Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Accidente/Incidente implicand vehicule de transport local
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TIMIȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
don quijote



Data înscrierii: 01/Ian/2012
Ultima vizita: 24/Aug/2013
Mesaje: 36
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm 21 Apr 2012 16:28:56    Titlul subiectului: 155203

Intrebari:

- a functionat cosul de protectie la tramvai?
- cand a fost ultima verificare a sistemului de franare?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 15/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 20 Sep 2013 17:42:17    Titlul subiectului: 167303

Vineri dimineata un tramvai a accidentat mortal un barbat 'ce se afla pe sine'

http://www.gandul.info/stiri/barbat-calcat-de-un-tramvai-la-timisoara-vatmanul-este-cercetat-pentru-ucidere-din-culpa-11364479

Gandul a scris:
Un bărbat de 46 de ani a fost călcat de un tramvai, vineri dimineață, în apropierea Gării de Nord din Timișoara, iar vatmanul, care a trecut cu tramvaiul peste trupul bărbatului și și-a continuat deplasarea, fără a observa, este cercetat pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș, Mirela Drăghicioiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vineri, în jurul orei 5.30, în apropierea Gării de Nord din Timișoara, un bărbat de 46 de ani din localitatea Pădureni, județul Timiș, a fost călcat de un tramvai.

"Este vorba despre tramvaiul 1 care, în apropierea Gării de Nord, a lovit un bărbat care se afla pe șine. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele vatmanului, iar cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului", a spus Mirela Drăghicioiu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, vatmanul nu a observat ce s-a întâmplat, iar după ce a trecut cu tramvaiul peste trupul bărbatului și-a continuat drumul. Abia vatmanul următorului tramvai a observat trupul neînsuflețit al bărbatului și a sunat la 112.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 18 Apr 2015 21:59:39    Titlul subiectului: 178690

Rusinica pentru Timisoara ! Ce se intampla cu cladirile de patrimoniu din urbea banateana ? Unele ajung, bucati, pe linia de tramvai. Articolul se gaseste aici.

Citat:
SCANDALOS O clădire de patrimoniu se prăbușește peste liniile de tramvai în timp ce autoritățile nu fac nimic

Situație critică în Piața Traian din Timișoara – o clădire istorică situată pe strada Bicaz (actualmente Ion Mihalache) se prăbușește peste cetățeni. Mai mulți oameni care au trecut astăzi prin zonă au rămas șocați după ce au văzut cum bucățile de cărămidă se prăbușesc pur și simplu. Un focar de infecție și un adevărat pericol pentru oameni – așa poate fi descris în câteva cuvinte imobilul cu un etaj situat pe strada Ion Mihalache la nr. 5. Clădirea este plină de gunoaie și miroase îngrozitor, iar astăzi mai multe bucăți de tencuială au căzut pe trotuar și pe liniile de tramvai. Cei care au trecut prin zonă au fotografiat imaginea dezolantă și au postat pozele pe Facebook. „Dragi conducători ai orașului Timișoara, vă plac imaginile din zona Traian? Dacă da, vă invit să circulați zilnic pentru a vă putea da seama că nu degeaba ați avut atâtea sesizări în ceea ce privește clădirea de pe strada Ion Mihalache”, a scris o timișoreancă pe Facebook. Oamenii au făcut mai multe sesizări legate de această situație, însă clădirea a intrat în proprietatea SC Traiano Project SRL. Potrivit înscrisurilor din CF, firma se judecă cu o alta, SC Proiect Design SRL, care a notat o somație de executare pe imobil pentru suma de un milion de lei. „Probabil că până nu omoară pe cineva nu fac nimic. Ce se întâmplă în țara asta e strigător la cer. Am stat în America 10 ani și am venit acasă. Pot să spun că îmi este de scârbă de ceea ce se întâmplă aici în România. Nimănui nu îi pasă și noi urlăm singuri. Vin oameni din altă țară și văd un ghetou, pe strada asta, care nici nu mai poate fi numită stradă”, ne-a spus Vasilica, o femeie care locuiește în zonă. Anul trecut, Poliția Locală Timișoara a pus o bandă galbenă cu avertismentul „nu treceți”, însă nici măcar acea bandă nu mai există astăzi.

