Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Civilizatia calatorilor si soferilor bucuresteni
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Diverse (Bucuresti)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
fider



Data înscrierii: 31/Mai/2007
Ultima vizita: 10/Oct/2008
Mesaje: 202
Locație: Bucuresti (Vest)

MesajTrimis: Mar 25 Sep 2007 10:22:42    Titlul subiectului: 83033

ionut80_mail a scris:
Și apropo de corectitudine reciprocă: mulți dintre șoferii de autoturisme sau maxi-taxi se salută și își mulțumesc în trafic, dar de atâția ani nu am văzut nici unul de la RATB să facă la fel, decât între ei. Ba dimpotrivă, după ce că dă cu autobuzul peste tine, tot el te înjură!
Gandeste-te putin: conduci 10 ore, vezi o gramada de imbecili care iti intra in fata, care se fac ca nu te vad, care parcheaza in statie, care nu iti dau prioritate, pietoni care traverseaza prin mijlocul strazii, nesimtiti care te injura ca nu i-ai asteptat 10 secunde in plus, calatori care nu stau in statie ci invadeaza alveola si soferul vireaza ca sa nu ii calce, obsesia de a prinde loc si "asaltul calatorilor" de la capatul unei linii aglomerate. Scuza-ma, dar lucrurile astea iti fac praf tot respectul pe care il poti avea fata de cei din trafic in general, si fata de calatori in special. Si astea sunt aspecte despre care nu vorbesti!
Altfel spus, la civilizatia multor calatori, DAC-ul neingrijit era un lux, pentru ei o caruta cu boi era tot ce meritau si inca mai merita, dar ei vin cu pretentii. Tine cont ca acei calatori necivilizati reprezinta cam 60-80% din calatori de multe ori, iar vandalii inca vreo 5%. Pentru cine sa faci ceva bun daca ei il strica in cateva saptamani. Astept sa aud un motiv.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Mar 25 Sep 2007 15:42:56    Titlul subiectului: u56u5656u 83044

Am urmarit acest subiect si de mult vroiam sa raspund la el eu unul nu sunt nici pro dar nici contra RATBului (a fost un timp cand eram unul dintre cei mai "fanatici"aparatorii ai RATBului).Intr-adevar serviciile RATBului s-au mai schimbat si am vazut si soferi si vatmani mai cumsecade dar sunt si unde nu sunt in scumpa noastra societate si unele elemente perturbatoare. Am vazut controlorii care bruscau copiii,soferii care injurau femeii, vatmani care fumau de iti intorceau stomacul pe dos deoarece tot fumul lor se duce in salon. Insa la aceste fapte contribuie si societatea si v-as sugera un mic experiment mental si inchipuitiva ca sunteti sofer pe 139 linia cred ca cea mai famata din Bucuresti si sa-ti vina un minoritar sa te injure de mama ca de ce nu ii deschizi usa in dreptul strazi pe care locuieste si ca daca zici ceva s-ar putea "sa razi cu toata fata"sau sa fiti vatamani si sa vi se traga de-a lungul traseului frana de zeci de ori si acum vine intrebarea cum mai poti sa fi OM si calm si cu zambetul pe buze tot timpul. Nu sunt ei intelegatori cu calatorii nici macar taximetristi care intara intr-un contact mult mai apropiat de calator. Cred ca pentru schimbarea mentalitatii la RATB ar trebui sa se schimbe mentalitatea noastra a romanilor, cum am mai spus avem o mentalitate de huni de asupritori si mereu de nemultumiti stim numai sa jignim dar mare lucru sa ne cerem scuze. Totusi traim cu speranta ca ceva se va schimba in mentalitatea romaneasca, dar cand nu se va stii...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 25 Sep 2007 16:47:15    Titlul subiectului: 83046

Noi ce ar trebui să facem când ne tratează cu dosul un angajat RATB? Să folosim aceeași scuză și să ne comportăm la fel de sălbatic și necivilizat ca el?
Ai descris bine apucăturile de mahala a unora dintre șoferii și vatmanii RATB.
Nu toți care călătorim cu RATB suntem vandali, imbecili, boi sau cum ne mai numești tu.
Până una alta RATB are călătorii pe care-i merită. Respectă și vei fi respectat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fider



Data înscrierii: 31/Mai/2007
Ultima vizita: 10/Oct/2008
Mesaje: 202
Locație: Bucuresti (Vest)

MesajTrimis: Mar 25 Sep 2007 17:09:34    Titlul subiectului: 83047

Fara nici o suparare, dar Romania este departe de a fi o tara civilizata, iar totul pleaca de jos, nu de sus. Pentru ca nivelul de cultura este atat de jos incat doar cu bata se poate face ceva la noi. Am spus, pentru destui dintre oameni, din pacate civilizatia lipseste cu desavarsire. Dincolo de tot misto-ul asta ieftin si aruncatul vinei in ograda altora, totul pleaca de la oamenii de jos, asa cum pleci in viata, in general asa ramai, cizelarea nu prea exista.

