Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri despre transportul intra- si inter- judetean

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 15 Mar 2010 12:48:27    Titlul subiectului: 124639

Cititi ceva bun, bun de tot:

http://www.adevarul.ro/locale/galati/ALARMANT_-_Pirateria_din_transporturi_ii_lasa_flamanzi_pe_transportatorii_autorizati_0_224977670.html

"ALARMANT / Pirateria din transporturi îi lasă flămânzi pe transportatorii autorizați

Bogdan Nistor

Duminică 14 mar 2010

Zeci, chiar sute de taximetriști-fantomă le fură aproape zilnic clienții transportatorilor licențiați. Plătitorii de taxe care rămân fără pasageri cer Poliției rutiere să-i sancționeze pe pirații șoselelor.

După criza economică și financiară care a afectat serios afacerea transportului de persoane, acum pirateria ar putea da lovitura de grație acestui sector de activitate.
taguri

Potrivit spuselor celor de la Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), în Galați, sunt sute de personaje care se dau drept transportatori și își oferă serviciile la tarife tentante. Pasagerii nu știu însă că acceptându-le își pun în pericol viața.

Pentru transportatori, asta înseamnă furt de clienți, ceea ce duce la diminuarea încasărilor, imposibilitatea plății dărilor către stat și, în final, la faliment.

„Pirații nu dau bilete de călătorie, facturi sau bonuri fiscale, nu asigură condiții adecvate de confort, nu plătesc impozite la stat și trăiesc bine pe seama neștiinței oamenilor, dar și pe seama neimplicării statului", afirmă președintele COTAR Galați, Silviu Cârlan.

Mai ieftin la „ia-mă nene"!

Pe traseul Galați - Vânători, există informații clare că șase autoturisme fură zilnic clienții microbuzelor care au licențe pentru traseele respective. Șoferii acestor mașini îi ademenesc pe clienți cu prețuri mult mai mici decât cele practicate de transportatorii autorizați.

Ne-am convins că așa este la ieșirea din Galați spre Tecuci. În parcarea de la benzinărie, șoferii de maxi-taxi privesc neputiincioși cum câțiva proprietari de autoturisme „încarcă" clienții, la o distanță de nici 20 de metri.

„Cel puțin 10 mașini am văzut eu până acum. Sunt și Dacii vechi, dar am văzut printre ele și un Opel Astra Caravan, cu numărul GL-07-GRT, dar și un Logan verde, cu geamuri fumurii. Suntem foarte supărați, am cerut ajutorul Poliției, dar nu a făcut nimic", spune Valentin Costea, unul dintre șoferii care așteptau de minute bune să-și completeze locurile din microbuz pentru o cursă spre Tecuci.

În aceste condiții, COTAR solicită emiterea unei Hotărâri de Guvern care să extindă prevederile legii 218/2009, cu privire la sancționarea persoanelor care eefectuează transporturi fără documente legale.

„Vrem ca Poliția rutieră să rețină plăcuțele de înmatriculare și să le aplice amenzi usturătoare celor care ne fură clienții", spune vicepreședintele COTAR, Dinu Cojocaru.
"

Va vine sa credeti?!? Adica ... maxi-taxi-stii striga "hotii", in timp ce methenele lor le cunoastem aproape cu totii.

Dar partea cu adevarat tare e asta:

"unul dintre șoferii care așteptau de minute bune să-și completeze locurile din microbuz pentru o cursă spre Tecuci." Exclamation

Deci cum?!? Ce facea ala cu maxi-taxi-ul? Astepta de minute bune să-și completeze locurile din microbuz. Exclamation Exclamation Exclamation

Aoleu, tovarasu' maxi-taxi-st! Hotii va fura clientii, da', 'mneavoastra ce ziceti ca faceati?!? Asteptati sa se umple duba?!? Pai cum asa, nu aveti un orar?!? Sau sunteti si ne-destepti - ca s-o spun pe ocolite - de spuneti si ce ilegalitati faceti, in timp ce-i reclamati pe ceilalti hoti?

Iar calatorii se expun riscurilor de accidente cand calatoresc cu piratii, in loc sa se expuna riscurilor de accidente calatorind cu maxi-taxi-stii ?!?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Iun 2010 09:35:42    Titlul subiectului: Stiri/Articole de presa despre transportul judetean 128882

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Transportatorii_ameninta_cu_greva_si_cu_Tribunalul_0_286171449.html

"Galați: transportatorii amenință cu greva și cu Tribunalul

Vali Trufașu

Joi 24 iun 2010

Galați
Proprietarii de microbuze vor să nu mai scoată mașinile pe trasee

Operatorii privați se află în pragul falimentului și nu mai acceptă nicio amânare a plății subvențiilor datorate de stat.

Transportatorii privați din Galați vor să scumpească biletul de călătorie cu 50%

Operatorii privați din transportul județean și interjudețean din Galați susțin că nu vor mai ieși pe trasee dacă Guvernul nu găsește resursele financiare necesare pentru a plăti subvențiile, care totalizează 12 milioane de lei la nivelul întregii țări.

"În luna iulie 2009, ni s-a plătit 50% din subvenție. La Galați, s-au achitat 100.000 de lei, pentru 5-6 operatori. Așa nu se mai poate", ne-a declarat Gheorghe Dumitru, președintele Federației Operatorilor Români de Transport, filiala Galați.

