|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
rosetti61
Data înscrierii: 03/Iul/2006 Ultima vizita: 29/Mar/2023 Mesaje: 1169 Locație: Bucuresti 6 (Militari)
|
Trimis: Dum 11 Dec 2022 01:30:09 Titlul subiectului: |
215165 |
|
Sa fie 3811 - el era atunci in statie, a plecat cu calatori si tot traseul a avut demaraje si incercari de plecari bruste din statii, paralel se declansa clopotul.
_________________ Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Ultima modificare efectuată de către rosetti61 la Dum 11 Dec 2022 18:35:38, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
Spike
Data înscrierii: 02/Apr/2021 Ultima vizita: 30/Dec/2022 Mesaje: 58 Locație: Iasi
|
Trimis: Dum 11 Dec 2022 10:41:55 Titlul subiectului: |
215171 |
|
Corectează în loc de 8311 e 3811.
|
|
Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 29/Mar/2023 Mesaje: 9318 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 10 Feb 2023 09:12:52 Titlul subiectului: |
215600 |
|
Noile tramvaie Astra Imperio, la munca, pe linia 41. Referitor la discutiile cu puterea nominala a motorului si caietul de sarcini, eu sunt de parere ca a sprijini industira autohtona este una, dar NU trebuie sa fim de acord cu smecheria autohtona. Ce a facut Blidar&comp. este o smecherie, 100% romaneasca.
La prima impresie, tramvaiele sunt bune, se vede tehnologia noua, daca este sa le comparam cu batranele V3A-uri. Acum, eu sunt necunoscator in domeniul tramvaielor noi, dar pun o intrebare. Vom stii sa facem mentenanta, asa cum trebuie la noile tramvaie ? Au fost instruiti oamenii ?
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
121.57 kb |
Vizualizat: |
de 761 ori |

|
|
97.03 kb |
de 761 ori |

|
|
116.53 kb |
de 761 ori |

|
|
117.33 kb |
de 761 ori |

|
_________________ Linia 86 de troleibuze, este preferata mea 
Ultima modificare efectuată de către guest la Vin 10 Feb 2023 09:23:24, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 29/Mar/2023 Mesaje: 9318 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 10 Feb 2023 09:16:59 Titlul subiectului: |
215601 |
|
Mai este o problema despre care nu prea s-a vorbit in acest topic. Linia 41 a fost modernizata in 2002. Totusi, nu mai este la aceeasi parametri ca acum 20 de ani. Linia a fost intretinuta, ca la carte, in ultimii ani ?
Am fost ieri cu noul tramvai si, atat pe bulevardul Marasti, dar mai ales dupa Podul Grant, inspre Crangasi, tramvaiele aveau un balans cam mare, stanga-dreapta. Am fost cu tramvaie noi, in Franta, in Montpellier sau Dijon si acolo tramvaiele mergeau foarte lin, nu aveau acest balans. La fel si in Helsinki (Finlanda) sau Praga (Cehia).
Parerea mea ca la tramvaiele noi, infrastructura trebuie sa fie bine intretinuta, in caz contrar s-ar putea defecta inainte de vreme.
|
130.6 kb |
de 759 ori |

|
|
131.5 kb |
de 759 ori |

|
|
130.12 kb |
de 759 ori |

|
|
125.13 kb |
de 759 ori |

|
Ultima modificare efectuată de către guest la Vin 10 Feb 2023 09:25:11, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 10 Feb 2023 09:22:23 Titlul subiectului: |
215602 |
|
Referitor la spatiul interior, stiu ca au fost discutii. Acum, la podeaua 100% coborata, trebuie facuta niste compromisuri. Prin urmare spatiul interior, nu are cum sa fie la fel ca la V3A-uri. in unele zone ale tramvaiului, datorita carcaselor, unele scaune sunt foarte apropiate (zici ca sunt facute pentru pitici).
Acum, cine circula des cu aceste tramvaie, poate sa ne spuna, cum este in orele de varf, comparativ cu V3A-urile ? Ma refer la aglomeratie.
Ca un plus, imi plac scaunele tapitate. Sa vedem cat rezista.
|
91.76 kb |
de 756 ori |

|
|
96.79 kb |
de 756 ori |

|
|
82.1 kb |
de 756 ori |

|
|
105.13 kb |
de 756 ori |

|
|
135.52 kb |
de 756 ori |

|
Ultima modificare efectuată de către guest la Vin 10 Feb 2023 12:58:36, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 10 Feb 2023 09:27:21 Titlul subiectului: |
215603 |
|
ieri cand am fost cu Astra, pe linia 41, nu am mai vazut controlori. Au fost retrasi de pe tramvaiele noi ? Stiu ca era o echipa de controlori in fiecare tramvai.
|
110.15 kb |
de 751 ori |

|
_________________ Linia 86 de troleibuze, este preferata mea  |
|
Sus |
|
 |
tcm