Oamenii trebuie sa stie sa aprecieze ce au si dupa pot cere mai mult. Realitatea este ca suntem mult prea toleranti cu bunurile publice: cine nu stie sa le pretuiasca nu trebuie sa le primeasca. Daca lucrurile astea, respectul, le-am corecta de la inceput nu am mai avea de ce sa criticam clasa politica, am avea oricum oamenii care ii meritam.

Cand atatia se uita la bluf-uri si facaturi gen Becali, li se "inchina" lor si "sfantului ban", sunt adeptii bisnitei, prefera smecheriile banoase si fentele, isi pun antena satelit la o cosmelie fara geamuri, imi pare rau, dar nu ii pot cataloga pe nici unii drept oameni. Acestia reprezinta 50-60% din populatie. Merita sa faci ceva pentru ei?

Apropo, cati blatisti avem, cati oameni care fac evaziune fiscala, si asa mai departe...?

De ce avem nevoie de cersetori (cu acordeon, cu 7 frati, samd) pe ei de ce ii platim sa ne ocupe locul si sa ne polueze fonic? Unii cotizeaza si de asta sunt prezenti pe acolo.
Daca se poate, sa incercam sa privim lucrurile pe ansamblu, si nu un fapt destul de colateral. Sa privim macar la investitiile (proaste sau bune) care s-au facut in Bucuresti si care asteapta de ani intregi sa fie facute macar la acel ritm de Dorel prin alte orase si la achizitiile si intretinerea materialului rulant RATB?.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1177
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Lun 15 Oct 2007 14:14:52    Titlul subiectului: 7000 83761

Din ciclul teribilism pe pielea altora (a prostimii): ieri, intre orele 21-22 un tramvai (Tatra) al liniei 25 a fost evacuat datorita prezentei unui gaz iritant, presupus a fi fost eliberat de doi indivizi, la coborarea din vehicul; respectivii au traversat vagonul si la coborare au dat cu spray (probabil ca sa se distreze, nu de alta, la mintea aia lor intunecata...). Incidentul a avut loc in zona Toporasi. Mi-au spus ai mei, care se aflau in tramvaiul cu pricina.
In ziua de azi risti sa ai tot felul de "surprize" in calatoria cu mijloacel de transport public, ca nu stii ce descreierat calatoreste alaturi de tine. (la metrou poate avea consecinte tragice o astfel de "gluma", unde sa mai scapi in tunel si daca se intampla sa zicem pe la mijlocul unei IVA...). Dar si sa inacapa asemena specimene pe mana unuia nedus pe la biserica (majoritatea sunt cam dusi pe acolo, pentru ca stau si se uita, sau se fac ca nu vad).
Nu mai zic de "tineretul de tip nou" fara maniere - cateva specimene s-au suit intr-un 336, unul dintre ei cu piercing tepos in sprancene - sa sperii copiii nu alta, de-i ieseau aluia ca doua cornite taioase prin sprancene. Nu erau prea zgomotosi, al cu "ghimpi" incepuse sa infulece la greu dintro punga cu floricele, din care se mai servea la intervale regulate un alt prieten, de facuse pe jos ca la porci. N-a schitat nici unul dintre ei (din randul calatorilor n-a venit nimeni cu "initiativa" vreun gest, "bai vezi ca faci mizerie pe jos, strange-le", nuuu... cred ca nu era constient ca-i cadea din gura. Probabil ca-si facuse piercing si pe creier dar nu se vedea din cauza parului Very Happy Twisted Evil
Nu se ami pune la socoteala "muzica de fiecare zi" - mici scandaluri cu "de ce te impingi", copii plictisiti carora nu le mai poti intra in voie (tot sambata pe 311, in continuarea "ghimpatului" de pe 336 - de la capat incepuse sa planga un copil ca voia asa si asa, parintele ii face intrun final pofta, dar nu mai e la momentul cand voia copilul si iar pune-te pe plans, nu-i mai intra nimeni voie; Scoala Iancului se suie o familie roma cu multi copii si nu trece mult si incepe circul cu ei - ma gandeam ca incepe distractia, dar au coborat si ei la Iancului.)