[b]Mulți transportatori privați din Galați sunt pe punctul de a da faliment[/b] din cauza datoriilor neplătite de stat pe ultimele șase luni.

ALARMANT / Pirateria din transporturi îi lasă flămânzi pe transportatorii autorizați

Cel mare operator privat din transportul județean din Galați, SC Dumony, a dat în judecată Guvernul și cere plata sprijinului financiar pentru pensionari și persoanele cu handicap, în total 300.000 de lei.

Transportatorii privați vor încerca să obțină executarea silită a Ministerul Finanțelor, pentru a-și primi banii.

Au ales să recurgă la această măsură extremă după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor nu au dus la nici un rezultat.

Opt transportatori împart „cașcavalul" în oraș. Miza este un milion de euro pe lună

Acțiunile transportatorilor vin după ce autoritățile nu au părut prea impresionate de hotărârea anterioară a acestora de a obliga pensionarii să își plătească integral biletele.
"

Perfect, le doresc faliment fericit tuturor parazitilor din transporturi, poate doar asa scapam de aceasta molima generalizata...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 24 Iun 2010 20:02:31    Titlul subiectului: 128903

Intr-adevar, am scapa de "asa-zisii" transportatori, dar ce punem in locul lor ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 28 Sep 2010 23:15:42    Titlul subiectului: 134062

Iata in ce hal am ajuns... Filosofii pe baza unor lucruri care ar fi trebuit sa fie simple dar pe care noi, galatenii, le complicam mereu. Pe scurt, un alt caz despre asigurarea transportului de navetisti, o cerinta care se lasa cu multe propuneri si sa speram, si cu o rezolvare favorabila, de bun simt...

http://www.viata-libera.ro/articol-Autobuz_pentru_profesorii_navetisti_2.html

"Posibilă soluție la Tecuci
Autobuz pentru profesorii navetiști


* Anul trecut, la școlile din municipiu au predat 120 de cadre didactice care veneau din Galați sau alte localități *

După ce a calculat cât o costă lunar decontarea navetei cadrelor didactice, municipalitatea din Tecuci și-a pus mâinile în cap. Anul școlar trecut, cei 120 de navetiști, majoritatea din Galați, au scos din pușculița bugetului local câte 32-35.000 de lei pe lună. Adică 3,5 miliarde lei vechi pe un an întreg.

„Nu cred că vom mai avea resurse să decontăm naveta. E exagerat de mult. Nu mi se pare corect să plătești naveta pe 80 de kilometri, în condițiile în care profesorii ar trebui să se fixeze în orașul în care predau”, spunea Eduard Finkelstain, după ce echipa „Vieții libere” a vizitat mai multe școli din Tecuci.

Dacă, inițial, primarul municipiului i-a invitat pe navetiști să-și depună dosare în vederea obținerii unei locuințe ANL în Tecuci, edilul ne-a declarat telefonic că a găsit o soluție care ar putea împăca și capra, și varza:

„Este mult mai ieftin să închiriem un mijloc de transport în comun care să îi ducă și să îi aducă pe profesori, în funcție și de orarul lor de la clase. Consumul de benzină ne-ar ajunge mai ieftin: câte 20 de litri zilnic înseamnă un milion de lei (vechi, n.r.), adică 22 de milioane de lei (vechi) lunar. O să vorbim și la nivel de Prefectură, să vedem ce soluții sunt”.

Trei sferturi din salariu, pe naveta

Un profesor care face naveta Galați-Tecuci cheltuiește în jur de 400 de lei pe maxi-taxi, dacă își cumpără abonament și aproximativ 480 de lei dacă își cumpără bilet în fiecare zi. Pentru profesorii debutanți înseamnă mai mult de jumătate din salariul pe o lună întreagă:

„Eu vin din Galați. Sunt în primul an de predare, iar salariul meu va fi în jur de 600 de lei, dar nu pot să renunț. Pe mine mă ajută familia, sunt mai norocoasă”, ne-a spus Elena Rusu, profesoară la Colegiul Național de Economie și Agricultură Tecuci, liceu unde un sfert dintre profesori sunt navetiști.

Este vorba despre 20 de cadre didactice, 7 din Galați și 13 din comunele limitrofe municipiului Tecuci.

Decontul, cu 25 la sută mai mic

Conform Legii Învățământului, autoritățile locale sunt obligate să deconteze integral naveta personalului din școli, dar Legea 118 din 2010 privind reducerile de cheltuieli „retează” profesorilor 25 la sută din acest drept.

Mai multe primării din comunele gălățene au anunțat însă că nu au destule fonduri să acopere nici cei 75 la sută din decontul cuvenit profesorilor.

