Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Tramvaiele Astra Imperio
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tramvaiele din Bucuresti
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 13 Dec 2019 14:14:41    Titlul subiectului: 204444

Un articol in Libertatea, pe acest subiect: https://www.libertatea.ro/stiri/primaria-capitalei-a-pierdut-contestatia-in-licitatia-celor-100-de-tramvaie-2830669

Citat:
Primăria a pierdut contestația în licitația celor 100 de tramvaie! Firea e obligată să anuleze anunțul că au câștigat turcii și să facă ”reevaluarea ofertei Durmazlar”

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a obligat instituția condusă de Gabriela Firea să anuleze anunțul prin care îi declara pe turcii de la Durmazlar câștigători ai contractului de 180 de milioane de euro, pe bani europeni.

Primăria va achita ea cei 35.000 de lei cheltuiți de Astra pe avocați

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis joi, 12 decembrie, să admită, parțial, contestația făcută de Astra Vagoane, după ce Primăria anunțase că Durmazlar a câștigat licitația pentru dotarea Bucureștiului cu 100 de tramvaie noi.

Pe 7 noiembrie, ziarul Libertatea începea dezvăluirile despre această licitație. În urma lor, Gabriela Firea a spus că îi va da în judecată pe jurnaliștii de investigație.

CNSC a constatat că, la mai multe capitole, Primăria a greșit felul în care a evaluat oferta firmei din Bursa și o obligă să o reevalueze.

Consiliul a descoperit mai multe nereguli în licitație. La unul dintre punctele argumentării, CNSC scrie că Primăria a acordat 8 puncte firmei turcești, ”care a condus la ocuparea primei poziții în clasament”, pe baza unor simple declarații ale Durmazlar, cum ar fi cele referitoare la ”graficului de livrare și a angajamentului ferm. Consecința deciziei CNSC e că achiziția publică se reia din punctul evaluării ofertei companiei Durmazlar, primăria fiind pusă să anuleze anunțul de câștigarea a licitației.

În același timp, PMB e obligată de CNSC să plătească onorariul avocaților angajați de Astra pentru contestație, în valoare de 35.000 de lei.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată de către guest la Sâm 14 Dec 2019 16:22:21, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 13 Dec 2019 17:50:44    Titlul subiectului: 204452

Decizia în privința dosarului Astrei, e vorba de decizia cu numărul 2253:


Decizie_2253.pdf
 Descriere:

Descărcare
 Nume fișier:  Decizie_2253.pdf
 Mărime fișier:  81.99 kb
 Descărcat:  de 251 ori

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 14 Dec 2019 18:18:47    Titlul subiectului: 204477

Detalii in plus despre cum s-a furat la punctaje. Articolul se gaseste aici.

Citat:
”Calculul punctajului a fost viciat”. Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie să câștige turcii cu un punct distanță, în loc să-i bată Astra la șapte puncte

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor arată că Primăria a acceptat depunerea unor acte după termen de către Durmazlar! Numai de la această încălcare, în loc să câștige turcii cu un punct în față, 99-98, ar fi câștigat Astra cu 7 puncte, scor 98-91.

Avantajarea companiei din Bursa la depunerea actelor este doar unul dintre motivele pentru care a fost anulat anunțul de declarare a câștigătorului.

Primăria e anunțată că trebuie să desecretizeze documentele pe care a acceptat ca Durmazlar să le secretizeze împotriva legii, CNSC ”considerând ca nejustificată clasificarea lor ca fiind «confidențiale»”.

La fix un an și o lună de la demararea licitației de cumpărarea a 100 de tramvaie noi pentru București,

Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) obligă Primăria București să reevalueze corect ofertele depuse de Durmazlar și Astra Arad.

Decizia CNSC arată cum a privilegiat primăria compania din Bursa, același oraș de unde vine și Otokar, cei care au fost preferați firmei Mercedes pentru autobuze.

În licitația de autobuze, în ciuda protestelor nemților, câștigători au rămas turcii. Acum, anunțul de declarare a câștigătorilor a fost anulat de către CNSC.

Din documentele consultate de către Libertatea rezultă că CNSC a constatat că firma Durmazlar a fost favorizată în timpul evaluării tehnice a ofertelor, primind puncte nemeritate și care i-au adus un avantaj determinant în câștigarea licitației.

