Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Experiente neplacute legate de transportul public urban
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bercenicity



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 17/Mai/2023
Mesaje: 553

MesajTrimis: Joi 24 Noi 2005 17:57:08    Titlul subiectului: Experiente neplacute legate de transportul public urban 3758

Mi-aduc aminte de o seara... eram in tramvaiul 30 pe str 11 iunie cca ora 22 (bucuresti) pe vremea cand facea traseul Fizicienilor-Cal Vitan-Pta Unirii:
Statia Parcul Carol: urca doi teen-agers
Statia urmatoare: hmm... teen-agersii se uitau in spate sa vada daca nu ii urmareste cineva, in spatele tramvaiului un taxi... pana aici nimic extraordinar
Statia bd. Regina Maria: cca zece taxiuri se aduna in intersectie, mai multe taxiuri blocau calea tramviului sa nu plece... cativa taximetristi se urca in tramvai si ii ridica pe aia doi... ma vad si pe mine si ma iau si pe mine pe sus... afara din tramvai era unu plin de sange, urme de geam spart, etc... incep sa se ia de mine si imi aplica niste pumni si picioare... (talk about wrong place and wrong time Smile )am scapat doar cu o buza umflata, si am luat acelasi tramvai pana la unirii
Asa ca daca e sa fi luat pe sus din tramvai nu e nevoie sa treci prin Ferentari sau Giulesti, se poate si in centru Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 24 Noi 2005 18:45:53    Titlul subiectului: 3786

În prima zi când s-a dat drumul la tramvaie pe Cal. Vitan (linia 30...prin martie 2002) am fost și eu să văd noul tronson. M-am urcat de la Unirii(în V2B #4042)....am mers bine-mersi până la Voluntarilor (cu o stație înainte de capătul de la Fizicienilor).... Oamenii din stații înjurau pe vatman...(că venea cam la 20 de minute)...că de, pe jos nu puteau să meargă 2 stații....trebuiau să ia tramvaiul. Pe 30 erau numai V2B-uri. La Voluntarilor se urcă mulți oameni(plin până la refuzt vagonul, deși mai avea doar o stație). Nu încap toți...la care unul, supărat că nu a încăput în tramvai, a dat cu sticla de plastic din mână în geamul ușii 3, spărgându-. A venit vatmanul, a luat garnitura și a mers mai departe. Ajunge la capăt, întoarce în S...toate bune și frumoase...merge bine-mersi până la mall (am uitat să precizez că eu taxasem bilete și nu mai aveam bani de altele) în Vitan. Ia călătorii din stați, mai merge puțin și SURPRIZĂ (neplăcută). Pe linie erau parcate 2 mașini: Un Tico și un Mertzan. O juma'de oră s-au chinuit vatmanii, călătorii și polițiștii să le dea la o parte....degeaba(aveau frâna de mână pusă). Între timp, s-au adunat toate cele 5 tramvaie care erau atunci pe traseu(2 pe sensul meu, 3 pe celălalt). După vreo 45 de minute apare șoferul Tico-ului, un tip pe la vreo 25-30 de ani, cu un pardesiu pe el și cu un filtru de cafea (proaspăt cumpărat din Mall) în mână. Își mută mașina (probabil a fost amendat de gaborii care mișunau pe acolo). Odată mutat Tico-ul, oamenii din zonă reușesc să mute puțin Mertzanul, eliberând un sens...astfel, cele 3 tramvaie își continuă traseul. Trecuseră deja aproape 2 ore. Până la urmă, cele 2 V2B-uri(în unul eram eu) au fostr pornite din partea cealaltă, mergând așa pe contrasens până la Mihai Bravu. Acolo m-a dat jos cu toate că am insistat că am bilet și dacă tot o ia la Șura Mare să mă ducă până acolo, i-am și arătat biletul și a zis că-l doare undeva, că nu m-a pus el să perforez.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
bonekamp



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 29/Ian/2024
Mesaje: 133
Locație: Roma (Italia)

MesajTrimis: Vin 30 Dec 2005 04:08:12    Titlul subiectului: 9841

Eu am avut in Italia o experienta nelacuta cu un autobuz extraurban Iveco pe timp de iarna acum vreo 5 ani in urma. Aici nu prea este zapada dar citeodata se intimpla sa inghete strada. Era pe la 2 dupamiaza si veneam de la facultate cind chiar aproape de casa unde sint 3 serpentine era strada inghetata si soferul printr-o neatentie s-a intors cu autobuzul perpendicular in curba si a alunecat vreo 15-20 de metri pe gheata ca o jucarie.
Problema era ca de pe cealalta parte venea o masina de curatat strada dar a fost atent soferul si nu sa intimplat nimic.
Oricum m-am speriat tare de tot, credeam ca spargea gardul pe serpentina.

