Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

CFR pe timp de viscol/intemperii
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 28 Iun 2019 13:56:32    Titlul subiectului: 201298

Din nou probleme intre Caransebes si orsova, pe teritoriul aceleiasi ”blestemate” regionale CFR Timisoara. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Trenuri blocate în câmp de mai multe ore. Pasagerii: "Nu avem apă, nici mâncare!". Reacție oficială

Circulația feroviară a fost oprită temporar în partea de vest a țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Caransebeș și Orșova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbușiți de pe versanți au rupt linia de înaltă tensiune și au blocat calea ferată. În prezent, traficul se desfășoară în conditii de siguranță, pe toate magistralele feroviare.

UPDATE: Vineri după amiază, CFR a informat, prin intermediul unui comunicat, că traficul se desfășoară în conditii de siguranță, pe toate magistralele feroviare.
Redăm, în continuare, comunicatul:
"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că în ultimele 24 de ore, interval orar în care au fost emise * 12 avertizări Cod Roșu* și *2 Cod Portocaliu* pentru fenomene meteo periculoase, de tip *Now Casting,* cu intensificări ale vântului care local au atins viteza de 110 km/h în 20 de județe din sud-vest și jumătatea de nord a țării, toate echipele feroviare de intervenție ale Regionalelor Cluj, Iași, Brașov, Craiova și Timișoara au luat măsuri operative și de siguranță în traficul feroviar, prin oprirea temporară a trenurilor în stațiile de cale ferată adiacente zonelor afectate de fenomenele meteo nefavorabile, și au acționat permanent pe tot parcursul nopții cu personal specializat și drezine pantograf pentru tăierea, îndepărtarea arborilor prăbușiți de pe versanți în zona de siguranță feroviară și remedierea deranjamentelor la liniile de înaltă tensiune.

Furtunile de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, înregistrate în ultimele 24 de ore, în cele 98 localități din județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș și Vâlcea, au afectat negativ și traficul feroviar pe mai multe segmente feroviare de pe raza regionalelor Cluj, Brașov, Iași, Timișoara și Craiova, unde au fost emise avertizări Cod roșu și Cod Portocaliu de tip *Now Casting.

Zeci de angajați feroviari au acționat permanent în ultimele 24 de ore pentru eliminarea efectelor negative cu impact direct asupra circulației trenurilor pe 13 secții de cale ferată din jumătatea de nord și sud-vest a țării, unde s-a intervenit începând din a doua parte a zilei de 27 iunie și pănă în cursul acestei dimineți, atât pentru tăierea și îndepărtarea zecilor de arbori prăbușiți de pe versanți în gabaritul căii ferate, dar și pentru înlocuirea componentelor avariate la linia de contact, remedierea deranjamentelor și repunerea sub tensiune a liniilor de înaltă tensiune.

Menționăm totodată faptul că, pe raza Regionalei CF Timișoara echipele de intervenție sunt și la această oră în teren, pe segmentul de cale ferată Slatina Timiș – Teregova, iar în pauzele de trafic vor interveni pentru remedierea deranjamentelor și înlocuirea componentelor avariate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, intervenții necesare pentru repunerea sub tensiune a firului de contact și reluarea circulației cu locomotive electrice.

Secțiile de cale ferată, din zonele aflate în ultimele 24 de ore, sub incidența celor două coduri de vreme severă, unde personalul feroviar a acționat permanent pentru eliminarea efectelor negative provocate de fenomenele meteo periculoase, sunt următoarele:

Bocicoi - Valea Vișeului
Coldău - Beclean pe Someș
Suncuiuș - Valea Crișului
Gura Humorului - Ciprian Porumbescu – Stroiești
Sadova – Argestru
Mestecăniș – Pojorâta
Subcetate Mureș – Gălăuțaș
Tușnad Sat – Băile Tușnad - Bicsadu Oltului