Sursa foto: http://www.pressalert.ro/



cladire-bicaz.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  118.34 kb
 Vizualizat:  de 14177 ori

cladire-bicaz.jpg



cladire-bicaz1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  135.15 kb
 Vizualizat:  de 14177 ori

cladire-bicaz1.jpg



cladire-bicaz2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  97.7 kb
 Vizualizat:  de 14177 ori

cladire-bicaz2.jpg



cladire-bicaz-3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  97.5 kb
 Vizualizat:  de 14177 ori

cladire-bicaz-3.jpg



cladire-bicaz4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  98.54 kb
 Vizualizat:  de 14177 ori

cladire-bicaz4.jpg



cladire-bicaz5.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  115.96 kb
 Vizualizat:  de 14177 ori

cladire-bicaz5.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
macicasan



Data înscrierii: 09/Apr/2008
Ultima vizita: 27/Feb/2024
Mesaje: 302
Locație: Cluj

MesajTrimis: Joi 12 Noi 2015 12:37:11    Titlul subiectului: 182459

Cifa versus Rathgeber


IMAG2144.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.59 MB
 Vizualizat:  de 13745 ori

IMAG2144.jpg



IMAG2145.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  1.17 MB
 Vizualizat:  de 13745 ori

IMAG2145.jpg



_________________
www.macicasanul.com
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 27 Iul 2016 09:39:41    Titlul subiectului: 186008

http://www.opiniatimisoarei.ro/clipe-de-groaza-la-timisoara-un-tramvai-a-mers-fara-vatman-doua-statii-calatori-inspaimantati-foto-si-video/22/07/2016
Citat:
Clipe de groaza la Timisoara! Un tramvai a mers FARA VATMAN doua statii! Calatori inspaimantati!

TIMISOARA. Mai multi calatori au trecut printr-o spaima cumplita dupa ce s-au trezit ca tramvaiul de pe linia 4 in care se aflau circula fara vatman. Garnitura a mers nu mai putin de doua statii fara niciun control.

Vatmanul a cazut din tramvai la statia de la intersectia Caii Buziasului cu Eroilor, iar garnitura a mers asa pana in dreptul magazinului Ciclop din Zona Fabricii de Bere.

Pe traseul parcurs fara vatman sunt 2 intersectii semaforizate, iar printr-una dintre ele trec tiruri. Asa ca doar norocul a facut sa nu se intample vreo nenorocire.

Vatmanului i s-a facut rau, s-a ridicat pentru o clipa de la mansa si s-a prabusit din picioare, pe scari, si mai apoi pe carosabil, deoarece, sustin martori, usa din dreptul lui era deschisa.

Martorii spun ca tramvaiul s-a oprit in zona Ciclop intrucat acolo exista o panta, iar aceasta a incetinit garnitura. Altfel, aceasta si-ar fi continuat drumul, intrucat maneta era pozitionata pe setarea de mers.

Timisorenii aflati in tramvai s-au speriat ingrozitor. Mai multi oameni povestesc ca i-au vazut pe traseu in timp ce bateau cu pumnii in geamurile vagoanelor, disperati. Unii au apucat sa dea alarma la 112. Au rasuflat usurati cand garnitura s-a oprit si s-au bulucit sa coboare.

Vatmanul a scapat ca prin minune cu viata in urma cazaturii, intrucat nu a fost lovit de nicio masina si nici nu a ajuns sub rotile garniturii. El este ranit si a fost transportat de urgenta la spital. Omul s-a lovit puternic la cap.

Odata oprit in zona Ciclop, tramvaiul 4 avea inca pozitionata comanda de miscare. Noroc cu o femeie vatman care era in zona, a vazut tot ce s-a intamplat, a intuit acest lucru si le-a cerut politistilor sa o lase sa urce repede sa seteze comanda de frana. Aceasta a explicat ca panta care a incetinit garnitura a fost mana cereasca, intrucat tramvaiul se putea pune in miscare din nou in orice moment.

Niciunuia dintre ceilalti angajati RATT sositi la fata locului inaintea vatmanitei nu i-a trecut prin cap sa puna frana.

„Daca el e pe mers, pe plecare, nu are cum (sa plece – n.r.). Pai imaginati-va cum conduceti o masina si va aruncati din masina, tot aia e. Nu mai apucati daca vi se face rau. Nu stiu cum s-a intamplat. Eu am venit doar dupa vagon. Tramvaiul are controlier si in momentul in care ti se face rau, iar omul a cazut din tramvai, nu mai ai control asupra controlierului si atunci tramvaiul pleaca, nu are cine sa-l franeze, pentru ca este de acolo franarea, din controlier. Nu avem la picioare (frane – n.r.). Acest model de vagon nu are la picioare. Si oricum, daca iti e rau, nu mai ai ce sa faci. S-a oprit singur din cauza pantei, din inertie. Putea sa fie o tragedie„, a explicat vatmanita.