_________________
"sono le nostre scelte che caratterizzano il nostro destino"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
The_Kid



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Iun/2022
Mesaje: 149

MesajTrimis: Joi 09 Feb 2006 17:14:28    Titlul subiectului: catelusi 15336

Nu suport soferii sau vatmanii care isi "doteaza" cabina cu perdelute, mini-postere cu femei goale, leduri, beculete si nu in ultimul rand un radio-casetofon din care sa urle manelele la maxim.
E plin de din astia, si nu le face nimeni nimic.
Prin tuning "normal" inteleg vopsitorie si modificarea caroseriei... adaugare de stopuri faruri etc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 09 Feb 2006 17:45:56    Titlul subiectului: 15339

Era unul pe 102 cu o haita intreaga de caini care dadeau din cap pe bord. Plus suport de lemn pentru casetofon si fete de masa sub cainii respectivi. Dar macar mergea repede masina.
Daca soferii ar fi toti in pantofi, cu camasa si cravata, parca as putea tolera un catel pe bord sau o iconita. Dar postere sincer sa fiu nu am vazut (pe DAF sau De Simon chiar de loc).
Cea mai buna metoda ar fi sa schimbe masina pe care lucreaza o data pe saptamana. Sa nu aiba timp de tuning cu izolir bandul
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tom



Data înscrierii: 20/Oct/2005
Ultima vizita: 28/Feb/2008
Mesaje: 604
Locație: Bucuresti; Iasi

MesajTrimis: Joi 09 Feb 2006 19:15:24    Titlul subiectului: 15344

The_Kid a scris:
Ce sa iti zic ce tuning.
Nu suport soferii sau vatmanii care isi "doteaza" cabina cu perdelute, mini-postere cu femei goale, leduri, beculete si nu in ultimul rand un radio-casetofon din care sa urle manelele la maxim.
E plin de din astia, si nu le face nimeni nimic.
Este un obicei foarte oriental. Turcii si arabii fac la fel, iar muzica orientala seamana bine cu manelele. In afara de ultima parte, restul nu ma deranjeaza prea tare. Cate frigidere din tara asta nu au puse pe ele surprize de la ciocolate, branzeturi si mai stiu eu ce ? Cate postere de Playboy sunt puse prin hale si ateliere ? Mai nou, computerele au carcase luminoase si nu stiu ce fel de tuburi cu leduri. Care e diferenta ? Lasati oamenii sa se simta bine la locul de munca. Partea cu anumite zgomote pe care calatorii trebuie sa le suporte, asta e altceva.
Ma intereseaza mult mai putin cati catelusi, ursuleti si papusele au soferii si vatmanii in cabina, atat timp cat nu este un loc in care calatorii au acces si toate acestea nu impiedica vizibilitatea soferului. Ma intereseaza sa ajung in siguranta unde vreau sa ajung.
Postere cu femei goale e un lucru cu care nu sunt de acord intr'un mijloc de transport public.
Sincer sa fiu, desi este o opinie foarte subiectiva, imi convine mai mult sa aud manelele din cabina unui sofer de autobuz, decat aceleasi manele din bmw'uri si mercedesuri 4x4, conduse de toti bisnitarii care se dau mari si tari la volan, dar isi iau masina in leasing.
Pe situl http://imhd.sk exista printre sutele de poze una cu un autobuz cu parbrizul decorat cu CD'uri. Deci se poate si in UE.
Cred ca alte comportamente trebuie schimbate la soferi si vatmani, nu catelusii din cabina. Daca vrea RATB sa dea o regula interna legat de asta, e treaba lor. Cel putin catelusii si nici proprietarii lor nu vorbesc la fel de urat ca lizingaii din masini scumpe, fara catelusi si papusele, pentru ca sunt mai urati ca ele. Le ajunge oglinda in care se admira si isi fac iluzia ca "plange dusmanii ca au ei masina aia". Printre acesti ratati isi fac drum mijloacele de transport in comun, domnilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sjoren



