Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Fotografierea mijloacelor de transport in comun (si conexe)
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Joi 03 Aug 2006 17:35:08    Titlul subiectului: 29902

dupa mine toata chestia e norocul, nu numai militienii sunt violenti (stiti si voi asta). in mare parte a contribuit si media la isteria asta cu fotografiatul, pentru ca presa de cele mai multe ori prezinta tendentios problemele din teren si atunci oamenii devin foarte circumspecti. ca si voi, am avut foarte multe experiente negative drept pentru care am devenit extrem de prudent. cam 60% din subiectele propuse nu le mai fac tocmai pentru a evita orice altercatie, si pe cat posibil lucrez de la distanta foarte mare sau locatii greu accesibile pentru "victime" (trotuarul opus pe un bulevard foarte circulat etc).
sfatul meu este sa nu va amarati degeaba pentru ca militienii nu vor dispare nici peste 50 de ani si nici nivelul cultural nu va urca, iar petitiile publice nu vor rezolva problemele ancestrale care supara poporul asta Smile
si ca sa revin la noroc, Dragos a avut ghinion datorita varstei din punct de vedere fizic, si eu pateam asa. acum intampin dificultati mai rar avand fata de "nene", plus o minciuna potrivita (sunt arhitect domn'e, sunt istoric, vrea fi'miu poze cu excavatoru' asta, scriu o carte, etc, numai tampenii da' daca esti serios lumea te crede Smile )
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 04 Aug 2006 07:33:58    Titlul subiectului: 29978

Trebuie să-i iei pe milițienii ăștia foarte tare și sigur pe tine, se iau de noi că facem poze în schimb, de exemplu, Gara de Nord mustește de aurolaci, ciorditori, cerșetori, pe care deja i-am învățat după moacă, da' milițienii ăștia corupți se fac că nu știu nimic...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 05 Aug 2006 18:40:58    Titlul subiectului: 30137

Tovarasul militian e inca functionar public. Prin urmare mi se pare absolut firesc sa fie supus controlului public. Cand o fi Politia lu' ma-sa si a lu' ta-su, atunci sa faca pe nebunul cu cetatenii, pana atunci, atata timp cat salariul si-l ia si din banii mei, il reclam mai sus, daca el crede ca aici e scena de film western.
In New York, persoane ce au intampinat aceleasi probleme cu ale voastre au declansat o miscare de protest. Miscarea se doreste a fi o reactie la atitudinea agentiilor de tranzit americane.
Despre aceasta, cat si pt semnarea petitiei (daca sunteti new-york-ezi sau din spirit de solidaritate), vizitati http://www.petitionspot.com/petitions/notransitpicban.
Pana la 05 august 2006, ora 19:35 EET, semnasera impotriva cenzurii foto 1560 de persoane.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Lun 18 Sep 2006 09:34:32    Titlul subiectului: 33575

In atentia celor care au fost in vizite la URAC si depouri.
RATB a acordat tot sprijinul asociatiei Transira in aceste actiuni. Asta nu inseamna ca toate pozele facute acolo trebuie aruncate pe forum sau pe situri. Desi e cam tarziu acum pentru unii, va reamintesc ceea ce s'a solicitat fata de problema fotografiilor:
  • Fara fotografii cu personal care lucreaza la/in/sub un vehicul
  • Fara fotografii la vehicule taiate sau in curs de taiere
  • Fara fotografii la vehicule intr'o stare foarte proasta, chiar daca in mod sigur ele nu mai sunt in circulatie
  • Daca ati facut poze care se incadreaza intr'una din categoriile de mai sus, pastrati-le pentru voi
Daca nu respectati aceste reguli, nu va mai plangeti ca nu sunteti lasati sa fotografiati. Pasionati sau papparazzi ? E decizia voastra.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 18 Sep 2006 11:26:57    Titlul subiectului: 33591

Întrebare: Ce statut au vehiculele afflate în curs de RK(de exemplu, acele Tatre din URAC știi tu care și V2A/V3A tot de acolo) sau vehiculele aflate în construcție (de exemplu acel vagon, știi-tu care). Dar vagonul de epocă(dintr-un anume loc)?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 15/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 07 Noi 2006 16:17:56    Titlul subiectului: Nervi la Mercedes 65850

Uite ca mi s-a intamplat si mie pentru prima data dupa 8000 de poze sa se ia de mine un sofer la modul conflictual. Pe la 15h stateam la pozat in Militari (Valea Lunga) si am pozat busul #4424 pe linia 336. Dupa ce am facut poza (usile se inchisesera de plecare) aud ca se deschide o usa si o chemare: "Ba!"

