Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Civilizatia calatorilor si soferilor bucuresteni
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Diverse (Bucuresti)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Mie 28 Iun 2006 14:38:48    Titlul subiectului: rrrr 61648

Sunt curios cate amenzi a dat administratia locala in ultimii 35 DE ANI pentru vandalizarile bunurilor de interes public (vehicule de transport, bancile din parcuri, cosurile de gunoi, etc. plus mizeria omniprezenta).
Eu cred ca atat de putine incat se poate spune ca deloc. In vest de exemplu, oamenii sunt tot din carne si oase ca si noi, la fel de lenesi si indiferenti.
Ceea ce ii face un pic mai sensibili la mediul inconjurator sunt sanctiunile. Dupa cel putin 150 de ani de incasat amenzi si bastoane in cap si'au format si ei o conduita. Din pacate la noi nu s'a aplicat si nu se aplica metodologia din mai multe motive.
Primul motiv ar fi comisioanele pe care le incaseaza firmele care "intretin" buna desfasurare a vietii cotidiene. Cu cat mai multe semafoare sparte, cu atat mai bine. Cumpara primaria altele noi. s.a.m.d.
Al doilea motiv este aparatul represiv: militianul. Militianul este prea gras si prea ocupat ca sa pandeasca hoardele de "Legione Granata" "Ultras Steaua" si "Cainii Rosii" care distrug tot ce le sta in cale.
Al treilea motiv este lipsa atitudinii civice, incepand de la stramosul nostru, cimpanzeul precambrian, cunoscut mai bine sub numele de pensionar, nimeni nu misca un deget pentru o actiune civica de amploare. dar statul roman nu are nic un interes sa aiba cetateni culti si civilizati pentru ca prea multi oameni constienti la un loc sunt periculosi si subversivi. In fine, astea sunt personajele, pe o scena de lehamite si ura generala.
Cine sunt vandalii? Tot ce misca intre 13 si 25 de ani, si ca sa
ne apropiem mai mult, un mare procent sunt "microbisti", restul "atarnatori" la coltul blocului, semianalfabeti, din familii dezorganizate (nu ducem lipsa de asa ceva Sad ).
Aripa "culta" e formata din baietii "cool" care au bani de role si "jpreiuri" si e fuarte xuparatsi ca iei nu s'a nascut in amerika, in fine sunt niste printi nefericiti, rebeli fara cauza si asa mai departe.
Astia sunt cei mai ipocriti, i'as omori ca pe muste.
Ideea finala: nu cred ca lucrurile se vor indrepta curand.
Cand eram mic si prost ma uitam la "aia mari" cum distrugeau locurile de joaca si ma gandeam impreuna cu cei de varsta mea ca generatia noastra nu va mai face asa ceva. Au trecut 30 de ani si vandalizarile au crescut in intensitate. Am evoluat va sa zica... Smile


Ultima modificare efectuată de către Acier la Mie 28 Iun 2006 14:41:26, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 23 Iul 2006 17:17:27    Titlul subiectului: 000000 62568

Vandalizarea mijloacelor de transport e o alta problema indelung dezbatuta. Consider ca dupa introducerea mijloacelor de supraveghere si inregistrare video numarul acestor infractiuni va scadea. Uitati-va la britanici: au mii de camere video ce supravegheaza tot ce misca. In felul asta au redus mult infractionalitatea. Big Brother are multe aspecte bune. Desigur, asta inseamna si o mai mare implicare a autoritatilor pe care deocamdata le doare undeva, desi RATB pierde sute de milioane de lei vechi anual din cauza vandalizarilor.

