Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Campania electorala 2024 si transportul in comun

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 9916
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 17 Apr 2024 14:09:33    Titlul subiectului: Campania electorala 2024 si transportul in comun 219081

Ne apropiem de o noua campanie electorala pentru alegerile locale, care au loc pe 9 iunie. In Bucuresti mi s-a parut cea mai penibila campanie din ultimii 30 de ani. Cele mai mari sanse pentru fotoliul de primar al capitalei le au trei candidati, un hot, care se da doctor, un alt hot, care face pe clovnul si habarnist (actualul primar). Din punct de vedere al transportului in comun, as putea spune ca subiectul a fost marginalziat. Cu totii stiti pozele cu Catalin Carstoiu (candidatul PSD-PNL), la metrou, in care parea foarte stingher. El a mai zis o alta aberatie, ca ar transforma Gara de Nord in muzeu (redeschide subiectul mutarii Garii de Nord, in conditiile in care au demarat lucrarile ma magistrala 6 de metrou, spre aeroport).
Parerea mea este ca societatea civila ar fi trebuit sa reactioneze la aceasta campanie electorala. Sa ii traga pe toti de maneca sa le spune, "-Hey, suntem in secolul 21, nu pe timpul fanariotilor. "

Au mai luat atitudine unii antreprenori si cam atat. Postez opinia unuia dintre ei, cu care sunt de acord. Articolul se gaseste aici

Citat:
Semnal de alarmă al unui important antreprenor, Marian Alecu: Candidații pentru Primăria Capitalei ne oferă orice, numai un program pentru orașul nostru nu

Marian Alecu, unul dintre cei mai importanți antreprenori din domeniul HoReCa, lansează un avertisment privind strategiile de campanie ale candidaților la Primăria Generală a Capitalei. "Pentru cine contează felul cum este traficul în București, mizeria, poluarea, starea jalnică a parcurilor, blocajul cvasitotal al construcțiilor sau că avem cel mai urât bulevard central din toate capitalele Europei? Azi candidații ne oferă orice, numai un program pentru orașul nostru nu", susține Alecu.

"Nu sunt interesat de politica, dar recunosc, sunt la curent cu ea. Și o înțeleg prin filtrul meu și mai puțin prin ceea ce văd. Pentru ca văd că principala noastră preocupare la începutul anului a fost Comasarea și nimic altceva, de îți vine să crezi că asta este strategie, obiectiv în sine și program de țară. Atâta energie a fost pusă de clasa politică în realizarea comasării, cum nu s-a pus până acum în nici un alt proiect. Profanul din mine nu a înțeles nimic: cine ce a câștigat, ce beneficii are democrația, nimic", a declarat Marian Alecu pentru ZF.
"Bine ca a venit martie și s-au hotărât candidații la Primăria București. Care candidați? Simplu de identificat: unul a ieșit cu barca prin Herăstrău după 3 ani de hibernare, altul se plimba cu acordeonistul după el, al 3 lea face curse duble cu metroul.

Pâna azi sunt singurele aspecte care ii diferențiază. Ai crede că staff-urile de campanie lucrează la programe. Stați liniștiți, lucrează la strategie de creștere a notorietății, asta contează cel mai mult, nu ce trebuie făcut pentru oraș. Rămâi uimit când afli exact cu câte % vă creste notorietatea in fiecare zi și realizezi ca în ziua alegerilor vor avea o notorietate de cel puțin 4-500%. Ce vrem mai mult, Primar ales cu notorietate sau cu idei pentru oraș? Azi ni se oferă orice, program pentru oraș - nu!


Contează felul cum este traficul, lipsa pasajelor, mizeria, poluarea, starea jalnica a parcurilor, blocajul cvasitotal al construcțiilor?

Contează ca avem cel mai urat bulevardul central din toate capitalele Europei și că și acela sta să cada pe noi împreună cu alte citeva zeci de clădiri neconsolidate?

Ca problema gunoaielor este deja normalitatea de zi cu zi?

Ca râul care traversează orașul (mare atracție oriunde altundeva) la noi este un canal infect și statut?

Ca pistele pentru biciclete sunt niste simulacruri jalnice doar ca să bifam că am făcut?

Ca avem de departe cel mai mic număr de turiști străini?


Tine cineva cont de aspectele demografice, se documentează cineva bazat pe cifre, statistici, despre ce e vorba în acest oraș? Ma îndoiesc sincer.

Astea sunt subiecte pentru noi să le chibitam de pe margine, candidații au propria lor agenda și deocamdată nu include problemele urbei.

