Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri si articole din presa - Vaslui
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul VASLUI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Lun 05 Feb 2018 16:24:35    Titlul subiectului: 193489

Primarul Vasluiului vrea sã cumpere 18 troleibuze

"INVESTITII… La Vaslui, extinderea retelelor de troleibuz actuale, cu fonduri europene, va însemna un transport de cãlãtori în conditii civilizate, ecologic. Primarul orasului, Vasile Pavãl, asteaptã sã vadã ce costuri vor însemna toate proiectele de dezvoltare a traficului de cãlãtori în municipiu, proiecte care vor începe sã prindã contur, cel mai probabil, din 2019.

“Se lucreazã la proiectele de mobilitate urbanã. Cred cã în urmãtorii doi-trei ani, peste 90% din transportul de cãlãtori în municipiul Vaslui se va face cu troleibuze. Vom extinde si vom face retele noi de transport cu troleibuzul în Vaslui, pentru a acoperi cerintele actuale ale locuitorilor”, spune primarul. Intentia primarului ar fi ca, din banii europeni si pe baza unui proiect bine conturat, Vasluiului sã aibã o retea de 18 troleibuze, care sã înlocuiascã autobuzele si microbuzele actuale. Primarul Vasile Pavãl spune cã, din suma primitã de la Comunitatea Europeanã, peste 22 milioane euro vor fi investiti în transport, conditie obligatorie pentru a primi finantarea. Pe baza retelei actuale de troleibuze, se va face o prelungire a traseelor de troleu în tot orasul, inclusiv spre CET-Zona Industrialã (pânã la CFS)-Rediu-liceul Procopiu-liceul Mincu-spre zona Delea, posibil cu legãturã în reteaua actualã de pe Stefan cel Mare. Se va realiza o retea nouã si în Moara Grecilor, pânã cãtre Koket si scoala din aceastã suburbie, având în vedere cã UE sustine transportul public electric, dorind sã elimine transportul public cu masini care folosesc combustibil conventional. La capãt de linie, în zona CFS, Motor Grup sau Muntenii de Sus, de exemplu, primãria intentioneazã sã facã niste module de parcare, astfel ca aceia care vin în oras cu probleme sã îsi lase masinile acolo, dupã care pot folosi sistemul de transport în comun al orasului, care va fi bine pus la punct, sustine primarul. În locul actualului obor, de pe soseaua care duce spre CET, municipalitatea va face un depou de troleibuze.


Vremea noua
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 1238
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 05 Feb 2018 18:30:26    Titlul subiectului: 193492

Dar uite ceva interesant în articol: "Peste 22 de milioane de euro vor fi folosiți în transportul în comun, condiție obligatorie pentru a primi finanțarea de la Uniunea Europeană ".

Pai de aici deducem ca sunt oarecum forțați sa investeasca in troleibuze, mai ales ca Uniunea mai impune și achiziționarea de vehicule ecologice mai nou.

În fine, sa speram ca vor merge la bun sfârșit cu acest proiect și ca vor repara și din cele 3 trolee deja existente la Vaslui. Din 3 ar fi nemaipomenit sa scoată doua funcționale care, pe lângă cele 18 noi, vor însuma 20 de troleibuze ale parcului Vasluian.

Sper ca cele 18 noi troleibuze sa fie articulate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lenta1



Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 551
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 05 Feb 2018 19:15:33    Titlul subiectului: 193493

Daca o sa fie 18 troleibuze nu cred ca ar fi nevoie de articulate, daca ar fi mai mult de 1 traseu, atunci da, dar pentru 1 traseu nu se justifica articulate in acest moment.
_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 06 Feb 2018 09:26:14    Titlul subiectului: 193495

@lenta1: probabil n-ai citit cu atenție articolul, chiar spun că vor să facă mai multe trasee...
Ce mă îngrozește însă e că vorbesc despre rețea spre zona industrială/CET, ceea ce mi se pare o prostie, cam în toate orașele unde rețelele de transport duceau spre zone industriale, rețelele s-au dovedit falimentare.
Ele trebuie să deservească zonele rezidențiale aglomerate penru a avea călători și un viitor cât de cât "sigur"... Rolling Eyes