Circulatia tramvaielor a fost blocata pe sensul de mers catre Piata Traian.

„Tramvaiul circula pe strada Stan Vidrighin, dinspre Liviu Rebreanu spre Pestalozzi, iar la intersectia cu b-dul Eroilor, usa tramvaiul fiind deschisa, vatmanul, din cauza unor probleme de sanatate, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil. Barbatul de 55 de ani a fost transportat la spital si niciun calator nu a fost ranit. Politistii efectueaza cercetari pentru a stabili cauzele si imprejurarile producerii incidentului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ancuta Morariu, purtator de cuvant IPJ Timis.

Calatorii nu au fost nicio secunda in pericol, spun reprezentantii RATT. Acestia confirma ca vatmanul a lesinat, insa sustin ca ar fi existat un erou salvator. Spun ca un controlor de bilete aflat intamplator in vagon ar fi intervenit de urgenta si ar fi preluat comenzile in locul vatmanului. Acestia adauga ca garnitura nu s-a oprit de la sine, ci doar actionata de vajnicul controlor care, probabil ca luase lectii de condus tramvaie inainte.
Ceea ce nu au luat in calcul reprezentantii RATT cand au sustinut cele de mai sus, pentru opiniatimisoarei.ro, este ca in cabina vatmanului nu se poate patrunde din vagon. Aceasta pentru ca este complet separata printr-un perete de sticla securizata si are intrare complet separata de cea a calatorilor.

O echipa de ancheta formata din politisti, reprezentanti RATT si inspectori ITM cerceteaza circumstantele in care s-a produs incidentul.

Pe forumul RATT s-a pus insistent intrebarea daca GT4MT (Armonia) au vreun dispozitiv "om mort" si, din pacate, reprezentantul RATT care administreaza/modereaza forumul, in loc sa raspunda intrebarilor puse regiei, foloseste acel spatiu al institutiei publice pentru a-si duce razboaiele personale cu cine nu-i este pe plac.

In plan orizontal, maneta aparatului de tractiune al tramvaiului GT4MT sta pozitionata implicit la 45 de grade, iar pentru actionarea tramvaiului vatmanul trebuie sa o roteasca in pozitia fireasca ce permite mainii sa o indrepte spre inainte (mers) sau inapoi (franare). Daca vatmanul ia mana de pe maneta (sau daca mana nu mai opune rezistenta arcului care genereaza rotirea manetei - cand vatmanul isi pierde starea de constienta, de exemplu), aceasta revine automat in pozitia implicita si tramvaiul franeaza cu toate franele daca viteza este mai mare de 2 km/h.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mie 27 Iul 2016 16:31:55    Titlul subiectului: 186016

Acel model de tramvai nu are buton/maneta de urgenta in salon? La modelele Tatra , butonul aflat deasupra usii incercuit cu rosu cred ca are rol de frana de urgenta. http://www.urbantransport.kiev.ua/dir/ro/Galati/95-salon-1.jpg
Oare cat de mult ar costa schimbarea manetelor astefel incat daca nu sunt impinse sa revina pe pozitia neutru si eventual sa activeze frana , sau adaugarea unei pedale "om mort"?
Citat din articol "Calatorii nu au fost nicio secunda in pericol, spun reprezentantii RATT..." Shocked poate daca tramvaiul Hansa avea pilot automat. Rolling Eyes

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 27 Iul 2016 19:27:00    Titlul subiectului: 186019

