Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri / Articole de presă
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SUCEAVA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Joi 30 Aug 2007 12:59:40    Titlul subiectului: 82149

Vechile autobuze ale Sucevei nu vor fi deocamdată înlocuite
• autobuzele vechi vor fi menținute în continuare pentru transportul public din Suceava, cel puțin câteva luni în funcțiune, întrucât nici municipalitatea și nici societatea TPL nu au luat vreo decizie clară pentru cumpărarea a încă zece autobuze noi • "Încă nu se pune problema unor noi autobuze până anul viitor", a declarat consilierul local Vasile Bilius, membru în AGA societății TPL
Rablele folosite de SC TPL SA pentru transportul în comun vor fi menținute cel puțin jumătate de an de acum încolo, deși poluează extrem de mult în Suceava și sunt o gaură pentru activitatea societății. De altfel, faptul că toate cele opt autobuze vechi circulă cu foarte puțini călători, în comparație cu celelalte 30 de autobuze noi îl recunoaște și administratorul unic al TPL SA, Darie Romaniuc. Cu toate că încasările sunt mai reduse pe aceste autobuze din cauză că și confortul călătorilor este mult mai scăzut, nici municipalitatea și nici societatea TPL nu au făcut nimic concret în acest sens. Există un plan al firmei de transport care prevede, ca măsuri de dezvoltare, renunțarea la autobuzele vechi după ce alte autobuze noi vor fi cumpărate. Asta nu înseamnă mai nimic din moment ce nu s-au mai făcut alți pași pentru a se pune în aplicare aceste măsuri. În continuare, autobuzele vechi reprezintă cheltuieli mai mari ale firmei de transport în comun raportate la încasările zilnice de pe aceste mijloace de transport.
"Așteptăm ședințele din această toamnă ale Consiliului Local Suceava, unde vom pune din nou această problemă consilierilor. Oricum, va trebui să luăm niște autobuze și probabil că vom face aceasta anul viitor", ne-a declarat Darie Romaniuc. El optează pentru cumpărarea a cel puțin cinci autobuze noi, dar a recunoscut că a avut doar discuții în particular pe această temă cu membrii AGA și nu au stabilit în mod oficial un mod unitar de a pune problema vizavi de cumpărarea unor autobuze. Cu alte cuvinte, ceea ce este cert este faptul că opt rable ale TPL, care merg mai mult în pierdere, vor fi menținute în activitate cel puțin jumătate de an de acum încolo. Asta și pentru că încă nu se știe cine va cumpăra noile autobuze care să le înlocuiască pe cele vechi.
Conducerea firmei de transport în comun ar vrea ca și cele cinci autobuze noi să fie cumpărate tot de Primărie. Acest lucru l-a recunoscut, voalat, și consilierul Vasile Bilius, membru în AGA societății TPL. Agamanul a precizat că firma de transport a Primăriei ar trebui să aibă un profit consistent pentru achiziționarea, anul viitor, a unor autobuze noi și a declarat că ar prefera ca acest profit să fie utilizat de TPL pentru ridicarea unei noi autobaze. Pe de altă parte, Primăria și așa plătește rate șapte ani de acum încolo pentru cele 30 de autobuze noi, iar primarul Ion Lungu nu este prea încântat să mai dea bani de la buget pentru alte autobuze. (Dan PRICOPE)
Obiectiv de Suceava

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Joi 30 Aug 2007 13:01:01    Titlul subiectului: 82150

Biletele de autobuz nu se scumpesc până în august 2008
Biletele de călătorie cu autobuzul nu se vor scumpi cel puțin 12 luni de acum încolo. Cu câteva luni în urmă, administratorul unic al societății TPL SA Suceava, Darie Romaniuc, declara că biletele se vor scumpi la începutul anului viitor și argumenta că majorarea prețului unei călătorii cu autobuzul de la 1 leu la 1,2 lei s-ar impune din cauza creșterilor salariale. Anul acesta, deși la societatea de transport public au fost creșteri salariale cu 21%, nu s-a procedat la scumpirea biletelor de călătorie întrucât societatea încă mai înregistra, lunar, profit net.
Mai nou însă, conducerea societății TPL și-a schimbat optica în privința scumpirii biletelor de călătorie și a anunțat că aceasta nu va mai avea loc de la data de 1 ianuarie 2008, cu toate că majorări salariale la TPL vor putea fi făcute de la această dată. Motivul principal pe care l-a invocat Darie Romaniuc nu este legat de faptul că s-a redus din alte cheltuieli iar societatea de transport ar rămâne profitabilă în continuare. Administratorul unic al societății de transport public susține că dacă biletele se vor scumpi la 1,2 lei, atunci taxatorii din autobuze vor avea dificultăți mai mari în a încasa banii și mai ales în a da rest călătorilor. O problemă similară a avut loc cu un an și jumătate în urmă, când prețul biletului încă nu fusese majorat la un leu iar taxatorii trebuiau să umble cu o geantă plină de mărunțiș ca să dea rest călătorilor. În același timp, alți angajați ai societății mergeau zilnic pe la diferite bănci din oraș pentru a aproviziona taxatorii cu monede.
Consilierul Vasile Bilius, membru în AGA societății TPL, a confirmat că până în luna august a anului viitor nu se preconizează niciun fel de majorare a prețului la biletul de călătorie cu autobuzul. Agamanul a precizat, însă, că motivul ar fi acela că nu s-au înregistrat creșteri la cheltuielile cu carburanții. După data de 1 august 2008 se va lua din nou în calcul posibilitatea majorării tarifului de călătorie, numai că Darie Romaniuc a precizat că viitorul preț al biletului nu va fi de 1,2 lei, ci de 1,5 lei. (Dan PRICOPE)
Obiectiv de Suceava

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Lun 03 Sep 2007 18:34:17    Titlul subiectului: 82325

Local
( 03-09-2007 ) Prosperitate
Tamara Chiribucă, stăpână peste o stație de autobuz



• Stația de autobuz de lângă Colegiul de Informatică din Suceava a fost transformată integral în spațiu comercial
• Autorizația de „modernizare” a stației a fost eliberată pe numele societății C. AGLA C. COM SRL, al cărei administrator este fiica Tamarei Chiribucă
• Tamara Chiribucă a fost trimisă în judecată de DNA pentru patru infracțiuni de evaziune fiscală, dare de mită și falsuri, fapte prin care a prejudiciat bugetul local, împreună cu cumătrul ei, Neculai Bujor, cu zeci de miliarde de lei vechi