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 822
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 20 Oct 2018 17:49:08    Titlul subiectului: 196761

Am gasit un articol din Iulie:
„Cred cã în câtiva ani peste 90% din transportul de cãlãtori în municipiul Vaslui se va face cu troleibuze. Vom extinde si vom face retele noi de transport cu troleibuzul în Vaslui, pentru a acoperi cerintele actuale ale locuitorilor”, spune primarul Vasile Pavãl. Intentia primarului este ca, din banii europeni si pe baza unui proiect bine conturat, Vasluiului sã aibã o retea de 20 de troleibuze, care sã înlocuiascã autobuzele si microbuzele actuale.

Sursa:http://www.vremeanoua.ro/primul-pas-in-finantarea-noii-retele-de-troleibuze-din-municipiul-vaslui
Momentan in Vaslui circula vreun troleibuz?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Dum 21 Oct 2018 04:45:16    Titlul subiectului: 196771

As face pariu ca daca se vor folosi fonduri europene, se abandoneaza troleul si se va merge pe bateribuze.

Daca se justifica inlocuirea tramvaielor cu dube electrice in alte orase, ce putem spune de o retea nefolosita fara vehicule? Sad

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 822
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 21 Oct 2018 09:35:43    Titlul subiectului: 196779

Unde s-au inlocuit tramvaie cu dube electrice?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Dum 21 Oct 2018 17:46:31    Titlul subiectului: 196791

http://www.monitoruldevaslui.ro/2018/10/transport-si-iluminat-public-mai-eficiente-noi-proiecte-pentru-dezvoltarea-vasluiului.html

Citat:
Transport si iluminat public mai eficiente: Noi proiecte pentru dezvoltarea Vasluiului

Municipalitatea vasluiana a demarat implementarea a doua noi proiecte, privind eficientizarea si extinderea sistemului de iluminat public, respectiv extinderea sistemului de transport In comun, care, dupa finalizare, ar putea face mai civilizat traiul locuitorilor. Primii pasi au fost deja facuti, prin trecerea In domeniul public al municipiului a terenurilor afectate de aceste investitii, respectiv terenurile de la marginea strazilor ori aleilor dintre blocuri.