Nu sunt genul care raspunde la "Ba" asa ca l-am ignorat. Dupa inca doua astfel de chemari soferul se da jos la mine in statie si are loc urmatorul dialog:

(el) "Ba, de ce imi faci poza?"
(eu) "A, dumneavoastra erati cel care striga 'Ba!' ?"
(el) "Da"
(eu) "Nu simt nevoia sa discut cu cineva care urla 'Ba' si nu stie sa se adreseze politicos unui strain, mai ales ca nu ne-am tras impreuna de sireturi la gradinita."
(el) "OK, ma scuzati. Deci, de ce mi-ati facut poza?"
(eu) "Nu v-am pozat pe dvs. ci autobuzul"
(el) "De ce?"
(eu) "E pasiunea mea"
(el - un pic dezorientat) "Hmm... Aveti o pasiune asa... speciala?"
(eu - nici eu nestiind ce sa raspund) "Da, este pasiunea mea".
(el - plecand) "Bine..."
(eu) "Spor la treaba".

Domnul sofer respectiv este primul dintre vreo 2-3 mii de soferi cati oi fi pozat care este asa de suparat ca l-am prins in poza incat sa se dea jos din bus... ce suparare o fi avut? Desi la inceput a fost nervos totusi cand i-am atras atentia asupra regulilor de politete s-a conformat si si-a cerut si scuze, deci are un plus la acest aspect. Culmea e ca nu avea pasageri in cabina deci nu era in ofsaid, cel putin nu la acest aspect.

Ca sa ne si amuzam putin poate s-o fi suparat ca l-am 'desconspirat'? Remarcati apartenenta la o 'agentura straina de spionaj' ascunsa cu grija pe imbracamintea usor ne-ortodoxa Smile Smile

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
metrou.usor



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 02/Mar/2007
Mesaje: 536
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Noi 2006 16:39:22    Titlul subiectului: 65853

Exact asa am patit eu cu acelasi sofer la capat la Apusului, e de treaba omul, dar este mai "de cartier".
Un alt caz a fost pe 136 cand eram cu Catalin Ghita la pozat, am pozat autobuzul si m-am urcat pentru ca mergeam spre casa, soferul m-a luat cu el si am vorbit despre pozat si ce facem noi pe aici.Dar majoritatea pana sa afle de ce le faci poza sunt mai reticenti si pot avea limbaj mai agresiv Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Noi 2006 18:27:45    Titlul subiectului: 65860

Daca traiam in SUA nu era nici o problema... Dar in Romania oamenii inca sunt f reticenti in fata camerei foto/de filmat...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Noi 2006 19:05:12    Titlul subiectului: 65861

Eu am un profesor care ne avertizeaza la fiecare curs/labortor sa nu-l filmam sau inregistram. Cum aude un mobil sunand (chiar daca era alarma, care se declanseaza si cu telefonul oprit), il da pe propietar afara. Asa ca nu sunt sofrii aia mai paranoici oameni din lume (poate le e frica sa nu-i pozati pentru a reclama vreo neregula in trafic...).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 13 Noi 2006 13:42:03    Titlul subiectului: 66129