Data înscrierii: 23/Iun/2006
Ultima vizita: 22/Dec/2006
Mesaje: 15
Locație: Resita; Timisoara

MesajTrimis: Dum 25 Iun 2006 01:46:00    Titlul subiectului: 26229

Experienta care m-a marcat cel mai mult s-a intamplat in Resita, pe cand aveam vreo 10 ani, cand mi-am uitat o plasa pliiiina cu jucariile mele preferate in vagonul unui Timis, cu care ma intorceam de la bunica mea. Sad Mentionez ca asta se intampla in urma cu aprox 15 ani si tot ma mai gandesc la ele! Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 19 Iul 2006 11:38:35    Titlul subiectului: 62331

Ciorditorii tigani de pe 69/85 care se urcau in zona Garii Obor, dupa ce "operau" pe cineva, pur si simplu deschideau usile troleibuzelor Ikarus 415 atunci cand acestea opreau la un semafor sau incetineau suficient... iar soferul, fie in complicitate, fie amenintat in prealabil, fie pur si simplu de uimire, fie din cauza automatizarilor troleibuzului, oprea, si "turma" cobora... Evil or Very Mad Plus ca gibonii aia au si ceva forta, mai ales in turma, pentru ei nu-i mare lucru sa forteze o usa... De-as vedea specimenele astea in niste tepe lungi si groase, in centrul Ferentarilor, pe post de sperietori Wink pentru restul stolului...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 07 Dec 2006 22:44:50    Titlul subiectului: Experiente neplacute la serviciile de relatii cu clientii 40522

Amintesc aici faptul ca la RATB operatoarele noteaza intr-un catastif reclamatiile telefonice (cele on-site sunt stocate electronic) si ca nu intotdeauna isi fac treaba. Am avut surpriza prin 2004 sa constat ca tocmai sefa serviciului nu notase reclamatia! Sau tonul nervos si telefonul trantit, cu care ne mai cadoriseau uneori...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Vin 08 Dec 2006 00:33:52    Titlul subiectului: 40536

De cand jumatate de autogara s-a mutat in garajul Transp. Local / Siletina, este o adevarata aventura sa afli care autobuz de unde porneste. O parte din Autogara Voiajor, cealalta din Autogara Siletina. Prima data omul suna la autogara (cum e si normal) unde primeste raspunsul, pai nu stiu incercati la Silatina. Dai telefon la Autogara Siletina, unde dupa ce zici ce-ti doare, te transfera la dispecerat, unde primesti un raspuns destul de inclar: aaa, poate ca de aici porneste...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
OAB



Data înscrierii: 25/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Mai/2022
Mesaje: 1621
Locație: Cluj

MesajTrimis: Joi 18 Ian 2007 23:14:31    Titlul subiectului: 44173

Iunie 1988
Mă întorceam de la meditații la Teorie Muzicală (materie de specialitate la Liceele de Artă, secția Muzică). Veneam cu troleibuzul 074 (DAC 117 E), care circula pe linia 3. Nu departe de Sora, aud un vuiet slab, dar continuu: troleibuzul defirase, probabil din cauza abordării cu viteză prea mare a unuia din senzorii care comandă macazul din zonă. La scurt timp, fereastra de pe partea stângă aflată chiar în fața articulației se sparge (o femeie cu copil mic aflată chiar lângă fereastră a țipat de sperietură) și, imediat după aceea, văd captatorul stâng bălăngănindu-se lângă primele 2 ferestre ale remorcii. Captatorul stâng s-a rupt. Contrar așteptărilor mele, în după-amiaza aceleiași zile, troleibuzul respectiv a circulat din nou. precizez faptul că fereastra a fost înlocuită cu una originală, cu parte culisantă; în prezent, probabil, s-ar fi pus o fereastră fixă.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 21 Mar 2007 22:12:36    Titlul subiectului: 77708

O experienta neplacuta am avut-o in Brasov. Asadar la ghiseul RAT-Brasov de la Gara mi-am luat un abonament pentru o zi, dupa care am intrebat-o pe vanzatoare cu ce masina ajung pe bulevardul Eroilor. Mi-a raspuns, dar cand am intrebat-o cam cate statii merg mi-a raspuns intr-o doara: depinde unde vreti sa coborati Laughing
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andreiashu



