Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Controlorii STB (RATB). Pro si contra
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 13 Noi 2006 13:59:29    Titlul subiectului: 66131

În lege exista o portiță, care prevedea că presupusul contravenient poate să solicite controlorului să consemneze în formularul de amendă că se obligă (contravenientul, desigur Laughing )să plătească jumătate din minimul amenzii în termen de 48 de ore. Și ai două avantaje: unul, că plătești doar jumătate, altul că mai câștigi ceva timp să te gândești ce ai de făcut.
Dar majoritatea controlorilor, în marea lor nesimțire caracteristică, "uită" să-ți amintească de acest aspect. Cine are ocazia, îl rog să noteze cuvânt cu cuvânt aceste paragraf din textul expus pe spatele unor cabine de șofer.
Un alt aspect este legat de atitudinea tip "șapte-clase-la-fără-frecvență" a acestor controlori, mulți dintre ei cam tuciurii și cu niște fețe ce-mi par uneori cunoscute de la "Poliția în acțiune". Pe lângă faptul că fac o mulțime de abuzuri împotriva fetelor, femeilor și oamenilor în vârstă, sunt suspect de "prietenoși" cu triburile de cerșetori sau ciorditori, pe care călătorii obișnuiți îi știu pe de rost, în schimb poliția asta care consumă banii degeaba, se face că nu-i cunoaște...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 13 Noi 2006 20:03:34    Titlul subiectului: 66142

Acum un an eram in 42, pe Bulevardul Expozitiei, eram doar 3 insi in tramvai si la un moment dat s-au urcat 6 controlori care ne-au verificat "la sange".
Cam mare desfasurarea de forte pentru trei bieti calatori Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adrianp



Data înscrierii: 26/Iun/2006
Ultima vizita: 15/Mar/2007
Mesaje: 19

MesajTrimis: Joi 07 Dec 2006 15:41:29    Titlul subiectului: 7k76k 67712

astazi o intamplare care m-a lasat masca...se urca trei controlori in autobuzul 331 la statia "Liceul I.L.Caragiale", controlori vazuti des pe aceasta linie (ma refer la pers respective). Cand intreaba vreo 2 tineri cam de 25 de ani de bilet acestia neavand bilete incep sa riposteze...controlorii ridica tonul, cer buletinul, spun ca merg la sectie dar nici una nici doua tinerii incep sa ii ia la bataie pe acestia...busituri...tranteli ...dat cu capul de geam...ba mai mult un tanar a vrut sa isi bage mana in ochiul controloarei...la statia A.S.E am fost obligati sa coboram in autobuz ramanand doar tinerii alaturi de "victime" (controlii stateau cumva peste ei sa ii tina imobilizati pe scaunele din dreptul usii mijloc), iar autobuzul a plecat spre cea mai apropiata sectie de politie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 15 Dec 2006 11:42:13    Titlul subiectului: Controlorii RATB si amenda 41359

Asta vara, avand abonament pe toate liniile, am luat troleibuzul 92 o statie, pana la Titan. In troleibuz, o controloare cere sa-mi vada abonamentul sau biletul. Spre ghinionul meu, nu aveam la mine decat banii si abonamentul de metrou (eram in sort si nu avam portofelul la mine, am zis ca pentru o statie nu am eu ghinionul sa dau de control).
Ii spun controloarei sa-mi faca proces verbal cu datele date de mine, si ma duc eu cu abonamentul sa-l anuleze. Ea nu si nu, ca daca o mint, ca ma duce la sectie pentru recunoastere (92 trece pe la sectia 12). Deoarece eram cam grabit (daca intarziam, nu mai intram la servicele unde fac practica si mai aveam o absenta), am zis ca platesc pe loc, ca sa ma lase-n pace. Achit 40 RON, spun numele sa-l treaca pe chitanta, le dau banii si plec (de admirat ca nu au vrut 10 RON fara chitanta).
Saptamana urmatoare ma duc la relatii cu clientii, pe Serban Voda parca. Completez contestatia, fac copie dupa abonament, chitanta etc si cica sa astpet. Asta era la jumatea lui iulie.
Primesc in septembrie citare sa ma duc la tribunal, dar cu mentiunea ca judecata se poate face in lipsa. Nu ma duc.
Astazi primesc instiintarea ca parata trebuie sa restituie 40 de RON reclamatului (eu), pentru ca chitanta nu are valabilitate fara actul constatator al contraventiei (procesul verbal). Asta ca aviz amatorilor, chitanta fara proces verbal = neregula!
Faza marfa e ca sedinta a fost pe 22-09, cu 15 zile pentru recurs, si eu am primit instiintarea abia azi, 15-12 2006.
Mai ramane sa ma duc pe Dinicu Golescu nr 1 sa iau banii.
Acum spune-ti si voi, e frumos sa te porti asa cu clientii? Mai ales ca era clar ca sunt student, si deci am abonament gratuit.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Dec 2006 19:22:18    Titlul subiectului: 41601