Modul în care se „dezvoltă”, din punct de vedere urbanistic, municipiul Suceava continuă să surprindă. Dacă în unele zone apar clădiri care acoperă aproape în totalitate suprafețele, înlăturând definitiv posibilitatea amenajării unor spații verzi între betoane, în altele, spații până nu demult de utilitate publică sunt transformate în spații comerciale. Este și cazul stației de autobuz de lângă Colegiul de Informatică „Spiru Haret” care, peste noapte, a fost închisă cu tâmplărie termopan.
Uimiți că stația de autobuz, practic, nu mai există, sucevenii pot doar să citească pe descrierea de șantier, afișată în interiorul spațiului nou creat, că este vorba despre lucrări de modernizare a spațiului, efectuate în baza Autorizației de construire nr. 646 din data de 21 august 2007, eliberată de Primăria Suceava, beneficiar fiind SC C. AGLA C. COM SRL Suceava. În aceeași descriere nu se precizează nimic despre termenul de execuție al lucrărilor, data începerii sau data finalizării construcției.
Societatea menționată este administrată de Adriana Sînziana Clim, fiica Tamarei Chiribucă, cunoscuta femeie de afaceri din Suceava, acuzată că a făcut, cu ani în urmă, afaceri necurate cu Primăria. Amenajarea spațiului a fost făcută în câteva ore, în după-amiaza zilei de sâmbătă, timp în care Tamara Chiribucă a fost văzută de cetățenii din zonă dând indicații muncitorilor care efectuau lucrarea. Spațiul care a fost acum închis se află în prelungirea altui spațiu, mult mai mic, în care funcționează un magazin în care se comercializează produse alimentare, cele două încăperi fiind despărțite de un perete din tâmplărie termopan. Modul unitar în care s-a făcut amenajarea, astfel încât, văzută din exterior, clădirea să pară un singur spațiu, este încă o dovadă că stația va deveni spațiu comercial.
• Comisia de Urbanism nu știe nimic
Modul în care s-a ajuns ca o stație de autobuz să fie transformată, în întregime, în spațiu comercial, este o dilemă chiar și pentru membrii Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Suceava. Consilierul local Niculai Barbă, membru al acestei Comisii, s-a declarat revoltat față de situația înregistrată în stația de autobuz de lângă Colegiul de Informatică, menționând că la fel de surprinși sunt și ceilalți colegi din Comisie.
„Ieri (n.r. sâmbătă), în jurul orei 15.30, când am trecut prin zonă, doamna Tamara Chiribucă era diriginte de șantier. Dacă vineri seara stația era neschimbată, sâmbătă, în câteva ore, stația a fost închisă. Nu este pentru prima dată când extinderea unor chioșcuri se face sâmbăta, peste noapte. Autorizația de construire putea fi emisă numai dacă terenul este proprietate privată. Eu știu clar că, în ultimii trei ani, în Consiliul Local nu s-a emis nici o hotărâre de vânzare sau de concesiune a acestui spațiu”, a declarat consilierul Niculai Barbă.
Potrivit acestuia, deși zona nu mai face parte în prezent dintr-un traseu al societății de Transport Public Local, există foarte multe solicitări din partea cetățenilor ca, în zona Colegiului de Informatică, să fie dezvoltată o linie de transport public, odată cu achiziționarea unui nou lot de autobuze. De altfel, în timpul anului școlar, există microbuze care preiau și aduc elevi la școlile din zonă. În cazul spațiilor de acest gen, dacă terenul este proprietate privată, eliberarea autorizației de construire se face de Primărie, fără să fie necesară aprobarea Consiliului Local. În acest caz, la emiterea autorizației, este necesară atașarea unui document care dovedește proprietate asupra terenului. În cazul în care este vorba despre un spațiu ce face parte din domeniul privat al municipiului Suceava, autorizația de construire se poate elibera numai după aprobarea proiectului în Consiliul Local.
„Aici apar două semne de întrebare: cum a fost posibil ca terenul să intre în proprietate privată și dacă această autorizație de construire nu trebuia eliberată după aprobarea proiectului unitar de modernizare a stațiilor de autobuz? Eu aș soma Primăria Suceava pentru a face publică lista spațiilor aflate în proprietate privată, în zona stațiilor de autobuz, a școlilor, pentru a ști la ce surprize să ne mai așteptăm pe viitor”, a mai spus consilierul Niculai Barbă.
• Primarul Lungu va verifica modul în care C. AGLA C. COM s-a împroprietărit cu stația de autobuz
Reacția executivului a fost, de asemenea, una de surprindere, edilii Sucevei excluzând, din start, posibilitatea ca funcționarii Primăriei să fi făcut vreo greșeală la eliberarea autorizației de construire.
„Știu că este teren privat. S-a eliberat o autorizație de modernizare a spațiului. Cum s-a ajuns ca o firmă să fie proprietara unui spațiu în care funcționează o stație de autobuz rămâne de văzut”, a declarat primarul Ion Lungu.
Viceprimarul Angela Zarojanu este de părere că, fiind vorba despre un teren proprietate privată, Primăria se poate implica doar din punct de vedere al disciplinei în construcție, putând fi verificată doar respectarea prevederilor din autorizația de construire. Aceasta a precizat că acest caz nu este singular în municipiul Suceava, cazul firmei Iorgos și a stației de autobuz din Burdujeni ridicând, de asemenea, multe semne de întrebare.
Consilierii locali din Comisia de Urbanism sunt de altă părere, consilierul Mona Săndulescu declarând că va verifica actele care au stat la baza emiterii autorizației de construcție pentru SC C. AGLA C. COM SRL.
„Proprietatea asupra terenului nu a fost obținută în mandatul nostru. Cine și-ar fi imaginat că o stație de autobuz poate deveni proprietatea unei firme? Autorizația a fost dată doar prin Executiv, nu a trecut și prin Consiliul Local”, a precizat consilierul Mona Săndulescu.
Am dorit să prezentăm și opinia Tamarei Chiribucă în legătură cu situația lucrărilor efectuate în stația de autobuz de lângă Colegiul de Informatică, însă aceasta nu a putut fi contactată, având telefonul mobil închis pe tot parcursul zilei de ieri.
Tamara Chiribucă a fost trimisă în judecată anul trecut
Tamara Chiribucă (foto) este o persoană extrem de controversată în Suceava, afacerile acesteia explodând în mandatul fostului primar Marian Ionescu, cu ajutorul nemijlocit al cumătrului ei, Neculai Bujor, director economic al Primăriei până în vara anului 2004. De altfel, atât Chiribucă cât și Bujor au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în iunie 2006, deoarece, prin acțiunile lor, au prejudiciat bugetul local cu zeci de miliarde de lei vechi. Prin intermediul mai multor firme pe care le administra - SC PROTMAN SERVICE SRL, SC LUIS IMBISS SRL, SC ALEXA SRL și SC RIGOLA COM SERV - , Tamara Chiribucă reușise să obțină majoritatea contractelor privind livrarea de mărfuri, începând cu produse de protocol și terminând cu cele de birotică, către Primăria Suceava. Mai mult, procurorii DNA Suceava au adunat probe în cazul a 4 infracțiuni de evaziune fiscală comise de Tamara Chiribucă, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de 1,83 miliarde de lei din neplata impozitului pe profit și de 5,039 miliarde de lei prin neachitarea TVA-ului.
Adina TUDOSE
Monitorul de Suceava
Statia din stire, este nefolosita de cand au venit autobuzele noi. Pe respectiva strada, era traseul vechi al liniei 1. De cand au venit autobuzele noi, traseul 1 a fost modificat, autobuzele nu au mai trecut pe strada respectiva, care facea legatura intre Mobila si Politie, urmand statia Policlinica. Traseul 1 a fost desfiintat, iar linia 5 prelungita, pentru a acoperi si traseul 1.
[/i]