Pentru a asigura accesul echipelor de intervenție în zona afectată, 8 trenuri de călători staționează în gările adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului și înlocuirea firului de contact rupt, astfel încât să se poată repune sub tensiune linia de contact.
Trenurile oprite temporar în gările Poarta, Vălișoara, Domașnea Cornea și Crușovăț:
IR 1693 (București Nord - Timișoara)
IR 1696 (Timișoara Nord – București Nord)
IR 1695 (București Nord – Timișoara Nord)
IR 1692 (Timișoara – București Nord)
IR 1991 (Mangalia – Timișoara Nord)
R 9551 (Orșova – Crușovăt)
Trenul privat 15594 (Arad-Constanța)
Trenul privat 15593( Constanța-Arad)
De asemenea, o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici - Pietrele Albe, de pe secția Târgu Jiu - Pietroșani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopții pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbușiți de pe versanți în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracțiune Diesel pe zona afectată.
UPDATE | Adrian Vlaicu, purtător de cuvant CFR Călători, a declarat la Realitatea TV: "Circa 9 trenuri mai sunt afectate de blocarea liniilor. Nu avem estimare, nu avem orizont de timp, in privinta reluarii circulatiei. Echipele sunt in teren inca din cursul noptii si se lucreaza".

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 03 Iul 2019 12:36:28    Titlul subiectului: 201409

Traficul feroviar este interrupt la iesirea din Miercurea Ciuc spre Brasov, din cauza copacilor cazuti pe sina, in urma furtunilor de azi dimineata. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Jale în Harghita din cauza furtunii! Copacii căzuți afectează circulația trenurilor și a mașinilor

Circulația este întreruptă din cauza unor copaci căzuți pe carosabil în urma unei furturni. Se acționează pentru îndepărtarea obstacolelor.

Confor DRDP Brașov, și pe DN 12, în zona Tușnad un copac a căzut pe drum, iar circulația este blocată.

Mai mult, și circulația feroviară este întreruptă la ieșire din Miercurea Ciuc spre Brașov tot din cauza unui copac căzut pe calea ferată. o echipă de muncitori d la CFR se deplasează la fața locului pentru a îndepărta copacul.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 07 Feb 2020 12:45:11    Titlul subiectului: 205523

61 de trenuri au fost anulate ieri, in zonele afectate de cod rosu de viscol. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Numărul trenurilor anulate de CFR călători a crescut la 61

UPDATE: CFR Călători a majorat numărul trenurilor anulate din cauza condițiilor meteo de la 35 la 61, informează compania.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate și vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 1235
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie 12 Ian 2022 21:59:30    Titlul subiectului: 212289

Trenurile Zăpezii încep să circule spre stațiunile montane din 10 ianuarie. Cum se acordă reducerile de 25% la prețul biletelor.

https://ziare.com/reduceri/trenurile-zapezii-cfr-calatori-reduceri-munte-1718980

Citat:
Trenurile Zăpezii încep să circule spre stațiunile montane din 10 ianuarie. Cum se acordă reducerile de 25% la prețul biletelor

Iubitorii sporturilor de iarnă pot profita în perioada 10 ianuarie - 28 februarie 2022 de reduceri tarifare atractive, de 25%, prin oferta "Trenurile Zăpezii", disponibilă la trenurile InterRegio CFR Călători, care circulă spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane pentru schi, informează vineri operatorul național feroviar de transport călători.

"Trenurile Zăpezii reprezintă o alternativă rapidă și verde la aglomerația din trafic în special pe Valea Prahovei, datorită duratei scurte a călătoriei cu trenurile InterRegio CFR Călători din Capitală", susțin reprezentanții companiei.

Reducerile tarifare se acordă astfel: 25% din tariful de transport, de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din stațiile de cale ferată: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov. În acest fel, se evită aglomerația din trafic de pe Valea Prahovei și se ajunge direct în stațiuni, în mai puțin de 2 ore și jumătate chiar și la Brașov, dacă se pornește din București.

De asemenea, se aplică o reducere de 25% din tariful de transport, de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din stațiile de cale ferată: Vatra Dornei, Vatra Dornei Băi hc.