Traiasca birocratia. Ajung azi la serviciul Contencios si aflu cu surprindere ca la 15 zile dupa primirea hotararii judecatoresti trebuie sa ma duc la judecatorie, sa platesc taxa si sa primesc o stampila cum ca hotararea e definitiva. Sper ca nu o sa platesc 50 ron ca sa recuperez 40!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
minimal



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 30/Ian/2010
Mesaje: 20
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Dec 2006 10:52:54    Titlul subiectului: 41637

Pai tu esti singurul vinovat.
1. De unde sa stie controloarea ca ai abonament acasa, abonamentul trebuie purtat asupra ta, la fel ca si buletinul.
2. Nu trebuia sa platesti suprataxa daca stiai ca ai abonament, era mai simplu sa mergi la politie. Controloarea avea dreptate, puteai sa-i oferi niste date false de identificare...
3. Scria pe fruntea ta "student"? Nu era deloc clar si oricum si studentii trebuie sa aiba abonament valid, care se deconteaza ulterior la facultate.
4. Ai ajuns sa te lovesti de birocratia din sistemul juridic din Romania, numai pentru ca erai in sort si nu aveai portofelul la tine.. data viitoare sa fii mai atent.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 14 Ian 2007 12:21:58    Titlul subiectului: 43691

Pe linia studenteasca, 601, de la Crangasi la eroilor parca, studentii circulau GRATIS, conform regulamentului RATB. Nici macar nu urcau controlori pe portiunea aia. De aia se si numea linie studenteasca, nu?
Eh, departamentul comercial al RATB, in inteligenta lor, au crezut de cuviina sa scoata aceasta facilitate, insa nimeni nu a anuntat chestia asta (macar un afis in autobuz cu o luna inainte) si acum stau la panda. E ca si cum ar pune politia limitare de 50 de km/h pe o bucata de autostrada, si la 10 metri de semn, ar pune un radar. Nu mai mentionez faptul ca de la Crangasi pana la Cotrceni nu e nici un chiosc de bilete (daca nu ai abonament, nu ai de ales decat sa faci blatul, nu?).
Insasi faptul ca studentii deconteaza abonamentele ii pune in pozitia de a fi cei mai fideli clienti ai RATB, spre deosebire de pensionari care nu deconteaza nimic (decat indirect, prin subventia primariei). Si totusi, daca in autobuz e un om sub 30 de ani, e primul vizat de controlorii care se urca. Oricum, s-ar putea ca in zilele urmatoare sa vedeti controlori batuti si dati jos din autobuz (daca tot umbla cate 2, poate dau de niste baieti mai de la tara).
Daca tu te-ai urca pe o linie cu abonament pe liniile urbane, si aflii de la controlor ca linia a devenit preorasesneasca si abonamentul tau nu e valabil pe ea, nu te-ai oftica?
Nu uitati ca indicativul liniei 601, fiind in zona 6xx zice ca totusi inca nu e un autobuz obisnuit.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alch3mist



Data înscrierii: 22/Mai/2006
Ultima vizita: 09/Mar/2007
Mesaje: 101
Locație: Bucuresti 4 (Piata Progresul)