180 de milioane de euro, bani din fonduri europene, costă cele 100 de tramvaie noi cu care ar trebui să călătorească bucureștenii

Concret, oferta depusă de Durmazlar și Astra trebuia să conțină și un grafic de livrări a tramvaielor în primul an și un angajament ferm. Acest capitol reprezinta factor de evaluare de 8 puncte din 100.

Oferta turcilor nu a conținut acest grafic de livrare și nici angajamentul ferm. Comisia Primăriei le-a solicitat clarificări celor de la Durmazlar și le-a acceptat documentele după termenul-limită, încălcând astfel prevederile legale.

La acest capitol, turcii au primit maximum de puncte, 8, totalizând la final 99,61, în timp ce Astra a adunat în total 98,37. Consiliul a remarcat importanța acestui factor, care avea cea mai mare pondere în evaluare, de 8%. Ceilalți factori erau cotați cu 2%, 3% sau 4%.

Avantajul adus câștigătoarei este evident ținând seama de faptul că în situația în care s-ar acorda punctaj 0 ofertei Dumazlar Makina pentru factorul de evaluare în discuție, ca urmare a lipsei din ofertă a informațiilor ce urmau a fi punctate, clasamentul se modifică, oferta Durmazlar Makine obține 91,61 puncte și oferta Astra Vagoane Arad obține 98,37.

CNSC arată că Primăria a încălcat articolul 209 din Legea 96/2016 și a creat apariția unui avantaj evident în favoarea unui ofertant.

Prin decizia luată, Consiliul mai obligă Primăria să îi permită ofertantului Astra să aibă acces în vederea studierii întregului dosar al achiziției la toate documentele care sunt publice, cum ar fi ”înscrisurile Primăriei, înscrisurile ANAP, solicitările de clarificare din perioada de evaluare a ofertei, răspunsurile ofertantului Durmazlar Makine, considerând ca nejustificată clasificarea lor ca fiind «confidențiale»”.

CNSC atrage atenția Primăriei și faptul că ”ofertantul declarat câștigător nu a demonstrat prin mijloace de probă adecvate care informații din propunerea tehnică și/sau financiară sunt confidențiale, clasificate sau sunt protejate de un drept de proprietate intelectuală și, pe cale de consecință, să i se permită contracandidatului accesul și la respectivele documente”.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile


Ultima modificare efectuată de către guest la Lun 16 Dec 2019 08:14:41, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 14 Dec 2019 18:19:59    Titlul subiectului: 204478

Parerea mea este ca turcii ar trebui exclusi de la viitoarea licitatie si ar trebui sa dea si ei cu subsemnatul la DNA, impreuna cu primarita Firea.
De asemenea, daca se dovedeste ca primarita stia ca se incalca prevederile legale, cred ca ar fi timpul ca prefectul sa o suspende pe Firea din functia de primar al capitalei.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 16 Dec 2019 08:23:15    Titlul subiectului: 204509

Un alt articol pe aceasta tema, pe Ziare.com. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Tariceanu: Cum se face ca Primaria Capitalei ia numai de la turci autobuze si tramvaie? Ce i-a raspuns Firea

Daca Primaria Capitalei vrea, intr-adevar, poate cumpara tramvaie romanesti, nu turcesti, sustine Calin Popescu Tariceanu. In replica, Gabriela Firea apreciaza ca nu tine de ea sa aleaga provenienta tramvaielor.

Tariceanu a precizat ca nu crede ca este o intamplare faptul ca doua firme turcesti au castigat contractele de achizitii pentru autobuzele si tramvaiele din Bucuresti.

"Nu cred in coincidente. Nu cred ca intamplator in doar 2 ani, doua firme turcesti au luat cele mai mari contracte de achizitii autobuze si tramvaie pentru Bucuresti, in conditiile in care firme romanesti produc aceleasi autovehicule in tara, de aceeasi calitate si cu forta de munca autohtona. Nu e inca tarziu ca o buna parte din cei 176 milioane de euro care vor fi platiti pentru tramvaie sa se intoarca in economia romaneasca", a conchis liderul ALDE.