Data înscrierii: 20/Noi/2006
Ultima vizita: 19/Feb/2011
Mesaje: 61
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 21 Mar 2007 22:28:28    Titlul subiectului: 77710

Pai, corect. Poti sa cobori la Primarie sau la Livada; Livada e chiar la inceputul bulevardului, iar din statia de la Primarie trebuie doar sa traversezi parcul si esti in plin bulevard al Eroilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 25 Mar 2007 16:32:42    Titlul subiectului: 77841

Cand se urca "coloratii" pardon minoritatile in spatele vehicului si scuipa in nestire coji de "bomboane agricole", sau cand se urca controlori pusi pe amenzi. Spre exemplificare acum cativa ani eram cu un prieten, in 182 si pe la Gara de Nord se urca doi controlori. Unul ne arata o legitimatie fara poza, eu il intreb foarte politicos unde este poza, la care asta il cheama pe celalalt ne arata legitimatia lui cu poza, si apoi legitimatia celui fara poza pe care scria "controlor practicant" sau ceva de genul asta. Pana aici toate bune si frumoase, dar al doilea controlor s-a luat de noi, ne-a facut figuranti, ca inca suntem cu casul la gura, ca ce talente avem, ce indrazneala sa il intrebam pe controlorul practicant de ce nu are legitimatia. Putin a lipsit sa nu sarim la bataie.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mie 09 Mai 2007 19:22:02    Titlul subiectului: Vedetele si transportul in comun 78779

Acum vreo 15-20 minute, carcotasii vorbeau despre analistii politici, impartiti de ei in mai multe categorii: 380, 220V &c. Unul dintre ei a spus atunci ca mai bine 17000 ca la troleibuz. 17000 probabil volti. Asta dovedeste cat de mult merg carcotasii cu troleibuzul si in general cu transportul in comun.
Daca mai stiti vreo vedeta care a spus povesti frumoase despre cele doua fire dela tramvai si troleibuzul ramas in pana de benzina, va invit sa le scrieti aici. Paradoxal, carcotasii erau la stransul de perle ale colegilor lor de breasla.
O alta vedeta, dar din lumea politica, promitea ca va aduce curent cu galeata. Probabil ca pentru troleibuze cu o galeata de 750l Razz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
OAB



Data înscrierii: 25/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Mai/2022
Mesaje: 1621
Locație: Cluj

MesajTrimis: Lun 14 Mai 2007 01:14:46    Titlul subiectului: 78899

31. 07. 2005

Intenționam (și, de altfel, am și fost în ziua respectivă) la Ștrandul Clujana. Având în vedere că linia 1 e deservită rău (mai ales în zilele de weekend) am decis sa iau 6-le până la stația Someșul iar de-acolo să mă duc pe jos chiar dacă distanța nu e foarte mică. Se apropia troleibuzul 048, troleibuz de tip 217 E care, frecvent, este trimis pe linia 6. la un moment dat. văd o "nălucă", o "arătare" care țâșnește din partea din spate a "remorcii" și dispare în zona burdufului. Cine era "năluca" respectivă? Roxana Munteanu, profesoară de limba română, literatura română, literatură universală la Liceul Teoretic Avram Iancu și, în plus, redactoră șefă adjunctă a celei mai frumoase reviste școlare din județul Cluj: "Noi", adică revista Liceului Teoretic Avram Iancu. Am fost coleg cu dânsa în anul Școlar 2004-2005 când am avut completare de normă la liceul respectiv. Dintr-o prostie, cu o zi înainte mă certasem la cuțite cu profesoara respectivă și, așa cum se va vedea, am comis o prostie și mai mare prin faptul că m-am suit în troleibuzul respectiv. Specific faptul că, dacă respectiva profesoară nu țâșnea, pur și simplu nu o observam deoarece aș fost atent la troleibuz, nu la dânsa. De multe ori când călătoresc cu troleibuzul sunt atent la vehicul în sine și nu de puține ori mi s-a întâmplat să nu văd cunoștințe aflate chiar lângă mine.
M-am suit în troleibuz la ușa 3. Roxana stătea pitită pe platforma circulară iar când m-am uitat la dânsa, a fugit în față așezându-se pe unul din scaunele situate chiar deasupra axei A. Dorind să mă împac, m-am dus și eu în față. Atât mi-a trebuit! Am fost:
-repezit
-înjurat de mamă
iar când am bruscat-o, ca urmare a înjurăturii de mamă pe care mi-a afresat-o, am fost amenințat cu poliția. Scena a avut loc chiar în spatele cabinei șoferului, dar, din cauza gălăgiei făcute de compresor, alternator și hidropompă șoferul ori nu a auzit, ori nu a acordat atenție prea mare scenei tragice și, totdată, absurde care avea loc chiar în spatele lui. Vă dați seama ce ar fi fost dacă așa ceva ar fi avut loc într-un Irisbus Agora, ca să nu spun că, dacă era Irisbus Citelis.... Precizez în mod expres faptul că pentru nimic în lume nu aș fi lovit-o pe profesoara respectivă iar dacă vreodată va avea nevoie de ajutorul meu, voi face tot posibilul să o ajut. Din păcate, din punctul dânsei de vedere sunt un obsedat iar dacă o femeie te consideră obsedat, tot ceea ce poți să faci e să te ferești de persoana respectivă deoarece, în caz contrar, poți avea surprize extrem de neplăcute.
Deși a trecut ceva timp, încă mi-e puțin teamă de o "întâlnire" cu profesoara respectivă pe un autobuz Renault 312, care are camere de luat vederi. Treaba e posibilă deoarece:
-dânsa stă nu departe de sensul giratoriu din Mărăști
-folosește frecvent atât 6-le cât și 30-ul
-pe linia 30 sunt R 312