MesajTrimis: Vin 19 Ian 2007 06:10:41    Titlul subiectului: 44176

Kaleun a scris:
Daca tu te-ai urca pe o linie cu abonament pe liniile urbane, si aflii de la controlor ca linia a devenit preorasesneasca si abonamentul tau nu e valabil pe ea, nu te-ai oftica?
Nu uita ca indicativul liniei 601, fiind in zona 6xx zice ca totusi inca nu e un autobuz obisnuit.
Eu nu le-as lua apararea studentilor si elevilor care fac blatul. Inainte de toate, la ghiseu platesc doar jumatate din abonamentul pe toate liniile (maxim 20 RON pe liniile urbane), deci suma este mai mult decat accesibila, avand in vedere cat i-ar costa daca ar composta bilete zilnic. Ca se deconteaza dupa 1 luna sau peste 1 luna, e partea a doua...ideea e ca SE DECONTEAZA, cine chiar nu isi permite sa dea 20 lei pe luna pe transport, sa ceara "cu imprumut" de la parinti si sa ii returneze la momentul decontarii Rolling Eyes . Singurul caz in care le-as lua apararea ar fi atunci cand raman necontrolate si NEAMENDATE (nu aplic prezumtia de nevinovatie aici) anumite persoane care pesemne au stat prea mult la soare si s-au bronzat in exces, persoane de care controlorii se feresc ca incornoratul de tamaie... Evil or Very Mad
Pe de alta parte, ca sa se evite acest du-te-vino al banilor, din care unii isi mai trag unele comisioane pe traseu, s-ar putea face si pentru studenti un abonament valabil 1 an de zile, eliberat la inceputul anului universitar doar la unele ghisee RATB, cum se face in cazul pensionarilor.
Intrebare intrebatoare: dispozitia prin care Primaria Capitalei deconteaza si cele 50 de procente din pretul abonamentului a fost emisa pe timpul primarului Ciorbea, prin 1996-1997, si a fost aplicata atat pentru studenti, cat si pentru elevi (cel putin pana am terminat liceul, in 2001, am beneficiat de returnarea banilor pe abonamentele RATB). Liceenilor de azi li se mai deconteaza abonamentele ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Liviu1983



Data înscrierii: 06/Iun/2006
Ultima vizita: 29/Feb/2024
Mesaje: 72
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Mie 24 Ian 2007 10:13:28    Titlul subiectului: Controlorii RATB. Pro si contra 44546

Pana azi dimineata, ii priveam pe controlori ca pe niste simpli angajati pe o functie care are si riscurile ei si care provoaca retinere in randul calatorilor.
Azi-dimineata. Linia 232, portiunea Aparatori-Turnu Magurele. Trebuia sa ma intalnesc cu sora mea, care venea cu 232 la capatul de la Obregia. Vine, dar pe jos. De ce? Pentru ca au prins-o controlorii spune ea mai mult plangand. Nu merge decat rar cu RATB-ul, dar de fiecare data foloseste bilet. Pai nu ai compostat? zic eu. Ba da, dar biletul meu avea 5 gauri facute de compostor, iar cand au venit controlorii si au compostat biletul lor a facut 6...zice sora mea. Ti-au dat cele doua bilete, al tau si al lor? Da.
Biletul controlorilor nu numai ca nu avea 6 gauri, dar era IDENTIC cu cel compostat de sora mea. Adica ce facusera pungasii: stiau ca trebuiau sa fie 5 gauri, i-au aratat sorei mele un ALT bilet cu 6 gauri dar si celorlalti calatori din jur care erau si ei contrariati caci o vasusera compostand si au amendat-o. Nici nu mai poti sa mergi sa faci scandal. De ce? Ti se va puna placa: Ati schimbat biletul! Nu avem decat biletul pentru care s-a dat amenda, scrie ceva pe el nu stiu ce si un bilet ALB, parca decupat dintr-o fila A4, al controlorilor, IDENTIC .

