Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Dezbateri in Consiliul Local privind Transbus Buzau

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 08/Iul/2020
Mesaje: 6217
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 21 Noi 2007 11:41:13    Titlul subiectului: Dezbateri in Consiliul Local privind Transbus Buzau 84909

Un proiect de hotărâre ce pare să aducă și lucruri bune, dar cum știm prea bine că de la intenții, chiar și bune, până la fapte e cale lungă, iar dubarii nu vor lăsa să le scape așa ușor ciolanul de ros, mai avem de așteptat până vor dispare paraziții ăștia cu dubele, și din Buzău, dar și din alte orașe...
http://www.primariabuzau.ro/UserFiles/File/hot_propuneri/hot_transbuz.htmConcesionare directa.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  263 kb
 Vizualizat:  de 13676 ori

Concesionare directa.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 08/Iul/2020
Mesaje: 6217
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 21 Noi 2007 13:48:53    Titlul subiectului: 84912

Ca să vă faceți idee despre cum sunt discuțiile în Consiliul Local Buzău privind transportul în comun, cam care sunt cei care care țin atât de mult la binele cetățeanului (și mai mult al lor personal, din ce văd eu), Evil or Very Mad încât mor de grija dubarilor, cărora le plâng de milă că "n-are și gura lor ce să mănâncă", iată

"PROCES – VERBAL
încheiat astăzi, 30 august 2007, orele 10,00, cu ocazia ședinței
ordinare a Consiliului Local al Municipiului Buzău
Domnul consilier Năstase Petrică, președintele ședinței:
„Avem, la primul punct al ordinii de zi, proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii prin concesionare directă Societății Comerciale „Trans-Bus” S.A. Buzău a serviciului de transport public local prin curse regulate cu autobuze.
Vreau să ridic eu câteva probleme și să le supun atenției dumneavoastră.
În primul rând, aș vrea să vă amintesc că, potrivit reglementărilor legislației în vigoare, transportul public de călători este perceput ca un transport unitar și închegat, în cazul nostru transportul public de călători cu autobuze se realizează de către S.C.”Trans Bus” S.A. Buzău și transportul public de călători realizat de către firme private.
În momentul în care vom aproba acest proiect de hotărâre prin care se concesionează toate liniile de transport, transportul privat cu maxi-taxi nu mai poate funcționa. Acesta este un punct de vedere și rog pe domnul secretar să aducă niște clarificări la ceea ce am constatat eu, dacă este corect sau nu.În altă ordine de idei, traseele concesionate se suprapun cu cele ale firmelor care fac transport de călători cu microbuze.”
Domnul Nedelcu Ștefan, secretarul municipiului:
„Acest proiect de hotărâre a fost formulat datorită faptului că la data de 31 iulie 2007 a expirat contractul de concesiune al S.C.„Trans-Bus” S.A. Buzău încheiat anterior și, în condițiile în care nu adoptăm acest proiect de hotărâre, societatea comercială respectivă nu mai poate efectua curse regulate cu autobuze în municipiu.
Este un prim proiect de hotărâre, urmând ca să revenim și cu reglementări în transportul cu microbuze, precum și în ceea ce privește taximetria. În ceea ce privește traseele care sunt concesionate, acestea au fost independente și până în prezent, care, în linii mari nu se suprapun cu traseele pentru maxi-taxi. Pe anumite porțiuni se suprapun, dar va trebui să fundamentăm mai bine traseele la următorul proiect de hotărâre, să facem în așa fel încât să se suprapună numai foarte puțin, respectiv 30%, cât prevede legea.”
Domnul consilier Năstase Petrică, președintele ședinței:
„Vreau să înștiințez, tot la acest proiect de hotărâre, următorul lucru: harta cu traseele este neactualizată. De exemplu, linia autobuzului 3, unde nu este inclus cartierul Poșta în harta traseelor. Traseul autobuzului 4 nu mai funcționează. De asemenea, trebuie să se țină seama de faptul că transportul între localități în cadrul județului și între județe s-a reorientat prin mutarea autogării în zona XXL.
Sunt multe lucruri care trebuie să fie luate în calcul când se stabilesc liniile. Există multe diferențe între caietul de sarcini și contract. La articolul 6 din contract se prevede obligația concesionarului de a investi în achiziționarea de autobuze noi, dar partea de investiții nu este a S.C. „Trans Bus” S.A., este a municipiului. În caietul de sarcini, la articolul 15, concesionarul nu mai are trecută partea de investiții.
Sunt multe neconcordanțe între caietul de sarcini și contract. Ar trebui să existe, conform legislației, un compartiment în cadrul primăriei, de control și administrare a parcului de mijloace de transport. Obligatoriu trebuie să existe un dispecerat unic de transport care să dirijeze traficul tuturor celor care fac transport local public sau privat. Trebuie să fie coroborate toate activitățile tuturor acestor operatori de trafic.”
Doamna consilier Stoian Florina:
„Eu vreau să fie hotărât de noi acum dacă facem completarea de prelungire a liniei autobuzului 3, pentru că sunt probleme cu elevii din cartierul Poșta care vin la școală și trebuie să fie transportați până acasă. Nu este drum de acces?”
Domnul ing. Constantin Boșcodeală, primarul municipiului:
„Liceul „D.Filipescu” este la 70 de m față de stația de autobuz a liniei 3 din zona industrială. Traseele sunt foarte corecte. Pentru transportul cu microbuze am propus adoptarea unui proiect de hotărâre pe care nu l-ați aprobat la momentul respectiv. Acum, acesta este un proiect de hotărâre care reglementează numai activitatea societății noastre, transportul cu autobuze.
Modernizarea bazei auto o face Societatea Comercială „Trans-Bus” S.A. Buzău. Înlocuirea mijloacelor de transport se face cu subvenții de la Consiliul Local Municipal. Autobuzele nu sunt cumpărate de noi, ci de către societatea comercială respectivă. Numai subvenția este stabilită de către noi, în funcție de buget.”
Domnul consilier Năstase Petrică, președintele ședinței:
„Eu vreau să întreb: nu ar trebui să fie concesionat transportul local într-o formă armonizată, unică, între S.C. „Trans-Bus” S.A. și firmele private?, pentru că nu se asigură fluiență.”
Domnul ing. Constantin Boșcodeală, primarul municipiului:
„Eu nu cred că este haos; există și dispecerat, pe toate traseele sunt stabilite stațiile, inclusiv mașinile, dar proiectul de hotărâre nu a fost adoptat de către dumneavoastră, rămânând să se mai discute. Acum contractul S.C. „Trans-Bus” S.A. a expirat la finele lunii iulie 2007 și, conform legislației, trebuie să fie actualizat acum.”
Doamna consilier Florina Stoian:
„Vă rog să supuneți la vot propunerea mea de a se prelungi traseul autobuzului nr.3 până în cartierul Poșta, adică o completare și cu revenire la podul de la Drăgaică.”
Supusă votului, propunerea doamnei consilier Florina Stoian este respinsă cu 8 voturi pentru și 14 voturi împotrivă.
Domnul consilier Țuclea Valerian:
„Facem modificarea prin proiectul de hotărâre de luna viitoare dacă, într-adevăr, se simte necesitatea.”
Domnul Nedelcu Ștefan, secretarul municipiului:
În momentul în care vor cumpăra și cele 20 de autobuze, atunci contractul poate fi modificat printr-un act adițional, nu este nici o problemă. Se va ține seama și de această propunere.”
Domnul consilier Țuclea Valerian:
Un proiect de hotărâre care se intenționează să-l inițiem cu transportul privat trebuie să țină seama de această propunere în legătură cu Liceul „D.Filipescu”, pentru că este necesară asigurarea transportului în zonă. Autobuzele sunt mari și se deplasează greu în cartierul Poșta, dar un proiect de hotărâre care se va iniția cu transportul privat, cu maxi-taxi, trebuie să fie introdus pentru este necesar în acea zonă pentru copii.
Reamintesc că această societate comercială este sub autoritatea consiliului local și, în primul rând, trebuie să discutăm despre ea pentru că am alocat subvenții, și apoi să discutăm de sistemul unic de transport local.”
Nemaifiind exprimate puncte de vedere, domnul consilier Năstase Petrică, președintele ședinței, supune votului domnilor consilieri proiectul de hotărâre în forma prezentată.
Cu unanimitatea voturilor, proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii prin concesionare directă Societății Comerciale „Trans-Bus” S.A. Buzău a serviciului de transport public local prin curse regulate cu autobuze este adoptat.
"