Ei, mă tot gândeam eu să vă povestesc o fază care mi s-a întâmplat, cea mai tare de până acum. Frații mei, am mai avut eu discuții cu șoferi, m-am mai încontrat ba cu unul, ba cu altul, mai a vrut unul să dea peste mine cu troleibuzul (#7442, pe când era la Bujoreni, acum - culmea - sunt prieten cu șoferul respectiv Laughing ), dar asta fusese tot.
Bine, trebuie să precizez însă că majoritatea șoferilor au fost super de treabă, iar alții au fost cu adevărat niște oameni de zahăr.
Dar am pus aceste incidente pe seama mentalităților "mioritice". Însă, greu de crezut, faza cea mai brutală mi s-a întâmplat la ... Oslo, în Norvegia!!!
La ei, în occident, gara și autogara nu sunt clădirile jegoase la care ne gândim noi, la ei gara și autogara sunt niște mici mall-uri, care înglobează atât stațiile propriu-zise, cât și săli de așteptare, birouri de informații, magazine, fast-food-uri etc.
Acum faza șocantă pentru berbecu' venit din pădure, din România: la ei, în autogară, sunt foarte multe peroane. Accesul la fiecare peron se face trecând prin sala caselor de bilete. De aici, pentru a ieși efectiv pe peron, trebuie să treci de niște uși de sticlă, automate. Faza tare este că, din afară, de pe peron, dacă vrei să intri în sala de așteptare, apeși un buton, se deschide ușa și intri în sală. Din sală, ca să ieși pe peron, trebuie ca cineva din afară să-ți deschidă ușa. Când se face ora de garare a autobuzului, acesta vine punctual la peron. Apoi șoferul coboară și vine la ușă. Te vede că vrei să intri, îți deschide, îți verifică biletul și urci în autobuz. Atât! N-ai voie să ieși pe peron fără motiv! Dar eu aveam un motiv plauzibil (pentru mine): o mulțime de autobuze impecabile, pe 3 axe, pe care vroiam să le fotografiez. Am încercat pe la mai multe uși, până la urmă am profitat de una deschisă și am ieșit pe peron. Încă din prima clipă am remarcat camerele de filmat și ecranele aferente, montate mai peste tot, care erau utile șoferilor pentru a putea să se asigure atunci când intrau/ieșeau din autogară, că e un trafic infernal în autogara aia, treceau atâtea autobuze de nu-ți venea să crezi. Ei, și pe când pozam eu cu foc un astfel de autobuz, mă trezesc că sare un maimuțoi de șofer la vreo 1,90-2,00 m dintr-un autobuz și fără prea multe comentarii a început să mă bruscheze, împingându-mă într-o direcție necunoscută mie. Hait! mi-am zis. Și soția rămăsese în sala de așteptare, mă gândeam că nu pot măcar s-o anunț cumva, să nu-și facă griji... Eu tot îi spuneam lu' ăla că stai să vezi, că ce are cu mine... Ăla nimic! Rahat! Și nici pașapoartele nu erau la mine, invitația era pentru Suedia, nu pentru Norvegia... mă cam speriasem, ce mai.
Deja îmi făceam griji serioase. Bine că berbecu' ăla s-a limitat să mă arunce în sala de așteptare, pe o ușă separată. Am zis mersi, atunci. Nu-mi era de alta, dar autobuzul de Gotteborg urma să plece în 15 minute, mă gândeam că până se lămuresc ăia în vreun fel, pierd autobuzul, iar a doua zi aveam deja rezervările făcute la trenurile spre România...
Deci și pe afară mai sunt tembeli care-și închipuie c-a venit careva cu OZN-ul să le fure "patentul" la autobuze... Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 14 Noi 2006 18:07:57    Titlul subiectului: 66180

Astfel de locatii au regulamentle lor, si indiferent de cat de imbecile sunt trebuie respectate (propietate privata). Ca exemple similare, in Cora sau Mall nu ai voie sa faci poze, paznicii in civil din cora chiar au cerut sa sterg niste poze facute cu telefonul unui frigider .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 14 Noi 2006 19:13:28    Titlul subiectului: 66193

Se tem de spionaj industrial... e scurt, unul de la concurență vine și se a apucă și pozează sau dictează preturile la telefon, pentru ca în magazinul lui să fie mai mici și să atragă mai mulți clienți. Este caz penal.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 15 Noi 2006 11:35:02    Titlul subiectului: 66231

Retardații în cauză nu pricep că dacă vreau să spionez nu vin cu ditamai aparatul cu care trebuie să fac 15 poze ca să fiu sigur c-a ieșit măcar una bună... Iar cu un aparat performant, cu un zoom nesimțit și o sensibilitate sporită, fac poze fără ca ei măcar să bănuiască... dar trăim într-o lume guvernată după păreri...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 15 Noi 2006 19:38:35    Titlul subiectului: 66252

Un dSLR atarnat de gat da si o impresie de profi, poti sa sustii ca pozai o tipa sau orice alt cadru artistic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
metrou.usor



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 02/Mar/2007
Mesaje: 536
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 29 Noi 2006 16:13:43    Titlul subiectului: 39695

Dr2005 a scris:
Întrebare: Ce statut au vehiculele afflate în curs de RK(de exemplu, acele Tatre din URAC știi tu care și V2A/V3A tot de acolo) sau vehiculele aflate în construcție (de exemplu acel vagon, știi-tu care). Dar vagonul de epocă(dintr-un anume loc)?