Stiam ca pe aceasta portiune de traseu sunt numai controlori BANDITI. Caci asta e cuvantul. Trebuie sa fi fost un Josefini acel controlor, numai asa ar fi putut manevra cu subtilitate biletele cu 5 sau 6 gauri. Mama mea a fost amendata odata pentru ca a compostat din greseala nu tot biletul ci numai partea de sus, nu bagase bine biletul. Iar altadata, controlul a amendat-o pentru ca avea un bilet cu 4 gauri in loc de unul cu 3 desi mama mea si acum spune ca biletul compostat de ea avea 3 gauri. Tot schema cu schimbatul tichetelor. Ghiciti linia?
Sunt multe cazuri din acestea si banditii isi aleg bine victimele. Au avut noroc ca nu eram eu cu sora mea. Cum sa compostezi si sa vina ei cu alt bilet si sa te amendeze ca al tau nu e bun? Deci linia 232, in jurul orei 9.30, zona Turnu Magurele.

Ce-a mai spus controloarea? Mai bine imi platiti MIE pe loc 40 lei pentru ca daca va intocmesc constatare va trebui sa platiti 150... Shocked
Si inca ceva...ocupata cu intocmirea constatarii i-au cazut din geanta o stiva de bilete...compostate... Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 24 Ian 2007 13:29:32    Titlul subiectului: 44551

Daca sora ta are numai chitanta de amenda, nu si procesul verbal de constatare, sa mearga in Serban Voda, la serviciul comercial RATB sa conteste amenda. Eu am fost intr-o situatie asemnatoare, si am avut castig de cauza in instanta. Chitanta trebuie sa aiba si nr de legitimatie al controlorului
Daca a primit amenda, de ce nu a venit cu autobuzul? Chitanta de amenda serveste de abonament pe ziua respectiva. Javrele naibii, s-au luat de o fata si au intimidat-o, cum fac mereu dealtfel. Sau au luat banii direct fara chitanta?
Daca ai abonament, mergi o vreme pe linia aia pana ii gasesti pe controlori, si pana sa scoti abonamentul le ceri: legitimatia, buletinul, ordinul de servici vizat la zi etc pana se satura si nu mai controleaza pe nimeni in tot autobuzul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Mie 24 Ian 2007 14:13:50    Titlul subiectului: 44554

Eu am cerut doar legitamatia, pentru ca nu era pusa la vedere, si nu era sa stiu daca tipul e controlor sau nu. A inceput sa ma certe ca ma amendeaza, chiar am cerut, macar o sa am la ce sa cer despagubire. In final s-a lasat, si a coborat din autobuz. A 2-a zi deja era in uniforma si avea legitimatia la gat. Twisted Evil
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Liviu1983



Data înscrierii: 06/Iun/2006
Ultima vizita: 29/Feb/2024
Mesaje: 72
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Mie 24 Ian 2007 14:28:49    Titlul subiectului: 44555

Kaleun a scris:
Daca a primit amenda, de ce nu a venit cu autobuzul? Chitanta de amenda serveste de abonament pe ziua respectiva. Javrele naibii, s-au luat de o fata si au intimidat-o ,cum fac mereu dealtfel. Sau au luat banii direct fara chitanta?
Nu a platit amenda pe loc, ci i s-a intocmit constatarea, care trebuie platita in 48 h. Chiar trageau de ea, spunandu-i ca mai bine plateste pe loc, pentru ca daca i se intocmeste constatare va plati 1.500.000 lei vechi. Bineinteles, platea fara chitanta...Asta e, au ochit-o din prima de cum s-au urcat in autobuz, nu parea genul de om care sa mearga cu RATB-ul si au pacalit-o . E greu acum sa depuna contestatie. Are biletul compostat si cel pe care l-au compostat controlorii, identice, insa nu am nicio dovada ca cel al controlorilor a fost compostat chiar de ei, iar raspunsul va fi mai mult ca sigur ca l-am compostat ulterior. Pe cel al meu e o semnatura ceva, dar celalalt e imaculat.