Inspectorul școlar general Doru Resmeriță spune că deja a ridicat problema transportului cadrelor didactice și la Colegiul Prefectural și crede că primarii au amenințat cu neplata acestor drepturi doar la nivel declarativ, deoarece legea îi obligă să deconteze naveta, mai devreme sau mai târziu."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
fl82



Data înscrierii: 18/Sep/2010
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 455
Locație: Husi (jud. VS)

MesajTrimis: Sâm 20 Noi 2010 15:03:50    Titlul subiectului: Traseele mijloacelor de transport in comun din Galati 136568

O intrebare: mai exista vreo cursa de autobus interurban directa Galati-Tulcea? Ma gandesc ca daca ar avea un program corelat cu mersul trenurilor Iasi-Galati si Barlad-Galati (sa plece din autogara Galati spre Tulcea la cca 30 minute dupa sosirea trenurilor de la Iasi si Barlad) ar fi utila.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 20 Noi 2010 20:15:11    Titlul subiectului: 136575

Din cate stiu eu, nu este. Nu neg ca la anumite ore o astfel de cursa ar fi buna insa: plecand din Galati, la bac ajungi cu traseul 16, dupa care iei bilet si treci dincolo, la Zaclau, de unde te asteapta microbuze (inainte stiu ca erau si ceva autobuze, nu stiu daca mai sunt si acum) care asigura legatura spre Tulcea. Putem considera, forma actuala, o "mica afacere" pentru bac.
_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
fl82



Data înscrierii: 18/Sep/2010
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 455
Locație: Husi (jud. VS)

MesajTrimis: Mie 01 Dec 2010 17:44:51    Titlul subiectului: Stiri despre transportul inter si intrajudetean 136993

O intrebare: mai exista vreo cursa directa de autobuz interurban Galati- Tulcea? Ma gandesc ca daca ar fi corelata cu mersul trenurilor (sa plece din autogara Galati la cca 30 de minute dupa sosirea trenurilor de la Iasi si Barlad) ar fi utila, si s-ar elimina si transbordarea cu autobuse locale si bacul (te sui in autobus in autogara Galati si te dai jos in autogara Tulcea).
De podul peste Dunare ce se mai aude?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
peisaj_urban



Data înscrierii: 03/Feb/2009
Ultima vizita: 23/Aug/2011
Mesaje: 166
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 01 Dec 2010 19:43:12    Titlul subiectului: 136997

Podul de le Dunare este o baliverna inventata de politicieni sa mai adune voturi de la fraieri. Poate peste cateva generatii se va mai schimba ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 01 Dec 2010 23:32:13    Titlul subiectului: 137010

Foarte adevarat... Imi amintesc ca se ajunsese la intentia utopica de a strange fonduri pentru o asemenea lucrare. Mi s-a spus ca un asemenea proiect implica o groaza de costuri si cineva cu "chip maret" s-a ingrozit de cate formalitati trebuiau indeplinite. De asemenea, tot acest "chip" a recunoscut cu seninatate, ca daca eram pe vremea lui Ceausescu si acesta ar fi dorit pod la Galati, l-ar fi realizat in maxim un an pe cand asa, cu jecamaneala din zilele noastre, cand omul vrea doar sa bage mana in punga si sa se serveasca in interesul personal, cu siguranta c-am fi vazut cate o monstruozitate de beton, un picior schiop de pod sau un schelet putregaind in cursul Dunarii.
peisaj_urban are dreptate: poate peste cateva generatii (sau mai bine zis degeneratii) vom avea si noi un pod. Si sa speram ca nu va fi ala de peste curcubeu...

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 26 Ian 2011 01:03:35    Titlul subiectului: 139170

Un accident petrecut in judetul Galati, intre un ATV si un autobuz... Interesante sunt opiniile unor martori, in deplina antiteza cu ceea ce au constatat politistii...

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/plimbare-mortala-cu-atv-ul-pe-zapada-3659.html

"Plimbare mortală cu ATV-ul pe zăpadă

--------------------------------------------------------------------------------

Ultimele zile de iarnă au făcut deja victime în județul Galați. Duminică seara, pe raza comunei Frumușița, la intrarea, în curbă, un autobuz a derapat pe zăpadă și a lovit în plin un ATV care, spun polițiștii, intrase pe contrasens. Pe ATV se aflau trei persoane: Avram Voicu și Costică Diamant de 38 de ani și un alt tânăr, de 19 ani.
”Avea viteză autobuzul și a intrat în ei, a trecut cu roata peste capul lor, nu vedeti că le-a făcut praf și casca? Dar polițiștii au dus repede șoferul de aici, să nu dea socoteală, și spun altceva”, se plângea Nicolae Voicu, tatăl uneia dintre victime. Avram Voicu și Costică Diamant au murit pe loc, în ciuda speranțelor pe care și le făcuseră rudele care și la plecarea ambulanțelor mai aveau impresia că bărbații trăiesc. Un echipaj SMURD și ambulanțe au fost la locul accidentului.
”Cele două victime au murit pe loc, nu mai aveam ce face, iar a treia, un tânăr de 19 ani , l-am resuscitat și îl vom transporta la spitalul de urgență, dar starea lui e foarte gravă”, a declarat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD, Spitalul de Urgență Galați.
Pe lângă aceste victime, o ambulanță l-a transportat la Spitalul de Urgență și pe șoferul autobuzului, Mihai Dobă, de 43 de ani, care acuza leziuni la nivelul capului. ”Din primele cercetări reiese că ATV-ul a făcut manevre în zăpadă și a intrat pe contrasens, în fața autobuzului care circula regulamentar. Cercetările continuă în acest caz”, a declarat cms. Ștefan Gohoreanu, ofițer de relații cu presa al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.
Rudele rromilor morți susțin că, dimpotrivă, autobuzul avea viteză și a derapat pe zăpadă, lovimd ATV-ul și omorând doi oameni. ”E clar că nu e în regulă ceva, dar nu ne fac ei nouă dreptate”, spunea Nicu Budescu, rudă cu victimele.
În urma accidentului, DN 26 a fost blocat la intrarea în Frumușița și s-au format cozi, de mașini, șoferii așteptând în frig peste două ore, până la terminarea cercetărilor și normalizarea circulației."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 07 Feb 2011 13:18:27    Titlul subiectului: 139618