Tariceanu a mai spus ca nu ii cere Gabrielei Firea sa intervina in licitatii, ci doar "sa se asigure ca procedura este transparenta si nu dirijata catre compania turceasca".

"(...) sa se asigure (Gabriela Firea - n.red.) ca in caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start sa elimine sau sa defavorizeze compania romaneasca. Cred ca nu trebuie sa se repeada sa aprobe un raport de licitatie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea ii permite sa ceara reanalizarea ofertelor fara sa fie acuzata ca intervine in licitatie!", a scris Calin Popescu-Tariceanu, duminica, pe Facebook.Tariceanu: Cum se face ca Primaria Capitalei ia numai de la turci autobuze si tramvaie?

Daca Primaria Capitalei vrea, intr-adevar, poate cumpara tramvaie romanesti, nu turcesti, sustine Calin Popescu Tariceanu. In replica, Gabriela Firea apreciaza ca nu tine de ea sa aleaga provenienta tramvaielor.

Tariceanu a precizat ca nu crede ca este o intamplare faptul ca doua firme turcesti au castigat contractele de achizitii pentru autobuzele si tramvaiele din Bucuresti.

"Nu cred in coincidente. Nu cred ca intamplator in doar 2 ani, doua firme turcesti au luat cele mai mari contracte de achizitii autobuze si tramvaie pentru Bucuresti, in conditiile in care firme romanesti produc aceleasi autovehicule in tara, de aceeasi calitate si cu forta de munca autohtona. Nu e inca tarziu ca o buna parte din cei 176 milioane de euro care vor fi platiti pentru tramvaie sa se intoarca in economia romaneasca", a conchis liderul ALDE.

Tariceanu a mai spus ca nu ii cere Gabrielei Firea sa intervina in licitatii, ci doar "sa se asigure ca procedura este transparenta si nu dirijata catre compania turceasca".

"(...) sa se asigure (Gabriela Firea - n.red.) ca in caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start sa elimine sau sa defavorizeze compania romaneasca. Cred ca nu trebuie sa se repeada sa aprobe un raport de licitatie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea ii permite sa ceara reanalizarea ofertelor fara sa fie acuzata ca intervine in licitatie!", a scris Calin Popescu-Tariceanu, duminica, pe Facebook.

In replica, Gabriela Firea a precizat pentru Digi 24 ca turcii au castigat licitatia pentru ca pretul a fost mai bun. Dar ca sub nicio forma nu putea interveni in licitatie. In plus, a mai spus ca nu le putea oferi celor de la Astra Vagoane un avantaj - sustinand astfel economia romaneasca - din cauza ca legea nu-i permite acest lucru.

Nici pana la acest moment Primaria Capitalei n-a anuntat oficial ca licitatia pentru cele 100 de tramvaie pe care le cumpara pentru Bucuresti a fost castigata de Durmazlar Makine Sanayi Ve Ticaret SA. PMB a anuntat, in schimb, societatea Astra Vagoane Calatori ca a pierdut licitatia.

In context, directorul producatorului aradean de tramvaie, Gheorghe Sirbu, a explicat pe larg pentru Ziare.com ca PMB nu i-a pus la dispozitie documente publice, care i-ar fi permis sa inteleaga cu ce a fost mai buna oferta turcilor.

Ulterior, Astra Vagoane Calatori a contestat atribuirea contractului pentru cele 100 de tramvaie catre fabricantul turc. Ramane sa aflam cum se va solutiona acest litigiu si cine va livra cele 100 de tramvaie.

Acum, nimeni din politica nu iubeste tramvaiele romanesti, toti iubesc banii. Toata aceasta agitatie din mass-media este rezultatul confruntarii a doua gasti. Blidar de la Arad face parte dintr-o gasca, Firea cu ai ei, face parte din alta gasca. Nici un politician nu da doi bani pe industria autohtona, toti se gandesc la castigul lor. Si cum la anul vor fi alegeri, evident ca subiectul tramvaielor turcesti este motiv de lupta electorala !