Asta e transportul in comun, te poti astepta la orice, nu stii ce terisbilist platitor (?) de bilet ai langa tine sau cu ce microbi te mai alegi de pe urma altora.

_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 01 Noi 2007 01:21:26    Titlul subiectului: 84434

Ieri l-am luat pe 20 de la Clabucet, inspre Piata Presei Libere. Desi a trecut ceva timp de cand tramvaiul a fost deviat, nu mica mi-a fost mirarea cand aproape toti calatorii (vreo 15-poza 1) s-au ridicat si i-au cerut vatmanitei sa deschida usa cand au vazut ca tramvaiul face stanga, si nu merge inainte ca de obicei pe Ion Mhalache. Asta nu ar fi nimic, dar unii dintre ei au inceput sa o injure pe vatmanita, s-o faca vaca si nesimtita, altii au apostrofat-o ca dupa ce ca nu le deschide usa mai merge si incet ca nesimtita Laughing . Acei calatori se pare ca nu vazusera indicatorul de restrictie la 5 km/ora pentru tramvaie. Degeaba a incercat sa ii lamureasca vatmanita pe calatori, acestia incepusera sa vocifeeze in cor la un moment dat. Pana la urma au coborat la prima statie, si dupa ce unii dintre ei s-au mai certat cu vatmanita, urmand un "schimb reciproc de amabilitati" fiecare si-a vazut de drumul lui.
Pe mine ma mira totusi lipsa de informare a calatorilor. Nu este prima oara cand trece ceva timp de la devierea unui traseu, si multi dintre ei habar nu au de acest lucru, si mai reactioneaza si violent.



Captured 2007-10-30 00000.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  80.31 kb
 Vizualizat:  de 14647 ori

Captured 2007-10-30 00000.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 01 Noi 2007 11:50:37    Titlul subiectului: 84446

Pai, e simplu. Nu ii intereseaza. Sa presupunem ca ei nu citesc pe net despre schimbarile RATB...Dar pot sa o faca in ziare, dar in ziare, ei citesc numai paginile de politica si de monden nu si pe cele utile sau de informatii locale.
_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
bercenicity



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 17/Mai/2023
Mesaje: 553

MesajTrimis: Joi 01 Noi 2007 15:02:54    Titlul subiectului: 84472

Totusi, ar trebui ca RATB sa faca mai multe eforturi pentru informarea calatorilor despre devieri gen:
-afise tipatoare (format A3, minim A4) in locuri vizibile in vehicul (langa/pe usi de exemplu)
-aceleasi afise in statiile acoperite
-clasica pagina plastifiata prinsa cu nituri de indicatorul de statie in statiile fara mobilier
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Lun 05 Noi 2007 12:31:01    Titlul subiectului: 84566

Dupa cum am mai spus intr-un topic aferent nu sustin RATBul dar atunci cand s-a suspendat circulatia pe Bd. 1 MAI (Ion Mihalache) la toate statiile din traseu s-au pus acele placute cu hartie plastifiata prinsa in nituri dar "baieti de cartier" pur si simplu le-au sterpelit batandu-si astfel joc de publicul calator. Iar la indicatorul din fata al vagoanelor de pe linia 20 exista o foaie A4 in care este mentionat traseul deviat! Cu cateva zile inainte pe toate vagoanele tramvaielor 20, 24, 42 si 45 erau puse afise de informare cu devierea sau suspendarea temporara a acelor linii. Deci cine este vinovat, publicul calator care nu baga in seama aceste afise!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 26 Dec 2007 20:12:41    Titlul subiectului: 86108

O mare placere a unei anumite categorii de calatori (care are din pacate o pondere ridicata) este ascultatul manelelor la maxim la telefonul mobil. Probabil ca respectivii n-au aflat ca intre timp s-au inventat castile. Cred ca daca mai multi calatori ar lua atitudine impotriva acestor specimene (asa cum s-a intamplat o data intr-un 300) aceste obiceiuri ar disparea incetul cu incetul. Nu toti suntem obligati sa ascultam aceasta poluare fonica in mijloacele de transport in comun.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tom



Data înscrierii: 20/Oct/2005
Ultima vizita: 28/Feb/2008
Mesaje: 604
Locație: Bucuresti; Iasi

MesajTrimis: Sâm 29 Dec 2007 19:23:41    Titlul subiectului: 86228

Incearca sa te iei de ei si vei constata ca nu ei vor fi cu gura mare contra ta, ci restul calatorilor.