Oricum, se speriase ca va trebui sa plateasca un milion jumate, cum i-au impuiat aia capul. Din ce stiu e numai 40 lei noi, daca platesti in 48 h.
Asta se numeste inselaciune. Sa schimbi biletul bun cu altul. Probabil vor sa-si scoata parleala cat mai pot ca de cand cu cardurile, mai greu...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 24 Ian 2007 15:08:03    Titlul subiectului: 44559

Păi faza cu schimbatul biletelor e "clasică". D-aia eu vă recomand să nu dați biletul vostru, compostat, din mână. Dacă controlorii îl solicită, îl PREZENTAȚI, nu îl DAȚI! Nu știu să scrie undeva că trebuie să îl dați, ci doar să îl prezentați! Și dacă încearcă să vă intimideze, nu ezitați să ripostați, pentru că majoritatea sunt d-alde 7 clase, ajunși controlori fiindcă se ocupaseră toate posturile de "badigarji"... Laughing Cereți-le să se prezinte și să se legitimeze, fără nici o reținere. Notați-vă datele lor și nu ezitați să-i reclamați, sunt unii pe care-i știu după moacă, umblă numai în găști și se leagă de fete și femei, dar țiganilor (de-ai lor) nu le zic nimic...

Ultima modificare efectuată Catalin Ghita la Joi 25 Ian 2007 09:20:27, modificat de 3 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhimede



Data înscrierii: 28/Aug/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2007
Mesaje: 57

MesajTrimis: Mie 24 Ian 2007 20:40:47    Titlul subiectului: 44588

Care sunt de fapt criteriile de selectie si angajare ale controlorilor? (daca exista...). Li se face un scurt curs, ceva, de civilizare? Poate ar trebui sesizat RATB in scris sau dati in judecata pentru abuz...
_________________
sin(x) < x < tg(x), 0 < x < pi/2
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Liviu1983



Data înscrierii: 06/Iun/2006
Ultima vizita: 29/Feb/2024
Mesaje: 72
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Joi 25 Ian 2007 17:37:09    Titlul subiectului: 03 44671

Tocmai citeam acum ceva zile ce batalie se da pe locurile de controlor RATB...deh, meserie banoasa .
Eu nu am avut niciodata probleme cu ei, poate si pentru ca am avut abonament. Si daca tot am vorbit de schimbatul biletelor pe care le fac controlorii, azi cineva mi-a povestit ce-a patit intr-un 76. Tot asa, i-a dat controloarei biletul compostat, dar nu a mai fost atent la ce facea ea. A schimbat biletul bun cu altul si i-a spus amicului ca nu e bun, amenda...faza tare acum vine. Amicul compostase un bilet rosu iar controloarea avea in mana unul albastru... Twisted Evil . Au mai fost perioade, chiar de curand, cand mai circulau in paralel bilete de culori diferite. Comentariile sunt de prisos, doar ca a iesit scandal si amenda nu s-a mai platit...Wink
Referitor la amenda de ieri. A fost sora mea la Serban Voda, unde i s-au dat sperante ca daca depune o contestatie, amenda poate fi anulata. Aici vine insa beleaua. Ce se intampla daca nu e acceptata contestatia? Pai 1.500.000 amenda. Nu se suspenda perioda achitarii amenzii pana la rezolvarea contestatiei. Daca nu platesti pana maine se face 80 lei noi, apoi 150... Dar mi se va da dreptate sigur intreaba sora mea? Nu pot sa va garantez nimic...
Deci, depui contestatie, iar daca nu se aproba vei plati 1 milion jumate. Pentru ca ai circulat corect cu RATB-ul...
@Kaleun, vad cu tu ai depus contestatie si ti-ai recuperat ulterior banii de amenda...adica pot sa platesc maine 40 de lei sa ma asigur ca nu imi vine pe urma 150 si dupa aceea sa-mi recuperez banii printr-o contestatie? Se merita? Adica tie ti-a mai ramas ceva din cei 40 de lei, dupa ce ai platit taxele de rigoare?
Inca ceva..."Nr. serv. controlor bilete 90764" de pe constatare este identificarea acelei controloare?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 25 Ian 2007 17:43:16    Titlul subiectului: 44673

Liviu1983 a scris:
mai circulau in paralel bilete de culori diferite
Și circulă și acum... plus că mai sunt oameni care le-au cumpărat mai de mult și le folosesc acum...câtă vreme au costat 1,1RON pot fi folosite.
Probleme nu am avut nici eu... decât odată când o controloare grasă era pornită să mă amendeze cu 300.000 (atât era atunci) pentru că nu aveam carnetul de elev la mine... bineînbțeles, plătiți pe loc că alfel e ,,vreun milon" amenda. Cu chiu și vai a acceptat să se uite la buletin și să-mi returneze abonamentul... îmi găsise mie nod în papură că nu am carnetul la mine. Bineînțeles, de țiganii de la mijlocul vagonului (era un V3A-93 pe linia 41) nu s-a luat.