Rana sufletească pricinuită de incidentul respectiv mai sângerează și în prezent. Asta e.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 21 Mai 2007 21:55:09    Titlul subiectului: 79097

Revenind la topic. Saptamana trecuta cand am fost in Constanta, intr-una din zile am dat si eu o tura cu autobuzul 100 de la Satul de Vacanta la Gara. Masina a fost foarte aglomerata. La statia Restaurant Bulevard s-au urcat niste pirande cu copii in brate care se impingeu in calatori si tipau in gura mare de ce nu le fac loc si niste tigani. Intr-un final acestia s-au dus in spate. Dupa vreo doua statii acestia s-au luat de un calator aflat cu doua scaune in spatele meu sa deschida geamul. Initial acesta nu le-a raspuns, tiganii au inceput sa il ia la misto, ca uite ce fata de american are, ca habar nu are romaneste, unul dintre ei s-a dus in dreptul calatorului si a deshis geamul, la care calatorul respectiv a inceput sa urle la tigani ca daca nu le convine sa ia taxiul, si a trantit geamul. Tiganii au inceput sa urle la randul lui la calator sa deschida geamul, restul calatorilor nu mai puteau de frica sii ii spuneau domnului sa nu se mai ia in gura cu tiganii, sa ii lase in pace, acesta a inceput sa tipe si mai tare le ei, in cele din urma ambele parti combatante au coborat cu doua statii inainte de gara, dar nu s-a mai intamplat nimic, fiecare a luat-o in alta parte. Oricum in autobuz a fost show de zile mari, nu prea pot sa exprim in cuvinte cum a fost. Cred ca va dati si voi seama Laughing Laughing Laughing
Alta faza tot intr-un MAZ constantean, un calator incerca de zor sa smulga o chinga de pe bara, iar intr-alt autobuz unul facea box de zor cu o chinga....... Laughing
Am uitat sa mentionez de manele la maxim. Cel putin in Bucuresti, de multe ori am vazut acest lucru. Ok, nu vreau sa ma leg de preferintele muzicale ale oamenilor, dar totusi sa nu puna melodiile preferate la maxim in autobuz.
Alta faza des intalnita. Mancatul semintelor. Cum spunea un priten de-al meu suntem o natie de SEMINTARI !!! Laughing Laughing Laughing
Alta faza: cersetorii. Pe unii ii stiu foarte bine, i-am vazut de zeci de ori. Aceleasi texte, de fiecare data.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
concasor



Data înscrierii: 18/Ian/2007
Ultima vizita: 13/Iun/2007
Mesaje: 12
Locație: Brasov; Bucuresti