Desigur ca tramvaiul respectiv are manete pentru franare de urgenta la indemana calatorilor (4 bucati), numai ca fie calatorii din tramvai erau lemn Tanase sau paralizati de frica, fie acele dispozitive nu sunt functionale, ceea ce ar fi grav. De asemenea, grav este ca RATT a montat la toate tramvaiele aduse din Germania cate un perete ce izoleaza complet vatmanul de salon, ceea ce pe de o parte transforma acea cabina improvizata in sauna vara si forteaza vatmanul sa incalce regulamentele si sa deschida usa pentru a permite aerului sa circule cat de cat, astfel incat sa incerce sa nu clacheze (iar la Hansa GT4 - modelul implicat in incident - usa este oricum ingusta si geamul care se poate deschide in stanga vatmanului este foarte mic, de aceea era cu atat mai mult logic sa nu fie montat acel perete despartitor, pentru ca aerul sa circule atat cat e posibil), si pe de alta parte nu permite vatmanului ca intr-o situatie limita, cand nu mai are vreme sa faca altceva, sa poata sari de la postul de conducere spre salon pentru a se salva. Asa e Romania, improvizeaza orice oriunde. Eu nu pot intelege de ce orice vehicul adus la mana a doua de prin Germania trebuie musai sa treaca in Romania prin tot soiul de adaugiri, eliminari si modificari fata de organizarea interioara si exterioara existenta cand a fost adus, aceeasi din momentul fabricarii.

Solutii pentru ca si aceste vagoane sa aiba un sistem "om mort" exista, dar probabil ca se considera ca efortul financiar ar fi prea mare (deh, siguranta in Romania este tratata la diverse).

Cat despre declaratiile "limba de lemn" venite parca din anii '80 si incercarile ulterioare de a drege busuiocul, care i-au facut pe cei ce se ocupa cu declaratul in regia aia sa se afunde si mai tare, Dumnezeu cu mila. Comunicare de doua parale, prostit lumea, etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Lun 22 Aug 2016 23:03:27    Titlul subiectului: 186207

bihon a scris:
Autobuz al RATT, plin cu copii, lovit de un TIR pe autostrada Timisoara-Arad

Accident de circulație, luni dimineață, pe autostrada care leagă Timișoara de Arad. Un autobuz al RATT a fost lovit din spate de un TIR al cărui șofer a ațipit cel mai probabil la volan. Mijlocul de transport al regiei efectua un transport special și era plin cu copii.

Accidentul s-a petrecut după ora 5, pe sensul de mers spre Arad. Autobuzul a fost lovit din spate de șoferul unui TIR care, cel mai probabil, a ațipit la volan.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a intervenit în această dimineață, pe autostrada A1, la km 502, la un accident rutier între un autobuz și un T.I.R. La locul accidentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, patru ambulanțe SAJ, un ofițer și 14 subofițeri. În autobuz se aflau 5 adulți și 20 de copii, iar în camion se aflau 2 adulți. Dintre ocupanții autobuzului, doar șoferul și un copil, în vârstă de 12 ani, au suferit contuzii minore, șoferul autobuzului refuzând transportul la spital”, transmit reprezentanții ISU Banat.

http://www.bihon.ro/autobuz-al-ratt-plin-cu-copii-lovit-de-un-tir-pe-autostrada-timisoara-arad/1684541

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Sâm 30 Dec 2017 16:19:26    Titlul subiectului: 193023

Inca unei Armonii i-a cedat articulatia , facandu-se "acordeon". Conform articolului , tramvaiul s-a rupt din cauza unor suruburi , ca si cel care s-a rupt anul trecut. Avand in vedere ca este al doilea incident similar la Armonia , eu zic ca ar trebui retrase temporar din circulatie si schimbate/intarite articulatiile tuturor vagoanelor , pana nu se va intampla un incident mai grav.

Tion : "Inca un tramvai Armonia s-a facut acordeon in mers, la Timisoara

Încă un tramvai Armonia s-a făcut „acordeon” în trafic. De data aceasta incidentul s-a petrecut în zona Pădurea Verde. Garnitura s-a stricat în mers, sâmbătă, după ce vagonul din spate s-a lăsat în jos, explică cei de la RATT.

Incidentul din luna decembrie a anului trecut se repetă și în acest an. Garnitura Armonia circula pe linia 1 și pur și simplu s-a îndoit, în mers. Vagonul din spate s-a lăsat în jos, iar vatmanul nu-și explică ce s-a întâmplat, au precizat reprezentanții RATT pentru Tion.ro.

Potrivit Dianei Pleșa, purtător de cuvânt al RATT, o echipă de intervenție s-a deplasat de urgență în zonă. Circulația mijloacelor de transport pe șine pe linia 1 și pe linia 2 a fost deviat.