Si daca tot am vorbit despre "civilizatia" calatorului, sa vorbim si despre cum intelege personalul RATB sa-si execute sarcinile de serviciu. Astazi am circulat de la capatul Valea Ialomitei pana la Pta Drumul Taberei cu un 93 (regret, dar desi mi-am propus, am uitat sa ma uit la nr de parc) jegos, cu podeua murdara de tot felul de chestii intarite si uscate, vechi de cel putin o zi, tot vehiculul putind a voma si a caca de copil mic. Scuze pt limbaj, dar nu e primul si mai mult ca sigur nici ultimul vehicul RATB care nu corespunde HCG-MB 156/2001 in privinta curateniei. De parca le-ar pasa... Mai are vreun rost sa va descriu comentariile calatorilor?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
citaro



Data înscrierii: 18/Apr/2006
Ultima vizita: 08/Apr/2007
Mesaje: 116
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 24 Iul 2006 00:06:23    Titlul subiectului: 62595

Eu lucrez de peste 10 ani ca sofer de autobuz si pe DAC-uri si Rocar, mai nou Mertan, dar nu sa intimplat sa nu se curete masina la retragere, mizeria pe care o vezi zilnic este de obicei "proaspata".
Am lucrat 2 zile pe mertan, la retragere se face masina boboc, spalata podeaua, geamurile, plafonul, scaune, cabina, totul se face luna, iar la ora schimbului zici ca nu s-a spalat masina in interior cu lunile, astia sunt calatorii nostri "civilizati"...
Cind nu sunt la seviciu sunt calator si vad si ce spui tu si ai dreptate in unele privinte, daca ar fi dupa mine as lasa masinile murdare cite o saptamina sa le prinda asa si cei care leau murdarit, sa vad daca le convine.

_________________
NU SUNTEM PERFECTI SUNTEM OAMENI
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 24 Iul 2006 07:47:24    Titlul subiectului: 62599

citaro a scris:
Eu lucrez de peste 10 ani ca sofer de autobuz si pe DAC-uri si Rocar, mai nou Mertan, dar nu sa intimplat sa nu se curete masina la retragere, mizeria pe care o vezi zilnic este de obicei "proaspata".
Am lucrat 2 zile pe mertan, la retragere se face masina boboc, spalata podeaua, geamurile, plafonul, scaune, cabina, totul se face luna, iar la ora schimbului zici ca nu s-a spalat masina in interior cu lunile, astia sunt calatorii nostri "civilizati"...
Era aproape 9 dimineata, cand sa se fi facut troleul ala asa?
Pe Mertz normal ca se face curat, astia or sa stea si cu biciul pe soferi sa nu le fortzeze. Deocamdata sunt imaginea de top a RATB, e normal sa le acorde mai multa grija.
Incearca sa mergi cu RATB din postura de calator. Ai sa observi lesne ca de multe ori geamurile nu sunt spalate de praf si noroi intarit chiar si la primele ore dimineata, podeaua e mai tarcata de dungi decat o zebra, iar daca ai "norocul" sa calatoresti pe scara si sa-ti atingi hainele de vaselina si uleiul ce se scurg de la sistemul de deschidere a usilor, om te-ai facut. Odata chiar am facut o sesizare cu privire la un DAF de pe linia 300 unde uleiul picura perfid de sub capacul de deasupra usilor. Tanti de la telefon a reactionat f nervos, de parca ii cerusem ei sa repare acolo!
Am vazut soferi care intradevar aveau grija de vehiculul din dotare - la cap de linie il inspectau cu un ochi critic si-l stergeau pe dinauntru. Acum am vazut ca e ceva contract cu o firma de salubritate. Din pacate nu intotdeauna se face curat, asta e realitatea!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 24 Iul 2006 11:56:02    Titlul subiectului: 62606

Că veni vorba de mașini curate... probabil știți Dac-ul #569 (A. Alexandria); cel cu scaune tapițate. Avea un șofer care-l mătura la fiecare capăt! Și se lua și de țăranii care puneau papornițe ș.a. pe scaune. Dar șoferul respectiv era destul de în vârstă... cred că a ieșit la pensie, că nu l-am mai văzut, iar autobuzul a ajuns să arate jalnic Sad.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 24 Iul 2006 14:36:44    Titlul subiectului: 62617

#569-le era o adevarata bijuterie de DAC112, erau multe DAC-urie care aratau bine, insa asta era cu totul altceva, era vopsit ingrijit, mergea extrem de bine iar interiorul era ceva neobisnuit pentru Bucuresti: scaune cu burete si vinilin! Si asta in conditiile in care facea linii d-alea pentru vacari jegosi si nespalati, cu mici exceptii. Soferul trebuie ca avea mult de furca cu bizonii pe care-i transporta sa nu-i murdareasca/strice autobuzul cu papornitele/cutiile/recipientele lor cu lapte si branza pe care le vindeau la colt la Birsanesti...
Cred ca omul mai fusese sofer si pe IK-4, zic asta luand in calcul modul in care erau desenate/vopsite aparatorile de la roti...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 24 Iul 2006 23:52:53    Titlul subiectului: 62650