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Azi-dimineata-Grav-accident-circulatie-autobuze_0_422957886.html

"Azi-dimineață/ Grav accident de circulație la Braniștea cu două autobuze care s-au ciocnit frontal

Adrian Obreja

Luni 7 feb 2011

Liniștea unei familii din localitatea Braniștea a fost tulburată azi dimineață, în jurul orei 5.30, când două autobuze s-au ciocnit puternic, iar unul a ajuns în curtea casei. În urma impactului, șoferul unuia dintre auvehicule și doi dintre pasagerii săi au fost răniți.

Echipajele SMURD ajunse imediat la fața locului le-au acordat îngrijiri medicale celor trei răniți. Doi dintre aceștia, Marian Duțu, de 45 de ani, unul dintre șoferi și Veronica Popoiu, aflată pe banchetă chiar în spatele șoferului, au fost transportați la spital.

„Cele două victime prezintă multiple leziuni, traumatism hemitoracic, contuzie a umărului, traumatism facial. Se află în afara oricărui pericol”, spune Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD.

Femeia rănită nu a apucat să vadă decât luminile de la celălalt autobuz după care s-a trezit la podea cu cioburi de geam peste ea.

„Eram șase fete în autobuz și șoferul. Mergeam la serviciu la Brăila. Celălalt autobuz a semnalizat și apoi a mers către noi. Am văzut luminile și toate fetele au început să țipe. Ne-am trezit aruncate pe jos. Primul lucru a fost să ne căutăm una pe alta, să vedem dacă e cineva grav rănit. Medicii mi-au spus că nu e grav și că-mi revin repede”, spune Veronica Popoiu, una dintre victime.

În urma primelor verificări, polițiștii rutieri au stabilit că Marian Duțu, șoferul care a ajuns la spital rănit, este vinovat de accident.

„Accidentul a avut loc pe DN25. Cercetările au fost preluate de polițiștii de la serviciul rutier pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc incidentul”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IPJ."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 21 Aug 2011 23:06:53    Titlul subiectului: 147835

Pentru scolari... tot microbuze. Probabil ca midibuzele costa prea mult desi ar fi mult mai indicate.

http://www.viata-libera.ro/articol-E_nevoie_de_inca_7_microbuze_scolare_in_judet_2.html

"După comasarea unor școli
E nevoie de încă 7 microbuze școlare în județ


Inspectorul general Doruleț Resmeriță susține că a făcut o solicitare la minister pentru încă 7 microbuze, necesare transportului elevilor în urma comasării unor școli din județ.

„S-a făcut deja licitația pentru achiziționarea lor și le vom primi probabil până la începerea școlii”, spune șeful învățământului gălățean."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 15 Ian 2012 14:28:35    Titlul subiectului: 152017

Ianuarie debuteaza cu noi... microbuze pentru scoleri si profesori:

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sase-microbuze-scolare-judetul-Galati_0_628137192.html

"Șase microbuze școlare noi au ajuns în județul Galați

Acestea vor deservi în medie 600 de elevi pe zi, dar vor fi folosite și pentru transportul profesorilor. În total, în tot județul Galați sunt peste 60 de microbuze.

Cele șase microbuze marca Ford vor ajunge la Grupul Școlar Industrial Tecuci (pentru transportul elevilor din cartierul Cernicari), la Școala din Matca, la Școala 3 din Galați (pentru transportul elevilor din Cartierul Siret), la Școala 2 Măstăcani, la Școala „BP Hașdeu" din Ivești și la Școala din Grivița.

„Ar mai fi nevoie cam de încă 10 microbuze ca să putem spune că suntem complet acoperiți. Ca să nu spun că avem zone în care ne-ar trebui mijloace de transport mai mari, pentru costuri reduse de transport", spune inspectorul școlar general Doruleț Resmeriță.

Șoferii vor fi angajați ai primăriilor sau ai școlilor. Microbuzele școlare vor pute fi folosite începând de mâine."



104.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  39.33 kb
 Vizualizat:  de 28520 ori

104.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 07 Feb 2012 10:28:18    Titlul subiectului: 152847

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-ger-stiri_Galati-informatii_Galati-autogara-curse_anulate_0_640736103.html

"Activitatea Autogării din Galați este paralizată din cauza drumurilor închise

5 februarie 2012

Autor: Marius Mototolea

Microbuzele sunt singurul mijloc de transport către localitățile din județ

Astăzi (5 februarie) se mai asigură doar trei curse intrajudețene, câte una spre Tecuci, Berești și Suceveni. Un microbuz plecat dimineață pe o rută ocolitoare înspre București a rămas înzăpezit în apropiere de Slobozia.

Din cauza drumurilor înzăpezite, la Autogara „Dumitru" din Galați, au fost anulate cele mai multe dintre cursele intra și interjudețene.