Uite cam ce trebuie sa apara . Cum a zis Chriss - sa nu apara vagoane la care se lucreaza si apar angajati , sa nu apara vagoane la casare (gen 245) , mormane de fiare , sasiuri rupte. Poti pune vagoane in constructie , boghiuri etc.
http://metrouusor.uv.ro/baze/urac.html
metrouusor a scris:
Azi am iesit sa fac poze pe 41 si am ajuns la ghencea , toti vatmanii super de treaba pana la cel de pe vagonul 129 de care va sfatuiesc sa va feriti Exclamation : nici nu scosesem aparatul si cum a coborat a inceput sa ma intrebe ce fac aici , ca nu am voie sa fac poze , ca da prin statie sa vina politia , ca nimeni nu are voie sa faca poze la tramvaie Mad ,pana la urma l-am calmat spunandu-i ca nu ii fac la vagon , ca fac doar cui vrea etc etc.

Se pare ca si cei mai rai oameni isi revin. Acest vatman este acum pe 306 si dupa ce am stat de vorba cu mai mult vatmani la incidentul de saptamana trecuta de pe expozitiei , discutie la care a fost martor si a vazut cam cu ce ma ocup va ca s-a schimbat Very Happy . Ieri stateam in vagon si dintr-o data se deschide usa vatmanului si sunt chemat inauntru , initial ma pregatisem pentru o "binecuvantare" serioasa pentru ca ii facusem si poza cateva zile mai devreme dar se pare ca nu a fost asa. Omul stie tot despre toate tramvaiele din bucuresti si este printre putinele persoane cu care ai ce discuta. Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
FBW58



Data înscrierii: 15/Dec/2006
Ultima vizita: 01/Iun/2021
Mesaje: 322
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun 11 Dec 2006 14:59:13    Titlul subiectului: Ce avem voie sa pozam pe strada 40855

Azi a sarit un controlor la mine la cap de linie ca nu am voie sa pozez mijloacele de transport in comun pentru ca e institutie publica.
Eu din cate stiu nu e voie sa pozezi oameni pe strada si nicidecum mijloace de transport. Oamenii pot fi pozati doar cu acordul expres el lor.
O intrebare: CHIAR NU AI VOIE, DOAR CU AUTORIZATIE SA POZEZI MIJLOACELE DE TRANSPORT PE STRADA??? eu stiam ca strada e domeniu public si se poate!!!
E vreo lege in legatura cu asta?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
metrou.usor



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 02/Mar/2007
Mesaje: 536
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 11 Dec 2006 15:10:56    Titlul subiectului: Re: Ce avem voie sa pozam pe strada 40856

edepattantyus a scris:
Azi a sarit un controlor la mine la cap de linie ca nu am voie sa pozez mijloacele de transport in comun pentru ca e institutie publica.
Eu din cate stiu nu e voie sa pozezi oameni pe strada si nicidecum mijloace de transport. Oamenii pot fi pozati doar cu acordul expres el lor.
O intrebare: CHIAR NU AI VOIE, DOAR CU AUTORIZATIE SA POZEZI MIJLOACELE DE TRANSPORT PE STRADA??? eu stiam ca strada e domeniu public si se poate!!!

Stai linistit. Mereu apar tot felul de socati care fac scandal ca de ce pozezi. Cat timp esti pe domeniu public si nu pozezi in locuri unde este prezent indicator de interzicere a acestui lucru ii poti da si in judecata daca se i-au de tine. Spatiul public este spatiu public ! Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 11 Dec 2006 15:13:45    Titlul subiectului: Re: Ce avem voie sa pozam pe strada 40858

edepattantyus a scris:
Azi a sarit un controlor la mine la cap de linie ca nu am voie sa pozez mijloacele de transport in comun pentru ca e institutie publica.
[...] eu stiam ca strada e domeniu public si se poate!!!