Domnilor candidați, poate ar fi timpul sa încetați circul și să ne arătați că vă preocupa și destinul orașului. Arătați-ne ca sunteți buni manageri, ca aveți idei și viziune, ca urmează 4 ani de transformări benefice pentru oraș, ca vreți și voi să vă țină lumea minte pentru realizări și statură manageriala nu pentru polemici mici și acide care fac deliciul tabloidelor. București și cetățenii lui chiar ar merita o mâna de gospodar, neinteresat de politica ci doar de felul cum arată orașul și de viitorul nostru. Dacă sunteți în stare de asta, atunci la treabă, dacă nu, păcat de încă 4 ani posibil irosiți. În ambele situații, vom avea ce meritam!"

Marian Alecu este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori români, el pornind rețeaua McDonald’s la începutul anilor ’90, iar în prezent este investitor în HoReCa.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
paraschivrazvan25



Data înscrierii: 29/Mai/2016
Ultima vizita: 17/Apr/2024
Mesaje: 28
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 17 Apr 2024 16:33:02    Titlul subiectului: 219083

Nu cred ca vom avea prea curand un primar in adevaratul sens al cuvantului, din pacate din 3 rele, trebuie sa o alegem pe cea mai mica
_________________
inchirieriauto-bucuresti.com
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 9916
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 23 Apr 2024 09:00:57    Titlul subiectului: 219111

Se pare ca vor fi mai mult de 3 rele. Primarul coalitiei PSD-PNL s-a retras din functie, fiecare formatiune politica avand propriul candidat. Asta cu mai putin de doua luni inainte de alegeri. Cred ca este o premiera in Bucuresti, asa ceva nu s-a mai intamplat la nici o campanie pentru alegerile locale din istoria postdecembrista.

Din punct de vedere al transportului in comun nici unul dintre canditati nu are o strategie clara. Despre actualul primar al capitalei am tot scris la topicurile aferente ceea ce a facut (mai mult haos decat lucruri bune). Probabil va continua pe aceeasi linie, daca va castiga al doilea mandat. Despre pistele pentru biciclete, nu am vazut nici un plan, din partea candidatilor la primarie. De fapt, fiecare candiat ii ironizeaza pe ceilalti. Sau ii ataca. Cam la asta se rezuma campania electorala. Adica ca in urma cu 100 de ani. Clasa politica nu intelege ca totusi lumea a mai evoluat de atunci. Chiar si la noi au mai evoluat, desi multi sunt inca in stadiu de evul mediu.

Dar, topicul l-am creeat pentru a discuta despre alegerile locale si transportul in comun, in toate orasele din tara. Astept si alte reactii. Ce se intampla in celelalte orase din tara ? Ce abordare au candidatii la primarie, vizavi de transportul in comun, in orasele unde acest serviciu exsita ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1357
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mar 23 Apr 2024 12:12:12    Titlul subiectului: 219118

Pai sincer eu n as intra in politica, pentru ca aici atingem iar subiecte de alb si negru de bun si rau! Daca in urma cu ani nu l puteam intelege pe RaduB cu pozitia defaimatoare legata de presedinte, acum il inteleg mai bine decat crede! Iar legat de Nicusor Dan, probabil ca nu ti place, dar cred ca este cel mai potrivit in comparatie cu jmecheria fara scoala sau cu putina scoala! Daca ar fi sa o dau pe teorii conspirationiste as spune ca sistemul il vrea! Dar cum spuneam, atingem o latura care chiar nu are de a face cu transportul. Iti inteleg si supararea cu 97 le ala, dar sincer, a gresi e omeneste, daca ai argumente plauzibile sunt convins ca pot fi luate in considerare mai repede de catre copii astia decat de o clica mafiota. Da, eu vad 100 troleibuze noi care n au mai fost de prin 2008. Deci....despre politica cu epoleti, numai de bine Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 9916
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 24 Apr 2024 07:20:53    Titlul subiectului: 219121

Nu este intentia sa intru in politica, doar sa vorbesc despre cum este vazut transportul in comun in campania electorala pentru alegerile locale, din orasele mari si medii, din Romania, unde exista transport. In mod normal, in marile orase, transportul in comun trebuia sa fie una dintre prioritatile de pe agenda candidatilor la primarie. Un transport in comun bine pus la punct ar putea insemna trafic mai mic. Sigur ca este un cerc vicios, ca sa fie un transport in comun bine pus la punct trebuie rezolvata problema cu traficul din marile orase. Plus alte probleme. Marea majoritate au impresia ca daca au sosit niste mijloace de transport in comun, automat s-au rezolvat problemele. Nu s-au rezolvat, tot acolo sunt. In Bucuresti de exemplu, tare curios sunt cum se vor descurca cu noile tramvaie si noile troleibuze, dupa ce va expira garantia de la producator. La astea nu merge cu sarma si ciocanul, au multa electronica pe ele. Dovada este faptul ca multe autobuze Mercedes Citaro stau langa gard. Uite si acum sunt multe autobuze cu sistemul de afisare nefunctional si un afis A4 in geam. De aici ar trebui inceput cu imbunatatirea transportului in comun. Cu niste lucruri simple. Nici unul dintre contracandidati nu are transportul in comun pe agenda lui. In mintea lor imbunatatirea trasportului inseamna niste autobuze, troleibuze sau tramvaie noi si cam atat. Despre faptul ca nu prea mai sunt vatmani de calitate in Bucuresti nu zice nimeni, nici un cuvintel. Cam asta a fost ideea topicului, despre cum este tratat subiectul transportului in comun in campaniile electorale din marile orase. Ce proiecte au contracanditatii la primarie ? Ce am vazut in schimb ? Bataie de joc la adresa contribuabililor, atacuri la persoana, mistouri, etc. Pana nu evoluam nu o sa iesim din aceasta mocirla si ne vom duce sa votam raul cel mai mic.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1357
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 24 Apr 2024 22:00:09    Titlul subiectului: 219125