„Nu mai circulă niciun microbuz sau autobuz pe relația Galați-București și retur. Toate cursele care, în mod normal, sunt programate pentru orele 14.00, 15.00, 16.00 și 17.45 au fost anulate după ce un microbuz, plecat la 8.30, pe o rută ocolitoare, prin Slobozia, s-a împotmolit în zăpadă. Nu mai putem asigura nici cursele spre Bârlad și Iași" , ne-a informat Sorin Cheluță, dispecer.

Sunt anulate și aproape toate cursele către localități din județ, în condițiile în care nu mai puțin de 17 drumuri sunt închise.

„Asigurăm doar câte o singură cursă către Tecuci (de la ora 14.00), Berești (14.45) și comuna Suceveni (de la ora 16.00). La Berești se ajunge ceva mai greu. În rest, către celelalte destinații nu se mai pleacă", ne-a mai precizat dispecerul Autogării "Dumitru" din Galați"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
OAB



Data înscrierii: 25/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Mai/2022
Mesaje: 1621
Locație: Cluj

MesajTrimis: Mar 07 Feb 2012 13:18:00    Titlul subiectului: 152864

Citat:
„Ar mai fi nevoie cam de încă 10 microbuze ca să putem spune că suntem complet acoperiți. Ca să nu spun că avem zone în care ne-ar trebui mijloace de transport mai mari, pentru costuri reduse de transport", spune inspectorul școlar general Doruleț Resmeriță.

Respectivul nu cunoaste Legea 92 / 2007? Nici nu ar avea voie sa utilizeze microbuzele in astfel de cazuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 19 Feb 2012 16:49:12    Titlul subiectului: 153260

In judet, cursele cu mijloacele de transport sunt, cu putine exceptii, blocate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Adevarul-stiri_Galati-informatii_Galati-Autogara-curse-judet-drumuri_0_649135253.html

"Transportul de pasageri cu autobuze și microbuze, în interiorul județului, a rămas aproape paralizat

19 februarie 2012, 13:33 | Autor: Marius Mototolea |

Chiar dacă în fiecare zi pierd mulți bani, șoferii acestor mijloace de trasport nu au curajul să se hazardeze pe drumurile naționale și județene declarate deszăpezite.

Chiar dacă oficial șoselele din Județul Galați au fost declarate deszăpezite, microbuzele și autobuzele care asigură transportul de pasageri înspre și dinspre localitățile gălățene acoperă doar o mică parte din rute.

Astfel, după cum ne-a informat, Daniel Cheluță, dispecerul de serviciu de la Autogara Dumitru, singurele trasee pe care se pleacă în cursă sunt cele
către comunele Suceveni și Nămoloasa.

„Se circulă în schimb aproape normal pe majoritatea traseelor interjudețene. Astfel sunt asigurate cursele spre București, Constanța, Brașov, Bărlad, Bicaz", a precizat dispecerul."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
NightWishMaster



Data înscrierii: 03/Sep/2009
Ultima vizita: 21/Iul/2014
Mesaje: 133
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 20 Feb 2012 12:21:05    Titlul subiectului: 153276

E cam aiurea sa pretinzi grija fata de starea drumurilor ca motiv pentru lipsa curselor, cand si cursele interjudetene circula pe aceleasi sosele. Cred ca sunt alte motive la mijloc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 24 Feb 2012 01:17:17    Titlul subiectului: 153404

Parfum de... bastarzi ai politicii tolerate de regimul actual, parfum de dezandejde:

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Scandal-microbuzului-scolar-Scoala-ajunge_0_651534855.html

"Scandal din cauza microbuzului școlar! Mai mulți copii de la Școala 22 nu au putut ajunge acasă

23 februarie 2012

Autor: Bogdan Nistor

Pentru că directorul Școlii nr. 3 din Galați a decis să nu mai trimită microbuzul și la Școala 22, mai mulți copii nu au putut să ajungă ieri după-amiază acasă. Conducerea Inspectoratului Școlar a trimis mai multe autoturisme care i-au transportat pe elevi spre casele lor din Cartierul Barboși.

În urmă cu mai bine de o lună, unul dintre cele două microbuze trimise de la Ministerul Educației ajungea la Școala 3 din Galați. Aceasta avea de transportat aproape 70 de copii care aveau domiciliul în Cartierul Cantemir. Pentru că la câteva sute de metri distanță existau alți 50 de copii care trebuia să ajungă în Cartierul Barboși, ISJ a dispus ca microbuzul să fie folosit și pentru transportul acestora.

Armonia a durat aproape o lună! Ieri, directorul Școlii 3, Iuliu Arfire Tudorache a dispus șoferului să nu mai meargă și la Școala 22.

„Nu este decizia mea, ci a Consiliului de Administrație al școlii. Motivul? Păi până acum noi am suportat cheltuielile legate de acest microbuz în proporție de 80%. Au promis cei de la Școala 22 că vor contribui și ei cu bani pentru benzină, dar n-au făcut-o. Nici măcar un protocol nu am semnat", spune Iuliu Arfire Tudorache.

În replică, inspectorul școlar general a fost extrem de vehement la adresa deciziei luate de Iuliu Arfire Tudorache și spune că s-ar putea să-l coste funcția pentru ceea ce a făcut.

„Nu dădea bani din propriul buzunar, dădea din veniturile școlii. Ceea ce a făcut este complet imoral. A adus copiii la școală, dimineață, și nu i-a mai dus acasă după cursuri. Nu se face așa! În plus, nu a anunțat pe nimeni despre decizia pe care a luat-o", spune inspectorul școlar general Doruleț Resmeriță.