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Lun 10 Sep 2007 10:24:57    Titlul subiectului: 82561

( 10-09-2007 ) Grav
Bătrână accidentată pe trecerea de pietoni, de un autobuz

O bătrână în vârstă de 82 de ani a fost accidentată pe trecerea de pietoni de un autobuz al TPL Suceava.
Totul s-a întâmplat sâmbătă, la ora 13.20, pe strada Ana Ipătescu din municipiul reședință de județ. Gheorghe G., în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui autobuz a lovit-o pe Maria O., și ea localnică, pe trecerea de pietoni de la Bancă.
Bătrâna a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde s-a constatat că nu are leziuni foarte grave. Totuși, pentru a se vindeca, femeia are nevoie de cel puțin 15 zile de îngrijiri medicale. Șoferul de pe autobuz nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Poliție Rutieră Suceava.
Florin PAIU
Monitorul de Suceava
Măsuri aspre
Dosar penal pentru un elev care a falsificat abonamentul TPL
Primul caz de abonament falsificat descoperit anul acesta
• Acesta a scanat un abonament și după ce l-a prelucrat pe calculator, l-a scos la o imprimantă color

Unui elev din municipiul Suceava i se va întocmi dosar penal pentru fals în acte, după ce acesta a fost prins circulând pe autobuzele de transport public în comun, cu un abonament TPL falsificat.
Directorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că acesta este primul caz de abonament falsificat descoperit anul acesta, pentru că în restul cazurilor, a fost vorba de o modificare a datei de valabilitate a abonamentelor, dar cel mai des, de o utilizare a unor abonamente de către alte persoane decât cele pentru care au fost eliberate.
“Am înaintat plângere la Poliție, pentru fals în acte, pentru că nu mai e vorba doar de un fals grosolan, cu ștersături pe data de valabilitate a abonamentului sau o rescriere a acestuia, cu pixul, ci de un fals bine executat, prin scanarea unui abonament, prelucrarea acestuia pe calculator și imprimarea sa la o imprimantă color”, a declarat Darie Romaniuc.
Un fenomen interesant constatat de conducerea TPL e cel al utilizării abonamentelor de către alte persoane decât cele pentru care a fost eliberat, cele mai numeroase cazuri de acest fel depistate până acum fiind cele în care sunt utilizate abonamente gratuite sau subvenționate cu 50% de către Primăria Suceava.
Cosmin ROMEGA
Monitorul de Suceava

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Mar 23 Oct 2007 13:13:23    Titlul subiectului: 84263

Local( 22-10-2007 ) Ghinion
Două autobuze TPL, scoase din uz de panourile RESTACO

Panouri aruncate în stradă de o rafală de vânt



• Pentru că nu au fost bine ancorate, panourile au „zburat” în stradă, lovind două autobuze
• Pe lângă sperietura călătorilor, pagubele produse sunt de aproape 300 de milioane de lei vechi
Două din autobuzele societății de Transport Public Local Suceava au fost trase pe dreapta cel puțin pentru câteva zile, după ce geamurile laterale ale acestora au fost distruse de panourile firmei RESTACO.
Incidentul s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 22.00, când două dintre autobuzele TPL care veneau dinspre Burdujeni către Centru, au fost izbite în laterala dreaptă de panourile de protecție amplasate în jurul sitului arheologic Curtea Domnească.
“Avem două autobuze scoase din uz din cauza panourilor RESTACO. Panourile din tablă au fost umflate de vânt și duse până în stradă, unde au lovit autobuzele, care veneau unul după celălalt. La primul autobuz, geamul a fost distrus total, iar la al doilea, care a fost lovit imediat după aceea, geamul nu a căzut, dar este crăpat tot, parcă ar fi făcut din bobițe de mazăre. În autobuze erau și călători, noroc că nimeni nu a pățit nimic, doar au tras o sperietură zdravănă din cauza zgomotului și a cioburilor răspândite”, a declarat administratorul TPL, Darie Romaniuc.
La fața locului a fost chemată Poliția Rutieră, care a fotografiat autobuzele avariate de panourile ajunse în stradă.
Unul din cele două autobuze Irisbus - Iveco va putea fi repus în circulație de astăzi, pentru că i-au fost înlocuite geamurile cu altele de rezervă, comandate anterior. Celălalt va mai sta o vreme la garaj, până când va ajunge la Suceava un alt set de geamuri.
Valoarea pagubelor produse este de aproape 300 de milioane de lei vechi, bani care vor fi acoperiți de firma de asigurări cu care are contract TPL.
Există posibilitatea ca firma de asigurări să încerce să recupereze acești bani de la firma RESTACO, căreia îi aparțin panourile din Centru, pe motiv că acestea nu au fost bine ancorate, din moment ce au fost aruncate în stradă de prima rafală mai puternică de vânt.
Dacă firma de construcții și restaurări nu va lua măsuri preventive rapid, acest gen de incidente se va putea repeta oricând.
Cosmin ROMEGA
Monitorul de Suceava

_________________
MAGNUM


Ultima modificare efectuată de către Magnum la Mar 23 Oct 2007 21:00:17, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Mar 23 Oct 2007 20:59:11    Titlul subiectului: 84280

Local
( 10-10-2007 ) Modernizare
Parasolare și acoperiș din sticlă pentru stațiile de autobuz din Suceava