Oricum, eu cel putin am castigat o calatorie fara alte manele. In rest putin imi pasa cat m-or fi injurat in gand posesorii de telefon cu manele si pe langa ei ascultatorii fara telefon multimedia Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdanpopescu



Data înscrierii: 20/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 346
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Sâm 12 Ian 2008 12:32:52    Titlul subiectului: 0000 86921

Blocaje care au impiedicat traficul mijloacelor de transportul in comun in orice conditii de vreme si de trafic.
A fost o aglomeratie de nespusa aseara pe linia 300. Asteptam cam 10 minute sa vina un 300 pe o statie care stiu ca e o statie care, de obicei, nu e prea aglomerata. Da, e vorba de statia "Orlando", ora 18.15 cred eu. Asteptase acolo, inclusiv eu, 10 persoane. E ceva anormal pentru ca, de obicei, acolo sta un singur om, sau chiar nimeni. Dupa 10 minute vine un #4518, urmat de nimic. Am urcat, erau putin pasageri in autobuz, dupa care a facut restul traseu in 15 minute. Aglomeratia incepe de la prima statie de intoarcere, capatul Bd. Nicolae Balcescu. Urca mai mult de 50 de oameni (capacitatea totala a unui Citaro e de 106 de persoane, autobuzul a fost aproape plin), dupa care am ajuns in 5 minute la Piata Romana. Asteptase mai mult de 50 de oameni, poate 60, dupa care masina a fost umpluta mai mult ca cifra totala a capacitatea autobuzului, depasind 110 de pasageri. Autobuzul a stat acolo 5 minute, usile nu mai inchide, iar pasagerii incearca sa urca. Pana la urma soferul a reusit sa inchida toate cele 3 usi, dupa care a plecat 3 metri. Acolo autobuzul a stat, asteptand ca masinile care mergeau spre Stefan cel Mare (prin Caderea Bastiliei) sa intre in straduta, care are o singura banda. Masina a ajuns in statia Povernei, asteptase acolo 10 oameni, coboara o singura doamna, iar un barbat a ales sa mearga pe jos catre Piata Victoriei, renuntand sa asteapta inca un autobuz. Inca un minut ca usile sa se inchida. In statia Piata Victoriei, aceeasi aglomeratie de nespusa ca la Piata Romana. A urcat numai 10-15 din cele 40-50 de oameni care asteptase un 300... Cat de nebuni, cred eu, sunt oamenii astia. De ce nu au luat metroul catre Clabucet decat sa stea sub temperatura de -8 grade Celsius asteptand un 300 (sau doua). Restul statii sunt la fel de aglomerate, chiar si opriri precum "Sandu Aldea" sau "Aviator Popisteanu" (ultimele 2 statii). La ultimele 400 de metri de statia Clabucet, capatul 300, era o coada de masini. Soferul a luat pe sinele de tramvai, iar cand am ajuns (in sfarsit Very Happy Twisted Evil ) au sosit, unul dupa altul, 7 autobuze ale liniei 300! Exclamation Twisted Evil Shocked Smile Primele 2 autobuze de dupa #4518 (#4510 si #4193) erau la fel de aglomerate ca #4518, celelalte 2 autobuze (nu stiu ce numere de parc are, am traversat deja bulevardul) erau, in mod miraculos, extrem de goale Shocked , iar celelalte 3 erau "normal".
Dupa "episodul" numit "#4518" sau "Aglomeratia pe 300", am inceput o noua aventura. E vorba de blocajul de pe Grivitei. Dupa 5 minute de la "sosirea" in statia "Clabucet", a sosit un Rocar de Simon UL70 #100 de pe linia 105. Am urcat in acel autobuz, nu era foarte plin, si am facut mai putin de 5 minute distanta "Clabucet-Aviator Popisteanu". Masina face stanga catre Str. Av. Popisteanu, iar un sofer probabil beat al unei Dacie 1310 (ma scuzati) a intrat pe sens opus. Autobuzul a oprit in fata Daciei, soferul injura "colegul" de pe Dacia alba, fiindca el (soferul Daciei) nu a vrut sa dea in spate, cu toate ca Rocar-ul #100 era prins intre Dacia respectiva si alte 2 autobuze ale liniei 105, #125 si #146. Eu am stat in picioare, ascultand "simfonia" injuraturilor ale pasagerilor si ale soferului. Doi baieti care asteptau in statie incepe sa spuna soferului Daciei sa dea in spate ca autobuzul n-are cum sa mearga. Soferul berlinei a stat ca o statuia, iar celelalte pasageri care asteptase in statia incepe si ei "simfonia injuraturilor nr. 2". Dupa 5 minute soferul Daciei a miscat 5 metri in spate, ceea ce nu a fost inca suficient pentru autobuzul sa intre in straduta de 2 benzi. "Simfonia" in autobuz nu s-a oprit, iar masina a miscat inca 5 metri. In sfarsit autobuzul a reusit sa misca, si cand a ajuns in statia un barbat l-a intrebat "de ce nu-l bate pe nenorocitul ala?" (scuzati-ma incaodata). Cei doi baieti mentionate de mai sus au coborat de pe autobuz, si au inceput sa-l bata pe conducatorul Daciei. Apoi am scapat de el (soferul berlinei) si am continuat aventura. Ajungand in Bd. Expozitiei, am fost "salutat" de coada masinii de vreo 200 m. Am coborat in statia "Traian Vasile", dupa care am mers pe jos catre complexul studentesc Agronomie. Pana ce am intrat in poarta complexului, a trecut, pe bulevard, 5 autobuze (#100, #125, #146, #1073 si #1080). Putin mai tarziu au sosit inca 2 autobuze.