Saptamana trecuta, consilierii municipali au fost convocati Intr-o sedinta de Indata care, chiar daca a avut un singur punct pe ordinea de zi si a durat doar un sfert de ora, s-a dovedit a fi importanta pentru strategia de dezvoltare si modernizare a orasului, asa cum a fost aceasta gandita de municipalitate. Astfel, s-a aprobat Insusirea In domeniul public a municipiului Vaslui a nu mai putin de 112 suprafete de teren de diferite dimensiuni, situate In diferite zone a orasului. In cele mai multe cazuri, este vorba de spatiile verzi de-a lungul strazilor ori aleilor, inclusiv terenurile dintre blocuri, In conditile In care acestea nu sunt proprietate privata. Acesta este primul pas In implementarea efectiva a doua proiecte gandite de municipalitate si care fac parte din Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a municipiului Vaslui pentru perioada 2014 – 2023. Un prim astfel de proiect vizeaza “Imbunatatirea si extindere a rutelor, traseelor, statiilor si vehiculelor de transport de calatori, mentenanta si monitorizarea sistemului de transport public integrat din municipiul Vaslui”, proiect In valoare de peste 20 de milioane de euro, care are drept termen final de implementare anul 2023. Proiectul, cuprins In Planul de Mobilitate Urbana, vizeaza modernizarea si extinderea traseului de transport ecologic din municipiul Vaslui, prin extinderea liniei de transport public ecologic pana In zona Koket (strada Gheorghe Doja), construirea unor statii noi pentru transport public ecologic si realizarea statiilor de redresare troleibuz, modernizarea statiilor de calatori existente, prin amenajarea de locuri pentru asteptare, ghisee de bilete, panouri de informare cu afisaj electronic, harti ale traseelor, rampe pentru persoanele cu dizabilitati motorii etc. In plus, se va face reamenajarea spatiilor verzi si a spatiilor publice sau pietonale si, acolo unde permite spatiul, vor fi realizate alveole pentru accesarea statiilor de calatori pentru transportul public. Tot In cadrul acestui proiect se doreste extinderea traseului de transport public ecologic de calatori, pentru realizarea legaturii, pe strada Castanilor, cu liceele Stefan Procopiu, Ion Mincu si locuintele din zona Delea, extinderea transportului public ecologic de calatori si crearea infrastructurii necesare acestuia pe zona cuprinsa Intre Nodul Intermodal si Zona Industriala, inclusiv modernizarea caii rutiere deservite de transportul public de calatori pe aceasta zona.
Un alt obiectiv al proiectului este modernizarea parcului auto de transport public local, prin achizitia de mijloace de transport ecologice si realizarea de statii de alimentare pentru aceste vehicule, In situatia achizitiei de autobuze
hibride/electrice, inclusiv implementarea sistemelor de transport inteligente (STI) dedicate transportului public. Este vorba de sistemul de monitorizare video, sisteme de localizare a vehiculelor de transport public prin senzori de detectare si dotarea centrului de comanda pentru managementul traficului cu componente specifice, achizitia softurilor necesare monitorizarii calatoriilor, cu implementarea sistemului de e-ticketing (sistem automat de taxare automata cu card contactless, interconectarea serviciilor smart card si acordarea de facilitati tarifare etc).
Un al doilea proiect, “Extinderea, modernizare si cresterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public din municipiul Vaslui”, are ca termen maxim de implementare tot anul 2023 si vizeaza extinderea iluminatului public, Inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele eficiente energetic si implementarea unui sistem de telegestiune. “Performanta energetica scazuta a actualului sistem de iluminat public, conduce la o calitate redusa a acestui serviciu, la consumuri energetice ridicate si la costuri mari suportate de administratie cu acest serviciu. Prin implementarea acestui proiect, al carui cost estimat este de 1,5 milioane euro, “se va realiza cresterea eficientei energetice si promovarea utilizarii energiilor regenerabile”, se arata In documentatie. Fondurile necesare implementarii celor doua proiecte vor fi atrase de la Uniunea Europeana In cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, arata municipalitatea vasluiana.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
castrosua



Data înscrierii: 24/Noi/2006
Ultima vizita: 24/Feb/2024
Mesaje: 945
Locație: New York (SUA)

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2018 04:25:52    Titlul subiectului: 196805

deprodio a scris:
Unde s-au inlocuit tramvaie cu dube electrice?

Daca tin minte, Braila, se elimina un traseu. E aici pe forum. De asta zic ca Vaslui nu are sanse mari sa mai vada troleu. Si nu e mult pana cand le vine idea sa vanda cuprul din retea.

_________________
https://www.bitchute.com/channel/dac_dynasty/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 822
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2018 13:10:53    Titlul subiectului: 196810

Da,ai dreptate.La Braila se vor inlocui tramvaiele de pe 22 si 23(oricum de ceva timp nu mai circula)si in Vaslui avand in vedere ca e din fonduri europene nu au cum sa desfiinteze reteaua.Dar deocamdata,circula vreun troleibuz din cele 3?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreirosu14



Data înscrierii: 02/Feb/2017
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 393
Locație: Craiova, Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 22 Oct 2018 13:18:24    Titlul subiectului: 196811

Doar unul singur a fost pus in funcțiune, insa nu circula decât cateva ore pe zi (daca nu ma insel), iar in rest traseul Gara - Moara Grecilor este efectuat cu autobuzele din dotare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Vin 30 Noi 2018 16:26:01    Titlul subiectului: 197506

REGLEMENTAREA PARC ĂRII ÎN AREALUL ACOPERIT DE PROIECTUL DE
EXTINDERE A RUTELOR TRASEELOR ȘI STAȚIILOR PENTRU TRANSPORTUL
ÎN COMUN.