MesajTrimis: Lun 21 Mai 2007 22:29:38    Titlul subiectului: 79100

Fiind sofer de autobuz,cam am ocazia sa vad tot felul: De la razii de controlori pana la vandalisme in autobuz.Cea mai tare chestie: Era seara,cam 22:45,si s suie o gloata de 5 copii retarzi(interval varsta cam 18-25 ani) in autobuzul meu(de bilet nu putea fi vorba).Se credeau in autobuz,parca era al lor,nu mai erau si alti calatori din fericire.Puneau manele la maxim,mancau seminte trageau de toate alea,mazgaleau cu carioca,etc.La semafor imi spuneau sa le deschid,desi pana in statie nu mai erau mai mult de 100m.Pt ca i-am refuzat au inceput sa vandalizeze autobuzul si sa ma injure.M-am dat jos cu o ranga la ei,deschizand doar prima usa,nu si pe celelalte,ca sa nu scape.Eu sunt o persoana de 1.88m si 105 Kg.E,ce a fost in autobuz se putea chema macel.I-am batut ca pe caini pe toti cinci,a.i. nu mai outeau nici sa se miste la cat de tare i-am snopit in bataie.Apoi am bagat retragere,insa am trecut si deviat pe la politie sa depun gunoaiele societatii,plebea societatii.Ce am aflat: Ca astia mai erau monitorizati de ceva vreme,pentru alte delicte.Deci am prins si mici infractori recidivisti.
Alta data m-a injurat si pe mine un soferas smecher de 19 ani(mi-a zgariat autobuzul usor-vina lui) de nevasta dupa ce aceasta a murit.Cand am oprit intr-o statie,l-am vazut si pe acel smecheras ca isi parca grandiosul BMW prin apropierea statiei.Ce am facut: Special am coborat si l-am fugarit doar pentru al pocni in mutra.Rezultat: L-am lasat fara dinti in gura.Nu regret deoarece sunt o persoana care detesta la sange marlania si mizeria umana.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 21 Mai 2007 22:49:29    Titlul subiectului: 79104

guest a scris:
Alta faza: cersetorii. Pe unii ii stiu foarte bine, i-am vazut de zeci de ori. Aceleasi texte, de fiecare data.

Cum ar fi cei de pe 41 din București... toți 30 zic la fel: ,,Suntem 6 frați, tata ne-a părăsit, ne crește bunica bolnavă cu o pensie de 3.600.000". Măi să fie...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mar 22 Mai 2007 09:37:00    Titlul subiectului: 79113

Pe vremuri, "cei 6" mergeau cu metroul, erau tot 6 (probabil ca initial "am fost 16" Twisted Evil ) si tatal lor murise. Dupa un timp dupa ce mai multi s'au luat de ei, au ramas doar 4 si tatal lor era somer (par'ca murise) Twisted Evil Daca n'a murit, n'a stat degeaba si au redevenit 6 frati, dar tatal i-a parasit. Iar 3600000 sunt ROLi sau RONi ?
Legat de manelisti in autobuz, m-am luat odata de unii si calatorii le-au luat apararea. Ce m-a surprins insa ca intr'un tramvai erau 2 fete de maximum 12-13 ani care ascultau o porcarie pe langa care macar manelele se pot incadra intr'un gen, sa-i spunem muzical. Ele ascultau o combinatie de manele si de ceva necunoscut, intr'o limba nedefinita. Ragatonto, probabil Twisted Evil
Iar cetatenii de alte nationalitati, au vazut si ei cum sunt tratati, dupa ce au jucat cartea Titanicului saptamana trecuta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mar 05 Iun 2007 20:01:44    Titlul subiectului: 79355

Saptamana trecuta, linia 402, ora 9:30 sensul Popesti - P-ta Sudului. Soferul s-a scobit in nas tot timpul, probabil ca fiecare biluta era pentru turele neefectuate. Dar nu asta e problema, ca e liber sa faca ce vrea el, se poate scobi si in ... urechi. Altceva m-a deranjat:

La a doua statie nu deschide usa din fata, cu toate ca o femeie in varsta era chiar langa usa. In plus, de la mijloc in spate era aglomerat. A preferat sa asteptesa se deplaseze femeia pana la usa din mijloc (si la DAF usa din mijloc e mai apropiata de cea din spate). Urmatoarea statie. Depaseste o femeie care alerga evident spre statie. Opreste in statie, nu deschide usa din spate de data aceasta, si pleaca fara a o astepta (mai avea 5 m si ajungea autobuzul).
Ajunge in Bucuresti, prima staite dupa capatul lui 34. Opreste in statie, nu deschide usa din fata. Un om cu un defect la picior era chiar in dreptul usii. Animalul iar a preferat sa astepte cateva secunde bune sa se urce omul acela pe la mijloc. Nu mai vazusem de mult timp un asemenea nesimtit.