Cu numărul respectiv se poate idnetifica controloarea. Numai că există riscul ca legitimația să fie falsă sau să fie nevizată.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Joi 25 Ian 2007 18:19:51    Titlul subiectului: 44676

Problema cu controlorii e veche de tot. Daca amenda ar fi mai mica (de 5 ori valoarea cursei) lupta pentru ciubuc n'ar mai fi asa acerba si nici nu s'ar mai lasa cu victime (desi mai iau si controlorii bataie, bat si ei de rup, am vazut oameni absolut inofensivi lasati fara simtire, dar asta e alta discutie). La o amenda de 6 lei ce sa te mai iei la harta? Si cat ciubuc sa dai? 3 lei? Un controlor baga la buzunar intre 50 si 80 de lei pe zi, la o medie de 60x20 de zile=1200 lei. plus vreo 500 salariu (cred), iata 1700 de lei, rotund vorbind, 500 de euro. In definitiv, mananca si ei o paine, nu?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
RobertC



Data înscrierii: 29/Mai/2006
Ultima vizita: 26/Iul/2009
Mesaje: 178
Locație: Bucuresti 4 (Obregia)

MesajTrimis: Joi 25 Ian 2007 18:47:02    Titlul subiectului: 44678

Acier a scris:
Problema cu controlorii e veche de tot. Daca amenda ar fi mai mica (de 5 ori valoarea cursei) lupta pentru ciubuc n'ar mai fi asa acerba si nici nu s'ar mai lasa cu victime (desi mai iau si controlorii bataie, bat si ei de rup, am vazut oameni absolut inofensivi lasati fara simtire, dar asta e alta discutie). La o amenda de 6 lei ce sa te mai iei la harta? Si cat ciubuc sa dai? 3 lei? Un controlor baga la buzunar intre 50 si 80 de lei pe zi, la o medie de 60x20 de zile=1200 lei. plus vreo 500 salariu (cred), iata 1700 de lei, rotund vorbind, 500 de euro. In definitiv, mananca si ei o paine, nu?
Ca un fapt divers, in Stuttgart costul unei calatorii depinde de lungimea acestea (nr. de zone) si poate costa intre 1,40 euro si 4,80 euro. Daca imi iau un abonament de o zi pe toate zonele ma costa 10,50 euro. Amenda este aceeiasi indiferent ca ai mers o statie sau de la un capat la altul: 40 euro. Asa ca si la nemti valoarea amenzii este mult mai mare decat a calatoriei.
_________________
Degeaba se schimba parcul de vehicule, daca numarul lor scade Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 25 Ian 2007 20:13:59    Titlul subiectului: 44684