"Tariful de rezervare a locului (de 3,90 lei/loc) se plătește integral. De exemplu, prețul biletului cu această ofertă pe ruta București - Predeal este de 30,6 lei, cu 8,9 lei mai puțin față de prețul întreg, pentru ruta Constanța - Brașov prețul biletului este de 60,45 lei, cu 18,85 lei mai puțin față de prețul întreg, iar pentru ruta București Nord -Vatra Dornei prețul biletului este de 76,65 lei, cu 24,25 lei mai puțin față de tariful întreg", spune CFR Călători.

Oferta "Trenurile Zăpezii" este supusă unor termene și condiții, iar biletele la preț redus se pot achiziționa: online, de pe cfrcalatori.ro; din aplicația mobilă "CFR Călători mersul trenurilor și bilete online"; de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR Călători; de la distribuitori autorizați (agenții de turism).

Reducerea se aplică la tariful preț întreg pentru trenuri InterRegio clasa a 2-a și nu se cumulează cu alte oferte.



Trenurile-Z--pezii---ncep-s---circule-spre-sta--iunile-montane-din-10-ianuarie--Cum-se-acord---reducerile-de-25--la-pre--ul-biletelor.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  16.13 kb
 Vizualizat:  de 1818 ori

Trenurile-Z--pezii---ncep-s---circule-spre-sta--iunile-montane-din-10-ianuarie--Cum-se-acord---reducerile-de-25--la-pre--ul-biletelor.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 14 Iul 2023 11:09:46    Titlul subiectului: 216605

Furtunile din ultimele 24 de ore au dat peste cap traficul feroviar, inclusiv cel din capitala. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Furtunile au blocat trenurile spre Capitală: Sunt întârzieri de peste 300 de minute, călători în câmp - CFR anunță LISTA trenurilor afectate

Furtunile din ultimele ore continuă să provoace probleme traficului feroviar. Mai multe trenuri spre București au întârzieri de peste 300 de minute. CFR Călători a anunțat lista tuturor trenurilor cu întârzieri și suplimentările pentru preluarea călătorilor care au rămas în câmp.

Codul portocaliu de furtuni și vânt emis vineri de Administrația Națională de Meteorologie pentru nord-vestul și nord-estul țării a dat peste cap circulația trenurilor.

LISTA tuturor trenurilor întârziate pe traseu a fost anunțată de CFR Călători, care a cerut scuze pasagerilor pentru problemele întâmpinate. Mai multe trenuri vor avea orarul decalat, a mai precizat operatorul feroviar național.

Ploile și furtunile de joi seara și din primele ore ale zilei de vineri au blocat pe traseu mai multe trenuri. Potrivit anunțurilor din Gara de Nord București, toate trenurile cu destinația Capitală au întârzieri, la unele din vestul țării s-a ajuns deja la depășiri de peste 300 de minute. Iar trenul care nu a mai plecat din Constanța a fost înlocuit de unul suplimentar pentru a prelua pasagerii spre destinație, din Gara de Nord.

Este cazul trenului de la Arad pentru care a fost anunțată o întârziere de 330 de minute. Ora de sosire în Gara de Nord era 5.39. Ploile și vântul de vineri dimineață a blocat trenul în Gara de Nord. Călătorii așteaptă la mijlocul drumului, unde trenul este blocat. Și trenul care vine de la Budapesta are întârziere anunțată de 300 de minute față de ora la care trebuia să ajungă în Capitală. Trenuri de la Mărășești au peste 50 de minute întârziere. Un tren care trebuia să plece la ora 6.00 din Gara de Nord spre Constanța încă nu a plecat.

Și joi după-amiază au fost blocate mai multe trenuri după furtunile din nord-vestul țării. CFR Călători a anunțat că mai multe magistrale au fost blocate după ce circulația trenurilor a fost întreruptă prin oprirea tensiunii și după ce mai mulți copaci au fost aruncați de averse pe șinele de tren.