In alta ordine de idei, pe multe din sistemele de taxare apare INCHIS. Sau apar alte linii, cum ar fi 139, 401 sau cine mai stie ce.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sytrus



Data înscrierii: 07/Sep/2007
Ultima vizita: 04/Iul/2021
Mesaje: 46
Locație: Oradea

MesajTrimis: Joi 20 Sep 2007 12:44:58    Titlul subiectului: Neplacere 82937

Acum o saptamana eram in autobuzul 17 Oradea in capat langa TV Shop iar soferul a coborat din autobuz sa mearga la magazin. Cand se intoarce, surpiza: un flacon de bere de 2 litri ! Poftim cultura !!
Da, chiar a baut in timpul serviciului si era sa ne lovim de vreo 2-3 ori XD
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 30 Sep 2007 23:36:22    Titlul subiectului: 83238

In timpul scurtei mele escale in Galati, am dat o tura cu tramvaiul 36. La un moment dat se urca niste adolescenti romi. Unul dintre ei asculta manelela maxim la telefonul mobil. Cand calatorii au inceput sa obiecteze acestia le-au replicat ca nu au decat sa isi puna dopuri in urechi, daca nu le convine.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 07 Apr 2008 19:34:12    Titlul subiectului: 91612

Astazi a fost un haos total in Bucuresti. Dar sa va povestesc mai in detaliu amanunte de pe "frontul de lupta". Dimineata la ora 10, Bulevardul Dacia (sens spre Mosilor) a fost blocat aproape in totalitate. Troleibuzele 79 si 86, precum si autobuzele liniilor 133 si 135 erau aproape paralizate. Cand am ajuns in intersectia de la Eminescu am inteles de ce era asa nebunie pe Dacia. Intersectia era aproape paralizata. Calea Mosilor era blocata pe sensul inspre Obor, si aproape blocata pe sensul inspre Bulevardul Carol. Degeaba se agita un politist de la circulatie in intersectie, soferii se bagau in intersectie si acolo ramaneau blocati. Tramvaiul 21 mergea mai mult din metru in metru, pe la 10 si 15 erau vreo patru de 21/16 blocate pe Mosilor. Asa ca m-am dus spre jos inspre Obor. Cu cat ma apropiam de intersectia de la Obor, nebunie si mai mare, soferii o luau si pe a doua linie de tramvai, blocandu-l astefel pe 21 si pe celallt sens. La Fainari erau vreo trei tramvaie blocate pe celalalt sens, din cauza masinilor cara vroiau sa mearga inspre Obor si o luasera pe a doua linie de tramvai! De asemeea troleibuzele 66 erau blocate la Fainari (cele care mergeau inspre Obor). Ajuns in intersetia de la Obor am inteles cauzele "dezastrului". Practic in intersectia se putea circula doar pe o banda si jumatate (sens spre Colentina). Prima banda era blocata de utilajele muncitorilor. Cativa politisti incercau sa descalceasca traficul la Obor, dar degeaba. Colentina, Mosilor, dar si Stefan cel Mare/Mihai Bravu erau blocate. Se mergea la pas. Aveam treaba la Fundulea, asa ca m-am dus in spatele pietei Obor sa iau microbuzul. Microbuzele de Fundulea pleaca din jumate in jumate de ora. Am ajuns la ora 11 in "statie". Am asteptat mai bine de 40 de minute dupa masina, dar nimic. Probabil ca reuntasera sa mearga pana la Obor si au intors la Cora. Cat timp am asteptat dupa microbuz, soseaua Pantelimon (sens spre Colentina) era blocata. Au trecut inspre Colentina sase tramvaie de pe linia 36! Acestea se blocau insa inspre intersectia cu Colentina. Vazand nebunia din spatele pietei Obor, soferii de pe linia de microbuze/midibuze (547 Obor-Cora-comuna Pantelimon), au renuntat sa intoarca la Bucur Obor si intorceau in spatele Pietei Obor. Am luat unul dintre ele. Soseaua Pantelimon era blocata si mai sus. Practic coada de masini si tramvaiele blocate in trafic (liniile 14 si 36 sens spre Dimitrov/Obor) se intindea pana la Electroaparaj (intersectia sos. Pantelimon/sos. Iancului). Intr-un final am prins microbuzul de Fundulea si am ajuns la destinatie (cam cu o ora si un sfert intarziere). La intoarcere, pe la ora 17, intersectia de la Piata Iancului era aproape blocata. Mihai Bravu (sens spre Dimitrov) era blocat aproape in totalitate. Pe la ora 17 si 40 Bulevardul Dacia (intre Romana si intersectia cu alea Mosilor) era destul de liber, insa la intersectia de la Eminescu aceeasi nebunie ca dimineata. De mult nu am mai vazut asa haos pe strazi, iar din pacate astazi RATB-ul a fost serios perturbat. A fost o exceptie, sau asa ceva o sa ne astepte zi de zi?
Cred ca astazi s-a vazut cat de "inspirata" a fost ideea de a nu separa calea de rulare a tramvaiului 21. Dupa parerea mea principala cauza a nebuniei de astazi este indisciplina crasa a soferilor bucuresteni. Multi dintre ei o lau pe linia de tramvai (chiar pe a doua linie, de pe contrasens) dar au uitat un lucru esential. In majoritatea intersectiilor nu poti sa intri pe linia de tramvai sau de pe contrasens! Sper din tot sufletul sa mai avem un eveniment cum a fost Sumitul NATO, fiindca doar asa vad ca se poate circula decent in Bucuresti. In alte zone ale orasului au fost probleme cu traficul?
Haosul de astazi a fost reflectat si in mass-media http://www.protv.ro/stiri/social/bucurestiul-paralizat-mii-de-soferi-au-ramas-blocati-in-trafic.html
Citat:
Bucureștiul paralizat: mii de șoferi au rămas blocați în trafic!
Toate marile bulevarde au fost înțesate de mașini, încă de la primele ore. Evident, mulți șoferi au uitat instantaneu regulile de circulație și au aplicat legea junglei: fiecare pentru el.

