aurel Lazăr – Piața Ferdinand (stație Piața Ferdinand) – Primăriei (stație Universitatea Partium) – b-dul Decebal (stații Autogara Decebal și Grădina Zoologică) – Calea Matei Basarab – Sucevei – Mihai Viteazul – Parc 1 Decembrie (stație Parc) – Independenței - Piața Unirii (stație cap linie Piața Unirii/Episcopia Greco-Catolică).Biletele se vor putea achiziționa de la conducătorul auto.
Prețul unui bilet pentru o călătorie este 5,00 lei pentru copii și 10,00 lei pentru adulți.
Atât în Tramvaiul de Epocă, cât și în Autobuzul Turistic Cabrio se va permite îmbarcarea călătorilor numai dacă vor exista locuri disponibile, cu respectarea tuturor măsurilor obligatorii și necesare pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul COVID-19. Nu se va permite accesul fără mască în mijloacele de transport turistice.


De asemena din data de 2 iunie vor fi reluata cursa transfrontaliera , suspendata in ultimele luni din cauza pandemiei.
OTL: Reluarea circulației cu autobuze pe linia internaționala transfrontaliera Oradea-Biharkeresztes

Avându-se în vedere că una din măsurile de relaxare, care vor intra în vigoare începând cu prima zi a lunii

Iunie 2020, este reluarea transportului de persoane prin curse regulate în trafic internațional, începând din data de 02 iunie 2020 se reia circulația autobuzelor pe linia Oradea-Biharkeresztes.
Informăm publicul călător că operatorul de transport are obligația de a a verifica temperatura pasagerilor la îmbarcarea în mijlocul de transport și să dezinfecteze suprafața salonului.
Pe această linie sunt planificate câte 3 curse/zi.
Orarul curselor pentru zilele luni-duminică este următorul:
- plecări din stația Auchan: 7:50; 15:40; 18:00.
- plecări din stația Gara Biharkeresztes (ore Ungaria): 8:00; 15:40; 18:10.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BIHOR Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Următoare
Pagina 13 din 15

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community