Un incident asemănător s-a petrecut în 19 decembrie 2016, pe linia 9, când un tramvai Armonia s-a îndoit de la mijloc. Inițial, fenomenul a fost un mister, după care a fost explicat de primarul Nicolae Robu. Edilul-șef spunea atunci că o frână bruscă a dus la o suprasolicitare și la forfecarea unui șurub.

„Vatmanul a pus o frână bruscă, pentru că a ajuns la roșu la semafor și din cauza suprasolicitării s-a forfecat un șurub. Nu s-a mai întâmplat așa ceva la vreun alt exemplar, drept urmare se presupune că a fost o afecțiune punctuală, la acel șurub. Este posibil ca acel șurub să fi avut o neomogenitate sau să fi fost dintr-un material insuficient de rezistent la această solicitare. A fost dus în depou, s-au făcut verificările, s-a înlocuit șurubul și este repus în circulație. Se va verifica și calitatea materialului, dar pentru aceasta trebuie făcută o expertiză în laborator”, ne spunea primarul Timișoarei în luna decembrie a anului trecut.

Un tramvai modernizat a costat Primăria Timișoara 500.000 de euro, bani luați din bugetul local. Noile tramvaie ale orașului sunt reabilitate la Arad și la Pașcani, de către firmele Electroputere VFU Pașcani și Astra Vagoane Călători Arad. Contractul încheiat de primărie prevede modernizarea a 30 de tramvaie ale RATT, în decurs de patru ani. Mijloace de transport pe șine au totul recondiționat, mai puțin șasiul, au încălzire în scaune, climatizare, supraveghere video cu nouă camere, dar și internet wireless. Ultimele garnituri modernizate trebuie să sosească anul acesta în oraș.

UPDATE. Explicațiile RATT

Tramvaiul Armonia de pe linia 1 care s-a arcuit sâmbătă în zona Pădurea Verde ar fi ajuns așa din cauza unor șuruburi rupte.

„S-au rupt câteva șuruburi de la articulațiile burdufului, care țineau practic tramvaiul. A ajuns să se țină doar în câteva șuruburi și aceasta este cauza pentru care s-a lăsat partea din spate în jos”, a explicat purtătorul de cuvânt al RATT pentru tion.ro.

Specialiștii regiei urmau să repare temporar garnitura pe loc, cât să poată fi transportată spre depou, unde avea să intre în reparații serioase. Potrivit celor de la RATT, doar linia 1 a fost deviată pe linia 2 din Piața Traian, cu întoarcere la Prințul Turcesc."

Incidentul de anul trecut : http://www.tion.ro/un-tramvai-armonia-s-a-blocat-pe-sine-la-timisoara-s-a-facut-acordeon/1752839

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mie 09 Mai 2018 23:21:15    Titlul subiectului: 194749

Zi cu ghinion pentru transportul cu tramvaie in Timisoara , un tramvai Armonia a sifonat serios un Chevrolet Camaro , iar o Hansa a lovit o basculanta care nu i-a acordat prioritate. Armonia are avariata masca/caroseria in partea dreapta.
Tion: Accident intre un autoturism si un tramvai Armonia, langa Sala Olimpia din Timisoara

Un accident spectaculos de circulație a avut loc miercuri la amiază, lângă Sala Olimpia din Timișoara. O mașină a intrat din plin într-un tramvai Armonia.

Din primele informații, accidentul s-a produs din neatenția șoferului care conducea un Chevrolet Camaro. A intrat din plin într-un tramvai Armonia care se îndrepta spre stația Banatul. Din fericire, în urma impactului, doar șoferul autoturismului a acuzat dureri de cap, însă nimeni din tramvai nu a fost rănit.

La locul accidentului a fost chemat și un echipaj al ISU Timiș, pompierii intervenind cu o autospecială. Circulația a fost îngreunată până când mașina a fost mutată din drum.

Deoarece nu au existat victime, polițiștii au clasificat acest accident ca tamponare.


