Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete/abonamente RATB/STB. Puncte de vanzare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ADK



Data înscrierii: 09/Apr/2019
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 688
Locație: Buzau

MesajTrimis: Dum 26 Feb 2023 17:58:39    Titlul subiectului: 215755

Întotdeauna vor fi oferte mai bune pe termen lung sau în unele cazuri, pentru cantități mai mari adică prețuri mai ieftine (și chiar dacă la o primă impresie pare mult, aceasta se amortizează în timp, asta dacă te folosești de achiziție), inclusiv un RCA sau o rovinietă pentru un autovehicul, precum și cam orice abonament. Orice e "puțin" sau pe durate foarte scurte sunt considerate oarecum cârpeli și costă mai mult (să nu uităm că un bilet obișnuit prin țară este 2-3 lei, și acel bilet și-a pierdut valabilitatea chiar și dacă ai mers doar o stație de 500m, iar un abonament de zi este poate și 6-7 lei, și poți merge de zeci sau dacă ai când, de sute de ori cu autobuzul doar în acea zi, și asta doar pentru 4-5 lei mai mult).

Bine, aici vorbim de abonamente STB, care au și scopul de a fi mai ieftine pe termen lung pentru încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun. În alte cazuri "pe termen lung" sau în cantități mai mari, pot costa mai mult. Spre exemplu tarifarea unei parcări comerciale sau depășirea unui anumit consum de kw.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 26 Feb 2023 21:21:44    Titlul subiectului: 215756

Amuzanta este reactia unor controlori cand vad abonamentul. Ma intreba cum este cu acest abonament, daca este ok, etc.
Cand le spun ca am facut un calcul (ce am scris in postarea anterioara) se uita si mai mirati Very Happy

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 14 Apr 2023 21:24:45    Titlul subiectului: 216055

STB vrea sa renunte la majoritatea punctelor de vanzare a titlurilor de calatorie si sa le inlocuiasca cu automate. Probabil asa vrea sa mai reduca din personal sa dea afara angajatii de la punctele de vanzare. Articolul se gaseste aici.

Citat:
STB vrea să renunțe la majoritatea centrelor de vânzare a biletelor din Capitală. Titlurile de călătorie ar urma să fie vândute la puncte automate

STB ar urma să desființeze majoritatea centrelor de vânzare a biletelor. Astfel, călătorii obișnuiți să-și cumpere titlurile de călătorie de la aceste centre din București, trebuie să știe că vor fi comercializate în mii de puncte automate, care deja există, de unde se cumpără cartele de telefonie mobilă sau unde pot fi plătite facturile.

Majoritatea centrelor de vânzare a biletelor, desființate de STB

Societatea de Transport București este finanțată în mare parte din bugetul Primăriei Municipiului București și este obligată să reducă costurile pentru a se menține pe o linie de plutire, conform sursei citate.

Pentru aceste economii, directorul general al STB spune că o soluție este desființarea majorității centrelor de vânzare a biletelor, în condițiile în care deja 10% dintre vânzări au loc online, prin intermediul aplicației 24Pay. Totodată, călătorii vor putea cumpăra titluri de călătorie de la punctele automate de plată, ce există deja în mai toate zonele Capitalei.

Ce se întâmplă cu angajații centrelor

Directorul Adrian Criț a transmis că în cele mai importante zone ale Bucureștiului vor fi păstrate câteva centre de vânzare clasice, cu angajați, iar acestea vor avea și rol de informare. Directorul STB a promis că angajații centrelor de vânzare nu vor fi concediați, ci vor fi transformați în controlori.

Noi digitalizăm tot ceea ce înseamnă componentă de vânzare. O parte dintre angajați vor rămâne în centrele care vor rămâne. Sunt anumite puncte cheie în oraș unde este nevoie de interacțiunea umană. Acele centre vor asigura, pe lângă componenta de vânzare, și componenta de informare a călătorilor.

Cert este că, în măsura în care vom fi nevoiți să reducem numărul de posturi ca urmare a transformării digitale, acele persoane vor fi distribuite acolo unde este nevoie în companie. Mă refer în principal la partea de control, care este deficitară. Angajații nu ar schimba direcția, dar ar face o activitate care ar aduce beneficii mai mari. Astfel, s-ar putea monitoriza mai bine starea de igienă, respectiv s-ar monitoriza mai bine călătorii care circulă fraudulos, a declarat Adrian Criț.

STB așteaptă implementarea

Directorul Criț spune că Societatea de Transport București deja se află în proces de migrare, au fost semnate câteva contracte, iar acum se așteaptă implementarea:

Suntem în perioada de dezvoltare. Trebuie făcută o interfață între acele automate și sistemul nostru automat de taxare. Această interfață o face fiecare dintre proprietarii acelor sisteme de vânzare.

Costurile pentru vânzarea titlurilor de călătorie reprezintă aproximativ 24% din totalul vânzărilor directe.

Prin digitalizare ne vom duce la maximum 5%. Ne gândim la angajații noștri. Vrem să dăm o altă față centrelor de vânzare. Noi nu vrem să mai funcționăm în acele spații, a mai spus Criț pentru Mainnews.ro.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 04 Dec 2023 23:47:30    Titlul subiectului: 217418

STB-ul se lauda ca are vanzari mai mari la abonamente. Articolul se gaseste aici

Citat:
Bucureștenii își lasă mașinile acasă tot mai des. STB anunță o creștere de aproape 17 procente, la abonamente

Autoritățile locale anunță că tot mai mulți bucureșteni aleg să circulă cu transportul în comun. Creșterea este de aproape 17%, față de 2022.

Statisticile arăta că, în primele nouă luni ale acestui an, s-au vândut 1.767.369 abonamente, cu 251.688 mai mulți abonați față de aceeași perioadă a anului trecut. Este o crestere de 16,61%!

De asemenea, cifrele STB, tot din în primele nouă luni ale anului, arată o scăderea numărului de amenzi date pentru neplata călătoriei. Sumele din amenzi au scăzut cu 26,40%.

Situația este generată de digitalizarea plăților și noile funcționalități din aplicațiile STB (InfoTB și YouthTB).

Tramvaiul Imperio cu numărul 50 a intrat, din august, în circulație pe linia 1 din Capitală.

Pentru linia 10, primele tramvaie au intrat în circulație începând cu 20 mai. La sfârșitul lunii iulie, lotul de 12 tramvaie al liniei 10 a fost completat și pus în circulație. Pe linia 32 au început să circule tramvaie noi de pe data de 26 iulie 2023.

De la 1 octombrie, Tramvaiele Imperio circulă și pe linia 21. Până în iulie 2024 ar trebui să intre în circulație toate cele 100 de tramvaie Astra Imperio Metropolitan contractate de Primăria Generală.

Contractul pentru cele 100 de tramvaie noi cu o lungime de 36 de metri a fost semnat în mai 2021 pentru aproape 170 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pagina 11 din 11

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community