ANUNȚUL CFR Călători după întârzierile uriașe ale trenurilor din cauza furtunilor


CFR Călători informează că în cursul nopții 13/14 iulie 2023, din cauza condițiilor meteorologice nefavoabile, s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact / căderi copaci) ce au condus la întreruperea temporară a circulației pe mai multe secții feroviare, survenid întârzieri în circulația trenurilor CFR Călători, astfel:

între Rastolnita-Lunca Bradului (secția Siculeni – Deda)

IR 1646 Târgu Mureș – Brașov – 405 minute
IR 1645 București Nord – Târgu Mureș – 219 minute
R 4511 Miercurea Ciuc – Budapesta – 202 minute
între Jena – Caransebes (Timișoara Nord – Caransebeș)

IR 79 Budapesta – București Nord – a plecat din Zagujeni ora 02.28 cu 175 minute.
între Bibesti – Barbatesti (secția Filiași – Târgu Cărbunești)

IR 1922 Arad – Mangalia – a staționat 66 minute în Cărbuneși așteptând finalizarea intervenției derezinei pantograf
lipsa tensiune stația Musculești. Circulația s-a redeschis la ora 05:45 cu tracțiune diesel.

IR 1922 Arad – Mangalia a stațíonat în Bărbătești de la ora 02.43 cu +99 minute întârziere
CFR Călători a pus la dispoziție de la stația Craiova tracțiune diesel pentru pendulare trenuri
Ca urmare a întârzierii cumulate de 350 minute a trenului IR 1922 , în stația București Nord (plecare 06:30) a fost format un tren suplimentar care a preluat pasagerii cu destinațía Constanța /Mangalia.
între Domasnea Cornea-Poarta (secția Orșova – Cransebeș)

IR 79 Budapesta – București Nord a plecat cu un total de 355 minute întârziere
IR 78 București Nord – Budapesta – 80 minute
R 9551 Orșova – Caransebeș – 100 minute
între Campina-Floresti Prahova (secția Ploiești Vest– Câmpina)

IR 1932 Oradea – Mangalia – 44 minute (plecare total 107 minute, din care 63 minute au fost restricții pe infrastructură)
IR 1941 Satu Mare – Mangalia -195 minute
R 3041 Ploiești Sud – Brașov
Trenul IR 407 Budapesta– Brașov a sosit în Episcopia Bihor cu 118 minute intârziere de la administratia MAV.



Trenuri blocate de fenomenele meteo de joi seara - Sute de minute întârziere


Mai multe trenuri operate de SNTFC CFR Călători au înregistrat joi seara întârzieri uriașe, de sute de minute, din cauza lipsei tensiunii în rețeaua de contact. Șase trenuri, dintre care două internaționale, au fost blocate în câmp din cauza lipsei de tensiune

Urmare a avizării managerului de infrastructură – CFR SA privind lipsa de tensiune în linia de contact și întreruperea circulației pe mai multe magistrale, erau afectate joi seară următoarele trenuri ale CFR Călători:

– între stațiile Măgheruș Șieu – Șintereag: IR 366 Brașov – Budapesta

– între stațiile Ilva Mică – Ilva Mare: IR 1832 Cluj Napoca – Galați și IR 1833 Iași – Timișoara Nord

– între stațiile Bretea Streiului – Deva: IR 74 Brașov – Budapesta, IR 1836 Cluj Napoca – București Nord și R 2043 Simeria – Arad.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar era întrerupt pe intervalele de stații Măgheruș – Șintereag, Năsăud – Beclean, Ilva Mica – Ilva Mare, Silhoasa – Larion, Iacobeni – Argestru și Câmpulung Est – Câmpulung Modovenesc, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, manifestate în nordul țării, unde se înregistrează rafale puternice de vânt și ploi torențiale.

Pe cele 6 intervale de stații era întreruptă, joi seară, alimentatrea cu energie electrică a firului de contact, iar trenurile sunt oprite temporar în stațiile adiacente sau în linie curentă.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 24 Noi 2023 23:29:33    Titlul subiectului: 217348

A fost prapad saptamana trecuta la Constanta din cauza furtunii. Si circulatia trenurilor pe rmagistrala 800 a fost afectata. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Întârzieri record pe Magistrala 800. Vânt puternic, pantografe avariate la locomotive

Din cauza vântului puternic și a ruperii pantografelor unor locomotive aflate la tracțiunea unor trenuri Interregio și Intercity au fost întârzieri record pe Magistrala 800 sâmbătă seara.