Acest proiect este destinat transportului public în comun, în speță extinderea actualei rețele de
transport cu troleibuzul cu trei noi trasee, după cum urmează:
Traseul 1: Depou (str. Ceramica nr.3) – str. Ceramica – str. Metalurgiei – DN 2F (șoseaua
Bacăului) – S.C. Moldosin (capăt linie) –retur
Notă: extinderea rețelei de transport se va face pe întreg traseul.
Traseu 2: Depou (str. Ceramica nr.3) – str. Ștefan cel Mare – str. Traian – str. Călugăreni – str.
Castanilor – baraj Delea (capăt linie) – retur (pe str. Republicii)
Notă: extinderea rețelei de transport se va între intersecția str. Ștefan cel Mare, Traian,
Republicii (sens giratoriu Crucea Gării) și capătul de linie Baraj Delea.
Traseu 3: Depou (str. Ceramica nr.3) – str. Ștefan cel Mare – str. Gheorghe Doja – S.C. Koket
(capăt de linie) – retur (pe str. Republicii)
Notă: extinderea rețelei de transport se va face pe strada Gheorghe Doja.
Pentru asigurarea unui transport public comun de călători, fluid și în condiții de siguranță se
au în vedere a fi implementate următoarele măsuri:
Traseul 1:
• montarea indicatoarelor rutiere „Oprirea interzisă”, pe ambele sensuri ale străzilor
Cermica, Metalurgiei, DN 2F (șoseaua Bacăului), între capetele de linie Depou și
Moldosin;
• construirea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Ceramica cu DN 2F (șoseaua
Bacăului);
Traseul 2:
• pe tronsonul Depou – sens giratoriu ILVAS – str. Ștefan cel Mare – sens giratoriu Crucea
Gării nu se impun măsuri suplimentare, fiind suficientă aplicarea de către organele
abilitate a prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
• pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu „Crucea Gării” – str. Traian, până la intersecția
cu str. Călugăreni (sens giratoriu) pe ambele sensuri de deplasare, banda 1 va fi bandă
dedicată transportului public comun, delimitată de banda 2 cu butoni rutieri
reflectorizanți. Accesul autoturismelor pe banda 1 va fi interzis în acest sens urmănd a fi
luate măsuri corespunzătoare de semnalizare rutieră;
• Pentru fluidizarea circulației se are în vedere analiza oportunității construirii unui sens
giratoriu la intersecția străzii Traian cu străzile Andrei Șaguna și Mihai Viteazul.
• pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu (str. Traian cu str. Călugăreni) – str.
Călugăreni nu se impun măsuri suplimentare, altele decât cele prevăzute prin OUG
195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
• pe tronsonul str. Castanilor – capăt linie Baraj Delea, vor fi amplasate indicatoare rutiere
“Oprirea interzisă”. Nu este necesar a fi prevăzute variante privind parcarea
autoturismelor rezidenților pe zona de case, existând acces auto la curte proprie;
• pe tronsonul de retur, cuprins între intersecția străzilor Traian, Republicii și Ștefan cel
Mare (sens giratoriu Crucea Gării) – str. Republicii parcarea autoturismelor va fi permisă
doar în afara intervalului orar 0800-1800, în acest sens avându-se în vedere amplasarea de
indicatoare rutiere “Oprirea interzisă” pentru intervalul 0800-1800; Pentru tronsonul sens
giratoriu (str. Decebal cu str. Ceramica) – Depou (str. Ceramica nr.3) vor fi aplicate
prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și, acolo unde se
impune, vor fi montate indicatoare rutiere “Oprirea interzisă”.
Traseu 3:
• pe tronsonul Depou – sens giratoriu ILVAS – str. Ștefan cel Mare – sens giratoriu Crucea
Gării nu se impun măsuri suplimentare, fiind suficientă aplicarea de către organele
abilitate a prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
• pentru strada Ștefan cel Mare, arteră principal a municipiului care traversează și zona
central, se are în vedere a fi delimitate zone unde vor fi instalate sisteme de taxare a
parcării, interzicerea opririi pentru tronsonul central între limitele intersecțiilor cu str.
Frunzelor și str. Hușului, pentru restul sectoarelor de drum fiind aplicate prevederile
OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
• pentru asigurarea fluidități traficului se propune ca opririle/staționările și parcarea să fie
interzise pe strada Gheorghe Doja, între limita cu str. Ștefan cel Mare și capăt linie
Koket, în acest sens urmând a fi montate indicatoare rutiere „Oprirea interzisă”. Nu este
necesar a fi prevăzute variante privind parcarea autoturismelor rezidenților, zona fiind
una de case, cu acces auto la curte proprie