Summit-ul a trecut, așa că este din nou haos pe străzile din București. Ce s-a întâmplat astăzi în Capitală a întrecut orice limită. "Nostalgici" probabil să conducă în aglomerație, mii de șoferi au întârziat cu orele la serviciu, din cauza ambuteiajelor. I-a încurcat rău și ploaia, din cauza căreia multe dintre semafoare nici nu au mai funcționat.
Când și-au dat seama că pentru graba lor, alții ar putea plăti cu viața, unii dintre șoferi au coborât din mașini și au încercat din răsputeri să facă loc ambulanțelor aflate în misiune.
Cine s-a urcat astăzi în tramvai a regretat amarnic. Mașinile au blocat șinele și cum vatmanii nu au cum să caute rute ocolitoare, vagoanele au înțepenit în drum.
Polițiștii au încercat astăzi imposibilul și anume să fluidizeze circulația. Deși au fost 100 pe străzi probabil că ar fi avut nevoie de ajutorul a încă 200 de colegi ca să reușească.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 11 Mai 2008 11:24:32    Titlul subiectului: 93230

Huidu mai si exagereaza uneori. Tot legat de emisiunea Carcotasilor de pe vremea cand era Radio 21, acum cativa ani cand erau DAF-urile pe liniile 131, 301, 330, 331, 335, etc, foarte multi soferi puneau emisiunea carcotasilor in salon. Era o placere sa ma duc inspre facultate dimineata, ascultand aceasta emisiune. Pe langa aceasta emisiune, multi soferi ascultau la pranz "13-14" cu Andrei Gheorghe la ProFM. La un moment dat RATB-ul facuse un contract cu un post de radio, pentru exclusivitate, acesta fiind singurul post pe care ar fi fost obligati sa il asculte calatorii. Stiu ca a fost si un mic scandal la vremea aceea (s-a intamplat acum 6 ani). Pana la urma cred ca totul a fost lasat balta, chiar daca se semnase contractul, soferii ori nu puneau muzica in salon, ori puneau ce post de radio vroiau ei.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community