Acesta a venit cu propria mașină la Școala 22 pentru a-i transporta pe elevi acasă. A chemat în ajutor alte două mașini de la ISJ Galați.

În cele din urmă, cei 30 de copii au ajuns în siguranță la casele lor."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
NightWishMaster



Data înscrierii: 03/Sep/2009
Ultima vizita: 21/Iul/2014
Mesaje: 133
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 27 Feb 2012 13:10:54    Titlul subiectului: 153491

http://www.viata-libera.ro/economie/27848-transportatori-galati-pagube-inzapezire-pierderi-27-februarie

"Transportatorii gălățeni, „înzăpeziți” financiar

Autor: Mihai Angheluță

* Blocarea drumurilor de-a lungul și latul județului a însemnat peste jumătate de lună „moartă” pentru transportatorii rutieri din județ * La pierderile financiare, nu se poate însă contabiliza și câștigul unei experiențe cu învățăminte pentru autorități *

Transportatorii resimt acut sincopele pricinuite atât de natură, dar mai ales de lipsa de organizare a drumarilor, însă responsabilii locali consideră că au făcut chiar mai mult decât se putea face. În cele ce urmează vă vom prezenta experiențele prin care au trecut principalii transportatori rutieri gălățeni.

Dumony, frână pe afaceri
Cel mai mare dintre operatorii de transport gălățeni, Dumony, are 50 de mijloace de transport, majoritatea autobuze, din care cel puțin 30 au stat pe dreapta complet. Pierderi de 10-12.000 de lei pe zi, timp de aproape trei săptămâni.

Gheorghe Dumitru, patronul companiei: „Pierderea totală ajunge aproape la 250.000 de lei, cam 70 la sută din cifra de afaceri pe februarie, ca sume neîncasate din cauza neefectuării curselor. O gură de oxigen financiar i-a venit din cursele-convenție locale, dar nici pentru Combinatul Siderurgic și Șantierul Naval n-a putut presta cursele cu navetiști din județ.La astea ar trebui adăugate și costuri procentuale de rovignetă, întreținere a parcului și asigurări plătite pentru o perioadă în care practic autobuzele au fost pe post de mobile. Ca să nu mai vorbim de impozitul pe niște bunuri mobile care, practic, au fost literalmente imobile...”

Gegi - când piratat, când înzăpezit
Luci Gegi, patronul firmei omonime din Tecuci, e și el nemulțumit. Cu 35 de autobuze și microbuze, Gegi a trebuit să tragă aproape total pe dreapta, fără măcar vreo compensare din curse-convenție. Pierderile sale s-au ridicat la aproape 10.000 de lei pe zi, timp de peste două săptămâni. Atâta doar că e mai obișnuit cu pierderile, precum unii cu bătaia. „Oricum, noi avem pierderi și în restul anului, de 5-6.000 de lei pe zi, din cauza pirateriei. Iar când s-au deszăpezit drumurile, tot noi am fost copleșiți de clienți, că pirații nu circulă decât atunci când e drumul bun. Iar dacă luăm un pasager în plus, peste capacitate, amenda e numai… 6.000 de lei. Amenzi europene la drumuri halal-europene...”.

Călători puțini și resemnare generală
Hristache Bogatu - 40 de microbuze și autobuze - e la fel de nemulțumit de cum (nu) au fost deszăpezite drumurile și pierderile induse transportatorilor. Fiind și consilier județean, dar și cu antecedente sindicale, Bogatu e mai revoltat pe partea eminamente legală a chestiunii, dincolo de lipsa de organizare a autorităților (i)responsabile. El nu înțelege cum de s-au putut închide chiar și acele secțiuni de drum pe care se putea circula, cum erau șoselele până la comune din vecinătatea Galațiului „Duceam dimineața navetiști la muncă și nu-i mai puteam întoarce seara acasă. Trebuiau să doarmă pe la rude sau să se întoarcă cu autostopul, fiindcă circulau doar autoturismele. În condițiile în care oamenii plătiseră abonamente, iar drumul era vizibil circulabil. Așa ceva e inadmisibil”.

Nicolae Marin, de la „Ion Ștefu”, operatorul de transport al curselor din Pechea, clamează și el pierderi de aproape 6-7.000 de lei pe zi. Cu 30 de microbuze și patru trasee licențiate, a înregistrat două săptămâni de inactivitate. „Cu siguranță luna asta vom fi pe minus și, cumulat, cred că în februarie vom ajunge la aproape 200.000 de lei pierderi, fiindcă acum mergem la subcapacitate din cauza nedeszăpezirii satelor.”

Statul închide ochii și cască buzunarul
Pe de altă parte, am reținut la toți cei intervievați că nu și-au trimis angajații acasă, i-au plătit integral chiar și pentru timpii morți, și-au pătit impozitele la zi, dovedindu-se, pe cât se poate, atât buni cetățeni în serviciul public al concetățenilor, cât și agenți economici corecți față de stat. Statul, însă, nu doar că are o problemă în a le returna serviciile datorate în schimbul contribuțiilor, dar și una de a accepta că ceea ce (nu) face e incorect, e chiar „inadmisibil”.