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 18 Dec 2019 19:41:55    Titlul subiectului: 204567

Firea il ia la misto pe Tolontan, dar, in acelasi timp, sugereaza ca este o susta intre Tolontan si Blidar de la Astra Arad. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Gabriela Firea ridiculizează dezvăluirile Libertatea despre licitația tramvaielor și pe Cătălin Tolontan: „Să spui că ce a zis un comentator sportiv e literă de lege e prea mult”

Întrebată de un consilier general despre controversata licitație de achiziție a 100 de tramvaie, Gabriela Firea a venit cu noi explicații, dar nu a ratat ocazia de a ironiza dezvăluirile Libertatea și pe autorii acestora.

„A spus un ziar, un jurnalist sportiv, care se întâlnește prin baruri cu domnul Blidar. Eu vin din presă, dar să spui că ce a spus un comentator sportiv este literă de lege e prea mult”, a spus Gabriela Firea miercuri în sedința de Consiliu, referindu-se la Cătălin Tolontan, unul dintre autorii investigației jurnalistice despre tramvaie din Libertatea, și Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane.

„Acea listă presupusă de șase semnatari din 13 din Comisie nu este raportul procedurii. Era un dialog, o corespondență, între membrii licitației și putea fi semnată doar de un reprezentant al primăriei. S-a întemeiat întreaga explicație pentru a denigra PMB și pe mine”, a continuat primărița.

Aceste precizări ale Gabrielei Firea vin după ce Libertatea a dezvăluit că doar 6 oameni din cei 13 ai Comisiei de evaluare a Municipalității au semnat raportul prin care erau ignorate neregulile sesizate de Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), referitoare la licitația tramvaielor.

Durmazlar și compania românească Astra Vagoane au participat la licitația PMB pentru achiziționarea a 100 de tramvaie, iar Primăria le-o acordase turcilor. Firma arădeană a contestat rezultatul, acuzând printre altele că datele tehnice ale competitorilor fuseseră secretizate, iar săptămâna trecută Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor le-a dat câștig de cauză.

Avantajarea companiei din Bursa la depunerea actelor este doar unul dintre motivele pentru care a fost anulat anunțul de declarare a câștigătorului. Primăria a fost anunțată că trebuie să desecretizeze documentele pe care a acceptat ca Durmazlar să le secretizeze împotriva legii, CNSC ”considerând ca nejustificată clasificarea lor ca fiind «confidențiale»”.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Mar 24 Dec 2019 10:47:39    Titlul subiectului: 204660

PMB și Astra au făcut plângeri:


Screenshot_20191224-104716.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  342.02 kb
 Vizualizat:  de 22560 ori

Screenshot_20191224-104716.png


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pelle_elena



Data înscrierii: 18/Iul/2018
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 451

MesajTrimis: Vin 27 Dec 2019 22:02:00    Titlul subiectului: 204709

Si pe SEAP e trecuta acum in evaluare financiara.
_________________
https://youtube.com/@flyalltimes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 27 Dec 2019 22:40:37    Titlul subiectului: 204712

Și? Nu văd care ar fi problema.
La hibride a "stat" în evaluare financiară până la ordinul de livrare, dat pe 26 august. Deci nu e o problemă. În plus, statusul actual e oarecum corect, din moment ce se reevaluează ofertele (doar teoretic, din moment ce PMB și Astra au făcut plângere la Curtea de Apel).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
anamaria1412



Data înscrierii: 06/Iun/2020
Ultima vizita: 01/Mar/2024
Mesaje: 3
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 07 Iun 2020 10:32:36    Titlul subiectului: 207484

Astra Vagoane S A ; ar trebui sa avem tramvaie romanesti http://www.astra-passengers.ro/produse/20-tramvai-autentic.html

sunt bune si sustinem economia romaneasca , prea ne-am vandut tara strainilor . Otokar astea nu vor duce mai mult de 10 ani !!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
BVB09



Data înscrierii: 07/Iun/2020
Ultima vizita: 12/Sep/2023
Mesaje: 219

MesajTrimis: Mar 09 Iun 2020 13:37:24    Titlul subiectului: 207547

Daca asta e singurul tau argument..... E trist ca incep sa apara cei cu ochelari de cal de pe facebook pe acest forum.