Pana acum nu am platit nimic, nici o taxa. Urmeaza sa platesc vreo 2 sau 3 RON taxa de punere in executare a hotatararii judecatoresti. Insa pentru asta trebuie sa am timp.
Iata ce mi-a zis cineva pe un alt forum:
Citat:
Sedinta a fost pe 22.09.2006, adica atunci a fost infatisarea in sedinta publica si tot atunci s-a pronuntat respectiva sentinta, care urmeaza sa fie redactata si comunicata partilor. Redactarea dureaza in general cam intre o luna si o luna jumate. La tine din pacate a durat aproape 3 luni.
Termenul de recurs de 15 zile curge de la data la care tu primesti hotararea judecatoreasca, nu de la data la care s-a pronuntat.
Ce trebuie sa faci tu la judecatorie se numeste investire cu formula executorie, adica iti pun niste stampile prin care se certifica ca respectiva hotarare este definitiva si irevocabila. Daca zici ca ai primit hotararea pe 15.12 atunci te duci degeaba pe 28.12 la judecatorie, pentru ca nu s-a scurs termnul de 15 zile in care se poate face recursul.
Eu te statuiesc sa te duci la Judecatorie, ca sa fi sigur cam pe 10.01.2007, pentru ca recursul poate fi trimis si prin posta, adica se poate pune (in cazul tau) la posta si pe 30.12.2006.
Taxele sunt mici: un timbru fiscal de 0.15 lei si parca 2 lei platiti la CEC. Te duci la judecatoria respectiva si sunt afisate acolo.
Cel putin la amenzile de circulatie, pana la solutionarea contestatiei , plata amenzii se suspenda. Daca la RATB nu e asa, zic sa platesti cat mai repede si mai putin, si depui si chitanta odata cu contestatia. Important e sa stii si ce controlori au dat contraventia, sa aiba numele si nr legitimatiei trecute pe PV.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhimede



Data înscrierii: 28/Aug/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2007
Mesaje: 57

MesajTrimis: Joi 25 Ian 2007 20:45:50    Titlul subiectului: 44689

Dar nu exista vreun fel de controlori ai controlorilor? Sau sunt si aia la fel?...
Poate ca prestatia controlorilor ar trebui incriminata public prin comunicate remise presei atunci cand sunt date certe despre asemenea incidente. Cainii latra, caravana trece, s-ar spune, dar este singurul lucru pe care il putem face. Suntem societatea civila, pana la urma, si in timp, cand se aduna multe asemenea rapoarte de abuzuri, putem vorbi de un fenomen amplu, documentat, si sistematic.
De unii singuri, mai mult de scandaluri locale si salvat pielea ad hoc nu putem face; sa ne folosim de faptul ca putem pune cap la cap incidente si le putem prezenta coerent, cu o singura voce.
Ar trebui prezentata problema si cu ocazia intalnirilor care inteleg ca se mai produc cu conduceri de la RATB. Chiar daca nu are efect imediat, in timp creste o presiune. Poate chiar se implica si presa.
Serios, e o nedreptate prea mare ce se intampla ca sa mai rabdam!

_________________
sin(x) < x < tg(x), 0 < x < pi/2
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 26 Ian 2007 08:57:27    Titlul subiectului: 44717

Cât timp nu discutăm cu acte și paragrafe din legi, rămânem la nivel de bla-bla de colțul străzii, murim cu dreptatea în mână. Până acum ceva timp, pe spatele cabinelor șoferilor, în diferite vehicule, erau lipite un fel de postere cu "selecțiuni" din niște Hotărâri care reglementau și activitatea controlorilor. Ei, printre astea eu știu că era un articol care prevedea că dacă achiți pe loc jumătate din minimul amenzii, se rezolvă cel mai simplu. Firește că troglodiții ăștia de controlori, majoritatea, "uită" să-ți mai amintească de acest aspect...
Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă vă uitați la filmulețele care rulează în unele troleibuze, se spune așa: controlorii trebuie să fie în echipe de 2 sau 4, și nu o turmă de tuciurii, uneori puțind a băutură.
Plus că din ce am înțeles, controlorii trebuie să aibă un fel de delegație, valabilă pe ziua respectivă și pe linia respectivă, nu să controleze ei unde vor. Plus că am senzația, fără s-o pot proba deocamdată, că sunt și unii controlori FALȘI. Pentru asta le voi face câteva poze unora d-ăștia dubioși, ca să-i vedeți, poate cineva din RATB le vede meclele de evadați de la Jilava și ne poate confirma sau infirma faptul că sunt și falși controlori. Deci, atenție: nu dați biletele sau abonamntele din mână, le arătați să se uite, dar atât.