În județ, drumuri încă greu circulabile
Pierderile continuă pentru transportatorii județeni de pasageri, din cauza drumurilor încă greu circulabile. Dumony nu poate folosi autobuzele achiziționate cu leasinguri usturătoare, trebuind să trimită câte două microbuze pe anumite trasee - doi șoferi, două griji, costuri aproape duble...
Gegi, din Tecuci, are aceleași probleme: drumuri prost deszăpezite spre Buciumeni, Brăhășești și Toflea. Folosesc doar microbuze fiindcă „nu se pot întâlni două autobuze pe drum, venind din sensuri opuse, n-au loc unul de altul”. Recent, unul dintre microbuzele firmei a rămas peste șapte ore în câmp, blocat de-o cisternă derapată pe zăpada groasă de-o palmă.

Pentru „Ion Ștefu”, operatorul din Pechea, „era mai bine înainte, când stăteam pe dreapta. Măcar nu consumam motorină degeaba cum facem acum, cu doar doi-trei clienți la o cursă. Degeaba ajungem noi în centrul comunei, dacă oamenii sunt încă înzăpeziți în case și n-are cine să meargă cu microbuzele noastre”, ne-a relatat Neculai Marin, administratorul firmei.

Statul răspunde - atât se poate
De cealaltă parte, Drumuri și Poduri SA, prin directorul Luciano Tudor, se arată neînduplecată de nemulțumirile transportatorilor. „Oamenii pot vedea și cu ochii lor că s-a făcut tot ce se poate, fiindcă nu mai avem unde degaja zăpada. Sunt troiene de doi până la patru metri de o parte și de alta, mai înalte ca autobuzul. Tecuciul s-a deszăpezit cu aproape zece miliarde, Galațiul cu peste opt, noi a trebuit să deszăpezim 750 km în tot județul cu 11 miliarde (de lei vechi, n.n.).”

Din postura de fost lider sindical, actualul consilier județean, dar și patron de firmă de transport, Hristache Bogatu s-a arătat resemnat, chiar total neîncrezător, în succesul unui front comun al transportatorilor contra autorităților care i-au blocat, efectiv, în garaje. „Uneori nu-mi vine să cred în ce țară trăim. Iar pe de altă parte, când mă uit în jur, toți sunt speriați, învinși și nu vor să-și creeze probleme suplimentare ridicând individual glasul”."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
George_GL



Data înscrierii: 09/Iul/2006
Ultima vizita: 06/Feb/2017
Mesaje: 81
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 27 Feb 2012 13:48:06    Titlul subiectului: 153498

Ce sa faca drumarii? Sa intre pe ulitele din sat sa dea zapada? Sa intre in curte la oameni sa dea la lopata? Gospodarii satelor stau la bar si servesc bere, vin, tuica si mai stiu eu ce si asteapta sa vina armata sa le dea zapada din carare.
Oameni sunt inzapeziti...unde? In propria curte pentru ca nu sunt in stare sa dea la lopata, asteapta ajutoare.
Cei din Pechea sa astepte trenul...poate vine.
Nici la WC sau la grajd la animale nu-mi fac carare. sa vina armata sa faca. Mai degraba isi face bunica de 80 de ani carare la pasari, animale etc decat un golan care sta toata ziua in bar. Asa s-a intamplat si la ultimile inundatii din judetul Galati. Tineretul satului era la bar la bere.
Asta e romanul si cu asta am zis tot.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 27 Feb 2012 13:53:36    Titlul subiectului: 153502

Ceea ce spune colegul George_GL este perfect adevarat... Unii oameni au impresia ca zapada este a... statului si prin urmare asteapta sa fie deszapeziti.

Conform informatiilor oferite de presa si televiziune, in judetul Galati ar trebui sa se circule fara probleme pe judetene/nationale insa exista acele... racorduri unde omul raspunde cu promptitudine in fata principiului devenit clasic: "nici in basca nu ma doare"...

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 12 Feb 2013 11:20:35    Titlul subiectului: 162644

Inca un concurent pentru Dumony: http://adevarul.ro/locale/galati/lucian-bute-isi-construiesteautogara-municipiul-galati-1_51141ee14b62ed5875e7a1ef/index.html


Lucian Bute își construiește autogară în municipiul Galați:

7 februarie 2013, 23:51

N-ar fi exclus ca faimosul boxer gălățean să dovedească pricepere, nu numai în ring, ci și în afaceri. Asta rămâne de văzut. Deocamdată, Lucian Bute a identificat o oportunitate, în domeniul transportului rutier de persoane pe câteva rute din județul Galați.

De ani buni, în Piața Energiei, din fața fostului Magazin Universal și pănă vizavi de depoul de tramvaie, se adună pe trotuar zeci de persoane, majoritatea navetiști, în așteptarea microbuzelor care să-i ducă acasă, la Cișmele sau Fântânele. Boxerul gălățean s-a gândit că nu este normal respectivii călători să aștepte pe trotuar și că le-ar prinde bine și lor, dar și lui, o autogară în acea zonă.

SC Trans Lucian, firmă în care boxerul este asociat cu Gigi Căuș, cumnatul său, a primit dreptul să efectueze transport de persoane, în regim intrajudețean, încă din 2011 și, ulterior, a solicitat certificat de urbanism și autorizatie pentru construcția unei autogări în zona respectivă.