• Primăria Suceava a lansat spre dezbatere publică un proiect prin care cele 18 stații de autobuz din oraș își vor schimba complet înfățișarea
Stațiile de autobuz, gri și mohorâte, din municipiul Suceava, se vor transforma în curând în construcții moderne și confortabile pentru călători. Proiectul prin care cele 18 stații de autobuz din municipiul Suceava își vor schimba complet înfățișarea a fost lansat dezbaterii publice de Primăria Suceava.
Viceprimarul Angela Zarojanu a declarat că, prin acest proiect, municipalitatea își propune nu doar să reabiliteze construcțiile inestetice în care sucevenii sunt nevoiți să aștepte zilnic autobuzul, ci să schimbe, într-o oarecare măsură, imaginea municipiului. Primăria Suceava va investi în modernizarea exteriorului, proprietarii sau chiriașii din spațiile comerciale având obligația să investească în refacerea interiorului.
„Cine nu este de acord cu acest aspect riscă să-și piardă spațiul, pentru că nu putem accepta imagini dezolante și aspect neplăcut în stațiile de autobuz”, a precizat viceprimarul Angela Zarojanu.
Proiectul prevede modernizarea spațiilor din domeniul public și privat al municipiului Suceava, destinate persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Modernizarea constă în recompartimentarea spațiului comercial din incinta stației, prin crearea unui vestiar și a unui grup sanitar, conform normelor europene. Acoperișul noilor construcții va fi din materiale ușoare și din sticlă, pe care va fi montat un sistem lamelar parasolar, format din trape care se ridică și coboară în funcție de sezon. Renovarea fațadelor se va face în mod unitar, spațiile destinate călătorilor vor fi reabilitate cu gresie și faianță, construcțiile urmând să fie supraînălțate de la 3,60, la 4,75 metri.
„Structura metalică și acoperirea transparentă, dublată de sistemul lamelar parasolar oferă pasagerilor umbră și răcoare, dar și un spectacol vizual de calitate”, a explicat viceprimarul Angela Zarojanu.
Fiecare stație va avea un semn distinctiv BUS și o plăcuță inscripționată cu numele stației, fiind rezolvată astfel și problema pe care persoanele ce vizitează Suceava o au din cauza faptului că în municipiu nu există indicatoare cu numele acestor stații. Proiectul de reabilitare a stațiilor de autobuz va fi înglobat într-un proiect mult mai amplu, Plan Urbanistic Zonal pentru zona centrală a Sucevei. În acest PUZ vor fi incluse și modificările aduse de proiecte precum reabilitarea zonei centrale a municipiului, prin modernizarea esplanadei și ridicarea Monumentului Eroilor, sau proiectul de reabilitare a Parcului Central.
Adina TUDOSE
Monitorul de Suceava

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Mar 13 Noi 2007 16:25:18    Titlul subiectului: luiliuiu 84741

Local
( 12-11-2007 ) Minte puțină
Acte de vandalism în autobuzele TPL

În autobuze, distrugeri intenționate
• Scaunul unui autobuz de pe traseul 4 a fost rupt, iar învelitoarea acestuia a fost tăiată
Distrugeri intenționate în autobuzele de transport în comun din municipiul Suceava. Actele de vandalism ale unei persoane inconștiente au fost constate vineri dimineață, în unul din autobuzele care circulă pe linia 4, Burdujeni – Obcini.
Administratorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că angajații din tura de dimineață au observat că unul din scaunele autobuzului B 49 YMX are învelitoarea tăiată, în vreme ce tăblia de suport a fost ruptă.
“Mă surprinde atitudinea unor călători care nu se gândesc că mai sunt și alții care au nevoie să circule pe acele scaune. Ce au avut de câștigat că au distrus un bun al tuturor?”, s-a arătat indignat administratorul TPL.
Distrugerea scaunului unui autobuz Irisbus Iveco este doar unul din actele de vandalism care au afectat noile mijloace de transport public în comun achiziționate de Primărie în ultimii doi ani.
Foto: Cosmin Romega
Cosmin ROMEGA
Monitorul de Suceava

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Lun 10 Mar 2008 20:15:57    Titlul subiectului: 89877

Șase autobuze noi pentru transportul în comun din Suceava
Local - Cosmin ROMEGA


Autobuzele societății de transport public în comun – TPL sunt atât de aglomerate, încât, adeseori, o mulțime de oameni rămân în stație, în vreme ce persoanele care, dând din coate și împingându-se, și-au făcut un loc, stau într-o înghesuială ce îți taie respirația.

De multe ori, din cauză că autobuzele sunt atât de pline, nici șoferii nu mai îndrăznesc să oprească în alte stații.

Situația s-a agravat după ce Consiliul Local a oferit aproximativ 22.000 de abonamente gratuite pensionarilor cu pensii de până la 10 milioane de lei, acum autobuzele fiind pline aproape la orice oră, nu doar la orele de vârf, dimineața și după-amiaza, când ies elevii de la școală, iar salariații pleacă de la serviciu.

Un milion de euro pentru șase autobuze noi

În încercarea de a reduce cât de cât aglomerația din transportul public în comun, conducerea TPL a decis că trebuie să suplimenteze numărul de autobuze din municipiul Suceava.

Pentru început, au fost luate în calcul două posibilități - achiziționarea mai multor autobuze, dar second-hand, sau cumpărarea de autobuze noi, precum cele 30 Irisbus Iveco achiziționate de Primăria Suceava.

“În cele din urmă, decizia AGA a fost să achiziționăm tot autobuze noi, cu cele second-hand existând riscul să nu găsim piese de schimb, să nu poată fi reparate la noi în țară sau să se strice rapid, după un număr mic de kilometri parcurși”, a declarat administratorul TPL, Darie Romaniuc.

Suma necesară pentru achiziționarea celor șase autobuze, adică aproximativ un milion de euro, va fi asigurată în întregime din încasările TPL.

Caietul de sarcini al licitației pentru achiziționarea celor șase autobuze noi va fi disponibil de săptămâna aceasta, în așa fel încât, după organizarea licitației și desemnarea unei oferte câștigătoare, noile autobuze ar putea circula prin oraș chiar din vară, reducând astfel parțial aglomerația din celelalte mijloace de transport în comun.

Monitorul de Suceava

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 07 Apr 2008 12:38:45    Titlul subiectului: 91599

TPS are probleme cu sediul, de unde e posibil sa fie evacuata maine; ar putea ramane doar cu autobaza (terenul):

http://www.monitorulsv.ro/Local/2008-04-04/Primaria-Suceava-se-ia-la-tranta-cu-firmele-lui-Carabulea

Monitorul de Suceava a scris:
Executare silită pentru societatea de transport public local din municipiul Suceava. În baza unei hotărâri judecătorești, TPL Suceava va fi evacuată marți din clădirile în care își desfășoară activitatea. Clădirile respective, ce au aparținut falimentarului TPS, au fost cumpărate la licitație de firmele de transport ale miliardarului Ilie Carabulea. După ce varianta de colaborare în privința realizării unei societăți de transport public în comun, prin parteneriat între firmele lui Ilie Carabulea și Primăria Suceava, nu a fost realizată, a început o luptă acerbă pentru clădirile, dar mai ales terenurile bazei auto a TPS, de aproape două hectare.