O mica gluma la final , dupa ce Camaro-ul va fi reparat , va fi pus la vanzare ca si masina cu actele la zi , kilometri putini , unic proprietar si fara accidente. Twisted Evil Rolling Eyes

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Sâm 06 Oct 2018 09:22:39    Titlul subiectului: 196647

O situatie tragi-comica s-a intamplat aseara intr-un autobuz din Timisoara , soferul "deturand" vehiculul pe care il conducea din cauza calatorilor care i-au reprosat ca a intarzaiat.
Tion:
Autobuz de pe linia E1, deturnat de soferul care a cedat nervos dupa ce a fost certat ca a intarziat
© Tion: Autobuz de pe linia E1, deturnat de soferul care a cedat nervos dupa ce a fost certat ca a intarziat
Scandal cât casa, vineri seară, pe linia Expres 1. Șoferul a deturnat autobuzul plin cu călători, pentru a-l duce în depou, după ce ar fi fost certat de oameni că a întârziat în stație. Cei care se aflau în autobuz povestesc că, de fapt, șoferul le-a spus că vrea să-i ducă în depou să se plângă direct șefului. N-a mai ajuns la destinație. Călătorii au chemat poliția, iar oamenii legii au intervenit și l-au dus la Clinica de Psihiatrie de pe Văcărescu, de unde a fost trimis la Județean, pentru că avea tensiunea foarte mare.

S-a întâmplat în jur de ora 18, pe linia Expres 1, în Calea Șagului. Povestea este mai complicată, au curs înjurături din ambele părți, iar șoferul n-a mai rezistat și a cedat nervos.

„Am urcat după ora 18 în Expres 1. Fără să anunțe, șoferul a schimbat brusc traseul. Ne-a zis că ne duce pe toți în garaj, să ne certăm cu șeful lui. Era supărat că o femeie i-a reproșat că a întârziat. Am chemat poliția, a venit alt autobuz, ne oprise lângă Pensiunea Vlad, pe Rebreanu. Unii oameni așteptau de la 17”, ne-a povestit una dintre călătoare.

Potrivit directorului Societății de Transport Public Timișoara, șoferul avea o tensiune de aproape 200 și a fost dus la Spitalul Județean pentru investigații medicale. Reprezentanții STPT susțin că cel care se afla la volan a încercat să le explice călătorilor că era trafic mare și nu a putut scoate întârzierea, dar nu s-a înțeles cu oamenii.

„În stație la Veteranilor a urcat o doamnă foarte supărată că a întârziat. Am vorbit cu șoferul, mi-a spus că a avut undeva la 13 minute întârziere, mi-a spus că nu avea ce să facă, erau ambuteiaje, nu are bandă specială. Doamna a început să îl jignească, i-a spus că sună ea la director și s-a coalizat cu alți călători, care au început să-l facă în fel și chip. El le-a explicat că nu este vina lui, că sunt ambuteiaje, că nu sunt destui șoferi șamd. S-a enervat și el și, în loc să meargă înainte, a făcut dreapta pe Rebreanu, intenționat, pentru că era foarte supărat, a tras dreapta și le-a spus că se retrage în garaj, că este foarte nervos și se simte foarte jignit. O parte dintre călători au coborât, alții au rămas și au sunat la poliție”, ne-a declarat Nicu Bitea, directorul STPT.

Criza de șoferi de la societate este cunoscută de mult timp și de cei din administrația locală. Au fost probleme mari și cu salariile, iar conducătorii auto plecau în masă la un moment dat de la STPT, din pricina salariilor mici. STPT a reînceput recent să facă angajări pe aceste posturi, dar operațiunea ia destul de mult timp.

„Noi le spunem mereu că nu avem șoferi suficienți, am și mărit grilele de salarizare. Omul s-a enervat, s-a oprit în benzinărie, a venit poliția și am trimis imediat un alt șofer care a urcat la volan și a plecat pe traseul normal. Șoferul implicat în incident a fost luat de polițiști și dus la spital, la Văcărescu”, ne-a mai spus Bitea.

Zilele trecute, primarul Nicolae Robu anunța că vor urma creșteri salariale consistente pentru șoferii de la STPT.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Mar 2019 08:17:04    Titlul subiectului: 199522

Cica „Banatu-i fruncea”...............aiurea, sunt la fel de necivilizati ca si in sud.
Un articol despre cum stiu unii timisoreni „civilizati” sa respecte mijloacele de transport in comun, se gaseste aici.

Citat:
Imaginile nesimtirii. Tramvaie cazute prada vandalilor la Timisoara

TIMISOARA. Geamuri sparte cu pietre sau usi lovite cu piciorul de calatori nesimtiti. Tramvaiele din Timisoara au cazut iarasi prada unor calatori cu tupeu jegos, cu cei 7 ani de-acasa facuti la fara frecventa.

Stau marturie imagini surprinse in mijloacele de transport de catre camerele de supraveghere ale STPT.