Văd că prietenii dubarilor se zbat de zor pentru "binele cetățeanului", că acesta poate merge bine-mersi în dube înghesuite și soioase, nu contează, bani să iasă...
Notă: sublinierile îmi aparțin
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 12/Iun/2020
Mesaje: 9192
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 21 Noi 2007 14:19:51    Titlul subiectului: 84913

a scris:
Autobuzele sunt mari și se deplasează greu în cartierul Poșta
Este cea mai mare abeatie care am auzit-o. Pana acum am tot auzit placa cu troleibuzele si tramvaiele ca incurca circulatia, e prima oara cand aud de autobuze, ca ar fi greoaie (chit ca nu mai sunt la prima tinerete). Cei din consiliu local "au bucurii" la patronii firmelor de microbuze ?
Nu am fost in cartierul Posta, de ce se deplaseaza greu autobuzele in zona ? Nu este drumul bun ? Sau abereaza cei din consilu ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
OABData înscrierii: 25/Noi/2005
Ultima vizita: 22/Mai/2020
Mesaje: 1620
Locație: Cluj

MesajTrimis: Vin 23 Noi 2007 01:18:31    Titlul subiectului: 84948

Am văzut un lucru care poate fi considerat viciu de formă. Este vorba chiar de numele societății care apare:
-fie ca Trans-Bus
-fie ca Transbuz
E un detaliu care trebuie avut în vedere
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community