Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transportul feroviar in timpul pandemiei Covid19

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 17 Apr 2020 20:44:02    Titlul subiectului: Transportul feroviar in timpul pandemiei Covid19 206684

Romanii nu se dezmint, nici in perioada in care ar trebui sa fie distantare sociala. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Aglomerație pe peroanele din gări. Oamenii nesocotesc avertismentul autorităților

Aglomerație de nedescris în gările din România. Mii de oameni așteaptă pe peroane și la casele de bilete, iar mulți dintre ei ignoră cu desăvârșire regulile de distanțare socială, informează Realitatea PLUS.

"Sunt zeci, dacă nu sute de persoane care așteaptă pe peron să se urce în vagoane (...) Nu se respectă distanța socială, în ciuda mesajelor autorităților date încă din urmă cu câteva săptămâni. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a spus astăzi: <<Sta>>", a relatat corespondentul Realitatea Plus.

Se pare că aglomerația nu a putut fi evitată, deși CFR a anunțat din timp suplimentarea trenurilor și a recomandat chiar ca oamenii să cumpere online biletele ca să evite cozile de la case, mai arată sursa citată.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 24 Apr 2020 12:11:35    Titlul subiectului: 206782

Noul virus face victime si in randul controlorilor de la CFR. Articolul se gaseste aici.

Citat:
N-a mai ajuns la spital. O femeie din Prahova, controlor CFR, a decedat în urma infectării cu COVID-19, chiar la ea acasă

O femeie în vârstă de 52 de ani a murit la domiciliu său din localitatea prahoveană Dumbrava. Femeia a acuzat probleme respiratorii, iar testele pentru coronavirus au ieșit pozitive

Femeia a călătorit recent la Suceava, fiind controlor de tren. La întoarcerea din cursă s-a simțit rău, acuzând probleme respiratorii. A decedat la domiciliul său. Victima nu avea alte afecțiuni medicale.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 27 Apr 2020 15:42:51    Titlul subiectului: 206813

Aici puteti vedea lista cu trenurile anulate din cauza cererii reduce, ca urmare a starii de urgenta, generata de pandemia Covid-19. Cele mai multe trenuri au fost anulate de operatorul national, CFR. De asemenea, Softrans si-a anulat toate cursele. Multe anulari sunt si la Regiotrans sau Transferoviar calatori.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 27 Apr 2020 15:47:23    Titlul subiectului: 206816

Recomandarile Ministerului Sanatatii privind conduita sociala pe timpul pandemiei Covid-19, le puteti citi aici.

Recomandarile sunt valabile si pentru cei care folosesc transportul feroviar.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 11 Mai 2020 21:31:00    Titlul subiectului: 207043

CFR si OBB organizeaza curse speciale pentru lucratorii romani care pleaca in Austria. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Trenuri speciale pentru transportul lucrătorilor în Austria. Reguli de călătorie și locul de plecare

Primele trenuri special comandate pentru asigurarea transportului lucrătorilor sezonieri la Viena, sunt solicitate să circule începând cu finalul acestei săptămâni, ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) și a discuțiilor purtate între autoritățile din Austria și România.

CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acțiuni. Din punct de vedere tehnic, CFR Călători este pregătită, însă efectuarea transportului se va realiza cu condiția ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor.

Sunt pregătite, în prima parte a acestui program un număr de 2 perechi de trenuri cu plecare din Viena la Timișoara, în datele de 9 și 12 mai (plecare din Viena ora 23:05), respectiv cu plecare de la Timișoara la Viena în datele de 10 și 13 mai 2020 (plecare din Timișoara ora 21:13).
Toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cușetă, fiecare garnitură având în compunere câte 5 vagoane cușetă românești și 5 vagoane cușetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

Circulația trenurilor speciale se va derula în conformitate cu condițiile aprobate de Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerul Afacerilor Interne, din România.

Pentru desfășurarea programului în bune condiții, au fost angrenate conform OMTIC, CFR SA, autoritățile locale, structurile teritoriale ale Poliției de Transport Feroviar, ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și Autoritarea Rutieră Română.