REGLEMENTAREA PARC ĂRII ÎN AREALUL ACOPERIT DE PROIECTUL DE
ACHIZI ȚIONARE VEHICULE DE TRANSPORT DE CĂLĂTORI ECOLOGICE.


Rezultatul acestui proiect va fi achiziția a 18 mijloace de transport ecologice (troleibuze și
autobuze hibrid). Aceste mijloace de transport vor fi garate în strada Ceramica nr.3 în garajele
obiectivului Depou, urmând să deservească traseele operatorului de transport public de călători.
Ca urmare, în cazul acestui proiect nu se impun măsuri privind reglementarea parcării, altele
decât cele prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aplicabile și în cazul
proiectului de realizare a depoului pentru transportul în comun


https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1JuQB1GQ3sOjPM_a1awuVLMTbpU9cMmuG?usp=sharing#list



IMG_20181130_160651.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  531.47 kb
 Vizualizat:  de 16713 ori

IMG_20181130_160651.jpg



IMG_20181130_160618.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  484.9 kb
 Vizualizat:  de 16713 ori

IMG_20181130_160618.jpg



IMG_20181130_160537.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  539.85 kb
 Vizualizat:  de 16713 ori

IMG_20181130_160537.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 822
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 30 Noi 2018 17:50:05    Titlul subiectului: 197507

Momentan circula vreun troleibuz?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 18 Oct 2019 21:06:56    Titlul subiectului: 203524

Primăria Vaslui a publicat pe 30 septembrie o licitație pentru 2 microbuze noi. Bugetul alocat este de 420 168,06 RON, adică 210 084,03 RON/microbuz. Ponderea punctajului: 100% cel mai mic preț. Termenul limită pentru depunerea oferte este 21 octombrie, iar pentru evaluări este 21 februarie 2020. Link SICAP: https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100081950
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 19 Oct 2019 18:23:20    Titlul subiectului: 203548

Tare cu vasluienii. De la troleibuze au ajuns la............microbuze....
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Sâm 19 Oct 2019 18:27:29    Titlul subiectului: 203550

Există și planuri pentru reactivarea troleibuzului. Iată un citat dintr-o petiție a asociației MetrouUșor de la desființarea troleibuzului din Piatra Neamț:


Screenshot_20191019-192638.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  32.21 kb
 Vizualizat:  de 14775 ori

Screenshot_20191019-192638.png


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 19 Oct 2019 18:28:55    Titlul subiectului: 203552

Care vin cand ?
Si dupa ce vin, societatea de transport va da faliment, dupa reteta de la Piatra Neamt (acolo inca mai functioneaza cat mai sunt bani de la CJ).