Primarul Ion Lungu a făcut public faptul că în cursul zilei de marți, 8 aprilie, un executor judecătoresc va merge la sediul societății de transport în comun, pentru a o evacua din clădirile pe care le ocupă.

[...]

În concluzie, TPL poate fi evacuat din birouri, dar nu și din curtea societății, unde va putea fi construit un nou sediu, precum și hale pentru desfășurarea activității societății de transport public în comun, conflictul dintre Primărie și firmele lui Carabulea ajungând într-un punct în care unul din ei e scos din niște clădiri la care celalalt nu va avea acces.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Magnum



Data înscrierii: 13/Mar/2007
Ultima vizita: 07/Feb/2021
Mesaje: 149
Locație: Suceava

MesajTrimis: Lun 07 Apr 2008 16:39:52    Titlul subiectului: 91605

Din cate am auzit in discursul primarului, situatia TPL-ului e foarte buna.

"Noi am depistat acest lucru, avem corectura făcută la Cadastru, încât cei de la TASA au 4059 de metri pătrați, aferent celor 10 clădiri pe care le-au cumpărat, iar municipalitatea are aproximativ un hectar și jumătate de teren. Așadar, într-o situație de criză, putem să ne extindem acolo, să construim și să ne desfășurăm activitatea în continuare”, a declarat Ion Lungu.

“Ei s-au intabulat doar pe terenul de sub clădiri, nu și din curte. Dacă vor să-l folosească, trebuie să ne plătească chirie. Oricum avem un atu în acest conflict dintre noi. Dacă vor să fie dificili și să ne pună bețe în roate, și noi putem să le interzicem accesul în curte. Nu au decât să ajungă la clădiri cu elicopterul”

În concluzie, TPL poate fi evacuat din birouri, dar nu și din curtea societății, unde va putea fi construit un nou sediu, precum și hale pentru desfășurarea activității societății de transport public în comun, conflictul dintre Primărie și firmele lui Carabulea ajungând într-un punct în care unul din ei e scos din niște clădiri la care celalalt nu va avea acces.

_________________
MAGNUM
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 10 Iun 2008 23:37:29    Titlul subiectului: 94357

TPL doreste sa isi innoiasca parcul auto cu inca 6 autobuze:

http://www.monitorulsv.ro/Local/2008-06-05/16-milioane-de-euro-pentru-cumpararea-a-sase-autobuze-noi

Monitorul de Suceava a scris:
Mai multe autobuze pentru transportul public în comun din Suceava. Deoarece cele 30 de autobuze noi achiziționate de Primăria Suceava sunt în continuare insuficiente pentru numărul mare de călători care aleg să circule cu acest mijloc de transport în comun, conducerea TPL a luat decizia de a achiziționa noi autobuze, din fondurile proprii.

Astfel, în urma analizelor făcute, s-a luat decizia ca societatea de transport public local, TPL, să organizeze o licitație pentru achiziția a șase autobuze noi. Licitația va avea loc la începutul lunii viitoare, în data de 3 iulie, până acum fiind deja opt firme care au cumpărat caietele de sarcini ale licitației, urmând să vină și cu oferte concrete.

Administratorul unic al TPL, Darie Romaniuc, a precizat că suma maximă admisă pentru achiziția celor șase autobuze este 1,6 milioane de euro, în acești bani fiind prinse atât costurile de achiziție, cât și ratele lunare de leasing.


In alta ordine de idei, se fac presiuni pentru majorarea tarifului calatoriei, actualmente acesta fiind de 1 leu:

http://www.crainou.ro/?module=displaystory&story_id=17615

Crai Nou a scris:
Societatea de transport public TPL se plânge de menținerea tarifului de 1 leu pe călătorie, necorelat cu cheltuielile și inflația. Surse din cadrul TPL reclamă scumpirea continuă a carburanților, fapt care a dus la o creștere a cheltuielilor. Pe de altă parte, invocate sunt și majorările de la gaze naturale, energie electrică, cauciucuri, piese de schimb și materiale. Ultima ajustare a costului călătoriei a avut loc în mai 2006, dată la care biletele au fost scumpite pentru că nu se găseau mo-nede pentru restul de 1000 de lei vechi. Atunci, aleșii locali au aprobat scumpirea de la 9000 de lei vechi la 10.000 de lei vechi a tichetelor de transport pe autobuzele TPL. Ac-tualul tarif de 1 leu pe călătorie este valabil și pe mijloacele maxi-taxi, atât pe cele ale TPL, cât și pe cele particulare. Conducerea firmei de transport local a cerut reactua-lizarea tarifelor încă de la finele lui 2007, atunci când în Consiliul Local a fost analizată situația economico-financiară a firmei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 28 Iul 2008 17:05:08    Titlul subiectului: 96375

Un articol de acum 2 zile despre efectele inundatiilor si ploilor masive din nordul Moldovei asupra transportului public din oras:

http://www.monitorulsv.ro/Local/2008-07-26/Trafic-de-cosmar-pe-strazile-Sucevei

Monitorul de Suceava a scris:
Problemele din trafic au fost resimțite din plin și la nivelul transportului public local, autobuzele pline de călători fiind blocate în trafic perioade mari de timp.

“Mergem cu viteza melcului. Dimineață a mai fost cum a mai fost, am făcut traseul, cam de două ori mai greu decât de obicei, dar acum e jale”, a declarat un șofer de autobus TPL, prins în trafic pe podul de la Burdujeni.

În aceste condiții, nici nu e de mirare că autobuzele TPL au parcurs un traseu complet de oraș, care de obicei dura numai 60 de minute, în trei ore și jumătate, chiar și patru ore, după cum s-a înregistrat în diagramele de traseu.

“Din fericire, nu am avut accidente, deși vremea a fost extrem de nefavorabilă. N-am temut să nu rupem roțile autobuzelor în canalele desfundate și le-am cerut tuturor șoferilor atenție maximă. Singurele noastre pierderi au fost un număr de înmatriculare, luat de apa mare de pe străzi, dar mai ales carburanții. Din cauza traficului îngreunat s-au consumat cam 60 de litri de carburanți la suta de kilometri”, a declarat directorul TPL, Darie Romaniuc.