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
bogdanpopescu



Data înscrierii: 20/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 346
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Dum 13 Ian 2008 19:54:13    Titlul subiectului: 86975

guest a scris:
O mare placere a unei anumite categorii de calatori (care are din pacate o pondere ridicata) este ascultatul manelelor la maxim la telefonul mobil. Probabil ca respectivii n-au aflat ca intre timp s-au inventat castile.
Pai daca ei sunt niste "incepatori" in privinta folosirii mobilului e logic ca ei nu stie ce inseamna acel aparat care se numeste "casca". Eu sunt total dezacord cu aceasta poluare fonica. Chiar daca RATB-ul ar introduce, in lege, un articol despre "interzicerea ascultarea oricarui tip de muzica la volumul maxim cu exceptia cazului cand calatorul beneficiaza aparat dotat cu casti, altfel, respectivul calator va fi amendat cu x mii de RON", dar nu va lua nicio masura, ascultatul manelelor in mijloacele de transport in comun nu va lua sfarsit niciodata, chiar dupa ce suntem de 10 ani integrati in UE. Pe mine ma ingrijoreaza la fel de mult aceasta "poluare" fonica comparata cu "poluare" propriu-zisa. Eu, un calator care platesc, in fiecare luna, 20 RON (fiind un elev) pentru calatorie nelimitata cu mijloacele de transport in comun, sunt foarte dezamagit de calatorii care nu au platit nici macar 1,1 RON pentru un bilet, dar care au bani pentru a cumpara un mobil de 100-200 de euro pentru a asculta muzica "la maxim". As intelege daca un batran mi-ar cere sa stau in picioare, ca el sa stea jos (asa sunt oameni batrani), sau sa vad un cersetor imputit care cerea fiecare calator "macar 1000 de lei". Dar daca vad tinerii aia care asculta manele la maxim, ma simt ca nu sunt intr-o tara europeana. Dar, ce sa fac? Sunt doar un simplu baiat si nu pot sa fac nimic decat sa astept ca oficialii de la RATB sa ia masuri pentru oprirea acestui "obicei".
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Sâm 09 Feb 2008 20:30:15    Titlul subiectului: 88434

Astazi avand treaba in zona am calatorit cu autobuzul 139 numar de parc DAF 736, in vremea lui unul din cele mai intretinute DAF de la Pipera.
Insa ce am vazut astazi mi-a lasat un gust amar despre civilizatia unor "bucuresteni"!
Alta poza despre unii conationalii ai nostri!



Poze 2008 167.jpg
 Descriere:
"O natie de semintarii!"
 Mărime fișier:  285.02 kb
 Vizualizat:  de 14352 ori

Poze 2008 167.jpg



poze_2008_168_551.jpg
 Descriere:
Nu cred ca "Academia Catavencu"este ziarul preferat!
 Mărime fișier:  114.94 kb
 Vizualizat:  de 13791 ori

poze_2008_168_551.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Iasmin



Data înscrierii: 26/Ian/2008
Ultima vizita: 20/Iul/2010
Mesaje: 81
Locație: Bucuresti 5 (Rahova)

MesajTrimis: Lun 18 Feb 2008 12:44:21    Titlul subiectului: 0000 88829

Vreau sa va arat niste poze cu niste inscrisuri pe tramvaiele din Bucuresti. Acesti oameni care isi lasa numele pe el sau alte inscrisuri. Stiti proverbul: Numele prostilor pe toate gardurilor.
Aici numele prostilor pe toate tramvaielor si in tramvaie.