Am prins si eu DAC-uri tapitate pe 407...acu' 100 de ani... Si articulate... Si tin minte si cum am impins la Bragadiru DAC-ul pe viscol, ca ramasese acolo...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
metrou.usor



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 02/Mar/2007
Mesaje: 536
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Iul 2006 07:46:58    Titlul subiectului: civ 62751

Feriti-va buzunarele in autobuze!
Caldura, aglomeratia si mai ales neatentia sunt trei dintre "ingredientele" care va transforma in victima perfecta a hotilor de buzunare in mijloacele de transport in comun.
FURTURI - Desi RATB-ul a facut investitii masive in noile autobuze Mercedes, mai-marii regiei nu au avut in vedere si un sistem "anti-hot de buzunare". Conform politiei, liniile RATB aflate in topul hotilor de buzunare sunt 139 si 236. Cele mai frecvente sunt furturile din buzunare, smulgerile de telefoane, iar vara sunt "la mare cautare" lantisoarele si cerceii. In ultimele luni au fost comise 46 de infractiuni flagrante, fiind retinuti 58 de hoti, printre care sase femei.
Conform constatarilor politiei, sutii prefera liniile masinilor 300 si 123 si pietele sau magazinele aglomerate. Dintre cei 52 prinsi de politie, cel mai mic are 14 ani, iar cel mai varstnic 70 de ani. Modul de operare difera de la hot la hot. Uneori, acestia actioneaza in gasca, inconjoara victima si, distragandu-i atentia, unul dintre ei ii sustrage bunurile.
Ore periculoase pentru calatorit
Hotii actioneaza in special intre 7.00 si 9.30 dimineata si dupa-amiaza intre 15.30 si 19.00, cand oamenii se duc sau se intorc de la serviciu. Liniile de transport preferate de hoti sunt: 300, 123, 41, 21, 34, 236, 178, 644, 139, 102 si 104, linii care traverseaza zona centrala a Capitalei. Majoritatea hotilor de buzunare sunt persoane fara ocupatie, cu antecedente penale. In general, cei care comit astfel de fapte sunt toxicomani care au nevoie de bani pentru doza zilnica de heroina.
Tatal sutilor - Gogu Ceferistu'
Lectii "Maestrul" hotilor de buzunare din Capitala este cunoscut sub numele de Gogu Ceferistu' sau "Regele". A fost arestat, in urma cu trei ani, la 77 de ani, dupa care a fost eliberat. "Regele" a inceput sa fure de la 14 ani. Actiona mai ales in zona Garii de Nord si Basarab si este "tatal" sutilor care actioneaza in oras, si nu numai. Gogu Ceferistu' are la activ peste 37 de ani de inchisoare.
Compact 27 Iulie 2006
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdan_buc



Data înscrierii: 04/Ian/2006
Ultima vizita: 12/Dec/2013
Mesaje: 279
Locație: Bucuresti 3 (Vitan)