Nici unul din autobuzele TPL nu a circulat ieri dimineață spre Ițcani, traseul fiind parcurs doar până la podul de peste apa Sucevei, în vreme ce câteva microbuze au asigurat transportul public spre Ițcani, dar prin Burdujeni, pe strada Gheorghe Doja.

În cele din urmă, situația a reintrat parțial în normal după-amiază, când a fost redeschis traficul rutier pe podul de la Ițcani.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 25 Aug 2008 20:58:36    Titlul subiectului: 97376

Astazi trebuia sa aiba loc licitatia pentru autobuzele noi de care s-a pomenit cu doua postari mai sus dar, ca de obicei, o firma a depus o contestatie, intra pe fir CNSC, iarasi se amana cateva luni...

http://www.obiectivdesuceava.ro/index.php?page=articol&ids=40377

Obiectiv de Suceava a scris:
Licitația de cumpărare a autobuzelor noi a fost amânată din nou după ce dealerul mărcilor de autobuze IVECO și Irisbus a depus o contestație la caietul de sarcini pentru licitația organizată de TPL SA Suceava și care ar fi trebuit să aibă loc, astăzi, prin terminalul de la Suceava al Bursei Române de Mărfuri. Directorul și administratorul unic al societății sucevene de transport în comun, Darie Romaniuc, a explicat că depunerea contestației respective din partea firmei CEFIN România pesupune suspendarea organizării licitației de achiziție a unor noi mijloace de transport în comun. Suspendarea este valabilă până când Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor va da o hotărâre în privința contestației formulată de societatea Cefin.

Discuțiile cu privire la oportunitatea cumpărării altor autobuze în municipiul Suceava au durat mai multă vreme și s-au decis, până la urmă, ca să fie achiziționat de către TPL un lot de șase - șapte mijloace de transport în comun. Achiziția nu va fi făcută, însă, cu banii de la Primărie cum s-a făcut cu cele 30 de autobuze Irisbus care au fost cumpărate la licitație. Odată cu achiziționarea unor noi autobuze se mai putea reduce din aglomerația de la orele de vârf, aceasta datorându-se și faptului că în autobuzele vechi ale societății nu circulă foarte multe persoane. De altfel, de cum vor fi aduse alte autobuze la Suceava, șase din cele opt autobuze vechi vor fi scoase definitiv din circulație. Celelalte două vor mai rămâne doi ani în circulație, lucrându-se doar într-un singur schimb.

Suspendarea organizării licitației echivalează cu amânarea termenului de livrare al autobuzelor și, în egală măsură, cu amânarea rezolvării problemei insuficienței mijloacelor de transport în comun din municipiul reședință de județ. "Procedura de organizare a licitației a fost suspendată și noi așteptăm cât mai urgent ca să se pronunțe Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor. O clauză din caietul de sarcini avantaja pe cei care livrau mijloacele de transport în comun în cel mult o săptămână. Numărul de călători va crește și mă gândesc cu groază la situația în care s-ar putea să nu pot face față cu autobuzele actuale după data de 15 septembrie", ne-a declarat Darie Romaniuc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 07 Oct 2008 09:35:17    Titlul subiectului: 99254

Un articol despre aspectul statiilor mijloacelor de transport in comun din Moldova; se vorbeste despre Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Vaslui si Barlad dar, destul de ciudat, cele mai importante doua orase moldovene, Iasi si Bacau, sunt omise:

http://www.evenimentul.ro/articol/cu-ochii-dupa-autobuz.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 8706
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 11 Apr 2009 18:51:42    Titlul subiectului: 109369

Desi nu mai e o noutate, pentru ca nicaieri nu s-a facut referire la subiect, sa-l aducem in discutie: Suceava a fost inclusa in programul Civitas Smile, desfasurat intre 2005 si 2009. Date importante si interesante se gasesc pe site-ul oficial Civitas:

http://www.civitas.eu/city_sheet.phtml?lan=en&id=10
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 22 Mai 2009 12:37:31    Titlul subiectului: 2009-05-22 111313

http://neomania.ro/suceava-noile-sensuri-unice-si-lucrarile-ispa-modifica-traseele-mijloacelor-de-transport-in-comun/

"Suceava: Noile sensuri unice si lucrarile ISPA modifica traseele mijloacelor de transport in comun
Publicat in 22 May 2009
Sucevenii care circulă cu microbuzele pe traseele 13 și 15 vor trebui să își schimbe obiceiurile de transport. Cei care merg cu autubuzele de pe liniile 2 și 5 vor suferi doar câteva zile.

Edilii orașului și Dumitru Tiperciuc, șeful Asociației Transportatorilor Publici Locali au decis modificarea traseelor microbuzelor de pe liniile 13 și 15, după transformarea unor străzi din cartierul Burdujeni în sensuri unice.

Traseelor microbuzelor care circulă pe liniile 13 și 15 au fost modificate după înființarea noilor sensuri unice din cartierul Burdujeni.

Și traseele de pe liniile 2 și 5 deservite de autobuzele TPL vor fi modificate temporar pentru câteva zile, din cauza lucrărilor la rețeaua de canalizare de lângă Primăria Suceava.

Schimbări permanente

“S-a decis că microbuzele care circulă pe linia 13 își vor modifica traseul. Acestea nu vor mai ajunge în stația Orizont prin strada Tineretului, ci pe la semaforul de la intersecția străzii Calea Unirii cu Mircea Damaschin și va intra pe strada Amurgului, urmând să fie amenajată o stație imediat după intersecție”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

Microbuzele cu numărul 13 vor circula pe strada Eroilor și apoi pe traseul obișnuit, până la capătul linei, în Burdujeni-sat. După stația de la Orizont, microbuzele de pe linia 15 vor circula pe Calea Unirii, apoi pe Calea Burdujeni până la capătul liniei.

Autobuzele fac ocoluri temporare

Din cauza lucrărilor la rețeaua de canalizare din dreptul Primăriei Suceava, astăzi și mâine vor surveni modificări ale traseele autobuzelor TPL care circulă pe liniile 2 și 5.

Linia 2 va circula la întoarecere pe traseul George Enescu – Mărășești – Centru, cu stație la cinematograful Modern, iar linia 5 va face retur pe traseul George Enescu – Strada Universității – Policlinică.