Poze:
1) 322, B 02668, linia 32, in spate.
2) 270, B 02438, linia 21, in spate a fost chituit, vopsit si tot se vad urme de insemnari. La acest tramvai nu mai functioneaza tabela electronica si au ajuns tot la vechea metoda, o tablita cu numarul liniei.
3) Garnitura 246, este un V3A-H, tot linia 32, deasupra ultimei usi.
Sunt mai multe tramvaie care au facut cunostiinta cu "HULIGANII" din Bucuresti

Azi de dimineatza pe la 7.30, la 264, garnitura modernizata, tabela electronica nu functiona, si au lipit cate o foaie scoasa la imprimanta la fiecare tabela cu numarul liniei 32. In afara de geamurile aburite si aerul irespirabil nu functionau toate lampile de lumina, erau aprinse din 3 in 4 lampi. Fac cumva economie sau s-au ars neoanele?



Imag403.jpg
 Descriere:
Garnitura 322, B 02668, linia 32, in spate.
 Mărime fișier:  110.62 kb
 Vizualizat:  de 14293 ori

Imag403.jpg



Imag404.jpg
 Descriere:
Garnitura 270, B 02438, linia 21, in spate a fost chituit, vopsit si tot se vad urme de insemnari.
 Mărime fișier:  73.55 kb
 Vizualizat:  de 14293 ori

Imag404.jpg



Imag405.jpg
 Descriere:
Garnitura 246, este un V3A-H, tot linia 32, deasupra ultimei usi.
 Mărime fișier:  84.02 kb
 Vizualizat:  de 14293 ori

Imag405.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
bogdanpopescu



Data înscrierii: 20/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 346
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Joi 28 Feb 2008 17:24:38    Titlul subiectului: 7294 89258

La cat de "civilizati" sunt cativa calatori bucuresteni, nici noile Mercedes-uri nu au scapat de niste vandali nenorociti! Am mers cu noul #4624 pe linia 331 si am observat ca scaunul din mijloc, randul 2 dreapta langa geam, este cosmetizat de cativa necivilizati, cu o "inscriptie" de doua cuvinte de nu pot sa va spun, ca "inscriptia" contine un cuvant (din cele doua) nepermis in acest forum (obscen, cu alte cuvinte).

Un incident produs de un nebun intr-un troleibuz de pe linia 69 (#5343).
itb 139 a scris:
Un troleibuz al liniei 69,#5343, a fost vandalizat de un tanar suparat ca soferul mergea prea incet conform acestui articol de pe www.jurnalul.ro/articole/118229/nebunul-din-troleibuz si sper ca acest "nebun" sa plateasca cu varf si indesat!
Intrebarea mea: ce sa faca soferul, ca era dimineata de tot (ora 5:15)? Eu nu cred ca e nevoie sa mergi cu 60 la ora in aceasta ora. Nici cand e nevoie sa mearga troleibuzul cu 60 la ora nu face acest lucru... Si de ce trebuie sa se supere acest tanar? Poate ca e un om beat... Cred ca daca as afla in locul incidentului in momentul respectiv cred ca "l-as face bucati"... Sincer nu pot sa vad astfel de "creaturi" nedorite in mijloacele de transport in comun.

Iata si o poza luata de pe ratb.stfp.net cu troleibuzul cu pricina pe vremea lui buna, inaintea de vandalizare.

Am pus cuvintele pasager intre ghilimele fiindca acel tanar nu merita sa fie spus "un pasager". Pentru mine nu exista pasageri care distrug mijloacele de transport in comun.



Irisbus Citelis #5343 (linia 69).jpg
 Descriere:
Troleibuzul Irisbus Citelis #5343, cel vandalizat (ba si mai mult) de nebunul "pasager"...
 Mărime fișier:  81.81 kb
 Vizualizat:  de 14016 ori

Irisbus Citelis #5343 (linia 69).jpg



_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Daf686



Data înscrierii: 19/Dec/2006
Ultima vizita: 27/Iul/2014
Mesaje: 173
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 29 Feb 2008 06:07:30    Titlul subiectului: 89277

Mai demult am mers și eu cu acest Citelis pe la ora 17:15 de la stația Locotenent Nicolae Găină până la stația Drumețul...În stația Sibiu (înainte de Drumețul) șoferul s-a certat cu un domn care era supărat că de ce nu a deschis prima ușă la stația Favorit...și șoferul, enervându-se, a dat cu spray paralizant de era să mor acolo o stație.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdanpopescu



Data înscrierii: 20/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 346
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Vin 29 Feb 2008 19:31:01    Titlul subiectului: Doar cu "dosar penal"? Nu-i suficient! 89309

Din pacate, "pasagerul" nebun s-a ales numai cu dosar penal! Potrivit cotidianului "Evenimentul Zilei - EVZ", dupa ce a cosmetizat troleibuzul #5343 si a distrus 3 oglinzi retrovizoare din interior, Robert Doljan, suspectul de 20 de ani, s-a ales cu un dosar penal, prin care anchetatorii l-au pus "sub acuzare pentru distrugere, fapta pedepsita de Codul Penal cu pana la un an de inchisoare". Pentru mine, acest dosar penal plus (daca asa e) un an de inchisoare nu sunt inca suficienti pentru acest nebun! Trebuie si amenda, trebuie sa si curata troleibuzul, apoi trebuie sa-l plateste soferului costul "repararii", etc.