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Vin 26 Ian 2007 10:38:06, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Mai/2023
Mesaje: 311
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 26 Ian 2007 09:39:00    Titlul subiectului: 44718

Exista si controlori falsi, se vad dupa faptul cum arata legitimatia, mai cu fereala, sa nu te uiti prea atent la ea. Daca vedeti controlor singur, fara uniforma, si care nu poate prezenta ordin de serviciu vizat pe ziua respectiva, nu le aratati nimic. Daca aveti si gasca cu voi, puteti aplica o batuta preventiva, sub pretextul de incercare de inselaciune.
Exista si controlori pentru controlori. Un coleg de-al meu, avand tatal intr-o functie suficient de inalta in Ministerul Transporturilor, avea si o legitimatie in acest sens. Cand o prezenta, incepeau tuciurii sa faca plecaciuni!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 26 Ian 2007 12:52:46    Titlul subiectului: 44726

Și uite cum era eu să rămân fără film și ,,o să dormi la secție noaptea asta dacă nu scoți filmul". Bineînețeles că nu am scos nimic.
Erau 3 controlori (nu 2, nu 4)... cel care a făcut scandal e în capătul celălalt al vagonului și nu i se vede fața Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Arhimede



Data înscrierii: 28/Aug/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2007
Mesaje: 57

MesajTrimis: Vin 26 Ian 2007 21:00:02    Titlul subiectului: 44785

Iata deci ce putem face: sa-i inregistram, filmam, pozam cu telefoanele, etc. Se vor intimida. Daca fac scandal, ii luam pe ceilalti calatori martori, tipam ca din gura de sarpe, chemam politia, sunam la 112, etc. Adica ei au 4 clase, dar sunt mai isteti ca noi? Wink

HOTARIRE 156 din 23/08/2001

PRIVIND APROBAREA NORMELOR PRIVIND DESFASURAREA TRANSPORTULUI IN COMUN IN MIJLOACELE DE TRANSPORT ALE RATB SI MODUL DE SANCTIONARE A ABATERILOR SAVARSITE

EMITENT : C.G.M.B.

http://www4.pmb.ro/wwwt/legiwww/actenrez.asp

_________________
sin(x) < x < tg(x), 0 < x < pi/2
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Sâm 03 Feb 2007 16:19:20    Titlul subiectului: 75249

Daca este vorba de regulamentul afisat prin vehicule, aceasta are o mai multe probleme. In primul rand, nu este actualizat la moneda actuala, ramanand amenzile de nu stiu cate milioane.
Si iata o formulare interesanta
Hotararea CCMB Nr. 156/2001 a scris:
Art.13- Contraventiile stabilite prin prezenta hotarare se constata si se sanctioneaza prin proces-verbal incheiat de personalul cu atributii de control din cadrul RATB, de delegatii cu imputernicire data prin Dispozitia Primarului General al Municipiului Bucuresti.
Nu am pretentia unei competente juridice de a comenta acest text, dar imi exprim o parere din punct de vedere strict gramatical, care poate fi gresita din punct de vedere juridic, desi nu prea e logic sa fie asa. Din cele de mai sus rezulta ca personalul cu atributii de control al RATB are acest drept, virgula, delegatii cu imputernicire .... Dupa formularea de acolo, putem intelege ca se constata de catre A, B, unde cu A am notat controlorii si cu B delegatii. Pentru ca in limba romana, dar si in altele, o enumerare se incheie cu conjunctia SI sau SAU inainte de ultimul element, nu este clar daca ambele grupuri au dreptul de a constata doar impreuna (SI) sau si separat (SAU). Avand in vedere modul de utilizare a formularii de mai sus, de genul "A participat tovarasul, tovarasa, primul secretar, alte persoane oficiale", putem presupune ca este vorba de SI, adica toti. Altfel spus, controlorii nu pot constata contraventia decat insotiti de delegatii imputerniciti de videni.
Repet, nu cunosc cu exactitate aplicarea acestui text in regim juridic, dar din el eu inteleg ca fie este incomplet si au taiat din el, fie nu poate A sa faca treaba fara B. Razz
Este doar un punct de vedere. Poate cine are mai multa pregatire juridica poate explica acest lucru.
Daca nu ma insel, acest mod de exprimare a fost criticat si de senatorul George Pruteanu, in emisiunea pe care o avea la TVR.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Următoare
Pagina 2 din 12

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community