Sursa: adevarul.ro
"


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mar 26 Iul 2011 15:00:05, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Sâm 23 Mai 2009 11:35:48    Titlul subiectului: 111357

Aglomeratie de nedescris in autobuzele din Suceava http://www.adevarul.ro/articole/suceava-imbulzeala-pentru-un-loc-in-autobuze-sauna.html
Citat:
În fiecare zi, 20.000 de suceveni circulă cu cele 30 de autobuze aparținând S.C. Transport Public Local S.A. (TPL), în speranța că vor avea parte de un drum liniștit.

Aglomerația, căldura insuportabilă sau taxatoarele cu chef de ceartă sunt câteva constante din autobuzele TPL. „Nici nu vreau să descriu cât e de urât. În fiecare zi mă lupt să urc în autobuz și stau strivită de uși și de oameni”, spune Letiția Roșu, elevă. Lupta pentru un scaun liber i-a obligat pe suceveni să devină inventivi, chiar dacă asta înseamnă să petreacă ore întregi în autobuz. „Când merg în oraș cu treburi iau ori autobuzul de pe linia 2, ori pe cel de pe linia 5 și merg până la Metro. De acolo iau cursa de pe linia 4 și mă întorc la Piața Burdujeni, ocolind tot cartierul Obcini. Așa fac pentru că sunt pensionar și am timp. Dar ceilalți?”, întreabă retoric Laurențiu Grădinaru.

Ceilalți stau minute în șir în stație, sperând să prindă un autobuz mai gol. „Sunt rute unde se circulă mai bine. Nu înțeleg de ce nu mai pun mașini pe traseele aglomerate“, spune Vasile Ioachim, tehnician. Pe linia 4, care circulă din cartierul Burdujeni până în Obcini, și pe linia 2, care merge de la Gară pe ruta Spital-Obcini, cozile și îmbulzeala sunt frecvente.
Oare articolul respecta adevarul sau vor sa intinda o mana de ajutor dubarilor?Poate reintroducerea troleibuzului ar fi o afacere buna pentru sucevenii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Mar 26 Mai 2009 09:52:06    Titlul subiectului: 111490

Parca la Suceava biletele se dau din autobuz de la taxator/taxatoare ?? Ce se intampla cu taxatoarea la 100 calatori in autobuz ? Cati merg fara bilete cand autobuzele sunt supra-aglomerate ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 10 Iul 2009 22:38:37    Titlul subiectului: 113807

Trei autobuze noi sunt asteptate sa soseasca la Suceava cat de curand:

http://www.monitorulsv.ro/Local/2009-07-04/TPL-isi-mareste-parcul-auto-cu-trei-autobuze-noi

Monitorul de Suceava a scris:

Trei autobuze noi sunt așteptate să circule prin Suceava și să asigure un plus de confort în transportul în comun, în cel mult două săptămâni.
În mod normal, cele trei autobuze noi, comandate de societatea de transport public local – TPL, ar fi trebuit să circule prin oraș încă de la începutul lunii iunie, numai că achiziția lor a întreruptă de o contestație a licitației organizate.
Administratorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că din cele cinci firme care s-au interesat de participarea la licitație – CEFIN, cu autobuze Irisbus-Iveco, Evobus, cu autobuze Mercedes, Volvo, Maz și BMC Truck&Bus, ultima, o firmă care comercializează autobuze turcești, a contestat licitația și caietul de sarcini al acesteia.
“Pe data de 9 iunie am trimis Comisiei Naționale de Soluționare a Contestațiilor răspunsul nostru și toate documentele necesare. Termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea contestației expiră curând și intenționăm să demarăm procedura de achiziție în cel mai scurt timp după primirea răspunsului oficial”, a declarat Darie Romaniuc.
În cazul în care licitația va fi soluționată în favoarea TPL, cele trei noi autobuze vor fi livrate în 24 de ore de la semnarea contractului, acesta fiind angajamentul luat de firma care a obținut cel mai mare punctaj la licitație.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Lun 20 Iul 2009 15:06:27    Titlul subiectului: 114301

Niste "pedepse" mai putin obisnuite Shocked , dar meritate:

http://www.monitorulsv.ro/Local/2009-03-23/Soferii-TPL-care-fumeaza-in-autobuze-pusi-sa-plateasca-biletele-calatorilor

"Șoferii TPL care fumează în autobuze, puși să plătească biletele călătorilor
Local - Cosmin ROMEGA

Șoferii de pe autobuzele și maxi-taxiurile societăților de transport în comun din municipiul Suceava ar putea fi puși să plătească biletele de călătorie ale tuturor călătorilor care sunt deranjați de faptul că ei fumează la volan.

Măsura este în prezent analizată de conducerea Primăriei Suceava, după ce un sucevean, iritat de „disprețul față de călători” al șoferilor fumători de pe autobuzele și microbuzele TPL, dar și din taxiuri, a reclamat situația, dar a venit și cu o propunere concretă de pedepsire a acestora.

„Orice călătorie efectuată cu autobuze, maxi-taxiuri și taxiuri în care conducătorii auto care fumează la volan este gratuită sau este despăgubită de către contravenient” - așa sună propunerea înaintată de către Constantin Curcă către conducerea Primăriei Suceava.

Călători afumați de țigările șoferului de autobuz

„Călătoresc adesea cu mijloacele de transport în comun din Suceava și mi se pare o nesimțire și un abuz grosolan din partea șoferilor să îi intoxice pe călători cu fumul lor. Am fost și eu fumător, cunosc problemele lor, dar nu e corect față de nici un călător să îi fumezi în față, mai ales când el nu are opțiunea de a pleca în alt loc, unde nu e învăluit de fum. Ultima dată când m-am confruntat cu această situație a fost pe autobuzul SV – 49-YLZ, care circula pe linia 2, în care șoferul și-a aprins țigara de cum am plecat de la capăt de linie, unde a avut timp suficient să fumeze afară. Am rugat-o pe taxatoare să îi atragă atenția că ne deranjează fumul, dar a spus că ea nu poate să îi zică așa ceva”, a povestit Constantin Curcă, care a solicitat ca municipalitatea să ia măsuri concrete în astfel de cazuri și să vină chiar cu o decizie de Consiliu Local.

„Autobuzele, microbuzele și taxiurile sunt spații de utilitate publică, au un regim asemănător instituțiilor publice, unde fumatul este interzis prin lege. Cu atât mai mult ar trebui interzis aici, unde sunt și o mulțime de nefumători, sau poate chiar și fumători care nu vor să inspire fumul altuia”, a adăugat Constantin Curcă.