Articolul de la EVZ puteti gasi aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/793858/Dosar-penal-pentru-artistul-din-troleibuzul-69/

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Lun 10 Mar 2008 13:42:37    Titlul subiectului: 89858

Desi nu au mai mult de un an de exploatare, unele dintr ele nici macar jumatate de an, Citelisurile de la Vatra -Luminoasa arata oribil si aici ma refer la interior mizerie cat cuprinde, iar daca va uitati pe "dulap" praful de cinci degete, iar pe lunete cred ca nu au mai fost curatate de cand au venit de la Arad Evil or Very Mad ! Cei de la Vatra chiar nu isi mai dau niciun interes pentru aceste trolee, doar sunt noi!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BOGDABUS



Data înscrierii: 22/Sep/2006
Ultima vizita: 30/Oct/2023
Mesaje: 44
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 11 Mar 2008 18:01:36    Titlul subiectului: 89925

Am vazut tot felul de mizerii in mai toate troleibuzele Irisbus (pahare de cafea, seminte, pungi etc), dar sunt curatate cat de cat pentru a doua zi. Oglinzile din interior lipsesc la toate Irisbus-urile in afara de unul care circula pe linia 70 (nu mai stiu numarul de parc). Problema este la calatori, care fac murdarie si mazgalesc scaunele si ce le mai iese in cale. Deja, la unele Irisbus-uri lipsesc camerele de supraveghere.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdanpopescu



Data înscrierii: 20/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 346
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Dum 23 Mar 2008 14:50:07    Titlul subiectului: Civilizatia este mult mai importanta decat uzura autobuzelor 90545

Autobuzele de la Militari arata mai rau ca sunt mult mai uzate decat cele de la Titan. Dar sa nu uitam si de asa-numita "civilizatia" unor calatori bucuresteni, principala problema a transportului in comun din Romania. Nu vreau sa fac vreo discriminare, dar sa comparam autobuzele de la Titan (autobaza din estul Capitalei) si cele de la Pipera (nord). Chiar daca DAF-uri de la Pipera (mai ales Elvo/Elbo-uri) sunt mult mai vechi, uzate, si solicitate, dar ele aratau mult mai ingrijite decat de Simoane de la Titan. De ce? Prima problema ar fi "civilizatia" unor calatori din zona de est. Comparat cu cei din nord (pana la limita dintre cartierul Grivita cu cel Bucurestii-Noi), pasagerii din est (unii, nu toti) au probleme cu acest lucru numit "civilizatia". Deci, "civilizatia" calatorilor face ca doua autobuze din diferite autobaze sa arat diferit. Apoi putem vorbim de uzura vehiculelor.

Cel mai usor exemplu e sa comparam unele de Simoane "intregi", cum ar fi #1261 si #1278, cu unele Citaro-uri 1 din Ferentari sau Alexandria sau Titan (printre cele mai mazgalite Mercedes-uri). Aici nu mai este vorba de uzura vehiculelor, ci de civilizatia calatorilor. Deci ce sa spun? Civilizatia e mult mai importanta decat varsta unui autobuz.

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Lun 24 Mar 2008 13:13:59    Titlul subiectului: 90622

Da, Bogdan, asa este, civilizatia este mai importanta ca varsta, dar mai depinde si de cum e intretinut acela vehicul de la sofer pana la mecanicii din depou/autobaza, pentru ca de acolo pleaca tot!
Daca seara nu s-a sters nicio mazgalitura, a doua zi vor aparea mai multe si uite asa nu se vor mai face niciun efort sa le stearga si va continua degradarea etc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Mar 2008 20:48:00    Titlul subiectului: 90908

Am descoperit pe Youtube un filmuleț despre un incident petrecut pe 7 martie anul acesta pe linia lui 41, când pt aproape o oră un vehicul de teren a blocat linia de tramvai. Prin oarece mijloace conducătorul auto a sărit peste borduri, a luat-o peste șine și a rămas blocat.