MesajTrimis: Vin 28 Iul 2006 21:16:50    Titlul subiectului: 62816

Sa va povestesc una dintre cele mai penibile si intense certuri la care am asistat: si asta pe 32, in mijlocul Rahovei...
Se facea ca un nene in varsta (ma abtin de la alte epitete...), voia sa stea jos pe scaun. Si avea destule de unde alege, numai ca toate erau pe partea insorita. Bineinteles ca lui nu ii convine, si ca sa rezolve situatia se ia la cearta din senin cu o tanara care statea pe scaun, urlnad la ea ca de ce nu ii cedeaza locul Evil or Very Mad . Aceasta refuza, observand ca mai erau destule, asa ca nenea incepe sa urle la ea ca "nesimtito, de ce nu respecti pe cei batrani, ca vrei sa mor de cald pe partea aia, da-te de pe scaun!" Mai invoca si marele motiv ca el e operat si trebuie neaparat sa stea pe locul ala...
Numai ca domnisoara era si ea operata si refuza sa se dea fiindca are dreptul sa stea acolo (cam avea dreptatea zic eu... mai ales dupe ce am vazut urmarea). Acuma mosul deja o injura si o face ca pe albie de porci, cum a indraznit ea sa minta doar ca sa-i faca lui rau si alte chestii (am pierdut sirul din cauza ploii de injuraturi colorate). Deja saraca fata incepe sa planga si disperata isi ridica bluza si ii arata operatia, mai mare urma pe burta Confused Tot tramvaiul tace mai putin mosul Mad , care tot nu se lasa convins si o ia de la inceput. Lumea din tramvai incepe sa-i ia apararea, si incepe un circ pe care nu il mai descriu, un schimb de injuraturi si urlete de ambele tabere. Doar ca in timpul ploii e cuvinte, mosul striga indignat cum ca "nu poate omul sa iasa la aer cu tramvaiu, ca nu il lasa nesimtitii tineri Evil or Very Mad Evil or Very Mad Auziti si voi! Si saraca femeie a plans tot drumul din cauza plimbarii individului asta.
Uitati ce se intampla cand acorzi abonamentu toturor babalacilor care n-au ce face decat sa iasa la aer la 2 dupamasa, pe 38 grade canicula!
Propun ca de acuma RATB sa restrictioneze abonementul gratis pentru pensionarii nevioasi, care chiar au nevoie, sau daca tot decid sa il lase la scara larga, macar sa il elibereze pe baza unui control psihologic, si o verificare meticuloasa a relatiilor cu familia, ca sa impiedice plimbarile batranilor care nu au cu cine vorbi acasa si ies la aer pe scaunul cel mai bun din tramvai... Parerea mea...

_________________
Urasc vremurile astea Mad (si nu ma refer neaparat la oras...)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
metrou.usor



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 02/Mar/2007
Mesaje: 536
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 28 Iul 2006 21:23:31    Titlul subiectului: 62817

O colega de clasa a iesit cu capul spart cu bastonul dintr-o cearta din asta. Februarie 2006, Linia 178, Zona Apusului.
Totul s-a terminat cu un drum la sectia de politie, scandal, soferul si-a primit ratia lui de bastoane dupa ce a incercat sa il dea pe recalcitrant jos, l-au reclamat, iar raspunsul a fost, citez "Reclamatia se respinge din cauza ca starea psihica a reclamatului nu permite discernamantul faptelor".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 29 Aug 2006 11:29:14    Titlul subiectului: 582582 64061

http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=161456
29.08.2006
Articol: Monstrii care 'ataca' in autobuz
Citat:
Masinile se spala la 4 zile
Directorul RATB Gheorghe Aron: "Avem firme private care spala autobuzele o data la 3-4 zile, atat pe exterior, cat si in interior. De maturat se ocupa zilnic personalul nostru".
De cele mai multe ori ar fi suficienta o spalare a podelei. Dar asa cum am exemplificat cu cateva mesaje mai inainte, nu e chiar asa.
Mai nou, podeaua se poate spala uitand trapele din plafon deschise, asa cum s-a intamplat zilele trecute dupa o ploaie zdravana. Dimineata, troleibuzul cu care am plecat de la Valea Ialomitei baltea de apa scursa din trapa fata uitata deschisa peste noapte de soferul din schimbul 2. Ca o compensatie, partea din spate a vehiculului, unde trapa fusese inchisa, era acoperita de acelasi strat de praf uscat. Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mar 29 Aug 2006 11:39:31    Titlul subiectului: 64062

Vehiculele sunt curatate in unele locuri si la capat de linie. Cel putin la Iasi, unde nu exista fondurile de care dispune RATB, se face curat in vehicule, adica se si spala. Evident ca nu se pot spala toate scaunele si barele la capat de linie. Dar e o idee sa se ia niste dezinfectante cu care sa stropeasca pe acolo. Le-am dat ideea, gratis Idea