SNTFC CFR Călători a informat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că, urmare a condițiilor meteo nefavorabile și a implicațiilor acestora, administratorul infrastructurii feroviare CFR SA a limitat viteza de circulație între Constanța și București la 80 km/oră pe mai multe sectoare de circulație.

De asemenea, vremea nefavorabilă (vânt puternic) a condus la avarierea pantografului locomotivei de la trenul IR 1684.

Trenurile afectate de vremea nefavorabilă au fost:

IC 536 Constanța – Brașov înregistrează 300 de minute întârziere;

IC 581 București Nord – Constanța înregistrează 97 de minute întârziere;

R 8007 București Obor – Fetești înregistrează 108 de minute întârziere;

IR 1887 București Nord – Constanța înregistrează 82 de minute întârziere;

IR 1684 Constanța – București Nord înregistrează 174 de minute întârziere;

R 8034 Constanța – Fetești înregistrează 69 de minute întârziere;

R 8344 Constanța – Călăraș Sud înregistrează 93 de minute întârziere;

IR 1681 Brașov – Constanța înregistrează 71 de minute întârziere;

R 8444 Călăraș Sud – Fetești înregistrează 110 de minute întârziere.

Întârzieri record pe Magistrala 800. Pantograf avariat la Bărăganu
Anterior, pantograful unei alte locomotive a fost avariat. Pe fondul condițiilor atmosferice nefavorabile, vânt puternic, în stația Bărăganu a apărut o problemă tehnică la un pantograf al locomotivei trenului IC 536 Constanța – Brașov.

Administratorul infrastructurii feroviare a intervenit cu drezina pantograf, iar CFR Călători a asigurat locomotivă de ajutor. Circulația în zona afectată s-a desfășurat în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Adica 300 de minute intarziere la trenul InterCity ???

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 25 Noi 2023 11:56:33    Titlul subiectului: 217354

Si la panoul de sosiri de la Gara de Nord, saptamana trecuta (18 noiembrie), erau afisate intarzieri mari la trenurile care veneau din Constanta. Acum, intreb si eu, nu era normal sa fie restituiti banii pe bilete inapoi ? Sau macar jumate din suma ? Dai o caruta de bani pentru o calatorie cu Intercity la Constanta si ai sute de minute intarziere ???


Screenshot_20231118-204159_Chrome.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  163.63 kb
 Vizualizat:  de 170 ori

Screenshot_20231118-204159_Chrome.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 26 Noi 2023 12:57:13    Titlul subiectului: 217363

21 de trenuri vor fi anulate azi, in special pe magistrala 800 (Bucuresti-Constanta) ca urmare a visculului. Articolul se gaseste aici.

Citat:
CFR: 21 de trenuri vor fi anulate duminică din cauza viscolului

ACTUALIZARE Un număr de 21 de trenuri vor fi anulate, duminică, pe fondul avertizărilor meteorologice și al restricțiilor de circulație aplicate de CFR SA la nivelul sucursalei feroviare Constanța, a anunțat, sâmbătă seara, CFR Călători.

Potrivit sursei citate, este suspendată circulația următoarelor trenuri în data de 26.11.2023: IR 1580, IR 1882, IR 1586, IR 1682 în relația Constanța - București Nord; IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relația București Nord - Constanța; R 8004/8007 în relația Fetești - București Obor și retur; R 8122 Slobozia Veche - București Nord se anulează pe distanța Slobozia Veche - Urziceni; R 8153 Urziceni - Slobozia Veche; R 8154 Slobozia Veche - Urziceni; R 8201/8205 Buzău - Fetești - Constanța; R 8208/8204 Constanța - Fetești - Buzău; R 8206/8202 Constanța - Fetești - Buzău; R 8203/8207 Buzău - Fetești - Constanța. „Măsura are drept scop adaptarea circulației trenurilor la noile condiții, în fapt circulația garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulație. Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, precizează CFR Călători, citat de Agerpres. Compania recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condițiile meteo și să solicite informații despre eventualele întârzieri și posibilele modificări survenite în circulația trenurilor.