Da, legea nu interzice. Dar mai sunt și comuniști... și milițieni. Eu și ratb41 era să ajungem la secție că ne-a văzut Miliția Statului, Circa 14 București cum pozam autobuze într-o stație.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
einstein_andrei
Vizitator






MesajTrimis: Lun 11 Dec 2006 19:53:03    Titlul subiectului: 40882

Mie nu mi-a zis nimeni nimic, doar un sofer de pe 102 care a zis sa-i fac cinste ca l-am pozat Very Happy Very Happy
Sus
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 11 Dec 2006 21:52:50    Titlul subiectului: 40906

Dragos, daca vroia sa te ia la sectie sau sa dea amenda, trebuia sa intrebi politicos in baza carui act normativ, si sa-l pui sa-ti citeasca din el. Daca nu putea, puneai mana pe mobil si-l sunai pe unchiul tau de la IGP (nr e *222) si incepeai sa-i povestesti cum te agreseaza organul pe strada.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 15 Dec 2006 20:27:59    Titlul subiectului: 41401

L-am întrebat în baza cărei legi e ilegal și a început să urle... plus că actele mele erau la el.

Să vedme și o experiență neplăcută cu autobuze. Azi am mers cu Power322 să testăm terenul pe linia 471...confirmându-se bănuielile mele, existând și drumuri de țară, abordate lejer cu 60 la oră de șofer.
Toate bune și frumoase, ajungem la capăt...șoferul ne dă jos să întoarcă.
Dar cum am scos camera foto ca să pozez stația

a început show-ul. Autobuze se trăsese între dubari (probabil avea furtun scurt...cunoscătorii știu la ce mă refer).
Și mă trezesc că vine șoferul și după ,,Ce faci aici?" când îi zicem ce și cum (nu aveam la mine albumul foto), începe cu tot felul de expresii pe care nu le ot reproduce cum că ce treabă am eu cu șoferii, că de ce-i urmăresc(?!) că ce mai vreau de la ei ș.a.md., pe lângă înjurături referitoare la anume organe, care iar nu le pot reproduce, culminând cu recomandări de a merge la prostituate în loc să mergem cu autobuze (bineînțeles, într-un limbaj mult mai pestriț, descriind direct organul când a vorbit de prostituate). Apoi ne-a trimis la stația de urcare

apoi a zis că e tot de coborâre și aia, că nu mai oprește și acolo, că să mergem la următoarea... la vreo 2km...zicându-ne că e f. aproape, arătând spre un camion parcat 300m mai încolo...normal, nu era stație acolo. După ce am plecat probabil a golit juma de rezervor în dube.

După 10 min de mers pe jos ne-am trezit cu autobuzul în spate

văzând că îl pozăm, a oprit și ne-a lăsta să urcăm în salon de acolo, cu ameninațrea că ,,dacă mai scoți telefonul ăla rămâi fără el", referindu-se înmod evident la camera foto... totuși, i-am făcut o poză mai pe ascuns, camuflat de un alt autobuz (cu șofer foarte de treabă ... îl cunoșteam pe șofer și, mulțumită lui, am putut traversa Șos. Giurgiulu la 12...că nu esistă trecere de pietoni pe o distanță de 1km, iar traficul e infernal...așa că am urcat și am întors odată cu autobuzul Smile ):


Și culmea, era Dac-ul ,,vedetă" dintr-un film, #32.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Fanu



Data înscrierii: 30/Iul/2006
Ultima vizita: 04/Feb/2007
Mesaje: 17
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 17 Dec 2006 09:17:34    Titlul subiectului: 41505

Reclama-l la RATB. Cred ca se vor lua masuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 15/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 21 Mar 2007 15:36:31    Titlul subiectului: Experiente neplacute la pozat mijloace de transport in comun 77681

Dupa circa zece mii de poze cu mijloace de transport in comun la care nu am avut incidente majore ci doar din cand in cand cate un claxon (unele prietenoase, unele dusmanoase) sau o intrebare (din nou in majoritatea cazurilor prietenoasa) de ce fac poza, ieri am avut primul incident serios din 'cariera'.