Nu stiu cum procedeaza RATB, dar la Iasi, primul lucru pe care il face vatmanul sau personalul care face treaba asta este sa inchida geamurile si trapele, dupa care vagonul intra in statia de spalare. Asta la depou. Nu stiu de ce, dar am vazut ca si la capete inchideau uneori toate geamurile.
Imi amintesc legat de asta ca pe Saviemuri scria cam asa (citat din memorie si cu cuvintele si probabil traducerea aproximativa):
autobuzul Saviem a scris:
La fiecare capat de linie soferul inchide toate geamurile, pe care calatorii le pot deschide. Daca intre calatori exista divergente, vor avea castig de cauza cei care doresc ca geamul sa fie inchis.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1177
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Sâm 28 Oct 2006 18:59:03    Titlul subiectului: nghmjghmghm 65499

De cand au intrat Citaro pe 336 lumea parca e si mai salbatica. Ieri, ce-am asistat la doua certuri, parca era ziua scandalurilor. Intai a fost o mini altercatie legata de inghesiuala, cu un batran care mai-mai ca nu a inceput sa vorbeasca colorat... Parca prevestea ceva.
La Leul, alta faza, unul a fost admonestet de catre o fata ca de ce impinge, la care insul a replicat bruscand-o bine de tot si injurand-o in acelasi timp. Nu i-am vazut, ci doar auzit, fiind la geam, pe partea opusa usilor. Fata s-a aprins repede si a inceput sa dea in el ca de ce-i vorbeste in felul asta etc, ca nu e frumos sa injure. Ala sa se dea la ea. Lumea a inceput sa-l ia la rost ca a lovit, de i-au clantanit dintii din gura, nerusinatul, cum poate sa faca asa ceva. Ala a incercat sa obiecteze, dar n-a mai avut castig de cauza. Nu i-am vazut pe protegonisti, nu stiu ce-a mai vrut sa faca ala ca lumea a inceput sa urle la sofer sa deschida usa sa coboare, ca nu are ce cauta cu astfel de comportament in masina. Dupa cateva insistente a deschis usa sa coboare. oricum il aruncau ceilaltii afara DESCHIDE CA ALTFEL IL LINSAM AICI!, dupa cum s-a exprimat cineva. spre norocul fetei (care s-a ales cu un deget strambat din altercatie) "borfasul" nu a incercat sa prinda masina la statia urmatoare, de la APACA din cauza unui stop. Chiar daca ar fi facut lucrul asta, nu i-ar fi fost moale. Dupa un incident ca asta, te gandesti ca te poate prinde la statia urmatoare. Lumea s-a solidarizat pana l-a dat jos.

_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 28 Oct 2006 20:51:23    Titlul subiectului: 65501

Zilele trecute s-au solidarizat in 105 impotriva unui mos care se luase de un cuplu, pare-se pt ca se sarutau! Shocked Si cum respectivul sustinea sus si tare ca "pe vremea lui Ceausescu nu vedeai asa ceva", un nene pe la vreo 40 de ani i-a replicat spre amuzamentul general: "ba atunci se fu**au mai in draci ca acum!"
In rest, obisnuitele lupte corp la corp pt locuri pe scaune, inghionteli datorate supraaglomerarilor, frigiderul "autobuzistilor" plin de carne la fiecare frana...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Liviu1983



Data înscrierii: 06/Iun/2006
Ultima vizita: 29/Feb/2024
Mesaje: 72
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Sâm 28 Oct 2006 22:47:33    Titlul subiectului: 65504