Comandamentele feroviare de iarnă, activate în partea de sud-est a țării

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA informează că, urmare avertizărilor meteo de vreme severă în mai multe județe din partea de sud-est a țării, au fost activate comandamentele locale de iarnă pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată București, Constanța, Galați și Iași. Conform unui comunicat al companiei, comandamentele de iarnă locale sunt operaționale, în acest moment, iar personalul feroviar este activat și mobilizat pentru asigurarea și menținerea condițiilor optime de circulație pe toate secțiile de cale ferată din partea de sud-est a rețelei, în special pe raza județelor unde sunt anunțate fenomene meteo severe. „Astfel, pentru noaptea de 25 noiembrie/26 noiembrie au fost activate echipele speciale de intervenție care vor acționa, în cazul în care situația o impune, cu utilaje de deszăpezire și de intervenție pe tot parcursul nopții, numărul personalului feroviar de intervenție urmând a fi suplimentat în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice, astfel încât să fie asigurată permanența activității de deszăpezire. De asemenea, pentru județele în care au intrat în vigoare avertizările meteo de cod galben și portocaliu, regionalele CF au prealarmat plugurile de zăpadă și utilajele de intervenție, astfel încât personalul de specialitate să acționeze operativ pentru remedierea eventualelor deranjamente înregistrate la liniile de cale ferată și la linia de contact”, se menționează în comunicat. Sursa citată subliniază că, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, dar și pentru a evita blocajele în linie curentă din cauza viscolului, au fost luate măsuri suplimentare privind condițiile de circulație a trenurilor, în sensul utilizării tracțiunii Diesel pe raza Regionalei Constanța și interzicerea circulației trenurilor formate din automotoare sau a celor remorcate cu locomotive de tip LDH. În ceea ce privește județele care se află sub incidența codului portocaliu, în funcție de evoluția fenomenelor meteo, înregistrate atât din cursul nopții, dar și pe parcursul zilei de duminică, regionalele CF vor lua măsură restricționării temporare a circulației trenurilor pe anumite intervale de stații, dacă se impune intervenția cu plugurile pentru deszăpezire sau a utilajelor de intervenție, astfel încât să fie asigurat personalului feroviar front de lucru fie pentru deszăpezire, fie pentru remedierea eventualelor deranjamente la linia de contact. „Vă asigurăm totodată, că personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și transmite periodic informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se impune să se acționeze cu pluguri pentru deszăpezire sau intervalele de cale ferată unde circulația trenurilor trebuie adaptată la condițiile meteo. De asemenea, operatorii de transport feroviar sunt în permanență avizați asupra condițiilor de circulație, astfel încât fiecare companie să-și informeze din timp călătorii, dacă apar modificări în graficul trenurilor înscrise în circulație. CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajații feroviari în perioadele de vreme severă au ca principal scop menținerea continuității traficului și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație”, informează comunicatul. --știrea inițială-- Trenurile care circulă pe magistrala București-Constanța vor înregistra întârzieri din cauza restricțiilor impuse de sâmbătă seara de CFR SA, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, informează CFR Călători printr-un comunicat, transmite Agerpres. „Pe fondul condițiilor meteorologice nefavorablie care afectează mai multe zone din țară și ținând cont de avertizările meteo pentru această perioadă (vânt puternic, precipitații/ninsori abundente, viscol, vizibilitate scăzută etc.), începând din această seară - 25 noiembrie, ora 19:00, administratorul infrastructurii feroviare - CNCF CFR SA introduce mai multe restricții în circulația trenurilor de călători pentru derularea traficului feroviar în condiții de siguranță. Aceste restricții se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/ sosire în stația Constanța și stații cale ferată de pe magistrala 800 București - Constanța unde se interzice circulația cu tracțiune electrică și automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secție precum și decalări de orare la trenurile de legătură”, se menționează în comunicat. Pentru asigurarea continuității circulației trenurilor în condiții de siguranță, CFR Călători pune operativ la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta București - Constanța și retur. De asemenea, societatea este pregătită să intervină, în funcție de evoluția stării vremii și a condițiilor de circulație, cu mai multe unități diesel, în limita parcului tehnic disponibil. Având în vedere faptul că starea vremii este în evoluție, sunt posibile și modificări în programul trenurilor ca urmare a circulației dificile din zonele afectate sau în zonele unde se lucrează pentru restabilirea circulației în condiții normale și de siguranță. Circulația în zonele afectate de condițiile meteo de iarnă se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA, subliniază sursa citată. Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de precipitații abundente, valabilă până duminică, la ora 18:00, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța, unde se vor acumula 50-60 l/mp și izolat 70 l/mp. De asemenea, o altă avertizare Cod Portocaliu de viscol, valabilă duminică, până la ora 16:00, vizează județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 26 Noi 2023 12:58:45    Titlul subiectului: 217364