Eram deci pe 20 martie ora 14:15 in Titan, statia Postavarului, sensul spre Faur Poarta 4 (pe linia 101 si 311) respectiv Sos. Giurgiului (pe linia 102); statia este prima dupa Policlinica Titan sau a doua dupa Posta Titan. Opreste in statie un Rocar DeSimon #148 pe linia 102; in cabina soferul si inca doi barbati. La plecare soferul imi vede aparatul foto din mana si ma intreaba prin semne daca il pozez; ii fac semn din cap ca da. Opreste masina (apucase sa se puna putin in miscare) si coboara foarte sucarit la mine (tipul avea cam 25-30 de ani, bine legat) ca de ce l-am pozat, de ce nu i-am cerut voie, ca e interzis si lozincile clasice. Discutia a durat vreo 2 minute cu omul foarte nervos; cand i-am explicat ca n-am de ce sa-i cer voie fiind pe domeniul public a inceput sa ma ameninte cu Politia (unde l-am invitat cu placere). M-a amenintat si ca-mi da una la care i-am spus ca daca ma atinge in orice fel chiar merg la politie pentru a depune plangere pentru agresiune. Cand mi-a cerut sa sterg poza l-am intrebat daca il deranjeaza ca l-am pozat cu pasageri in cabina, a zis ca da, i-am zis ca o sterg doar daca se da la o parte sa mai fac una fara pasageri in cabina, a zis OK, rezultatul este:

http://ratb.stfp.net/Data/A/r/148-102:1.jpg

Remarcati absenta soferului (era langa mine vociferand nervos), tipul din stanga pozei (unul dintre pasagerii din cabina) precum si cei doi pasageri de la usa 3 care se uitau la sursa scandalului. Ironic omul afiseaza mandru si steagul UE desi atitudinea nu e deloc europeana...

In fine dupa 2 minute cand i-am explicat ca am sters poza cu el + 2 pasageri in cabina (chiar o stersesem) si cand i-am adus aminte ca totusi are un autobuz de condus (se formase o coada de alte 2 busuri in spate) a plecat. Am fost foarte aproape de a fi lovit, lucru ce ar fi avut probabil consecinte foarte neplacute atat pentru mine cat si pentru el.

Ca o remarca din cele 20 de autobuze pozate atunci http://ratb.stfp.net/?lin=102&dt1=20.3.7&dt2=20.3.7&de=S in 11 cazuri, deci peste jumatate, mai era cineva in cabina soferului. Deci ce mare atata chestie? Sunt convins ca nu e nici o noutate pentru conducerea RATB ca sunt pasageri in cabina soferului si doar n-o sa sanctioneze sau dea afara o gramada de soferi pentru asta. Haios este tipul de pe 1159 http://ratb.stfp.net/Data/A/r/1159-102-T:1.jpg care pare a se ascunde lasandu-se in jos, spre amuzamentul soferului (ce-i drept e posibil sa si caute ceva)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Mie 21 Mar 2007 16:57:51    Titlul subiectului: 77697

mda... foarte neplacut. din cauza experientelor (foarte) neplacute de'a lungul timpului, am facut un efort pentru un aparat performant. e drept ca are dezavantajul de a fi foarte vizibil (e mare) si nu se preteaza la instantanee, dar pentru chestii care "trebuie" e perfect. personal evit sa fotografiez frontal sau evident, iar daca sunt vazut subiectul poate alege sa fie calcat de tren sau masina, sa se inece, sa treaca prin geam sau sa se arunce de la etaj, ma rog, sa sfideze cumva legile mecanicii.
cat despre incident in sine, nu stiu ce sanse ar fi intr'o astfel de confruntare. fara martori, soferul (subiectul) nu poate fi incriminat. am avut odata un show si politia a spus ca n'are treaba cu asa ceva, sa ne impacam. problema pasagerilor din cabina e minora pe langa alte incalcari de regulament pe care nu le mai enumar aici. regia nu'i poate disponibiliza cu una cu doua din lipsa acuta de personal, realitatea fiind ca nu gasesti soferi cu categoria D pe toate drumurile, si mai ales sa corespunda oarecum cu profilul psihologic dorit. trebuie sa recunosti ca pe liniile centrale e destul de putin probabil sa se intample asa ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Lixus



Data înscrierii: 23/Mai/2006
Ultima vizita: 26/Mar/2017
Mesaje: 23
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 21 Mar 2007 22:05:13    Titlul subiectului: Re: Experiente neplacute la pozat mijloace de transport in c 77706

Chiar vreau sa vad ca 148 avea persoane in cabina azi. El este un sofer "model", dealtfel.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 3 din 6

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community