Acum vreo doua saptamani a fost in 136 un scandal care era pe cale sa degenereze. Si asta din cauza a doi "colorati" care s-au urcat in autobuz fiecare avand cate un pitbull. Unul prin usa din mijloc, celalalt prin spate. Problema era ca acesti caini nu aveau botnita, mai ales ca erau o rasa agresiva. Masina era aproape plina, iar cei doi stapani au inaintat in multime. Cainii insa nu pareau foarte incantati de calatoria cu mertanul. Eu eram in dreptul celui din spatele masinii, care era chiar la 20 cm de piciorul meu drept. Un caine care parea nerabdator si nelinistit din moment ce schelalaia si ii curgeau balele de pitbul langa piciorul meu... Crying or Very sad . Oamenii din jur au devenit si ei ingrijorati de cainele agitat si i-au cerut individului sa coboare cu el din masina. De aici scandalul a inceput. Oamenii ca "da-l jos - nu vezi ca face spume ?", ala "da ce' mancati-as, te-a muscat ?", cainele devine din ce in ce mai agitat, lumea la fel, i se striga soferului sa opreasca autobuzul sa-i dea jos, insa nimic. Stapanul linisteste cainele in cele din urma cu o palma violenta aplicata peste ceafa... Shocked . Cainele se mai linisteste ca si lumea, pana cand il vede pe celalalt care era la mijloc ... Ce sa mai, daca nu venea statia mai repede si cei doi nu coborau cu cainii lor, probabil ca asistam la o bataie de pitbulli in autobuz. Evil or Very Mad
Ideea e ca suntem neputinciosi in fata unor asemenea specimene care-si urca cainii de rase agresive in autobuz. In general sunt persoane dubioase la care nu poti sa te adresezi civilizat ... Langa acel caine eram eu si inca un baiat, motiv pentru care oamenii in varsta din jur ne cereau: "sunteti barbati...dati afara cainele" Rolling Eyes Nu, mersi...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
DanCld



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 09/Mai/2007
Mesaje: 86
Locație: Bucuresti 6 (Drumul Taberei)

MesajTrimis: Dum 29 Oct 2006 08:31:58    Titlul subiectului: 65507

rosetti61 a scris:
De cand au intrat Citaro pe 336 lumea parca e si mai salbatica. Ieri, ce-am asistat la doua certuri, parca era ziua scandalurilor.
Nu mă aștept ca autobuzele să fi circulat mai civilizat. Probabil comportamentele de genul acela au fost generate și de viteza mică de deplasare vineri (și aproape nulă sâmbătă), faptul că au venit rar, pline ochi etc!
_________________
... ard zilnic în relanti 1 litru de motorină doar pentru aer condiționat și pentru muzică
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 06 Noi 2006 01:00:46    Titlul subiectului: 65822

Sambata asta am vazut o premiera in viata mea. Am fost cu 62 de la Lujerului la Piata Veteranilor. Eram la usa 1. La usa a doua scandal, o tipa i-a spus unui tip ca ii baga mana in buzunar. Asta mai era cu doi insi si a inceput sa zbiere la ea. Cineva l-a intrebat de ce zbiara la ea. A inceput sa il injure si pe asta. La care toata lumea a inceput sa il injure si era sa iasa cu linsaj. Pana la urma cei trei au coborat. Nu bag mana in foc ca erau suti, dar este prima oara cand vad lumea solidarizandu-se. Poate se mai desteapta si romanul si nu mai este asa las...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Joi 09 Noi 2006 23:50:59    Titlul subiectului: 65955

Eu cred ca de departe cel mai rau se sta la igiena.
De multe ori dimineata ma dau jos din troleibuz si iau altceva pentru ca se suie o tanti, un nene, un cersetor, un ceva care nu s'a mai spalat de muuuuuuuuuuulta vreme.
In rest nici nu mai conteaza inghesuiala, ghionturile, certurile, muzica, sirenele, asteptarea... cu jegul nu te pui. Ca exemplu, esti in tramvai si se suie un "sihastru" fara varsta, poleit in slin, cum sa pui mana pe el sa'l zvarli afara?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 10 Noi 2006 11:56:23    Titlul subiectului: 65966

O data cand mergeam pe 330 un sofer a dat afara din autobuz in suturi un aurolac care se urcase in fata, ca ajunsese mirosul la cabina si nu mai suporta si i-a facut pe calatori cu ou si otet, i-a intrebat de ce nu l-au dat afara, daca nu au simtiti mirosul etc
Vara este teroare, din pacate multi calatori (nu ma refert strict la aurolaci) sunt certati cu apa si sapunul. Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Vin 10 Noi 2006 13:36:17    Titlul subiectului: 65985

Exista pe vremuri pe linia 300 un personaj de acest tip, destul de greu, ca sa nu spun solid, dar cu o privire de idiot si in aparenta inofensiv prin comportament, dar cred ca sapun nu mai vazuse demult.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 16 Noi 2006 22:03:32    Titlul subiectului: 66335