Faptul ca romanii nu pot trai fara o licitatie masluita nu este un argument pentru a aduce tramvaie romanesti. Prefer o licitatie corecta la care sa participe marcile consacrate in productia de tramvaie si unde -cu un caiet de sarcini corect si bun- sa castige cel mai bun competitor. Si daca ala e Astra atunci foarte bine. Sunt curios, daca ar fi venit Alstom, Siemens-ul cel mare, CAF sau Bombardier cu niste scule serioase si ar fi fost o licitatie ca lumea fara scandal, cati ar mai fi cerut tramvaie romanesti? Nu de alta dar vad ca daca se iau autobuze Mercedes toata lumea multumita, daca se iau Otokare huoooo. Pai facem si noi Eurobus Diamond, de ce sa nu luam de la Ciorogarla? Ah, pt ca sunt Mercedes nu? Mercedes acceptam.

Sau ideea era sa masluim doar pentru romani?

Un autobuz nici nu prea e indicat sa duca mai mult de 10 ani. Poate duce mai mult doar in conditiile unei mentenante ca la carte. Ceea ce STB-ul nu ofera. Sau in conditii stiute numai de mecanici si cu canibalizari de la alte vehicule. Ceea ce STB ofera din plin.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Andrei98



Data înscrierii: 07/Iun/2020
Ultima vizita: 11/Ian/2023
Mesaje: 5

MesajTrimis: Mar 09 Iun 2020 16:36:31    Titlul subiectului: 207549

Da-mi 3 motive plauzibile sa sustin in produs romanesc care nu se ridica la calitatea unui tramvai mai de la vest, si nici la nivelul actual de tehnologii disponibile pe piata. Pana la urma tramvaiul ala este tot un tramvai Siemens conceput acum 20 ani, sistemul de tranctiune tot de la Siemens este cumparat si alte subansamble tot de afara sunt aduse. Deci practic ce sustii aici? Da, sunt niste tramvaie bunicele fata de orice a putut scoate URAC sau petardele modernizate scoase de Rematul Pascani dar tot nu se ridica la nivelul tramvaielor de la niste producatori consacrati din zilele noastre.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CiprianTRB



Data înscrierii: 03/Mar/2019
Ultima vizita: 11/Mai/2021
Mesaje: 89
Locație: Bucuresti, Sector 6 - Militari

MesajTrimis: Joi 25 Iun 2020 10:25:01    Titlul subiectului: 207683

...


DD589579-7E61-4F56-830B-936CF9977683.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  133.92 kb
 Vizualizat:  de 20809 ori

DD589579-7E61-4F56-830B-936CF9977683.jpeg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BVB09



Data înscrierii: 07/Iun/2020
Ultima vizita: 12/Sep/2023
Mesaje: 219

MesajTrimis: Joi 25 Iun 2020 13:38:54    Titlul subiectului: 207685

Bine. Gata cu circul. Hai cu tramvaiele ca asa mai stam inca 30 de ani...
Cred ca denumirea topicului ar fi trebuit schimbata si chestionarul sa fi disparut demult.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CiprianTRB



Data înscrierii: 03/Mar/2019
Ultima vizita: 11/Mai/2021
Mesaje: 89
Locație: Bucuresti, Sector 6 - Militari

MesajTrimis: Mar 28 Iul 2020 22:30:01    Titlul subiectului: 207925

Astra Vagoane – CRRC câștigă licitația de 100 de tramvaie la București

Asocierea româno-chineză a primit din partea Primăriei București maximul de punctaj la ultima evaluare a ofertelor după decizia favorabilă a Curții de Apel București.
Astra Vagoane – CRRC a primit 100 de puncte, respectiv maximul posibil, potrivit informațiilor deținute de către Club Feroviar. Evaluarea ofertelor, tehnică și financiară, a primit și avizul conform necondiționat din partea Agenției Naționale de Achiziții Publice.

Turcii, desemnați inițial câștigătoriLa începutul lunii decembrie, decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de la Durmazlar au fost desemnați câștigători, a fost anulată de CNSC.

”În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite, în parte, contestația formulată de Astra Vagoane Călători SA, în contradictoriu cu Municipiul București, și anulează adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 3307/04.11.209 și 3308/04.11.2019 și raportul procedurii de atribuire nr. 3297/04.11.2019”, se arăta în Decizia CNCS obținută de Club Feroviar.