Filmarea este făcută cu o cameră de supraveghere amplasată lângă Podul Grant, aceeași cameră care transmite pe http://www.livetraffic.ro.

Filmul poate fi vizionat la adresa http://www.youtube.com/watch?v=vMmOD0vPK1Q . L-am căutat și pe forum, dar nu l-am găsit.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdanpopescu



Data înscrierii: 20/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 346
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Joi 03 Apr 2008 22:05:47    Titlul subiectului: Iata ca de civilizati sunt niste tarani needucati! 91394

Mai intai de toate vreau sa multumesc celor de la RATB (in particular, celor de la Autobaza Nordului) ca au pus la dispozitie pasagerilor liniei 131, in intervalul orelor 6-7, cand toti nenorocitii si necivilizatii muncitori de la santierul din Complexul Baneasa isi termina treaba, numai (si numai) 5 autobuze pe linia 131! Evil or Very Mad

Sa revenim la subiectul nostru... Astazi, in cautarea unui aparat de fotografiat, am mers la Complexul Comercial Baneasa. Fiind inca in comparatia preturilor intre magazine, am vrut sa merg in zona Orhideea. #4113 a sosit la capatul de la Complexul Feeria. Soferul, stiind ca a intarziat, a mai stat de vorba cu cea care sta si-si stampileaza foaia de parcurs. Intre timp, s-au adunat cateva "turme de oi", de fapt, niste muncitori care lucreaza la santierul ridicarii asa-numitul "oras al modei si al cumparaturilor" Baneasa Shopping City. Stau de vorba, dar nu asa ca oameni educati. Parca sunt niste oameni cu dizabilitati cu auzul, tipand unii la altii. Dupa 15 minute de stat de vorba cu cea care stampileaza foaia de parcurs, soferul lui #4113 a iesit spre autobuz. In statia s-au adunat cateva pasageri si "turme". In timp ce autobuzul venea spre statia, "turmele de oi" au mers mai in fata spre autobuzul. Nici nu s-au deschis total usile, aceste needucati au intrat ca si cum ar fi niste oi, intrand in grajd. Eu, care platesc ca miliardarul 25 de RON pe luna, intru ca civilizatul si, evident, n-am prins niciun loc. Fiindca am vrut sa ajung la Romana, am renuntat la "grajdul" #4113 si am asteptat urmatorul autobuz. El este #4289. Tot asa, soferul a stat de vorba cu doamna din casuta aia rosie-gri, cu toate ca a intarziat, ca #4113. Intre timp au venit si celelalte "turme de oi", iar, fiindca au mentalitate de oi, acei oameni au blocat autobuzul, astfel soferul a oprit cu 10 metri mai in spate. Ca primele "turme", nenorocitii au intrat ca nebunii, iar eu nu am prins iar niciun scaun. Iar multumita acestor "turme" am reusit sa admir, din departare, cum trece limuzina lui Bush si a lui Sarkozy (conform drapelurile de pe cele 2 masini). Apoi a venit si al treilea "grajd", #4131. Erau mai putine "turme", dar mai galagiosi. Una dintre ele era formata de 5 oameni. Iar eu am reusit, pana la urma, sa prind un scaun, fix in spatele soferului. Din pacate, in spatele meu era "turma" acea cu 5 "oi galagiosi". Aceste persoane mi-au ajutat doar odata, cand au deschis geamurile, astfel am scapat de tot feluri de "arome" neplacute produs de ei.

Imi cer scuze daca am folosit termeni duri, dar am vrut doar sa va spun tuturor cat de civilizati sunt unii calatori ai RATB, care provin din nu stiu care sat/comuna, de langa Bucurestiului sau de oriunde din tara asta.

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1177
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Sâm 05 Apr 2008 00:33:37    Titlul subiectului: 91496

Turmele sunt de orice fel, nu numai de muncitori (adica de aia care muncesc fizic). Pot fi compuse la fel de bine si din ceilalti calatori - sa-i vezi cum se inghesiue ca disperatii sa prinda loc, de parca de asta ar depinde viata lor - se intampla destul de des pe 41, 137, 311 la capetele "fierbinti". Singura modalitate de a apuca un loc este sa procedezi cu acelasi tupeu; "Turmele" isi rezerva locuri in grup - vezi un loc liber si bucuros dai sa te asezi, "ocupat". Mai rau e cand vrei sa cobori si stau toti ciorchine la usa, ca gainile infometate si nici nu te lasa, trec peste tine si tot ei fac scandal ca nu te uiti pe unde treci...
_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Diverse (Bucuresti) Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
Pagina 4 din 10

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community