Hai sa va povestesc o faza: am un coleg care a fost paznic la Hunter VIP acum mai multi ani. Boss-ul de la Hunter VIP isi parcase masina pe Carol, langa bordura. Vine unul cu troleibuzul, da peste masina astuia si-i rupe oglinda, apoi pleaca mai departe.
Colegul intra in magazin si-si anunta seful ca unul cu troleibuzul a dat peste masina lui. Asta se duce, isi urca masina mai pe trotuar, si suna la RATB. Totul f rapid. Tipul cu troleul isi debarca pasagerii pe undeva prin centru si se intoarce la locul faptei.
Si da-i cu ancheta... A trebuit sa plateasca oglinda omului, o caruta de bani, chiar daca si ala, bezmetic, isi lasase fieratania prea in strada. Dar a fost culpa soferului de troleibuz ca a parasit locul accidentului.

Si cu sefu a fost cam la fel: a oprit la semafor in fata la Lira. A venit un tampit cu tramvaiul in viteza (desi semaforul era pe rosu) si i-a rupt oglinda. Dupa care, tot vatmanul a fost cu gura mare, ba au mai coborat si niste neica nimeni din tramvai sa-i tina partea. Daca respectivul vatman ar fi fost mai atent si ar fi claxonat cand se apropia de intersectie, toata treaba s-ar fi rezolvat civilizat si amiabil. Dar asa sunt unii mai smecheriti...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Joi 16 Noi 2006 23:00:06    Titlul subiectului: 66342

ionut80_mail a scris:
Dar a fost culpa soferului de troleibuz ca a parasit locul accidentului.
Mai curand suna ca a fost de vina pentru ca s'a pus cu hunter vip. Este o problema de idiotenie pe care nu stiu daca actualul cod rutier a rezolvat-o: daca ai baut, dar mergi regulamentar, iar altul trece pe rosu si te loveste, esti vinovat. Altfel spus, ma apuc sa-mi urmaresc dusmanii, ii prind ca au baut si intru cu maxima viteza in ei, dupa care, in caz ca scapa ei, dar nu si alti ocupanti ai masinii, ii spun in stil Caragiale, dupa ce procesul verbal ma absolva de vina pe motiv de alcoolul lui: "... eu i-am lovit, manca-le-ai coada".
ionut80_mail a scris:
Daca respectivul vatman ar fi fost mai atent si ar fi claxonat cand se apropia de intersectie, toata treaba s-ar fi rezolvat civilizat si amiabil. Dar asa sunt unii mai smecheriti...
Corect, claxona, dupa care deschidea geamul si ii umplea frigiderul. Civilizat si amiabil, dar sigur, fara accident.
Problema este in felul urmator: e prea multa violenta in orasul asta si asta pentru niste masini. Am fost in tari in care oamenii nu se grabesc si nu se enerveaza asa si asta e mai bine. Nici nu vor sa intre in "structuri europene", dar nici n'au nevoie. De ce sa se grabeasca si sa-si rupa gatul in accidente ? Au intarziat ? Asa a vrut Dumnezeu !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 17 Noi 2006 09:24:40    Titlul subiectului: 66351