Pe filmare poate fi vazut un tanar care izbeste cu piciorul usile unei garnituri Armonia care nu se deschisesera indeajuns de repede pentru nerabdarea lui.

Piatra care a spart unul dintre geamuri a fost aruncata din strada, undeva in cartierul Iosefin, zilele trecute, cel mai probabil in zona Colegiului Tehnic de Vest. Iar usile au fost avariate in urma loviturii cu piciorul, duminica, in zona Printul Turcesc.

Imaginile au fost oferite politistilor de la Sectiile 1 si 3. Oamenii legii vor incerca sa-i identifice pe vandali si ii vor cerceta pentru distrugere.

Mijloacele de transport au fost retrase in depou pentru reparatii.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 10 Apr 2019 21:18:44    Titlul subiectului: 200165

Un accident in care a fost implicat un tramvai. Din fericire, fara urmari foarte grave. Putea sa fie mult mai rau. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Un tramvai a plecat de pe loc fără vatman. În drum a lovit două mașini și s-a oprit într-o altă garnitură

Pentru că tramvaiul a rămas fără curent, angajata Societății de Transport Public Timișoara a din cabină pentru a vedea ce s-a întâmplat

Accident bizar într-o intersecție aglomerată din Timișoara. Un tramvai care circula pe linia 4 a pornit din senins în timp ce cabina era părăsită de vatmaniță. Tramvaiul a rămas fără curent, iar angajata STPT a coborât din garnitură pentru a vedea ce s-a întâmplat. Femeia a uitat însă să activeze frâna hidraulică, iar când s-a reluat curentul, tramvaiul a pornit cu viteză de pe loc. A lovit două mașini, iar apoi a mai mers, fără vatman, câteva sute de metri. S-a oprit în apropierea stației următoare, după ce a lovit din spate un alt tramvai. Tramvaiul scăpat de sub control nu a avut călători, dar două persoane din tramvaiul din față au fost rănite ușor.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 15 Feb 2020 17:49:24    Titlul subiectului: 205631

Un accident intre o ambulanta si un tramvai a avut loc vineri seara. Articolul se gaseste aici.

Citat:
O ambulanță care transporta o femeie gravidă, izbită de un tramvai: „Nu știm cine e vinovat”

O ambulanță care se afla în misiune a fost implicată într-un accident, vineri seară, în Timișoara.



Un tramvai nu a acordat prioritate autospecialei care circula cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune și a izbit-o cu putere.

În salvare se afla o femeie gravidă care a fost rănită și transportată la spital, iar șoferul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Se pare că ambulanța care transporta o femeie gravidă a trecut pe roșu, iar vatmanița care conducea tramvaiul a intrat în intersecție fără să o observe. În urma impactului, pacienta și șoferul din ambulață au suferit răni.

Șoferul ambulanței: „Eram în misiune cu o pacientă însărcinată. Trebuia transportată la maternitate la Bega. Aveam semnalele luminoase și acustice pornite. Am intrat în intersecție. S-a făcut culoarea verde la semafor, moment în care a accelerat și m-a luat în plin. Pacienta e transportată la Județean cu o contuzie la cap.”

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 03 Feb 2022 00:56:06    Titlul subiectului: 212478

Hansele 3472 si 3474 s-au ciocnit astazi frontal. Se pare ca unul dintre vatmani nu a observat ca macazul era pus in directia gresita.
Digi24: Două tramvaie s-au ciocnit frontal într-o intersecție din Timișoara

Două tramvaie s-au ciocnit frontal într-o intersecție din Timișoara. Din primele informații, nu există victime.

Impactul frontal dintre cele două tramvaie a fost surprins de camerele de supraveghere.

Accidentul s-a produs după ce unul dintre vatmani nu ar fi schimbat macazul la timp într-o intersecție și a intrat în plin într-un alt tramvai. Vatmanul este cercetat disciplinar pentru producerea accidentului.

În momentul impactului, în tramvaie se aflau călători, însă nimeni nu a fost rănit.