Data înscrierii: 05/Mai/2014 Ultima vizita: 30/Mar/2023 Mesaje: 1798 Locație: Oradea; Leeds (UK)
|
Trimis: Vin 10 Feb 2023 18:22:11 Titlul subiectului: |
215605 |
|
Legat de intrebarea cu mentenanta , cel putin cat timp va dura garantia vor fi intretinute de personal al Astra , nu de personal al STB. Din cate stiu , vara trecuta au fost trimisi oameni din orasele in care au fost vandute deja Astre sa instruiasca si personalul din Bucuresti. Locurile din capetele boghiurilor nu sunt tocmai pentru doua persoane , cel putin nu pentru 2 adulti. Cele fix deasupra boghiurilor sunt strict pentru o persoana , peretele poate incurca spatiul la picioare daca cel care sta acolo este mai inalt/plinut. Macar pe suprafata dintre scaun si geam se poate pune un ghiozdan , o plasa etc.
_________________ https://www.youtube.com/channel/UC9AoWh60Fu2TbFBxc3_lx_Q?view_as=subscriber |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mie 01 Mar 2023 01:06:46 Titlul subiectului: |
215767 |
|
Am vazut pe site-ul STB ca vor intra noile tramvaie si pe linia 25.
Dar linia 41 nu este full Astra. Mai sunt si tramvaie clasice.......
|
Sus |
|
 |
tcm

Data înscrierii: 05/Mai/2014 Ultima vizita: 30/Mar/2023 Mesaje: 1798 Locație: Oradea; Leeds (UK)
|
Trimis: Mie 01 Mar 2023 11:05:53 Titlul subiectului: |
215770 |
|
Sunt impartite pe loturi. Primele 20 sunt pentru 41 si apartin depoului Alexandria , urmatoarele 12 sunt pentru linia 25 (livrate pana acum 5 bucati) si apartin/vor apartine depoului Militari , urmatoarele 15 bucati vor fi pentru linia 32 si asa mai departe.
_________________ https://www.youtube.com/channel/UC9AoWh60Fu2TbFBxc3_lx_Q?view_as=subscriber |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Lun 06 Mar 2023 08:16:25 Titlul subiectului: |
215798 |
|
Mai nou, vad ca ziaristii se documenteaza pentru articole de pe Facebook. Singura informatie demna de luat in seama, din articolul aparut in B365.ro este faptul ca infrastructura de pe traseul liniei 25, nu ar fi peste tot in parametrii normali, fapt pe care l-am constatat si in cazul liniei 41. In rest va las pe voi sa va "delectati" cu articolul. Acesta se gaseste aici.
Citat: | Prima zi cu tramvaie Imperio pe linia 25 din București. “Păcat de ele, că șina e jale în unele locuri!”
De Mărțișor, înainte ca în București să sune (sau nu, depinde de cartier) sirenele „de alarmare a populației”, pe linia de tramvai 25 a început să circule Imperio, vagoanele noi de la Astra Arad care le trag pe dreapta pe altele mai vechi, cum ar fi niște bătrâne Tatra.
Un mijloc de transport în comun nou pe orice traseu STB din București este, negreșit, întotdeauna binevenit.
De azi, așadar, Imperio circulă și pe linia de tramvai 25, care devine, astfel, al doilea traseu STB dotat cu vagoane noi, produse la Astra Arad.
Șeful STB, despre introducerea tramvaielor Imperio pe lina 25
Directorul general al STB, Adrian Criț, spunea că introducerea Imperio pe traseul 25 e parte din procesul de modernizare a serviciilor companiei de transport public București: Introducerea noilor tramvaie Imperio pe linia 25 reprezintă încă un pas important în modernizarea serviciilor prestate și în îmbunătățirea experienței de călătorie pentru pasagerii noștri. Suntem mândri să oferim servicii de calitate și confort pentru toți cei care utilizează mijloacele de transport public în călătoriile lor zilnice. STB S.A. continuă să investească în tehnologie și infrastructură pentru a oferi un transport public local sigur și eficient.
Despre tramvaiele Imperio
Câteva caracteristici tehnice ale vagoanelor produse, pentru București, de Astra arad:
-capacitate de transport de 322 călători, dintre care 56 locuri pe scaune;
-podea coborâtă;
-rampă pentru fotolii rulante ale persoanelor cu mobilitate redusă;
-loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii;
-uși duble cu sistem antistrivire a călătorilor;
-sistem de recuperare a energiei la frânare;
-sistem de climatizare;
-sistem de iluminat interior a salonului cu lămpi LED;
-afișaje de traseu exterioare cu LED-uri;
-indicatoare cu LED-uri pentru vizualizare stații;
-monitoare informative LCD;
-monitoare extrawide pentru afișarea traseului și a stațiilor;
-anunțarea vocală a stațiilor în salon;
-stație de amplificare, Radio-CD și microfon;
-WIFI gratuit pentru călători;
-sistem de supraveghere video în interior și exterior;
-sistem ticketing;
-sistem POS de achiziționare a biletului cu cardul direct din tramvai.
Primele tramvaie Imperio au început să circule în București pe 10 decembrie, anul trecut, iar traseul lor inaugural a fost cel al liniei 41, singura pe care au circulat, până azi, vagoanele noi de la Astra.
Linia 25 de tramvai face legătura între CFR Progresul și Depoul Militari) are 35 de stații, cu stație de capăt la CFR Progresul , respectiv Depoul Militari. |
Singura mentiune pe care o fac este ca grupul Tramclub de pe Facebook nu este forumul nostru!!
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|