Primarul Ion Lungu, la care a ajuns sesizarea suceveanului, a spus ca va analiza situația în perioada următoare, în principiu fiind de acord cu propunerea de interzicere a fumatului și pentru șoferi, mai ales în condițiile în care călătorii nu fumează în autobuz, nu atât din cauza unei interdicții, cât a regulilor elementare de bun simț
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 01 Aug 2009 17:34:02    Titlul subiectului: 114871

S-au cumparat cele 3 autobuze noi care se afla actualmente in probe:

http://www.adevarul.ro/articole/suceava-tpl-a-chizitionat-trei-autobuze-noi.html

Adevarul a scris:
Societatea de Transport Public Local a achiziționat încă trei autobuze noi, marca Irisbus –Iveco, model Citelis. Cele trei autobuze au fost achiziționate pentru a suplini o parte din necesarul de autobuze

Cele trei autobuze, cu câte 26 de locuri pe scaune, au fost achiziționate din fondurile proprii ale societății de transport public local, pentru a suplini o parte din necesarul de autobuze.

Achiziția s-a făcut pe motiv că cele 30 de autobuze noi achiziționate anterior nu mai fac față numărului mare de călători.

Noile autobuze se află în momentul de față în probe, urmând ca în perioada următoare să fie folosite pentru transportul persoanelor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 10 Noi 2009 12:56:34    Titlul subiectului: 119822

TPL va oferi gratuit harti ale traseelor abonatilor sai:

http://www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-09/Harti-ale-traseelor-TPL-oferite-gratuit-abonatilor

Monitorul de Suceava a scris:
Toate zonele din municipiul Suceava care sunt acoperite de transportul în comun, cu autobuzele TPL, precum și stațiile de așteptare ale acestora, vor fi cuprinse într-o hartă-pliant, care va fi distribuită gratuit în cursul lunii decembrie.
Harta, care va fi imprimată în 5000 de exemplare, va fi oferită celor care folosesc mijloacele de transport în comun la achiziționarea unui abonament TPL.

Directorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat că inițiativa realizării și distribuirii gratuite a acestei hărți vine ca urmare a intenției de introducere din ianuarie 2010 a abonamentului unic, în valoare de 50 de lei, valabil pe toate traseele de autobuz, harta fiind de ajutor celor care nu sunt familiarizați cu toate rutele de transport în comun.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 13 Noi 2009 07:54:23    Titlul subiectului: 119949

Se doreste cumpararea a 20 de autobuze de capacitate redusa.
Evenimentul.ro a scris:
Investiții în parcul mijloacelor de transport local
Pentru anul viitor, primarul Sucevei, Ion Lungu, își propune reîmprospătarea parcului mijloacelor de transport local, prin achiziția a 20 de autobuze de capacitate redusă, care, alături de autobuzele normale și de microbuze să asigure sucevenilor o ofertă mai diversificată de transport, scrie Obiectiv de Suceava. Ion Lungu își motivează decizia prin faptul că anul viitor expiră perioada de funcționarea aproximativ douăzeci dintre microbuzele care efectuează în prezent transportul public local, și își exprimă totodată dorința de a achiziționa mini-autobuze similare celor care asigură transportul gratuit către și dinspre Iulius Mall. Mai mult, Ion Lungu se bazează pe o finanțare a acestui proiect din sursele proprii ale primăriei, în condițiile în care situația economică la nivel național nu va putea permite alte tipuri de finanțări, dar a precizat că va purta discuții cu directorii societății implicate pentru a lua o decizie exactă.

http://www.evenimentul.ro/articol/investitii-in-parcul-mijloacelor-de-transport-local.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 01 Dec 2009 08:55:19    Titlul subiectului: 120745

Șofer de autobuz, adus la poliție, după ce unul dintre pasageri a ajuns la spital
Evenimentul.ro a scris:
Șoferul unui autobuz de transport local din municipiul Suceava a fost tras pe dreapta și adus la poliție, pentru a da explicații, după ce unul dintre pasageri a ajuns la spital.
Sîmbătă dimineață, poliția a fost sesizată de către cadrele sanitare de la Urgențele Spitalului Județean despre faptul că la unitatea medicală a ajuns o femeie care susține că este victima unui accident rutier, scrie Monitorul de Suceava.
Polițiștii sosiți la fața locului au aflat de la pacienta respectivă, Parachiva N., în vîrstă de 66 de ani, că s-a accidentat într-un autobuz de transport călători.
Femeia a povestit că, în acea dimineață, se afla în autobuz și, în apropierea stației de lîngă hotelul Bucovina, s-a ridicat pentru a coborî, moment în care șoferul a pus o frînă bruscă, iar ea s-a dezechilibrat și a căzut pe culoarul autovehiculului, lovindu-se de un scaun. După ce a coborît în stație, simțind dureri la umăr, s-a dus la spital.
Polițiștii au reușit să-l găsească pe șoferul autobuzului în care a avut loc accidentul, Ilie A., în vîrstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, acesta mărturisind că a frînat brusc pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism care circula în fața sa și al cărui număr de înmatriculare nu l-a reținut, autoturism care a frînat de asemenea brusc.
Șoferul le-a spus polițiștilor că a plecat din stație, pentru că nici un călător nu i-a spus că ar fi vreo persoană lovită.
Luată la întrebări și taxatoarea de pe autobuz, aceasta a declarat că a văzut incidentul, însă femeia, după ce a căzut, s-a ridicat și a coborît din autobuz ca și cînd nu ar fi pățit nimic.

http://www.evenimentul.ro/articol/ofer-de-autobuz-adus-la-politie-dupa-ce-unul-dintre-pasageri-a-ajuns-la-spital.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Lun 07 Dec 2009 17:20:46    Titlul subiectului: 120980

"Ce metode folosesc sucevenii ca să meargă gratis prin oraș "

"Unii călători frauduloși de pe autobuzele regiei de transport se arată deosebit de inventivi. În momentul în care sunt prinși fără bilet, aceștia fie încep să plângă, fie devin agresivi, sperând ca astfel să scape de amendă."

"Șefii societății de Transport Public Local (TPL) spun că, cel mai adesea, sucevenii porniți să nu achite 1 leu și 50 de bani pentru o călătorie caută să se urce în autobuze cât mai aglomerate pentru a nu fi zăriți de vânzătorii de bilete. "

"Chiar și atunci când sunt zăriți de taxatori și li se cere să cumpere bilet, călătorii încăpățânați se iau la harță cu angajații societății până la următoarea stație, unde sar din autobuz."

"O altă metodă des uzitată, spun oficialii TPL, este vânturarea prin fața ochilor taxatorilor a unor abonamente expirate sau care aparțin rudelor sau cunoscuților. "


sursa: http://www.adevarul.ro/locale/suceava/Ce_metode_folosesc_sucevenii_ca_sa_mearga_gratis_prin_oras_0_164983734.html

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SUCEAVA Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community