Polițiștii ajunși la fața locului i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi vatmani, rezultatul fiind negativ.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Joi 17 Noi 2022 00:58:58    Titlul subiectului: 214810

Zilele trecute un tramvai Bozankaya a fost implicat intr-un accident cu un autocar (aparent doar primul accident pentru aceste tramvaie in Timisoara). Tramvaiul a rezistat destul de bine impactului , depinzand de viteza cu care l-a lovit autocarul. Poze preluate din articol.
Opinia Timisoarei: Primul accident cu tramvaiul Bozankaya, la Timisoara. Un autobuz a izbit in plin garnitura. Foto

TIMISOARA. Impact puternic, marti dupa amiaza, intre un autobuz si un tramvai Bozankaya, la Timisoara. Este primul accident in care e implicata una dintre garniturile noi turcesti.

In intersectia din zona Sinaia din Timisoara, acolo unde autovehiculele trebuie sa cedeze trecerea tramvaielor, soferul autobuzului a ignorat semnul de circulatie, astfel ca a intrat in plin in garnitura.

In urma impactului, partea din fata a tramvaiului a fost serios avariata, s-au spart geamurile laterale si parbrizul garniturii, insa, din fericire, nici vatmanul si nici calatorii nu au fost raniti.

Traficul in zona a fost complet blocat pana cand garnitura a fost repornita si trasa in statia de tramvai de la Sinaia. Acum, tramvaiul urmeaza sa fie garat in depoul din zona Dambovitei, se vor viziona imaginile surprinse de camerele de supraveghere si se vor evalua pagubele.

Asigurarile vor acoperi reparatiile, iar piesele ce vor trebui inlocuite in cazul tramvaiului vor veni din Turcia de la firma Bozankaya, spun surse din cadrul STPT.

Imaginile ne-au fost trimise la redactie de catre un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

In acest moment, din comanda de 21 de tramvaie noi Bozankaya pentru Timisoara sunt ajunse 13 bucati.

Un alt accident de tramvai a avut loc marti dimineata, la intersectia strazilor Mures cu Drubeta. Atunci, un tramvai dintre cele mai vechi aflate in circulatie a lovit in plin un autoturism care iesea dintr-o curte. Din fericire, nici in acest caz nu au fost inregistrate victime.



accident-bozankaya-1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  84.89 kb
 Vizualizat:  de 2171 ori

accident-bozankaya-1.jpg



accident-bozankaya-2-728x336.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  43.22 kb
 Vizualizat:  de 2171 ori

accident-bozankaya-2-728x336.jpg



_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Vin 10 Mar 2023 23:39:14    Titlul subiectului: 215818

A doua Bozankya care a luat foc in mai putin de un an de exploatare. Depinzand de sursa incendiul a pornit fie de la motor fie de la frane.
Tion: Un tramvai Bozankaya a luat foc la Timișoara, în fața prefecturii

Intervenție a pompierilor, miercuri seară, pe bulevardul Revoluției din 1989, la Timișoara. Salvatorii au fost chemați să intervină după ce un incendiu a izbucnit la bordul unuia dintre tramvaiele Bozankaya.

Incendiul a izbucnit miercuri seară, la bordul unui tramvai Bozankaya care circula pe linia 6. Inițial, vatmanul a sesizat că unul dintre motoare are probleme și voia să se retragă în depoul din zona Dâmbovița. Pe bulevardul Revoluției din 1989, în fața Prefecturii Timiș, motorul cu numărul 2 al tramvaiului a luat foc.

Vatmanul a intervenit cu extinctoare și a sunat la 112 să ceară ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat de urgență 12 pompieri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Călătorii s-au autoevacuat.

“La sosirea echipelor la locul evenimentului s-a constatat faptul că erau degajări de fum la nivelul sistemului de frânare. Aproximativ 15 persoane s-au autoevacuat, fără a se înregistra victime.

În urma incendiului au ars materialele combustibile ale sistemului de frânare. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs în urma frecării la sistemul de frânare”, informează ISU Banat.

_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 11 Mar 2023 14:41:52    Titlul subiectului: 215825

Exista un raport de la primul incident de acest gen ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm



Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 16/Mar/2024
Mesaje: 1949
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Sâm 11 Mar 2023 15:20:11    Titlul subiectului: 215826

Nu am gasit niciun raport oficial , doar discutii si presupuneri cum ca ar fi uitat cineva bateriile pornite dupa ce tramvaiul fusese manevrat sau ca o izolatie nu era buna.
_________________
https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 12 Mar 2023 08:32:46    Titlul subiectului: 215832

O prima supozitie ar fi lipsa mentenantei corespunzatoare, dar fara alte informatii, ramane la nivel de supozitie
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TIMIȘ Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4
Pagina 4 din 4

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community