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Lun 21 Oct 2019 14:04:25    Titlul subiectului: 203599

Gata, licitația e în evaluare tehnică.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Lun 21 Oct 2019 16:52:50    Titlul subiectului: 203605

Ofertant unic: ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.
Interesant... Suspectez un Karsan Jest, nu știu dacă Euro 6 sau electric.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 01 Noi 2019 18:02:12    Titlul subiectului: 203788

Azi, licitația a intrat în evaluare financiară.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5



Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 30/Noi/2022
Mesaje: 1355
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 03 Ian 2020 16:33:08    Titlul subiectului: 204873

Actualizez: pe 8 noiembrie a fost atribuită cu 420 000 RON
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Sâm 01 Feb 2020 20:07:52    Titlul subiectului: 205367

Vaslui: A fost semnat contractul de finanțare a proiectului de modernizare a transportului public, în valoare de 108 milioane de lei

agerpres.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Joi 30 Sep 2021 10:17:36    Titlul subiectului: 211643

Municipiul Vaslui trece pe transport urban ecologic! În oraș vor circula troleibuze și autobuze electrice


de Dănuț CIOBANU

În municipiul Vaslui se fac pregătiri intense pentru a pune în circulație noile troleibuze ecologice. În acest sens, se va monta o stație modernă de redresare, care să alimenteze cu energie electrică linia de contact. Printr-un proiect european, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la suma de 108.878.193 lei.

Consiliul Local Vaslui va aproba documentația și indicatorii tehnico-economici ai proiectului de investiții „Modernizare stație electrică de redresare și înlocuirea cablurilor electrice de alimentare”. Proiectul este necesar în vederea înlocuirii mijloacelor de transport în comun aflate în dotarea Transurb Vaslui, prin achiziția unui număr de 12 troleibuze.

Municipiul Vaslui are o linie de troleibuz, care se întinde pe următoarele străzi: Strada Decebal – Strada Gării-Bulevardul Republicii-strada Ștefan Cel Mare- Șoseaua Moara Grecilor. Linia de troleibuz nu mai este utilizată din anul 2017, transportul călătorilor se efectuează în acest moment cu autobuze. Alimentarea cu energie electrica a liniei de contact existente se face dintr-o stație de redresare, amplasată pe strada Spatar Angheluță.

Stația de redresare a fost pusă în funcțiune în anul 1991, iar începând cu anul 2016 se află în stare de conservare. Tehnologia utilizată nu mai corespunde cerințelor actuale. Stația de redresare nu poate asigura parametrii tehnici necesari funcționarii noilor troleibuze. Astfel, se va monta o stație de redresare de tip container, care se va monta lângă stația de redresare existentă, ce va rămâne în conservare.

„Lucrările propuse în această documentație se referă la modernizarea sistemului existent de electroalimentare a troleibuzelor, lucrări ce sunt necesare asigurarea parametrilor tehnici ai tensiunii de alimentare a troleibuzelor și funcționarea în condiții de siguranță și securitate mărită a transportului public electric din municipiul Vaslui”, se arată în proiectul de hotătâre.

Prin intermediul unui proiect european implementat de Primăria Vaslui, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul din municipiul Vaslui se va face pe mai multe direcții: traseu 1 – zona Koket (str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ștefan Procopiu, Ion Mincu) și traseu 3 – zona Delea – locuințe (până la Barajul Delea), zonă cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui



EstNews
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Lun 01 Noi 2021 13:06:56    Titlul subiectului: 211805

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid din Vaslui

Pe 5 mai 2021, în urma unei licitații, Primăria Municipiului Vaslui a semnat un contract pentru achiziția a 8 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Contractul are o valoare de 11.946.000 RON fără TVA, finanțarea provenind din Programul Operațional Regional - POR.


Primele 5 autobuze vor ajunge pe data de 8 noiembrie:

“Având în vedere parcul nou, cu autobuzele Marcedes hibrid, primele vor ajunge pe data de 8 noiembrie, într-un număr de 5 autobuze, parcul nostru se va îmbunătăți, rămând doar cele șase Citroen-uri, care…” Sursa: Vremea nouă
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nechitaflorinel



Data înscrierii: 17/Oct/2013
Ultima vizita: 12/Feb/2024
Mesaje: 18
Locație: Vaslui

MesajTrimis: Vin 05 Noi 2021 12:21:15    Titlul subiectului: 211822

Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid a ajuns la Vaslui

https://m.facebook.com/braniste.lucian



vs+1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  56.02 kb
 Vizualizat:  de 5034 ori

vs+1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul VASLUI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community