De asemenea, CNSC a obligat Primăria Capitalei la plata sumei de 35.000 de lei către Astra Vagoane Călători SA, reprezentând cheltuielile cu avocații.

https://clubferoviar.ro/astra-vagoane-crrc-castiga-licitatia-de-100-de-tramvaie-la-bucuresti/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BVB09



Data înscrierii: 07/Iun/2020
Ultima vizita: 12/Sep/2023
Mesaje: 219

MesajTrimis: Mie 29 Iul 2020 04:43:26    Titlul subiectului: 207926

In sfarsit. Gata, o sa avem tramvaie romanesti. O sa crape facebook-ul in doua de comentariile tuturor cretinilor.
Sper sa le livreze intr-un orizont rezonabil.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Sâm 01 Aug 2020 11:15:21    Titlul subiectului: 207958

Romanii fac tramvaiele impreuna cu chinezii? Puteti da mai multe detalii? Mie imi convine cand aud de China, am incredere in ei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BVB09



Data înscrierii: 07/Iun/2020
Ultima vizita: 12/Sep/2023
Mesaje: 219

MesajTrimis: Lun 03 Aug 2020 11:57:38    Titlul subiectului: 207974

Participarea chinezilor e pt cifra de afaceri. Am inteles ca vin cu aerul conditionat (poate si alte chestii, n-am idee). Tramvaiele sunt Imperio.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Mie 26 Aug 2020 22:57:29    Titlul subiectului: 208140

Presupun că noile tramvaie vor intra pe liniile modernizate, gen 41, 1/10, 21 sau 32.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CiprianTRB



Data înscrierii: 03/Mar/2019
Ultima vizita: 11/Mai/2021
Mesaje: 89
Locație: Bucuresti, Sector 6 - Militari

MesajTrimis: Joi 27 Aug 2020 10:09:27    Titlul subiectului: 208145

Sunt pentru 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 și 55. Liniile 40 și 55 au fost bagate pe lista pentru a putea primi finanțare europeana pentru modernizarea liniilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Joi 27 Aug 2020 13:45:18    Titlul subiectului: 208149

Linia 1 e modernizata in totalitate? Ultima oara cand am fost pe langa Sincai parca tot praf era. Dar poate nu mai sunt eu la curent, fiind plecat din tara de cativa ani.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Aug 2020 14:47:15    Titlul subiectului: 208152

Linia 1/10 nu mai merge pe la Șincai de vreo 2 ani și ceva. O ia prin Văcărești - Olteniței via Piața Sudului. Da, e modernizat în totalitate tot traseul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
BVB09



Data înscrierii: 07/Iun/2020
Ultima vizita: 12/Sep/2023
Mesaje: 219

MesajTrimis: Vin 28 Aug 2020 04:59:20    Titlul subiectului: 208165

Cu exceptia bucatii de pe Milea. Daca vorbim de linia 1/10.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CiprianTRB



Data înscrierii: 03/Mar/2019
Ultima vizita: 11/Mai/2021
Mesaje: 89
Locație: Bucuresti, Sector 6 - Militari

MesajTrimis: Mie 04 Noi 2020 13:16:34    Titlul subiectului: 208816

Propunerea Astra pentru București.
https://clubferoviar.ro/wp-content/uploads/2020/11/video-1604414640.mp4



imperio_bucuresti_1.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  147.24 kb
 Vizualizat:  de 18426 ori

imperio_bucuresti_1.png



imperio_bucuresti_2.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  404.27 kb
 Vizualizat:  de 18426 ori

imperio_bucuresti_2.png


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CiprianTRB



Data înscrierii: 03/Mar/2019
Ultima vizita: 11/Mai/2021
Mesaje: 89
Locație: Bucuresti, Sector 6 - Militari

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2021 12:14:30    Titlul subiectului: 210382

BREAKING. S-a semnat contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie Astra la București
Primarul general al Capitalei a semnat marți contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane, destinate STB.
La ceremonia de semnare a fost prezent primarul general Nicușor Dan, oficiali ai Astra Vagoane și ai STB. Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral și cinci uși duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcțiune, servicii de întreținere, service și remedierea defecțiunilor pe perioada garanției. Totodată, câștigătorul va asigura și școlarizarea personalului care va opera tramvaiele. (D.C.)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tramvaiele din Bucuresti Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
Pagina 5 din 8

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community