Reguli pentru călătoria cu aceste trenuri

OBB și autoritățile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate.

De asemenea, responsabili de selecția și deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agențiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor se va realiza în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanțare socială, respectiv a regulilor de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19.

La plecarea din Timișoara, au acces în aceste trenuri special comandate de OBB doar persoanele declarate admise de DSP.

Toți călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecție la urcarea/coborârea din trenuri și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință.

Pentru operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei stației de cale ferată.

Orele de plecare/sosire a trenurilor în Viena și Timișoara pot suferi mici modificări în funcție de procedurile autorităților implicate.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 25 Mai 2020 11:58:09    Titlul subiectului: 207264

Asa cum era de asteptat, trenurile circula pline in week-end iar pasagerii nu au masca. Evident, sefii CFR-ului, dau vina pe lipsa de constiinta civica a calatorilor Laughing Laughing Laughing
Articolul se gaseste aici.

Citat:
Vagoane pline și pasageri fără mască de protecție într-un tren de pe ruta Brașov-București / CFR: Ține de nivelul de conștiință al fiecărui călător

Imagini surprinse sâmbătă seară într-un tren CFR pe ruta Brașov - București arată că vagoanele sunt pline, iar mulți călători, care stau pe scaune unul lângă celălalt, nu poartă mască de protecție, încălcând ordinele emise de autorități pentru perioada stării de alertă din cauza COVID-19. Reprezentanții CFR Călători spun că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri și că păstrarea distanței fizice "ține de nivelul de conștiință al fiecărui călător din acel tren".

Imaginile difuzate sâmbătă seară de Digi 24 dintr-un tren care a plecat de la Brașov și urma să ajungă la București arată că locurile sunt ocupate în totalitate, călătorii stând unul lângă celălalt, iar mulți dintre ei nu au mască.

Adrian Vlaicu, director de comunicare CFR Călători, spune că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri oferite, iar ceilalți călători probabil că au abonamente sau "pur și simplu s-au urcat în tren".

"În această situație discutăm de o problemă generală. În al doilea rând, CFR Călători face filtre la urcarea în tren, deci verifică în capetele de secție, acolo unde are personal, verifică legalitatea călătoriei, verifică existența biletului și a rezervării. În funcție de acestea noi facem și suplimentări ale trenurilor în circulație, pentru a putea oferi cât mai multe locuri tuturor persoanelor care accesează trenul respectiv.

Și mai există o situație: ca acei călători care fac parte dintr-o familie, care oricum nu poartă mască în casă, și ceilalți călători care lucrează împreună și nu au această mască de protecție, aceștia s-au grupat și sunt împreună în grupuri în tren.

În rest, în aceste situații, păstrarea distanței sociale ține de nivelul fiecărui călător, de nivelul de conștiință al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren", a afirmat reprezentantul CFR.

Potrivit acestuia, CFR Călători poate face filtre în zonele unde are personal, dar acesta este un tren Regio care oprește în orice haltă și călătorii respectivi nu se duc să își facă rezervare, astfel că CFR nu are nicio informație despre câți oameni se urcă în acel tren.

"Iar personalul CFR Călători, în afară de verficarea legitimațiilor de călătorie și de faptul că li se atrage atenția de fiecare dată să poarte masca în mod corespunzător, astfel încât să-i protejeze și pe ceilalți și pe ei, mai mult acești oameni de la CFR Călători nu pot face pentru călători", a afirmat Vlaicu.

În ceea ce privește obligativitatea purtării măștii în timpul călătoriei, reprezentantul CFR Călători a spus că orice cetățean trebuie să cunoască legea și că doar organele abilitate pot sancționa pasagerii care nu poartă mască în timpul călătoriei, CFR Călători neavând atribuții în acest sens.

Ordinul privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 prevede că purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru accesul la bordul trenurilor și pe toată durata călătoriei. "Operatorii feroviari vor pune în aplicare rezervări obligatorii de locuri pentru trenurile de lung parcurs și pentru cele regionale acolo unde este tehnic posibil și eficient din punct de vedere economic".

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community