Uite, la Sibiu de exemplu parcul este innoit, dar doar 10% din el e electric! Nu s au facut decat extrem de putine benzi dedicate si si alea asa doar. Nici la Sibiu nu pomeneste nimeni nimic de transport desi se face licitatie de autobuze electrice pt transport metropolitan! Atentie!!! Electric pe metropolitan. Cu alte cuvinte, gabjala de PeNeReReuri....si si alea cica vor fi turkish sau china! In schimb admir curajul lui Nicusor de a face benzi dedicate acolo und etrebuie, iar in traficul sufocant din Bucuresti, poate fi dat exemplu in toata tara! Cu siguranta vor fi obligati ca in 5-7 ani sa imbunatateasca si infrastructura administrativa si de mentenanta a tuturor mijloacelor de transport. Vor, nu vor, vor fi obligati! Dra repet, dincolo de democratia cu epoleti in care traim, ca prefer un matematician cu o gandire pragmatica decat un jmecher pus pe furat! Si mai zic ceva: intr o tara normala, unul ca Piedone nu mai era de mult in politica. Indiferent de gradul de (ne)vinovatie in accidentul de la colectiv, bunul simt il putea obliga sa faca un pas in spate. El in schimb ne da comedy channel pe tiktok zilnic desi e un agramat cu doctorat! Trist este ca are o sustinere destul de larga si asa realizezi in ce societate traim. Dar inchei cu politica subliniind ca eu vad lucrurile out of the box din Sibiu, insa da, in sfarsit vin cu bucurie la Bucuresti pt ca am ce vedea
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 9916
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 24 Apr 2024 22:51:26    Titlul subiectului: 219126

De acrod, unul ca Piedone nu avea ce cauta in politica. Astea sunt vremurile in care traim.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 1311
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 26 Apr 2024 08:42:57    Titlul subiectului: 219136

In Constanta nu se prea vorbeste despre transportul in comun. Aici sunt prioritare santierele care se mai desfasoara pe alocuri, unele pe Soveja, altele pe Bd. Mamaia, legate de modernizarea retelei de termoficare... Se face, itr-adevar, treaba buna. Dar dureaza si asfaltarea de pe urma astuparii gropilor este problema... Se peticeste peste santurile sapate, nu se asfalteaza complet tot bulevardul...

Despre transportul in comun putem spune ca se mai organizeaza o licitatie pentru inca 22 de autobuze electrice de 12 m. Si cam atat...

Plus ca se mai ia in calcul reorganizarea unor stradute (adica se pun sensuri unice in loc de circulatie din ambele sensuri).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 9916
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 28 Apr 2024 13:13:33    Titlul subiectului: 219153

Uite, în București, îmbunătățirea serbiciului de transport ar trebui să începă cu niște lucruri simple. Să fie funcțional sistemul de afișare al stațiilor în toate mijloacele de transport în comun, de asemenea afișajele electronice de la exteriorul vehiculelor, care la munte dintre ele nu merge. Dar se pare că aceste aspecte sunt necunoscute pentru toții candidații la primăria capitalei.


Bucuresti, 27 aprilie 002.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  43 kb
 Vizualizat:  de 78 ori

Bucuresti, 27 aprilie 002.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rocar



Data înscrierii: 15/Mar/2017
Ultima vizita: 30/Apr/2024
Mesaje: 1311
Locație: Constanta; Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 29 Apr 2024 10:32:55    Titlul subiectului: 219165

Din tot ceea ce observam in jurul nostru deducem ca intotdeauna cetateanul este pus pe ultimul loc. In Romania, in general.
Bunastarea si siguranta cetateanului este mai putin importanta decat luptele lor pentru putere si propriile interese.

In nicio tara care se pretinde civilizata nu se intampla ceea ce se intampla la noi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community