Iar trenurile care nu au fost anulate au intarzieri de 300 de minute (de la Constanta si de la Galati).


Screenshot_20231126-093906_Chrome.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  219.35 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

Screenshot_20231126-093906_Chrome.jpg



Screenshot_20231126-093915_Chrome.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  181.73 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

Screenshot_20231126-093915_Chrome.jpg



Screenshot_20231126-113457_WhatsApp.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  167.92 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

Screenshot_20231126-113457_WhatsApp.jpg



Screenshot_20231126-115441_Chrome.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  243.22 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

Screenshot_20231126-115441_Chrome.jpg



Screenshot_20231126-115450_Chrome.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  197 kb
 Vizualizat:  de 150 ori

Screenshot_20231126-115450_Chrome.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 20 Ian 2024 16:34:38    Titlul subiectului: 217931

Cum a dat putina zapada cum sunt probleme cu traficul feroviar. Articolul se gaseste aici

Citat:
Trenurile au întârzieri și circulă cu restricție de viteză în mai multe zone din țară, din cauza zăpezii și viscolului

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță, sâmbătă, că circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Galați, Craiova, Constanța, București și Brașov din cauza vântului puternic, ninsorii, viscolului și temperaturilor scăzute.

Potrivit CFR, pe raza SRCF Iași, din cauza ninsorii și a viscolului, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se circulă cu restricție de viteză de 50 km/h.

Pe raza SRCF Craiova, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), pe distanța Drăgănești – Fărcașele (ambele fire de circulație) se circulă cu restricție de viteză de 30 km/h.

De asemenea, compania anunță că, pe raza SRCF Brașov, pe distanța Dârste – Timișul de Sus – Predeal, fir II este întreruptă tensiunea în linia de contact.

”Se intrevine pentru remediere cu drezina pantograf, circulația trenurilor realizându-se pe fir I, cu repercursiuni minime. Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menține permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât și de marfă, și va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor”, a precizatb CFR.

CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate fenomene meteo nefavorabile.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 21 Ian 2024 23:49:51    Titlul subiectului: 217935

A doua zi consecutiva cu probleme pe calea ferata. Articolul se gaseste aici

Citat:
Vremea rea pune mari probleme: trenuri întârziate, șine rupte din cauza temperaturilor scăzute. Ce rute sunt afectate

Circulația trenurilor se desfășoară cu întârzieri, duminică, pe raza regionalelor CFR Iași, Brașov și Craiova din cauza unor șine rupte în urma temperaturilor extreme. Pe două tronsoane din cadrul Regionalei Iași, Leșu Ilvei-Poiana Ilvei și Lunca Ilvei-Coșna, se menține restricția de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a transmis, duminică dimineață, că traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

”Menționăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit și intervine operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor”, a arătat sursa citată.

De asemenea, pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei-Poiana Ilvei și Lunca Ilvei-Coșna se menține restricția de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 kilometri pe oră.

Potrivit sursei citate, întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

”Menționăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit și intervine operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor”, a arătat sursa citată.

De asemenea, pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei-Poiana Ilvei și Lunca Ilvei-Coșna se menține restricția de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 kilometri pe oră.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trenuri Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5
Pagina 5 din 5

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community