În mandatul vechiului primar, investitorului Lucian Bute și asociatului acestuia li s-au cam „pus bețe în roate” sub diferite pretexte, însă actualul edil consideră oportună construirea autogării și redarea destinației normale, trotuarului transformat în peron.

Clădirea autogării ar urma să aibă o suprafață de 6.500 de metri patrați.

În raportul de specialitate pentru proiectul de hotărâre ce vizează construcția noii autogări, aleșilor locali li se argumentează că: "Aglomerația de maxi-taxi și autobuze, în special la orele de vârf, ar fi în mare măsură eradicată. Locul de îmbarcare și debarcare se va muta în autogară, care ar oferi și condiții civilizate de așteptare
".



202.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  43.65 kb
 Vizualizat:  de 26563 ori

202.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 20 Feb 2013 10:58:44    Titlul subiectului: 162805

Solutii complicate despre cum sa pui unora pielea pe bat pentru ca altii sa nu renunte la traiul roz-bombon:

http://www.viata-libera.ro/economie/39326-galati-viata-libera-timbrul-de-mediu-avizat-marti-de-guvern-sufoca-transportatorii-galateni

"Timbrul de mediu, avizat marți de Guvern, sufocă transportatorii gălățeni

Autor: Liviu Ghinea Publicat Miercuri, 20 Februarie 2013 06:00

--------------------------------------------------------------------------------

Ieri, Guvernul României a avizat, prin intermediul unei ordonanțe de Urgență, noua taxă ce îi va viza pe șoferii din toată țara. Intitulat generic "Timbrul Verde", birul va fi aplicat după publicarea ordonanței în Monitorul Oficial. Guvernul a anunțat o creștere medie de circa 10 la sută a plății pentru mașinile Euro 4 și Euro 3 și o scădere între 60 la sută și 90 la sută pentru mașinile Euro 2, Euro 1 și non-euro. Potrivit Mediafax, conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60 la sută pentru Euro 2, cu 80 la sută pentru Euro 1 și cu 90 la sută pentru non-euro. Cuantumul taxei pentru mașinile non-euro, Euro 1 și Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste mașini au o durată scurtă de funcționare și, deci, vor polua pentru un interval mai mic.

"Ne aduc în sapă de lemn"

Proprietarul unuia dintre cele mai mari parcuri auto din județul Galați, transportatorul Gheorghe Dumitru, este de părere că deja proprietarii de mașini sunt puși să plătească mult prea multe taxe, iar această nouă taxă nu va face decât să descurajeze achiziționarea de noi autovehicule. "Aceasta este un nou bir ce urmează să ne îngenuncheze. Cei care ne conduc nu știu cum să facă să ne aducă în sapă de lemn. Din punctul meu de vedere, această nouă taxă este total ilegală. Eu deja am plătit peste patru miliarde de lei vechi pentru taxa de primă înmatriculare. Nu știu dacă voi putea să plătesc din nou", a spus Gheorghe Dumitru.
Mai mult, acesta se arată scandalizat de numărul imens de taxe pe care trebuie să îl achite transportatorii. "Avem nu mai puțin de 116 taxe și impozite. Este un număr de șase ori mai mare decât media UE. În plus, firmele de stat, cum ar fi CFR sau, după cum este cazul la Galați, Transurb, ne fac concurență neloială, deoarece primesc subvenții foarte mari de la stat. În aceste condiții, probabil că foarte mulți transportatori vor fi nevoiți să-și închidă firmele, iar românii nu vor mai putea să-și cumpere mașini", a mai spus acesta.
Conform unui calcul simplu, un singur microbuz, ce face zilnic cursa Galați-Constanța de două ori, încasează, numai din bilete, 2.177 de lei. Din acești bani, după plata salariilor și taxelor, profitul este de 247 de lei. Aproximativ jumătate dintre cei 1.930 de lei reprezentați de diferența dintre profit și încasări este reprezentată de diversele taxe și impozite. Spre exemplu, numai pe ruta Galați Constanța, taxa de drum se plătește de trei ori la fiecare drum: odată prin acciza la benzină, odată prin taxa de pod de la Giurgeni și odată prin impozit.
"Noi deja am renunțat în ultimii ani la nu mai puțin de zece trasee interjudețene. Lumea nu mai are efectiv bani. Nu îmi pot da seama ce se va întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat", a mai spus Gheorghe Dumitru.

Cum se plătește timbrul de mediu

Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcție de emisia de CO2 înscrisă în cartea de identitate a mașinii sau în documentele de omologare, emisie luată în calcul în întregime pentru timbrul verde, față de 30 la sută până acum.
Timbrul va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piața din România sau la prima transcriere, dar nu și în cazul tranzacțiilor civile (moștenire sau partaj).
Noua taxă nu va fi plătită de persoanele cu dizabilități, dar va fi plătită la cumpărarea mașinilor de către instituțiile statului, cu excepția serviciilor de ambulanță, poliție, jandarmerie.
Nu a fost stabilit încă dacă persoanele care au mașininile înmatriculate în alt stat și sunt rezidenți în România vor plăti timbrul de mediu. Prin aplicarea timbrului de mediu, Fondul de Mediu este estimat să crească față de 2012 cu 100 de milioane de lei, dacă românii vor cumpăra aceleași tipuri de mașini."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community