Uite, că se discută de civilizație: în Suedia, firește, vroiam să fac și eu poze la autobuze, tramvaie. Stăteam pe trotuar, normal, așteptând să apară câte un vehicul. Ei, șoferii de autoturisme, când mă vedeau pe marginea străzii, credeau că vreau să trec și opreau la 5-6 metri de mine, făcându-mi semn să trec!! De câteva ori a trebuit să le fac semn să treacă ei, că eu nu traversez!!! Deja mă simțeam prost, că prea opreau mulți... Mi-era și rușine de civilizația lor, am preferat să mă dau mult în spate pe trotuar și să ies la poză doar când ajungea vehiculul în stație... În stații, când făceam poze, nimeni nu mi-a zis nimic, ba unii vatmani/șoferi așteptau să vadă dacă nu cumva vreau să mai și urc după ce am făcut poza... Deja începea să mi se pară exagerată politețea lor, probabil suntem încă departe rău în pădure...
N-am avut probleme pe nicăieri pe unde am fost, nici în Ungaria, nici în Austria, nici în Germania, nici în Danemarca, nici în Suedia. Singura problemă a fost cea din Norvegia, însă și aia cred că a fost un caz izolat.
Ca impresie personală, cea mai civilizată țară, în toate privințele, mi s-a părut a fi Suedia, urmată îndeaproape de Danemarca. Germania și Austria mi s-au părut a fi mult mai în spate, ca să nu mai vorbim de Ungaria, aceasta fiind oricum peste noi, dar mult în urma țărilor civilizate. O impresie neplăcută mi-a lăsat Norvegia, țară care nu e în UE, și treaba asta se vede. În toate celelalte țări n-am văzut urmă de cerșetori, în schimb zona gării din Oslo era plină de țigănoși, pe care îi bănuiam, cel puțin pe unii, a fi români, nesimțiții... Întreaga atmosferă din Oslo mi s-a părut cam stranie, nu știu de ce am avut senzația existenței unei dictaturi, lucrurile noi și moderne păreau făcute la repezeală... de altfel se spune că până acum vreo 20 de ani, când s-au descoperit rezervele de petrol în mare, de pe urma cărora a profitat imens, Norvegia a fost o țară săracă (probabil față de restul țărilor din zonă, nu față de noi...) în care principala îndeletnicire era pescuitul. Acum păera și țara cea mai scumpă, tocmai din cauza exploziei nivelului de trai de pe urma sumelor imense de bani obținute din petrol...
Oricum, o fază care sper să vă amuze și pe voi: prețurile produselor în Suedia sunt mult mai mari decât cele din Danemarca, așa că rudele mele (bine, nu numai ele, firește) făceau "naveta" cu feribotul în Danemarca pentru a-și face cumpărăturile... Plus că mie mi s-a părut tare straniu ca după intrarea în Austria să nu mă întrebe nimeni de pașaport măcar... practic până în Suedia treceam "granițele" fără să-mi dau seama... Embarassed
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adrianp



Data înscrierii: 26/Iun/2006
Ultima vizita: 15/Mar/2007
Mesaje: 19

MesajTrimis: Vin 01 Dec 2006 22:21:57    Titlul subiectului: vsdvsd 67459

Astazi in tramvaiul 21 in jur de ora 20:30 am nimerit un vagon pe care calatorii cred ca il confundasera cu o ghena de gunoi...dar nici macar, ca si in ghena pui in tomberon...mai degraba o groapa de gunoi, deoarece pe toata podeaua de la un capat la celalalt puteai sa gasesti de la plastice, hartii pana la resturi de mancare, servetele, coji de seminte etc...si noi vrem tramvaie noi sa aibe ce sa murdareasca niste nesimtiti Sad
emil1980 a scris:
Vara este teroare, din pacate multi calatori (nu ma refert strict la aurolaci) sunt certati cu apa si sapunul. Mad
Din pacate si iarna este la fel...cand toti nespalatii (in gen oamenii strazii) imbratiseaza aerotermele de pe troleibuze Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
metrou.usor



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 02/Mar/2007
Mesaje: 536
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 01 Dec 2006 22:25:04    Titlul subiectului: 67460

adrianp a scris:
Astazi in tramvaiul 21 in jur de ora 20:30 am nimerit un vagon pe care calatorii cred ca il confundasera cu o ghena de gunoi...dar nici macar, ca si in ghena pui in tomberon...mai degraba o groapa de gunoi, deoarece pe toata podeaua de la un capat la celalalt puteai sa gasesti de la plastice, hartii pana la resturi de mancare, servetele, coji de seminte etc...si noi vrem tramvaie noi sa aibe ce sa murdareasca niste nesimtiti Sad
Ar fi bine sa fie doar intr-un vagon al tramvaiului 21 mizeria aia. Dar e generala treaba, de la Mertane pana la DACuri toate mijloacele de transport au de suferit. Nu mai zic vehiculele care ajung in depou umplute cu voma Evil or Very Mad . Am avut neplacerea sa merg de 2 ori in 2 saptamani cu astfel de vehicule si ajung la parerea ca DACurile ar trebuii pastrate si facute cursa speciala pentru toti nenorocitii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Diverse (Bucuresti) Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
Pagina 2 din 10

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community